Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημέρα κατά των ναρκωτικών
  • [02] Με πυρηνικό πόλεμο απειλεί η Β. Κορέα
  • [03] Οικονομικά μέτρα στην Διυπουργική
  • [04] Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων Βρετανός τεχνοκριτικός
  • [05] Ελλείψεις δείχνει η έκθεση της Επιτροπής για ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • [06] Ενώπιον του ανακριτή
  • [07] Μακελειό με 72 νεκρούς στη Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης
  • [08] Τα 70 έφθασαν τα κρούσματα της γρίπης

    [01] Ημέρα κατά των ναρκωτικών

    Κοινωνία

    Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον αγώνα που δίνουν οι χρήστες, οι οικογένειές τους και οι εργαζόμενοι στους τομείς πρόληψης και θεραπείας ενάντια στην μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών. Τα μηνύματα από την παγκόσμια κοινότητα είναι ανησυχητικά: ποσότητες ναρκωτικών και το πλήθος χρηστών αυξάνονται.

    Στη χώρα μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η λίστα αναμονής των χρηστών που περιμένουν να ενταχθούν στα προγράμματα απεξάρτησης. Αυτή η λίστα σήμερα περιλαμβάνει 5000 χρήστες, οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση να μπουν σε θεραπεία, που όμως ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί η πολιτεία.

    Μέσα στον τελευταίο χρόνο δημιουργήθηκαν έξι νέες μονάδες θεραπείας σε όλη τη χώρα, η μία εξ αυτών στην Αττική, περί τους 800 χρήστες εντάχθηκαν σε προγράμματα θεραπείας, όμως, οι νέες αιτήσεις καταφθάνουν καθημερινά

    Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Γ. Φωτεινόπουλος, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια υπολογίζουμε ότι θα απορροφήσουμε πλήρως τη λίστα αυτή.

    Οι μετανάστες που κάνουν χρήση ναρκωτικών δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για τη λίστα. Γι αυτούς η πολιτεία έχει εκδώσει ενημερωτικό υλικό σε τέσσερεις γλώσσες και ο ΟΚΑΝΑ τους παρέχει πρώτες βοήθειες στην ιατρική μονάδα της Γ' Σεπτεμβρίου. Επίσης, υπάρχει η γραμμή 1031 η οποία παρέχει υποστήριξη και πληροφορίες για αλλοδαπούς χρήστες.

    Πηγη: NET

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24044

    [02] Με πυρηνικό πόλεμο απειλεί η Β. Κορέα

    Ειδήσεις

    Τις προκλήσεις και τις απειλές της, παρά την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, συνεχίζει η Βόρειος Κορέα, η οποία προειδοποίησε σήμερα ότι "βαριά σύννεφα πυρηνικού πολέμου" συγκεντρώνονται πάνω από την κορεατική χερσόνησο και υποσχέθηκε ότι θα ενισχύσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

    "Μια ασταθής κατάσταση έχει δημιουργηθεί στην κορεατική χερσόνησο από τα μαύρα σύννεφα του πυρηνικού πολέμου", γράφει η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Rodong Sinmun με αφορμή την επέτειο της έναρξης του πολέμου της Κορέας (1950-1953).

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πόλεμος μπορεί να ξεσπάσει από στιγμή σε στιγμή και η Βόρεια Κορέα θα συνεχίσει για το λόγο αυτό να ενισχύει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

    "Όσο διαρκεί η εχθρική αμερικανική πολιτική, δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το πυρηνικό μας πρόγραμμα, αντίθετα θα το ενισχύσουμε", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

    Την Δευτέρα, η εφημερίδα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην περιοχή, ενώ από την πλευρά του ο αμερικανός Πρόεδρος τόνισε πως η κυβέρνησή του είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο.

    Επίσης, ο Μπάρακ Ομπάμα παρέτεινε την ισχύ των κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας, δηλώνοντας ότι το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιανγκ συνιστά απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια και κίνδυνο για την κορεατική χερσόνησο.

    Η Βόρεια Κορέα που δεν έχει ανταποκριθεί στις αμερικανικές προσπάθειες για διπλωματικές επαφές "απάντησε" με δεύτερη πυρηνική δοκιμή στις 25 Μαϊου, την οποία καταδίκασε η διεθνής κοινότητα και προκάλεσε την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων από την πλευρά του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    "Η ύπαρξη και ο κίνδυνος για τη διάδοση των όπλων στην κορεατική χερσόνησο συνιστούν μία συνεχιζόμενη, ασυνήθιστη και ιδιαίτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ", ανέφερε ο Μπάρακ Ομπάμα σε επιστολή του προς το Κογκρέσο.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24048

    [03] Οικονομικά μέτρα στην Διυπουργική

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Με κύριο θέμα την εφαρμογή σειράς μέτρων που θα οδηγήσουν στην αύξηση των εσόδων του κράτους και την εξέταση των απαιτούμενων κινήσεων για τη μείωση του ελλείμματος, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ, αναμένεται να φθάσει το 6% του ΑΕΠ, συνέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό η Διϋπουργική Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής.

    Συγκεκριμένα, εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης και των προβλέψεων του ΟΟΣΑ για την οικονομία της χώρας, κατά τη σημερινή Διυπουργική Επιτροπή, αναμένεται η έγκριση μέτρων για την αύξηση των εσόδων και τον περιορισμό του ελλείμματος, δεδομένου ότι όσον αφορά στο έλλειμμα, στόχος της κυβέρνησης είναι να κυμανθεί στα επίπεδα του 3,7%.

    Τα μέτρα, που εκτιμάται ότι αποτελούν το πρώτο πακέτο μίας σειράς προτάσεων και θα κατατεθούν υπό τη μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή θα εισηγηθεί ο υπουργός Οικονομίας.

    O υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου αναμένεται να προτείνει μεταξύ άλλων, την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, την αύξηση του τέλους στην κινητή τηλεφωνία με συμβόλαια, τη φορολόγηση των κερδών από λαχεία και επιβολή ειδικής φορολογία στα πολυτελή αυτοκίνητα καθώς και έκτακτης εισφοράς για τα σκάφη αναψυχής.

    Παράλληλα, για το θέμα της οικονομίας και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του ΟΟΣΑ, συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, ο επιτελικός κύκλος του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία. Στο επίκεντρο θα βρεθούν και η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και τα νέα φορολογικά μέτρα που συζητούνται στη διϋπουργική επιτροπή.

    Σε μία πρώτη αντίδραση του το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο στην κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας σχολίασε ότι τα αρνητικά οικονομικά μεγέθη ένιαι αποτέλεσμα των λανθασμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24042

    [04] Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων Βρετανός τεχνοκριτικός

    Ειδήσεις

    Το νέο μουσείο της Ακρόπολης έπεισε και τον κριτικό τέχνης και αρχιτεκτονικής Ρόουαν Μουρ, να εκδηλωθεί δημόσια υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των γλυπτών του Παρθενώνα. Σε άρθρο του στην απογευματινή εφημερίδα του Λονδίνου "Ιβνινγκ Στανταρντ" με τον τίτλο "Ας επιστρέψουμε τώρα τα Ελγίνεια μάρμαρα", τονίζει: "Το νέο μουσείο της Ακρόπολης είναι αρκετό για τους πατριώτες του Λονδίνου να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και να δώσουν πίσω στους Έλληνες την ιστορία τους. Θα είναι φοβερό επικοινωνιακό μειονέκτημα για το βρετανικό μουσείο εάν συνεχίσει να έχει τα Μάρμαρα. Ο κάθε επισκέπτης στο νέο μουσείο της Ακρόπολης θα διαπιστώνει ότι μια σπουδαία οικογένεια γλυπτών είναι χωρισμένη από τους Βρετανούς οι οποίοι συνεχίζουν να εξασκούν την αποικιοκρατική πολιτική της λεηλασίας. Πολύ περισσότερο οι Έλληνες έδειξαν με την κατασκευή του νέου μουσείου τι σημαίνουν γι' αυτούς τα Μάρμαρα. Το βρετανικό μουσείο πρέπει να τα επιστρέψει με μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία", τονίζει στο άρθρο του ο Ρόουαν Μουρ.

    Πηγή: AΠΕ

    Είδηση: 24046

    [05] Ελλείψεις δείχνει η έκθεση της Επιτροπής για ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Κοινωνία

    Η έλλειψη χρηματοδότησης και τα γραφειοκρατικά προβλήματα του δημοσίου αποτελούν σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας επιτροπής τους σημαντικότερους ανασταλτικούς παράγοντες στη διαδικασία αξιολόγησης των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

    Στην έκθεση της, που παρέδωσε το βράδυ της Τετάρτης στη βουλή η αρμόδια Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση, περιέχονται τα αποτέλεσμα των ερευνών σχετικά με τα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ενώ τονίζεται ότι λόγω των προβλημάτων έχουν αξιολογηθεί μέχρι τώρα μονό πέντε από τα 499 τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ και τα εναπομείναντα κονδύλια αρκούν για την αξιολόγηση μόνο άλλων τεσσάρων.

    Στην πολυσέλιδη έκθεση που βρίσκεται στα χέρια του Προέδρου της Βουλής και του Υπουργού Παιδείας επισημαίνονται οι δυσχέρειες και οι δυσλειτουργίες του έργου της Αρχής, τονίζοντας: "Ο βασικός στόχος της ΑΔΙΠ για τη διενέργεια των Εξωτερικών Αξιολογήσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα, κατά τη διάρκεια του 2008, δεν επιτεύχθηκε τόσο εξαιτίας των ατελειών του υφιστάμενου νόμου, όσο και λόγω των γνωστών δημοσιονομικών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων του Δημόσιου Τομέα."

    Επίσης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η "άρνηση της Πολιτείας να συστήσει Ειδικό Λογαριασμό για τη διαχείριση των πόρων της ΑΔΙΠ από το ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ κατέστησε αδύνατη την απορρόφηση σημαντικών κονδυλίων, ιδίως εκείνων που θα επέτρεπαν την έγκαιρη στελέχωση με διοικητικό προσωπικό και την πρόσκληση και αποζημίωση εξωτερικών εμπειρογνωμόνων".

    Τέλος, σημειώνεται η έλλειψη εσωτερικού κανονισμού, αφού εκκρεμεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσληψη διοικητικού προσωπικού και τα προβλήματα στην στέγαση της Αρχής.

    Είδηση: 24045

    [06] Ενώπιον του ανακριτή

    Πολιτική

    Για την Τετάρτη ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο Θεόδωρος Τσουκάτος, ο οποίος βγαίνοντας από το γραφείο του ειδικού ανακριτή, όπου κλήθηκε σε απολογία για την υπόθεση του 1 εκατ. μάρκων που, όπως είχε πει, έλαβε από τα μαύρα ταμεία της Siemens για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι θα δώσει μάχη για να αποδειχτεί η αλήθεια. Σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Διονύση Γκούσκο, προτίθεται να ζητήσει την κατ' αντιπαράσταση εξέτασή του με τους τότε ταμίες του ΠΑΣΟΚ καθώς επιμένει ότι τα χρήματα έφτασαν στα ταμεία του κόμματος. Ενώπιον του κ. Νίκου Ζαγοριανού παρουσιάζονται σήμερα, Πέμπτη 10 ακόμα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για συνέργεια σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σε βαθμό κακουργήματος. Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και αν χρειαστεί θα τοποθετηθεί, τόνισε την Τετάρτη η Μαρία Καρακλιούμη, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι τα οικονομικά του κόμματος έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές της Βουλής και οι προϋπολογισμοί αναρτώνται στο διαδίκτυο. Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών πρότεινε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τη μείωση της χρηματικής εγγύησης του ενός εκατομμυρίου ευρώ που έχει επιβληθεί στις δύο κόρες του Χρήστου Καραβέλλα.

    Μείωση του ποσού εγγύησης για τις κόρες Καραβέλλα

    Ο Εισαγγελέας προτείνει να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των δύο κοριτσιών για μείωση της εγγυοδοσίας που τους επιβλήθηκε μετά τις απολογίες τους και να καταβάλουν τελικώς το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ η καθεμία.

    Ο Εισαγγελέας κρίνει ότι η αιτιολογία που επικαλούνται στις προσφυγές τους, περί αδυναμίας τους να συγκεντρώσουν τόσο μεγάλο ποσό εξαιτίας των δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας, είναι "αληθοφανής". Παράλληλα ο Εισαγγελέας ζητά την διατήρηση των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στις δύο κατηγορούμενες.

    Μείωση της χρηματικής εγγύησης των 800 χιλιάδων ευρώ που του επιβλήθηκε μετά την απολογία του ζήτησε με το δικηγόρο του και ο κ. Διονύσης Δενδρινός πρώην στέλεχος της Siemens που κατηγορείται για την υπόθεση του C4I.

    Κλήσεις σε απολογία και για το ομόλογο

    Ο εφέτης ανακριτής έστειλε τις πρώτες κλήσεις σε απολογία των κατηγορουμένων για την υπόθεση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ - που κατέληξε υπερτιμολογημένο στα ασφαλιστικά ταμεία. Για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας καλούνται να απολογηθούν με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων Αγάπιος Σημαιοφορίδης και η διευθύντρια του ΤΕΑΔΥ Παναγιώτα Καραδήμα.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Είδηση: 24043

    [07] Μακελειό με 72 νεκρούς στη Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης

    Σε περισσότερους από 72 ανέρχονται οι νεκροί και σε τουλάχιστον 127 οι τραυματίες της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε την Τετάρτη στην κεντρική αγορά της περιοχής Σαντρ Σίτι της ανατολικής Βαγδάτης, έξι μόλις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τα ιρακινά αστικά κέντρα.

    Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, από την έκρηξη καταστράφηκε ένα μέρος της αγοράς, όπου τυλίχθηκαν στις φλόγες πολλά καταστήματα.

    Η βομβιστική επίθεση στην σιιτική περιοχή, όπου το 2008 έγιναν σφοδρές μάχες μεταξύ των ανταρτών και των αμερικανικών δυνάμεων, έγινε μόλις τέσσερις ημέρες αφότου ο στρατός των ΗΠΑ παρέδωσε επισήμως τον έλεγχο της περιοχής Σαντρ Σίτι στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

    Στο Σαντρ Σίτι τη Δευτέρα έγινε άλλη μία βομβιστική επίθεση, με συνέπεια να σκοτωθούν τρεις μαθητές. Το περασμένο Σάββατο, από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Κιρκούκ, σκοτώθηκαν άλλοι 73 άνθρωποι.

    Οι επιθέσεις αυτές δημιουργούν αμφιβολίες για τη δυνατότητα των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας να διασφαλίσουν την τάξη χωρίς τους Αμερικανούς.

    Ωστόσο ο Ιρακινός πρόεδρος, Τζαλάλ Ταλαμπανί δήλωσε ότι "αυτή η ενέργεια δεν θα κλονίσει την αποφασιστικότητα του λαού και των ενόπλων δυνάμεων να αναλάβουν την ευθύνη της ασφάλειας και να εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες".

    Την ίδια ώρα, ο στρατός των ΗΠΑ αναμένει έξαρση των επεισοδίων βίας στο Ιράκ εν όψει της σχεδιαζόμενης αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από μεγάλες πόλεις της χώρας στο τέλος του μήνα.

    Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Μορέλ εκτίμησε ότι η βία στο Ιράκ εντείνεται συνήθως πριν από ημερομηνίες-ορόσημα, όπως οι εκλογές, και προέβλεψε ότι αυτό θα συμβεί και στην απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το προσκήνιο σε μεγάλες πόλεις του Ιράκ την 30ή Ιουνίου.

    "Οι δυνάμεις μας προειδοποιήθηκαν για την πιθανότητα να υπάρξει έξαρση της βίας εν όψει της προθεσμίας της 30ής Ιουνίου για την αποχώρηση των μάχιμων δυνάμεων των ΗΠΑ από τις πόλεις του Ιράκ", ανέφερε ο Μορέλ.

    Ο Μορέλ πάντως είπε ότι ορισμένες δυνάμεις των ΗΠΑ θα παραμείνουν σε πόλεις του Ιράκ σε ρόλο "συμβούλων" των Ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας έως ότου είναι "αυτάρκεις".

    "Θα διατηρήσουμε κάποιες δυνάμεις σε συμπληρωματικό ρόλο, αν και σε πολύ μικρότερους αριθμούς, σε ορισμένες πόλεις του Ιράκ σε συμβουλευτικό και επιβοηθητικό ρόλο", είπε ο Μορέλ.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δεσμευθεί να αποσύρει όλα τα μάχιμα στρατεύματα από το Ιράκ έως τα τέλη Αυγούστου του 2010, περίπου τέσσερις μήνες νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε η συμφωνία Μπους-Μάλικι. Χιλιάδες αμερικανοί στρατιώτες πάντως θα μείνουν στη χώρα για την παροχή "λογιστικής υποστήριξης" και "εκπαίδευσης" των Ιρακινών δυνάμεων.

    Είδηση: 24040

    [08] Τα 70 έφθασαν τα κρούσματα της γρίπης

    Κοινωνία

    Στα 70 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στην χώρα μας, μετά και την καταγραφή τριών ακόμη περιστατικών σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος, πρόκειται για ένα παιδί, 14 ετών και μία γυναίκα, 43 ετών, Αυστραλιανής καταγωγής, που ήρθαν από την Αυστραλία και έναν άντρα, 26 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που ήρθε από τις Η.Π.Α.

    Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε εβδομήντα, από τα οποία εικοσιτρία (23) έχουν ιαθεί πλήρως, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας και βρίσκονται υπό την παρακολούθηση των γιατρών.

    Είδηση: 24039


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 June 2009 - 8:58:37 UTC