Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση για την εκλογολογία
  • [02] Ξανά στα φαρμακεία τα αντιιϊκά φάρμακα
  • [03] Γρήγορο ίντερνετ με χαμηλό κόστος
  • [04] Πρόσληψη 2.000 ανέργων στη ΔΕΗ
  • [05] Εκδηλώσεις στο φως του φεγγαριού
  • [06] Αγωνία για δύο προσκόπους
  • [07] Επιχείρηση απόσυρσης τραπεζοκαθισμάτων
  • [08] Ο Πολιτισμός στα σχολεία
  • [09] Αποστέλλεται και η 8η παρτίδα των εκκαθαριστικών
  • [10] Πνίγουν την αγορά οι ακάλυπτες επιταγές

    [01] Αντιπαράθεση για την εκλογολογία

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 18:26

    Φρένο στην εκλογολογία βάζουν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης δείχνοντας την Ιπποκράτους ως υπεύθυνη για τη δημιουργία προεκλογικού κλίματος. "Οχι στις εκλογές, ναι στην προώθηση του έργου μας" τόνισαν Άρης Σπηλιωτόπουλος, Αντώνης Σαμαράς και Φάνη Πετραλιά. Στην οικονομία εστιάζει την κριτική του το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας μονόδρομο για τη χώρα τις πρόωρες κάλπες. Η πολιτική εκπρόσωπος του κινήματος, Λούκα Κατσέλη εξαπέλυσε επίθεση στην πολιτική παροχών της Κυβέρνησης.

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες.

    Την Ιπποκράτους "δείχνουν" από την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ επιρρίπτει την ευθύνη στις πολιτικές της κυβέρνησης.

    "Σε καμιά εκλογική ετοιμότητα δε βρίσκεται η κυβέρνηση"

    Υπουργοί Παιδείας και Πολιτισμού

    Φρένο στην εκλογολογία έβαλε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ περί εκλογικής ετοιμότητας ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα μόνο για την υλοποίηση του έργου της καθώς διαθέτει σαφέστατη λαϊκή εντολή για να προχωρήσει σε όλες τις δράσεις που έχει σχεδιάσει.

    "Η Κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε καμία εκλογική ετοιμότητα. Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα δράσης και επίλυσης των προβλημάτων, γιατί έχει λάβει σαφέστατη λαϊκή εντολή, την οποία επιχειρεί όσο το δυνατόν να τη φέρει εις πέρας. Και αυτή η λαϊκή εντολή είναι να επιλύει τα προβλήματα της καθημερινότητας. Μ' αυτό ασχολείται και αυτό κάνει", δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

    .Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση κοιτάει μόνο το έργο της.

    "Προχωράμε καλά, όλα πάνε καλά. Εμείς έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε", τόνισε χαρακτηριστικά.

    "Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία. Το ΠΑΣΟΚ η μόνη στρατηγική που έχει, είναι η εκλογολογία. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούνται μόνο από δίψα για την εξουσία και σε αυτό το βωμό θυσιάζουν και τους πολίτες και τον τόπο. Ευτυχώς οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα δώσουν την απάντησή τους σε αυτούς, οι οποίοι δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών. Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία", δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

    Η στάση του ΠΑΣΟΚ

    Επίθεση στην πολιτική παροχών της Κυβέρνησης, εξαπέλυσε σήμερα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η πολιτική εκπρόσωπος του κινήματος, Λούκα Κατσέλη.

    Η κυρία Κατσέλη, χαρακτήρισε ακάλυπτες επιταγές τις παροχές που εξαγγέλλει το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση, αφού όπως υποστήριξε, δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πραγματοποιηθούν.

    ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή κυβέρνησης, αλλαγή πολιτικής

    "Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη, για να ορθοποδήσει η οικονομία πρέπει να αλλάξει η πολιτική και η πολιτική δεν μπορεί να αλλάξει από αυτή την κυβέρνηση" επεσήμανε και αναφερόμενη σε παροχές του κ. Παπαθανασίου υπογράμμισε ότι ο προεκλογικός πανικός οδηγεί την κυβέρνηση σε αντιφατικές, αδιέξοδες και επικίνδυνες πολιτικές.

    "Τόσο ο κ. Παπαθανασίου όσο και ο κ. Λέγκας αποφάσισαν εν μέσω Αυγούστου να μοιράσουν κρατικές εγγυήσεις από τα άδεια ταμεία του δημοσίου με ασυντόνιστο τρόπο, με διαφορετικά γενικόλογα κριτήρια ο καθένας, αλλά ταυτόσημους πολλές φορές αποδέκτες", κατέληξε η υπεύθυνη οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

    "Το ΠΑΣΟΚ και η κ. Κατσέλη αποδεικνύουν για πολλοστή φορά ότι κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Είναι αντίθετοι στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και έχουν έρθει σε δύσκολη θέση από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Είναι αντίθετοι στο πρόγραμμα αυτό, που έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρέχει εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να επενδύουν", απάντησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου και συμπλήρωσε:

    "Το ΠΑΣΟΚ και η κ. Κατσέλη μπροστά στην αντιπολιτευτική τους μανία, έχουν φτάσει να κάνουν αντιπολίτευση όχι μόνον στην Κυβέρνηση, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις, στους Έλληνες εργαζόμενους και στις δικές τους προτάσεις".

    Σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας χαρακτηρίζει τα νέα δάνεια που αποφάσισε η κυβέρνηση να χορηγηθούν σε επιχειρήσεις, δώρο δυο δισεκατομμυρίων ευρώ, προς μεγαλοεπιχειρηματίες και τραπεζίτες.

    "Αυτή η πολιτική των κινήτρων και της στήριξης της κερδοσκοπίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, είναι που δημιουργεί και αυξάνει τα ελλείμματα τα οποία χρησιμοποιούν ως πρόσχημα, οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, για να αρνούνται την πραγματική στήριξη των ανέργων, την αύξηση των συντάξεων, τη διαμόρφωση των υποδομών για την κάλυψη των βασικών κοινωνικών αναγκών , τη μείωση της φορολόγησης του λαού", καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε αδιανόητο και εντελώς απαράδεκτο ότι η κυβέρνηση, μετά τα 28 δις στις τράπεζες, καταφεύγει σε εγγυοδοσία του Δημοσίου για να ενισχύσει κυρίως τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με 2 δις ευρώ.

    "Από τον περασμένο Νοέμβριο λέγαμε, εντός και εκτός Βουλής, ότι τα 28 δις δεν έπρεπε να δοθούν στις τράπεζες αλλά κατευθείαν στην αγορά και τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε έναν οικονομικό λαβύρινθο και αδυνατεί να ξεφύγει", σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    Είδηση: 25511

    [02] Ξανά στα φαρμακεία τα αντιιϊκά φάρμακα

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 18:16

    Επιστρέφουν στα ράφια των φαρμακείων τα αντιιϊκά φάρμακα εντός των επόμενων ημερών, καθώς το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποφάσισε την ελεγχόμενη απελευθέρωση των φαρμάκων αυτών για προληπτική και θεραπευτική χορήγηση. Τα φάρμακα θα χορηγούνται με ειδική ιατρική συνταγή, η οποία θα απαιτείται στο εξής και για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου ενώ την ευθύνη για την επιτήρηση της συνταγογράφησης θα την έχει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά. Εξάλλου την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά στην Ελλάδα άλλα 272 κρούσματα της νέας γρίπης, ανεβάζοντας τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας στα 1002.

    Σε σύσκεψη του Εθνικού και Επιστημονικού Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση του Ιού της Νέας Γρίπης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, τα μέλη του Συμβουλίου εισηγήθηκαν ομόφωνα στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο - ο οποίος και έκανε δεκτή την εισήγηση - τα εξής:

    1.Ελεγχόμενη απελευθέρωση της κυκλοφορίας των αντιϊκών φαρμάκων εντός των επόμενων ημερών, για προληπτική και θεραπευτική χορήγηση έναντι του νέου στελέχους γρίπης Η1Ν1, σε όλο τον τομέα υγείας, με ευθύνη του ΕΟΦ για την επιτήρηση της συνταγογράφησης. Η συνταγογράφηση θα πραγματοποιείται με ειδικό συνταγολόγιο.

    Δικλείδα ασφαλείας για τη συνταγογράφηση των αντιϊκών θα αποτελέσει ο συστηματικός έλεγχος, από τον ΕΟΦ και το ΚΕΕΛΠΝΟ-ΕΚΕΠΥ-ΣΕΥΠ, του ειδικού εντύπου χορήγησης, καθώς και της κατανομής και της κατανάλωσης των αντιϊκών.

    Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τη διατήρηση του στρατηγικού αποθέματος σε οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη που διαθέτει η χώρα, το οποίο παραμένει ως έχει.

    2.Στην ίδια διαδικασία ειδικού συνταγολογίου, θα ενταχθεί και η συνταγογράφηση του εμβολίου του πνευμονιόκοκκου των ενηλίκων. Για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω θα ζητηθεί και η συνδρομή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και των κατά τόπους ιατρικών και φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας.

    3.Ενθαρρύνεται η χρήση των ταχέων διαγνωστικών δοκιμασιών για τους ιούς της Γρίπης, κατά την κρίση του θεράποντος ιατρού.

    4.Η ορθή εφαρμογή των οδηγιών διαγνωστικού ελέγχου και χρήση των φαρμάκων καθορίζεται από τους κλινικούς θεράποντες γιατρούς, οι οποίοι, με βάση τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της ΕΕ, θα φροντίζουν για την εξασφάλιση της υγείας των ασθενών, χωρίς την κατάχρηση στο διαγνωστικό έλεγχο και στην αντιϊκή θεραπεία.

    Εν τω μεταξύ, σε προληπτικούς ελέγχους θα υποβληθούν σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, οι οποίοι, ενώ πραγματοποιούσαν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι με το πλοίο "Προμηθεύς" στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο, παρουσίασαν εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού. Μεταξύ αυτών είναι έλεγχος των επισκεπτών και η δημιουργία ειδικών χώρων νοσηλείας για τους κρατούμενους.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 25502

    [03] Γρήγορο ίντερνετ με χαμηλό κόστος

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 17:40

    Πολύ υψηλές ταχύτητες Ίντερνετ και εξαιρετικά χαμηλό κόστος σύνδεσης στο διαδίκτυο θα διασφαλίσει σε περίπου 2 εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα το δίκτυο οπτικών ινών, η εγκατάσταση του οποίου θα γίνει σταδιακά στα επόμενα 7 χρόνια. Όπως επεσήμανε ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσιάζοντας σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο, με την εγκατάσταση του δικτύου, η Ελλάδα γίνεται πρωτοπόρος σε θέματα τεχνολογίας στην ΕΕ και αίρεται η απομόνωση της ελληνικής περιφέρειας.

    Ταχύτητες ίντερνετ πολλαπλάσιες απτό τις σημερινές σε χαμηλότερο κόστος θα απολαμβάνουν από το 2011 τα πρώτα Σπάτα και επιχειρήσεις μέσω του δικτύου οπτικών ινών.

    Δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και 52 άλλες πόλεις , συνολικά σε 186 δήμους της Ελλάδας, θα καλυφθούν με 16.000 χιλιόμετρα δικτύου οπτικών ινών σταδιακά ως το 2017, απολαμβάνοντας με μία σύνδεση, εκτός από ίντερνετ σε ταχύτητες 100 Mbps, τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, τηλεργασία τηλεεκπαίδευση, τηλεϊατρική, ηλεκτρονικό εμπόριο.

    Η εγκατάσταση του δικτύου οπτικών ινών, του μεγαλύτερου έργου πληροφορικής και τεχνολογίας που προκηρύχτηκε ποτέ στη χώρα μας, είναι προϋπολογισμού 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ

    Από αυτά το ελληνικό δημόσιο θα συμμετέχει με 700 εκατομμύρια ευρώ και 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλουν ιδιώτες επενδυτές.

    Η διάρκεια της σύμπραξης με του ιδιώτες θα είναι 30 χρόνια. Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το πρώτο 6μηνο του 2010

    Οι ανάδοχοι θα συγκροτήσουν τρεις Ειδικούς Φορείς Διαχείρισης (Ε.ΦΟ.ΔΙΑ.), οι οποίοι θα μισθώνουν την οπτική ίνα στον παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που θα επιλέγει ο καταναλωτής.

    Το δημόσιο θα χρηματοδοτεί με 350 ευρώ κάθε σπίτι ή επιχείρηση για την εγκατάσταση της οπτικής ίνας.

    Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη του δικτυού οπτικών ινών κανένα κτίριο δεν θα αδειοδοτείται από την πολεοδομία εάν δεν συμπεριλαμβάνει μελέτη οριζόντιας και καθετής καλωδίωσης για την οπτική ίνα.

    Είδηση: 25512

    [04] Πρόσληψη 2.000 ανέργων στη ΔΕΗ

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 18:06

    Την πρόσληψη 2.000 ανέργων στη ΔΕΗ μέσω του προγράμματος μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης συμφώνησε ο διοικητής της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλος με την υπουργό απασχόλησης κ. Πετραλιά. Η συμφωνία εντάσσεται στο πρόγραμμα πρόσληψης 60.000 επιδοτουμένων ανέργων από επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και δήμους και κοινότητες. Η απασχόληση θα είναι 3ετής. Το πρώτο έτος η επιχείρηση θα λαμβάνει το επίδομα ανεργίας και τα δύο επόμενα έτη ο ΟΑΕΔ θα επιδοτεί τις εργοδοτικές εισφορές.

    "Θεωρώ ότι η συνεργασία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης γιατί πεποίθηση της Κυβερνητικής Πολιτικής και της πολιτικής του Υπουργείου Απασχόλησης είναι ότι για να βγούμε από την κρίση πρέπει να ενισχύσουμε την Απασχόληση προς δύο στόχους. Αφενός μεν να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας και αφετέρου να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, όπως είναι αυτές οι 2.000 θέσεις εργασίας για 2 χρόνια, σε συγκεκριμένες ειδικότητες και δεξιότητες", τόνισε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

    "Η ΔΕΗ θα συνεργαστεί με το Υπουργείο και ελπίζουμε σε πρώτη φάση στο πρόγραμμα αυτό, να ενταχθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων ανθρώπων οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία κοντά μας και να εκπαιδευτούν και να μάθουν να εργάζονται στις δικές μας ειδικότητες, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή αργότερα να μπορέσουν να βρουν δουλειά τόσο στη ΔΕΗ όσο και σε άλλες επιχειρήσεις", τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΗ.

    Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων αντιπολίτευσης

    Για ρουσφετολογικές προσλήψεις χωρίς μέλλον και προοπτική και για παζάρι προεκλογικών παροχών της ΝΔ κάνει λόγο από το ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη τακτική και να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις στο δημόσιο με προσλήψεις πλήρους και σταθερής εργασίας, με αδιάβλητο τρόπο.

    "Η συμφωνία της κυβέρνησης με την διοίκηση της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ αποτελεί εμπαιγμό και εξαπάτηση των ανέργων. Η λεγόμενη μετατροπή του επιδόματός ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, στην οποία συμφωνούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά δωρεάν εκμετάλλευση των ανέργων από τους μεγαλοεργοδότες, εφόσον τους αξιοποιούν σε θέσεις προσωρινής και ελαστικής εργασίας με χρήματα που πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Είδηση: 25513

    [05] Εκδηλώσεις στο φως του φεγγαριού

    Πολιτισμός -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 19:17

    Ογδόντα ένας αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα συμμετέχουν στις φετινές εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού. Οι εκδηλώσεις για την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 6 Αυγούστου από τις 7 μ.μ. ως τη 1.30. μετά τα μεσάνυχτα . Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Εκτός από τις εκδηλώσεις, θα πραγματοποιείται κατά περίπτωση σύντομη ενημέρωση στους επισκέπτες για το κάθε μνημείο, ενώ απαγορεύεται το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών.

    Ανοιχτοί για το κοινό, αλλά χωρίς να έχει προγραμματιστεί εκδήλωση θα είναι: η Ακρόπολη των Αθηνών, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Κάστρο Ακροκoρίνθου, ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, το Νεκρομαντείο της Πρέβεζας, ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου, το Ιερό Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη και μια σειρά από σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία σε όλη τη Χώρα. Συνολικά, θα γίνουν 43 εκδηλώσεις.

    Δείτε αναλυτικά τους χώρους που θα λειτουργήσουν υπό το φως του φεγγαριού και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα.

    Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DZa_PKGpv_Cs',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/Za_PKGpv_Cs/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25517

    [06] Αγωνία για δύο προσκόπους

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 17:22

    Σε σοβαρή κατάσταση, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Εντατική Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, δύο από τους ανήλικους προσκόπους -ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι- που τραυματίστηκαν μαζί με εννέα άλλους προσκόπους και δύο συνοδούς, στον Κουτσουρά του Δήμου Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας όταν ενώ περίμεναν στη στάση για να πάρουν το λεωφορείο έπεσε πάνω τους ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο.Βελτιωμένη είναι η εικόνα του τρίτου παιδιού, ενός αγοριού 11 χρόνων, το οποίο βγήκε σήμερα απο τη Μονάδα Παίδων και έχει μεταφερθεί στην παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

    Είδηση: 25514

    [07] Επιχείρηση απόσυρσης τραπεζοκαθισμάτων

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 14:35

    Επιχείρηση απόσυρσης τραπεζοκαθισμάτων, από καταστήματα μαζικής εστίασης που είχαν καταλάβει παράνομα πεζοδρόμους, εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών, στις περιοχές Κεραμικού και Κολωνακίου, πραγματοποίησε χθες, ο Δήμος της Αθήνας. Είχαν προηγηθεί επανειλημμένες συστάσεις, αλλά οι καταστηματάρχες δεν συμμορφώνονταν. Στην επιχείρηση πήραν μέρος συνεργεία της καθαριότητας και της δημοτικής αστυνομίας. Τα συνεργεία του Δήμου, απέσυραν συνολικά 100 καθίσματα και 10 τραπέζια, από 6 καταστήματα.

    Είδηση: 25510

    [08] Ο Πολιτισμός στα σχολεία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 18:28

    Τις δράσεις των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού για την εισαγωγή όλων των κλάδων του πολιτισμού στις βαθμίδες της εκπαίδευσης συζήτησε η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ο πολιτισμός και η παιδεία είναι έννοιες συνυφασμένες, και για πρώτη φορά θα υπάρξει συντεταγμένη συνεργασία των δυο υπουργείων για την πολιτιστική δραστηριότητα ως μέρος της εκπαίδευσης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε πως ο πολιτισμός θα αναδειχθεί μέσα από την παιδεία με συγκεκριμένες κατευθυντήριες αρχές.

    Όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας, στόχος είναι μέσω της δημιουργίας ψηφιακών βιβλιοθηκών και τυ ψηφιακού βιβλίου και την ψηφιοποίηση, να μπορούν οι μαθητές να συμμετέχουν διαδραστικά στις διαδικαίες των πολιτιστικών χώρων ως ξεχωριστών κομματιών της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να μαθαίνουν για τον πολιτισμό και την ιστορία.

    Καλλιτεχνικοί Αγώνες και Εικαστικές Τέχνες μπαίνουν στα σχολεία

    Ταυτόχρονα, δημιουργούμε δράσεις για την ακόμα μεγαλύτερη ανάδειξη και της σύγχρονης πολιτισμικής κληρονομιάς, αλλά και την είσοδο των εικαστικών τεχνών μέσα στα σχολεία. Σας φέρνω δυο παραδείγματα: Την όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο άρτια διοργάνωση του θεσμού των καλλιτεχνικών αγώνων σε πανελλαδικό επίπεδο και την εισαγωγή του θεσμού των καλλιτεχνικών αγώνων και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μέσα από αυτήν τη συστράτευση, προσπαθούμε να φέρουμε μέσα στα ίδια τα σχολεία τις εικαστικές τέχνες και το θεσμό του κινηματογράφου", τόνισε επίσης ο Υπουργός.

    " Ο κ. Σπηλιωτόπουλος προανήγγειλε και την δημιουργία "Ακαδημίας Τεχνών", ενός χώρου που θα μπορεί να συγκεντρώσει καλλιτέχνες και νέα ταλέντα και θα δίνει τα κατάλληλα κίνητρα για την ανάδειξη ανθρώπων των τεχνών.

    "Τα οφέλη του πολιτισμού πρέπει να διατρέχουν ολόκληρη την κοινωνία, μια συνιστώσα της οποίας είναι και οι μαθητές μας", τόνισε από την πλευρά του ο Υπουργός Πολιτισμού και επισήμανε ότι ήδη είναι έτοιμος, ο "ΘΗΣΕΑΣ", ο ψηφιακός κόμβος πληροφόρησης για τον πολιτισμό, ώστε να βοηθά στην ενίσχυση της μαθητικής εκπαίδευσης.

    Μέσω των ΕΣΠΑ, εγκρίθηκαν και θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεκριμένα έργα δράσης:

    Το πρώτο είναι τα «Θεωρικά», η αναβίωση δηλ. του θεσμού των «Θεωρικών», που προβλέπει με μια ειδική κάρτα το δικαίωμα της ελεύθερης δωρεάν πρόσβασης των μαθητών, ιδιαίτερα σε χώρους του σύγχρονου Πολιτισμού, όπως για παράδειγμα το θέατρο

    Το δεύτερο είναι η δυνατότητα που ανοίγεται να γίνουν οι λεγόμενοι "Νεοκλασικοί Περίπατοι", δηλαδή η δυνατότητα των μαθητών να γνωρίσουν τις γειτονιές όπου υπάρχουν αριστουργήματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που οφείλουν να ξέρουν.

    Αντιδράσεις

    "Οι υποσχέσεις για το μέλλον επαναλαμβάνουν κυβερνητικές εξαγγελίες γνωστές ήδη από το 2004. Η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, εάν η κυβέρνηση είχε φροντίσει ώστε να υπάρχει Τομεακό Πρόγραμμα από το Δ' ΚΠΣ για τον πολιτισμό. Αυτή η έλλειψη είναι τεράστια. Σφραγίζει και θα σφραγίζει τη μιζέρια της κυβερνητικής πολιτικής για το Σύγχρονο Πολιτισμό και το Μνημειακό Απόθεμα της χώρας", σχολίασε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού, Μαρία Δαμανάκη.

    "Στενότερη σύνδεση του σχολείου με τον πολιτισμό εξάγγειλε η Κυβέρνηση μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, υπό τον Πρωθυπουργό. Χωρίς αντίκρισμα, όμως, παραμένουν αυτές οι εξαγγελίες, όσο η γενικότερη εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση", σχολίασε ο Συνασπσισμός.

    Είδηση: 25508

    [09] Αποστέλλεται και η 8η παρτίδα των εκκαθαριστικών

    Ειδήσεις

    Περίπου 650.000 εκκαθαριστικά σημειώματα ταχυδρομεί αυτές τις ημέρες η εφορία καθώς ολοκληρώθηκε η επεξεργασία της όγδοης παρτίδας των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Τα 168.000 είναι χρεωστικά και ο μέσος επιπλέον φόρος φτάνει τα 2.141 ευρώ ενώ τα 170.000 σημειώματα είναι πιστωτικά με επιστροφή φόρου που αγγίζει τα 678 ευρώ κατά μέσο όρο. Από τις αρχές τους έτους έχουν εκκαθαριστεί συνολικά 3,9 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και ο επιπλέον φόρος που θα εισπράξει το κράτος φτάνει το 1,2 δισ Ευρώ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Οnline Υπηρεσία Ενημέρωσης Εκκαθάρισης

    Είδηση: 25504

    [10] Πνίγουν την αγορά οι ακάλυπτες επιταγές

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 08 2009 18:19

    Από έξι μήνες και πάνω κυμαίνεται η μεταχρονολόγηση των επιταγών για μια στις τρεις επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων MARC για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ, ενώ για περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα ο χρόνος μεταχρονολόγησης κυμαίνεται από 2 ως 5 μήνες. Παράλληλα η ΓΣΕΒΕΕ χαρακτηρίζει ωρολογιακή βόμβα το πρόβλημα των ακάλυπτων επιταγών, το οποίο, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 8 ως 14 Ιουλίου, αφορά το 51% των επιχειρήσεων.

    Το 57% ζητά όριο εξόφλησης από 2-4 μήνες

    Για το λόγο αυτό το 57% των επιχειρήσεων ζητούν να τεθεί ένα όριο εξόφλησης των επιταγών από 2 έως 4 μήνες, ενώ μόλις το 13% των επιχειρήσεων επεκτείνει το όριο αυτό στους 6 μήνες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 15,5% των επιχειρήσεων επιθυμεί να διατηρηθεί το παρόν καθεστώς.

    Αυτή την περίοδο:

    * 2 στις 3 επιχειρήσεις πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω επιταγών *Το 78% γίνεται στη μεταποίηση` *87,7% στις ΑΕ και ΕΠΕ *84,4% στις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 6 άτομα

    Το πρώτο εξάμηνο του έτους οι ακάλυπτες επιταγές ήταν 1,65 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένες κατά 30% σε σχέση με το σύνολο του 2008 και κατά 200% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περυσινής χρονιάς.

    Σε μελέτη της η Alpha Bank ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού αποκλίνει σημαντικά από τους αναθεωρημένους στόχους και προβλέπει ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης αναμένεται να ξεπεράσει το 5,0% του ΑΕΠ.

    Είδηση: 25503


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 5 August 2009 - 16:59:08 UTC