Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 34 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό στο Πακιστάν
  • [02] Πίσω στη Βρετανία τα κοντέινερ με τα απόβλητα
  • [03] 21 πολίτες νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν
  • [04] Άρματα μάχης από τη Ρωσία αγοράζει η Βενεζουέλα
  • [05] Ναυάγιο με 26 αγνοούμενους στη νήσο Τόνγκα
  • [06] Συνάντηση Χ. Κλίντον με τον πρόεδρο της Σομαλίας Σεΐχ Άχμεντ
  • [07] Προκαταρκτική για τις κατοικίες της Π.Α στον Υμηττό

    [01] 34 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό στο Πακιστάν

    Ειδήσεις

    Τραγικό θάνατο βρήκαν 34 άτομα στο Πακιστάν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε από μεγάλο ύψος σε ποταμό στα βόρεια της χώρας. Σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας, εκφράζονται φόβοι ότι όλοι οι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου, εκτός του οδηγού που κατάφερε να σωθεί, έχασαν τη ζωή τους από την πτώση του οχήματος στα νερά του ποταμού. Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 35 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 27 στρατιώτες που είχαν άδεια, κατευθυνόταν από την πόλη Σκάρντου, περίπου 800 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, Ισλαμαμπάντ.

    Έπεσε από ύψος πολλών εκατοντάδων μέτρων στον ποταμό Ίντους κοντά στην περιοχή Ρόντο, περίπου 80 χιλιόμετρα από το Σκάρντου.

    "Όταν το λεωφορείο έφθασε στην κορυφή μίας απότομης πλαγιάς, ακινητοποιήθηκε, μπλοκάροντας το υδραυλικό σύστημα φρένων", δήλωσε ο Ακχτάρ Αμπάς, εκπρόσωπος της υπηρεσίας λεωφορείων.

    "Το όχημα εκσφενδονίστηκε και έκανε βουτιά στον ποταμό. Είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να επιβιώσει μετά από τέτοια πτώση", είπε ο Αμπάς.

    Ωστόσο, υπάρχει ένας επιζήσας- ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

    Είδηση: 25530

    [02] Πίσω στη Βρετανία τα κοντέινερ με τα απόβλητα

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 06 08 2009 11:45

    Με το πλοίο MSC Oriane επιστρέφουν στη στη Βρετανία, 81 κοντέινερ με περισσότερους από χίλιους τόνους αποβλήτων, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί σε λιμάνια της Βραζιλίας, με την παραπλανητική σήμανση ότι δήθεν περιείχαν πλαστικό για ανακύκλωση. Ο εντοπισμός των αποβλήτων τον περασμένο Ιούνιο προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνηση της Βραζιλίας κατά της Βρετανίας. Το ποτήρι της οργής της βραζιλιανικής κοινής γνώμης, ξεχείλισε, όταν μεταξύ των αποβλήτων βρέθηκαν σακούλες, με τη σήμανση ότι πρόκειται για μεταχειρισμένα παιχνίδια για τα φτωχά παιδιά της χώρας και θα πρέπει να πλυθούν. Το περιβαλλοντικό σκάνδαλο, εγείρει πολλά ερωτήματα, σε σχέση με το κατά πόσο εφαρμόζονται οι διεθνείς συνθήκες για τη μεταφορά αποβλήτων.

    Οργισμένη η κυβέρνηση της Βραζιλίας

    Η αστυνομία της Βραζιλίας, ανακάλυψε τα απόβλητα τον περασμένο Ιούνιο σε ακτίνα λίγων μιλίων από το λιμάνι του Santos, βόρεια του Sao Paolo. Ένα μεγάλο μέρος των αποβλήτων είναι άκρως τοξικά ενώ μεταξύ αυτών υπάρχουν ακόμα, χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, σύρριγες, πάνες, χρησιμοποιημένες μπαταρίες, τηλεοράσεις, υπολογιστές κατάλοιπα τροφών αλλά και χρησιμοποιημένες συσκευασίες προϊόντων καθαρισμού.

    Το θέμα θα τεθεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος της Βραζιλίας Κάρλος Μινκ στη συνάντηση με τον ομόλογό του της Βρετανίας Έντι Μίλιμπαντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

    H Βρετανία, έχει ήδη αναλάβει το κόστος για τον "επαναπατρισμό" των αποβλήτων ενώ η κυβέρνηση της Βραζιλίας επέβαλε πρόστιμα 225.000 δολαρίων στους εισαγωγείς και τις ναυτιλιακές εταιρίες που αναμίχθηκαν στο σκάνδαλο.

    Στη Βρετανία, όπου η υπόθεση προκάλεσε σάλο, η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα στο Σουίντον της νοτιοανατολικής Αγγλίας, από όπου προήλθαν τα απόβλητα.

    Οι συλληφθέντες αποφυλακίστηκαν προσωρινά με εγγύηση κι αναμένεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

    Πηγή: Times Online - AFP Σχετικά άρθρα: Britain to take back 1,400 tonnes of toxic waste dumped in Brazil

    Δείτε το σχετικό βίντεο: Lixo 'exportado' para o Brasil volta para a Inglaterra

    Είδηση: 25531

    [03] 21 πολίτες νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Αφγανιστάν

    Ειδήσεις

    Περισσότεροι από εικοσιένας νεκροί και τουλάχιστον έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στο Νότιο Αφγανιστάν, όταν οι δράστες πυροδότησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών την στιγμή που από το σημείο της ενέδρας περνούσαν Ι.Χ αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας Μοχάμεντ Ζαχίρ Αζίμι, η έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Σανγκίν της επαρχίας Χελμάντ, μία από τις πλέον ασταθείς και επικίνδυνες της χώρας, παρατήρησε.

    Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος τα θύματα είναι πολίτες που επέβαιναν στα οχήματά τους όταν πυροδοτήθηκε η βόμβα.

    Να σημειωθεί ότι στις 17 Ιουλίου, 11 πολίτες εκ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν κατά τον ίδιο τρόπο στη γειτονική επαρχία Κανταχάρ.

    Είδηση: 25529

    [04] Άρματα μάχης από τη Ρωσία αγοράζει η Βενεζουέλα

    Ειδήσεις

    Την αγορά δεκάδων αρμάτων μάχης από τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος ης Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας Καράκας-Μόσχας στο πεδίο των εξοπλισμών. "Θα πρόκειται για μια μεγάλη συμφωνία αγοράς όπλων για να αυξήσουμε την αμυντική μας ικανότητα", είπε ο ηγέτης της Βενεζουέλας, σημειώνοντας πως ελπίζει να υπογράψει και άλλες συμφωνίες, που αφορούν τον αγροτικό τομέα, το πετρέλαιο και τα ορυχεία στην επίσκεψή του στην Μόσχα στα μέσα Σεπτεμβρίου.

    Μεταξύ 2005 και 2007, Μόσχα και Καράκας συνήψαν 12 συμφωνίες για την αγορά οπλικών συστημάτων, συνολικής αξίας 4,4 δις δολαρίων. Η Βενεζουέλα έχει αγοράσει 24 μαχητικά τύπου Sukhoi, 50 ελικόπτερα και 100.000 ημιαυτόματα τουφέκια Καλάσνικοφ, ενώ το 2008, εξασφάλισε δάνειο ύψους 1 δις δολαρίων για την αγορά νέου οπλισμού.

    Βάσει της νέας συμφωνίας η Βενεζουέλα θα αγοράσει άρματα για να εξοπλίσει μια σύγχρονη ίλη τεθωρακισμένων, δηλαδή συνολικά "30 ως 40" θωρακισμένα BMP-3, T-72 και MPR, είπε ο Τσάβες μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.

    "Ο στρατός μας θα συνεχίσει να μεγαλώνει", είπε ο Τσάβες, ο οποίος καταδίκασε την Κολομβία για το ότι σχεδιάζει να διαθέσει επτά βάσεις στο έδαφός της στις ΗΠΑ, κάτι που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτήρισε "απειλή".

    "Δε θέλω να ξοδεύω ούτε δεκάρα σε όπλα, κι αυτό έκανα τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησής μου. Όμως η αυτοκρατορία των ΗΠΑ θέλει να μας αφοπλίσει κι αν δεν υπήρχε η Ρωσία, θα ήμασταν σχεδόν άοπλοι", είπε.

    Τα σχέδια της Μπογοτά προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στη Λατινική Αμερική, εξωθώντας τον Κολομβιανό πρόεδρο Άλβαρο Ουρίμπε να αρχίσει περιοδεία στην περιφέρεια για να κατευνάσει τα πνεύματα.

    Ο Τσάβες εξέφρασε την "απελπισία" του για το γεγονός ότι "η πολιτική επιθετικότητας εναντίον της Λατινικής Αμερικής είναι η ίδια. Είναι σα να μη σημειώθηκε καμιά αλλαγή από τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους στον Ομπάμα. Είναι ακριβώς το ίδιο".

    Είδηση: 25528

    [05] Ναυάγιο με 26 αγνοούμενους στη νήσο Τόνγκα

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 06 08 2009 10:26

    Σε εξέλιξη βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Νουκουαλόφα της νήσου Τόνγκα στον Ειρηνικό Ωκεανό, οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων από το ναυάγιο ενός φέρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο φέρι επέβαιναν 79 άτομα, εκ των οποίων τα 53 διασώθηκαν. Μεταξύ των 26 αγνοουμένων υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

    Εντοπίστηκε ένας νεκρός

    Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν νωρίτερα το πτώμα ενός άνδρα.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ναυαγίου.

    Στην περιοχή του ναυαγίου, 86 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Νουκουαλόφα της νήσου Τόνγκα, επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες γεγονός που βοηθά το έργο των σωστικών συνεργειών που αναζητούν τους υπόλοιπους 26 αγνοούμενους επιβάτες.

    Το φέρι είχε επιχειρησιακή ηλικία 34 ετών και επρόκειτο να αντικατασταθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία το 2011.

    Πηγή: AFP Διαβάστε ακόμα: Dozens missing after Tongan ferry sinks Δείτε το σχετικό βίντεο: Over 20 still missing from Tongan ferry

    Είδηση: 25527

    [06] Συνάντηση Χ. Κλίντον με τον πρόεδρο της Σομαλίας Σεΐχ Άχμεντ

    Ειδήσεις

    Με τον ευρισκόμενο υπό πολιορκία πρόεδρο της ομοσπονδιακής μεταβατικής κυβέρνησης της Σομαλίας Σεΐχ Σαρίφ Σεΐχ Αχμέντ, θα συναντηθεί η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, σε μία ένδειξη συμπαράστασης στο καθεστώς της Σομαλίας, που έχει περικυκλωθεί από Ισλαμιστές αντάρτες. Η Χ. Κλίντον, στο πλαίσιο της 11ημερης περιοδείας της σε επτά χώρες της Αφρικής, θα συναντηθεί με το Σεΐχ Σαρίφ στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, καθώς κρίθηκε ότι η Σομαλία είναι πολύ επικίνδυνη για μια επίσκεψη της, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της χώρας στο Κέρας της Αφρικής βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντάρτικης οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, που οι ΗΠΑ κατηγορούν ότι έχει στενές σχέσεις με την αλ Κάιντα.

    Περίπου 18.000 Σομαλοί έχουν σκοτωθεί και πάνω από 1 εκατ. έχουν εκτοπιστεί κατά την διάρκεια της τρέχουσας σύγκρουσης ανάμεσα στους αντάρτες και την μεταβατική κυβέρνηση, που ξέσπασε στις αρχές του 2007 μετά την εισβολή του στρατού της Αιθιοπίας.

    Ο Σεΐχ Σαρίφ, πρώην στενός πολιτικός σύμμαχος των ανταρτών, ανέβηκε στην εξουσία εφέτος διαμέσου της ειρηνευτικής διαδικασίας την οποία στήριξε ο ΟΗΕ. Υπήρχαν ελπίδες ότι θα κατάφερνε να τερματίσει τη σύγκρουση, αλλά αντίθετα οι αντάρτες ενέτειναν την εκστρατεία τους και στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου επικρατεί ξανά χάος.

    Η Ουάσινγκτον παρείχε πρόσφατα προμήθειες και οπλισμό στη Σομαλική μεταβατική κυβέρνηση, όμως ο, υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αφρικής, Τζόνι Κάρσον, που συνοδεύει την Κλίντον, είπε ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν υποσχέσεις για νέα βοήθεια στη συνάντηση.

    Παρ' όλ' αυτά ο Σεΐχ Σαρίφ χαρακτήρισε την Τρίτη "μεγάλη ευκαιρία" για τη Σομαλία τη συνάντηση. "Η συνάντηση αυτή δείχνειβ¦ πως η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμη να στηρίξει την κυβέρνηση", είπε σε δημοσιογράφους στην Μογκαντίσου.

    Η Κλίντον σχεδιάζει να επισκεφθεί επίσης --πέραν της Κένυας-- τη Νότια Αφρική, την Ανγκόλα, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Νιγηρία, τη Λιβερία και το Πράσινο Ακρωτήρι.

    Είδηση: 25526

    [07] Προκαταρκτική για τις κατοικίες της Π.Α στον Υμηττό

    Κοινωνία

    Την αντίδραση της δημοτικής Αρχής και των κατοίκων του Βύρωνα έχει προκαλέσει η ανέγερση παραθεριστικών κατοικιών της Πολεμικής Αεροπορίας στην έκταση του στρατοπέδου "Σακέτα" στον Υμηττό, ενώ τη διερεύνηση του θέματος έχει αναλάβει η Εισαγγελία προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι κατασκευές είναι νομότυπες.

    Συγκεκριμένα, τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελούνται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σχετικά με την ανέγερση 36 κατοικιών αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην στρατόπεδο Σακέτα, στον Υμηττό.

    Είδηση: 25525


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 6 August 2009 - 8:56:55 UTC