Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα εφ΄όλης της ύλης στη Βουλή
  • [02] Υλοποιείται το σχέδιο δράσης για τη γρίπη
  • [03] Το πόθεν έσχες των πολιτικών
  • [04] Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα ΒΑΕ
  • [05] Φωτιές σε Αττική και Εύβοια
  • [06] Παρανοϊκή σφαγή για την απόκτηση βρέφους
  • [07] Σπάνιο λευκό καγκουρό γεννήθηκε στην Πάφο
  • [08] Τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι πιο υγιεινά
  • [09] Πήραν άδεια ίδρυσης 33 κολλέγια
  • [10] Κύπρος: Οι συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ Χριστόφια-Ταλάτ
  • [11] Ισπανία: Έκρηξη με ένα νεκρό και τραυματίες στη Μαγιόρκα
  • [12] Ν. Μπακογιάννη: Μήνυμα με δυο αποδέκτες
  • [13] Στη Βουλή οι τροπολογίες του νόμου περί ευθύνης υπουργών
  • [14] Τραγικό τέλος για τον τετράχρονο
  • [15] Siemens: Στοιχεία για Έλληνες και από Ιταλία
  • [16] Επιχείρηση σκούπα-Απομάκρυνση λαθρομεταναστών
  • [17] Οι οπτικές ίνες στα νοικοκυριά
  • [18] Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων του Λαναρά

    [01] Κόντρα εφ΄όλης της ύλης στη Βουλή

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 16:21

    Κατακόρυφα ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Πάνου Παναγιωτόπουλου και της υπουργού Απασχόλησης, Φάνης Πάλλη Πετραλιά. Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση εφ όλης της ύλης στην κυβέρνηση για οικονομία, προσλήψεις, υγεία και κατέθεσε πέντε προτάσεις του κόμματός του. Απαντώντας ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, σύγχυση και καταστροφολογία, ενώ η κυρία Πετραλιά κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για λαϊκισμό.

    Είδηση: 25336

    [02] Υλοποιείται το σχέδιο δράσης για τη γρίπη

    Στη μάχη κατά της νέας γρίπης, μπαίνουν οι δήμοι και οι νομαρχίες όπως αποφασίστηκε κατά την συνάντηση του υπουργού Υγείας με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας θα παρουσιάσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης στον Πρωθυπουργό και μετά θα σταλεί στους πολιτικούς ηγέτες και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Βασικοί άξονες του σχεδίου θα είναι η πρόληψη, η πρωτοβάθμια περίθαλψη και η εντατική θεραπεία. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το σχεδιασμό της κυβέρνησης. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα μας φτάνουν τα 730, με σοβαρότερα τα δύο που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη νέα γρίπη παρουσιάζει την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος τα Κέντρα Αναφοράς Γρίπης αυξάνονται από δυο σε έξι, ενώ για να ενισχυθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ανανεώνονται οι συμβάσεις σε 250 νοσηλεύτριες. Στο πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνονται και οι χώροι που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση μαζικού εμβολιασμού ή ενημέρωσης των πολιτών.

    "Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήδη είναι ανοιχτές. Όπως ξέρετε τις έχουμε ήδη αυξήσει τα τελευταία τρία χρόνια σε πολύ σημαντικό ποσοστό. Και έπεται συνέχεια. Θέλω να πιστεύω, ότι δεν θα φορτωθεί το νοσοκομειακό Δίκτυο της χώρας, με δεδομένες τις οδηγίες που έχουμε δώσει. Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι γιατροί. Δημιουργήθηκε το δίκτυο των γιατρών και των υγειονομικών παραγόντων, που θα πλαισιώσουν αυτή την συλλογική προσπάθεια, ώστε να αποκεντρώσουμε δράσεις της πολιτείας και να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλους του πολίτες κυρίως στην φάση του εμβολιασμού", δήλωσε ο Υπουργός.

    Όσον αφορά τους εμβολιασμούς ο Υπουργός δήλωσε ότι εκτός των ευπαθών ομάδων προτεραιότητα έχουν και όσοι εργάζονται σε χώρους μαζικής εργασίας και μαζικής συνάθροισης αλλά και οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας των δήμων και των κοινοτήτων της χώρας.

    "Από εκεί και πέρα το Εθνικό Συμβούλιο επιστημονικής και επιχειρησιακής παρακολούθησης της νέας γρίπης είναι αυτό που θα εισηγηθεί και θα συμβουλεύσει την πολιτεία.", τόνισε ο Υπουργός Υγείας

    Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι στο σχέδιο εμβολιασμού περιλαμβάνονται και όλοι οι μετανάστες που ζουν στην πατρίδα μας, είτε είναι νόμιμα είτε είναι παράνομα

    Ο Υπουργός Υγείας είχε σήμερα διαδοχικές συσκέψεις με την ΕΝΑΕ και την ΚΕΔΚΕ. Η τοπική αυτοδιοίκηση δήλωσε έτοιμη και κατάλληλα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

    "Στρατευόμαστε λοιπόν για να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αναπτύσσουμε την ετοιμότητά μας, καταθέτουμε τοπικά σχέδια δράσης επί τη βάση του κεντρικού σχεδιασμού και των οδηγιών οι οποίες έχουν ήδη δοθεί και είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου", δήλωσε ο Δημήτρης ο Δράκος, Πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ήδη υπάρχουν σχέδια αντιμετώπισης της γρίπης τα οποία βελτιώνονται.

    Ο κ Δρακος, δήλωσε επίσης ότι ζήτησε την ενίσχυση σε πόρους και δυναμικό και ότι θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή η οποία θ ασχοληθεί με τα μέτρα αντιμετώπισης της νέας γρίπης σε επίπεδο Νομαρχιών.

    "Το συμπέρασμα είναι ότι οι Νομαρχίες είναι έτοιμες, και ήταν έτοιμες από καιρό..", επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος.

    "Όταν πρόκειται για τη δημόσια υγεία είναι αυτονόητο ότι στο βαθμό που ο κάθε δήμος θα μπορέσει θα ανταποκριθεί", δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος ρωτήθηκε και για την λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

    "Κοιτάξτε εμείς θα ακολουθήσουμε τις γενικές οδηγίες τις οποίες θα διαβάσουμε. Στο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης του Δήμου της Αθήνας, το οποίο δεν είναι απόρρητο, θα σας πληροφορήσω γι΄ αυτά και θα είναι έτοιμο από αυτής της πλευράς που είναι σύμφωνα με τις οδηγίες που ήδη έχει βγάλει το ΚΕΛΠΝΟ π.χ. ώστε την 1η Σεπτεμβρίου που τα παιδάκια θα επανέλθουν για τις γενικές αυτές προφυλάξεις οι παιδικοί σταθμοί θα είναι έτοιμοι.", απάντησε ο κ. Κακλαμάνης.

    Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το ρόλο των Δήμων στην αντιμετώπιση της γρίπης, διότι είναι στο σημείο που συναντιέται ο πολίτης με την οργανωμένη πολιτεία, στον τομέα της ενημέρωσης, της ενεργοποίησης των μηχανισμών της αυτοδιοίκησης, κυρίως όμως των μεγαλύτερων δήμων που διαθέτουν δημοτικά ιατρεία, όπως ένα πολύ αξιόπιστο δίκτυο λειτουργεί στον Δήμο της Αθήνας.

    Χρήσιμες χαρακτήρισε τις συναντήσεις ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ωστόσο τόνισε όμως ότι θα ήταν ακόμη πιο χρήσιμες αυτές οι συναντήσεις εάν η κυβέρνηση είχε παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για το πρόβλημα.

    Περιμένουμε το σχέδιο της κυβέρνησης είπε και πρόσθεσε ότι καλό θα είναι η κυβέρνηση να ασχοληθεί με τη διαχείριση της κρίσης και όχι με το ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτό που κάνει είναι να κατασκευάζει εχθρούς.

    Νωρίτερα ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι η χώρα εμφανίζει ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία.

    ""Για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα, όπως αυτό της γρίπης, είναι απαραίτητες τουλάχιστον 3 βασικές προϋποθέσεις: ψυχραιμία, καλή οργάνωση και επαρκή υλικά μέσα. Και τα τρία είναι εν ανεπάρκεια στην χώρα μας", δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης για την γρίπη.

    Εν τω μεταξύ, τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας, έφθασαν τα 730.

    Είδηση: 25348

    [03] Το πόθεν έσχες των πολιτικών

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 14:22

    Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές σε σχέση με πέρυσι είναι οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" των πολιτικών που δόθηκαν το πρωί της Πέμπτης στη δημοσιότητα από τον Πρόεδρο της Βουλής. Αφορούν το σύνολο των στοιχείων που δήλωσαν για την περιουσιακή τους κατάσταση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι υπουργοί και οι βουλευτές.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δηλώνει συνολικό εισόδημα μαζί με τη σύζυγό του 143.400 ευρώ. Στην ακίνητη περιουσία του δεν υπάρχει κάποια αλλαγή. Εξακολουθεί να κατέχει ένα σπίτι 222 τμ στη Φιλοθέη, δύο ακίνητα στην Θεσσαλονίκη, δύο στην Κύθνο, εννέα στην Αθήνα, τρία στις Σέρρες κι ένα στη Μύκονο. Συνολικό χαρτοφυλάκιο μαζί με τη μητέρα, τη σύζυγο και τα παιδιά του σε ομόλογα, μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια παρουσιάζει 187.500 ευρώ και 153.600 δολάρια.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την σύζυγο του Άντα δηλώνουν συνολικό εισόδημα 124.000 ευρώ, κατέχουν από κοινού ένα ακίνητο 365 τμ στη Ν. Ερυθραία. ενώ η Άντα Παπανδρέου έχει και δύο ακίνητα στην Πάτρα. Ο κ Παπανδρέου δηλώνει ομόλογα 228.000 ευρώ και καταθέσεις 36.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του κατάθεση 19.600 ευρώ. Τέλος, έχουν δύο αυτοκίνητα 2.000 και 1400 κυβικών.

    Συνολικό εισόδημα 108.500 ευρώ δηλώνει η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Έχει ένα διαμέρισμα 90 τμ στην Αθήνα και κατάθεση 100 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα.

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος δηλώνει μαζί με τη σύζυγό του εισοδήματα 169.928 ευρώ. Έχει τρία ακίνητα στην Τήνο και συμμετοχή 12% σε ένα ξενοδοχείο, δύο ακίνητα στην Αθήνα, πέντε στα Χανιά, ένα στο Ηράκλειο και ένα στις Βρυξέλλες, διαθέτει χαρτοφυλάκιο σε εννέα εταιρείες και καταθέσεις μισού εκατομμυρίου ευρώ, ενώ μαζί με τη σύζυγο του κατέχουν δύο αυτοκίνητα 2000 κυβικών.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει εισόδημα 54.600 ευρώ και καταθέσεις 57.000 ευρώ. Δηλώνει 20 ακίνητα σε Αθήνα, Αρκαδία, Κόριθνο, Κατερίνη, Φθιώτιδα, και δύο αυτοκίνητα 4.600 κυβικά και 3.600 κυβικά.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δηλώνει εισόδημα 283.700 ευρώ και η σύζυγος του 32.500 ευρώ. Έχει στην κατοχή του δύο ακίνητα στην Αθήνα και τρεις οικίες στα Ιωάννινα, ενώ η σύζυγος του ένα διαμέρισμα στο Π. Ψυχικό και ένα κατάστημα στην Αθήνα. Ο κ Παπούλιας δεν έχει μετοχές, οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 130.000 ευρώ και διαθέτει δύο αυτοκίνητα 2.000 και 1.800 κυβικών.

    Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας δηλώνει συνολικό εισόδημα με τη σύζυγό του 196.973 ευρώ εκ των οποίων τα 107.123 ευρώ είναι η βουλευτική του αποζημίωση. Είναι ιδιοκτήτης, ενός διαμερίσματος 98 τ.μ. εξ ολοκλήρου, και έχει στην κατοχή του το 50% δύο διαμερισμάτων 135 τ.μ. το καθένα και 12,5% από ένα άλλο διαμέρισμα. Επίσης έχει μια κατοικία καθώς και 7 αγροτεμάχια στην Καρδίτσα. Διαθέτει στο όνομα του μετοχές της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας» συνολικής αξίας 645,63 ευρώ και οι καταθέσεις του μαζί με τη σύζυγο του φθάνουν στα 19.844 ευρώ. Συμμετέχει επίσης από το 1998 στη μη κερδοσκοπική εταιρία, Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με κεφάλαιο ύψους 1467 ευρώ

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 25330

    [04] Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα ΒΑΕ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 18:21

    Με ονομαστική ψηφοφορία και ψήφους 50 υπέρ έναντι 49 κατά, εγκρίθηκε η τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά στη Βουλή. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Νωρίτερα, η υπουργός Απασχόλησης είχε υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αναθεώρηση και τον εξορθολογισμό της σχετικής λίστας, η οποία όπως επισήμανε η κ. Πετραλιά, έχει συνταχθεί με νόμο του 1951. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από το ΠΑΣΟΚέκανε λόγο για τροπολογία ντροπής που έρχεται στα θερινά τμήματα χωρίς καν να μπει σε διάλογο με τους εργαζόμενους. Κάθετα αντίθετο με την τροπολογία ήταν και το ΚΚΕ.

    Με τη προσθήκη ότι η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών θα καταρτιστεί με βάση επιστημονικά τεχνικά δεδομένα, τις διεθνείς αντιλήψεις και τις πραγματικές συνθήκες εργασίας, ψηφίστηκε η τροπολογία για τα ΒΑΕ.

    Η ρύθμιση δέχθηκε τα έντονα πυρά της αντιπολίτευσης, τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τον τρόπο με τον οποίον επελέγη η εισαγωγή της προς ψήφιση στο θερινό τμήμα υπό την μορφή τροπολογίας, εισαχθείσας μετά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    Υπερασπιζόμενη την τροπολογία, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, τόνισε πως "δεν υπάρχει συνάδελφος και εχέφρων άνθρωπος, που να πιστεύει πως δεν χρειάζεται αναθεώρηση του καταλόγου των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, που έγινε το 1964, βάσει νόμου του 1951. Δεν νομίζω πως υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει πως πρέπει να παραμένουν στα βαρέα και ανθυγιεινά, οι τρίφτες των χαμάμ την ώρα που δεν είναι μέσα οι εναερίτες της ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι στην Ψυττάλεια, ή οι εργαζόμενοι, που χειρίζονται σε μεγάλο βαθμό καρκινογόνα αντιδραστήρια. Είναι λοιπόν δεδομένο και αποφασισμένο να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση και εξορθολογισμό του καταλόγου».

    Απέναντι σε υπολογισμούς της αντιπολίτευσης πως το περίπου 50% των περιπτώσεων θα εξαιρεθούν της λίστας και άρα θα επηρεαστούν οι μισθοί και τα επιδόματα των αντίστοιχων εργαζομένων, η κα Πετραλιά αποσύνδεσε τις μεικτές αποδοχές τους από την κατηγορία του επαγγέλματος, υπενθυμίζοντας πως ως υπουργός Πολιτισμού, είχε χορηγήσει επίδομα ανθυγιεινού επαγγέλματος στους συντηρητές των αρχαιοτήτων,χ ωρίς το επάγγελμά τους να βρίσκεται στον κατάλογο των βαρέων και ανθυγιεινών.

    Στις επικρίσεις (κυρίως από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ), για την επιλογή της να πραγματοποιηθούν οι σχετικές ρυθμίσεις από Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις αντί για Προεδρικά Διατάγματα, υπενθύμισε πως όλες οι εντάξεις μετά το 1964, ακολούθησαν την ίδια διαδικασία και υπάρχουν και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που την νομιμοποιούν.

    "Η αναθεώρηση του καταλόγου, δεν είναι μια εφάπαξ διαδικασία. Δεν θα πρέπει να εγκλωβίσουμε τον κατάλογο σε ένα Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο για να αλλάξει θα θέλει χρόνια" σημείωσε.

    "Έχετε την ψευδαίσθηση ότι λόγω της θερινής ραστώνης θα έχετε μειωμένες αντιδράσεις - αλλά μαγειρεύετε χωρίς τον ξενοδόχο. Δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών δεν έχετε το δικαίωμα να τα καταστρατηγήσετε και να τα ακυρώνετε", παρατήρησε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης, ενώ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχολίασε: "Κόπτεστε για τους εναερίτες της ΔΕΗ. Συμφωνούμε να διευρυνθεί η λίστα. Εσείς όμως δεν πάτε να βάλετε, αλλά να μειώσετε στο ήμισυ και παραπάνω, τους κλάδους".

    "Λέτε πως δεν υπάρχουν τόσα βαρέα και ανθυγιεινά αλλού. Μα υπάρχουν και χώρες χωρίς καν βαρέα και ανθυγιεινά. Υπάρχουν χώρες χωρίς δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων. Στις ΗΠΑ, Καναδά και αλλού, δεν υπάρχει καλοκαιρινή άδεια. Αυτά είναι τα παραδείγματα που μας φέρνετε; Να πάμε προς τα κάτω;", διαμαρτυρήθηκε ο Αντώνης Σκυλλάκος (ΚΚΕ) ο οποίος απέδωσε ευθύνες στα κόμματα που συμμετείχαν στους διαλόγους για τα εργασιακά, συμβάλλοντας έτσι στην υποχώρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

    "Οι φορείς που συμμετείχαν στο διάλογο δεν είχαν στα χέρια τους την τροπολογία και εμείς τη συζητούσαμε χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία ή συγκεκριμένο κείμενο διαπραγμάτευσης" κατήγγειλε η Άννα Φιλίνη (ΣΥΡΙΖΑ).

    "Η απένταξη επαγγελμάτων από τη λίστα, λέτε πως θα γίνει με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη - η οποία είχε μόλις δυο γιατρούς στη σύνθεσή της - και το οποίο βάλλεται ως αντεπιστημονικό. Άλλο ο εξορθολογισμός του συστήματος και άλλο η υπουργική αναλγησία", ανέφερε ο Αστέριος Ροντούλης του ΛΑΟΣ.

    Κατά της τροπολογίας έβαλε και η ΓΣΕΕ.

    "Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει το καταστροφικό έργο της κατεδάφισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να στρέψει το βάρος της πολιτικής της στην εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία (stage, μπλοκάκια, κ.λπ), που αποτελεί την κύρια αιτία κατάρρευσης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης", τονίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας.

    Είδηση: 25332

    [05] Φωτιές σε Αττική και Εύβοια

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 18:27

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται από τις18:15 η φωτιά που ξέσπασε στις 17:45 σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στην Παιανία. Στο σημείο της φωτιάς βρίσκονται και δίνουν μάχη με τις φλόγες 24 άνδρες της πυροσβεστικής με οκτώ υδροφόρα οχήματα. Σύμφωνα με τους επικεφαλής των δυνάμεων η φωτιά ήταν σε οικόπεδα, σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως, να απειλήσει κατοικίες.

    Μεγάλης έκτασης είναι και τα δύο μέτωπα της πυρκαγιά που εκδηλώθηκαν σε διάστημα μικρότερο της μίας ώρας μεταξύ τους στην Εύβοια, κατακαίγοντας δασική και καλλιεργήσιμη έκταση.

    Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις πέντε το απόγευμα σε έκταση με ελιές στο Αυλωνάρι Ευβοίας. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ αποτελούμενες από 21 πυροσβέστες με 7οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα καθώς και δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Η δεύτερη εστία ξέσπασε στις έξι το απόγευμα στην περιοχή Λοφίσκος σε αγροτοδασική έκταση με.

    Στο σημείο βρίσκονται και δίνουν μάχη με τις φλόγες 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ από αέρος συνεχείς ρήψεις νερού κάνουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

    Είδηση: 25350

    [06] Παρανοϊκή σφαγή για την απόκτηση βρέφους

    Ειδήσεις

    Η αστυνομία του Νιου Χαμσάιρ βρήκε ένα βρέφος που το είχαν πάρει από τη μήτρα της μητέρας του και συνέλαβε δύο άτομα τα οποία εμπλέκονται στην δολοφονία της γυναίκας.

    Η άτυχη 23χρονη Νταρλίν Χέινς βρέθηκε νεκρή, τυλιγμένη σε σεντόνια στο διαμέρισμά της στο Γόρσεστερ της Μασαχουσέτης. Στην κοιλιά της είχε μια τεράστια τομή και από τη νεκροψία προέκυψε πως ήταν οκτώ μηνών έγκυος, αλλά το έμβρυο δεν βρισκόταν πουθενά κοντά.

    Η αστυνομία συνέλαβε μια 35χρονη γυναίκα και έναν άντρα που τον καταζητούσαν οι αρχές. Το βρέφος, ένα κοριτσάκι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Πλίμουθ και βρίσκεται σε καλή κατάσταση αν σκεφτεί κανείς τις φρικτές συνθήκες κάτω από τις οποίες γεννήθηκε.

    ΑΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25345

    [07] Σπάνιο λευκό καγκουρό γεννήθηκε στην Πάφο

    Ένα από τα σπανιότερα στο είδος του καγκουρό γεννήθηκε στο Πάρκο Πουλιών και Ζώων στην Πάφο. Πρόκειται για ένα λευκό καγκουρό τύπου Wallaby και είναι ένα από τα τέσσερα που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο.

    Σύμφωνα με τον διευθυντή και ιδιοκτήτη του Πάρκου Χρίστο Χριστοφόρου το καγκουρό τύπου Wallaby συναντάται στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και αποτελεί σπάνιο είδος, αφού τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν έχει γεννηθεί πουθενά στον κόσμο καγκουρό που να έχει λευκό χρώμα.

    Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν τέσσερα λευκά καγκουρό τύπου Wallaby, δύο στη Μεγάλη Βρετανία, ένα στην Αυστραλία και τώρα ένα στην Κύπρο.

    Είδηση: 25346

    [08] Τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι πιο υγιεινά

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 19:23

    Τα βιολογικά (οργανικά) τρόφιμα δεν έχουν περισσότερα διατροφικά οφέλη από άποψη υγείας σε σχέση με τα κανονικά τρόφιμα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, που ήδη προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των υποστηρικτών των βιολογικών προϊόντων.

    Η μελέτη, με υπεύθυνο τον δρα Άλαν Ντάνγκουρ, έγινε -για λογαριασμό της βρετανικής κρατικής Υπηρεσίας Διατροφικών Προτύπων- από την έγκυρη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου και δημοσιεύτηκε στο εξίσου έγκυρο ιατρικό αμερικανικό περιοδικό για θέματα διατροφής "American Journal of Clinical Nutrition", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, το BBC και τους "Τάιμς" του Λονδίνου.

    Η έρευνα επισημαίνει ότι, αν και οι καταναλωτές, πιστεύοντας πως θα ωφεληθούν από άποψη υγείας, πληρώνουν αρκετά υψηλότερες τιμές για να αγοράσουν βιολογικά/οργανικά προϊόντα, τα τελευταία δεν έχουν ουσιαστική διαφορά από τα κανονικά, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων, όπως η βιταμίνη C, ο σίδηρος και το ασβέστιο. Ανάλογο είναι το συμπέρασμα όσον αφορά το κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά που παράγονται με βιολογικό/οργανικό τρόπο.

    Οι ερευνητές ανέλυσαν τις επιστημονικές εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τα βιολογικά προϊόντα κατά τα τελευταία 50 χρόνια και, όπως τονίζουν, "μόνο ένας μικρός αριθμός διαφορών βρέθηκαν στο διατροφικό περιεχόμενο ανάμεσα στα οργανικά και στα συμβατικά παραγόμενα τρόφιμα (σ.σ. αφορούν κυρίως το επίπεδο του αζώτου και του φωσφόρου), όμως αυτές οι διαφορές είναι απίθανο να έχουν οποιαδήποτε σημασία από άποψη δημόσιας υγείας".

    Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, "όπως προκύπτει από την ανάλυση, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία ένδειξη που να υποστηρίζει την προτίμηση υπέρ των βιολογικών σε σχέση με τα συμβατικά τρόφιμα στη βάση της διατροφικής ανωτερότητάς τους".

    Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων της Βρετανίας δήλωσε ότι η νέα έρευνα δεν καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν πια βιολογικά προϊόντα (αφού, πέρα από τα όποια διατροφικά οφέλη, υπάρχουν πάντα και άλλα κριτήρια, όπως η φροντίδα του περιβάλλοντος και η προστασία των ζώων), όμως ασφαλώς θα τους βοηθήσει να έχουν καλύτερη πληροφόρηση, όταν κάνουν τις αγοραστικές επιλογές τους.

    Από την πλευρά της, η βρετανική Soil Association, πρωτεργάτης στην ανάπτυξη των βιολογικών τροφίμων διεθνώς, δήλωσε απογοητευμένη, επέκρινε τη νέα μελέτη και ζήτησε να υπάρξει καλύτερη έρευνα πάνω στο θέμα. Κατά την Ένωση, η νέα έρευνα δεν έλαβε υπόψη της σχεδόν καμία από τις υπάρχουσες μελέτες που συγκρίνουν τα διατροφικά οφέλη των βιολογικών και των συμβατικών προϊόντων. Επεσήμανε επίσης ότι δεν υπάρχουν ακόμα επαρκείς έρευνες πάνω στις μακροπρόθεσμες συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία των παρασιτοκτόνων που χρησιμοποιούνται στη συμβατική γεωργία.

    Σύμφωνα με τους ερευνητές, πρόκειται για την πρώτη συστηματική αξιολόγηση των σημαντικότερων δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών και άρθρων (περίπου 50.000!) που υπάρχουν μέχρι σήμερα πάνω στο ζήτημα. Η έρευνα πάντως επικεντρώθηκε στο διατροφικό περιεχόμενο και τα οφέλη που πηγάζουν για την υγεία από αυτό και δεν συμπεριέλαβε στη συγκριτική αξιολόγησή της το περιεχόμενο των χημικών ουσιών και άλλων μολυντικών παραγόντων που μπορεί να περιέχουν οι βιολογικές και οι συμβατικές τροφές.

    Είδηση: 25347

    [09] Πήραν άδεια ίδρυσης 33 κολλέγια

    Κοινωνία

    Τριάντα τρία κολλέγια πήραν το πράσινο φώς για την ίδρυσή τους από το υπουργείο Παιδείας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα εκδοθούν και οι άδειες λειτουργίας τους. Το φθινόπωρο αναμένεται να ανοίξει και το θέμα της ενσωμάτωσης στην ελληνική νομοθεσία της κοινοτικής οδηγίας, που υποχρεώνει και τη χώρα μας να αναγνωρίσει επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των κολεγίων, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια της ευρωπαϊκής ένωσης. Έντονα αντιδρούν πανεπιστημιακοί και φοιτητές που έχουν προαναγγείλει δυναμικές κινητοποιήσεις.

    Το πρώτο βήμα για την λειτουργία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων μεταλυκειακής εκπαίδευσης που θα χορηγούν πτυχία με επαγγελματική αναγνώριση ολοκληρώθηκε με τη δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης των 33 αδειών ίδρυσης σε αντίστοιχα κολλέγια και τα παραρτήματά τους.

    Ακολουθούν οι αυτοψίες και οι έλεγχοι του Υπ. Παιδείας για να εκδοθούν και οι άδειες λειτουργίας μέχρι τις 31 Αυγούστου όπως προβλέπει ο νόμος.

    Το επόμενο και σημαντικότερο βήμα θα είναι το προεδρικό διάταγμα το οποίο θα ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο την ευρωπαϊκή οδηγία που υποχρεώνει την Ελλάδα να αναγνωρίσει επαγγελματικά δικαιώματα στα πτυχία των κολλεγίων εκείνων που συνεργάζονται με πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία θεωρεί και ως μόνα αρμόδια να πιστοποιούν τους τίτλους σπουδών.

    Ωστόσο, ανάμεσα στα 39 συνολικά κολλέγια που έχουν πλέον άδεια ίδρυσης 5 έχουν συμβάσεις με αμερικανικά πανεπιστήμια και 8 δεν συνεργάζονται με κάποιο ξένο πανεπιστήμιο. Αυτό σημαίνει ότι τα πτυχία των 13 αυτών εκπαιδευτηρίων δε να θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα αφού δεν καλύπτονται από την ευρωπαϊκή οδηγία.

    Η αναγνώριση των κολλεγίων προκαλεί από την πρώτη στιγμή σφοδρή αντίδραση από πανεπιστημιακούς και φοιτητές που αναμένεται να προτάξουν το θέμα στις κινητοποιήσεις που προαναγγέλλουν για το Φθινόπωρο.

    Αντιδράσεις προκαλεί και στα κόμματα της αντιπολίτευσης

    "Η απόφαση της κυβέρνησης για την ίδρυση 33 ιδιωτικών κολεγίων στη χώρα μας, που ισοδυναμεί με την ισοπέδωση πτυχίων πανεπιστημίων και ΤΕΙ και η εξίσωση τους με τρίχρονα πιστοποιητικά ψευτοκολλεγίων, είναι απόλυτα συνυφασμένη με την αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί η ΕΕ και έχει τη σύμφωνη θέση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων του "ευρωμονόδρομου", αναφέρει το ΚΚΕ.

    Είδηση: 25343

    [10] Κύπρος: Οι συνομιλίες συνεχίζονται μεταξύ Χριστόφια-Ταλάτ

    Ειδήσεις

    Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συνέχισαν στη σημερινή συνάντησή τους τη συζήτηση για θέματα υπηκοότητας, μετανάστευσης και ασύλου.

    Ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι στην επόμενη συνάντηση στις 6 Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η συζήτηση αυτών των θεμάτων, χωρίς αυτό, όπως επεσήμανε, να σημαίνει ότι θα υπάρξει και συμφωνία.

    Ο κ. Χριστόφιας απάντησε αρνητικά σε ερώτηση, αν συζητήθηκε θέμα αριθμού εποίκων, οι οποίοι θα παραμείνουν στην Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού.

    Εξάλλου, ο κ. Χριστόφιας εξέφρασε ανησυχία μήπως υπάρξουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή της απόφασης για διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη.

    Θέλω να πιστεύω, είπε, ότι τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς επίσης η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνδράμουν για να επιταχυνθεί η διαδικασία των προσφορών για τα έργα που πρέπει να γίνουν για το άνοιγμα του οδοφράγματος.

    Ο αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ Ταγιέ Ζεριχούν ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα τα Ηνωμένα Έθνη θα εκδώσουν πρόσκληση υποβολής προσφορών από εργοληπτικές εταιρείες για την κατασκευή δρόμου έξι χιλιομέτρων από τον Λιμνίτη στον Κάτω Πύργο.

    Είδηση: 25342

    [11] Ισπανία: Έκρηξη με ένα νεκρό και τραυματίες στη Μαγιόρκα

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 19:09

    Έργο Βάσκων αυτονομιστών της ΕΤΑ υπάρχουν υποψίες ότι είναι η σημερινή βομβιστική επίθεση στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκας στις 15.00 ώρα Ελλάδας, που είχε αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο δύο άτομα και αρκετά να τραυματιστούν.

    Αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι δύο αξιωματικοί της πολιτοφυλακής σκοτώθηκαν. Τα θύματα πιστεύεται ότι ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο που εξερράγη στην Πάλμα Νόβα στη δυτική ακτή του νησιού που την περίοδο αυτή είναι γεμάτο από τουρίστες Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τα εκρηκτικά ήταν τοποθετημένα κάτω από ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα κτίριο της αστυνομίας, ένα ταχυδρομείο, ένα σταθμό της πυροσβεστικής και ένα ξενοδοχείο.

    Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος αναμένεται να φθάσει στο νησί για τις θερινές του διακοπές το Σάββατο, ανακοινώθηκε προς το Γερμανικό Πρακτορείο από τα ανάκτορα στη Μαδρίτη. Οι πριγκίπισσες Έλενα και Χριστίνα, είναι τα μόνα μέλη της βασιλικής οικογένειας που μπορεί να ήταν σήμερα στο νησί, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.

    Η επίθεση στη Μαγιόρκα σημειώθηκε μία ημέρα από την συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της ΕΤΑ, ενώ συνέπεσε με την συμπλήρωση 18 ετών από δύο επιθέσεις στο νησί των Βαλεαρίδων, το 1991,που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετά άτομα.

    Λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης είχε δηλώσει προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

    Σχέδιο αποκλεισμού λιμανιών και αεροδρεομίων

    Οι αρχές της Μαγιόρκας ανακοίνωσαν σήμερα το κλείσιμο κάθε πρόσβασης προς τα λιμάνια και τα αεροδρόμια του νησιού για να "αποτραπεί η διαφυγή των τρομοκρατών" μετά την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα και στοίχισε την ζωή σε δύο πολιτοφύλακες και τον τραυματισμό σε αρκετά άλλα άτομα στο γεμάτο από τουρίστες αυτή τη περίοδο νησί των Βαλεαρίδων.

    "Εξαιτίας της επίθεσης που σημειώθηκε στο μεσημέρι στην κοινότητα Κάλβια, οι δυνάμεις ασφαλείας ανέλαβαν την επιχείρηση "Jaula" που προβλέπει τον αποκλεισμό του νησιού της Μαγιόρκας για να αποτραπεί η διαφυγή των τρομοκρατών", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με την διευκρίνιση ότι τα αεροδρόμια και τα λιμάνια θα παραμείνουν κλειστά για τις αναχωρήσεις για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

    Στην ανακοίνωση καμία αναφορά δεν γίνεται για απαγόρευση αφίξεων στο νησί όπου χιλιάδες τουρίστες αναμένονται για τον Αύγουστο.

    Υποστήριξη της Γαλλίας στην Ισπανία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

    Την αμέριστη συμπαράστασή της στην Ισπανία ανακοίνωσε η Γαλλία, καταδικάζοντας συνάμα την επίθεση κατά της ισπανικής πολιτοφυλακής στη Μαγιόρκα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

    «Η Γαλλία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στη Μαγιόρκα, που στοίχισε τη ζωή σε δύο πολιτοφύλακες», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού ΥΠΕΞ Φρεντρίκ Ντεζανιό.

    «Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ισπανίας και του ισπανικού λαού σε τούτη τη δύσκολη στιγμή και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους προσφέρει την αμέριστη υποστήριξή της στην πάλη κατά της τρομοκρατίας», τονίζεται στο ανακοινωθέν, όπου γίνεται λόγος για «απεχθείς πράξεις». Η επίθεση στη Μαγιόρκα μοιάζει να έργο της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, που αύριο γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της.

    Είδηση: 25341

    [12] Ν. Μπακογιάννη: Μήνυμα με δυο αποδέκτες

    Πολιτική

    Διπλό μήνυμα σε Τουρκία και Σκόπια έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας νωρίς το μεσημέρι στην 7η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

    Για τα Σκόπια ανέφερε ότι δεν μπορούν να παραχαράσσουν την ιστορία χωρίς συνέπειες και κάλεσε τη γειτονική χώρα να εγκαταλείψει τη πρακτική του αλυτρωτισμού.

    Για την Τουρκία σημείωσε ότι η πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξαρτηθεί από τη στάση της έναντι της Ελλάδας, αλλά και τη συμπεριφορά της όσον αφορά στις μειονότητες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    Ειδικότερα η ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της χώρας μας για επωφελή συνεργασία με όλους τους γείτονες και απευθυνόμενη προς την ΠΓΔΜ επισήμανε ότι το διεθνές μήνυμα προς τη χώρα αυτή είναι σαφές.

    Δεν μπορούν να εξακολουθούν να παραχαράσσουν την ιστορία χωρίς συνέπειες, δεν μπορούν να συνεχίζουν την πρακτική του αλυτρωτισμού. Οι ελληνικές θέσεις είναι γνωστές, το ίδιο και οι απαραβίαστες κόκκινες γραμμές λύση με ονομασία σύνθετη, με γεωγραφικό προσδιορισμό με ισχύ που να ισχύει έναντι όλων.

    Αναφορικά δε με την Τουρκία, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε σχετικά με τη συμπεριφορά της όσον αφορά στις μειονότητες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το οικουμενικό πατριαρχείο, τις σχέσεις καλής γειτονίας και σε τόσα άλλα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος Ευρώπη α λα καρτ δεν υπάρχει για κανένα.

    Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, πλήρης προσαρμογή, πλήρης ένταξη. Καμία παρέκκλιση, καμία λευκή επιταγή.

    Είδηση: 25340

    [13] Στη Βουλή οι τροπολογίες του νόμου περί ευθύνης υπουργών

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 16:13

    Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της Κυβέρνησης με τις ρυθμίσεις για τις αλλαγές του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Στη πρόταση προβλέπεται μεταξύ άλλων η επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων από 5 σε 6 χρόνια, ενώ τριμελές δικαστικό συμβούλιο θα γνωμοδοτεί για το βάσιμο των κατηγοριών . Η συζήτηση των ρυθμίσεων στην αρμόδια Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου με την επανάληψη των εργασιών της Βουλής μετά τις θερινές διακοπές.

    Είδηση: 25339

    [14] Τραγικό τέλος για τον τετράχρονο

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 18:19

    Νεκρό βρέθηκε αργά το μεσημέρι το τετράχρονο παιδί από το χωριό Πτελοπούλα στην Καρδίτσα που είχε πέσει σε αρδευτικό κανάλι.

    Το 4χρονο αγοράκι που αργά χθες το βράδυ έπεσε σε αρδευτικό κανάλι στο Δήμο Κάμπου Καρδίτσας, βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι από ομάδα δυτών της ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης που συμμετείχε στις έρευνες κατά μήκος του καναλιού.

    Το άψυχο κορμάκι του 4χρονου βρέθηκε μέσα σε φυσική λεκάνη όπου σχηματίζεται λίμνη βάθους 5 έως 7 μέτρων.

    Η σορός ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, ενώ ακολούθως θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για τη διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής.

    ΑΠΕ - NET 105,8

    Είδηση: 25338

    [15] Siemens: Στοιχεία για Έλληνες και από Ιταλία

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 19:37

    Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ιταλικές αρχές αναμένεται να υποβάλει στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο 4ος ειδικός ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός, που διερευνά την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, προκειμένου η ιταλική δικαιοσύνη να του διαβιβάσει τα πλήρη στοιχεία του φακέλου της έρευνας που διενεργεί για διακίνηση μαύρου χρήματος από τα ταμεία της Siemens προς Ιταλούς υπηκόους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής θα προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, καθώς από την έρευνα της ιταλικής δικαιοσύνης προκύπτουν σημαντικά ευρήματα, για τη δράση και ελλήνων πρώην στελεχών της Siemens, τα οποία είναι κατηγορούμενα στην ελληνική δικαιοσύνη.

    Είδηση: 25337

    [16] Επιχείρηση σκούπα-Απομάκρυνση λαθρομεταναστών

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 19:35

    Συντονισμένη επιχείρηση για την απομάκρυνση μεταναστών από δύο παλιά σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τη Νομαρχία ως εστίες μόλυνσης, λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής των αλλοδαπών, πραγματοποίησε το πρωί, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στα σπίτια που βρίσκονται στην οδό Σαχτούρη 7, στην πλατεία Κουμουνδούρου και στην οδό Βερανζέρου στην Ομόνοια, όπου συνέλαβαν συνολικά 86 παράνομους μετανάστες.

    Στην οδό Σαχτούρη, ένας από τους αλλοδαπούς όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, επιτέθηκε με στιλέτο εναντίον αστυνομικού, χωρίς να τον τραυματίσει. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως και αύριο θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

    Στο σπίτι βρέθηκαν στιλέτα και ηρωίνη βάρους 40 γραμμαρίων συσκευασμένη σε σακουλάκια έτοιμη για πώληση, ενώ στην οδό Βερανζέρου βρέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής, με τον οποίο σύμφωνα με την Αστυνομία κάποιοι κατασκεύαζαν πλαστά διαβατήρια.

    Στην επιχείρηση, πήραν μέρος και κλιμάκια του ΣΔΟΕ, τα οποία θα σχηματίσουν δικογραφίες σε βάρος των ιδιοκτητών των σπιτιών, οι οποίοι φέρονται ότι έπαιρναν 5-7 ευρώ την ημέρα από κάθε μετανάστη για να τους επιτρέπουν να μένουν εκεί, χωρίς να παρέχονται οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Το εισόδημα αυτό δεν δηλώνεται στην εφορία.

    Μετά την απομάκρυνση των αλλοδαπών τα σπίτια παραδόθηκαν σε συνεργεία του Δήμου, τα οποία έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης και στη συνέχεια, θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα φέρουν την ευθύνη για τη φύλαξή τους.

    Οι παράνομοι μετανάστες κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων και θα απελαθούν.

    Τελικά, από τους 86 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν, κρατούνται οι 43 οι οποίοι θα απελαθούν γιατί βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

    Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 120 αστυνομικοί από την Ασφάλεια Αττικής, τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, την Τροχαία, τα ΜΑΤ και την Ομάδα ΔΕΛΤΑ. Επίσης συμμετείχε κλιμάκιο της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) και κλιμάκιο του δήμου Αθηναίων.

    Από τους υπαλλήλους της ΥΠΕΕ βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε βάρος των ιδιοκτητών των δύο κτιρίων γιατί εισέπρατταν χρηματικά ποσά από τους αλλοδαπούς για να τους επιτρέπουν την παραμονή τους εκεί χωρίς να τα δηλώνουν στην Εφορία. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου, οι αλλοδαποί πλήρωναν 5-7 ευρώ ο καθένας την ημέρα για να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και ανύπαρκτη υποδομή υγιεινής.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για την απομάκρυνση μεταναστών από περισσότερα από τριάντα σπίτια στην Αθήνα τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από τη νομαρχία και το δήμο ως εστίες μόλυνσης, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

    Τα σπίτια, μετά την απομάκρυνση των αλλοδαπών, καθαρίζονται και απολυμαίνονται από συνεργεία του δήμου και όσα είναι ιδιόκτητα παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη για τη φύλαξή τους ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα διώκονται ποινικά. Επίσης, για όλους θα γίνει έρευνα από την ΥΠΕΕ για να διαπιστωθεί αν φοροδιαφεύγουν, εισπράττοντας και αυτοί χρήματα από τους αλλοδαπούς.

    Έξω από το σπίτι της οδού Βερανζέρου, στις 2.30 μμ σημειώθηκαν επεισόδια όταν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη των μεταναστών και προσπάθησαν να εμποδίσουν την επιβίβασή τους στις "κλούβες" της Αστυνομίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές, ενώ στο σημείο πήγε και εισαγγελέας.

    Είδηση: 25335

    [17] Οι οπτικές ίνες στα νοικοκυριά

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 17:14

    Οι νέες τεχνολογίες ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο κύριος Στυλιανίδης τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο στη βουλή που θα αφορά στην ένταξη οπτικών ινών στα νοικοκυριά. Οι οπτικές ίνες θα βοηθήσουν σημαντικά στην τηλεϊατρική στην τηλεκπαίδευση και στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Με το σύστημα θα συνδεθούν 52 πόλεις και θα αφορά αρχικά δύο εκατομμύρια κατοίκους.

    Είδηση: 25333

    [18] Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων του Λαναρά

    Κοινωνία

    Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (πρώην Λαναρά), που διαδηλώνουν για δεύτερη ημέρα στο κέντρο της Αθήνας. Η πορεία διαμαρτυρίας θα περάσει από τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου, για να καταλήξουν εκ νέου στο υπουργείο Οικονομίας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 25329


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 July 2009 - 17:04:09 UTC