Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενδείξεις μετάλλαξης του ιού και στην Ιαπωνία
  • [02] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Κ. Παπούλια στη Σερβία
  • [03] Ν. Αφρική: Νεκροί από επιπλοκές επεμβάσεων περιτομής
  • [04] Κοζάνη: Γιορτές της Γης για 9η χρονιά στη Βλάστη
  • [05] Nέα κρούσματα της γρίπης Α/Η1Ν1
  • [06] Προσαγωγές υπόπτων για την υπόθεση Παναγόπουλου
  • [07] Διήμερες εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τη μετανάστευση
  • [08] Φυλακές Αλικαρνασσού: Ηρωίνη στο ψυγείο κοινόχρηστων χώρων
  • [09] Το Σεπτέμβριο η επανεκλογή Μπαρόζο

    [01] Ενδείξεις μετάλλαξης του ιού και στην Ιαπωνία

    Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις του ΠΟΥ για την εξέλιξη του ιού της γρίπης. Εκτιμούν οτι το επόμενο διάστημα θα προσβάλλονται απο τον ιό 100 χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά στον πλανήτη. Στην Ιαπωνία εν τω μεταξύ έχουμε την δεύτερη περίπτωση ασθενούς που δεν αντιδρά στη φαρμακευτική επίδραση του Ταμιφλού. Ο ιός Η1Ν1 της γρίπης Α (γρίπη των χοίρων) έχει διαδοθεί έως τώρα σε σχεδόν 90 χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο -89.921 -που ζουν σε 125 κράτη αλλά και "επικράτειες". Εντοπίστηκε το πρώτο στέλεχος της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στο Χονγκ Κονγκ που ήταν ανθεκτικό στο Tamiflu. Πέθανε και 4ος Βρετανός, ο πρώτος στο Λονδίνο.

    Οι θάνατοι από τον ιό αριθμούνται στους 382 έως τώρα. Αυτά τα στοιχεία δημοσιοποίησε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) -εδρεύει στη Γενεύη. Σε σύγκριση με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΠΟΥ, διαπιστώνεται ένα "άλμα" 12.720 νέων κρουσμάτων. Ειδικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που παραμένει η χώρα που παγκοσμίως πλήττεται δεινότερα από την γρίπη Α, εκεί έχουμε 43 θανάτους από την ασθένεια και 6.185 νέους ασθενείς μετά από τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του ΠΟΥ.

    Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν νοσήσει περισσότεροι από 33 χιλιάδες άνθρωποι από τη γρίπη Α. Στο Μεξικό, όπου εκδηλώθηκε η ασθένεια στη διάρκεια του Μαρτίου, ξεπεράστηκε το όριο των 10 χιλιάδων ασθενών, οι δε θάνατοι από την ασθένεια τώρα φθάνουν τους 119. Δέκα τέσσερις είναι οι νεκροί την ίδια ώρα στη Χιλή, όπου ο συνολικός αριθμός των ασθενών σύμφωνα με τον ΠΟΥ ανέρχεται στους 7.376. Όλα τα αριθμητικά μεγέθη για τους ασθενείς είναι επιβεβαιωμένα εργαστηριακώς, αποσαφηνίστηκε στην ιστοσελίδα του ΠΟΥ.

    Κίνα - Βρετανία - γρίπη των χοίρων

    Το υπουργείο Υγείας του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εντόπισε στέλεχος της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) που είναι γνωστή ως γρίπη των χοίρων, το οποίο ήταν ανθεκτικό στο Tamiflu, το κύριο αντι-ιικό φάρμακο που υπάρχει κατά της γρίπης αυτής. "Είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε στο Χονγκ Κονγκ ανθεκτικότητα του ιού της νέας γρίπης στο Tamiflu", σημειώνει εκπρόσωπος του υπουργείου σε ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι παρόμοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στη Δανία και την Ιαπωνία.

    Παράλληλα η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι και τέταρτος Βρετανός πέθανε από τη γρίπη των χοίρων, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τον πρώτο που χάνει τη ζωή του από τη νέα γρίπη Α στο Λονδίνο. Λίγο νωρίτερα το βρετανικό δίκτυο BBC είχε μεταδώσει ότι πρόκειται για έναν 19χρονο που εκτός της γρίπης έπασχε και από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

    Ιταλία. Τα αναλυτικά στοιχεία, για τη γρίπη Α, στη γειτονική Ιταλία.

    Από το ιταλικό υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε επίσημα, την Παρασκευή, ότι 16 άνθρωποι προσβλήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον ιό της γρίπης Α, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους 146 από της έναρξης της επιδημίας. Δόθηκε, μάλιστα, η διευκρίνιση ότι ανάμεσα στα 14 κρούσματα, τα πέντε αφορούν μέλη της ίδιας οικογένειας, η οποία διαβιώνει στην περιοχή του διοικητικού διαμερίσματος της Απουλίας (νότια Ιταλία). Επίσης, δίνεται η διαβεβαίωση ότι όλοι οι νοσήσαντες "νοσηλεύονται σε απομόνωση".

    Στην Ιταλία η "γρίπη των χοίρων" που προκαλείται από τον ιό Η1Ν1 "έφθασε' την 2α Μαΐου, μαζί με ασθενή που ταξίδευε στην Ιταλία προερχόμενος από το Μεξικό, όπου η νόσος εκδηλώθηκε στη διάρκεια του μηνός Μαρτίου.

    Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, και συγκεκριμένα την 9η Μαΐου, ασθένησε Ιταλός, ο οποίος δεν είχε έλθει σε καμία προσωπική επαφή με ταξιδιώτη είτε από το Μεξικό, είτε από τις ΗΠΑ, που επλήγησαν δεινά από την επιδημία της "γρίπης των χοίρων".

    -Ο συνολικός αριθμός των ασθενών σε όλον τον πλανήτη (σε 125 κράτη ή "επικράτειες") είναι 89.921 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα (όπως κάνει κάθε Παρασκευή) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) από τη Γενεύη.

    Κύπρος

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση προβληματίζεται για πιθανή μετάλλαξη του ιού της γρίπης Α(Η1Ν1) σε πιο σοβαρής μορφής, το φθινόπωρο με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία, Ανδρούλα Βασιλείου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι έχει ετοιμάσει έγγραφο, με το οποίο ενθαρρύνει τους εταίρους να αποδεχθούν την αρχή ότι τα πρώτα εμβόλια, που θα παραχθούν, θα χορηγηθούν σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού και στα 27 κράτη μέλη. Όπως τόνισε, το έγγραφο θα συζητηθεί στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, τη Δευτέρα, στη Σουηδία. Επανέλαβε δε, ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού, αλλά θα πρέπει να διατηρηθεί η ετοιμότητα και να λαμβάνονται συνεχώς μέτρα πρόληψης.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Σχετικά άρθρα: Ραγδαία εξάπλωση της γρίπης

    Είδηση: 24407

    [02] Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Κ. Παπούλια στη Σερβία

    Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Βελιγράδι. Οι Σέρβοι, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο δεν έκρυψαν την αποστασιοποίησή τους από τα Σκόπια και την Τουρκία. Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας απεύθυνε αυστηρό μήνυμα προς την ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει τις εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας. Μάλιστα πρότεινε και τη δημιουργία Βαλκανικού πυρήνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας: "Mε πραγματικά μεγάλη χαρά εγκαινιάζω σήμερα στο Βελιγράδι την Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Η παρουσία του εδώ θα καλύψει ένα κενό, θα φέρει τους δύο λαούς μας ακόμη πιο κοντά και θα δυναμώσει τη βαθιά ιστορική και πολιτιστική σχέση που μας συνδέει. Σχέση που κατεξοχήν συμβολίζει η εμβληματική φυσιογνωμία του Ρήγα Φεραίου, του Βαλκάνιου ήρωα που μαρτύρησε στο Βελιγράδι και που οραματίστηκε την ενότητα όλων των Βαλκανικών λαών. Σήμερα οι χώρες μας εργάζονται για μια νέα εποχή. Εποχή ειρήνης, συναδέλφωσης και προόδου. Πιστεύω ότι το όραμα του Ρήγα Φεραίου μπορεί να γίνει σήμερα πραγματικότητα. Πιστεύω στη δημιουργία ενός Βαλκανικού πυρήνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην ΄Ένωση στην οποία η Σερβία έχει δικαιωματικά από την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γεωγραφία τη θέση της. Θέλω να συγχαρώ θερμά το φίλο Πρόεδρο του Ιδρύματος Καθηγητή κ Γιώργο Μπαμπινιώτη για την αποτελεσματικότητα που πάντα επιδεικνύει και το έργο που επιτελεί και να ευχηθώ καλή επιτυχία στην Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βελιγράδι".

    Είδηση: 24414

    [03] Ν. Αφρική: Νεκροί από επιπλοκές επεμβάσεων περιτομής

    Ειδήσεις

    Τριάντα ένας έφηβοι πέθαναν στη Νότια Αφρική από επιπλοκές που προκλήθηκαν από την παραδοσιακή πρακτική της περιτομής -που τους κάνει να εισέρχονται στον κόσμο των ενηλίκων--έγινε γνωστό την Παρασκευή από επίσημες πηγές. "Από τις αρχές Ιουνίου, δυο θάνατοι καταγράφονται σχεδόν κάθε ημέρα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της επαρχίας του Ανατολικού Ακρωτηρίου, ο Σίζουε Κουπέλο.

    "Είναι μια απαίσια κατάσταση που θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο και το Υπουργείο Υγείας χρειάστηκε να σώσει εκατοντάδες αγόρια από κέντρα που διοικούνται από αδίστακτους χειρουργούς", τόνισε. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, τα βασικά αίτια θανάτου από την πρακτική αυτή, που επικεντρώνεται στην περιοχή του Τρανσκέι, είναι η αφυδάτωση, η υποθερμία και η υπερβολική αιμορραγία των νεαρών που έχουν υποβληθεί σε περιτομή, οι οποίοι συχνά υποβάλλονται σε νοσηλεία πολύ αργά.

    Είδηση: 24412

    [04] Κοζάνη: Γιορτές της Γης για 9η χρονιά στη Βλάστη

    Ειδήσεις

    Για 9η συνεχή χρονιά η κοινότητα Βλάστης Κοζάνης, παρουσιάζει ένα έθνικ φεστιβάλ σε συνεργασία με την Εταιρία Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης "Οικοτοπία". Το Φεστιβάλ "Γιορτές της Γης" θα πραγματοποιηθεί στη Βλάστη, από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις πλαισιώνονται από βιωματικά παιχνίδια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, παρατηρήσεις πουλιών, παρουσίαση της δράσης περιβαλλοντικών οργανώσεων, πεζοπορίες και παζάρι βιολογικών προϊόντων.

    "Το φεστιβάλ ενίσχυσε φέτος την οικολογική του συνείδηση ακόμα περισσότερο. Δεν θα χρησιμοποιούμε πλαστικά πιάτα και ποτήρια, θα ανακυκλώνουμε τα απορρίμματά μας και δεν θα επιτρέπουμε στα αυτοκίνητα να εισέρχονται στο χώρο του κάμπινγκ", εξήγησε ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Σταύρος Υφαντής, στο περιθώριο σχετικής συνέντευξης Τύπου.

    Το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ αρχίζει στις 9 Ιουλίου με τις συναυλίες του Βασίλη Λέκκα και της Γιουγκοσλάβας ερμηνεύτριας Λίντια Φιλίποβιτς, με τους "Πρώτες Γιορτές".

    Την επομένη θα ακολουθήσουν οι "Ξέμπαρκοι", ο τσιγγάνικης καταγωγής κλαρινετίστας Σελίμ Σεσλέρ και ο Κωστής Μαραβέγιας.

    Στις 11 Ιουλίου θα εμφανιστούν ο Βασίλης Βασιλάτος και οι "Ιστορίες για Κρουστά", οι Αμερικανοί "Kultur Shock" και η Βούλα Σαββίδη.

    Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τις συναυλίες του ροκ σχήματος "X Darawish", των Αμερικανών "Rupa & the April Fishes" και της δεκαμελούς ska-punk-reggae ανατρεπτικής μπάντας "Skaribas". Τις παραπάνω συναυλίες θα πλαισιώνουν μεσημεριανές, αλλά και μεταμεσονύκτιες μουσικές εκδηλώσεις.

    Τη δική τους «νότα» στις "Γιορτές της Γης" αναμένεται να δώσουν περισσότεροι από 40 εθελοντές, που θα εργαστούν για το Φεστιβάλ.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24410

    [05] Nέα κρούσματα της γρίπης Α/Η1Ν1

    Υγεία -

    Ειδήσεις

    Άλλα έξι άτομα από την ομάδα των Αμερικανών φοιτητών βρέθηκαν θετικά στον ιό της γρίπης Α/Η1Ν1, από το Εργαστήριο Αναφοράς Βορείου Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας και το Εργαστήριο Αναφοράς Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα, άλλα επτά κρούσματα αναφέρθηκαν από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος, εκ των οποίων τα δύο επέστρεψαν πρόσφατα από ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα τέσσερα από ταξίδι στην Αυστραλία ενώ διερευνώνται οι επαφές ενός ακόμη κρούσματος.

    Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 134, από τα οποία 52 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: "Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια".

    Είδηση: 24408

    [06] Προσαγωγές υπόπτων για την υπόθεση Παναγόπουλου

    Κοινωνία

    Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Σε προσαγωγές υπόπτων για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, προχώρησε την περασμένη νύχτα η αστυνομία, σε Αθήνα και Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί της ασφάλειας έχουν βρει στοιχεία για την εμπλκοκή 10 ατόμων στην υπόθεση αλλά αναζητούν ακόμη το κρησφύγετο και τα λύτρα των 30 εκατομ. ευρώ.

    Είδηση: 24415

    [07] Διήμερες εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τη μετανάστευση

    Πολιτική

    Η μετανάστευση είναι το θέμα των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά φέτος, την Παρασκευή και το Σάββατο, το ΚΚΕ στο Πάρκο του ΦΙΞ στα Πατήσια, οι οποίες άνοιξαν με ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα. Με κεντρικό σύνθημα, "Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μαζί στην πάλη για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος", το φετινό διήμερο των Οργανώσεων Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη μετανάστευση, στοχεύει σε μια ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα των μεταναστών και των προσφύγων.

    Η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων: "Η αστική τάξη με τα κόμματα και τους μηχανισμούς της, πατώντας πάνω σε αντικειμενικά προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν στις εργατογειτονιές της Αθήνας λόγω της γκετοποίησης των μεταναστών, προσπαθούν να μολύνουν τη συνείδηση των εργαζομένων με το δηλητήριο του ρατσισμού και του εθνικισμού. Να αποπροσανατολίσουν την πάλη της εργατικής τάξης από τον ένοχο αυτής της κατάστασης, την πολιτική της ΕΕ που την προωθούν πιστά η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Να περάσουν στα κρυφά τη νέα αντεργατική καταιγίδα και να στρέψουν ένα κομμάτι της εργατικής τάξης απέναντι σε ένα άλλο". Την Παρασκευή, 3 Ιούλη η κεντρική συζήτηση ήταν για τα προβλήματα μόρφωσης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεταναστών. Το Σάββατο, 4 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και την ανάκαμψη του εργατικού κινήματος.

    Είδηση: 24413

    [08] Φυλακές Αλικαρνασσού: Ηρωίνη στο ψυγείο κοινόχρηστων χώρων

    Στο ψυγείο των κοινοχρήστων χώρων του Δ΄ διαμερίσματος των φυλακών Νέας Αλικαρνασσού βρέθηκαν, από σωφρονιστικό υπάλληλο, 13 χάρτινες συσκευασίες ηρωίνης («φιξάκια») και μια μικρή σακούλα με ηρωίνη, συνολικού βάρους 40 γραμμαρίων, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Η έρευνα από τον σωφρονιστικό υπάλληλο διενεργήθηκε κατόπιν εντολής του αρχιφύλακα των φυλακών. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν μέσα σε πακέτο καπνού, που υπήρχε σε μεγαλύτερη σακούλα με τρόφιμα. Αμέσως μετά την ανεύρεση των ναρκωτικών ουσιών κλήθηκε στις φυλακές κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο τις παρέλαβε. Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης.

    Είδηση: 24409

    [09] Το Σεπτέμβριο η επανεκλογή Μπαρόζο

    "Δεν θα υπάρξει απόφαση για την επανεκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τον Ιούλιο. Eλπίζουμε ότι μια απόφαση θα ληφθεί γρήγορα αργότερα. Θα πρέπει να σεβαστούμε την ανεξαρτησία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

    "Στις 15 Ιουλίου ή στις 15 Σεπτεμβρίου, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, το σημαντικό είναι να μην υπάρχει αντίθεση ανάμεσα στο (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η επανεκλογή του Μπαρόζο ελπίζω ότι θα γίνει τον Σεπτέμβριο", τόνισε ο κ. Σαρκοζί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Στοκχόλμη.

    Στην ίδια συνέντευξη Τύπου υπήρξαν και αναφορές στο Ιράν, για το οποίο ο κ. Ρέινφελντ, η χώρα του οποίου έχει αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε πως: "Είναι σημαντικό τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Βρετανούς και να παρουσιάσουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στο Ιράν". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Σαρκοζί, δήλωσε ότι υπάρχει η ανάγκη τα κράτη της ΕΕ να δείξουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς τους Άγγλους φίλους. Η Γαλλία είναι πάντα υπέρ της εφαρμογής κυρώσεων στο Ιράν".

    Παράλληλα ο πρεσβευτής του Ιράν στη Σουηδία, έγινε δεκτός στο υπουργείο Εξωτερικών από τον υπουργό Φρανκ Μπελφράζ που ως εκπρόσωπος της προεδρεύουσας της ΕΕ χώρας, του επιδόθηκε διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη κράτηση Ιρανών, που δουλεύουν στη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, (κρατείται επίσης αριθμός Βρετανών διπλωματών). Παράλληλα εκφράστηκε η πλήρης αλληλεγγύη της ΕΕ προς τη Βρετανία στο θέμα αυτό και προαναγγέλθηκε η λήψη μέτρων κατά της Τεχεράνης στην περίπτωση της μη-συμμόρφωσης.

    Είδηση: 24406


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 3 July 2009 - 20:55:54 UTC