Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα δεδομένα στην έρευνα για την τραγωδία με το γαλλικό Airbus
  • [02] Στροφή καταναλωτών στα βιολογικά
  • [03] Αυξάνει η τιμή του αργού πετρελαίου
  • [04] ΣΥΝ: Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα
  • [05] ΗΠΑ: Αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου
  • [06] Δείπνο Παπανδρέου με ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  • [07] ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 28 τραυματίες από εκτροχιασμό τραίνου
  • [08] Άκυρος ο νόμος Σαρκοζί κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας στο Ιντερνέτ
  • [09] Μαφιόζικη δολοφονία στο Γαλάτσι

    [01] Νέα δεδομένα στην έρευνα για την τραγωδία με το γαλλικό Airbus

    Ειδήσεις

    Νέα δεδομένα στην έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας δημιουργεί η αποκάλυψη των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών ότι στην πτήση 447 ταξίδευαν δύο επιβάτες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται σε λίστα υπόπτων ισλαμικής τρομοκρατίας.

    Ασφαλείς απαντήσεις μπορεί να δώσει μόνο η ανεύρεση των μαύρων κουτιών του μοιραίου αεροσκάφους, μια επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, με δεδομένο το βάθος της θάλασσας και της μορφολογίας του βυθού.

    Εν τω μεταξύ, 41 πτώματα, έχουν ανασύρει μέχρι στιγμής οι ομάδες έρευνας της Βραζιλίας και της Γαλλίας, από την θαλάσσια περιοχή του Ατλαντικού, όπου πριν από 10 μέρες, κατέπεσε το γαλλικό Airbus.

    Η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας βρίσκονται πάλι στο μηδέν. Γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο έσπευσε στην περιοχή της αεροπορικής τραγωδίας για το εντοπισμό του σημείου της συντριβής και οι ερευνητές εξετάζουν από την αρχή όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου κι εκείνου της τρομοκρατικής επίθεσης.

    Από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες προκύπτει ότι στην πτήση 447 επέβαιναν 2 άτομα, τα ονόματα των οποίων βρίσκονταν σε λίστα υπόπτων που σχετίζονται με την ισλαμική τρομοκρατία.

    Τα στοιχεία αυτά θεωρείται ότι έχουν εξαιρετική σημασία για τους πράκτορες, που προσπαθούν να εντοπίσουν συγγενείς των 2 επιβατών.

    Αν εντοπιστούν στο βυθό του Ατλαντικού τα μαύρα κουτιά, τα οποία θα στέλνουν ηχητικά σήματα για 20 μέρες ακόμη, θα επιβεβαιωθεί αν τα τεχνικά προβλήματα στους αισθητήρες ταχύτητας ήταν όντως η αιτία της συντριβής.

    Αν και τα ισχυρά ρεύματα έχουν σκορπίσει τα συντρίμμια του Airbus, τα σκάφη που χτενίζουν τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Βραζιλίας έχουν ανασύρει αρκετά κομμάτια, αλλά και 41 σορούς.

    Όμως, μέχρι στιγμής ελάχιστες πληροφορίες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αφήνοντας αναπάντητα πολλά ερωτήματα.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

    Σχετικά άρθρα: Εντείνονται οι έρευνες για τα "μαύρα κουτιά" του μοιραίου Airbus, Σάλος για τους αισθητήρες των Airbus

    BBC: Jet crash bodies arrive in Brazil

    Είδηση: 23441

    [02] Στροφή καταναλωτών στα βιολογικά

    Κοινωνία

    Η αγορά των βιολογικών προϊόντων αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς και στη χώρα μας, παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Ο τζίρος το πρώτο τρίμηνο του 2009 παρέμεινε σταθερός και μάλιστα, σε ορισμένες κατηγορίες τροφίμων, όπως το γάλα και τα ζυμαρικά, ανέβηκε θεαματικά, ενώ αυξάνονται και οι καλλιέργειες. Ενισχύσεις στους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Την ενίσχυση με 20 εκατ. ευρώ των παραγωγών που θα εντάξουν σύνολο ή τμήμα των εκμεταλλεύσεων τους στη βιολογική παραγωγή και στην ολοκληρωμένη διαχείριση για την διασφάλιση της ποιότητας του χοιρινού κρέατος αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23442

    [03] Αυξάνει η τιμή του αργού πετρελαίου

    Ειδήσεις

    Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών έφτασε η τιμή του αργού πετρελαίου, πλησιάζοντας τα 72 δολάρια το βαρέλι, μετά και τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την αμερικανική κυβέρνηση, που δείχνουν επιβράδυνση των εισαγωγών αργού.

    Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να μειωθούν τα αποθέματα στα διυλιστήρια της χώρας που καταναλώνει τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στον κόσμο.

    Το αμερικανικό αργό για παράδοση Ιουλίου αυξήθηκε κατά 1,32 δολάρια και έφτασε στα 71,33 δολάρια το βαρέλι, αφού είχε φτάσει μέχρι τα 71,79 δολάρια το βαρέλι στη διάρκεια των συναλλαγών.

    Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τις 22 Οκτωβρίου.

    Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ αυξήθηκε κατά 1,58 δολάρια και έφτασε στα 70,80 δολάρια το βαρέλι.

    Η αύξηση της τιμής ακολούθησε την ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενημέρωσης για την Ενέργεια, που ανέφερε ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, διότι μειώθηκαν κατά 676.000 βαρέλια οι εισαγωγές σε ημερήσια βάση.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

    Είδηση: 23444

    [04] ΣΥΝ: Διαφορετικές εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα

    Πολιτική

    Σε «πυρετώδεις» συνεδριάσεις προχώρησαν τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, για την πρώτη αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

    Λόγο για «καθαρή ήττα», έκανε η ανανεωτική πτέρυγα για το ποσοστό των ευρωεκλογών, ασκώντας σκληρή κριτική.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτοκριτική, αλλά, υπερασπίστηκε τις θέσεις του για τις συνιστώσες και τις συμμαχίες.

    Στην συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε και ο Αλέκος Αλαβάνος.

    Συνεδρίασε η Π.Γ. του ΣΥΝ

    Τα εκλογικά αποτελέσματα της 7ης Ιουνίου συζήτησε η Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

    Ο Πρόεδρος του κόμματος Α. Τσίπρας στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η αριστερά δεν πήγε καλά σε όλη την Ευρώπη και χαρακτήρισε ως δυσοίωνη εξέλιξη την μεγάλη αποχή και το γεγονός ότι δυνάμεις της ακροδεξιάς ενισχύθηκαν.

    Ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να πείσει ότι είναι κάτι το διαφορετικό, ότι ήταν η μόνη δύναμη που είχε πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τόνισε την ανάγκη να εξεταστεί η λειτουργία του ΣΥΝ και η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν διακυβεύεται η πολιτική γραμμή του κόμματος, αλλά, όπως είπε, είναι ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες και παραλείψεις με στόχο την αντιστροφή του κλίματος.

    Δηλώσεις και εκτιμήσεις μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έκαναν μέλη του οργάνου.

    Ο Α. Καρίτζης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ είπε:

    "Με συλλογικό τρόπο αναζητούμε αδυναμίες και παραλείψεις χωρίς να αμφισβητείται η βασική πολιτική επιλογή να βρισκόμαστε δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και απέναντι στην κυβέρνηση, στις δυνάμεις της οικονομικής κρίσης και της ακροδεξιάς".

    Ο Σπ. Λυκούδης δήλωσε:

    "Σοβαρά πολιτικά προβλήματα που προέκυψαν από τη διαμόρφωση και την εφαρμογή της κεντρικής πολιτικής μας γραμμής όλο το προηγούμενο διάστημα και η εγκατάλειψη του αριστερού ευρωπαϊσμού που εκφράστηκε και στο ευρωψηφοδέλτιό μας υπήρξαν οι βασικές αιτίες της μεγάλης εκλογικής μας υποχώρησης. Φαίνεται, όμως, πώς αυτές τις εκτιμήσεις δεν τις συμμερίζεται η ηγεσία του κόμματος η οποία και εμμένει στην γραμμή της".

    Ο Δ. Στρατούλης δήλωσε:

    "Συζητήσαμε με αλληλεγγύη και ενότητα για τις αιτίες του μη ικανοποιητικού για μας εκλογικού αποτελέσματος και για τις αναγκαίες διορθώσεις και μέτρα που απαιτούνται για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να αμφισβητείται ο κεντρικός πολιτικός στόχος του για ενότητα όλης της Αριστεράς και της Οικολογίας".

    Ο Θ. Μαργαρίτης δήλωσε:

    "Η ηγεσία του ΣΥΝ δεν πρέπει να διαπράξει το σφάλμα του κ. Καραμανλή δηλαδή να πει ότι "πήραμε το μήνυμα, συνεχίζουμε την ίδια πολιτική". Χρειάζεται με ειλικρίνεια να υπάρξει ανάληψη των πολιτικών ευθυνών για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα, διορθωτικά μέτρα και αλλαγή πορείας".

    Είδηση: 23445

    [05] ΗΠΑ: Αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου

    Ειδήσεις

    Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών έφτασε η τιμή του αργού πετρελαίου, πλησιάζοντας τα 72 δολάρια το βαρέλι, μετά και τη δημοσιοποίηση στοιχείων από την αμερικανική κυβέρνηση, που δείχνουν επιβράδυνση των εισαγωγών αργού, κάτι που έχει ως συνέπεια να μειωθούν τα αποθέματα στα διυλιστήρια της χώρας που καταναλώνει τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στον κόσμο.

    Το αμερικανικό αργό για παράδοση Ιουλίου αυξήθηκε κατά 1,32 δολάρια και έφτασε στα 71,33 δολάρια το βαρέλι, αφού είχε φτάσει μέχρι τα 71,79 δολάρια το βαρέλι στη διάρκεια των συναλλαγών. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή από τις 22 Οκτωβρίου.

    Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ αυξήθηκε κατά 1,58 δολάρια και έφτασε στα 70,80 δολάρια το βαρέλι. Η αύξηση της τιμής ακολούθησε την ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενημέρωσης για την Ενέργεια, που ανέφερε ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα διότι μειώθηκαν κατά 676.000 βαρέλια οι εισαγωγές σε ημερήσια βάση.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Είδηση: 23443

    [06] Δείπνο Παπανδρέου με ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ

    Δείπνο παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης ο Γιώργος Παπανδρέου στους 22 συμμετέχοντες στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Σε συνοικιακή ταβέρνα στην Πεύκη γιόρτασαν τη νίκη της 7ης Ιουνίου και συζήτησαν για το συντονισμό της δουλειάς στην ευρωβουλή. Στο ΠΑΣΟΚ η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει την Πέμπτη, σε επίπεδο Πολιτικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ο καταμερισμός εργασίας αφορά και τους 22 συμμετέχοντες στο ευρωψηφοδέλτιο, και όχι μόνο τους 8 που εξελέγησαν. Θα συνεδριάζουν σε τακτά διαστήματα σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο και θα έχουν έδρα την Αθήνα, σε νέο κτίριο που θα στεγάζει όλες τις υπηρεσίες που ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις του ΠΑΣΟΚ και τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

    Το πρωί της Τετάρτης ο Γιώργος Παπανδρέου παρέστη στις εκδηλώσεις που έγιναν στο Δίστομο στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας το 1944. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τους πεσόντες σύμβολα θυσίας για την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Είδηση: 23440

    [07] ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 28 τραυματίες από εκτροχιασμό τραίνου

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και 28 τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα νοτιοανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ανακοινώθηκε από την εθνική σιδηροδρομική εταιρεία (SNCC).

    Το δυστύχημα σημειώθηκε, όταν εκτροχιάσθηκε επιβατικός συρμός και δίπλωσε προτού συγκρουσθεί με άλλον συρμό, ο οποίος βρισκόταν εν στάσει, μεταξύ του Τένκε και του Τσιλόνγκο, περίπου 100 χλμ από το Λουμπουμπάσι, στην επαρχία Κατάνγκα.

    Η "παλαιότητα των σιδηροτροχιών", οι οποίες δεν είχαν αντικατασταθεί την τελευταία 40ετία, φέρεται ως η πιθανότερη αιτία για τον εκτροχιασμό, τόνισε εκπρόσωπος της SNCC. Προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς και 28 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, τονίζεται στο ανακοινωθέν της εταιρείας, η οποία δεν προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό όσων επέβαιναν στο τραίνο.

    Είδηση: 23439

    [08] Άκυρος ο νόμος Σαρκοζί κατά της ηλεκτρονικής πειρατείας στο Ιντερνέτ

    Απορρίφθηκε την Τετάρτη από το Συνταγματικό Συμβούλιο, που επιβλέπει τη νομιμότητα των γαλλικών νομοθετημάτων, η βασική διάταξη του νομοσχεδίου κατά του παράνομου "κατεβάσματος" μουσικής και ταινιών από το διαδίκτυο, το οποίο εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα και προέβλεπε την διακοπή της πρόσβασης στο Ιντερνέτ των υπότροπων χωρίς δικαστική εντολή. Η απόφαση αποτελεί κόλαφο κατά της κυβέρνησης και του Νικολά Σαρκοζί, οι οποίοι υπερασπίστηκαν με θέρμη την ψήφιση του νόμου, τον οποίο επέκρινε ως ανούσιο και ελευθεροκτόνο η αριστερή αντιπολίτευση.

    Το Συμβούλιο αποφάνθηκε πως η ελευθερία στην επικοινωνία και στην έκφραση που απορρέει από τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εξυπακούει "την γενικευμένη ανάπτυξη του Ιντερνέτ", την "ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στις δικτυακές επικοινωνιακές υπηρεσίες". Επίσης κρίνει πως η κατάργηση της σύνδεσης δεν μπορεί να αποφασισθεί παρά μόνον από τους δικαστές και όχι από μία διοικητική αρχή, όπως προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε την 13η Μαΐου.

    Συνεπώς μετά τη γνωμοδότηση αυτή, ο νόμος -που καθιστούσε τη γαλλική νομοθεσία ως μία από τις αυστηρότερες χώρες στην Ευρώπη για τον συγκεκριμένο τομέα--δεν έχει πλέον νομική ισχύ.

    Το Συνταγματικό Συμβούλιο γνωμοδότησε έπειτα από την προσφυγή που κατέθεσαν στις 19 Μαΐου σοσιαλιστές βουλευτές, που ζήτησαν να ακυρωθεί ο νόμος και να προστατευθεί η δημιουργία στο Ιντερνέτ.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 23436

    [09] Μαφιόζικη δολοφονία στο Γαλάτσι

    Κοινωνία

    Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων του υποκόσμου, αποδίδει η Αστυνομία τη μαφιόζικη δολοφονία του 35χρονου Γιώργου Αναγνωστόπουλου στη λεωφόρο Βεΐκου-109, στο Γαλάτσι.

    Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος μόλις είχε βγει από καφετέρια ιδιοκτησίας του, όταν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πλησίασαν και τον πυροβόλησαν, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

    Εναντίον του Αναγνωστόπουλου, είχαν γίνει άλλες δύο απόπειρες δολοφονίας στον παρελθόν.

    Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας, είχε γίνει στις 24-3-2006, όταν τον πυροβόλησαν στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην Καλογρέζα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

    Η δεύτερη, είχε γίνει στις 24 Φεβρουαρίου του 2008, όταν άγνωστοι πυροδότησαν με καλώδιο βόμβα την ώρα που περνούσε με το αυτοκίνητό του στους Αγίους Αναργύρους, χωρίς ωστόσο, να πάθει τίποτε.

    Επιπλέον, στις 3 Σεπτεμβρίου του 2008, σημειώθηκε έκρηξη στο κέντρο «Νότες», ιδιοκτησίας του, στην Ιερά οδό.

    Ο Αναγνωστόπουλος είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, για συμμετοχή σε ομάδες εκβιαστών, ενώ στις 30 Ιουλίου του 2000 πυροβόλησε και τραυμάτισε τον Γ. Κοτρίδη, στο Λουτράκι, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ ομάδων εκβιαστών του Πειραιά.

    Εξάλλου, στις 16-4-2002, είχε τραυματιστεί καθώς έπαιζε με χειροβομβίδα της οποίας εξερράγη ο πυροκροτητής σε καφετέρια στο Θησείο.

    Έρευνες για την εγκληματική ενέργεια διεξάγονται από το «Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής» της Ασφάλειας Αττικής.

    Είδηση: 23434


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 10 June 2009 - 20:58:39 UTC