Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα 77 έφθασαν τα κρούσματα της γρίπης
  • [02] Έγκριση νομοσχεδίου για την κλιματική αλλαγή στις ΗΠΑ
  • [03] 5,1 ρίχτερ στα ανοιχτά της Σαντορίνης
  • [04] Επιθέσεις κουκουλοφόρων σε Άγιο Δημήτριο και Εξάρχεια
  • [05] Τους εξουδετέρωσε ο πύθωνας

    [01] Τα 77 έφθασαν τα κρούσματα της γρίπης

    Κοινωνία

    Στα 77 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Α, στη χώρα, μετά την αναφορά τεσσάρων ακόμη στο Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για μία γυναίκα 65 ετών, Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Αυστραλία, δύο 19χρονες Ελληνικής καταγωγής, οι οποίες ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα το οποίο ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο και έναν άντρα, 29 ετών, Ελληνικής καταγωγής, ο οποίος ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που ήρθε από το Ηνωμένο

    Τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 77, από τα οποία 27 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας, ενώ σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η κατάς6τασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

    Είδηση: 24150

    [02] Έγκριση νομοσχεδίου για την κλιματική αλλαγή στις ΗΠΑ

    Ένα εκτενές σχέδιο που θα συμβάλλει στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και προβλέπει την μείωση των εκπομπών αερίου που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σε ποσοστό 17% ως το 2010, ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο, που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, εγκρίθηκε με την οριακή πλειοψηφία των 219 ψήφων έναντι 212, αφού για να εγκριθεί απαιτούντο 218 ψήφοι, ενώ τώρα θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία.

    Το κείμενο, που αποτελείται από περισσότερες από 1.200 σελίδες, αποσκοπεί στον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δημιουργώντας την ίδια στιγμή "πράσινες" θέσεις εργασίας και μειώνοντας την εξάρτηση από ξένες πηγές ενέργειας.

    Για το λόγο αυτό, προβλέπει κυρίως τη δημιουργία μίας αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών, της λεγόμενης "cap and trade". Με το σύστημα αυτό, τα δικαιώματα είτε θα πωλούνται είτε θα αποδίδονται δωρεάν για τις πιο ευαίσθητες βιομηχανίες, ενώ τα έσοδα θα χρηματοδοτήσουν τη βιομηχανία καθαρής ενέργειας.

    "Αυτό το κείμενο είναι ένα εκτενές σχέδιο νόμου για την απασχόληση", δήλωσε ο Χένρι Ουάξμαν, ένας από τους συντάκτες του κειμένου, ενώπιον της Βουλής πριν από την ψηφοφορία. "Θα προωθήσει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για τη νέα οικονομία του 21ου αιώνα", είπε.

    Η ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση, ωστόσο, καθώς και ορισμένοι Δημοκρατικοί παραμένουν αντίθετοι με αυτό το σύστημα, διότι φοβούνται ότι θα προκαλέσει αύξηση στο κόστος της ενέργειας. Επίσης, οι Ρεπουμπλικάνοι επικρίνουν το σχέδιο νόμου γιατί δεν αναπτύσσει τον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

    Σαράντα τέσσερις Δημοκρατικοί ψήφισαν κατά του κειμένου και μόνον οκτώ Ρεπουμπλικανοί υπέρ.

    "Αμερική, ξύπνα. Αυτό που συμβαίνει στη Βουλή σήμερα είναι η κατάληψη της εξουσίας που θα σε αφήσει με άδειες τις τσέπες και χωρίς δουλειές. Οι δουλειές θα πάνε στην Κίνα και η οικονομία θα πάει στην κόλαση", δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ντάνα Ροραμπάτσερ.

    Είδηση: 24151

    [03] 5,1 ρίχτερ στα ανοιχτά της Σαντορίνης

    Κοινωνία

    Τον φόβο στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού προκάλεσε η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που συγκλόνισε αργά το βράδυ της Παρασκευής τη Σαντορίνη. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών η δόνηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί, σημειώθηκε στις 11:30 το βράδυ και είχε επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο βορειοανατολικά της Σαντορίνης.

    Από τον σεισμό δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ δεν προκλήθηκαν ζημιές.

    Είδηση: 24152

    [04] Επιθέσεις κουκουλοφόρων σε Άγιο Δημήτριο και Εξάρχεια

    Κοινωνία

    Την καταστροφή σκόρπισαν για μία ακόμη φορά, χθες τη νύχτα οι γνωστοί- άγνωστοι κουκουλοφόροι οι οποίοι σε διάστημα μίας ώρας επιτέθηκαν με αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Άγιο Δημήτριο και στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που σταθμεύουν έξω από τα πρώην γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια, προκαλώντας ζημιές σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα.

    H πρώτη εμπρηστική επίθεση της χθεσινής νύχτας, στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ, στον Άγιο Δημήτριο, σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, όταν μία ομάδα περίπου είκοσι νεαρών, που επέβαιναν σε μηχανές, αρχικά επιτέθηκαν στο σταθμαρχείο, κάνοντας ρήψη μολότοφ.

    Στη συνέχεια, με γκαζάκια και μολότοφ έβαλαν φωτιά. Πέντε λεωφορεία τυλίχτηκαν στις φλόγες και υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και σε άλλα οχήματα ήταν άμεσος. Είκοσι πέντε πυροσβέστες με 8 οχήματα έσπευσαν στην περιοχή και λίγη ώρα μετά κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά.

    Είδηση: 24148

    [05] Τους εξουδετέρωσε ο πύθωνας

    Δύο άντρες που έκλεψαν έναν πύθωνα δύο μέτρων από Ερευνητικό Κέντρο Αγρίων Ζώων βρήκαν τον δάσκαλό τους όταν το φίδι τους...εξουδετέρωσε. Ο πύθωνας είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Woodvale όταν κατάπιε ένα μικρό μαρσιποφόρο ζώο που έφερε μικροτσιπ. Όταν εξουδετέρωσε τους "απαγωγείς" του περιφερόταν στην περιοχή, στα προάστια του Περθ και οι εργαζόμενοι στο κέντρο μπόρεσαν να το εντοπίσουν από το μικροτσίπ που λειτουργούσε ακόμα. Οι δύο κλέφτες συνελήφθησαν.

    ΠΗΓΕΣ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 24145


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 June 2009 - 8:55:54 UTC