Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρωπαϊκή υποχρέωση τα κολέγια

    [01] Ευρωπαϊκή υποχρέωση τα κολέγια

    Το στίγμα των προθέσεών του για το θέμα της αναγνώρισης των κολεγίων δίνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής "Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο να προχωρήσουμε στην ενσωμάτωση της οδηγίας, την οποία ούτως ή άλλως είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε, διαφορετικά πληρώνουμε". Την ίδια ώρα, άλλη μια καταδικαστική απόφαση για τη χώρα μας εξεδόθη από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

    "Η Ελληνική Δημοκρατία, μη θεσπίζοντας, εντός της ταχθείσας προθεσμίας, τις αναγκαίες νομοθετικές, κανονιστικές και διοικητικές διατάξεις προκειμένου να συμμορφωθεί προς την οδηγία 2005/36 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 7ης Σεπτεμβρίου 2005, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από την οδηγία αυτή", αναφέρει η απόφαση.

    "Το εξεταστικό σύστημα έχει φτάσει στα όριά του"

    «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανείς που να μην ομολογεί ότι το εξεταστικό σύστημα σήμερα έχει φθάσει στα όριά του» σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος στο «Βήμα της Κυριακής». Πρόθεσή μας, λέει ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι «Ένα αξιόπιστο τεχνικό εξεταστικό σύστημα και εξεταστική αρχή που να μην επιδέχεται αμφισβητήσεις, με συμμετοχή των πανεπιστημίων στην επιλογή των φοιτητών τους, σε ένα σύστημα που να στοχεύει σε σταδιακό περιορισμό και τελικά εξάλειψη της παραπαιδείας». «Στόχος μας είναι να έχουμε ως το φθινόπωρο καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα για να προχωρήσουμε στον νόμο» προσθέτει ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

    Περιγράφοντας την κατάσταση στην Παιδεία, ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημειώνει ότι «η ώρα των αλλαγών και των ανατροπών έχει έρθει πριν από χρόνια, απλώς κάποιοι έκαναν χρόνια για να το αντιληφθούν».

    Αντίδραση ΣΥΝ για τα κολέγια

    "Φαίνεται πλέον καθαρά ότι όσα το ΥΠΕΠΘ ισχυριζόταν στον ιδρυτικό νόμο των ΚΕΣ το 2008 περί διασφάλισης του επιπέδου σπουδών στα κολέγια δεν ήταν τίποτα παρά φύλλο συκής. Έτσι, λόγω της κοινοτικής νομοθεσίας, το κράτος δεν μπορεί να ελέγχει το πρόγραμμα σπουδών των παραρτημάτων των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, με καταστροφικές συνέπειες για την ποιότητα της εκπαίδευσης χιλιάδων σπουδαστών/τριών", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ.

    "Ο ΣΥΝ καταγγέλλει την περαιτέρω απαράδεκτη υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που, και με την «βούλα» της υπουργικής απόφασης, θα επιφέρουν τα δήθεν πανεπιστήμια-παραμάγαζα της Ομονοίας, σε ευθεία αντιπαράθεση με τις ανάγκες της χώρας για υψηλής ποιότητας δωρεάν δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση, αντί να προσπαθεί να βολέψει τα κολέγια σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της κατωτάτης υποστάθμης, θα πρέπει να επιβάλει άμεσα το κλείσιμό τους ταυτοχρόνως προβλέποντας τις κατάλληλες μεταβατικές λύσεις για τους μέχρι σήμερα αποφοίτους των" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Είδηση: 24454


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 5 July 2009 - 20:54:03 UTC