Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση για την οικονομία
  • [02] Νέος κύκλος βίας στο Ιράν
  • [03] Στην Τουρκία στις 6 Αυγούστου ο Βλαντιμίρ Πούτιν
  • [04] Συγκέντρωση οινοπαραγωγών στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

    [01] Αντιπαράθεση για την οικονομία

    Ειδήσεις

    Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, και οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για ανάπτυξη και ανεργία πυροδότησαν νέα αντιπαράθεση. Ο Γιώργος Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για αλόγιστη πολιτική, όπως είπε, κατέστησε τη χώρα πρωταθλήτρια υπερβολικού δανεισμού. Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομίας ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί να διατυπώσει υπεύθυνες προτάσεις.

    Γ. Παπανδρέου

    Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άσκησε για μία ακόμη φορά έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, αλλά και για τις συνεχείς αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού λέγοντας:

    "Τώρα, του λέτε κατάμουτρα του Έλληνα ψηφοφόρου όχι μόνο ότι δεν ήταν αξιόπιστος ο προϋπολογισμός, αλλά «πέσαμε έξω» ή, κατά την ομολογία του πρώην υπουργού Οικονομίας και πολύ πριν από τη διεθνή κρίση, «πιάσαμε πάτο»".

    Αναφερόμενος στο έλλειμμα και τα φορολογικά μέτρα που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο κ. Παπανδρέου είπε: "ζητάτε να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης το ταμειακό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, που κοντεύει τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ στο πρώτο εξάμηνο. Είναι σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο περσινό.

    Ζητάτε να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης το έλλειμμα από την κακή διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού. Ενώ εσείς μας λέγατε ότι «το έλλειμμα θα κυμαίνεται το 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ», ξέρετε καλά ότι θα είναι της τάξης του 7% - 8% του ΑΕΠ. Και δεν είναι δική μας αυτή η πρόβλεψη, το λένε τέως δικοί σας υπουργοί. Και δεν είναι έλλειμμα που οφείλεται στη διεθνή κρίση, όπως ισχύει για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά στη δική σας κακή πολιτική, όπως επισημαίνει, όχι το ΠΑΣΟΚ, αλλά η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ζητάτε, λοιπόν, σήμερα να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης την αλόγιστη πολιτική σας, αφού καταστήσατε την Ελλάδα πρωταθλήτρια υπερβολικού δανεισμού. Ακούστε: Δανειστήκατε το 2009 ποσό που φθάνει στο 20% του ΑΕΠ.

    Ζητάτε να πληρώσει η ελληνική οικογένεια τα 28 δισεκατομμύρια που δίνετε στις τράπεζες, αλλά που δεν τα βλέπει η ελληνική οικονομία, η ελληνική αγορά, που δεν τα βλέπει η μικρή και μεσαία επιχείρηση, που δεν τα βλέπουν τα ελληνικά νοικοκυριά".

    Απάντηση Γ. Παπαθανασίου

    Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου με αφορμή τις δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου στη Βουλή. Ο κ. Παπαθανασίου σε ανακοίνωσή του κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί να διατυπώσει υπεύθυνες προτάσεις και ότι η μόνη πρόταση που έχει καταθέσει ως τώρα για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων είναι η φορολόγηση με 25 - 40% των τόκων από καταθέσεις, των ομολόγων και των μετοχών, την ίδια ώρα που αποκαλεί «χαράτσι» την επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα σκάφη αναψυχής.

    Είδηση: 25351

    [02] Νέος κύκλος βίας στο Ιράν

    Συντάχθηκε απο τον/την Κατερίνα Ιωαννίδου

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 22:47

    Νέος κύκλος βίας άνοιξε την Πέμπτη στο Ιράν, με αφορμή τις επιμνημόσυνες τελετών για τα θύματα των πρόσφατων διαδηλώσεων, στην Τεχεράνη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με υποστηρικτές του ηττημένου των προεδρικών εκλογών Χοσείν Μουσαβί και μέσα σε λίγη ώρα τα επεισόδια επεκτάθηκαν από το κοιμητήριο Μπεχέστ ελ Ζαχρά στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε πολλές συλλήψεις. Έκκληση στην Τεχεράνη να αφήσει ελεύθερους όσους διαδηλωτές κρατά στη φυλακή, απηύθυνε η Χίλαρι Κλίντον. "Οι διαδηλωτές είχαν σηκωμένα τα χέρια τους κάνοντας το σήμα της νίκης ενώ η αστυνομία προσπάθησε να τους διαλύσει",ανέφερε ένας μάρτυρας. Δεκάδες οδηγοί πατούσαν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους όπως συνηθίζουν να κάνουν οι υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρχουσείν Μουσαβί αφότου άρχισε ο αγώνας αμφισβήτησης για την επανεκλογή στις 12 Ιουνίου του προέδρου Αχμαντινεζάντ.

    Περίπου 3.000 άτομα συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο κέντρο της Τεχεράνης,σε ανοικτό σημείο για προσευχή,όπου οι αρχές απαγόρευσαν μία επιμνημόσυνη τελετή για τα θύματα των μετεκλογικών ταραχών, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

    Πάνω από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο κοιμητήριο Μπεχεστέ Ζαχρά νότια της Τεχεράνης σε μία επιμνημόσυνη εκδήλωση για τα θύματα των προσφάτων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.

    "Οι διαδηλωτές είχαν σηκωμένα τα χέρια τους κάνοντας το σήμα της νίκης ενώ η αστυνομία προσπάθησε να τους διαλύσει",ανέφερε ένας μάρτυρας. Δεκάδες οδηγοί πατούσαν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους όπως συνηθίζουν να κάνουν οι υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μιρχουσείν Μουσαβί αφότου άρχισε ο αγώνας αμφισβήτησης για την επανεκλογή στις 12 Ιουνίου του προέδρου Αχμαντινεζάντ.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι διαδηλωτές παρέλασαν στην οδό Βάλι Ασρ, μία από τις κεντρικότερες αρτηρίες της πόλης, ενώ πολλοί οδηγοί αυτοκινήτων πατούσαν τις κόρνες τους, εκφράζοντας την υποστήριξη τους στους διαδηλωτές.

    "Υπάρχουν χιλιάδες άτομα που φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Μουσαβί. Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται γύρω από τη Μοσάλα και στους γύρω δρόμους και προσπαθούν να διαλύσουν τους διαδηλωτές" ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

    Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. "Οι διαδηλωτές έκαψαν αρκετούς κάδους απορριμμάτων στην οδό Τακχτ ε Τάβους. Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή για να τους απαγορεύσουν να πάνε στην Μοσάλα" δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

    ΗΠΑ: Επέκριναν την χρήση βίας της ιρανικής αστυνομίας

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέκρινε την Πέμπτη την ιρανική αστυνομία για την χρήση βίας εναντίον των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κοιμητήριο της πόλης, όπου πραγματοποιείτο τελετή προς τιμή των θυμάτων των μετεκλογικών επεισοδίων.

    "Πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό να βλέπουμε τις δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιούν βία για να δώσουν τέλος σε μία εκδήλωση πένθους" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ίαν Κέλι.

    "Είμαστε στο πλευρό του ιρανικού λαού, ο οποίος προσπαθεί να ασκήσει το καθολικό του δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης με τις ειρηνικές διαδηλώσεις" πρόσθεσε ο κ. Κέλι.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS

    Σχετικό άρθρο: Iran police break up memorial for protest victims

    Είδηση: 25354

    [03] Στην Τουρκία στις 6 Αυγούστου ο Βλαντιμίρ Πούτιν

    Ειδήσεις

    Στην Τουρκία θα ταξιδεύσει στις 6 Αυγούστου ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου ομόλογου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού της Ρωσίας. "Σήμερα ο επικεφαλής της κυβέρνησης Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν μία τηλεφωνική συνομιλία κατά την διάρκεια της οποίας συμφώνησαν για μία επίσκεψη εργασίας του επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης στην Τουρκία στις 6 Αυγούστου. Επιπλέον, ο κ. Πούτιν και ο κ. Ερντογάν έχουν συζητήσει για πολλά σχέδια οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας" ανέφερε η ανακοίνωση.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 25353

    [04] Συγκέντρωση οινοπαραγωγών στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 30 07 2009 19:48

    Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν στην Αθήνα σήμερα οι αμπελουργοί, διαμαρτυρόμενοι για τη μη επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του κλάδου και ειδικότερα στο αίτημά τους να οδηγηθούν στην απόσταξη 20.000 τόνοι οίνου. Ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ κ. Χρ. Μάρκου δήλωσε ότι οι παραγωγοί θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν αντιμετωπιστούν τα αιτήματά τους. Οι οινοπαραγωγοί κατά την διάρκεια της κινητοποίησής τους έξω από το υπουργείο συναντήθηκαν με τον υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε για την λήψη μέτρων, προκειμένου να βρεθεί λύση για τα αποθέματα κρασιού.

    Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Παπαδόπουλος, περί τους 20.000 τόνους κρασιού περσινής σοδειάς θα οδηγηθούν στην απόσταξη και θα μετατραπούν σε οινόπνευμα ώστε να απαλλαγούν οι παραγωγοί κρασιού, από τα μεγάλα αποθέματα και να πετύχουν μια καλή τιμή για τη φετινή σοδειά.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε σε αντιπροσωπεία οινοπαραγωγών με τους οποίους συναντήθηκε, ότι η υπουργική απόφαση για την απόσταξη κρίσης υπεγράφη από τον υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη και απομένει η υπογραφή του υπουργού Οικονομίας για να εφαρμοστεί η απόσταξη.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 25325


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 July 2009 - 21:00:47 UTC