Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάπνισμα τέλος
  • [02] Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μάικλ Τζάκσον
  • [03] Απολογείται σήμερα ο Θ. Τσουκάτος
  • [04] Διάβημα στο Τελ Αβίβ για την απελευθέρωση του Αρίων
  • [05] Πρεμιέρα για τη σουηδική προεδρία στην ΕΕ

    [01] Κάπνισμα τέλος

    Κοινωνία

    Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 1η Ιουλίου, η ρύθμιση για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Η σχετική υπουργική απόφαση εστάλη στους Δήμους, τις Νομαρχίες και τα συναρμόδια υπουργεία ενώ αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας. Ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος καλεί τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση, η οποία δεν είναι γενική, αλλά έχουν θεσπιστεί εξαιρέσεις υπό όρους.

    Στον κατάλογο των χωρών που απαγορεύουν το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους, στις ιδιωτικές υπηρεσίες και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβάνεται από σήμερα η Ελλάδα.

    Είδηση: 24274

    [02] Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μάικλ Τζάκσον

    Σε λαϊκό προσκύνημα στο ράντσο της Neverland ,στην Καλιφόρνια θα εκτεθεί την Παρασκευή η σορός του του "βασιλιά της ποπ" Μάικλ Τζάκσον, που απεβίωσε στις 25 Ιουνίου στο Λος Αντζελες. Θα μεταφερθεί αύριο στο ράντσο, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λος Αντζελες, με μία πομπή 30 αυτοκινήτων, μετέδωσε το CNN. H ταφή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή σε στενό οικογενειακό κύκλο.

    Η απόφαση για την ταφή του Μάικλ Τζάκσον στο ράντσο του δείχνει ότι η οικογένειά του ενδέχεται να μετατρέψει την Neverland σε μουσείο, στα πρότυπα της Graceland,όπου ενταφιάστηκε ο Ελβις Πρίσλεϊ.

    Είδηση: 24278

    [03] Απολογείται σήμερα ο Θ. Τσουκάτος

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Στον 4ο ειδικό ανακριτή απολογείται σήμερα ο Θεόδωρος Τσουκάτος για το 1 εκατομμύριο γερμανικά μάρκα. Χθες ενόψει της κατάθεσής του, κατέθεσαν οι πρώην υπεύθυνοι του ταμείου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Αυγερινός και Δήμητρα Παπαχρήστου. Εξερχόμενοι του ανακριτικού γραφείου, είπαν ότι κατέθεσαν τα ίδια πράγματα που είχαν υποστηρίξει και στον εισαγγελέα κ. Αθανασίου, ότι δηλαδή, ο κ. Τσουκάτος τότε έδινε χρήματα στα ταμεία του κόμματος προερχόμενα από εισφορές, κλπ και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γνωρίζουν αν το επίμαχο ποσό κατατέθηκε στα ταμεία του κόμματος και υπό ποία μορφή. "Δεν έχουν εισρεύσει χρήματα από τη Siemens στα ταμεία του κόμματος επανέλαβε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δηλώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχθεί να είναι όμηρος κανενός". Εν τω μεταξύ, σήμερα μεταβαίνει στη Γερμανία ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός που ερευνά την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens και ο εισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπατζιώρας όπου θα έχουν συνεργασία με τους εισαγγελείς του Μονάχου για το θέμα της έκδοσης του κατηγορούμενου στην υπόθεση, Μιχάλη Χριστοφοράκου.

    Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα, έχει συλληφθεί και κρατείται σε γερμανική φυλακή, ύστερα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές, οι οποίες και ζητούν την έκδοσή του .

    Χθες ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, κατέθετε τουλάχιστον 10 ώρες στην εισαγγελία του Μονάχου για το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της Siemens, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την έκδοσή του στην Ελλάδα, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

    ''Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται'', τόνισε εκπρόσωπος της γερμανικής εισαγγελίας.

    Είδηση: 24277

    [04] Διάβημα στο Τελ Αβίβ για την απελευθέρωση του Αρίων

    Κοινωνία

    Την άμεση απελευθέρωση του υπό ελληνική σημαία πλοίου "Αρίων" που κατέλαβαν άνδρες του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού ανοιχτά της Γάζας, ζήτησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με διάβημα προς το Τελ Αβίβ. "Το ΥΠΕΞ είχε εγκαίρως ενημερώσει για τους σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας που ενέχει η σχεδιαζόμενη προσπάθεια διέλευσης από τη θαλάσσια κλειστή στρατιωτική ζώνη που έχει καθορίσει το Ισραήλ στα ανοιχτά της Γάζας'', σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικά άρθρα: Ισραήλ: κατάληψη ελληνικού πλοίου

    Είδηση: 24272

    [05] Πρεμιέρα για τη σουηδική προεδρία στην ΕΕ

    Η Σουηδία ανέλαβε σήμερα Τετάρτη την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για δεύτερη φορά αφότου εντάχθηκε σε αυτήν, το 1995. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη της εξάμηνης σουηδικής προεδρίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την ηγεσία του Προέδρου της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επισκέπτεται τη Στοκχόλμη αργότερα σήμερα για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελτ και άλλα στελέχη της κυβέρνησης. Ο Μπαρόζο και άλλοι Επίτροποι της ΕΕ αναμένεται επίσης να έχουν συναντήσεις με το Σουηδό μονάρχη Κάρολο XVI Γουστάβο.

    Η Σουηδία διαδέχεται στην προεδρία της Ένωσης την Τσεχία. Προτεραιότητές της αναμένεται να είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και της αυξανόμενης ανεργίας.

    Παράλληλα, η Στοκχόλμη ελπίζει να συμβάλει στη χάραξη κοινής γραμμής της ΕΕ στην προσεχή σύνοδο του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο - όταν θα ζητηθεί από τις συμμετέχουσες χώρες να συμφωνήσουν σε σημαντικές μειώσεις των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου από το 2012.

    Είδηση: 24270


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 1 July 2009 - 8:59:09 UTC