Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] G8: αποφάσεις για πυρηνικά, Ταλιμπάν και περιβάλλον
  • [02] Eλλάδα: 201 τα κρούσματα της νέας γρίπης
  • [03] Αισιόδοξος ο Νίμιτς, αποτίμηση στα Σκόπια
  • [04] Πάνω από 31 εκατ. Αμερικανοί παρακολούθησαν στην τηλεόραση την δέηση στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον
  • [05] Κάπνισμα: απολογισμός του μέτρου σε αριθμούς
  • [06] Καλλιτέχνης φύτεψε αυτί στο χέρι του!
  • [07] Επιθέσεις με γκαζάκια κατά δημοτικής αστυνομίας
  • [08] Κοινωνική αναταραχή στο Περού
  • [09] 21 νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν
  • [10] Ινδία: 65 νεκροί από νοθευμένα ποτά
  • [11] Εξέγερση στις φυλακές Ναυπλίου

    [01] G8: αποφάσεις για πυρηνικά, Ταλιμπάν και περιβάλλον

    Ειδήσεις

    Συνεχίζεται στην Ιταλία η σύνοδος των G8 που ξεκίνησε χθες Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή. Τα κύρια χαρακτηριστικά της πρώτης ημέρας, ήταν αρχικά η συμφωνία για περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2 βαθμούς και μείωση των εκπομπών αεριών των θερμοκηπίου. Την ικανοποίηση τους για την απόφαση αυτή εξέφρασαν Σουηδία, Γερμανία και Βρετανία ενώ Κίνα, Ινδία και Ρωσία αντιδρούν και δεν δέχονται το τελικό κείμενο να περιλαμβάνει οποιοδήποτε ποσοτικό στόχο.

    Παράλληλα η G8 δεσμεύτηκε, να αυξήσει κατά 25 δισ. δολάρια το χρόνο τη δημόσια βοήθεια για την ανάπτυξη της Αφρικής, την επταετία 2004-2010.

    Στην ατζέντα των συζητήσεων βρέθηκε και το θέμα του Πακιστάν, όπου διεξάγονται σκληρές συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν. Οι G8 εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο Πακιστάν, αλλά αναφερόμενοι και στο Αφγανιστάν, το κάλεσαν να διοργανώσει "αξιόπιστες και ασφαλείς" προεδρικές εκλογές, οι οποίες ήδη έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Αυγούστου.

    Στο άλλο μεγάλο πρόβλημα στις διεθνείς σχέσεις, τα πυρηνικά του Ιράν, προκρίνεται η διπλωματική λύση, με έκκληση στην Τεχεράνη, μέχρι το Σεπτέμβρη, να υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Επόμενο πεδίο συζήτησης, αλλά και λήψης αποφάσεων, εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από το Ιράν, θα είναι η σύνοδος του G20, στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Επίσης οι G8 εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πολιτική κρίση στο Ιράν, μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.

    Τέλος οι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, δεν έλλειπαν από τη θεματολογία των συζητήσεων, με τους G8 να τις καταδικάζουν και να τις χαρακτηρίζουν κίνδυνο για την διεθνή ειρήνη και σταθερότητα, ζητώντας την επείγουσα έναρξη διαπραγματεύσεων. Τον προσεχή Μάρτιο στην Ουάσινγκτον, θα διοργανωθεί σύνοδος κορυφής με θέμα την πυρηνική ασφάλεια.

    Είδηση: 24600

    [02] Eλλάδα: 201 τα κρούσματα της νέας γρίπης

    Συνολικά 201 κρούσματα της νέας γρίπης έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, από τα οποία 86 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας. Αυτό προκύπτει από την τελευταία ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Πέμπτης από το υπουργείο Υγείας, το οποίο τονίζει πως:

    "Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια. Ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης".

    Συνέντευξη Τύπου για την πορεία της νόσου δίνει στις 12.00 ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Είδηση: 24599

    [03] Αισιόδοξος ο Νίμιτς, αποτίμηση στα Σκόπια

    Πολιτική

    Για τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα το Σκοπιανό, η Ντόρα Μπακογιάννη ενημερώνει την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. ''Η ελληνική πλευρά έχει κάνει εποικοδομητικές κινήσεις, προς την κατεύθυνση μιας κοινά αποδεκτής λύσης και απομένει να ανταποκριθεί και η άλλη πλευρά'', τόνισε η Κυβερνηση, μετά τη χθεσινή συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόοδο των συνομιλιών, αλλά αρνούμενος κάθε χρονοδιάγραμμα. "Η Δημοκρατία της Μακεδονίας παραμένει αφοσιωμένη και εποικοδομητική στη διαδικασία, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης για τη μακεδονική και ελληνική πλευρά, για την οποία οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας θα αποφανθούν σε δημοψήφισμα.", αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Προεδρίας της ΠΓΔΜ ύστερα από σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας για την αποτίμηση των συνομιλιών με το Μάθιου Νίμιτς.

    Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συζητήθηκε η θέση του κ. Νίμιτς να ακούσει τις απόψεις των ηγεσιών των δύο χωρών σχετικά με τους τρόπους και τις δυνατότητες εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης στη διάρκεια του Αυγούστου και εκφράστηκε η πολιτική βούληση για την υπέρβαση της διαφοράς σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας. Ακόμη, συμφωνήθηκε η κρατική ηγεσία να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για τον προσδιορισμό των περαιτέρω κινήσεων.

    Στη σύσκεψη αυτή μετείχαν ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης αρμόδιος για την εφαρμογή της Συμφωνίας της Οχρίδας, Αμπντουλακίμ Αντέμι, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι και ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας, Ζόραν Γιόλεφσκι.

    Συνάντηση Μπακογιάννη - Νίμιτς

    Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, εξερχόμενος από το γραφείο της κ. Μπακογιάννη, είπε ότι προσκόμισε ιδέες, που συνιστούν «μικρές» αλλαγές στην πρόταση του Οκτωβρίου, η οποία περιελάμβανε και το όνομα της «Δημοκρατίας Βόρειας Μακεδονίας» και σημείωσε ότι κοινός παρονομαστής εξακολουθεί να είναι η επιθυμία των δύο χωρών για αμοιβαία αποδεκτή λύση. βΒρισκόμαστε στη μέση μιας διαδικασίας η οποία συνεχίζεταιβ, σχολίασαν κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών.

    «Είχα μια εξαιρετική συζήτηση με την Υπουργό Εξωτερικών, της μετέφερα τις συζητήσεις που είχα στα Σκόπια (σ.σ. την Τρίτη με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό), την ενημέρωσα κι εγώ ενημερώθηκα για τις απόψεις και των δύο πλευρών», είπε ο κ. Νίμιτς, προσθέτοντας ότι υπάρχει ενθάρρυνση, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και πως «πιστεύω, ότι θα συνεχίσω την εργασία μου ακόμη καλύτερα».

    Στην ερώτηση, κατά πόσον είναι αισιόδοξος και αν θα υπάρξει πρόοδος ως το τέλος του χρόνου, απάντησε: «Δεν πιστεύω σε προθεσμίες», τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει ισχυρή βούληση και από τις δύο πλευρές για εξεύρεση λύσης, πιστεύω στις συνομιλίες για μια λύση προς αμοιβαίο όφελος, πιστεύω ότι είμαστε πολύ πιο κοντά στην εξεύρεση λύσης, γι αυτό και είμαι πιο αισιόδοξος από πριν».

    Ο κ. Νίμιτς συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ Σχετικό άρθρο: Συνάντηση Μπακογιάννη-Νίμιτς για το Σκοπιανό

    Είδηση: 24610

    [04] Πάνω από 31 εκατ. Αμερικανοί παρακολούθησαν στην τηλεόραση την δέηση στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον

    Ειδήσεις

    Η δημόσια δέηση για τον Μάικλ Τζάκσον, που έγινε στο Λος Άντζελες και μεταδόθηκε από 18 αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, προσέλκυσε συνολικά πάνω από 31 εκατομμύρια Αμερικανούς τηλεθεατές, αλλά ο αριθμός αυτός είναι σαφώς μικρότερος από εκείνον των τηλεθεατών που παρακολούθησαν από τηλεοράσεως τις κηδείες του πρώην προέδρου, Ρόναλντ Ρίγκαν και της πριγκήπισσας Νταϊάνα. Η εταιρία Nielsen Media Research ανακοίνωσε ότι τη διάρκειας δύο ωρών δέηση στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον παρακολούθησαν 31,1 εκατ. άτομα από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

    Παρόλο που στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται τα εκατομμύρια των χρηστών του διαδικτύου που παρακολούθησαν από τις οθόνες των υπολογιστών την τελετή, πρόκειται για κοινό που είναι μικρότερο από τα 37,8 εκατομμύρια Αμερικανών που παρακολούθησαν την ορκωμοσία του Μπάρακ Ομπάμα και τα 49,5 εκατομμύρια που άνοιξαν τις τηλεοράσεις τους για να παρακολουθήσουν την πρώτη συνέντευξη Τύπου του Αμερικανού προέδρου στο Λευκό Οίκο, τον Φεβρουάριο.

    Η διαδικτυακή εταιρία Akamai, που διαχειρίζεται το 20% της "κυκλοφορίας" στο Ίντερνετ, ανακοίνωσε επίσης ότι περίπου 2,8 χρήστες κατέβασαν βίντεο στη διάρκεια της δέησης στη μνήμη του Μάικλ Τζάκσον, κάτι που καθιστά την τελετή αυτή ως την πλέον δημοφιλή στο Ίντερνετ μετά την ορκωμοσία του Ομπάμα.

    Συγκρίνοντας ανάλογα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, η Nielsen ανέφερε ότι την κηδεία του Ρίγκαν παρακολούθησαν 35 εκατομμύρια τηλεθεατές, το 2004 και την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το 1997, 33,2 εκατομμύρια τηλεθεατές.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24605

    [05] Κάπνισμα: απολογισμός του μέτρου σε αριθμούς

    Πάνω από 37.500 κλήσεις έχουν γίνει από την 1η Ιουλίου στην τηλεφωνική γραμμή 1142 για ενημέρωση και υποστήριξη για τη διακοπή του καπνίσματος. Το 71% των κλήσεων αφορούσε παροχή διευκρινίσεων για την εφαρμογή του νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το 29% των κλήσεων είχαν ως θέμα την παροχή διευκρινίσεων για την εφαρμογή του νόμου σε χώρους εργασίας. Το 92% των καλούντων είναι θετικοί στο νομοθετικό πλαίσιο και τηλεφωνούν για να μάθουν πως θα εφαρμόσουν τον νόμο. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 463 Καταγγελίες για παραβάσεις του νόμου, εκ των οποίων το 52% αφορούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το 16% σε χώρους εργασίας δημοσίου τομέα, το 20% σε χώρους εργασίας ιδιωτικού τομέα και τέλος το 12% σε άλλους χώρους (ταξί ΜΜΕ κ.λ.π.)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 24603

    [06] Καλλιτέχνης φύτεψε αυτί στο χέρι του!

    Ένας εκκεντρικός ομογενής καλλιτέχνης της Αυστραλίας πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που "ακούει" (και) από το χέρι του! Τον περασμένο Απρίλιο προκάλεσε σάλο σε διεθνείς καλλιτεχνικούς κύκλους, όταν στο Φεστιβάλ Επιστημών του Εδιμβούργου παρουσίασε τη νέα του πρωτότυπη "εφεύρεση", δηλαδή ένα αυτί στον πήχη του χεριού του, αλλά τώρα θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα. Επιδιώκει να εμφυτεύσει στο "τεχνητό" αυτί του, ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο το οποίο θα συνδέεται με έναν αναμεταδότη bluetooth, ώστε οι άλλοι άνθρωποι να μπορούν να ακούν "online" τους ήχους που συλλαμβάνει το "ψεύτικο" αυτί του. Πρόκειται για τον Στέλιο Αρκαδίου, ο οποίος είναι γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Stelarc.

    Ο Stelarc, που γεννήθηκε το 1946 στη Λεμεσό της Κύπρου από ελληνοκύπριους γονείς, μεγάλωσε στην Αυστραλία και τα έργα του επικεντρώνονται, κατά κύριο λόγο, στον φουτουρισμό και στην επέκταση των δυνατοτήτων/ικανοτήτων του ανθρωπίνου σώματος.

    Ο καλλιτέχνης, που χαρακτηρίζεται "βιοκυβερνητικός καλλιτέχνης", και που μόνο τυχαίος δεν είναι, πιστεύει ότι η τέχνη θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από μια απλή εικόνα.

    Ο 61 ετών, πρώην ερευνητής του τμήματος ψηφιακής έρευνας για την τέχνη της Performance στo Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ Τρεντ, τοποθέτησε το εμφύτευμα ανθρώπινου αυτιού στο αριστερό του χέρι, το 2006 στο Περθ της Αυστραλίας, σε συνεργασία με την ομάδα "Tissue Culture and Art", έπειτα από πολλές δυσκολίες, αφού δεν μπορούσε να βρει χειρουργό για να κάνει την επέμβαση που ήθελε.

    Σχεδόν όλοι οι Αυστραλοί χειρουργοί υποστηρίζουν ότι κάνουν τις επεμβάσεις τους για θεραπευτικούς ή αισθητικούς λόγους και όχι για να υπηρετήσουν την τέχνη, όπως λέει ο κ. Αρκαδίου, ο οποίος πριν από δυο χρόνια έδωσε παράσταση και στην Αθήνα, όπου "επανεξέτασε" τα όρια μεταξύ του ανθρώπινου σώματος και των μηχανών, χρησιμοποιώντας ιατρικά εργαλεία, το internet και τη ρομποτική.

    Ο Stelarc ξεκίνησε συστηματικά τις έρευνές του, σχετικά με την επίδραση της τεχνολογίας πάνω στο ανθρώπινο σώμα, στη δεκαετία του '70 στην Αυστραλία.

    Αρχικά, δεν είχε καμιά υποστήριξη από τους κρατικούς φορείς, τους καλλιτεχνικούς θεσμούς, τις γκαλερί και τους εμπόρους τέχνης.

    Σήμερα, παγκόσμια πια αναγνωρισμένος, ο Αρκαδίου έχει στο ενεργητικό του πολλά βραβεία, διακρίσεις, επιχορηγήσεις και δημοσιεύσεις.

    Δεν είναι τυχαίο που έως το 2007 κατείχε τη θέση του Principal Research Fellow στο τμήμα Performance Arts Digital Research του βρετανικού Πανεπιστημίου Νότιγχαμ Τρεντ, ενώ αυτή την περίοδο είναι καθηγητής στο School of Arts του Πανεπιστημίου Μπρουνέλ του Λονδίνου.

    Πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται αν είναι καλλιτέχνης, επιστήμονας ή πουλά "τρέλα" και γιατί καταφεύγει σ' αυτά τα τεχνάσματα. Ο Αρκαδίου απαντά ότι "το σώμα σήμερα γίνεται το τοπίο των μηχανών και οι μηχανές δεν βρίσκονται πια στο εξωτερικό οπτικό πεδίο του ανθρώπου, αλλά στο εσωτερικό του ίδιου μας του σώματος... Επανασχεδιάζοντας το ανθρώπινο σώμα, επαναπροσδιορίζουμε το τι σημαίνει να είμαστε άνθρωποι".

    Έτσι, "κάνει τέχνη" και συνεχίζει να πειραματίζεται μόνος του, χρησιμοποιώντας την ιατρική τεχνολογία και τη ρομποτική με παράδοξα έργα και δράσεις, όπως στομαχοσκοπήσεις, αιωρήσεις, κρεμασμένος από γάντζους περασμένους στο δέρμα του και προσθετικές τεχνητών μελών.

    Σε ένα κείμενό του, ο Stelarc απορρίπτει το ανθρώπινο σώμα όπως είναι σήμερα και υποστηρίζει ότι η φυσική εξέλιξη σταματάει όταν η τεχνολογία εισβάλλει στο σώμα.

    Ο Αρκαδίου δηλώνει άθεος και λέει ότι δεν έχει πλέον νόημα να βλέπουμε το σώμα ως θέση όπου είναι εναποτεθειμένη η ψυχή ή ως πηγή κοινωνικότητας, αλλά να το αντιμετωπίζουμε ως κατασκευή.

    Προτείνει ένα μυϊκό σύστημα που θα το κρατούν σε λειτουργία μπαταρίες, με ένα δάσος από φορητές κεραίες να δίνουν ή να λαμβάνουν μηνύματα, ενισχύοντας την ακοή και την όραση. Με πλακέτες μικροκυκλωμάτων στον εγκέφαλο και με φιλοδοξίες ενός σώματος υπερυπολογιστή καθώς, όπως επαναλαμβάνει, το σώμα ξεπεράστηκε, τουλάχιστον στη σημερινή μορφή του.

    Αυτές του οι απόψεις βρίσκουν "πρόσφορο" έδαφος σε αρκετούς κύκλους, οι προτάσεις για εμφανίσεις ανά τον κόσμο "πέφτουν βροχή" και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τον Stelarc.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24611

    [07] Επιθέσεις με γκαζάκια κατά δημοτικής αστυνομίας

    Δυο εμπρηστικές επιθέσεις, με γκαζάκια, σημειώθηκαν τα ξημερώματα, με διαφορά πέντε λεπτών, στου Παπάγου και στου Ζωγράφου, με στόχο τη δημοτική αστυνομία. Στις 4.12 άγνωστοι τοποθέτησαν μηχανισμό με γκαζάκια κάτω από αυτοκίνητο της δημοτικής αστυνομίας, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το δημαρχείο Παπάγου, στη διασταύρωση Στρατηγού Παπάγου και Αναστασίου. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς. Στις 4.17 εξερράγη παρόμοιος εμπρηστικός μηχανισμός στην είσοδο των ισόγειων γραφείων της δημοτικής αστυνομίας Χολαργού, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 35, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

    Σε αναξάρτητο περιστατικό, στις 22:25, το βράδυ της Τετάρτης, ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα πέταξε τρεις βόμβες μολότοφ στα γραφεία αθλητικού συνδέσμου στην περιοχή των Συκεών. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στα γραφεία του συνδέσμου.

    NET 105.8, AΠE

    Είδηση: 24609

    [08] Κοινωνική αναταραχή στο Περού

    Ειδήσεις

    Κατά χιλιάδες διαδήλωσαν στο Περού, επικριτές της κυβέρνησης που ζητούσαν αλλαγή πολιτικής από τον πρόεδρο Άλαν Γκαρσία. Ήδη από τις αιματηρές ταραχές που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα, μετά από κινητοποιήσεις των ιθαγενών του Αμαζονίου, η δημοτικότητα του Περουβιανού προέδρου έπεσε στο 21%.

    Οι κοινωνικές ομάδες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διεκδικούν περισσότερα χρήματα για κοινωνική πολιτική, όταν η κυβέρνηση εφαρμόζει φιλικές πολιτικές υπέρ επιχειρηματικών ομίλων, συχνά με δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον, αύξησε το ΑΕΠ, αλλά δεν αντιμετώπισε τη φτώχεια που πλήττει το ένα τρίτο του πληθυσμού. Η πολιτική που ακολουθεί ο κ. Γκαρσία τον έχει φέρει συχνά σε λεκτικές αντιπαραθέσεις με τους προέδρους της Βολιβίας και της Βενεζουέλας Έβο Μοράλες και Ούγο Τσάβες, τους οποίους κατηγορεί για ταραχές στο Περού, χωρίς όμως να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στο Περού, είναι το 20011.

    Είδηση: 24606

    [09] 21 νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν

    Ειδήσεις

    Εικοσιένας πολίτες και τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε πολυσύχναστο δρόμο της επαρχίας Λογκάρ, νότια της Καμπούλ, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Νωρίτερα η ίδια πηγή είχε κάνει λόγο για δεκαπέντε νεκρούς, ανάμεσά τους 12 μαθητές.

    "Εικοσιένας πολίτες, ανάμεσά τους μαθητές, και τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη. Επίσης πέντε πολίτες, οι τέσσερις μαθητές, τραυματίστηκαν", δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

    Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε φορτηγό που ανατράπηκε σκόπιμα σε κεντρικό δρόμο της περιοχής Μοχάμεντ Αγά, ο οποίος ενώνει την Καμπούλ με τις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

    Η βόμβα εξερράγη την ώρα που αστυνομικοί προσπαθούσαν να μετακινήσουν το φορτηγό εκτός δρόμου.

    Είδηση: 24607

    [10] Ινδία: 65 νεκροί από νοθευμένα ποτά

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον 65 άνθρωποι πέθαναν στην πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας όταν κατανάλωσαν νοθευμένα οινοπνευματώδη ποτά, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία διευκρίνισε πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.Τα θύματα, κυρίως εργάτες, παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης στη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε μια από τις φτωχογειτονιές της πόλης.

    "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως 65 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα και τουλάχιστον 23 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία", δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 32 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε σχέση με την παραγωγή και την πώληση των ποτών αυτών.

    Εξαγριωμένοι κάτοικοι της πόλης έκλεισαν καταστήματα και κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την αδράνεια της αστυνομίας, ζητώντας να κλείσουν αμέσως αρκετές βιοτεχνίες παρασκευής νοθευμένων ποτών.

    Τον Μάιο του 2008, τουλάχιστον 180 άνθρωποι είχαν πεθάνει σε δύο κρατίδια της νότιας Ινδίας από νοθευμένο αλκοόλ.

    Πηγή: AΠΕ

    Είδηση: 24604

    [11] Εξέγερση στις φυλακές Ναυπλίου

    Κοινωνία

    Εξέγερση εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις φύλακες του Ναυπλίου, καθώς οι κρατούμενοι αποφάσισαν να μην επιστρέψουν στα κελιά τους , διαμαρτυρόμενοι για άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Μέχρι το πρωί της Πέμπτης οι κρατούμενοι παρέμεναν στους διαδρόμους και στον προαύλιο χώρο των φυλακών και ζητούσαν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Επέστρεψαν κανονικά στα κελιά τους λίγο μετά τις δέκα.

    ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 24601


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 9 July 2009 - 8:56:54 UTC