Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Μαδρίτη ο Κ. Καραμανλής
  • [02] Πρόωρες εκλογές στην Ιαπωνία
  • [03] Φονική έκρηξη στο Πακιστάν
  • [04] Μυστικό πρόγραμμα για την Αλ Κάιντα είχε η CIA
  • [05] Σοβαρά άρρωστος ο ηγέτης της Β. Κορέας

    [01] Στη Μαδρίτη ο Κ. Καραμανλής

    Πολιτική

    Στη στενότερη συνεργασία των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στοχεύουν οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού σε Ισπανία και Ιταλία. Ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος βρίσκεται από χθες Κυριακή στη Μαδρίτη, στις 11.30 συναντάται με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαριάνο Ραχόι, και μια ώρα αργότερα με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο. Την Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Ρώμη.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 24744

    [02] Πρόωρες εκλογές στην Ιαπωνία

    Ειδήσεις

    Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 30 Αυγούστου αποφάσισαν να προκηρύξουν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός και το κυβερνών συντηρητικό κόμμα, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ. Ο Τάρο Άσο είχε σήμερα διαβουλεύσεις με στελέχη του Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού Κόμματος (PLD), την επομένη της οδυνηρής ήττας τους στις τοπικές εκλογές στο Τόκιο. Για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια βρέθηκε στη δεύτερη θέση, πίσω από το Δημοκρατικό Κόμμα (PDJ), το βασικό της αντιπολίτευσης.

    Κλείνει η Βουλή

    Οι συμμετέχοντες στις διαβουλεύσεις αποφάσισαν να διαλύσουν τη Βουλή στις 21 Ιουλίου και να καθορίσουν στις 30 Αυγούστου την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν το αργότερο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

    Το PDJ ο μεγάλος νικητής των εκλογών, θεωρείται πλέον φαβορί για να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές και να θέσει τέρμα στην κυριαρχία των Συντηρητικών του PLD που κυβερνούν την Ιαπωνία επί περίπου μισό αιώνα.

    Στις εκλογές που οργανώθηκαν την Κυριακή για την εκλογή του νέου δημοτικού Συμβουλίου της πρωτεύουσας, το PDJ εξασφάλισε 54 έδρες -20 περισσότερες από ότι είχε πριν από πέντε χρόνια- το PLD 38 έδρες και ο σύμμαχος του New Komeito 23 έδρες, οι υπόλοιπες 127 έδρες πηγαίνουν σε υποψηφίους της αντιπολίτευσης ή ανεξάρτητους.

    Με συνολικά 62 έδρες μόνο, σε σχέση με τις 70 που είχε πριν από τις εκλογές της Κυριακής, τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού χάνουν τον έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου υπέρ της αντιπολίτευσης, γεγονός που θα καταστήσει πολύ δύσκολο το έργο του κυβερνήτη-δημάρχου του Τόκιο, του συντηρητικού Σιντάρο Ισιχάρα, που επανεξελέγη για τρίτη θητεία το 2007.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Japan's PM 'to call August vote'

    Είδηση: 24746

    [03] Φονική έκρηξη στο Πακιστάν

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στο Πακιστάν, από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε οίκημα όπου διδάσκεται το Κοράνι σε παιδιά, ενώ περισσότερα από 12 πρόχειρα κατασκευασμένα σπίτια κατέρρευσαν. Η έκρηξη σημειώθηκε σε χωριό κοντά στην πόλη Μίαν Τσάνου της επαρχίας Πουντζάμπ, παγιδεύοντας άγνωστο αριθμό ανθρώπων στα συντρίμμια.

    Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τί προκάλεσε την έκρηξη, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

    "Φαίνεται ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ποσότητα εκρηκτικών που είχαν τοποθετηθεί μέσα στο οίκημα" δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή.

    Ένας γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης είπε ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 60 άνθρωποι.

    Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Deadly blast in Pakistani village

    Είδηση: 24749

    [04] Μυστικό πρόγραμμα για την Αλ Κάιντα είχε η CIA

    Κόσμος -

    Αμερική-ΗΠΑ

    Ένα μυστικό πρόγραμμα της CIA, που είχε ως στόχο τη σύλληψη ή δολοφονία μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, αποκαλύπτει η Wall Street Journal, όμως αυτό το πρόγραμμα διακόπηκε από το νέο διευθυντή της Υπηρεσίας αυτής Λίον Πανέτα. Την Κυριακή, οι New York Times αποκάλυψαν την ύπαρξη αντιτρομοκρατικού προγράμματος που απέκρυπτε η Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ από το Κογκρέσο, επί οκτώ χρόνια, με εντολή του πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσένι.

    Επικαλούμενη πρώην αξιωματούχους αυτής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, χωρίς όμως να τους κατονομάζει, η οικονομική εφημερίδα αναφέρει ότι η ακριβής φύση του άκρως εμπιστευτικού αυτού προγράμματος έχει παραμείνει ασαφής, και η CIA δεν επιθυμεί να κάνει σχόλια για το περιεχόμενο του.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, η CIA διέθεσε πόρους για τον προγραμματισμό και πιθανώς για την εκπαίδευση πρακτόρων για την αποστολή αυτή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Όμως η πρωτοβουλία αυτή δεν ήταν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όταν ο νέος διευθυντής Λίον Πανέτα έθεσε τέρμα στο πρόγραμμα αυτό, αφού ενημερώθηκε στις 23 Ιουνίου, σημειώνει η εφημερίδα.

    Επικαλούμενη τρεις πράκτορες της Υπηρεσίας, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, η Wall Street Journal διευκρινίζει ότι το 2001 η CIA είχε επίσης εξετάσει την δυνατότητα να κάνει στοχευμένες δολοφονίες εναντίον των αρχηγών της Αλ Κάιντα. Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, η άποψη αυτή εγκαταλείφθηκε μετά από έξι μήνες.

    Πάντως, ούτε ο Πανέτα ούτε μέλη του Κογκρέσου έδωσαν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Μυστικό επί οκτώ χρόνια κρατούσε η CIA αντιτρομοκρατικό πρόγραμμα Wall Street Journal: CIA Had Secret Al Qaeda Plan

    Είδηση: 24748

    [05] Σοβαρά άρρωστος ο ηγέτης της Β. Κορέας

    Ειδήσεις

    Από καρκίνο στο πάγκρεας πάσχει ο ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο YTN της Νότιας Κορέας. Η κατάσταση της υγείας του 67χρονου Κιμ, είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα μυστικά στην απομονωμένη κουμουνιστική χώρα. Πέρσι, υπήρξε έντονη φημολογία ότι υπέστη καρδιακή προσβολή, δεν υπήρξε όμως ποτέ επίσημη επιβεβαίωση. Η κατάσταση της υγείας του Κιμ, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την επόμενη μέρα στη Β. Κορέα και τον διάδοχο του στη μοναδική κομμουνιστική δυναστεία της Ασίας.

    Είδηση: 24745


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 July 2009 - 8:54:41 UTC