Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Παπανδρέου στις πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου
  • [02] Αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις για τα αντι-ιικά
  • [03] Ταυτοποιήθηκαν λείψανα Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων
  • [04] Καταδίκη Χριστοφοράκου στο Μόναχο
  • [05] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγ. Μαρίνα Μαραθώνα
  • [06] Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού

    [01] Επίσκεψη Παπανδρέου στις πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 08 08 2009 17:06

    Το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και θα το εφαρμόσει όταν γίνει κυβέρνηση, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Ρόδο, όπου επισκέφθηκε την Παρασκευή τις περιοχές στα νότια του νησιού που κάηκαν στην περσινή μεγάλη φωτιά. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, "ούτε πρόληψη υπάρχει, ούτε το στελεχιακό δυναμικό είναι επαρκές ή έτοιμο για να αντιμετωπίσει άμεσα την κρίση, ούτε και συντονισμός υπάρχει και χρηματοδότηση για την ανασυγκρότηση της περιοχής".

    "Συνολική ανασυγκρότηση"

    Επίσκεψη στο δημοτικό διαμέρισμα Λαέρμων του δήμου Λίνδου, που ήταν ένα από τα χωριά που επλήγησαν σοβαρά από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται για διακοπές στη Ρόδο. Στο χωριό τον περίμεναν οι βουλευτές Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης και Νίκος Ζωίδης, δήμαρχοι της περιοχής τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι βουλευτές Χρήστος Παπουτσής και Μιχάλης Καρχιμάκης.

    Οι κάτοικοι του χωριού επιφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή στον Παπανδρέου, ενώ οι τοπικοί παράγοντες τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην αποκατάσταση των πληγέντων περιοχών.

    Με μπαλώματα δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Χρειάζεται ένα σχέδιο, όπως έχουμε προτείνει -είχαμε αναδείξει το πρότυπο του σχεδίου της Ηλείας- αλλά βεβαίως πρέπει να εφαρμοστεί ως αντίληψη σε κάθε περιοχή που έχει πληγεί και μάλιστα σε τέτοια έκταση, τόνισε επίσης ο κ. Παπανδρέου, αναφέροντας ότι χρειάζεται "μία αντίληψη που μιλάει για μια συνολική ανασυγκρότηση, όχι απλώς να έχουμε ξανά τα δάση, αλλά να δώσουμε μια οικονομική προοπτική, μια πράσινη ανάπτυξη, μια σύνδεση αυτής της ανασυγκρότησης με νέες μορφές παραγωγικής ταυτότητας, από τον τουρισμό, μέχρι τον αγροτικό τομέα".

    Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι χρειάζεται ένας συνολικός σχεδιασμός με τους τοπικούς φορείς για να μπορέσουν αυτές οι περιοχές να έχουν προοπτική: "αυτό ισχύει για τη Ρόδο, αυτό ισχύει και για άλλες περιοχές, όπως η Ηλεία και η Πελοπόννησος".

    Απαιτείται κεντρικός αλλά και αποκεντρωμένος σχεδιασμός, συντονισμός και πολιτική βούληση όχι πελατειακής αντίληψης και σπατάλης. αλλά με σωστή αξιοποίηση των χρημάτων του ελληνικού λαού, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25602

    [02] Αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις για τα αντι-ιικά

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Αυστηρές προϋποθέσεις για τη διάθεση αντι-ιικών φαρμάκων έθεσε ο ΕΟΦ με εγκύκλιό του, επισημαίνοντας ότι θα χορηγούνται μόνο με αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση, συνοδευόμενη από συνταγή. Παράλληλα, προανήγγειλε ελέγχους και κυρώσεις σε φαρμακοποιούς και γιατρούς που θα τα χορηγούν παράτυπα.

    Στο μεταξύ, βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων σοβαρών κρουσμάτων που νοσηλεύονται σε Κρήτη και Αθήνα.

    Ομαλά εξελίσσεται και η κατάσταση της υγείας των 33 ναυτικών δοκίμων που νοσηλεύονται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, μετά από αρχική διαπίστωση εμπύρετης λοίμωξης του αναπνευστικού η οποία διαπιστώθηκε ενώ βρίσκονταν στο πλοίο γενικής υποστήριξης "Προμηθεύς" στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ταξιδιού τους.

    Όπως ανακοινώθηκε, οι 33 δόκιμοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό της νέας γρίπης, αλλά η κλινική τους εικόνα συνεχίζει βελτιούμενη.

    Στους λοιπούς δόκιμους και το πλήρωμα χορηγείται προληπτική φαρμακευτική αγωγή.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης αντιϊκών

    Είδηση: 25607

    [03] Ταυτοποιήθηκαν λείψανα Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων

    Κοινωνία

    Τα λείψανα πέντε Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, τους οποίους κατά τη στιγμή της αιχμαλωσίας τους φωτογράφισε Τούρκος δημοσιογράφος, βρέθηκαν στις εκταφές που διενεργεί η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) στο κατεχόμενο χωριό Τζιάος και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA. H φωτογραφία-ντοκουμέντο με τους Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 14 Αυγούστου 1974, δημοσιεύτηκε πολλές φορές στον κυπριακό και διεθνή τύπο. Δύο μέρες μετά τη σύλληψη των πέντε συνελλήφθη από την Εθνική Φρουρά ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκίν Κονούσκεβερ, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το φωτογραφικό υλικό. Ο Κονούσκεβερ δημοσίευσε αργότερα τις φωτογραφίες στην τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ".

    Οι πέντε Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι -Κορέλης Αντωνάκης του Μιχαήλ, Νικολάου Πανίκος του Χρυσοστόμου, Σκορδής Χριστόφορος του Γεωργίου, Παπαγιάννης Ιωάννης του Χαραλάμπους και Χατχηκυριάκος Ιωάννης του Χαραλάμπους- οι οποίοι υπηρετούσαν στο 398 Τάγμα Πεζικού, φαίνονται στη φωτογραφία γονατιστοί με τα χέρια πίσω από το κεφάλι περικυκλωμένοι από Τούρκους στρατιώτες.

    Ο βοηθός του εκπροσώπου της Ελληνοκυπριακής πλευράς στη ΔΕΑ, Ξενοφών Καλλής, δήλωσε ότι για την ταυτοποίηση των λειψάνων ενημερώθηκαν οι οικογένειες των πέντε. Ο κ. Καλλής ανέφερε ότι στον ίδιο ομαδικό τάφο βρέθηκαν τα λείψανα ακόμη 14 ατόμων, αλλά αυτά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

    Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου σε δηλώσεις στο ΡΙΚ τόνισε ότι "τώρα είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι οι Τούρκοι εκτελούσαν αιχμαλώτους πολέμου".

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25606

    [04] Καταδίκη Χριστοφοράκου στο Μόναχο

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Σε νέα φάση μπαίνει η υπόθεση του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ύστερα από την άσκηση δικαστικής δίωξης εναντίον του στο Μόναχο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Τα Νέα", ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens στην Ελλάδα καταδικάστηκε με βούλευμα σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο ύψους 750.000 ευρώ για δωροδοκία πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα την περίοδο 2004-2007. Η καταδίκη αυτή, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, θα μπορούσε να καθυστερήσει, σε καμιά περίπτωση, όμως, να ματαιώσει την παράδοσή του στην Ελλάδα.

    Ο Μ. Χριστοφοράκος πέτυχε ένα βασικό του στόχο: να είναι κατηγορούμενος, να καταδικαστεί και ταυτόχρονα να εφεσιβάλλει την απόφαση.

    Με αυτό τον τρόπο κερδίζει χρόνο, καθώς για ένα χρόνο δεν θα μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα. Ωστόσο, η παράδοσή του είναι σίγουρη.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 25605

    [05] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγ. Μαρίνα Μαραθώνα

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 08 08 2009 14:32

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση 2 χλμ. βορειοδυτικά της Αγίας Μαρίνας, στον Μαραθώνα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να απειλεί σπίτια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν δύο αεροπλάνα, δύο ελικόπτερα, 12 οχήματα με 36 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα. Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Κορινθίας, Αργολίδας και στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου.

    Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στις Βολίμες Ζακύνθου

    Εξήντα στρέμματα δάσους έκαψε η φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή στην περιοχή "Καπελέτι" στο χωριό των Βολίμων Ζακύνθου.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά ξέσπασε χθες στις 10:40 και τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ.

    Στην περιοχή έμειναν κάποιες δυνάμεις της πυροσβεστικής για προληπτικούς λόγους.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

    Είδηση: 25604

    [06] Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 08 08 2009 12:43

    Απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκε λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τέσσερις αλλοδαποί που κρατούνταν στη β' πτέρυγα, έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους στον α' όροφο με ατσάλινο σύρμα και κατέβηκαν με αυτοσχέδια σχοινιά στον προαύλιο χώρο. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από σωφρονιστικούς υπαλλήλους όταν κινήθηκαν προς την εξωτερική περίφραξη και σήμανε συναγερμός. Και οι τέσσερις κρατούμενοι συνελήφθησαν, ενώ, ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται καθώς τραυματίστηκε ελαφρά.

    Προανάκριση από το Α.Τ. Κορυδαλλού

    Από την πρώτη έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις κρατούμενοι έκοψαν με ατσάλινο σύρμα τη σιδερόβεργα στο κελί τους και διέφυγαν στο α' "νεκρό" προαύλιο, χρησιμοποιώντας σεντόνι σαν αυτοσχέδιο σχοινί. Το σεντόνι κρατούσε ο ένας από τους κρατούμενος, ο οποίος επιχείρησε να πηδήσει στο προαύλιο, αλλά τραυματίστηκε στο πόδι. Ακολούθως, οι κρατούμενοι βρέθηκαν στο β' "νεκρό" προαύλιο, το οποίο διαχωρίζεται από το α' με σύρμα, όπου και συνελήφθησαν.

    Ο κρατούμενος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως στο Τζάννειο νοσοκομείο.

    Για την απόδραση έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ προανάκριση διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 25603


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 August 2009 - 16:54:57 UTC