Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα κόντρα για Πρόεδρο και πρόωρες εκλογές
  • [02] Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το εμβόλιο
  • [03] Πρόγραμμα για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κατοικιών
  • [04] Αποζημιώσεις για τα θύματα εγκλημάτων βίας
  • [05] Συνάντηση Πετραλιά- ΓΣΕΒΕΕ
  • [06] Ξαναζωντανεύει το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, 23 αιώνες μετά
  • [07] Φύλαξη των αντι-ιικών φαρμάκων για τους νέους προτείνουν Ιταλοί ερευνητές
  • [08] Νέα επανάσταση στις ετικέτες προϊόντων εν όψει
  • [09] 29 Σεπτεμβρίου η πρώτης δίκη για την έκτακτη εισφορά
  • [10] Προεδρικό Διάταγμα για ασφαλιστική κάλυψη της εξωσωματικής γονιμοποίησης
  • [11] Δημοπρασία στο διαδίκτυο με αντικείμενα θρυλικών αστέρων της μουσικής
  • [12] Από το 2005 ασελγούσε σε βάρος ανήλικης
  • [13] Σε ύφεση οι φωτιές σε Ασπρόπυργο και Α.Λιόσια
  • [14] Aναδρομική έκθεση Αλέκος Φασιανός: 45 χρόνια δημιουργίας
  • [15] Plural + Video Festival για παιδιά και νέους

    [01] Νέα κόντρα για Πρόεδρο και πρόωρες εκλογές

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 18:06

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι το όλο θέμα προκλήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση που δεν αντιλαμβάνεται το επικίνδυνο παιχνίδι που κάνει με τους θεσμούς.Το Σύνταγμα, πρόσθεσε σε ο κ. Αντώναρος, εφαρμόζεται κατά το ακέραιο και όχι κατά το γούστο της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και του κ. Παπανδρέου. "Παρά τα όσα έχουν ειπωθεί δημόσια και από διακεκριμένους επιστήμονες και από κορυφαία στελέχη του πολιτικού κόσμου, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται το επικίνδυνο, δυσάρεστο, απολύτως καταδικαστέο, παιχνίδι το οποίο κάνει με τους θεσμούς", συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε λέγοντας πως με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος κανείς δεν παίζει.

    Είδηση: 25256

    [02] Επιταχύνονται οι διαδικασίες για το εμβόλιο

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 13:10

    Ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων πριν από την άφιξη του χειμώνα, είναι ο στόχος των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Ελλάδα, Βρετανία, Γαλλία, Σουηδία, θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευτούν το εμβόλιο. Στη Βρετανία μάλιστα, που μετρά ήδη τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη, θα χορηγηθούν τον επόμενο μήνα οι πρώτες 132 εκατομμύρια δόσεις. Μεγάλο ζητούμενο παραμένει η ασφάλεια του εμβολίου, όταν αυτό κυκλοφορήσει στην αγορά.

    Μεγάλο ζητούμενο η ασφάλεια

    Από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευτούν το εμβόλιο, μαζί με την Ελλάδα, θα είναι η Βρετανία, η Γαλλία και η Σουηδία

    Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων επιταχύνει τις διαδικασίες έγκρισης για τη χορήγηση του εμβολίου.

    Εξαιτίας, της επείγουσας κατάστασης έχει δώσει στις φαρμακευτικές εταιρείες το πράσινο φως να διανεμηθεί το εμβόλιο, χωρίς να έχουν γίνει κλινικές δοκιμές σε μεγάλο αριθμό εθελοντών.

    Σίγουρη απάντηση ότι το εμβόλιο είναι 100% ακίνδυνο θα υπάρξει σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους αφού εμβολιαστούν εκατομμύρια άνθρωποι.

    Οι ίδιοι ωστόσο, υπογραμμίζουν, ότι το ρίσκο αξίζει τον κόπο, αν πρόκειται να σωθούν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές.

    Στη Βρετανία, 150 άνθρωποι που συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές εμφάνισαν ήπιας μορφής παρενέργειες, όπως αλλεργίες και γαστρεντερικές διαταραχές.

    "Κρατήστε τα αντιικά για τους νέους"

    Την ίδια ώρα, πάντως, αίσθηση προκαλεί η άποψη Ιταλών ερευνητών για τη διάθεση των αντιικών θεραπειών.

    Σε επιστημονική εργασία που δημοσιεύεται στο περιοδικό "BMC Infectious Diseases" αναφέρουν ότι αν η τωρινή επιδημία της γρίπης, εξελιχθεί, όπως η πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918 τότε τα διαθέσιμα αντι-ιικά φάρμακα, όπως το "Ταμιφλού" (oseltamivir) της Roche και το "Ρελέντσα" (zanamivir) της GlaxoSmithKline, θα πρέπει να φυλαχτούν για τους νέους και να μην "σπαταληθούν" στους ηλικιωμένους.

    Και αυτό γιατί, όπως εκτιμούν η παροχή αντιικών φαρμάκων στα άτομα τρίτης ηλικίας δεν θα μειώσει σημαντικά το ποσοστό θνησιμότητας από τη νέα γρίπη, ενώ παράλληλα, θα οδηγήσει σε αυξημένη αντίσταση του ιού στις θεραπείες.

    Έμβρυα προσβλήθηκαν από τη γρίπη

    Νωρίτερα, έγινε γνωστό, ότι στην Ταϊλάνδη γεννήθηκε βρέφος, πάσχοντας από τη νέα γρίπη, αφού προσβλήθηκε από τον ιό όντας ακόμα στη μήτρα.

    Το μωρό γεννήθηκε πρόωρα με καισαρική, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η 24χρονη μητέρα έπασχε από τη νέα γρίπη.

    Η μητέρα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

    Τρεις ανάλογες περιπτώσεις εγκύων που μετέδωσαν τον ιό στο μωρό τους έχουν καταγραφεί και στις ΗΠΑ.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ Σχετικά άρθρα: Νέα γρίπη: Εκκλήσεις κατά του πανικού σε Βρετανία βΓαλλία

    Είδηση: 25247

    [03] Πρόγραμμα για την ενεργειακή αποδοτικότητα των κατοικιών

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 17:01

    Πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας κατοικιών ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Στο πρόγραμμα που αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου θα ενταχθούν όλα τα κτίρια η άδεια κατασκευής των οποίων εκδόθηκε πριν από τον Ιούλιο του 1979 αρκεί, σε περίπτωση πολυκατοικιών, το 50% να έχει κύρια χρήση ως κατοικία. Όσα από τα επιλέξιμα κτίρια βρίσκονται σε περιοχή με τιμή ζώνης ως 1500 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν σε ένα ποσοστό από 30% ως 50% του κόστους των εργασιών. Για όλα τα υπόλοιπα επιλέξιμα κτίρια θα ανακοινωθούν φορολογικά κίνητρα.

    Είδηση: 25253

    [04] Αποζημιώσεις για τα θύματα εγκλημάτων βίας

    Κοινωνία

    Αποζημίωση από το κράτος θα λαμβάνουν τα θύματα εγκλημάτων βίας, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί τις ερχόμενες ημέρες στην Βουλή και για το οποίο ενημέρωσε σήμερα την αρμόδια επιτροπή ο υπουργός Νίκος Δένδιας. Συγκεκριμένα, την καθιέρωση της υποχρέωσης της πολιτείας να αποζημιώνει τα θύματα εγκληματικών πράξεων, εισάγει με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός των ημερών το υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Όπως γνωστοποίησε στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας, το κράτος θα αποζημιώνει ένα θύμα βίας προς το παρόν για περιουσιακή ζημιά που υπέστη στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο δράστης δεν διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για την αποζημίωση του θύματος, δεν μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα του δράστη ή ο δράστης δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά λόγω π.χ. παραγραφής ή ακαταλόγιστου.

    Ο κ. Δένδιας είπε ότι το όλο νομοθέτημα στηρίζεται σε απόφαση της ΕΕ και κοινοτική οδηγία του 2004 και προβλέπει τη σύσταση δύο επιτροπών.

    Πρώτη που θα αποφαίνεται για τη συνδρομή των προϋποθέσεων και το ύψος της αποζημίωσης, θα είναι η «Ελληνική Αρχή Αποζημίωσης».

    Επίσης, η «Ελληνική Αρχή Συνδρομής για την αποζημίωση θυμάτων εγκλημάτων βίας», θα αποτελεί υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης με σκοπό τη διασυνοριακή συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών με τα διάφορα κράτη για την εξεύρεση λύσης.

    Ο κ. Δένδιας είπε, ότι προς το παρόν δεν προβλέπεται αποζημίωση για ηθική βλάβη, αλλά μόνον για την περιουσιακή ζημία, ενώ και από αυτήν θα αφαιρείται κάθε ποσό που καταβλήθηκε από το Δημόσιο για τη νοσηλεία του θύματος, καθώς και κάθε ποσό που εισέπραξε το θύμα από το δράστη, την κοινωνική ασφάλιση ή άλλη πηγή.

    Η μόνη πλευρά από την οποία εκφράστηκαν αντιρρήσεις ήταν από το ΚΚΕ και την κα Βέρα Νικολαΐδου, η οποία έκρινε ότι το νομοθέτημα εντάσσεται στο πλαίσιο της «τρομολαγνείας», ενώ υποστήριξε ότι οι μόνοι που θα αποζημιώνονται «θα είναι οι βιομήχανοι που πέφτουν θύματα απαγωγής, ή οι τράπεζες όταν ληστεύονται».

    Και τις δύο ενδεικτικές περιπτώσεις τις απέκλεισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας, πέραν αυτού, ότι για το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου θα ληφθεί υπόψη και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

    Είδηση: 25262

    [05] Συνάντηση Πετραλιά- ΓΣΕΒΕΕ

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 18:12

    Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης στις επιχειρήσεις, ύψους 100 εκ. ευρώ, που θα αφορά σε 60.000 εργαζομένους, ανακοίνωσε προς τη ΓΣΕΒΕΕ και τους εμπορικούς συλλόγους, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, στη διάρκεια σύσκεψης, κατά την οποία οι εκπρόσωποι των εμπόρων, ζήτησαν από την υπουργό και ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών τους προς τον ΟΑΕΕ.

    Οι επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 9 άτομα θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 3000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, από 10 έως 49 άτομα, 2000 ευρώ ανά άτομο και αν επεκταθεί για μεγαλύτερες επιχειρήσεις το εφ΄ άπαξ ποσό θα ανέλθει στα 1000 ευρώ ανά άτομο. Τα κονδύλια θα προέλθουν από κοινοτικούς πόρους, ενώ οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν σε νέα συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα κοινοτικών πόρων Κώστα Τσουτσοπλίδη, την προσεχή Πέμπτη.

    Μετά την συνάντηση η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η πρόταση την οποία έκανα προς την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ είναι για δράση 100 εκατ. ευρώ που θα αφορά 60.000 εργαζόμενους με στόχο να διατηρήσουν τις θέσεις τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

    Ο πρώτος κύκλος θα αφορά 50.000.000 προς 24.000 εργαζόμενους. Η δράση εντάσσεται στα κοινοτικά προγράμματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και το πρόγραμμα για την διαχείριση των θέσεων εργασίας. Πρόταση του υπουργείου Απασχόλησης είναι μια από τις προϋποθέσεις να είναι, η επιχείρηση που θα μπει σε αυτή τη δράση για ένα χρονικό διάστημα στο οποίο θα συμφωνήσουμε να μην προχωρήσει σε απολύσεις. Στόχος μας την ώρα αυτή της μεγάλης κρίσης, που έχει αγγίξει και τη χώρα μας, είναι να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

    Επιπλέον συζητήσαμε και για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, όπως είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης. Όπως και τη δυνατότητα που ισχύει και σήμερα πως θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε καλύτερα με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ, τη δυνατότητα προσλήψεών ανέργων από τον ιδιωτικό τομέα, επιχορήγηση δηλαδή των επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων".

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δημήτρης Ασημακόπουλος δήλωσε: "Θα συνεργαστούμε με τις υπηρεσίες του υπουργείου, τον ΟΑΕΔ και τον Γενικό Γραμματέα έτσι ώστε να πετύχουμε τον μέγιστο αποτέλεσμα και να μην χαθούν τα χρήματα από γραφειοκρατικές διαδρομές και μέσα από διαδρομές που δεν θα εγγυηθούν ότι θα πάνε πράγματι στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Θέσαμε επίσης στην υπουργό και επιμείναμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις λύσεις σε ότι αφορά το μεγάλο θέμα της διαδοχικής ασφάλισης καθώς επίσης επισημάναμε με το πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι θα πρέπει να επιλυθεί το μεγάλο θέμα, το οικονομικό, να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση του ΟΑΕΕ".

    Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Δημήτρης Αρμενάκης είπε: " Φτιάχνουμε από κοινού ένα πρόγραμμα το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα σε αρκετές επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας να μην προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού τους. Θα συνεργαστούμε με την Γενική Γραμματεία Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Απασχόλησης και με τον ΟΑΕΔ, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να φανούν συνεπείς στη διατήρηση της Απασχόλησης. Στο Εμπόριο έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι αποτελεί πρώτη επιλογή και στόχευση η διατήρηση του καθενός στη δουλειά του και όχι η μετατροπή του σε άνεργο και η εν συνεχεία στήριξη της ανεργίας".

    Νωρίτερα, η υπουργός είχε δεχθεί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστές που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την αναθεώρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

    Είδηση: 25260

    [06] Ξαναζωντανεύει το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, 23 αιώνες μετά

    Ειδήσεις

    Το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας ανοίγει τις πύλες του για το κοινό 23 αιώνες μετά την τελευταία του παράσταση. Πρώτη "οικοδέσποινα" στη νέα θεατρική εποχή του θα είναι η Λυδία Κονιόρδου, η οποία θα παρουσιάσει αύριο, στις 29 Αυγούστου, μονολόγους του Ευριπίδη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Θοδωρή Γκόνη. Με αυτήν την εκδήλωση, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μόλις 200 θεατές, θα εγκαινιαστεί το αποκατεστημένο πλέον θέατρο, οι εργασίες στο οποίο έγιναν από τη ΙΘ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

    "Με την αποκατάστασή του το θέατρο γίνεται και πάλι προσβάσιμο για τους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν πλέον να κατανοήσουν τη μορφή και τη λειτουργία του", εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η Χρύσα Καραδήμα, αρχαιολόγος της ΙΘ' ΕΠΚΑ. "Ελπίζουμε ότι μελλοντικά και εφόσον ολοκληρωθούν οι έρευνες και οι εργασίες στο μνημείο, θα μπορεί αυτό να φιλοξενεί εκδηλώσεις σε σταθερή βάση", προσθέτει.

    Η αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου

    Το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας βρίσκεται στα νότια του ομώνυμου χωριού, στη θέση "Καμπάνα", στο νομό Ροδόπης. Η ύπαρξή του ήταν γνωστή ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα, όταν οικοδομικό υλικό από το θέατρο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του δημοτικού σχολείου του σύγχρονου χωριού.

    Η ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου άρχισε το 1981 και διακόπηκε το 1994. Από το 2000 συνεχίζεται με υπεύθυνη την αρχαιολόγο Χρύσα Καραδήμα.

    Το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας έχει τρεις κύριες οικοδομικές φάσεις. Μάλιστα, βρισκόταν σε συνεχή χρήση από την ελληνιστική εποχή μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ, ενώ την περιορισμένη χρήση στην παλαιοχριστιανική εποχή μαρτυρούν τα λιγοστά αρχιτεκτονικά μέλη και νομίσματα αυτής της εποχής που οριοθετούν και το τέλος της λειτουργίας του μνημείου, το οποίο εγκαταλείπεται στο χρόνο και μετατρέπεται σε νεκροταφείο κατά τους επόμενους αιώνες.

    Η αρχική φάση του ανάγεται στους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους (τέλος 4ου- αρχές 3ου αιώνα π.Χ.). Από τη φάση αυτή σώζονται το κοίλο, τρεις σειρές εδωλίων, οι μαρμάρινες προεδρίες (τιμητικές θέσεις), οι ημικίονες του προσκηνίου και ο αποχετευτικός αγωγός. Υπολογίζεται ότι το θέατρο είχε χωρητικότητα 2.500- 3.000 θεατές.

    Ακολουθεί η ρωμαϊκή φάση, οπότε επεκτάθηκε η ορχήστρα και, αφού αφαιρέθηκαν οι τιμητικές θέσεις, το θέατρο μετατράπηκε σε αρένα, ενώ προστέθηκε και προστατευτικό θωράκιο με κιγκλιδώματα απαραίτητα για την προστασία των θεατών. Μάλιστα, για να αυξηθεί ο διαθέσιμος χώρος της αρένας αποσυναρμολογήθηκαν οι προεδρίες. Από τη φάση αυτή σώζονται το θωράκιο της αρένας, η κάλυψη του αγωγού της ορχήστρας από υλικό σε δεύτερη χρήση και το σκηνικό οικοδόμημα.

    Από την τρίτη φάση των υστερορωμαϊκών χρόνων, οπότε το μνημείο λειτουργούσε και πάλι αποκλειστικά ως αρένα, σώζονται τμήματα του θωρακίου της αρένας και ο τοίχος που έφραξε τη δυτική πάροδο.

    Όπως τονίζει η κ. Καραδήμα, η αποκατάσταση του μνημείου έγινε στη ρωμαϊκή φάση, την πληρέστερα διατηρημένη από τις τρεις. Μεταξύ άλλων αποκαταστάθηκε το θωράκιο και τα ανοίγματά του προς την ορχήστρα, επανατάχτηκαν και συμπληρώθηκαν τα εδώλια, ενώ αποκαταστάθηκε η επιφάνεια της ορχήστρας στη στάθμη της ρωμαϊκής εποχής. Για την αναστήλωση του θεάτρου χρησιμοποιήθηκε υλικό, που προέρχεται από την ίδια περιοχή με το αρχαίο υλικό του θεάτρου.

    "Επίσης, θελήσαμε να υποδηλώσουμε την ελληνιστική φάση, με διακριτικό εκθεσιακό τρόπο, και για το λόγο αυτό προχωρήσαμε στην τοποθέτηση των σωζόμενων προεδριών στην κάτω απόληξη της κεντρικής κατεστραμμένης κερκίδας", υπογραμμίζει η υπεύθυνη αρχαιολόγος.

    Σε δεύτερη φάση (εφόσον το έργο ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ) η ΙΘ' Εφορεία προγραμματίζει τη διαμόρφωση ανοιγμάτων στο κοίλο για να είναι ορατά για τους επισκέπτες τμήματα της ελληνιστικής υποδομής, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και νέας εισόδου στο θέατρο, την κατασκευή στεγάστρου για την προστασία των διάσπαρτων αρχιτεκτονικών μελών και τη δημιουργία εκδοτηρίου εισιτηρίων, πωλητηρίου και τουαλέτας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25263

    [07] Φύλαξη των αντι-ιικών φαρμάκων για τους νέους προτείνουν Ιταλοί ερευνητές

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 17:08

    Τα φάρμακα κατά της νέας γρίπης όπως το "Ταμιφλού" (oseltamivir) της Roche και το "Ρελέντσα" (zanamivir) της GlaxoSmithKline, καλό είναι να φυλαχθούν για τους νέους και να μην "σπαταληθούν" στους ηλικιωμένους βάσει Ιταλών επιστημόνων, καθώς, όπως εκτιμούν, η παροχή αντι-ιικών φαρμάκων στα άτομα τρίτης ηλικίας δεν θα μειώσει σημαντικά το ποσοστό θνησιμότητας από τη νέα γρίπη και, παράλληλα, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αντίσταση του ιού στις θεραπείες. Η επιστημονική έρευνα δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό " BMC Infectious Diseases" (Μολυσματικές Ασθένειες).

    Επίσης η έγκαιρη χορήγηση των φαρμάκων είναι κρίσιμος παράγων, καθώς δεν ωφελεί αν μια χώρα έχει μεγάλα αποθέματα τέτοιων φαρμάκων, εφόσον οι άρρωστοι δεν τα πάρουν μέσα στις πρώτες 24 ή 48 ώρες, όταν είναι και πιο αποτελεσματικά. Η καθυστέρηση στην αντι-ιική θεραπεία μπορεί να την αχρηστεύσει, γι' αυτό οι κυβερνήσεις πρέπει να βελτιώσουν το σύστημα έγκαιρης διάγνωσης και φαρμακευτικής θεραπείας των περιστατικών της νέας γρίπης.

    Ο Στέφανο Μέρλερ του ιταλικού ερευνητικού Ιδρύματος Μπρούνο Κέσλερ, σε συνεργασία με ερευνητές του Instituto Superiore di Sanita (Ανώτερου Ινστιτούτου Υγείας), έκαναν εκτιμήσεις για την αποτελεσματικότητα των αντι-ιικών φαρμάκων στην εξάπλωση της νέας γρίπης. Όπως είπαν, αν και είναι πρόωρο να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, είναι σίγουρο ότι, όσο δεν υπάρχει εμβόλιο κατά της νέας γρίπης, τα αντι-ιικά φάρμακα είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία, όμως απαιτούνται μεγάλα αποθέματα από αυτά.

    Σύμφωνα με τους ιταλούς ερευνητές, ακόμα και στις χώρες όπου τα αποθέματα τέτοιων φαρμάκων δεν επαρκούν για την θεραπεία του 25% του πληθυσμού (το οποίο αποτελεί το ελάχιστο ποσοστό που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), "είναι δυνατό να μειωθεί ο βαθμός νοσηρότητας και υπερβολικής θνησιμότητας, αν τεθούν προτεραιότητες στην χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων ανάλογα με την ηλικία".

    Στο πλαίσιο αυτό, μελετώντας διάφορα μαθηματικά-στατιστικά σενάρια-μοντέλα σχετικά με τις επιπτώσεις του ιού, ανάλογα με την περισσότερο ή λιγότερο επιθετική συμπεριφορά που μπορεί να δείξει στο μέλλον, οι ιταλοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία των ατόμων άνω των 65 ετών ίσως τελικά να μην οδηγήσει σε αξιόλογη μείωση του συνολικού αριθμού κρουσμάτων και θανατηφόρων περιστατικών.

    Αν και παραδέχονται ότι μια πολιτική που θα κάνει διακρίσεις ανάλογα με την ηλικία, όσον αφορά το ποιός θα έχει προτεραιότητα στην πρόσβαση σε τέτοια φάρμακα, είναι αμφισβητούμενη από ηθική σκοπιά, τονίζουν ότι, παρόλα αυτά, από ρεαλιστική άποψη, ίσως αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη και αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας, λαμβανομένου υπόψη ότι υπάρχει περιορισμένη προσφορά διαθέσιμων φαρμάκων, ειδικά στις χώρες εκείνες που κατεξοχήν αντιμετωπίζουν έλλειμμα σε αποθέματα αντι-ιικών σκευασμάτων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25259

    [08] Νέα επανάσταση στις ετικέτες προϊόντων εν όψει

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 16:07

    Ένα νέο τρόπο αναγνώρισης των προϊόντων ετοιμάζουν αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι προβλέπουν την αντικατάσταση των γραμμωτών κωδικών (barcodes) -τις χαρακτηριστικές ασπρόμαυρες αναγνωριστικές ετικέτες που βρίσκονται πια πάνω σε κάθε συσκευασία προϊόντος, από τις νέες ετικέτες που θα ονομάζονται bokodes.

    Οι νέες ετικέτες θα μπορούν να αποθηκεύουν χιλιάδες φορές περισσότερες πληροφορίες και να "διαβάζονται" ακόμα και από μια κοινή ψηφιακή κάμερα ενός οποιουδήποτε κινητού τηλεφώνου. Πολύ μικρότερες σε μέγεθος, θα είναι μια μικροσκοπική κουκίδα διαμέτρου μόλις 3 χιλιοστών (όσο το σύμβολο @ σε ένα πληκτρολόγιο) και, μεταξύ άλλων, θα μπορούν να περιέχουν πληροφορίες για τα συστατικά διαφόρων τροφίμων, σύμφωνα με το BBC.

    Η νέα τεχνολογία θα επιδειχτεί για πρώτη φορά δημοσίως την επόμενη εβδομάδα, στη διεθνή ετήσια έκθεση Siggraph στη Νέα Ορελάνη των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον δρα Ανκίτ Μοχάν, του Media Lab του πανεπιστημίου ΜΙΤ, έναν από τους υπεύθυνους ερευνητές, μαζί με τον καθηγητή Ραμές Ρασκάρ, "η τεχνολογία θα δημιουργήσει ένα νέο τρόπο αναγνώρισης των προϊόντων με ετικέτες".

    Το bokode συνίσταται σε μια δίοδο ως πηγή φωτός (LED), που καλύπτεται από μια μικροσκοπική μάσκα κι ένα φακό. Οι πληροφορίες κωδικοποιούνται στο φως που λάμπει μέσω της μάσκας και το οποίο διαφέρει σε φωτεινότητα ανάλογα με τη γωνία που το βλέπει κανείς.

    Οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι το νέο σύστημα έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το τωρινό, πανταχού παρόν, barcode καθώς οι ετικέτες του είναι μικρότερες, μπορεί να διαβαστεί από πολλές διαφορετικές γωνίες, ακόμα και από απόσταση τεσσάρων μέτρων, από την κάμερα ενός κινητού, ενώ θεωρητικά η απόσταση μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα 20 μέτρα!

    Οι νέες ετικέτες, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε εργοστάσια όσο και σε καταστήματα λιανικής. Σε ένα σούπερ-μάρκετ, για παράδειγμα, ο καταναλωτής θα μπορεί, χωρίς καν να πλησιάζει κοντά στο ράφι, να "ρωτά" με το κινητό του ένα προϊόν ("φωτογραφίζοντας" με την κάμερά του την ετικέτα bokode) σχετικά με τις διάφορες ουσίες που περιέχει το προϊόν, πληροφορίες που θα είναι αποθηκευμένες στη νέα "ευρύχωρη" ετικέτα.

    Όμως, θα μπορούσε η ετικέτα να χρησιμοποιηθεί επίσης στο μάρκετινγκ, καθώς θα μπορούσε να περιέχει διάφορα μηνύματα προς τον υποψήφιο αγοραστή (π.χ. "είμαι ένα ευρώ φθηνότερο, συμφέρω!"), που ο τελευταίος θα τα βλέπει στο κινητό του αν "σημαδεύει" την ετικέτα του προϊόντος. Κάτι τέτοιο ακόμα θα μπορούσε να διευκολύνει τη σύγκριση των προϊόντων σε ένα ράφι, ανάλογα με την τιμή και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους.

    Ακόμα και σε μια βιβλιοθήκη ή ένα βιβλιοπωλείο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι νέες ετικέτες, βοηθώντας τον αναγνώστη να βγάλει άκρη με το περιεχόμενο των βιβλίων σε ένα ράφι, χωρίς να χρειαστεί να τα κατεβάσει όλα για να τα φυλλομετρήσει. Αρκεί μια φωτογραφία με το κινητό του, για να καταλάβει κανείς που βρίσκεται αυτό που ψάχνει.

    Επιπλέον οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, εστιατορίων κλπ. θα μπορούν να βάζουν τέτοιες ετικέτες έξω από την πόρτα τους, ώστε να πληροφορούν τους διερχόμενους τι να περιμένουν αν μπουν μέσα (π.χ. τι περιλαμβάνει το σημερινό μενού).

    Οι νέες ετικέτες -που μπορούν να συνυπάρξουν με τα παραδοσιακά barcodes- είναι προς το παρόν σχετικά ακριβές (περίπου 5 δολάρια η μια για να παραχθούν). Όμως οι δημιουργοί της πιστεύουν ότι η τεχνολογία μπορεί να εξελιχθεί και το κόστος της να μειωθεί δραστικά στο μέλλον (ελπίζουν να μην κοστίζει πάνω από πέντε λεπτά η μια).

    Μέχρι σήμερα κι άλλες τεχνολογίες έχουν προβληθεί ως διάδοχοι των κλασικών γραμμωτών κωδικών, κυρίως οι ετικέτες ραδιοσυχνοτήτων (RFID). Αν και χρησιμοποιούνται σε πολλές εφαρμογές, όπως σε βιβλία βιβλιοθηκών, διαβατήρια κλπ., δεν έχουν καταφέρει - ακόμα τουλάχιστον- να στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα barcodes. Πάντως, ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η έρευνα του πανεπιστημίου ΜΙΤ στην τεχνολογία Bocode ενισχύθηκε χρηματικά από τις εταιρίες Nokia και Samsung.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25254

    [09] 29 Σεπτεμβρίου η πρώτης δίκη για την έκτακτη εισφορά

    Ειδήσεις

    Για τις 29 Σεπτεμβρίου 2009 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών προσδιόρισε την εκδίκαση των πρώτων προσφυγών (αιτήσεων ακυρώσεως) του νόμου για την επιβολή έκτακτης εισφοράς ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων Κ. Πετρόπουλος.

    Ειδικότερα, ο Πετρόπουλος ενεργοποίησε τη διάταξη εκείνη του νόμου για την επίσπευση της Διοικητικής Δικαιοσύνης που του δίνει τη δυνατότητα σε υποθέσεις μείζονος σπουδαιότητας ή υποθέσεις που ενδιαφέρουν μεγάλο αριθμό πολιτών, να προσδιορίζει την εκδίκαση του πρώτου πακέτου αιτήσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Στο ίδιο σύντομο χρονικό διάστημα θα προσδιοριστούν και οι εφέσεις στο Διοικητικό Εφετείο που θα υποβληθούν κατά των πρωτόδικων αποφάσεων και τον τελικό λόγο θα τον έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ακόμη, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διανέμει υπόδειγμα "δήλωσης ρητής επιφύλαξης" το οποίο μπορεί ο κάθε φορολογούμενος να υποβάλει στην Εφορία με την καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25264

    [10] Προεδρικό Διάταγμα για ασφαλιστική κάλυψη της εξωσωματικής γονιμοποίησης

    Το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ρυθμίζεται το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης για την εφαρμογή της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής υπέγραψε σήμερα η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και το έστειλε για συνυπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς.

    Ειδικότερα, με τις ρυθμίσεις του Σχεδίου, καλύπτονται από τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς οι δαπάνες σε περίπτωση εφαρμογής μεθόδων ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Συγκεκριμένα καλύπτονται οι δαπάνες για :

    α. προκαταρκτικές εξετάσεις

    β. φάρμακα

    γ. κλινικές και εργαστηριακές πράξεις

    δ. επίδομα-βοήθημα τοκετού

    ε. επίδομα κυοφορίας

    Επίσης προβλέπεται η χορήγηση άδειας μητρότητας και στις δυο γυναίκες (μητέρα και παρένθετη) καθώς και η χορήγηση ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 142 του Ν.3655/2008.

    Στο Διάταγμα προβλέπεται ότι, για τους οικονομικά αδύνατους και ανασφάλιστους, η εφαρμογή μεθόδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής θα γίνεται δωρεάν στα κρατικά νοσοκομεία.

    Είδηση: 25261

    [11] Δημοπρασία στο διαδίκτυο με αντικείμενα θρυλικών αστέρων της μουσικής

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 16:20

    Το πρώτο συμβόλαιο ηχογράφησης που υπέγραψε ο κιθαρίστας-θρύλος της ροκ Τζίμι Χέντριξ, αξίας 1 δολαρίου, κασέτες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου που έστειλε η Μαντόνα στον πρώην σωματοφύλακά της, είναι μερικά από τα προσωπικά αντικείμενα αστέρων της μουσικής που δημοπρατήθηκαν ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο χθες, Δευτέρα 27 Ιουλίου. Μεταξύ των 450 κομματιών, που διατέθηκαν προς πώληση από την δικτυακό τόπο www.gottahaverockandroll.com, περιλαμβάνονται αντικείμενα που ανήκουν στους Τζον Λένον, Έλβις Πρίσλεϊ, Μπομπ Ντύλαν, Μπρους Σπρίνγκστιν, Ρόλινγκ Στόουνς, Έμινεμ. Η δημοπρασία θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου.

    Το πρώτο, γνωστό, συμβόλαιο του Χέντριξ για ένα δολάριο, χρονολογείται από τις 15 Οκτωβρίου 1965 και αναμένεται να πιάσει 25.000 δολάρια στη δημοπρασία, τονίζουν οι διοργανωτές της. Υπογράφηκε από τον Χέντριξ για λογαριασμό της εταιρείας ΡΡΧ Enterpises της Νέας Υόρκης, με την οποία ο καλλιτέχνης υποχρεούτο να ηχογραφεί και να δίνει παραστάσεις για λογαριασμό της για τρία χρόνια. Επίσης του δίνει το δικαίωμα να εισπράττει το 1% από τα κέρδη επί των πωλήσεων των ηχογραφήσεών του.

    Δύο κασέτες, που περιλαμβάνουν 17 ερωτικά μηνύματα που άφησε η Μαντόνα μεταξύ του 1992-93 στον τηλεφωνητή του σωματοφύλακα Τζέιμς Ολμπράιτ-που αργότερα έγινε ο εραστής της-αναμένεται να πιάσουν 30 έως 40.000 δολάρια. Ενώ ένα ερωτικό βίντεο που έστειλε στον Ολμπράιτ, αναμένεται να φέρει κέρδη 12 έως 14.000 δολαρίων. Επίσης θα δημοπρατηθούν αντίτυπα από ερωτικές επιστολές που έστειλε ο Ολμπράιτ στη Μαντόνα με φαξ.

    Επίσης θα δημοπρατηθούν οι αυθεντικές σημειώσεις του 1962 με τους στίχους του τραγουδιού "A hard rain's a-gonna fall" του Μπομπ Ντίλαν, σακάκια που φόρεσαν οι Τζον Λένον, Μικ Τζάγκερ, όπως και τα ρούχα που είχε φορέσει ο ράπερ Εμινέμ στην παρωδία του του Μάικλ Τζάκσον στο βίντεο του τραγουδιού του "Just Lose it".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25257

    [12] Από το 2005 ασελγούσε σε βάρος ανήλικης

    Κοινωνία

    Με τις κατηγορίες του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου, διώκεται ένας 41χρονος ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, μετά από καταγγελίες του 14χρονου θύματός του. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος συνελήφθη το απόγευμα στη δυτική Αττική από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων, για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, καθώς και για αποπλάνηση ανηλίκου, σε βάρος της 14 ετών κόρης της γυναίκας από το Καζακστάν με την οποία συζεί τα τελευταία χρόνια.

    Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η 14χρονη σε φιλικό της πρόσωπο, ο φερόμενος ως δράστης από το Φεβρουάριο του 2005 την κακοποιούσε σεξουαλικά εκμεταλλευόμενος την απουσία της μητέρας της από το σπίτι.

    Μετά την αποκάλυψη της κοπέλας, ο φίλος της ειδοποίησε τη μητέρα του κοριτσιού, η οποία πήγε κατευθείαν στην Αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό.

    Είδηση: 25258

    [13] Σε ύφεση οι φωτιές σε Ασπρόπυργο και Α.Λιόσια

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 19:10

    Σε ύφεση οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στις 14.40 στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου και στα Άνω Λιόσια. Πυρκαγιά στο Βάθύ της Σάμου και στις Βολίμες Ζακύνθου. Στόχος εμπρηστών, σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, έγινε και το Δασκαλιό Αττικής που είναι υπό έλεγχο.

    Στην περιοχή έχουν μεταβεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερα. Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στη λεωφόρο Χασιάς. Στον τόπο των πυρκαγιών βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο που προσπαθούν να τις θέσουν υπό έλεγχο.

    Η φωτιά στον Ασπρόπυργο βρίσκεται κοντά στη χωματερή και στη Χασιά πάνω από το γήπεδο του Θρασύβουλου.

    Εξαιτίας της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς την Ελευσίνα, στην περιφερειακή του Αιγάλεω, και στο ρεύμα προς αεροδρόμιο. Οι φωτιές τώρα είναι σε ύφεση και έλεγχο.

    Φωτιά και στη Σάμο

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται από τις 19:00 η φωτιά που είχε ξεσπάσει και έκαιγε δασική έκταση στη θέση Ψιλή Βίγλα στο Βαθύ Σάμου. Επί τόπου βρίσκονται 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες και 1 πεζοπόρο τμήμα και από αέρος 1 ελικόπτερο και 1 αεροσκάφος.

    Ζάκυνθος

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, εν τω μεταξύ, πυρκαγιά στις Βολίμες στη Ζάκυνθο, η οποία κατακαίει ξερά χόρτα.

    Δασκαλειό

    Συναγερμό στην πυροσβεστική σήμανε και η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 16:30 σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στο Δασκαλειό Αττικής. Επί τόπου έχουν σπεύσει 42 άνδρες της Π.Υ με 14 οχήματα ενώ ένα αεροσκάφος κάνει συνεχείς ρήψεις νερού. Οι πυροσβέστες, εκτός του δύσβατου της περιοχής έχουν να αντιμετωπίσουν και του ισχυρούς ανέμους.

    Είδηση: 25255

    [14] Aναδρομική έκθεση Αλέκος Φασιανός: 45 χρόνια δημιουργίας

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 15:17

    Ένας μεγάλος αριθμός ζωγραφικών έργων και χαρακτικών που καλύπτουν 45 χρόνια εμπνευσμένης δημιουργίας του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, παρουσιάζονται στο κτήριο της Πινακοθήκης, στην Πλατεία Σύμης, στη Ρόδο, από τις 30 Ιουλίου έως και τις 13 Νοεμβρίου. Επίκεντρο της έκθεσης η "ελληνικότητα" κι όχημα η συλλογή του Στέφανου Ζαχαριάδη. Αποτέλεσμα η έκθεση των έργων του Φασιανού με τίτλο "Αλέκος Φασιανός: 45 χρόνια δημιουργίας".

    Η έκθεση αυτή παρέχει στο ελληνικό και διεθνές κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την αισθητική και ιδεολογική πορεία του Αλέκου Φασιανού, μία πορεία που κινείται συχνά παράλληλα με αυτήν της νεότερης Ελλάδας και συνεισφέρει στην ανάγνωση του σύγχρονου πολιτισμού της.

    Τα έργα έχουν επιλεγεί από την εξαιρετική συλλογή Ζαχαριάδη, για να σκιαγραφήσουν τον εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη και να παρουσιάσουν τα προσωπικά του οράματα, από την εποχή που άρχισαν να σχηματοποιούνται μέχρι τις μέρες μας.

    Τα περισσότερα έργα που παρουσιάζονται έχουν επαναπατριστεί από πολλές χώρες του εξωτερικού και, επομένως, είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό.

    Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτήριο της Πινακοθήκης, στην Πλατεία Σύμης 2, στη Μεσαιωνική Πόλη, από τις 30/7/09, ώρα 8 το βράδυ, έως τις 13/11/09.

    Επικοινωνία: Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου, Πλατεία Σύμης 2, Mεσαιωνική Πόλη, τηλ: 22410 23766, 36646, www.mgamuseum.gr

    Είδηση: 25252

    [15] Plural + Video Festival για παιδιά και νέους

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 28 07 2009 12:05

    Παιδιά και νέοι απ όλο τον κόσμο καλούνται να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ Plural +, εκφράζοντας την άποψή τους (σε μορφή μικρού video) σε θέματα που αφορούν στη μετανάστευση, την πολυμορφία και την ταυτότητα των πολιτισμών. Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, νέοι ηλικίας από 9 έως 25 ετών μπορούν να στείλουν τη συμμετοχή τους, περιγράφοντας τις σκέψεις, τις εμπειρίες, τη γνώμη τους αναφορικά στο θέμα της μετανάστευσης καθώς και στις προκλήσεις για τη διασφάλιση του σεβασμού και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των ποικίλων πολιτισμικών κοινοτήτων.

    Το υλικό που θα σταλεί θα πρέπει να είναι σε μορφή DVD, διάρκειας 1 έως 5 λεπτά, θα πρέπει επίσης να είναι στα αγγλικά ή να έχει αγγλικούς υπότιτλους και να συνοδεύεται από τη σχετική φόρμα συμμετοχής.

    Διεθνής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από νέους εκπροσώπους και διεθνούς φήμης κινηματογραφιστές -όπως ο Αμπάς Κιαροστάμι- θα ανακοινώσει τους νικητές στην Νέα Υόρκη στις 18 Δεκεμβρίου 2009, Διεθνή Ημέρα για την Μετανάστευση.

    Στους νικητές (τρεις κατηγορίες) θα δοθεί χρηματικό έπαθλο και τα βραβευμένα videos θα προβληθούν διεθνώς τηλεοπτικά, δορυφορικά, μέσω διαδικτύου, κινηματογραφικών φεστιβάλ και DVD.

    Το Φεστιβάλ Plural + διοργανώνεται με πρωτοβουλία του UNAoC (United Nations Alliance of Civilizations) και του ΙΟΜ (Ιnternational Organization for Migration) υποστηρίζεται δε από το CoPeAm (Permanent Conference of Mediterranean Audiovisual Operators).

    Όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν στο Φεστιβάλ Plural + (κανονισμός και φόρμα συμμετοχής) στο σχετικό site : www.unaoc.com

    Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο e mail:

    <!-- var prefix = '&#109;a' + 'i&#108;' + '&#116;o'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy84873 = 'pl&#117;r&#97;l' + '&#64;'; addy84873 = addy84873 + '&#117;n&#97;&#111;c' + '&#46;' + '&#111;rg'; document.write( '' ); document.write( addy84873 ); document.write( '' );

    <!-- document.write( '' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //-->

    Είδηση: 25246


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 28 July 2009 - 16:57:10 UTC