Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θρίλερ με τη δολοφονία της ακτιβίστριας
  • [02] Στο επίκεντρο η λαθρομετανάστευση
  • [03] Γαλλία: Αναγνώριση Αχμαντινετζάντ ως νέο πρόεδρο του Ιράν
  • [04] Ψάχνουν βηματισμό ανάκαμψης από την κρίση
  • [05] Παγκόσμια πρεμιέρα: Η Ανάπαυση του Οιδίποδα
  • [06] Επέζησε με άγρια μούρα και ρόκα

    [01] Θρίλερ με τη δολοφονία της ακτιβίστριας

    Ειδήσεις

    Βρέθηκε νεκρή η συνεργάτης της ρωσικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Memorial Ναταλία Εστεμίροβα που απήχθη την Τετάρτη στην Τσετσενία. Το πτώμα της ακτιβίστριας βρέθηκε στην γειτονική δημοκρατία της Ινγκουσετίας, στον ρωσικό Καύκασο, σε ένα δάσος κοντά στη πόλη Ναζράν. Φέρει σημάδια βίαιου θανάτου. Τον πρόεδρο της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ --πρώην αντάρτη που δήλωσε πίστη στο Κρεμλίνο-- κατηγόρησε προσωπικά για την απαγωγή και δολοφονία γνωστής ακτιβίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που προστέθηκε σε μια σειρά θανάτων επικριτών του λεγόμενου νέου apparatus στη Ρωσική ομοσπονδία, ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης στην οποία εργαζόταν.

    Πρόκειται για την τρίτη δολοφονία που έχει σχέση με τη σκοτεινή πραγματικότητα στην Τσετσενία. Η ακτιβίστρια Νατάλια Εστεμίροβα, είχε την τύχη της δημοσιογράφου Άννας Πολιτόφσκαγια και του δικηγόρου Στάνισλαβ Μαρκέλοφ. Ήταν φίλη της δολοφονημένης δημοσιογράφου Άννας Πολιτόφσκαγια, και εργαζόταν για την ΜΚΟ Memorial στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας Γκρόζνι καταγράφοντας καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

    Απήχθη την Τετάρτη στην Τσετσενία και η σορός της βρέθηκε σε δασική περιοχή στη γειτονική Ινγκουσετία. Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ "εξοργίστηκε" μαθαίνοντας την είδηση της δολοφονίας της και διέταξε εξαντλητική έρευνα. Ο πρόεδρος της Μεμόριαλ Όλεγκ Ορλόφ κατηγόρησε ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της τον Καντίροφ. "Ξέρω, είμαι σίγουρος, ποιος είναι ένοχος για το φόνο της Ναταλίας. . . το όνομά του είναι Ραμζάν Καντίροφ", ανέφερε στο website της οργάνωσης [http://www.memo.ru] αργά την Τετάρτη.

    Ο Καντίροφ "είχε ήδη απειλήσει τη Νατάλια, την είχε προσβάλει, τη θεωρούσε προσωπικό εχθρό του". Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι ο Καντίροφ δήλωσε πως οι δράστες αυτής της "τερατώδους" δολοφονίας "δεν αξίζουν καμιά υπεράσπιση και πρέπει να τιμωρηθούν ως οι πιο ανελέητοι εγκληματίες".

    Η Εστεμίροβα, άγαμη μητέρα, 50 ετών, άφησε πίσω της την έφηβη κόρη της. Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την δολοφονία της ακτιβίστριας. "Καλούμε τη Ρωσική κυβέρνηση να προσαγάγει στην δικαιοσύνη τους υπεύθυνους γι' αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να δείξει ότι η ανομία και η ατιμωρησία δεν είναι ανεκτές", ανέφερε ο Μάικ Χάμερ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

    Βρετανία: "Πλήρη και διεξοδική" έρευνα ζητά για τον θάνατο της Ναταλία Εστεμίροβα

    Η Βρετανία ζήτησε από τις ρωσικές αρχές να διερευνήσουν "πλήρως και διεξοδικά" το θάνατο της ακτιβίστριας Ναταλίας Εστεμίροβα, τον οποίο περιέγραψε ως ένα "συγκλονιστικό έγκλημα". "Λυπήθηκα και ανησύχησα όταν έμαθα για την απαγωγή και το θάνατο της Ναταλίας Εστεμίροβα", δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός Ευρώπης, Γκλένις Κίνοκ, σε ανακοίνωση της. Χαιρετίζοντας την ανακοίνωση της Ρωσίας για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, η κ. Κίνοκ υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη η έρευνα να γίνει πλήρως και διεξοδικά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα της ότι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο της Εστεμίροβα θα βρεθούν ενώπιον των δικαστηρίων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24895

    [02] Στο επίκεντρο η λαθρομετανάστευση

    Πολιτική

    Σε πυλώνα της Ευρωπαϊκής πολιτικής για τα επόμενα 5 χρόνια, αναδεικνύεται η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, απόφαση που αποτυπώνεται και στο κείμενο - πλαίσιο που επεξεργάστηκε το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε στη Στοκχόλμη. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Στοκχόλμης, όπως λέγεται το κείμενο - πλαίσιο, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη φύλαξη των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, που εκπροσώπησε τη χώρα μας, έστειλε εκ νέου μήνυμα στην Άγκυρα, ενώ τόνισε ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα.

    Σε δηλώσεις του από τη σουηδική πρωτεύουσα, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι σταθερή θέση της Ελλάδας είναι ότι όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να μοιράζονται τα οικονομικά βάρη για τη μετανάστευση.

    Ο κ. Παυλόπουλος απηύθυνε εκ νέου μήνυμα προς την Τουρκία για το ίδιο θέμα, υπογραμμίζοντας ότι αν δεν συμμορφωθεί με τη συμφωνία για την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ενταξιακή της πορεία.

    Στο άτυπο συμβούλιο των 27 εξετάζεται το κείμενο-πλαίσιο που θα διέπει την πολιτική της ΕΕ σε θέματα εσωτερικών και δικαιοσύνης και το οποίο θα τεθεί προς έγκριση στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου. Στο κείμενο αυτό δίνεται έμφαση στην ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και στη μετεξέλιξη της Frontex σε έναν οργανισμό ανάλογο με τη Γιούροπολ.

    Nα σημειωθεί ότι από τον περασμένο Μάρτιο στα πλαίσια της επιχείρησης Frontex, τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα, επιτηρούν μαζί με τα ελληνικά μέσα, επτά ευρωπαϊκά αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και δύο μεγάλα πλωτά. Παρ όλα αυτά, η όλη προσπάθεια αποδεικνύεται ευάλωτη και υποσκάπτεται από την άρνηση της γείτονος να εφαρμόσει τις διακρατικές συμφωνίες για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Α. Παπαληγούρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι πρόβλημα πολιτικό και δεν είναι αμιγώς ελληνικό, αλλά πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσα μέτρα και να ληφθούν και όσο καλή οργάνωση να υπάρχει δεν θα υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα.

    Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Παπαληγούρας, έχει ενισχυθεί η περιφρούρηση των θαλασσίων συνόρων με νέα μέσα, ενώ υπάρχει και βοήθεια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρατηρούμε τελευταία μια πτώση των αριθμών των λαθρομεταναστών, αλλά αυτό για να είναι καθησυχαστικό, πρέπει να έχει διάρκεια στο χρόνο.

    Η Ελλάδα, έως το τέλος του 2013, θα λάβει από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων 450 εκατομμύρια ευρώ, για την ενίσχυση των θαλασσίων συνόρων της. Σύντομα εξάλλου, μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ, στον εναέριο στόλο έρευνας και διάσωσης θα ενταχθούν 15 νέα ελικόπτερα σούπερ πούμα τελευταίας γενιάς.

    Πηγή: NET, NET 105.8

    Είδηση: 24894

    [03] Γαλλία: Αναγνώριση Αχμαντινετζάντ ως νέο πρόεδρο του Ιράν

    Ειδήσεις

    Η Γαλλία θα αναγνωρίσει τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ως το νέο πρόεδρο του Ιράν, ενώ θα συνεχίσει να στηρίζει το κίνημα της αντιπολίτευσης για την εδραίωση της δημοκρατίας και την επίτευξη του στόχου αυτού στην χώρα μετά από τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ. Ο κ. Κουσνέρ, που ερωτήθηκε από τους βουλευτές σχετικά με την αναγνώριση της δεύτερης θητείας του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, απάντησε ότι η Γαλλία δεν έχει άλλη επιλογή. "Υπήρξε μία πρόκληση αλλά αν όλος ο κόσμος του Ιράν κατέληξε στην εκλογή ενός προέδρου, είναι περιττό και αντιπαραγωγικό να προχωρήσουμε μόνοι προς την αντίθετη κατεύθυνση", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

    Ο κ. Κουσνέρ ανέφερε ακόμη ότι η Γαλλία συνεχίζει να υποστηρίζει το κίνημα της αντιπολίτευσης για την εδραίωση της δημοκρατίας, που γεννήθηκε από την πρόκληση των αμφιλεγόμενων αποτελεσμάτων των εκλογών. "Θα πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις επαφές μαζί του, να συνεχίσουμε να αντιτιθέμεθα στο ζήτημα της ατομικής ενέργειας. Μπροστά μας έχουμε ένα κίνημα που φαίνεται να έχει μέλλον ανάμεσα στον ιρανικό λαό", πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός. "Θεωρούμε ότι αυτό που είναι το πιο σημαντικό στην ιεραρχία των σιιτών είναι οι μεγάλες διαφορές", δήλωσε ο Μπερνάρ Κουσνέρ.

    Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ: Το Ιράν θα χτυπήσει "στο πρόσωπο" τους εχθρούς του

    Ο πρόσφατα επανεκλεγείς πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ εξαπέλυσε σήμερα σκληρή επίθεση κατά της Δύσης, λέγοντας ότι οι εχθροί του Ιράν προσπάθησαν να παρέμβουν και να υποθάλψουν την επιθετικότητα στις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του περασμένου μήνα. "Στις πρόσφατες εκλογές ο εχθρός προσπάθησε να φέρει το πολεμικό μέτωπο στο εσωτερικό αυτής της χώρας", δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ σε ένα μεγάλο πλήθος στην βορειανατολική πόλη Μασάντ. "Όμως δήλωσα στους εχθρούς...ότι αυτό το έθνος...θα σας χτυπήσεις στο πρόσωπο τόσο δυνατά που θα χάσετε τον δρόμο της επιστροφής (στην πατρίδα)", τόνισε σε σχόλια του που μεταφράστηκαν από το αγγλόφωνο Press TV. Ο ίδιος εξέφρασε επίσης την περιφρόνηση του προς τις μεγάλες δυνάμεις, λέγοντας ότι "δεν θα μπορέσουν να αφαιρέσουν ούτε το μικρότερο κομμάτι από τα δικαιώματα του Ιράν".

    Ιράν: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής για την ατομική ενέργεια

    Στο Ιράν, πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει η παραίτηση ενός από τους πιό ισχυρούς άνδρες της χώρας. Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο και επικεφαλής της υπηρεσίας ατομικής ενέργειας, Ρεζά Αγαζαντέχ, ο οποίος δεν αποκάλυψε τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφασή του, ωστόσο θεωρείται ως φίλα προσκείμενος προς τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρχουσέϊν Μουσαβί

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS

    Είδηση: 24897

    [04] Ψάχνουν βηματισμό ανάκαμψης από την κρίση

    Ειδήσεις

    Με περικοπές προσωπικού προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση ευρωπαϊκοί κολοσσοί, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της βρετανικής μερικώς κρατικοποιημένης τράπεζας Lloyds, που ανακοίνωσε 1200 απολύσεις. Στις ΗΠΑ, η ανεργία καλπάζει και μέσα στο 2009 έχουν χαθεί περισσότερες από 520 χιλιάδες θέσεις εργασίας, αν και η κυβέρνηση Ομπάμα εκτιμά πως είναι ήδη ορατά τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας. Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και από άλλες περιοχές του πλανήτη. Στην Κίνα το εθνικό ακαθάριστο προϊόν σημείωσε σημαντική άνοδο, ενώ ικανοποιητικά εξελίσσονται και άλλοι οικονομικοί δείκτες, όπως εκείνοι της ανάπτυξης και της κατανάλωσης.

    Τη στιγμή που η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει τις διεθνείς οικονομίες, η Κίνα φαίνεται να είναι η πρώτη που ανακάμπτει από την ύφεση.

    Κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2009 το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της χώρας αυξήθηκε στο 7,9%.

    Σύμφωνα με οικονομολόγους, η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από επενδύσεις, που ήταν αποτέλεσμα του αναπτυξιακού προγράμματος της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή αυξήθηκε και η κατανάλωση με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

    Τα σημερινά στοιχεία ξεπερνούν την πρόβλεψη των αναλυτών για ποσοστό ανάπτυξης 7,8%.

    Στην Ευρώπη, σε περικοπές προχωρά η μερικώς κρατικοποιημένη βρετανική τράπεζα Lloyds, που ανακοίνωσε 1200 απολύσεις.

    Κόκκινο χτυπάει η ανεργία στις ΗΠΑ με την απώλεια τουλάχιστον πεντακοσίων είκοσι δύο χιλιάδων θέσεων εργασίας.

    Την ίδια ώρα η JP Morgan ανακοίνωσε την πρώτη αύξηση κερδών από το 2007. Τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του 2009 παρουσίασαν 36% αύξηση.

    Από τη Γαλλία, όπου βρίσκεται ο Αμερικανός υπουργός οικονομικών Τίμοθι Γκάιθνερ, έκανε λόγο για σημάδια ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας και για στοιχεία που δείχνουν ότι οι αγορές αρχίζουν να λειτουργούν καλύτερα.

    Εν τω μεταξύ, το κογκρέσο ανακοίνωσε τα ονόματα των μελών που θα απαρτίζουν την ανεξάρτητη επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της οικονομικής κρίσης. Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο ελληνικής καταγωγής Φιλ Αγγελίδης, που από το 1999 μέχρι το 2007 ήταν υπουργός Οικονομικών της πολιτείας της Καλιφόρνιας. Στην επιτροπή θα συμμετέχει ο επίσης ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας από το Λας Βέγκας Μπάιρον Γεωργίου.

    Πηγή: NET

    Είδηση: 24898

    [05] Παγκόσμια πρεμιέρα: Η Ανάπαυση του Οιδίποδα

    Ειδήσεις

    Η παγκόσμια πρεμιέρα του θεατρικού έργου "Η Ανάπαυση του Οιδίποδα", διασκευή του "Οιδίποδα Επί Κολωνώ" του Σοφοκλή, παρουσιάζεται την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στον Κολωνό, στο μέρος όπου ο Σοφοκλής έζησε και έγραψε το έργο, και ο Οιδίποδας κατά το μύθο εξαφανίστηκε - ή πέθανε. Η παραγωγή προσφέρεται από το πανεπιστήμιο Queens College του City University of New York με την υποστήριξη του Athens Campus του University of Indianapolis (UIndy Athens) στο κοινό της Αθήνας, και τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Αθηναίων, καθώς και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

    Επιπλέον, το UIndy Athens, φιλοξενεί τους φοιτητές και καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Queens College κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα.

    Οι συντελεστές

    Το θεατρικό έργο, το οποίο θα μεταφερθεί και θα παιχθεί στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2009, έγραψε και ενορχήστρωσε ο θεατρικός συγγραφέας και συνθέτης Robert Montgomery και σκηνοθέτησε η Susan Einhorn, καθηγήτρια θεάτρου και σκηνοθέτης.

    Στο έργο λαμβάνει μέρος ο ηθοποιός του Broadway David Little, στο ρόλο του Οιδίποδα, καθώς και ηθοποιοί της Δραματικής Σχολής του πανεπιστημίου Queens College, που θα ερμηνεύσουν τους λοιπούς ρόλους και θα συνδράμουν στη γενική στήριξη του έργου.

    Οι Montgomery, Einhorn, και Little έχουν στο ενεργητικό τους μακροχρόνια συνεργασία και στην παρούσα διασκευή θα συνεργαστούν με τον Αλέξανδρο Χαλάψη, Διευθυντή του τμήματος μουσικής του UIndy Athens και του συνόλου δωματίου BIOS του πανεπιστημίου.

    Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ο Robert Montgomery, η Susan Einhorn και ο David Little, θα διδάξουν σεμινάρια και μαθήματα ηθοποιίας στο UIndy Athens, καθοδηγώντας και εκπαιδεύοντας τους φοιτητές στο έργο του Σοφοκλή και στη διασκευή του.

    Συγχρόνως, οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα σχετικά με την ελληνική κουλτούρα για την πληρέστερη αντίληψη της κλασσικής και σύγχρονης ελληνικής εμπειρίας τους.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24899

    [06] Επέζησε με άγρια μούρα και ρόκα

    Επί 12 μέρες έζησε τρώγοντας άγρια μούρα και άγρια χόρτα (ρόκα) ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας, που είχε χαθεί σε δασώδη περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας και όλοι τον θεωρούσαν νεκρό. Ο Τζέιμι Νιλ βρέθηκε από εκδρομείς στα Γαλάζια Όρη, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων δυτικά του Σίδνεϊ, εξαντλημένος και αφυδατωμένος, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Κατούμπα.

    Ο πατέρας του Ρίτσαρντ Κας, είχε απελπιστεί και πίστευε πως ο γιος του ήταν νεκρός. Μάλιστα βρισκόταν στο αεροδρόμιο και ετοιμαζόταν να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στη Βρετανία, όταν έμαθε τα καλά νέα από την αστυνομία. Η μάνα του πάντα πίστευε ότι θα βρεθεί ζωντανός. Στην ανεύρεση του Νιλ συμμετείχαν πάνω από 400 εθελοντές χωρίς επιτυχία. Τώρα ο Νιλ, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να εισπράξει έως και ένα εκατομμύριο δολάρια "για να πει την ιστορία του σε μέσα ενημέρωσης και να γράψει βιβλίο". Κάποιοι λένε πως η "εξαφάνιση" μπορεί να ήταν και "σκηνοθετημένη". Ο πατέρας του τα διαψεύδει με οργή όλα αυτά και λέει πως το γεγονός ότι βρέθηκε ο γιος του ζωντανός αξίζει "πολλά περισσότερα εκατομμύρια δολάρια".

    Είδηση: 24896


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 July 2009 - 20:56:00 UTC