Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο ΚΕΠ Ηλιούπολης ο Κ. Καραμανλής
  • [02] Νέα κόντρα για για τον Πρόεδρο
  • [03] Μέσα Σεπτεμβρίου τα εμβόλια για τη νέα γρίπη
  • [04] Κλίμα ανησυχίας στην αγορά
  • [05] Ο Έρικ Μπάρτον στο Διεθνές Φεστιβάλ της Κέρκυρας
  • [06] Η εξέλιξη κάνει τις γυναίκες όλο και ομορφότερες
  • [07] Το γάλα, ελιξίριο της ζωής
  • [08] Όλες οι όψεις του λευκού από 60 καλλιτέχνες
  • [09] Αποζημειώσεις σε αγρότες-Αποχώρησαν οι ροδακινοπαραγωγοί
  • [10] 20ο Διεθνές Συμπόσιο Φιλοσοφίας
  • [11] Greece Crowned European Champions
  • [12] Μεγάλο μποτιλιάρισμα στη Μαλακάσα
  • [13] Στην Ελλάδα το φθινόπωρο ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς

    [01] Στο ΚΕΠ Ηλιούπολης ο Κ. Καραμανλής

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 18:26

    Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Ηλιούπολη επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός. Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι τα ΚΕΠ παρέχουν πλέον ολοκληρωμένες υπηρεσίες και βρίσκονται δίπλα στον πολίτη. Από την 1η Μαΐου και μέσω του εθνικού διαδικτύου "Ερμής" μπορούν οι πολίτες να κάνουν τις συναλλαγές τους με το δημόσιο ηλεκτρονικά, ακόμη και όσοι επιθυμούν να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις που θα βοηθήσουν σημαντικά στον τομέα της απασχόλησης.

    Πιο φιλική στον πολίτη δημόσια διοίκηση

    Υπηρεσίες κομβικής, καίριας σημασίας για τη μετάβαση της δημόσιας διοίκησης στην ψηφιακή εποχή, αλλά και για την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη χαρακτήρισε τα ΚΕΠ ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η δημόσια διοίκηση πιο γρήγορη, πιο αποτελεσματική, πιο φιλική στον πολίτη.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι ο θεσμός έχει την καθολική αναγνώριση και τη στήριξη των πολιτών και συνεχάρη τους εργαζόμενους γιατί, όπως είπε, αυτό το κεκτημένο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη δική τους συμβολή.

    Το 2004, επισήμανε ο Πρωθυπουργός, παραλάβαμε τα ΚΕΠ να λειτουργούν πρόχειρα και πειραματικά, σήμερα τα ΚΕΠ λειτουργούν ως κέντρα ολοκληρωμένων συναλλαγών δίπλα στον πολίτη, κοντά τον τόπο που κατοικεί ή εργάζεται.

    Διασφαλίζουν, πρόσθεσε, γρήγορη εξυπηρέτηση για 1.045 διαδικασίες που διεκπεραιώνουν για πολλές από τις οποίες αρκεί μόνο μία επίσκεψη, ενώ για πολλές άλλες υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης μόνο με ένα τηλεφώνημα στον αριθμό 1500.

    Από την 1η Μαΐου η Εθνική Διαδικτυακή πύλη της Δημόσιας Διοίκησης "ΕΡΜΗΣ" υποστηρίζει το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ και το σύνολο των αιτημάτων των πολιτών. Στο σύστημα εντάσσονται νέες ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως αυτές που αφορούν την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, που εγγυώνται μείωση του χρόνου και του κόστους για την έναρξη μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

    Μέσω του συστήματος "ΕΡΜΗΣ" κάθε πολίτης έχει πλέον, όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής, τη δυνατότητα να αποκτήσει την ψηφιακή υπογραφή του, δηλαδή να συναλλάσσεται με τις υπηρεσίες του δημοσίου μέσα από τον υπολογιστή του, χωρίς καν να μετακινείται, από το σπίτι ή την εργασία του. Μπορεί επίσης να διαθέτει τη δική του ασφαλή ηλεκτρονική θυρίδα, όπου αποθηκεύει ψηφιακά υπογεγραμμένα όλα τα ηλεκτρονικά έγγραφα και πιστοποιητικά του για αρχειοθέτηση και μελλοντική χρήση.

    Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Καραμανλής έδωσε την ταυτότητά του σε εργαζόμενη στο συγκεκριμένο ΚΕΠ προκειμένου να του βγάλουν ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης).

    Αντιδράσεις

    "Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε τα ΚΕΠ", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και επισήμανε ότι υπήρξαν υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, που έλεγαν ότι θα καταργήσουν τα ΚΕΠ".

    Χαιρόμαστε, είπε, που άλλαξαν γνώμη και αναγνώρισαν το χρήσιμο ενός θεσμού που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ και επέκρινε τον πρωθυπουργό για "μίζερη λογική" ,καθώς "η δεύτερη κουβέντα του ήταν ότι τα ΚΕΠ λειτουργούσαν πρόχειρα κλπ, αντί να πει ότι βρήκαμε ένα θεσμό και τον αναπτύξαμε".

    "Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν να κάνουν με συνειδητές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και ότι αυτά δεν λύνονται με ένα ακόμη επεισόδιο ενός επικοινωνιακού σήριαλ που στόχο έχει να κοιμίσει τον κόσμο, ταΐζοντας τον με τα απομεινάρια της δημόσιας εικόνας του Πρωθυπουργού. Τα προβλήματα θα λυθούν μονάχα αν υπάρξει ριζική στροφή στην κυβερνητική πολιτική", τόνισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας..

    "Έξι χρόνια ο κ. Καραμανλής δεν μπόρεσε να ανακαλύψει την καθημερινότητα. Ας ψάξει να την βρει εκεί που είναι αποκρουστική και θλιβερή, στα παραπήγματα, στα υψώματα του Περάματος, στου Σκαραμαγκά και σε μια σειρά ακόμα μη προνομιούχων περιοχών της Αττικής. Όταν περιορίζει τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις του ανάμεσα σε Ραφήνα και Κολωνάκι είναι αναμενόμενο να μην ξέρει τι γίνεται γύρω του", σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Υπουργείο Εσωτερικών

    Είδηση: 25215

    [02] Νέα κόντρα για για τον Πρόεδρο

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 18:24

    Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Για αντιφατική στάση κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε σήμερα το ΠΑΣΟΚ ότι καταφεύγει σε αυτή την αδιανόητη ιστορία προκειμένου να εκβιάσει εκλογές. Σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία" ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό και όχι συνταγματικό.

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος κατηγορώντας το, ότι αντιφάσκει, καθώς το 2006 κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος είχε προτείνει να αποσυνδεθεί πλήρως η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από το ενδεχόμενο εκλογών.

    Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ τονίζει ότι αν το ΠΑΣΟΚ, οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές λόγω εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα φέρει στο ακέραιο την ευθύνη του ευτελισμού των θεσμών και θα πάρει τη δέουσα απάντηση από το εκλογικό σώμα.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος δηλώνει επίσης πως οι απόψεις των συνταγματολόγων Τσάτσου και Κασιμάτη κινούνται πλήρως στο πλαίσιο του Συντάγματος και χαρακτηρίζει την άποψη του ΠΑΣΟΚ αυταρχική και αλαζονική.

    "Βέβαια το ΠΑΣΟΚ, μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν σε τέτοιες συμπεριφορές, στρεφόμενο συχνά, και μάλιστα προκλητικά εναντίον επιστημονικών θέσεων και δικαστικών αποφάσεων που δεν συμβαδίζουν με τη μικροκομματική του λογική", τονίζει.

    Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατήγγειλε ως εκβιαστική την στάση του ΠΑΣΟΚ.

    "Το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει σ' αυτή την αδιανόητη ιστορία, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να εκβιάσει εκλογές. Είναι απαράδεκτη καταστρατήγηση του Συντάγματος, συνιστά προσπάθεια ευτελισμού του κορυφαίου θεσμού", τόνισε ο κ. Αντώναρος και επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της, το οποίο επιτάσσει σεβασμό και στο πνεύμα και στο γράμμα του Συντάγματος.

    Στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι το πρόβλημα δεν είναι συνταγματικό αλλά πολιτικό και ζητά εκ νέου εκλογές.

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" τονίζει:

    "Το πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό και όχι συνταγματικό. Το ίδιο το Σύνταγμα συνδέει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών. Εξάλλου, δεν νομίζω πως υπάρχει πιο δημοκρατική πράξη από την προσφυγή στη λαϊκή εντολή. Σεβόμαστε απόλυτα το Σύνταγμα και προτείνουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί πανηγυρικά από ένα Κοινοβούλιο με νωπή λαϊκή εντολή που θα αντιπροσωπεύει τη στιγμή εκείνη με τον πιο πιστό τρόπο τη βούληση του ελληνικού λαού".

    Το ίδιο επανέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου και κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας επίσης ότι το ΠΑΣΟK είναι έτοιμο να πάρει και την ευθήνη και το "ρίσκο" της συγκεκριμένης κίνησης και οι πολίτες είναι αυτοί θα κρίνουν.

    Εκτίμησε δε ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να συντηρήσει την συζήτηση και χαρακτήρισε "αδιέξοδη" την τακτική της κυβέρνησης να επιχειρήσει να "φορτώσει" στο ΠΑΣΟΚ την διεξαγωγή εκλογών.

    Απαντώντας στο εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι ο σεβασμός του Συντάγματος σε μια ευνομούμενη Πολιτεία δεν επιτρέπει εξαιρέσεις.

    Είδηση: 25220

    [03] Μέσα Σεπτεμβρίου τα εμβόλια για τη νέα γρίπη

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 17:30

    Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να φθάσουν στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της νέας γρίπης -σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας- και θα χορηγηθούν αφού πρώτα εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχολεία και νοσοκομεία θα είναι οι πρώτοι χώροι εμβολιασμών, καθώς παιδιά έφηβοι και εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, θεωρούνται από τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, από τις 24 Αυγούστου θα παραληφθούν νέες παρτίδες του εμβολίου κατά του πνευμονιόκοκκου, καθώς τα αποθέματα των φαρμακείων έχουν εξαντληθεί.

    Ο αγώνας δρόμου που έχουν ξεκινήσει οι επιστήμονες για την παρασκευή ενός ασφαλούς εμβολίου έναντι της γρίπης θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων .

    Ήδη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει 4 διαφορετικά "πρότυπα" εμβόλια τα οποία παρασκευάστηκαν με τροποποίηση του στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών με αυτό της νέας γρίπης, το οποίο είναι και παρόμοιο . Αυτά τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί έως και σήμερα σε 8 χιλιάδες ασθενείς . Τα συμπεράσματα για το αν είναι ασφαλή αναμένονται το Σεπτέμβριο.

    Οι γιατροί και οι νοσηλευτές , όσοι εργάζονται σε θέσεις "κλειδιά" στον κρατικό μηχανισμό , οι χρόνια πάσχοντες και τα παιδιά ηλικίας από 6 έως και 18 ετών θα είναι οι πρώτες ομάδες που θα εμβολιαστούν με το πανδημικό εμβόλιο. Όσοι από αυτούς δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο θα μπορούν εγγράφως να αρνηθούν.

    Οι πρώτες δόσεις θα φθάσουν έως τα μέσα Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα διαβεβαιώνει το Υπουργείο Υγείας , όμως δεν θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια , εάν δεν δοθεί το πράσινο φως για την ασφάλεια τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση .

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται με υπευθυνότητα το θέμα ενώ η Αλέκα Παπαρήγα από τη Θεσσαλονίκη αναρωτήθηκε ποιος μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια του εμβολίου.

    Το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αναμένεται να παρουσιάσει την Τέταρτη στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ εντός της εβδομάδας θα ενημερώσει και την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος.

    Για "ανοίκειο τρόπο" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την νέα γρίπη, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι "είναι η πρώτη φορά που μιλά ο πρωθυπουργός για την "γρίπη" για να απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του αν, όπως είπε, "με τις ενέργειές μας "βάλαμε μπρος" το σύστημα", αναφερόμενος δε σε χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Υγείας δήλωσε ότι ο κ. Δ. Αβραμόπουλος "εξακολουθεί να λέει ανακρίβειες", σχετικά με τα κρούσματα στην Ελλάδα.

    Εν τω μεταξύ άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων από το εμβόλιο έναντι του πνευμονιόκοκκου που προστατεύει από την πνευμονία. Από τις 24 Αυγούστου θα παραληφθούν νέες παρτίδες .

    Πηγή: ΝΕΤ Σχετικά άρθρα: Ελλάδα: Περίπου 35 κρούσματα την ημέρα

    Είδηση: 25214

    [04] Κλίμα ανησυχίας στην αγορά

    Ειδήσεις

    Οι αλματώδεις ρυθμοί ανόδου των ακάλυπτων επιταγών, το κλείσιμο της στρόφιγγας στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών αλλά και η μη ικανοποιητική εικόνα του τζίρου στις επιχειρήσεις εντείνει το κλίμα ανησυχίας στην αγορά και επιβεβαιώνει τους φόβους πιστωτικής ασφυξίας. Εν μέσω κρίσης, οι καταναλωτές προτιμούν να κάνουν αγορές με μετρητά καθιστώντας την πιστωτική κάρτα ως "είδος προς εξαφάνιση" προς το παρόν.

    Είδηση: 25227

    [05] Ο Έρικ Μπάρτον στο Διεθνές Φεστιβάλ της Κέρκυρας

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 19:28

    Ο θρύλος της ροκ Έρικ Μπάρτον και το συγκρότημα του Animals, δίνουν την Τρίτη 28 Ιουλίου συναυλία στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ "Ionian concerts", που πραγματοποιείται στο νησί από τα μέσα Ιουνίου. Το φεστιβάλ, με σύνθημα "η μουσική είναι στη φύση μας", στο οποίο συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής θα ολοκληρωθεί στα μέσα Αυγούστου.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 25230

    [06] Η εξέλιξη κάνει τις γυναίκες όλο και ομορφότερες

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 15:50

    Οι άνδρες ή μήπως οι γυναίκες θα πρέπει να αισθανθούν περισσότερη ικανοποίηση με το εύρημα μιας νέας επιστημονικής έρευνας, που αποκαλύπτει ότι η εξέλιξη και ο ανταγωνισμός ωθεί τις γυναίκες να γίνονται ολοένα και πιο όμορφες, ενώ οι άνδρες παραμένουν αισθητικά λίγο-πολύ στο επίπεδο της εποχής...των σπηλαίων; Με το πέρασμα των γενιών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες γίνονται σταθερά όλο και πιο ωραίες, στο πλαίσιο μιας "κούρας ομορφιάς" που αδιάκοπα λαμβάνει χώρα στο γυναικείο φύλο διεθνώς. Έτσι, διαχρονικά, η "ψαλίδα" ομορφιάς ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες συνεχώς μεγαλώνει, καθώς η μέση γυναίκα ομορφαίνει περισσότερο από τον μέσο άνδρα.

    Η έρευνα, που έγινε από Φιλανδούς ερευνητές, υπό τον Μάρκους Γιοκέλα του πανεπιστημίου του Ελσίνκι, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, διαπίστωσε ότι οι όμορφες γυναίκες έχουν 16% περισσότερα παιδιά κατά μέσο όρο σε σχέση με τις πιο...κοινότοπες γυναίκες, ενώ τα πιο πολλά παιδιά αυτών των ομορφότερων γυναικών είναι κορίτσια. Οι κόρες αυτές, όταν μεγαλώσουν, τείνουν να γίνονται επίσης ελκυστικές και έτσι να διαιωνίζουν -και σταδιακά να βελτιώνουν- το πρότυπο της ομορφιάς.

    Τα πορίσματα αυτά ταιριάζουν με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας του Σατόσι Καναζάβα, εξελικτικού ψυχολόγου της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, ο οποίος βρήκε ότι οι όμορφοι γονείς είναι πιθανότερο να κάνουν κόρες παρά αγόρια. Όπως εκτιμά, πρόκειται για μια εξελικτική στρατηγική που αθόρυβα έχει προγραμματιστεί πλέον μέσα στο ανθρώπινο DNA.

    Οι πιο ελκυστικοί γονείς είναι 26% λιγότερο πιθανό να αποκτήσουν αγόρι. Όταν μάλιστα πρόκειται για το πρώτο παιδί, οι πιο όμορφοι γονείς είναι κατά 36% πιθανότερο να αποκτήσουν κορίτσι. Οι λιγότερο όμορφοι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο 13% λιγότερα παιδιά σε σχέση με τους υπόλοιπους.

    Σύμφωνα με τον Κιναζάβα, "η φυσική ομορφιά είναι ένα άκρως κληρονομήσιμο χαρακτηριστικό, που αυξάνει δυσανάλογα την αναπαραγωγική επιτυχία των κοριτσιών σε σχέση με των αγοριών". "Αν οι πιο ελκυστικοί γονείς έχουν πιο πολλές κόρες και αν η φυσική ομορφιά είναι κληρονομήσιμη, τότε λογικά προκύπτει ότι η μέση γυναίκα, με το πέρασμα πολλών γενιών, διαδοχικά γίνεται πιο ελκυστική σε σχέση με τον άνδρα", πρόσθεσε.

    Στους άνδρες, αντίθετα, από εξελικτική άποψη, η ομορφιά δεν φαίνεται να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, με συνέπεια στο πέρασμα του χρόνου δεν έχουν αισθανθεί πραγματική βιολογική πίεση να γίνουν πιο όμορφοι. Οι ψυχολόγοι και οι βιολόγοι συμφωνούν ότι οι γυναίκες δίνουν μικρότερη σημασία στην ομορφιά ενός άνδρα και μεγαλύτερη στην ικανότητά του να φροντίσει εκείνες και τα παιδιά τους, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά. Αυτό εξηγεί γιατί η κύρια πίεση που αισθάνονται οι άνδρες, είναι να είναι πετυχημένοι στην κοινωνία.

    Σύμφωνα εξάλλου με τις μελέτες αυτές, και τα δύο φύλα συμφωνούν πως οι γυναίκες είναι αισθητικά πιο ωραίες από τους άνδρες. Εν κατακλείδι, οι έρευνες επιβεβαιώνουν την κοινή αντίληψη ότι "η ομορφιά βρίσκεται στα γονίδια".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25223

    [07] Το γάλα, ελιξίριο της ζωής

    Από τότε που διαπιστώθηκε για πρώτη φορά ότι το γάλα, εκτός του ότι είναι ένα άριστο τρόφιμο για κάθε ηλικία, έχει και ορισμένες επιπρόσθετες ευεργετικές ιδιότητες για την ανάπτυξη και την υγεία του οργανισμού, οι επιστημονικές έρευνες δίνουν και παίρνουν. Τελευταία μάλιστα έγινε μια έρευνα από Βρετανούς επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ Έλγουντ, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι το γάλα δεν είναι απλώς ένα τρόφιμο, αλλά φάρμακο και ελιξίριο, που προσθέτει χρόνια ζωής.

    Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι πίνουν γάλα τακτικά, μειώνουν κατά 15% - 20% τις πιθανότητές τους να πεθάνουν από καρδιά, εγκεφαλικό, καρκίνο ή διαβήτη.

    Επειδή ορισμένες φορές το γάλα έχει κατηγορηθεί ως ανθυγιεινή τροφή, η έρευνα μελέτησε κατά πόσον τα οφέλη του γάλακτος υπεραντισταθμίζουν τους όποιους κινδύνους από την κατανάλωσή του. Για πρώτη φορά μια επιστημονική μελέτη εκτίμησε σφαιρικά τα οφέλη και τους κινδύνους για την εμφάνιση μιας ασθένειας λόγω του γάλακτος.

    Η έρευνα αξιολόγησε τα στοιχεία από 324 προηγούμενες μελέτες που αφορούσαν την κατανάλωση γάλακτος και το συμπέρασμα ήταν ότι τελικά η αυξημένη κατανάλωση γάλακτος προσδίδει συγκριτικό πλεονέκτημα επιβίωσης. Με άλλα λόγια αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι το γάλα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ή επιδείνωσης κάποιας χρόνιας ασθένειας, με εξαίρεση τον καρκίνο του προστάτη.

    Η έρευνα έγινε στα πανεπιστήμια Reading, Cardif και Bristol της Βρετανίας, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of the American College of Nutrition".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25222

    [08] Όλες οι όψεις του λευκού από 60 καλλιτέχνες

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 17:56

    Με στόχο να διερευνηθούν οι όψεις, οι τονικότητες και οι πλαστικές αξίες του λευκού μέσα από τη γραφή και τα τεχνικά μέσα που χαρακτηρίζουν το έργο του κάθε συμμετέχοντος καλλιτέχνη, το κοινωφελές Ιδρυμα Λουκά και Ευαγγέλου Μπελλώνια που εδρεύει στα Φηρά της Σαντορίνης διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Α Ρale Shade of White/ Οψεις του Λευκού". Εξήντα διακεκριμένοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες συμμετέχουν σε αυτή την έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και του υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιείται σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ιριδος Κρητικού. Η έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 8 Αυγούστου στον εκθεσιακό χώρο του ιδρύματος και θα διαρκέσει ως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ συνοδεύεται από κατάλογο έργων.

    Με αλφαβητική σειρά στην έκθεση συμμετέχουν οι : Αγγελή Ηώ, Αδαμάκος Γιάννης, Αλεξίου Νίκος, Ανταχοπούλου Κατερίνα, Αντωνόπουλος Αγγελος, Ασιμής Χριστόφορος, Βεϊνόγλου Αύγουστος, Βερούκας Αλέξης, Βέττα Νανά, Βλαντή Μαρία, Γρηγορίου Μαρία, Δαμοπούλου Γεωργία, Δεσύπρη Ελευθερία, Δημητρακοπούλου Τάνια, Εκκλησιάρχου Μαργαρίτα, Όπη Ζούνη, Καγκλής Τζουλιάνο, Καραγεώργη Τίνα, Καρέλλα Μαρίνα, Κρυωνίδης Νίκος, Κάσση Μαριγώ, Κοντοσφύρης Χάρης, Λαζόγκας Γιώργος, Λάππας Γιώργος, Λίτη Αφροδίτη, Λοϊζίδου Μαρία, Μαδένης Μιχάλης, Μαρούδα Καλλιρρόη, Μάτσα Αλίνα, Μελά Ναταλία, Μισούρας Τάσος, Μιχαλούδης Γιάννης, Μιχαλακάκου Μάρω, Μπεκιάρης Χαρίτων, Μπελντέκος Παναγιώτης, Μπέμπη Λίνα, Μπήτσικας Ξενοφών, Μπότσογλου Χρόνης, Νομίδου Βάλλυ, Παπαδημητρίου Άγγελος, Παπαδημητρίου Έλενα, Παππάς Κώστας, Πιστώνης Αχιλλέας, Ρόρρης Γιώργος, Σαρασίτης Δημήτρης, Σιμάτος Χρίστος, Σκουρογιάννης Δημήτρης, Σόρογκας Σωτήρης, Στάμος Θεόδωρος, Στεφάνου Νίκος, Στωϊδης Άρης, Τέτσης Παναγιώτης, Τζανουλίνος Πραξιτέλης, Τουλιάτου Μαγδαληνή, Τσίγκος Θανάσης, Τσουκαλά Αλεξάνδρα, Χουλιαράς Γιώργος.

    ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ"Α ΡALE SHADE OF WHITE/ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ"

    Τοποθεσία: Ίδρυμα Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια, 847 00 Φηρά β Θήρας, Τηλ: 22860 24960-2, email:

    <!-- var prefix = '&#109;a' + 'i&#108;' + '&#116;o'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy2649 = 'b&#101;ll&#111;n&#105;&#111;f&#111;&#117;nd&#97;t&#105;&#111;n' + '&#64;'; addy2649 = addy2649 + 'gm&#97;&#105;l' + '&#46;' + 'c&#111;m'; document.write( '' ); document.write( addy2649 ); document.write( '' );

    <!-- document.write( '' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //-->

    Ημερομηνίες: 9 Αυγούστου β 27 Σεπτεμβρίου

    Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 10.00-14.00 & 19.00-22.00, Κυριακή κλειστά

    Επικοινωνία: Ξανθοπούλου & Συνεργάτες : 210 36 22 970,

    <!-- var prefix = '&#109;a' + 'i&#108;' + '&#116;o'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy56144 = 'x&#97;n&#97;' + '&#64;'; addy56144 = addy56144 + '&#111;t&#101;n&#101;t' + '&#46;' + 'gr'; document.write( '' ); document.write( addy56144 ); document.write( '' );

    <!-- document.write( '' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //--> ,

    <!-- var prefix = '&#109;a' + 'i&#108;' + '&#116;o'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy16871 = '&#97;&#105;s&#97;&#105;&#97;' + '&#64;'; addy16871 = addy16871 + 'x&#97;n&#97;' + '&#46;' + 'gr'; document.write( '' ); document.write( addy16871 ); document.write( '' );

    <!-- document.write( '' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //-->

    Είδηση: 25228

    [09] Αποζημειώσεις σε αγρότες-Αποχώρησαν οι ροδακινοπαραγωγοί

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 15:49

    Αποζημιώσεις και ενισχύσεις συνολικού ύψους 23.410.332 ευρώ, θα καταβληθούν την Τρίτη και την Τετάρτη με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη στους δικαιούχους παραγωγούς, μέσω λογαριασμών της Αγροτικής Τράπεζας. Οι αποζημιώσεις αφορούν 15.199 παραγωγούς από 42 νομούς της χώρας, για ζημιές στη φυτική παραγωγή ύψους 16.365.647 ευρώ. Στις 29 Ιουλίου 2009 θα καταβληθούν σε 3.109 δικαιούχους παραγωγούς, από 30 Νομούς της χώρας, κρατικές ενισχύσεις Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ) για τις πυρκαγιές του 2007, συνολικού ύψους 7.044.685 Eυρώ. Το μεσημέρι αποχώρησαν από τα μπλόκα που είχαν στήσει στους κόμβους Μελισσίου, Γυψοχωρίου και εργοστασίου β'Κόνεξ'', οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας έπειτα από παραμονή τους εκεί με τα τρακτέρ τους για έντεκα ημέρες.

    Είδηση: 25221

    [10] 20ο Διεθνές Συμπόσιο Φιλοσοφίας

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 14:44

    Για εικοστή συνεχόμενη χρονιά το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας διοργανώνει το Διεθνές Συμπόσιο Φιλοσοφίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 7 Αυγούστου 2009 στην Αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο Ηλείας. Με θεματικό τίτλο "Ο Διαφωτισμός στην ελληνική και την ευρωπαϊκή παράδοση" το φετινό 20ό συμπόσιο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, με την υποστήριξη της ΕΡΤ και του Δήμου Λετρίνων. Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελ-λάδα και το εξωτερικό θα τιμήσουν με την παρουσία τους και φέτος το μεγαλύτερο ετήσιο συμπόσιο φιλοσοφίας στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων, οι Λεωνίδας Μπαρτζελιώτης, John Anton, Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Keping Wang, Andrey Pavlenko, Kevin Brien κ.α.

    Οι διοργανωτές του συμποσίου θα επιχειρήσουν μια σε βάθος διερεύνηση του αντίκτυπου του Διαφωτισμού στον ελληνικό χώρο, σε πεδία όπως οι σχέσεις Ανατολής και Δύσης, η ηθική και η αισθητική, ο κοινωνικός και πολιτικός βίος, η θρησκεία και η επιστημονική πρόοδος, η ιατρική διάγνωση και η θεραπεία, η αρχαιολογία και το περιβάλλον. Σχετικά με τα παραπάνω θέματα και τις διαστάσεις τους, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, ενώ η διοργάνωση θα πλαισιωθεί και από ποικίλες παράπλευρες εκδηλώσεις.

    Παράλληλα με τις εργασίες του συμποσίου, το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας με τη συνεργασία των Πανεπιστημίων Αθηνών και Κύπρου, θα διοργανώσει το 4ο Δίγλωσσο Διεθνές Σεμινάριο Ελληνικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού, με θέμα "Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ως πηγή έμπνευσης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας". Το πρόγραμμα διευθύνεται από διακεκριμένα μέλη ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα. Οι διδασκόμενοι θα ενθαρρυνθούν να γράψουν δοκίμια και να συμμετέχουν σε συζητήσεις. Ακόμα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στις σχετικές πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, τις εξορμήσεις και τις οργανωμένες περιηγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ολυμπίας.

    Το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας είναι ένα επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που επί 20 συνεχή χρόνια οργανώνει το Διεθνές Συμπόσιο Φιλοσοφίας στην Ηλεία. Η στοχοθεσία των συμποσίων συνίσταται στην προσπάθεια αποκέντρωσης και πολιτιστικής αναγέννησης της περιοχής της Δυτικής Πελοποννήσου. Παράλληλα, το κέντρο εκδίδει επί 19 χρόνια το διεπιστημονικό περιοδικό "Σκέψις" το οποίο είναι καταχωρημένο στο Philosopher's Index και αποστέλλεται στις βιβλιοθήκες πολλών ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων. Εκδίδει ακόμα τα πρακτικά των συνεδριών και συμποσίων, μεταφράζει και εκδίδει έργα πανεπιστημιακών και ερευνητών.

    Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας

    Αριστοτέλους 9, 15124, Μαρούσι, Τηλέφωνο & Fax: 210.80.29.313 β 26250.61388, κινητό: 6977.947.916, e-mail:

    <!-- var prefix = '&#109;a' + 'i&#108;' + '&#116;o'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy14463 = 'lb&#97;rg&#101;l' + '&#64;'; addy14463 = addy14463 + 'ppp' + '&#46;' + '&#117;&#111;&#97;' + '&#46;' + 'gr'; document.write( '' ); document.write( addy14463 ); document.write( '' );

    <!-- document.write( '' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //-->

    Επίσημο site: http://ocpcul.blogspot.com

    Επίσημο site:http://ocpcul.blogspot.com

    Είδηση: 25219

    [11] Greece Crowned European Champions

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 13:54

    The amazing kids of the Greek U20 national basketball team were crowned European Champions after hammering France 90-85 in Rhodes. This was the second golden medal for the Greek national team since 2002. Seven players including all five starters scored in double figures led by tournament MVP Kostas Papanikolaou's 15 points as the golden generation added Hellas's first ever U20 gold to U18 gold in 2008 and silver from this month's U19 FIBA World Championship.

    The score per period: 22-16, 45-39, 64-61, 90-85

    Vasilakopoulos: βThe Greek Basketball Is Well-Establishedβ

    After the triumph of the Greek national team, FIBA Europe head Mr Vassilakopoulos said: βThis great outcome, these great players speak for themselves. I think that everyone has now come to realize that these kids deserve our attention. The Greek basketball believes in the abilities of this people both in the present and in the future. The Greek basketball is well-founded and it will be atop for many years to come. The Greek flag should be at the highest step.β

    The coach of the Greek team Kostas Missas admitted that the success was built upon the talent of his players: βGetting a European title is a great thing. We got better game after game. If we could talk about a secret, what we can say is that the team was patient. The boys were tired. The majority of them played in the New Zealand world championships. So, some blanks came natural, yet we managed to win through wise handling. Of course, we should not forget the people who came here and helped the team a great deal.β

    Kostas Papanikolaou (MVP player): βI want to thank all the kids and the excellent coach who managed to make a team of us within a day. When there is friendship and will for something good, nothing can stop us. Everything is in our heart and mind. If you tell your mind you are not tired, then you aren't. Now I have to work harder to prove that the success was not accidental.β

    Charis Giannopoulos (Captain of the team): βThe feelings are great. I have always tried to give my best shot. This is what I did today at the court. We had no problems in the beginning. When they came, I had to do something and I did it! It never occurred to me that we could lose. We play to win and this is our goal.β

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25218

    [12] Μεγάλο μποτιλιάρισμα στη Μαλακάσα

    Κοινωνία

    Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι οδηγοί που επιστρέφουν στην Αθήνα από την εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, λόγω έργων ασφαλτόστρωσης. Τα έργα γίνονται, στο τμήμα από το 30ο μέχρι το 28ο χλμ όπου λειτουργεί μόνο η δεξιά λωρίδα, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές που ξεπερνούν τα τέσσερα χιλιόμετρα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 25217

    [13] Στην Ελλάδα το φθινόπωρο ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 07 2009 12:08

    Την ευκαιρία να απολαύσει τον γνωστό Σέρβο συνθέτη-ερμηνευτή Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς θα έχει το ελληνικό κοινό τον Οκτώβριο, καθώς θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά συναυλίες στη χώρα μας. Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, θα εμφανιστεί ως γκεστ σε μεγάλη συναυλία στην Αθήνα, ενώ τον Αύγουστο δώσει συναυλίες στην Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Οι ημερομηνίες και οι χώροι των συναυλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα ανακοινωθούν σύντομα από τους διοργανωτές.

    Ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα

    Αυτό το διάστημα, ο 37χρονος Ζέλικο προετοιμάζει την ηχογράφηση του νέου του άλμπουμ και αργότερα το καλοκαίρι θα επισκεφθεί την Ελούντα της Κρήτης για τις καλοκαιρινές διακοπές του.

    Με πολλά βραβεία στις αποσκευές του, και με την πρώτη του διεθνή επιτυχία σε ηλικία μόλις 12 ετών -όταν κέρδισε στο Παρίσι τον τίτλο του πρώτου ακορντεονίστα της Ευρώπης- ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς έγινε ευρέως γνωστός στην ευρωπαϊκή μουσική σκηνή με το τραγούδι του "Lane Moje", που κέρδισε τη 2η θέση για τη Σερβία-Μαυροβούνιο στο διαγωνισμό της Eurovision το 2004 στην Κωνσταντινούπολη.

    Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο, έχει λάβει πληθώρα διεθνών διακρίσεων, ενώ μπορεί να παίξει περισσότερα από 14 μουσικά όργανα.

    Η ιδιαίτερη σχέση του με την Ελλάδα άρχισε το 2004, όταν το κομμάτι του "Lane moje" αγαπήθηκε ιδιαίτερα.

    Λίγο πριν από το τέλος του 2008, συνεργάστηκε με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στο τραγούδι "Το τέλος μας δες" (συνθέτης), ενώ σύνθεσή του έχει διασκευάσει στα ελληνικά και η Μελίνα Ασλανίδου με τίτλο "Πόσο Πόσο".

    Την ίδια χρονιά, συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον Γιάννη Κότσιρα, για τις ανάγκες της εκπομπής του Λευτέρη Παπαδόπουλου στην ΕΡΤ.

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('http://www.youtube.com/v/ByJ3eeBsktw','avreloaded0','400','320','9.0.28','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {autoplay:'0',color1:'0xFFFFFF',color2:'0x000000',rel:'0',egm:'0',border:'0',loop:'0'},{wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},{id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25213


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 July 2009 - 16:58:06 UTC