Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα
  • [02] Στα 140 τα κρούσματα στην Ελλάδα
  • [03] Έξι νεκροί από πυρκαγιά στο Λονδίνο

    [01] Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

    Συντάχθηκε απο τον/την Ανθή Νταουσάνη

    Η Βόρειος Κορέα προχώρησε σήμερα και σε πέμπτη δοκιμή πυραύλου μικρού βεληνεκούς, αψηφώντας την ένταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από το οπλοστάσιό της και αποτολμά την πρόκληση την ημέρα που οι ΗΠΑ γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας τους. Ο πέμπτος πύραυλος, βεληνεκούς που εκτιμάται στα 400-500 μ, δοκιμάσθηκε στις 14.50, τοπική ώρα (08.00 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό επιτελείο δυνάμεων. Ακόμα 4 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας την Πέμπτη, σε παράβαση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ, που απαγορεύουν στο κομμουνιστικό καθεστώς όποια άλλη δοκιμή πυρηνικών, ή συμβατικών πυραύλων.

    "Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δυο πυραύλους σήμερα το πρωί", ανέφερε ο αρχηγός του νοτιοκορεατικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας σε ανακοινωθέν του. Οι εκτοξεύσεις ακολούθησαν μια σειρά πυραυλικών δοκιμών αυτήν την εβδομάδα.

    Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τις 08:00 ως τις 08:30 τοπική ώρα [02:00-02:30 Ελλάδας] από τη Βάση Κιτνταεργιόνγκ, κοντά στο λιμάνι Ουονσάν, στην Ανατολική Θάλασσα (Θάλασσα της Ιαπωνίας), ανέφερε το ανακοινωθέν.

    "Ο στρατός, ο οποίος έχει μια ισχυρή αμυντική συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι έτοιμος να αποκρούσει οποιαδήποτε απειλή ή πρόκληση από το Βορρά", σημείωσε.

    Κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να μην κατονομαστεί είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap ότι και οι δύο πύραυλοι πιστεύεται ότι ήταν Scud με δραστικό βεληνεκές 500 χλμ., που δίνουν την δυνατότητα στην Πιονγκγιάνγκ να στοχοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Κορέας.

    Η Βόρεια Κορέα προχώρησε την Πέμπτη σε τέσσερις εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς -περίπου 120 χλμ.-, αλλά "οι Σκουντ που εκτοξεύτηκαν σήμερα αποτελούν πολύ μεγαλύτερη απειλή για μας λόγω του μεγαλύτερου βεληνεκούς τους", σημείωσε ο αξιωματούχος στο Yonhap.

    "Οι πυραυλικές εκτοξεύσεις της Πέμπτης φαίνεται ότι ήταν μέρος μιας στρατιωτικής άσκησης αλλά οι σημερινές, που σημειώνονται ανήμερα της Ημέρας Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, πιστεύεται ότι έχουν πολιτικούς στόχους", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

    Αποδοκιμασία από το Τόκιο

    Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας καταδίκασε τις εκτοξεύσεις πυραύλων που πραγματοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα ως "σοβαρή πρόκληση" εναντίον της ασφάλειας στην περιφέρεια.

    "Είναι μια σοβαρή ενέργεια πρόκλησης εναντίον της ασφάλειας των γειτονικών χωρών, περιλαμβανομένης της χώρας μας", δήλωσε ο Τακέο Καουαμούρα, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji Press.

    Ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η ενέργεια αυτή παραβιάσει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

    Είδηση: 24419

    [02] Στα 140 τα κρούσματα στην Ελλάδα

    Σε 140, εκ των οποίων τα 52 έχουν ιαθεί πλήρως ανέρχονται συνολικά τα περιστατικά νόσου από το νέο ιό της γρίπης στη χώρα μας. Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, τα δύο τελευταία 2 κρούσματα αναφέρθηκαν σήμερα στις 8 το πρωί και πρόκειται για δύο άτομα που επέστρεψαν πρόσφατα από ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γνωστοποιεί ακόμη ότι από την ομάδα των Αμερικανών φοιτητών που νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, συνολικά 15 από τους 16 βρέθηκαν θετικοί στην εξέταση. Το υπουργείο επισημαίνει πάντως ότι αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

    Πηγή: NET 105.8

    Σχετικό άρθρο: Νέα κρούσματα της γρίπης Α/Η1Ν1Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24421

    [03] Έξι νεκροί από πυρκαγιά στο Λονδίνο

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Ένα μωρό τριών εβδομάδων και δύο παιδιά περιλαμβάνονται στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων 12 ορόφων στο νοτιοανατολικό Λονδίνο την Παρασκευή, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Η φωτιά ξέσπασε στον τέταρτο όροφο του Sceaux Gardens Estate στο Κάμπεργουελ και επεκτάθηκε γρήγορα, ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου. Η αστυνομία δήλωσε πως το μωρό, ένα επτάχρονο παιδί και μία γυναίκα υπέκυψαν στο νοσοκομείο. Ένα παιδί περίπου έξι ετών, μία γυναίκα και άλλος ένας ενήλικας πέθαναν μέσα στα διαμερίσματα. Ο Πολ Γούντρο, της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Λονδίνου, δήλωσε στο Sky News πως 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 11 παιδιά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ορισμένων η κατάσταση είναι σοβαρή.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Είδηση: 24418


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 4 July 2009 - 8:55:51 UTC