Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ταυτοποίησαν DNA δύο απαγωγέων
  • [02] Πρόκριμα εξελίξεων η υπόθεση Siemens
  • [03] Στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπαθανασίου
  • [04] Νέα αντιπαράθεση για Πρόεδρο και πρόωρες εκλογές
  • [05] Συμφωνία της ιταλικής Fiat με τη κινεζική GAC
  • [06] Μουσικές του κόσμου απο την Lura
  • [07] Έλληνας ο εγκέφαλος στη διαρροή θεμάτων στο ιντερνάσιοναλ μπακαλορεά
  • [08] Χανιά: Εξιχνιάστηκε υπόθεση μαστροπείας
  • [09] Συναντήσεις Καραμανλή με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης
  • [10] Συνελήφθη συμμορία ναρκωτικών
  • [11] Στα Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς
  • [12] Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [13] Βουλγαρία: νικητής των εκλογών ο Μ.Μπορίσοφ
  • [14] Χορός για την.. οθόνη

    [01] Ταυτοποίησαν DNA δύο απαγωγέων

    Στοιχεία και από την εργαστηριακή έρευνα για μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, δολοφονίες, συμβόλαια θανάτου και άλλες εγκληματικές πράξεις, προέκυψαν τη Δευτέρα σύμφωνα με την αστυνομία. Ειδικότερα, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό (DNA) του Απόστολου Πετράκη και του Χαράλαμπου Μουστάκα σε αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από την απαγωγή μέχρι την απελευθέρωση του εφοπλιστή. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι Πετράκης και Μουστάκας είναι δυο από τους τέσσερις που είχαν φυσική παρουσία στην απαγωγή. Στο σπίτι του Μουστάκα είχαν νωρίτερα βρεθεί δύο καλάσνικοφ, δύο διόπτρες και φυσίγγια.

    Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες για τον εντοπισμό του κρησφύγετου της σπείρας που οργάνωσε την απαγωγή, αλλά και στην ανεύρεση των λύτρων για την απελευθέρωσή του.

    Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν ιδιαίτερα δύο ομολογίες που φέρονται να έχουν στα χέρια τους. Εγκέφαλος της σπείρας που είχε οργανώσει την απαγωγή Παναγόπουλου, φέρεται ότι είναι ο Παναγιώτης Βλαστός, βαρυποινίτης στις φυλακές Τρικάλων.

    Τέσσερις είναι ήδη κρατούμενοι σε φυλακές, ενώ ένας αναζητείται. Οι 16 εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες και μετά την άσκηση διώξεων πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη. Ως αναμφισβήτητη επιτυχία των ελληνικών διωκτικών αρχών χαρακτήρισε τη σύλληψη των μελών της συμμορίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

    Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, δύο από τα 214 παράνομα κινητά που έχουν κατασχεθεί σε τρεις φυλακές της χώρας από τις Αρχές το τελευταίο εξάμηνο, φέρεται ότι βοήθησαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

    Όπως τόνισε ο υπουργός σε έξι φυλακές της χώρας εφαρμόζεται πιλοτικό πρόγραμμα εντοπισμού κινητών με αντίστοιχες συσκευές, πρόσθεσε ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι στα κελιά, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος προστασίας μαρτύρων.

    "Όταν αξιοποιούνται οι υποδομές και η τεχνογνωσία υπάρχουν αποτελέσματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην εξάρθρωση του κυκλώματος των απαγωγέων του εφοπλιστή Παναγόπουλου, την οποία χαρακτήρισε "επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η Αστυνομία πρέπει να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας, που έχει χαθεί τον τελευταίο καιρό, ενώ, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο συντονισμός γινόταν μέσα από τις φυλακές, χαρακτήρισε "αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης για τα σωφρονιστικά καταστήματα".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Συνεχίζονται οι έρευνες

    Είδηση: 24499

    [02] Πρόκριμα εξελίξεων η υπόθεση Siemens

    Πολιτική

    Την απόφαση της Εισαγγελίας του Μονάχου και την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, αναμένουν οι ελληνικές αρχές. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Ηellas -ο οποίος φέρεται να επιθυμεί την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του στη Γερμανία- δια στόματος των συνηγόρων του γνωστοποιεί ότι υπάρχουν ντοκουμέντα και αποδείξεις για το "μαύρο χρήμα" που διακινούσε. Στην Αθήνα, τα κομματικά επιτελεία αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

    Δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της ΝΔ χρήματα από τη Siemens, επαναλαμβανει η κυβέρνηση, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

    Πολλές συζητήσεις προκαλεί η κατάθεση του Θόδωρου Τσουκάτου, ο δικηγόρος του οποίου -με συνέντευξη του στην Καθημερινή- τονίζει ότι είναι άλλο τα επίσημα βιβλία και άλλο η πραγματικότητα του κομματικού ταμείου.

    "Το μόνο βεβαιωμένο περιστατικό είναι αυτό που σχετίζεται με τον κ. Τσουκάτο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ ότι τα κράτησε εκείνος. Εγώ θα έλεγα μακάρι να αποκαλυφθούν όλα, για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι" δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

    Είδηση: 24484

    [03] Στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπαθανασίου

    Ειδήσεις

    Για τα νέα φορολογικά μέτρα που έλαβε πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση, αναμένεται να ενημερώσει ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Χοακίν Αλμούνια στο περιθώριο του Eurogroup που συνέρχεται απόψε στις Βρυξέλλες. Στην συνεδρίασή του Ecofin θα παρουσιαστούν οι προτεραιότητες της Σουηδικής προεδρίας και αναμένεται ότι θα αποφασιστεί η υπαγωγή σε καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος έξι χωρών.

    Είδηση: 24500

    [04] Νέα αντιπαράθεση για Πρόεδρο και πρόωρες εκλογές

    Πολιτική

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι συντηρεί την εκλογολογία με αφορμή το ζήτημα της εκλογής και τονίζει ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης παραμένει η προώθηση του έργου της προς όφελος των πολιτών. Απέναντι στην υπεύθυνη πρόταση του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου, για εκλογές το Σεπτέμβριο και κατόπιν συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η κυβέρνηση απαντά με σενάρια εκλογών τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει με τον θεσμό.

    Νέος κύκλος αντιπαράθεσης άνοιξε μεταξύ της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

    Είδηση: 24506

    [05] Συμφωνία της ιταλικής Fiat με τη κινεζική GAC

    Ειδήσεις

    Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat υπέγραψε τη Δευτέρα συμφωνία με την κινεζική Guangzhou Automobile Group (ομιλος GAC)για την παραγωγή αυτοκινήτων και μηχανών για την κινεζική αγορά. Στην συμφωνία προβλέπεται η κατασκευή ενός εργοστασίου 400 εκατομμυρίων ευρώ στην Σάνγκσα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χιουνάν της Κίνας, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Fiat.

    H παραγωγή στο εργοστάσιο προβλέπεται να αρχίσει το δεύτερο εξάμηνο του 2011 με δυνατότητα παραγωγής 140.000 οχημάτων και 220.000 μηχανών κάθε χρόνο που μπορεί να αυξηθεί σε 250.000 οχήματα και 300.000 κατ' ανώτατο όριο τον χρόνο. Η συμφωνία υπεγράφη τη Ρώμη από τους προέδρους των δύο ομίλων Fiat και GAC,παρουσία του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του κινέζου προέδρου Χου Τζιντάο.

    Είδηση: 24507

    [06] Μουσικές του κόσμου απο την Lura

    Ειδήσεις

    Η αεικίνητη Λούρα, η πιο σύγχρονη και η πιο αγαπημένη φωνή του Πράσινου Ακρωτηρίου, μετά την Σεζάρια Έβορα, προσγειώνεται απόψε, 6 Ιουλίου, στο Σχολείονβ¦ στην Αθήνα, για μια μοναδική συναυλία, φέρνοντας μαζί της μελωδίες από την αφρικάνικη θάλασσα, γλυκές, μελαγχολικές, ταξιδιάρικες.

    Η τραγουδίστρια με την αισθησιακή φωνή, ενώνει το τραγούδι με την κίνηση. Ρυθμοί αρχέγονοι, ερωτικοί κι ατίθασοι που γεννήθηκαν στην αφρικάνικη ύπαιθρο, τραγούδια που μιλούν για το παρόν της Αφρικής και προσδοκούν ένα μέλλον το οποίο αργεί να έρθει, φορτωμένο καθώς είναι με παραδόσεις και έθιμα.

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DhJaRUC912LM',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/hJaRUC912LM/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν ελέγχει ούτε έχει στην ιδιοκτησία της το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 24490

    [07] Έλληνας ο εγκέφαλος στη διαρροή θεμάτων στο ιντερνάσιοναλ μπακαλορεά

    Κοινωνία

    Διαρροή θεμάτων σημειώθηκε σε ελληνικά ιδιωτικά σχολειά στις εξετάσεις του πτυχίου Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιντερπόλ συνέλαβε έναν Έλληνα εκπαιδευτικό, που κατηγορείται ότι έκλεψε τα θέματα και τα διέρρευσε από τη Γενεύη, όπου βρίσκεται η έδρα του διεθνούς οργανισμού, στα ελληνικά ιδιωτικά σχολειά στην Αθήνα, που συμμετέχουν στις εξετάσεις με αποτέλεσμα, να βρίσκονται στον αέρα οι Έλληνες μαθητές που εξετάστηκαν, και δεν μπορούν να πάρουν τα αποτελέσματα, καθώς η έρευνα, βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Ο συγκεκριμένος Έλληνας εκπαιδευτικός ήταν υπεύθυνος για τις εξετάσεις του μπακαλορεά στη χώρα μας. Οι διεθνείς εξετάσεις για το μπακαλορεά διεξήχθησαν πριν από ένα μήνα, τα θέματα ήταν κοινά για όλες τις χώρες και τα αποτελέσματα επρόκειτο να ανακοινωθούν χθες.

    Είδηση: 24503

    [08] Χανιά: Εξιχνιάστηκε υπόθεση μαστροπείας

    Κοινωνία

    Υπόθεση μαστροπείας εξιχνίασαν άνδρες του τμήματος ασφαλείας Χανίων, συλλαμβάνοντας έναν 55χρονο Χανιώτη και μια 22χρονη Νιγηριανή. Οι πληροφορίες των αστυνομικών αφορούσαν παράνομες δραστηριότητες σε νυκτερινό μπαρ στην περιοχή Δαράτσο του δήμου Νέας Κυδωνίας. Έτσι επιστρατεύθηκε αστυνομικός που λίγο μετά τα μεσάνυκτα εμφανίσθηκε ως πελάτης στο συγκεκριμένο κατάστημα. Ο ιδιοκτήτης, του πρότεινε την νεαρή κοπέλα από την Νιγηρία, η οποία και οδήγησε τον υποτιθέμενο πελάτη-αστυνομικό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

    Εκεί η Νιγηριανή έναντι του ποσού των 30 ευρώ επιδόθηκε σε στριπτίζ. Στην συνέχεια και σε άλλο χώρο πίσω από το νυκτερινό κέντρο η ίδια έναντι 80 ευρώ θα προσέφερε και άλλες προσωπικές υπηρεσίες.

    Ωστόσο εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα μπήκαν άλλοι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και την κοπέλα από τη Νιγηρία.

    Τα χαρτονομίσματα που είχε δώσει ο πελάτης-αστυνομικός ήταν προσημειωμένα, ενώ σε βάρος και των δύο σχηματίσθηκε δικογραφία.

    Είδηση: 24496

    [09] Συναντήσεις Καραμανλή με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης

    Πολιτική

    Συναντήσεις με τη νέα ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας είχε σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Καραμανλής αρχικά, συναντήθηκε με το νέο πρόεδρο και τους νέους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου και ακολούθως, με το νέο πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΣτΕ, ενώ οι τελευταίες συναντήσεις του ήταν με το νέο πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, που ήταν παρών στις συναντήσεις, υπογράμμισε πως ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι τις προσεχείς ημέρες θα συγκληθεί για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης, "που νομίζω ότι είναι το πλέον κατάλληλο forum για να τεθούν τα μεγάλα ζητήματα, που απασχολούν τη Δικαιοσύνη".

    Ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ, Π. Πικραμμένος, είπε πως ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα έχουν μια γόνιμη συνεργασία, σημειώνοντας ότι δεν έχει να προσθέσει τίποτα παραπάνω, από όσα είπε την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

    Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γ. Κούρτης, παρουσίασε στον Πρωθυπουργό τους δυο νέους αντιπροέδρους, τους κ.κ. Δημακόπουλο και Λασκαράτο και σημείωσε ότι συζητήθηκαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Νωρίτερα οι νέοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως και οι δυο αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Δένδια. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ των άλλων, το θέμα της καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης και ο υπουργός επισήμανε ότι «οι μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων έχουν πλέον φτάσει σε φαινόμενα αρνησιδικίας». Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Καλαμίδας, δήλωσε πως δεν επιθυμεί να κάνει «απλή συντήρηση στη Δικαιοσύνη», αλλά θέλει να προσθέσει «ένα λιθαράκι».

    Ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, πως «πρώτο μας μέλημα είναι η τήρηση του νόμου και του Συντάγματος, καθώς και η προστασία του πολίτη». Ο δε, νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Π. Πικραμμένος δήλωσε ότι «η καλύτερη Δικαιοσύνη είναι ένα θέμα πολύπλοκο», προσθέτοντας πως «θα πρέπει να δούμε το πρόβλημα στο σύνολό του». Αναφερόμενος στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, ο κ. Πικραμμένος τόνισε: «Έχουμε και εμείς ανθρώπινα όρια».

    Κατά δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, εξάλλου, σε τρεις φυλακές της χώρας, χωρίς, όμως, να τις κατονομάσει, τοποθετήθηκαν μηχανήματα εντοπισμού κινητών τηλεφώνων και εντοπίστηκαν 214 κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων τα δύο εμπλέκονται στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

    Επιπλέον, μέσα στο καλοκαίρι θα αποφασιστεί αν θα μπουν αντίστοιχα μηχανήματα σε όλες τις φυλακές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν και μηχανήματα φραγής κινητών τηλεφώνων.

    Ο κ. Δένδιας ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το «εάν υπάρχει σκέψη το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να επεκταθεί κι αλλού, όπως θα μπορούσε να συμβεί και για την υπόθεση λόγου χάριν της Siemens», ο κ. Δένδιας απάντησε:

    «Το θέμα της μαρτυρίας, ως αποδεικτικό στοιχείο, είναι ένα θέμα το οποίο εντάσσεται συνολικά στο ερώτημα της ορθής απονομής του Ποινικού Δικαίου. Δεν θα ήθελα αποσπασματικά να το αντιμετωπίσουμε. Ήδη, έχουμε ανανεώσει τις δύο επιτροπές και του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα της Ποινικής Δικονομίας. Κατά την άποψή μου χρειάζονται συνολικά δραστικά μέτρα και σε πολλά επίπεδα. Αυτό είναι ένα από αυτά. Δεν είναι όμως το μόνο».

    Είδηση: 24494

    [10] Συνελήφθη συμμορία ναρκωτικών

    Δύο σοβαρές υποθέσεις διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην περιοχή της Αττικής, καθώς και όπλων και εκρηκτικών εξιχνιάστηκαν από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας και τη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχο Γιάννη Δικόπουλο, το Σάββατο το βράδυ συνελήφθησαν στην Αθήνα εφτά άτομα και συγκεκριμένα πέντε Αλβανοί και δυο Ιρανοί, ανάμεσα στους οποίους και ένας 16χρονος, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, στην Αττική. Επίσης, σε διαμέρισμα είχαν στήσει εργαστήριο νόθευσης και συσκευασίας ηρωίνης.

    Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ολόκληρο τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, καθώς επίσης πέντε κιλά και 635 γραμμάρια ηρωίνη, 140 γραμμάρια κοκαΐνη, 3.800 ευρώ, τρεις ζυγαριές ακριβείας, δέκα κινητά τηλέφωνα και ένα ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την προώθηση των ναρκωτικών. Από τα στοιχεία που έχουν οι αστυνομικοί, εκτιμούν ότι η σπείρα διακινούσε περίπου 50 κιλά ηρωίνη το μήνα. Στη δεύτερη περίπτωση, την ίδια μέρα, συνελήφθη 30χρονος Αλβανός στη Νέα Σμύρνη, όπου επίσης διατηρούσε εργαστήριο νόθευσης και συσκευασίας ηρωίνης.

    Εκτός από το εργαστήριο στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο πολεμικά όπλα καλάσνικοφ με δυο γεμιστήρες, ένα αυτόματο υποπολυβόλο MP5 με ένα γεμιστήρα, ένα περίστροφο, εκατοντάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και περίπου πέντε κιλά εκρηκτικών υλών, που εξετάζεται η προέλευσή τους και το πού προορίζονταν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

    Είδηση: 24492

    [11] Στα Σκόπια ο Μάθιου Νίμιτς

    Ειδήσεις

    Στα Σκόπια αναμένεται το απόγευμα ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί το βράδυ με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και την Τρίτη το πρωί με τον Πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι. Την Τρίτη το βράδυ, ο Μάθιου Νίμιτς θα αναχωρήσει από τα Σκόπια με προορισμό την Αθήνα για συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

    undefined

    Είδηση: 24491

    [12] Συνεχίζονται οι έρευνες

    Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί το κρησφύγετο της σπείρας που οργάνωσε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, καθώς τα λύτρα που δόθηκαν για την απελευθέρωσή του.

    Σαν ιδιαίτερα σημαντικές αξιολογούνται οι ομολογίες δύο γυναικών. Οι δέκα από τους κατηγορούμενους θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων παρέλαβαν τη δικογραφία. Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης και έκανε δηλώσεις για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων μέσα στις φυλακές. Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, σε τρεις φυλακές της χώρας, έχουν κατασχεθεί το τελευταίο εξάμηνο 214 κινητά. Τα δύο από τα κατασχεθέντα κινητά φέρεται ότι βοήθησαν στην εξάρθρωση των δραστών του κυκλώματος απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

    Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι εφαρμόζεται πιλοτικά τον τελευταίο καιρό σε 6 φυλακές της χώρας πρόγραμμα εντοπισμού κινητών με αντίστοιχες συσκευές, πρόσθεσε ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι στα κελιά ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος προστασίας μαρτύρων.

    Είδηση: 24487

    [13] Βουλγαρία: νικητής των εκλογών ο Μ.Μπορίσοφ

    Ειδήσεις

    Κυβέρνηση συνασπισμού «δείχνουν» τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Βουλγαρία. Αυτό προκύπτει από την εξασφάλιση του 40% των ψήφων, από το κεντροδεξιό κόμμα GERB του 50χρονου δημάρχου της Σόφιας Μπόικο Μπορίσοφ. Ο βασικός του αντίπαλος, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Σεργκέι Στάνισεφ έλαβε το 17,72% των ψήφων και το κόμμα της τουρκικής μειονότητας Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, το 14,48%.

    Άλλοι τρεις πολιτικοί φορείς, το κόμμα "Ατάκα" - 9,37 %, "ο Γαλάζιος συνασπισμός" - 6,72 % και η παράταξη "Τάξη, Νομιμότητα, Δικαιοσύνη" ποσοστό 4,13 %. μπαίνουν στη Βουλή και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν κυβέρνηση του GERB.

    Σε δηλώσεις του ο νικητής των εκλογών Μπόικο Μπορίσοφ τόνισε ότι: "Εμείς εκπροσωπούμε εκατομμύρια Βούλγαρους, οι οποίοι επέλεξαν την αλλαγή και εναποθέτουν σε μας τις ελπίδες τους να ξεπεράσουν την κρίση και να ζήσουν καλύτερα". Η ήττα των Σοσιαλιστών εκτιμάται ότι οφείλεται στη δυσαρέσκεια των πολιτών για την οικονομική ύφεση και τα φαινόμενα διαφθοράς.

    Είδηση: 24482

    [14] Χορός για την.. οθόνη

    Ειδήσεις

    Μια γρήγορα ανερχόμενη μορφή τέχνης στην οποία συνυπάρχει ο κινηματογράφος, το video και ο σύγχρονος χορός, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο παρουσιάζει τις καλύτερες βρετανικές παραγωγές στο χώρο του screen dance (χορός για την οθόνη) στο πρόγραμμα Forward Motion. Οι video-προβολές του προγράμματος θα "φωτίσουν" την σκοτεινή αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας στις 21 Ιουλίου και απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ενδιαφέρον για τις παραπάνω μορφές τέχνης.

    Πρόκειται για μια συλλογή εξαιρετικής ποιότητας έργων screen dance, που επιμελήθηκε μια επιτροπή από αναγνωρισμένες προσωπικότητες του είδους (χορογράφοι, σκηνοθέτες, παραγωγοί και πανεπιστημιακοί) για λογαριασμό του British Council και του South East Dance με την υποστήριξη του Arts Council της Αγγλίας.

    Το Forward Motion pεριλαμβάνει πάνω από 20 ταινίες ιστορικής σημασίας, αλλά και συνεντεύξεις με πρωτοπόρους δημιουργούς, που προσφέρουν μια συνοπτική, εκ των έσω ματιά πάνω στο συναρπαστικό είδος του screen dance. Αποτελούν σπάνιο αρχειακό υλικό, που προέρχεται από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια (BBC, Channel 4), σημαντικούς παραγωγούς ταινιών χορού, το Arts Council της Αγγλίας και ανεξάρτητους καλλιτέχνες. Η προηγούμενη έκδοση του Forward Motion ταξίδεψε σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως μέσα στο διάστημα ανάμεσα στο 1999 και το 2004.

    Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας θα γίνει η προβολή του τρίτου μέρους του προγράμματος, με τίτλο Artists' Choice, όπου διακεκριμένες προσωπικότητες του σύγχρονου χορού παρουσιάζουν από μια ταινία screen dance που τους έχει εμπνεύσει και επηρεάσει τη δουλειά τους. Ανάμεσά τους, ο Akram Khan παρουσιάζει το πολυβραβευμένο The Cost of Living του Lloyd Newson, η Rosemary Butcher επιλέγει ένα απόσπασμα από την ταινία Feature Film του εικαστικού Douglas Gordon και η Shobana Jeyasingh επιλέγει την ταινία Tattoo της Miranda Pennell.

    Αναλυτικά παρουσιάζονται οι παρακάτω ταινίες:

    Αναλυτικά παρουσιάζονται οι παρακάτω ταινίες:

    Boy/ Ταινία των Rosemary Lee & Peter/ Παρουσίαση: Wendy Houstoun

    Γυρισμένο στην ακτή του Νόρφολκ, η ταινία Boy εξερευνά το φανταστικό, μαγικό κόσμο ενός 8χρόνου αγοριού που πλάθει το φανταστικό του δίδυμο. Μέσα από εικόνες ζώων και τελετές σαμανισμού, η ταινία μιλάει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ένα αγόρι τον κόσμο και τη θέση του μέσα σε αυτό.

    Tattoo/ Σκηνοθέτης: Miranda Pennell/ Παρουσίαση: Shobana Jeyasingh

    Δέντρα, έντομα και πουλιά παρακολουθούν σαν θεατές την ύπαιθρο που δέχεται την εισβολή ενός χαμένου τάγματος στρατιωτών Η ανόητη ομορφιά των στρατιωτικών ασκήσεων που αποδυναμώνεται από το τοπίο είναι, με τη σειρά της, παράλογη και ενοχλητική.

    The Tales of Hoffman (απόσπασμα)/ Σκηνοθέτης/Παραγωγός: Michael Powell & Emeric Pressburger/ Χορογράφος: Frederick Ashton, 1951/ Παρουσίαση: Michael Clark

    Μια κινηματογραφική διασκευή της όπερας του Όφενμπαχ Τα παραμύθια του Χόφμαν. Η όπερα δραματοποιεί τους 3 μεγάλους έρωτες στη ζωή του ποιητή-ήρωα και παρουσιάζονται σε μορφή φλάσμπακ. Τα παραμύθια του Χόφμαν απεικονίζουν το αγώνα ανάμεσα στην ανθρώπινη αγάπη και στην αφοσίωση του καλλιτέχνη στη δουλειά του. Ο Χόφμαν χάνει κάθε γυναίκα που αγαπάει αλλά όμως αποκτά έμπνευση και μετατρέπει κάθε οδυνηρή εμπειρία σε τέχνη.

    Feature Film (απόσπασμα)/ Σκηνοθέτης: Douglas Gordon/ Παρουσίαση: Rosemary Butcher

    Το Feature Film, μια βιντεοπροβολή του 1999, παρουσιάζει το μουσικό έργο του Μπέρναρντ Χέρμαν για τη ταινία Vertigo του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Ακούμε τη θαυμάσια υποβλητική μουσική, αλλά το μόνο που βλέπουμε είναι τα χέρια, και το κεφάλι του ανθρώπου που διευθύνει την ορχήστρα. Η μνήμη μάς μας παίζει παιχνίδια. Όσο γνωστή είναι η μουσική και η ταινία, άλλο τόσο υποβλητικό είναι το σενάριο, που έχουμε την αίσθηση ότι βμεταφερόμαστε' σε οτιδήποτε συμβαίνει στη ταινία.

    Only You (Portishead)/ Σκηνοθέτης: Chris Cunningham/ Παρουσίαση: Russell Maliphant

    Σε αυτό το μουσικό βίντεο για το κομμάτι Only You της πειραματικής μπάντας Portishead, o κινηματογραφιστής Κρίς Κάνινγκχαμ κάνει χρήση του υπολογιστή δημιουργώντας εκπληκτικά εφφέ εικόνων και παρουσιάζοντας ένα μαγικό κόσμο κάτω από το νερό.

    The Cost of Living/ Σκηνοθέτης: Lloyd Newson/ Παρουσίαση: Akram Khan

    Η ταινία αυτή γυρίστηκε στη περιοχή Κρόμερ (Cromer) στην ακτή Νόρφολκ: ένα τυπικό, παλιομοδίτικο αγγλικό θερινό θέρετρο. Η θερινή περίοδος έχει φτάσει στο τέλος της. Ατμόσφαιρα εγκατάλειψης υπάρχει στην πόλη. Ο Έντι και ο Ντέιβιντ είναι απογοητευμένοι performers του δρόμου. Ο Έντι είναι σκληρός, και δεν φοβάται να υπερασπιστεί τη πίστη του στη δικαιοσύνη, στο σεβασμό και στη τιμιότητα. Ο Ντέιβιντ είναι χορευτής χωρίς πόδια (όπως είναι και στη πραγματικότητα) και καθώς τον παρατηρείς, αναθεωρείς τις αποδεκτές έννοιες της χάρης και της τελειότητας. Είναι απόλυτα αποφασισμένος να μην σταθούν εμπόδιο η ανικανότητα του ή οι προκαταλήψεις της κοινωνίας. Μια σειρά από σκηνές δείχνουν τη συναναστροφή του Έντι και του Ντέιβιντ με άλλους ανθρώπους. Άλλοτε είναι απίστευτα σκληρός ο τρόπος επικοινωνίας και άλλοτε οι συναντήσεις είναι ζωντανές και ευχάριστες λόγω της καθαρής φυσικότητάς τους.

    Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.britishcouncil/org/forwardmotion

    Πνευματικό Κέντρο Δήμου Καλαμάτας, 21 Ιουλίου 2009, 19:00

    Είσοδος Ελεύθερη

    Είδηση: 24483


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 6 July 2009 - 17:02:57 UTC