Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα πολιτική κόντρα
  • [02] Φρένο στη γραφειοκρατία
  • [03] Καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης αντιϊκών
  • [04] Μακελειό στο βόρειο Ιράκ
  • [05] Ενθαρρυντικά στοιχεία για τις οικονομίες Ευρώπης και ΗΠΑ
  • [06] Προσοχή στα εντομοαπωθητικά
  • [07] Σε λειτουργία και πάλι ο επιταχυντής του CERN από το Νοέμβριο
  • [08] Σε δημοπρασία προσωπικά αντικείμενα της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ
  • [09] Υπέρ της επίθεσης στο Ιράν απόστρατος πτέραρχος των ΗΠΑ
  • [10] Σε Ικαρία-Φούρνους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
  • [11] Χωρίς πρόβλημα οι μεταβιβάσεις ημιυπαιθρίων
  • [12] Νεκρός εργάτης στη Μεγαλόπολη
  • [13] Η κλήρωση των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα
  • [14] Νεκρός ψαροντουφεκάς στη Χίο
  • [15] Επιχείρηση- σκούπα στο κέντρο της Αθήνας
  • [16] Σοβαρή, αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας των προσκόπων
  • [17] Συνάντηση με τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ
  • [18] Νέο κύμα εξόδου

    [01] Νέα πολιτική κόντρα

    Φουντώνει η πολιτική κόντρα με αιχμές, τις κυβερνητικές εξαγγελίες για οικονομία και παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση. Το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι όλες οι δράσεις αφορούν στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, ενώ αντίθετα το ΠΑΣΟΚ αντιδρά και μιλά για σχέδιο πρόωρων εκλογών. Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε με σκληρή γλώσσα στις αιτιάσεις περί παροχών κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα. Για θέατρο του δικομματισμού μιλά ο Συνασπισμός.

    Αμηχανία "βλέπει" το Μέγαρο Μαξίμου πίσω από τις αντιδράσεις της Ιπποκράτους για τα κυβερνητικά μέτρα ενίσχυσης της αγοράς και των επιχειρήσεων.

    Ο Υπουργός Εσωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό απάντησε με σκληρή γλώσσα στις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ περί προεκλογικών παροχών που εντάθηκαν μετά και την ανακοίνωση υλοποίησης του προγράμματος 630 εκ ευρώ για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στο δημόσιο.

    "Το ΠΑΣΟΚ είτε δεν παρακολουθεί την πραγματικότητα, είτε δεν γνωρίζει τι θα πει ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου. Μα είναι δυνατόν να μιλάμε για προεκλογικές εξαγγελίες όταν απλώς εφαρμόζουμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας και κοιτάμε μπροστά μας; Εμείς σκεφτόμαστε με τη λογική της ορθής διακυβέρνησης του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ, αν δεν ονειρεύεται, τουλάχιστον λειτουργεί ανεύθυνα. Διαχρονικά αυτό ήταν και αυτό αποδεικνύει καθημερινά ότι θα παραμείνει", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος.

    Στο ΠΑΣΟΚ μετά τις έντονες αντιδράσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων με δάνεια κρατικών εγγυήσεων, η εκπρόσωπος Τύπου, Μαρία Καρακλιούμη κράτησε χαμηλούς τόνους για τις ανακοινώσεις Παυλόπουλου, επέμεινε ωστόσο ότι οι κάλπες είναι μονόδρομος για τη χώρα.

    "Ο κ. Παυλόπουλος θα πρέπει καταρχάς να μας διευκρινίσει ποιο πρόγραμμα υλοποιεί η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία το 2007 κατέβηκε στις εθνικές εκλογές χωρίς πρόγραμμα. Κατά δεύτερον, θα μπορούσε να μας πει τι εννοεί, διότι όσον αφορά στο ΕΣΠΑ και στα στοιχεία που έχουμε, η απορρόφηση μέχρι τις 9 Ιουνίου ήταν στο 1,44%", τόνισε η κ. Καρακλιούνη και συμπλήρωσε ότι οι πολίτες λένε όχι στην κυβέρνηση της ΝΔ.

    "Οι πολίτες όποτε και αν γίνουν εκλογές πρέπει να τιμωρήσουν το δικομματικό θέατρο του παραλόγου που καμιά σχέση δεν έχει με τις πραγματικές τους ανάγκες", σχολίασε ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ.

    Την ίδια ώρα, σαφείς αποστάσεις από τα όσα ακούστηκαν για τον Δημήτρη Τσάτσο μετά την παρέμβασή του για την προεδρολογία - πήρε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιάνης. "Κανένα σχόλιο" η αντίδραση της Ιπποκράτους

    "Με πολύ προσοχή ακούω τα λόγια των σοφών και θεωρώ τον κ. Τσάτσο έναν από τους τελευταίους σοφούς που έχει η χώρα, που έχει φτάσει σε μια ηλικία και μπορεί να λέει την άποψη του ελεύθερα. Πολιτικά όμως αυτό που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ έχει μια βάση. Δεν έχει σημασία αν άλλο κορυφαίο στέλεχος, όπως ο κ. Τσάτσος, ερμηνεύοντας συνταγματικά τα πράγματα, βρίσκει ότι εκεί τα πράγματα δεν είναι καλά. Αυτό που υποστηρίζει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ είναι σωστό κατά τη γνώμη μου, γιατί προηγείται αυτό που σας είπα στην αρχή το μη χείρων βέλτιστον. Πάμε χειρότερα και κάτι πρέπει να γίνει.", τόνισε ο κ. Λιάνης μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8.

    "Δεν γνωρίζω τη δήλωση του κ. Λιάνη, αλλά δεν θα σχολίαζα ποτέ από αυτό το βήμα δηλώσεις Βουλευτών μας", απάντησε η κ. Καρακλιούμη.

    Ο συνταγματολόγος με μια αιχμηρή παρέμβασή του είχε μιλήσει για ερμηνευτικό περίγελο της ρύθμισης του Συντάγματος σχολιάζοντας την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει Παπούλια μετά όμως από εκλογές.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25586

    [02] Φρένο στη γραφειοκρατία

    Το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, ύψους 630 εκατ. ευρώ, για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Εσωτερικών. Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Προκόπης Παυλόπουλος, το πρόγραμμα που είναι πιλότος και για άλλες χώρες της ΕΕ θα αποτελέσει τη βάση για να καταπολεμηθεί η μάστιγα όπως τη χαρακτήρισε της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

    Είδηση: 25584

    [03] Καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης αντιϊκών

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 08 2009 18:24

    Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα βρίσκονται σταδιακά στα ράφια των φαρμακείων τα αντιϊκά φάρμακα για τη νέα γρίπη, ενώ οι προϋποθέσεις χορήγησης καθορίζονται με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα ο ΕΟΦ προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Παράλληλα, με εξονυχιστικούς έλεγχους και η επιβολή αυστηρών κυρώσεων προειδοποιούν φαρμακοποιούς και γιατρούς, οι υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να αποτρέψουν φαινόμενα υπερκατανάλωσης αντιϊκών φαρμάκων.

    Ο ΕΟΦ απέστειλε σήμερα εγκύκλιο προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με την οποία καλούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα που αφορούν στον τρόπο διάθεσης των αντιικών φαρμάκων.

    Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι η χορήγηση των φαρμάκων θα γίνεται με αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση η οποία μαζί με τη συνταγή θα φυλάσσονται επί 2 χρόνια στα φαρμακεία προκειμένου να είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για έλεγχο.

    Ο ΕΟΦ τονίζει ότι η χορήγηση των συγκεκριμένων φαρμάκων χωρίς ιατρική γνωμάτευση αποτελεί παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και το ΚΚΕ τονίζοντας οτι:

    "Η απόφαση της κυβέρνησης και του ΕΟΦ για χορήγηση αντιικών φαρμάκων από ιδιώτες και ενθάρρυνσή τους να χρησιμοποιούν ταχείες μεθόδους για διάγνωση της γρίπης, αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για την υγεία του λαού".

    Νέο κρούσμα στο στρατό

    Ένα ακόμη θετικό κρούσμα της γρίπης τύπου Α (Η1Ν1) πιστοποιήθηκε σήμερα σε επαγγελματία οπλίτη που υπηρετεί σε μονάδα στον Έβρο.

    Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, το κρούσμα είναι ήπιας μορφής και δεν εμπνέει ανησυχία.

    Ο οπλίτης νοσηλεύεται από την Τετάρτη στο 492 ΓΣΝ.

    Είδηση: 25577

    [04] Μακελειό στο βόρειο Ιράκ

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Σε 30 νεκρούς ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση αυτοκτονίας στη Μοσούλη, έξω από σιιτικό τέμενος. Από την επίθεση τραυματίστηκαν περισσότεροι από 70 άνθρωποι. Την ίδια ώρα, από βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου που επέστρεφε από την Κερμπάλα, έχασαν τη ζωή τους ακόμη τρεις προσκυνητές. Σημειώνεται ότι στην Κερμπάλα, είχαν συγκεντρωθεί το τελευταίο 24ωρο περισσότεροι από ένα εκατομμύριο προσκυνητές, για τον εορτασμό της γέννησης του ιμάμη Μοχάμεντ Αλ Μέχντι.

    Στόχος του καμικάζι που επέβαινε σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα ήταν οι πιστοί που αναχωρούσαν από σιιτικό τέμενος στο βόρειο Ιράκ.

    Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο βορειότερα από τη Μοσούλη, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 390 χλμ. Β. της Βαγδάτης.

    Οι αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των νεκρων.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Bomb attacks mar Shia Iraqi feast

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25582

    [05] Ενθαρρυντικά στοιχεία για τις οικονομίες Ευρώπης και ΗΠΑ

    Ειδήσεις

    Τα στοιχεία για την ανεργία και την απασχόληση, ήταν καλύτερα απ' ότι προβλεπόταν για τον Ιούλιο, αφού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Λευκού Οίκου, δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία "απομακρύνεται από τη δίνη" της οικονομικής κρίσης. Φως στο "τούνελ" της οικονομικής κρίσης βλέπει, όμως, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, καθώς και ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, δίνοντας ελπίδα για σύντομη ανάκαμψη των διεθνών αγορών.

    ΗΠΑ

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, τα στοιχεία που δόθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη δημοσιότητα "αποδεικνύουν ότι απομακρυνόμαστε ολοένα από την άβυσσο και το φάσμα της ύφεσης".

    Παράλληλα, μικρή μείωση κατέγραψε η ανεργία στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, αφού όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία μειώθηκε ελαφρά ο αριθμός των ανέργων.

    Το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 9,4%,που αντιπροσωπεύει περίπου 14,5 εκατομμύρια, από 9,5% που ήταν τον Ιούνιο και αντιπροσώπευε 14,7 εκατομμύρια.

    Η Υπηρεσία επισημαίνει ότι κατά μέσο όρο σε μηνιαία βάση οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν στο διάστημα από Μάιο μέχρι τον Ιούλιο ήταν 331.000 συγκρινόμενες με το μέσο όρο των 645.000 για το διάστημα από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο. Όμως ,ο αριθμός των μακροπρόθεσμα ανέργων-αυτών που είναι χωρίς εργασία για πάνω από 27 εβδομάδες η περισσότερο-αυξήθηκε κατά 584.000 στα 5 εκατομμύρια, η στο ένα τρίτο των καταγεγραμμένων ανέργων.

    Καναδάς

    Η κατάσταση δεν είναι όμως ίδια και στο γειτονικό Καναδά, όπου σύμφωνα με τα στατιστικά, περίπου 45.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον περασμένο μήνα, αριθμός υπερδιπλάσιος σχεδόν από τον προβλεπόμενο, αλλά το ποσοστό των ανέργων παρέμεινε στο 8,6% για δεύτερο συνεχή μήνα,.

    Η καναδική οικονομία έχασε περί τις 45.000 θέσεις εργασίας τον Ιούλιο έναντι 7.400 τον Ιούνιο,ενώ αναλυτές προέβλεπαν ότι οι θέσεις που θα χαθούν θα είναι γύρω στις 20.000.

    ΟΟΣΑ

    Αισιόδοξα, όμως, είναι τα μηνύματα και για την υποχώρηση της κρίσης και στην Ευρώπη, παρά κάποια επιμέρους στοιχεία που δείχνουν ότι η κρίση συνεχίζεται, όπως η νέα πτώση του Ιταλικού ΑΕΠ σε ποσοστό 6% και τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων είκοσι ετών.

    Το μήνυμα αισιοδοξίας, φθάνει από τις προβλέψεις του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, σύμφωνα με τον οποίο, η ιταλική και η γαλλική οικονομία, έχουν ήδη μπει σε τροχιά ανάκαμψης, με συγκεκριμένα θετικά μηνύματα που άρχισαν να φθάνουν από τις αγορές. Η διαπίστωση, βασίζεται στην σύγκριση των παραμέτρων και στοιχείων των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου, που αποδεικνύουν ότι η φάση οικονομικού τέλματος, αργά αλλά σταθερά, άρχισε να γίνεται παρελθόν.

    Ζαν Κλοντ Τρισέ

    Η "ελεύθερη πτώση" της παγκόσμιας οικονομίας ανεκόπη, αλλά δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας τη "ζώνη της αβεβαιότητας", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

    "Βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας", αλλά "ξεπεράσαμε την περίοδο της ελεύθερης πτώσης", εκτιμά ο κ. Τρισέ, ο οποίος συνέστησε "σύνεση" και "προνοητικότητα", καθώς θεωρεί ότι "δεν έχουμε ακόμη αφήσει πίσω μας τη ζώνη της αβεβαιότητας στην οποία περιήλθαμε ύστερα από την επιδείνωση της κρίσης στα μέσα Σεπτεμβρίου 2008".

    Είδηση: 25587

    [06] Προσοχή στα εντομοαπωθητικά

    Ένα από τα πιο κοινά συστατικά των εντομοαπωθητικών, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον το καλοκαίρι για να διώχνουν τα ενοχλητικά κουνούπια και άλλα έντομα, η ουσία DEET, σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες είναι τοξική και επιδρά στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα. Οι επιστήμονες συνιστούν περιορισμένη χρήση των εντομοαπωθητικών που περιέχουν την ουσία. Πειράματα που έγιναν σε εργαστήρια, έδειξαν για πρώτη φορά ότι η ουσία αυτή δρα επιβλαβώς στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και μπορεί σύμφωνα με τους επιστήμονες να οδηγήσει ακόμα και στην απώλεια μνήμης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες μεγάλη προσοχή στη σύσταση και τη χρήση των εντομοαπωθητικών που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο από περίπου 200 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, πρέπει να δώσουν οι έγκυοι και τα παιδιά.

    Πηγή: ΝΕΤΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25570

    [07] Σε λειτουργία και πάλι ο επιταχυντής του CERN από το Νοέμβριο

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 08 2009 14:22

    Η μεγαλύτερη τεχνολογική δοκιμασία της ανθρωπότητας, που αφορά τη λειτουργία του γιγάντιου υπόγειου επιταχυντή σωματιδίων του CERN, πρόκειται σύντομα να επαναληφθεί. Ο επιταχυντής του CERN, τα πειράματά του οποίου αναμένεται να έχουν ιστορική σημασία για την επιστήμη, θα τεθεί ξανά σε λειτουργία από τα μέσα Νοεμβρίου, σε χαμηλότερο όμως -περίπου το μισό- επίπεδο ενέργειας από το αρχικά σχεδιαζόμενο, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων. Το CERN ξεκαθάρισε ότι, μετά από ένα χρόνο σχεδόν, πλέον δεν χρειάζονται άλλες επισκευές, καθώς ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και στις 10.000 ηλεκτρικές συνδέσεις του επιταχυντή.

    Ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο, ο οποίος βρίσκεται στα γαλλο-ελβετικά σύνορα, είχε αναγκαστεί να διακόψει τη λειτουργία του πέρυσι το Σεπτέμβριο, εννιά μόλις μέρες μετά τα εγκαίνιά του, λόγω σοβαρής ηλεκτρικής βλάβης.

    Το CERN, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επανεκκινήσει τον επιταχυντή με ενέργεια 3,5 τερα-ηλεκτρονιοβόλτ (TeV), "προκειμένου να επιτρέψει στους χειριστές του επιταχυντή να αποκτήσουν εμπειρία στον ασφαλή χειρισμό του μηχανήματος". Η χαμηλότερη ενέργεια θα αποτρέψει την υπερφόρτωση των ηλεκτρικών συνδέσεων και θα επιτρέψει τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας τους.

    "Αυτή τη φορά όλα θα κυλήσουν ομαλά, επειδή, έχουμε κατανοήσει τον επιταχυντή πολύ καλύτερα από ό,τι πριν ένα χρόνο".

    Ρολφ Χόιερ γενικός διευθυντής CERN

    Τα πειράματα θα συνεχιστούν με αυτή την χαμηλότερη ενέργεια, "μέχρι που να έχει συλλεχθεί ένα σημαντικό δείγμα δεδομένων και η ομάδα των χειριστών να έχει αποκτήσει εμπειρία πάνω στη λειτουργία του μηχανήματος". Στη συνέχεια, το ενεργειακό επίπεδο των συγκρούσεων σωματιδίων θα αυξηθεί σταδιακά προς το επίπεδο των 5 TeV ανά εκπεμπόμενη ακτίνα. Συγκριτικά, ο "ανταγωνιστικός" επιταχυντής Tevatron του Fermilab των ΗΠΑ λειτουργεί στο ενεργειακό επίπεδο του ενός έως δύο TeV.

    Τα πειράματα, στο τεράστιο κυκλικό υπόγειο τούνελ μήκους 27 χλμ. κοντά στη Γενεύη, θα διεξαχθούν σε θερμοκρασία λίγο πάνω από το απόλυτο μηδέν και θα αναπαραχθούν οι συνθήκες που πιστεύεται ότι ίσχυαν κατά το αρχικό "Μπινγκ Μπανγκ" του σύμπαντος πριν από 13,7 δισ. χρόνια. Τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα αναμένεται να συγκεντρωθούν λίγες εβδομάδες μετά την "πυροδότηση" της πρώτης ακτίνας μέσα στο τούνελ.

    Στο τέλος του 2010, προγραμματίζεται, σύμφωνα με το CERN, ο επιταχυντής να λειτουργήσει με ιόντα μολύβδου για πρώτη φορά. Μετά από αυτό, ο επιταχυντής θα διακόψει τη λειτουργία του και θα ξαναλειτουργήσει στο ακόμα υψηλότερο ενεργειακό επίπεδο των 7 TeV ανά ακτίνα, οπότε θα καταστεί εφικτή η σύγκρουση σωματιδίων από αντίθετες κατευθύνσεις με ενέργειες επτά φορές μεγαλύτερες από ό,τι έχουν ποτέ επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Οι φυσικοί ευελπιστούν ότι αυτές οι συγκρούσεις, μεταξύ άλλων, θα αποκαλύψουν για πρώτη φορά νέα "εξωτικά" σωματίδια της ύλης ή ακόμα θα ανοίξουν νέες διαστάσεις του χώρου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25566

    [08] Σε δημοπρασία προσωπικά αντικείμενα της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ

    Στο σφυρί βγάζει η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ περισσότερα από 500 αντικείμενα -ανάμεσά τους και κοστούμια από τις ταινίες της "Ένα Αστείο Κορίτσι" και "Τα Καλύτερά Μας Χρόνια". Τα έσοδα απο τις πωλήσεις της δημοπρασία, η οποία θα διαρκέσει δύο ημέρες, 17 με 18 Οκτωβρίου, θα διατεθούν στο φιλανθρωπικό της ίδρυμα.

    Η εταιρία δημοπρασίας Julien's Auctions αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση ότι τα έσοδα από τη δημοπρασία με τα αντικείμενα της 67χρονης Στρέιζαντ θα διατεθούν στο Ίδρυμα Στρέιζαντ, το οποίο συστάθηκε το 1986 με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων της γυναίκας.

    Μεταξύ των αντικειμένων που θα βγουν στο σφυρί είναι το ροζ φόρεμα που φορούσε στα "Καλύτερά Μας Χρόνια", ταινία του 1973, ρούχα που φορούσε στην ταινία του 2004 "Πεθερικά της Συμφοράς" καθώς και κοστούμια από τις περιοδείες της το διάστημα 1994-2000.

    Εκτός όμως από ρούχα θα δημοπρατηθούν και έργα τέχνης από τη συλλογή της Στρέιζαντ, καθώς και το αγαπημένο της πιάνο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25574

    [09] Υπέρ της επίθεσης στο Ιράν απόστρατος πτέραρχος των ΗΠΑ

    Αμερική-ΗΠΑ

    Αντίθετη με την θέση της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και του Πενταγώνου για το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν είναι ο απόστρατος πτέραρχος των ΗΠΑ που σε άρθρο του σε εφημερίδα υποστηρίζει ότι μία επίθεση κατά πυρηνικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Ιράν είναι μια πιθανότητα "αξιόπιστη και τεχνικά εφικτή" για τον αμερικανικό στρατό.

    Συγκεκριμένα ο πτέραρχος Τσαρλς Ουαλντ, πρώην αναπληρωτής διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη εκτιμά ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να θέσει σε εφαρμογή το "σχέδιο Β" το οποίο βασίζεται σε μια στρατιωτική επίθεση στην περίπτωση αποτυχίας της διπλωματικής οδού.

    "Μια ειρηνική επίλυση της απειλής που τίθεται λόγω των πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν θα ήταν βεβαίως η καλύτερη περίπτωση" γράφει σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ"

    "Αλλά εάν οι διπλωματικές πιέσεις καθώς και οι οικονομικές αποτύχουν, μια στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράν είναι μια πιθανότητα αξιόπιστη και τεχνικά εφικτή".

    Η θέση την οποία υπερασπίζεται ο πτέραρχος φαίνεται ότι έρχεται σε αντίθεση με την άποψη του Πενταγώνου το οποίο διατείνεται ότι μια στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν θα ήταν μια πολύ αποσταθεροποιητική ενέργεια.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιθυμεί να διαπραγματευτεί με το Ιράν αλλά τα πράγματα έχουν σαφώς δυσκολέψει μετά και την επανεκλογή του σκληροπυρηνικού προέδρου του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    Σύμφωνα με τον πτέραρχο Ουάλντ ακόμα και το απλό γεγονός της στρατιωτικής προετοιμασίας των ΗΠΑ για κτυπήματα κατά του Ιράν μπορεί να είναι αρκετό για να πειστεί η Τεχεράνη να τερματίσει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες "χωρίς να ριχτεί ούτε μια σφαίρα".

    Στην περίπτωση που δεν γίνει αυτό, το αμερικανικό ναυτικό μπορεί να επιβάλει αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια στον Κόλπο ώστε να διακοπούν οι εισαγωγές καυσίμων, αφού το ένα τρίτο των καυσίμων που καταναλώνει το Ιράν είναι εισαγόμενα.

    Εάν όλα τα μέσα αυτά δεν πείσουν την Τεχεράνη να σταματήσει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες, τότε ο αμερικανικός στρατός "είναι σε θέση να εξαπολύσει μια καταστροφική επίθεση κατά πυρηνικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Ιράν" γράφει ο πτέραρχος Ουάλντ, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η θέση αυτή έχει και τον κίνδυνο να αγκιστρωθεί ο ιρανικός πληθυσμός στο καθεστώς και να αποσταθεροποιηθεί πλήρως η Μέση Ανατολή.

    "Αλλά ο κίνδυνος αυτός θα πρέπει να ζυγιστεί με αυτόν που θα υπάρξει εάν δεν γίνει απολύτως τίποτε", καταλήγει.

    Είδηση: 25589

    [10] Σε Ικαρία-Φούρνους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Κοινωνία

    Με την εικόνα του Αγ. Νικολάου υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο στο νησί των Φούρνων οι κάτοικοι το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ με εντολή του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνου Καμμένου, το σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τον Αρχιεπίσκοπο σταμάτησε στη Θύμαινα, όπου οι κάτοικοι είχαν βγει στο λιμάνι για να χαιρετήσουν τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας.

    Ο κ. Ιερώνυμος ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής από το λιμάνι Πυθαγορείου, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Σάμου-Ικαρίας-Κορσέων Ευσέβιο και τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, με πρώτο σταθμό τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας, όπου έτυχε θερμής υποδοχής και στη συνέχεια μετέβη στους Φούρνους.

    Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν έκδηλος για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας, όπως και χθες βράδυ στο Καρλόβασι της Σάμου, όπου τον υποδέχθηκαν οι μαθητές του κατηχητικού σχολείου.

    Στις 8 το βράδυ ο κ. Ιερώνυμος θα βρεθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου στην πόλη της Σάμου.

    Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το ίδρυμα Ζημάλη στους Μυτιληνιούς, το Μητροπολιτικό Μέγαρο Σάμου και το Βυζαντινό Μουσείο, στη συνέχεια την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και της Μεγάλης Παναγίας, ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσει από τον κρατικό αερολιμένα για την Αθήνα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25585

    [11] Χωρίς πρόβλημα οι μεταβιβάσεις ημιυπαιθρίων

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 08 2009 16:31

    Διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα που προέκυψε από δημοσιεύματα για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και των υπογείων έδωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. Σε γραπτή του δήλωση, σημειώνει ότι οι διατάξεις του νόμου είναι σαφείς και αναφέρουν ότι οι συμβολαιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν στα συμβόλαια μεταβίβασης τον ημιυπαίθριο χώρο, όπως αυτός περιγράφεται στην οικοδομική άδεια. Επίσης πρέπει να καταγράφουν και το νέο πραγματικό γεγονός της τακτοποίησης του χώρου αυτού σύμφωνα με τον νόμο. Δεν είναι στον αέρα οι ημιυπαίθριοι, στον αέρα είναι αυτό που υποστηρίζεται από ορισμένους ότι οι μεταβιβάσεις αυτές είναι άκυρες, τονίζει ο κ.Σουφλιάς.

    "Προς τι οι αμφιβολίες και η σύγχυση; Κανείς δεν ζητάει από τους συμβολαιογράφους να κάνουν κάτι διαφορετικό από το νόμιμο και το πραγματικό. Εκείνο που θέλω να τονίσω ιδιαίτερα είναι ότι αυτοί που με τις πράξεις και τα λεγόμενά τους για τους δικούς τους λόγους προκαλούν σύγχυση στο θέμα αυτό, δεν θα έχουν μεν κανένα κόστος, έχουν όμως μεγάλη ευθύνη, γιατί το κόστος θα το πληρώσουν οι πολίτες που θα τους ακολουθήσουν", κατέληξε ο κ. Σουφλιάς.

    "Και στο θέμα των ημιυπαίθριων χώρων η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη στην κοινωνία", τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Καρακλιούμη και συμπλήρωσε ότι η ρύθμιση είναι μόνο εισπρακτική έχει προβλήματα συνταγματικά, νομικά και συμβολαιογραφικά. και αποσκοπεί μόνο στο να κλείσουν οι μαύρες τρύπες των ταμείων.

    "Οι β¦ «ημιυπαίθριες» επιλογές της κυβέρνησης δεν μπορούσαν να βρουν «στέγαστρο» στη Δικαιοσύνη. Η νομοθετική πρωτοβουλία της Ν.Δ για το θέμα αυτό ήταν μια τρύπα στο νερό. Εμείς προτείναμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και αυτοί προέβησαν σε επιλεκτικές, εισπρακτικές διαδικασίες", σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    "Η νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ για το θέμα αυτό ηταν μια τρύπα στο νερό.Εμείς προτειναμε ενα ολοκληρωμένο σχεδιο και αυτοί προέβησαν σε επιλεκτικές , εισπρακτικές διακασίες", τονίζει ο ΣΥΝ.

    Να σημειωθεί ότι ήδη σε όλες τις πολεοδομίες της χώρας υπάρχουν τα έντυπα των αιτήσεων και οι υπεύθυνες δηλώσεις που τις συνοδεύουν καθώς και έντυπα στα οποία αναφέρονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά .

    Με την υποβολή της αίτησης παγώνουν και πρόστιμα που μπορεί να είχαν επιβληθεί.

    Η τακτοποίηση καλύπτει και τους επόμενους ιδιοκτήτες σε περίπτωση μεταβίβασης των ακινήτων

    Οι ιδιοκτήτες θα έχουν περιθώριο για να υποβάλουν αίτηση τακτοποίησης και να κλείσουν τους ανοικτούς λογαριασμούς με τις πολεοδομίες ως τις 21 Ιανουαρίου.

    Η αίτηση τακτοποίησης και τα δικαιολογητικά μπορούν να σταλούν και ταχυδρομικά στις Πολεοδομίες αλλά έως τις 21 Νοεμβρίου.

    Η τακτοποίηση ολοκληρώνεται μετά την εξόφληση όλης της εισφοράς.

    Είδηση: 25581

    [12] Νεκρός εργάτης στη Μεγαλόπολη

    Κοινωνία

    Ένας 39χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του την Πέμπτη στη Μεγαλόπολη, ενώ εργαζόταν σε εργοτάξιο εταιρίας εργολάβου εργασιών για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης-Καλαμάτας. Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εκτέλεση εργασιών κοπής μετάλλων και εξέπνευσε καθ' οδόν ενώ μεταφερόταν στο Νοσοκομείο Τρίπολης. Ο υπεύθυνος εργολάβος και ο υπεύθυνος ασφαλείας του εργοταξιακού χώρου συνελήφθηκαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Τρίπολης, η οποία τους άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κι αφέθηκαν ελεύθεροι. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Α.Τ. Μεγαλόπολης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25579

    [13] Η κλήρωση των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 08 2009 15:43

    Τη Σερίφ Τιρασπόλ από τη Μολδαβία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός και την Ισπανική Ατλέτικο Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν σε Μολδαβία και ΟΑΚΑ στις 18 και 19 Αυγούστου αντίστοιχα και οι επαναληπτικοί στις 26 και 25. Στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την ολλανδική Χέρενφεν και η ΑΕΚ τη Βασλούι από τη Ρουμανία.

    Ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα δώσει τον πρώτο αγώνα στην Τούμπα στις 20 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα στην Ολλανδία. . Η Ένωση θα δώσει τον πρώτο αγώνα στη Ρουμανία στις 20 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα στο ΟΑΚΑ.

    σχετικό link: news.ert.gr/sports

    Δείτε τον πίνακα της κλήρωσης των play-off του Champions League

    Δείτε τον πίνακα της κλήρωσης του Europa League

    Δείτε το βίντεο της κλήρωσης των play-off του Champions League

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DdK1c4zCU9CM',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/dK1c4zCU9CM/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 25578

    [14] Νεκρός ψαροντουφεκάς στη Χίο

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 08 2009 15:21

    Τριαντάχρονος ψαροντουφεκάς έχασε τη ζωή του, όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο ταχύπλοο σκάφος, παρά το γεγονός ότι πάνω από το σημείο που βρισκόταν υπήρχε σημαδούρα. Το δυστύχημα έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή Λιμνιά, στη βορειοδυτική Χίο. Αμέσως μετά το συμβάν, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε από άλλο σκάφος στη στεριά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση πραγματοποιεί το Λιμενικό, ενώ, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι ζήτημα χρόνου να εντοπιστεί το σκάφος.

    Είδηση: 25576

    [15] Επιχείρηση- σκούπα στο κέντρο της Αθήνας

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 08 2009 17:15

    Άλλη μια επιχείρηση εκκένωσης κτηρίου από λαθρομετανάστες και χρήστες ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο κέντρο της Αθήνας. Στην επιχείρηση βστην οποία συμμετείχαν Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νομαρχία και Δήμος- αποκλείστηκε η οδός Δεληγιώργη, καθώς εκεί βρίσκεται ένα παλιό εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, όπου σύμφωνα με τους περίοικους, για πολλά χρόνια έβρισκαν κατάλυμα λαθρομετανάστες. Το ξενοδοχείο "Απόλλων" έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια. Στην Aσφάλεια οδηγήθηκαν για εξακρίβωση στοιχείων 20 μετανάστες.

    Εν τω μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση-"σκούπα" της Αστυνομίας σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας με αυξημένη εγκληματικότητα.

    Ελέγχθησαν 680 άτομα, 87 αυτοκίνητα και 49 καταστήματα και έγιναν 52 συλλήψεις.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η σημερινή παρέμβαση πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση νέας επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση όσων διέμεναν στο εσωτερικό του κτηρίου και εντάσσεται στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας του Δήμου Αθηναίων για τον καθαρισμό εγκαταλελειμμένων κτιρίων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

    Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της πόλης Ανδρέας Παπαδάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: "(...) Το κτίριο, όπου το τελευταίο διάστημα διέμεναν αλλοδαποί και χρήστες ναρκωτικών ουσιών, είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης για την περιοχή, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων είναι η θωράκιση της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια και η ευταξία της πόλης. Γι΄αυτό και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στο κέντρο της Αθήνας".

    Εξάλλου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιώργος Δημόπουλος ανέφερε ότι ήδη ο Δήμος έχει πραγματοποιήσει συντονισμένες παρεμβάσεις σε περισσότερα από 50 εγκαταλελειμμένα κτήρια στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, τα έχει σφραγίσει και έχει επιβάλει τα σχετικά πρόστιμα στους ιδιοκτήτες.

    Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ αναφέρει: "Οποιαδήποτε απομάκρυνση δυστυχισμένων άστεγων ανθρώπων από οποιοδήποτε κατάλυμα - όσο άθλιο και αν είναι αυτό - είναι ανεπίτρεπτη και αναποτελεσματική αν προηγουμένως δεν έχουν εξασφαλιστεί από την Πολιτεία κατάλληλοι χώροι επαρκούς και αξιοπρεπούς στέγασης. Την ευθύνη για την ύπαρξη άθλιων χώρων που στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές, την έχει ακέραιη η κυβέρνηση με την έλλειψη σχεδίου υποδοχής και φιλοξενίας των κατατρεγμένων και τις πολιτικές γκετοποίησης & υποβάθμισης των λαϊκών γειτονιών".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 25575

    [16] Σοβαρή, αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας των προσκόπων

    Σε σπληνεκτομές υπεβλήθησαν τα δύο παιδιά-πρόσκοποι, που νοσηλεύονται στην Ιεράπετρα ενώ όσον αφορά την υγεία της 11χρονης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, η κατάστασή της θεωρείται ακόμα κρίσιμη, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζει κίνδυνο η ζωή της. Θυμίζουμε ότι τα παιδιά τραυματίστηκαν τη Δευτέρα στο Μακρύ Γιαλό Ιεράπετρας όταν ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους ενώ περίμεναν σε στάση λεωφορείου Όσον αφορά την υγεία των δύο παιδιών που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, η κατάσταση της υγείας της 12χρονης κρίνεται κρίσιμη ενώ ο αδελφός της είναι σε καλύτερη κατάσταση.

    Είδηση: 25573

    [17] Συνάντηση με τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 08 2009 12:57

    Συνάντηση με τον απερχόμενο αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Γράψα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Γράψας δήλωσε πως ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για την τιμή που του έκανε να τον επιλέξει δύο φορές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Γράψας δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι πλήρως ενημερωμένος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για όλα τα θέματα. Μετά από σχετική ερώτηση πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει λόγο να ανησυχεί και πρέπει να εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις που είναι αξιόμαχες. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός συναντάται με τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο.

    "Ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη. Ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πρόεδρο για την τιμή που μου έκανε να με εμπιστευθεί δυο φορές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο του Στρατού Ξηράς, όσο και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Και ο κ. Πρόεδρος ήθελε με την πρόσκληση αυτή να τιμήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις" ανέφερε μετά τη συνάντηση ο απερχόμενος ΓΕΕΘΑ

    Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Γράψας απάντησε: "Συζητήσεις γίνανε, εκτιμήσεις γίνανε. Ο κ. Πρόεδρος είναι ενημερωμένος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και γνωρίζει πάρα πολύ καλά το τι γίνεται".

    "Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην πολιτική του ηγεσία", είπε ο στρατηγός Γράψας ερωτηθείς για το αν πρέπει να υπάρχει λόγος ανησυχίας μετά την τελευταία δραστηριότητα στο Αιγαίο.

    Είδηση: 25567

    [18] Νέο κύμα εξόδου

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 08 2009 14:54

    Αυξημένη είναι η κίνηση και αυτό το τριήμερο, καθώς συνεχίζεται η έξοδος, για τις καλοκαιρινές διακοπές. Με υψηλή πληρότητα αναχωρούν αεροπλάνα, τρένα και υπεραστικά λεωφορεία. Το ίδιο σκηνικό βέβαια, επικρατεί και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

    Γεμάτα αναχωρούν από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" τα αεροσκάφη και όποιος δεν έχει ήδη εξασφαλίσει εισιτήριο, δεν υπάρχει λόγο να κατέβει στο Αεροδρόμιο.

    Για αυτό το τριήμερο από και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών έχουν προγραμματιστεί 1779 πτήσεις και 45 τσάρτερ.

    Δημοφιλέστεροι προορισμοί εσωτερικού είναι τα Χανιά, το Ηράκλειο, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κως. Εξωτερικού το Παρίσι, η Ρώμη, η Φρανκφούρτη και οι Βρυξέλλες.

    Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν τα πλοία και τα αεροπλάνα για τα νησιά. Τριάντα τρία δρομολόγια πλοίων έχουν προγραμματιστεί να φύγουν από τον Πειραιά και είκοσι από τη Ραφήνα.

    Με πληρότητα όπου ξεπερνά το 95% κινούνται και τα τρένα στον άξονα Αθηνών Θεσσαλονίκης , ενώ αύριο Σάβββατο η πληρότητα δε θα ξεπερνά το 65%, επομένως κάποιος προβαίνει ακόμη και σήμερα να εκδώσει εισιτήριο με τρένο .

    Σε ότι αφορά τα υπεραστικά λεωφορεία, εκτός από τα 735 προγραμματισμένα δρομολόγια του τριημέρου, , θα πραγματοποιηθούν και 190 έκτακτα, τα περισσότερα σήμερα, όπου αναμένεται και η μεγαλύτερη κίνηση.

    Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 925 δρομολόγια με υπεραστικά λεωφορεία.

    Το καλό με τα ΚΤ΅ΕΛ είναι ότι και χωρίς εισιτήριο να φθάσει κάποιος στο σταθμό, σίγουρα θα βρει εισιτήριο με κάποιο από τα επόμενα δρομολόγια που αναχωρούν , καθώς προγραμματίζονται πάντα τόσα ώστε να καλύπτεται η ζήτηση.

    Σε ισχύ τίθενται από το μεσημέρι, τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας στις εξόδους της πρωτεύουσας, ενόψει νέου αναμενόμενου κύματος εξόδου αδειούχων.

    Είδηση: 25568


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 August 2009 - 16:56:12 UTC