Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυστύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ
  • [02] Μαύρη τρύπα 5,2 δις Ευρώ
  • [03] Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τη φωτιά στο Σκλαβενίτη στο Περιστέρι
  • [04] 39χρονος βίασε και δολοφόνησε 9χρονη στη Γερμανίας
  • [05] Ανάκαμψη βλέπει ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου
  • [06] Ο Μουσαβί κατήγγειλε ως στημένες τις δίκες στην Τεχεράνη
  • [07] Σε πύρινο κλοιό η Ισπανία
  • [08] Φωτιά στο Μαίναλο
  • [09] Σημάδια βελτίωσης για την 16χρονη

    [01] Δυστύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 02 08 2009 18:22

    Ένας άνδρας 38 ετών, βρήκε τραγικό θάνατο και τρεις τραυματίστηκαν, σε σοβαρό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 7 το πρωί στο εργοστάσιο επεξεργασίας σιδηρονικελίου της Λάρκο στη Λάρυμνα. Ο εισαγγελέας Φθιώτιδας έδωσε εντολή να συλληφθούν 6 άτομα, υπεύθυνοι του εργοστασίου και της βάρδιας.

    Πατέρας τεσσάρων παιδιών

    Ο άτυχος εργαζομενος ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

    Οι τρεις ελαφρά τραυματίες, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας

    Το εργατικό δυστύχημα συνέβη στο τμήμα του εργοστασίου, όπου γίνεται η πήξη του μεταλλεύματος, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το μετάλλευμα, που εκείνη τη στιγμή είχε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 3.000 βαθμούς, ξέφυγε από τη σιδηροτροχιά στην οποία μεταφερόταν.

    Συλλήψεις

    Έξι άτομα συνελήφθησαν ως υπεύθυνοι για τη λειτουργία του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ κατά τη στιγμή του ατυχήματος και αναζητούνται ακόμη τρεις.

    Αντιδράσεις των κομμάτων

    Το τραγικό γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο στο κρεματόριο της Λάρκο, είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ , τονίζοντας ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες. Να αντιδράσουν ώστε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας καλεί τους εργαζόμενους ο ΣΥΝ.

    Είδηση: 25410

    [02] Μαύρη τρύπα 5,2 δις Ευρώ

    Ειδήσεις

    Οι σημαντικές αποκλίσεις, στα έσοδα και τις δαπάνες, το πρώτο εξάμηνο του έτους, φέρνουν πιο κοντά, το σενάριο λήψης επιπλέον διαρθρωτικών μέτρων, που θα βοηθήσουν, στη μείωση του ελλείμματος, κάτω από το 3%. Το οικονομικό επιτελείο, επισημαίνει ότι η απόκλιση που παρατηρείται στα έσοδα, θα καλυφθεί το δεύτερο εξάμηνο, από την εφαρμογή των μέτρων, που ήδη έχουν ανακοινωθεί, καθώς και την είσπραξη, του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων. Όπως προκύπτει, από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το έλλειμμα του προϋπολογισμού, πλησίασε τα 17,5 δισ. ευρώ, στο τέλος Ιουνίου, δηλαδή διπλασιάστηκε, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο, του 2008.

    Κυβερνητική αισιοδοξία για αύξηση των εσόδων

    Αντιμέτωπο με την εκρηκτική άνοδο του ελλείμματος, τον περιορισμό της ανάπτυξης και την αύξηση των δαπανών είναι το οικονομικό επιτελείο.

    βΆ Τα καθαρά έσοδα υποχώρησαν κατά 3,3%, έναντι ετήσιου στόχου 14,7% στα 22,1 δισ. ευρώ

    βΆ Οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 13,3% φτάνοντας τα 34,17 δισ. ευρώ έναντι στόχου για άνοδο μόλις κατά 9,7%

    Τα παραπάνω δημιουργούν μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό ύψους 5,2 δισ. ευρώ.

    Μάχη για τη μείωση του ελλείμματος

    Μάχη μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να δώσει το υπουργείο Οικονομίας ώστε να μειωθεί το έλλειμμα κατά 4,8 δισ. ευρώ. Αυτό, όπως λένε, θα επιτευχθεί με:

    βΆ εισπράξεις του ΕΤΑΚ για τα έτη 2008 - 2009 (1,6 δισ ευρώ

    βΆ έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ (340 εκατ. ευρώ)

    βΆ ειδικό φόρο σε αυτοκίνητα - βενζίνη - σκάφη αναψυχής - κινητή τηλεφωνία - τυχερά παιχνίδια (670 εκατ. ευρώ)

    βΆ τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων (1,1 δισ. ευρώ)

    βΆ εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής (2 δισ. ευρώ)

    Λιγότερα έσοδα για το ΙΚΑ λόγω της κρίσης στον κατασκευαστικό τομέα

    "Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει τo IKA σε διαδικασία δανεισμού. Βεβαίως, τους τελευταίους μήνες υπάρχει υστέρηση των εσόδων, που οφείλεται στην οικονομική κρίση" Φ. Πάλλη Πετραλιά, υπουργός Απασχόλησης

    Προβληματισμός επικρατεί και στο υπουργείο Απασχόλησης καθώς η κρίση ειδικά στον κατασκευαστικό τομέα λειτουργεί ως ντόμινο και αλυσίδα στην πορεία των εισφορών του ΙΚΑ τονίζει η Φάνη Παλλη-Πετραλιά στην Καθημερινή της Κυριακής.

    " Βεβαίως τους τελευταίους μήνες υπάρχει υστέρηση των εσόδων, που οφείλεται στην οικονομική κρίση" υπογραμμίζει η υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι "δεν υπάρχει περίπτωση να μπει τo IKA σε διαδικασία δανεισμού".

    Υποχώρηση παρατηρείται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις και στο ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο καθώς όπως εκτιμά ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με συνέντευξη του στην Ημερησία θα είναι γύρω στο 0%.

    Η άνοδος των δαπανών οφείλεται:

    βΆ Στη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής σε χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους και ΑΜΕΑ (300 εκατ. ευρώ)

    βΆ Στην έκτακτη οικονομική παροχή στους υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου (164 εκατ. ευρώ)

    βΆ Στην αύξηση των μισθών των ιατρών του ΕΣΥ (40 εκατ. ευρώ)

    βΆ Στην αύξηση των προνοιακών επιδομάτων και των δαπανών για επιδόματα πολυτέκνων (120 εκατ. ευρώ)

    βΆ Στη διάθεση 294 εκατ. ευρώ σε εκτέλεση αποφάσεων του Διαιτητικού Δικαστηρίου που επιδικάστηκαν υπέρ της Ολυμπιακής Αεροπορίας και κατά του Ελληνικού Δημοσίου και αφορούσαν την επίλυση διαφορών μεταξύ τους.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 25412

    [03] Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τη φωτιά στο Σκλαβενίτη στο Περιστέρι

    Κοινωνία

    Ολοκληρωτική είναι σχεδόν η καταστροφή που υπέστη το σουπερμάρκετ "Σκλαβενίτης" στο Περιστέρι από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο υπόγειό του και μέσα σε ελάχιστο χρόνο επεκτάθηκε σε όλους τους χώρους του καταστήματος. Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων που επενέβησαν, το έργο της κατάσβεσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, λόγω του πυκνού καπνού των εύφλεκτων υλικών και των συνεχών εκρήξεων που σημειώνονταν.

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, το κτίριο της εταιρίας Σκλαβενίτη έκτασης 7.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στο Περιστέρι, λόγω των εμπορευμάτων του ήταν κυριολεκτικά μπαρουταποθήκη.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε στον υπόγειο αποθηκευτικό χώρο στις 7μιση το απόγευμα του Σαββάτου. Γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Επεκτάθηκε σε τμήμα του ισογείου, σε ολόκληρο τον πρώτο όροφο, ενώ ζημιές έγιναν και σε μέρος του δευτέρου ορόφου. Το προσωπικό και οι πελάτες πρόλαβαν να βγουν έγκαιρα, χωρίς κανείς να τραυματιστεί από τις φλόγες και τις διαδοχικές εκρήξεις που γίνονταν.

    Μάχη με τις φλόγες έδωσαν 83 πυροσβέστες με 29 οχήματα που είχαν κυκλώσει το κτίριο και κτυπούσαν τη φωτιά από όλες τις πλευρές. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακή, βρίσκονταν επί τόπου πυροσβεστικές δυνάμεις γιατί σε πολλά σημεία η φωτιά σιγοκαίει.

    Υπολογίζεται ότι καταστράφηκαν περίπου 2.000 τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου και ανυπολόγιστης αξίας εμπορεύματα.

    Είδηση: 25417

    [04] 39χρονος βίασε και δολοφόνησε 9χρονη στη Γερμανίας

    Ευρώπη

    Σοκ στην κοινή γνώμη της Γερμανίας έχει προκαλέσει η σύλληψη ενός 39χρονου για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός κοριτσιού μόλις εννέα ετών στην πόλη ¶ιλενμπουργκ κοντά στη Λειψία. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, το κοριτσάκι, ονόματι Κορίνα, είχε εξαφανισθεί από το σπίτι του την Τρίτη, μετά την έξοδό του για να παίξει με τους φίλους του. Το κορμί του βρέθηκε την επόμενη ημέρα σε κοντινό ποτάμι.

    Ο ηλικίας 39 ετών δράστης, από την «ευρύτερη γειτονιά», συνελήφθη, όπως τονίζει η εφημερίδα Μπιλντ και επιβεβαιώνουν οι αρχές.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος ομολόγησε το έγκλημά του και ανακρίνεται από την αστυνομία της Λειψίας. Ο άνδρας αυτός είχε εις βάρος του διάφορες καταδίκες κατά το παρελθόν, ποτέ όμως για κάποιο σεξουαλικό έγκλημα.

    Η δολοφονία της Μισέλ έρχεται ένα χρόνο μετά την ιστορία της 8χρονης Μισέλ, η οποία έπεσε θύμα παιδεραστή στη Λειψία, και της οποίας το πτώμα ανακαλύφθηκε μετά μισό χρόνο.

    Είδηση: 25419

    [05] Ανάκαμψη βλέπει ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου

    Ειδήσεις

    Αισιόδοξος ότι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες για οικονομική ανάκαμψη, εμφανίστηκε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου. Ο Λόρενς Σάμερς εκτίμησε ως «πολύ, πολύ πιθανό» να υπάρξει μία οικονομική ανάκαμψη κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, βάσει της μικρότερης από τα προβλεπόμενα κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας κατά το δεύτερο τρίμηνο. «Η μεγάλη, μεγάλη πιθανότητα είναι να δούμε στο μέλλον μία ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», τόνισε ο Σάμερς, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

    Ο Σάμερς στήριξε αυτήν την πρόβλεψή του στην ανάγκη του βιομηχανικού τομέα να ανανεώσει τους καταλόγους απογραφής του έπειτα από τη μαζική μείωση των αποθεμάτων του, στον θετικό αντίκτυπο της επιχορήγησης κατά την αγορά, που ξεπέρασε τις προσδοκίες για την ανάκαμψη στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και στα έργα που σχετίζονται με τα κονδύλια που εκταμιεύθηκαν για το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης.

    Παρά ταύτα, ο Σάμερς παραδέχθηκε πως «είναι αληθές πως ο δείκτης της ανεργίας βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από τα προβλεπόμενα απ' οποιονδήποτε στις αρχές του έτους». Ο ίδιος τόνισε πως θα χρειασθεί να περιμένουμε το ερχόμενο έτος για να υπάρξει θετική επίδραση του σχεδίου ανάκαμψης και στην ανεργία.

    Από την πλευρά του και ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ τόνισε σήμερα πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να βελτιώνεται, όμως τόνισε πως θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για να κρηπιδωθεί αυτή η ανάκαμψη.

    Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC «Η Εβδομάδα με τον Τζορτζ Στεφανόπουλος», ο Γκάιτνερ τόνισε πως η κυβέρνηση Ομπάμα θα πρέπει να μελετήσει την επέκταση της χορήγησης επιδομάτων ανεργίας προς τα τέλη του έτους για ν'αντιμετωπίσει την αύξηση του σχετικού δείκτη.

    «Πιστεύω πως είναι κάτι που η κυβέρνηση και το Κογκρέσο θα πρέπει να εξετάσουν πολύ προσεκτικά καθώς οδεύουμε προς τα τέλη του έτους», τόνισε ο ίδιος.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25418

    [06] Ο Μουσαβί κατήγγειλε ως στημένες τις δίκες στην Τεχεράνη

    Στημένες χαρακτηρίζει τις δίκες των εκατό περίπου διαδηλωτών που συνελήφθησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν ο επικεφαλής της μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης στο Ιράν Μιρ Χοσέιν Μουσαβί, ο οποίος καταγγέλλει την ισλαμική δικαιοσύνη τονίζοντας πως οι αποσπασθείσες «ομολογίες υπενθυμίζουν μεσαιωνικά βασανιστήρια». «Με τι θέλουν να πείσουν τον πληθυσμό, με αυτές τις ομολογίες που θυμίζουν μεσαιωνικά βασανιστήρια;» αναρωτιέται ο Μουσαβί στο κείμενό του.

    «Υποστηρίζουν πως τα παιδιά της επανάστασης ομολόγησαν κατά τη χθεσινή τους δίκη τους δεσμούς τους με τους εχθρούς και για το σχέδιο να ανατραπεί η Ισλαμική Δημοκρατία. Εκείνο που εγώ κατάλαβα, ήταν έναν στεναγμός που μεταφράζει εκείνα που επέμειναν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ημερών», τονίζει ο Μουσαβί.

    Ο μεταρρυθμιστής υποψήφιος στηλίτευσε επίσης τη «δίκη όπου όλα είναι στημένα».

    Παράλληλα, και όσον αφορά στην εξέλιξη της δίκης ο Μοχσέν Ρεζάι, ένας από τους τρεις ηττημένους υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές, αξίωσε να ασκηθούν διώξεις τα μέλη των ιρανικών υπηρεσιών ασφαλείας που ευθύνονται για τη βίαια καταστολή των διαδηλώσεων που ακολούθησαν την επανεκλογή του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    Η προτροπή του συντηρητικού υποψηφίου, πρώην αρχηγού του επίλεκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, δημοσιεύθηκε την επαύριο από την έναρξη της μαζικής δίκης περίπου εκατό ατόμων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές πολιτικές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, για διατάραξη της κοινωνικής γαλήνης, σε σχέση με τα μετεκλογικά επεισόδια.

    Επίσης, άλλα δέκα άτομα παρουσιάσθηκαν ενώπιον του επαναστατικού δικαστηρίου της Τεχεράνης, για συμμετοχή τους «στα γεγονότα που ακολούθησαν τις προεδρικές εκλογές». «Σήμερα, άλλοι δέκα κατηγορούμενοι δικάσθηκαν κεκλεισμένων των θυρών από το επαναστατικό δικαστήριο της Τεχεράνης», ανακοίνωσε στο πρακτορείο δικαστικός εκπρόσωπος.

    Από την πλευρά του, ο Ρεζάι, σε επιστολή του στον επικεφαλής της δικαιοσύνης αγιατολάχ Μαχμούντ Χασεμί Σαχρουντί, τονίζει πως «τα πρόσφατα επεισόδια ήσαν έργο δύο ομάδων, αφ' ενός των διαδηλωτών και αφ' ετέρου των υπευθύνων και των ανεξέλεγκτων στοιχείων των υπηρεσιών ασφαλείας που ποδοπάτησαν τον νόμο».

    Ο Ρεζάι εκτιμά πως οι «παραβάτες», περιλαμβανομένων και εκείνων που «επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Παν/μιου της Τεχεράνης, βιαιοπράγησαν στους κρατουμένους και στους διαδηλωτές που ειρηνικά διαδήλωναν στους δρόμους», θα πρέπει να δικασθούν.

    «Όσον δεν διεξάγεται αυτή η δεύτερη δίκη, δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, τότε η Ισλαμική Δημοκρατία θα υποφέρει ακόμη περισσότερο και η αλυσίδα των λαθών θα συνεχίζεται», τονίζει ο Ρεζάι, ο οποίος επί 16 χρόνια χρημάτισε επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης.

    Είδηση: 25416

    [07] Σε πύρινο κλοιό η Ισπανία

    Ευρώπη

    Στο έλεος των πυρκαγιών που τις τελευταίες ημέρες σαρώνουν τη χώρα μετατρέποντας σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δασών και καλλιεργήσιμης γης, εξακολουθεί να βρίσκεται η Ισπανία, αφού δύο ακόμη μεγάλα πύρινα μέτωπα μαίνονται εκτός ελέγχου στη νήσο Λα Πάλμα του συμπλέγματος των Καναρίων.

    Υποβοηθούμενη από τους δυνατούς ανέμους, η πυρκαγιά αυτή έχει απανθρακώσει «1.500 με 2.000 εκτάρια» πευκοδάσους, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Γουαδαλούπε Γκονθάλεθ Τάνιο. Το Σάββατο, περίπου 4.000 άνθρωποι χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, για προληπτικούς λόγους.

    Εντούτοις, οι αρχές ευελπιστούν πως εντός της ημέρας, οι 500 πυροσβέστες, δασοφύλακες, στρατιώτες και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στα δύο από τα τρία μέτωπα της πυρκαγιάς θα έχουν καταφέρει να περιορίσουν την έκτασή της, συνεπικουρούμενοι και από τους ανέμους, οι οποίοι άρχισαν να πνέουν σε αντίθετη κατεύθυνση από την προέλαση της φωτιάς. Επιπλέον, ένα από τα μέτωπα κατευθύνεται προς μία ηφαιστειογενή περιοχή, όπου τα πετρώματά της δεν ευνοούν την εξέλιξή της.

    Μία άλλη πυρκαγιά, που επίσης εξερράγη χθες, στην Αραγώνα της βορειοανατολικής Ισπανίας, κοντά στο Καλαταγιούδ, εξακολουθεί και σήμερα να μαίνεται και έχει κατακάψει περίπου 700 εκτάρια δασικής έκτασης, τονίζουν οι τοπικές αρχές.

    Περίπου 75.000 εκτάρια δασικής έκτασης έχουν πυρποληθεί στην Ισπανία από τις αρχές του έτους, με τα 45.000 από αυτά μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ήδη έχει καεί η διπλάσια έκταση δάσους από πέρυσι (39.900 εκτάρια), τόνισε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαρία Τερέσα Φερνάντεθ ντε λα Βέγα.

    Είδηση: 25415

    [08] Φωτιά στο Μαίναλο

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 02 08 2009 17:09

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι, οπότε και εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μία νέα φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Λεβιδίου Αρκαδίας, στο όρος Μαίναλο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις δύο το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στην Καμενίτσα του δημοτικού Διαμερίσματος Βλαχερνών.

    Στο σημείο βρίσκονται και δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ αποτελούμενες από 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος στο έργο τους συνδράμουν ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα, κάνοντας συνεχείς ρήψεις νερού.

    Καβάλα

    Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι και στο νομό Καβάλας. Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε στη θέση Κάργιανη, στην περιοχή της Ελευθερούπολης. Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    Στο μεταξύ, αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στη θέση β¶νω Λεύκη. Αεροσκάφη και ελικόπτερα συνεχίζουν τις ρίψεις νερού, προκειμένου να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

    Είδηση: 25414

    [09] Σημάδια βελτίωσης για την 16χρονη

    Κοινωνία

    Σταθερή χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση της υγείας των τριών ασθενών με νέα γρίπη, οι οποίοι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κρήτης οι δυο, και στο νοσοκομείο Πεντέλης η 16χρονη Βρετανίδα .

    Παραμένει διασωλημένη

    Η κατάσταση της υγείας της νεαρής ασθενούς παρουσιάζει στοιχεία βελτίωσης, ωστόσο παραμένει διασωληνωμένη.

    Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι γιατροί θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν σε σταδιακή αποσωληνωση από τον αναπνευστήρα του 33χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται από τις 19 Ιουλίου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

    Όσον αφορά στον 77χρονο νεφροπαθή, ο οποίος προσβλήθηκε από τη νέα γρίπη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Σμύρνης, καθώς λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του κρίθηκε αδύνατο να διακομιστεί στην Αθήνα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 77χρονος νεφροπαθής

    Είδηση: 25413


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 2 August 2009 - 16:57:33 UTC