Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μάχη με τη φοροδιαφυγή
  • [02] Οργή για τη θηριωδία του Αττίλα
  • [03] Στραγγάλισε τα παιδιά της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει
  • [04] Μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών του Μαρίνα
  • [05] Kοινωνία παρακολούθησης η Βρετανία
  • [06] Αιματηρό τροχαίο στο Αίγιο
  • [07] Αντιπαράθεση για τη Siemens
  • [08] Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Χίο και Αττική
  • [09] Φονική καραμπόλα στην Κρήτη
  • [10] Αρνούνται τις κατηγορίες
  • [11] Αλλαγές λόγω έργων στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ
  • [12] Επίθεση Ταλιμπάν σε κυβερνητικά κτίρια στην Καμπούλ
  • [13] Ληστεία ζεύγους υπερηλίκων στα Ιωάννινα

    [01] Μάχη με τη φοροδιαφυγή

    Ειδήσεις

    Σε πλήρη κινητοποίηση τίθεται μετά τον Δεκαπενταύγουστο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δημοσιονομικές ανάγκες του προϋπολογισμού. Το μεγάλο στοίχημα αφορά κυρίως στο μέτωπο των εισπράξεων και συγκεκριμένα στην εφαρμογή των μέτρων που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση και αφορούν στην έκτακτη εισφορά, τα έκτακτα τέλη σε αυτοκίνητα και σκάφη, την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων αλλά και την είσπραξη του ΕΤΑΚ της 2ετίας 2008-9.

    Προτεραιότητα θα δοθεί και στην είσπραξη ληξιπροθεσμών χρεών ύψους 1,8 δις ευρώ φέτος καθώς και στην απόδοση του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις.

    Ήδη το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την ον-λάιν σύνδεση των ταμειακών μηχανών και του μηχανισμού έκδοσης τιμολογίων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Στόχος είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και του φαινομένου της έκδοσης πλαστών τιμολογίων.

    Παράλληλα στο υπουργείο Οικονομίας προωθούν το αίτημα για παράταση κατά ένα χρόνο του χρονοδιαγράμματος προσαρμογής του ελλείμματος στο 3%.

    Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του Ιουνίου στη χώρα μας, η οποία παρουσίασε πτώση 11,4%, εξαιτίας των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

    Τον ίδιο μήνα οι εισαγωγές προϊόντων μειώθηκαν 28,2% και οι εξαγωγές 20,7%.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8-ΝΕΤΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25651

    [02] Οργή για τη θηριωδία του Αττίλα

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 10 08 2009 18:27

    Έντονες αντιδράσεις σε Αθήνα και Λευκωσία προκαλούν οι αποκαλύψεις για τις θηριωδίες κατά του κυπριακού λαού το 1974 από τους Τούρκους εισβολείς του "Αττίλα". Τα λείψανα πέντε Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων βρέθηκαν στις εκταφές που διενεργεί η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων στο κατεχόμενο χωριό Τζιάος και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, ενώ στον ίδιο ομαδικό τάφο βρέθηκαν τα λείψανα και άλλων 14 προσώπων, τα οποία δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

    Έντονες αντιδράσεις

    Οι πέντε Ελληνοκύπριοι είχαν φωτογραφηθεί από Τούρκο δημοσιογράφο κατά τη στιγμή της αιχμαλωσίας τους, γονατιστοί με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και περικυκλωμένοι από Τούρκους στρατιώτες, και η φωτογραφία τους είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

    Τα όσα βλέπουν τώρα το φώς της δημοσιότητας έχουν πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις σε Λευκωσία και Αθήνα.

    Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας επισημαίνει ότι οι αποκαλύψεις αυτές, καθώς και οι πληροφορίες για τη δολοφονία της οικογένειας των Ελληνοκυπρίων στη Λάπηθο, επιβεβαιώνουν τα εγκλήματα και την κατάφορη παραβίαση του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

    "Τώρα είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι οι Τούρκοι εκτελούσαν αιχμαλώτους πολέμου", δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκος Θεοδοσίου.

    "Πρόκειται για μια ανατριχιαστική επιβεβαίωση όσων φοβόμασταν και βασίμως υποθέταμε πως έχουν γίνει" δήλωσε από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τις ταυτοποιήσεις λειψάνων Κυπρίων αιχμαλώτων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, δήλωσε: "Η είδηση για τον ομαδικό τάφο και τις ταυτοποιήσεις έχει συγκλονίσει. Πρόκειται για βαρύτατα εγκλήματα πολέμου, των οποίων οι δράστες ουδέποτε τιμωρήθηκαν και των οποίων οι ηθικοί αυτουργοί προσπαθούν να κινηθούν με την παραλλαγή του ευρωπαίου, μιλώντας μάλιστα για ενέργειές τους, που απέρρεαν από την ιδιότητά τους ως εγγυητές της νομιμότητας. Η Τουρκία οφείλει να δεχθεί τα εγκλήματα που διέπραξε εισβάλλοντας στην Κύπρο το 1974 και να αποδεχθεί τις συνέπειες".

    "Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχνά ότι η εισβολή στην Κύπρο έγινε με την καθοδήγηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και ότι η κατοχή συνεχίζεται με την ανοχή της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που αδιαφορήσαν προκλητικά και για την τύχη των αγνοουμένων και για τα εγκλήματα που διέπραξε ο τουρκικός στρατός κατοχής. Η δικαίωση των αγώνων του κυπριακού λαού και η δίκαιη λύση δεν θα έρθουν με την πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά από την αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    "Πρόκειται για φρικιαστική είδηση που φέρνει στο προσκήνιο μια από τις σκοτεινές πλευρές της τουρκικής εισβολής και την ανάγκη διακρίβωσης της τύχης όλων των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας του 1974" σχολίασε από το ΣΥΝ ο κ. Πάνος Τριγάζης.

    "Οι τουρκολάγνοι του πολιτικού συστήματος πήραν την απάντηση της πραγματικότητας, με τα τραγικά ευρήματα στην πολύπαθη Κύπρο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης.

    Αναφορικά με την αποκάλυψη του ομαδικού τάφου με λείψανα Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, ο κ. Αϊβαλιώτης ανέφερε σε νεότερη δήλωση: «Οι Ελληνικές κυβερνήσεις ήταν πλήρως ενήμερες από το 1995 για τις εκτελέσεις των αγνοουμένων οι οποίες αποκαλύφθηκαν πρόσφατα. Όλες όμως προσπερνούσαν το τραγικό συμβάν προκειμένου να μη διαταραχθούν οι (υποτιθέμενεςβ¦) «καλές» σχέσεις με την Τουρκία. Η πολιτική "Chamberlain" δεν μπορεί να αποτελεί οδηγό μας για τις σχέσεις με τον κακό γείτονα».

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 Σχετικό άρθρο: Ταυτοποιήθηκαν λείψανα Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων

    Είδηση: 25641

    [03] Στραγγάλισε τα παιδιά της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 10 08 2009 15:29

    Οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε στην Ελευσίνα. Τριανταπεντάχρονη μητέρα από την Αλβανία, φέρεται να στραγγάλισε τα δυο ανήλικα παιδιά της μέσα στο σπίτι τους, ενώ στη συνέχεια βγήκε σε κεντρική λεωφόρο και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας στις ρόδες διερχόμενου αυτοκινήτου. Η τριανταπεντάχρονη τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, στο νοσοκομείο.

    Νεκρά, μέσα στο σπίτι τους στην Ελευσίνα, βρέθηκαν τα δύο αδέλφια. Πρόκειται για ένα 8χρονο κορίτσι και ένα αγόρι 10 χρόνων, τα οποία, βρέθηκαν στραγγαλισμένα.

    Η μητέρα των δύο παιδιών αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πέφτοντας στις ρόδες αυτοκινήτου στην Ιερά Οδό. Η 35χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη στο Τζάννειο Νοσοκομείο.

    Τα παιδιά βρήκε μια γειτόνισσα και τηλεφώνησε στον πατέρα τους, επίσης αλβανικής καταγωγής, καθώς και στην αστυνομία. .Ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου των δυο άτυχων ανηλίκων, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι εξαναγκάστηκαν σε πνιγμό μέσα στη μπανιέρα.

    Από την Αστυνομία εξετάζονται όλες οι πιθανότητες για το θάνατο των παιδιών και τον εντοπισμό του δράστη, που φέρεται να είναι η ίδια η μητέρα, αλβανικής καταγωγής, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και ετοιμαζόταν να εισαχθεί σε νευρολογική κλινική.

    Πηγή: NET,NET 105.8, AΠΕ

    Είδηση: 25648

    [04] Μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών του Μαρίνα

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 10 08 2009 18:51

    Διήμερη ταλαιπωρία υπέστησαν οι διακόσιοι -και πλέον- επιβάτες του πλοίου "Μαρίνα".

    Το εν λόγω πλοίο που ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης στην Σάμο, το βράδυ του Σαββάτου, έφτασε τελικά στον Πειραιά τα ξημερώματα.

    Οι επιβάτες άλλαξαν συνολικά τρία πλοία, κλείνοντας περίπου 24 ώρες εν πλω.

    Τα ξημερώματα κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Ροδάνθη» με τους 212 επιβάτες του πλοίου «Μαρίνα» το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του το βράδυ του Σαββάτου, μετά τον απόπλου του από τη Σάμο.

    Το πλοίο αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Βαθύ. Οι επιβάτες περίμεναν ότι θα τους παραλάμβανε τα ξημερώματα της Κυριακής το «Λισσός», το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο «Χίος-Πειραιάς» και θα άλλαζε πορεία για να καταπλεύσει στο λιμάνι της Σάμου.

    Ωστόσο, οι επιβάτες του «Λισσός» διαμαρτυρήθηκαν για την αλλαγή πορείας και τελικά ο πλοίαρχος ενημέρωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ότι θα συνεχίσει προς Πειραιά. Οι επιβάτες του «Μαρίνα» διανυκτέρευσαν στο «Μαρίνα» και την Κυριακή επιβιβάστηκαν στο «Νήσος Μύκονος».

    Όμως, η ταλαιπωρία τους δεν σταμάτησε εκεί, αφού το «Νήσος Μύκονος» τους μετέφερε μέχρι την Νάξο. Εκεί περίμεναν το «Ροδάνθη» για να γυρίσουν τελικά στον Πειραιά με 24 ώρες καθυστέρηση.

    Είδηση: 25656

    [05] Kοινωνία παρακολούθησης η Βρετανία

    Ειδήσεις

    "Κοινωνία παρακολούθησης" χαρακτηρίζουν τη Βρετανία οι Times. Στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι Βρετανοί είναι οι πολίτες που παρακολουθούνται περισσότερο. Μόνο την περσινή χρονιά οι αιτήσεις από υπηρεσίες της αστυνομίας και των Δήμων προκειμένου να λάβουν άδειες για ανίχνευση μηνυμάτων σε κινητά, e-mails και τηλεφωνήματα ξεπέρασαν τις 500.000. Αριθμός που αντιστοιχεί σε 10.000 την εβδομάδα. Το υπουργείο Εσωτερικών εκφράζει την ικανοποίησή του καθώς θεωρεί ότι τα νούμερα αποδεικνύουν πως όλα γίνονται με μέτρο κάτι που ασφαλώς ακούγεται παράλογο όταν γίνεται λόγος για μισό εκατομμύριο ανθρώπους το χρόνο τους οποίους ουσιαστικά κατασκοπεύει η κυβέρνηση της χώρας. Μέλη της αντιπολίτευσης φέρνουν στο νου το "1984" του Τζορτζ Όργουελ, χαρακτηρίζοντας τη βρετανική κοινωνία πεδίο δράσης ενός πανταχού παρόντος "Big Brother".

    Πηγή: ΝΕΤ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25652

    [06] Αιματηρό τροχαίο στο Αίγιο

    Κοινωνία

    Αιματηρό τροχαίο με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες έγινε στο 171ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του Αιγίου.

    Από την σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων, ανασύρθηκε νεκρός ο 83χρονος οδηγός του ενός οχήματος και τραυματίστηκαν η 70χρονη γυναίκα του, η 39χρονη οδηγός του άλλου οχήματος και τα τρία παιδιά της.

    Είδηση: 25654

    [07] Αντιπαράθεση για τη Siemens

    Στο Μόναχο μεταβαίνει τις προσεχείς ημέρες ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, προκειμένου να ενημερωθεί από τις γερμανικές αρχές για την παράδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα. Η μετάβαση του κ. Ζαγοριανού στη Γερμανία αποφασίστηκε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του υπουργού Δικαιοσύνης με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε. Δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων, εν τω μεταξύ, φέρουν τον Χριστοφοράκο να παραπέμπεται με απόφαση της Εισαγγελέως του Μονάχου, σε δίκη με την κατηγορία της δωροδοκίας ελληνικών πολιτικών κομμάτων τη χρονική περίοδο 2004- 2007.

    Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ

    Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens ανέφερε ότι ότι αφού πρώτα δεν ελήφθη κανένα προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της απόδρασης των υπόπτων στο εξωτερικό, τώρα αποδεικνύεται οτι ουδείς ασχολήθηκε στην Ελλάδα με τη διερεύνηση της υπόθεσης Ζήμενς της περιόδου 2004-2007. Και προσθέτει σε ανακοίνωσή του:

    "Κατόπιν αυτών, η κυβέρνηση είναι έκθετη για μία ακόμα φορά και καλείται να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για τα εξής:

    1. Εάν οι πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις στη Γερμανία σε σχέση με τον κ. Χριστοφοράκο αποτελούν εμπόδιο για την έκδοσή του στην Ελλάδα και σε ποιο βαθμό.

    2. Αυτές οι δικαστικές εξελίξεις στη Γερμανία μέχρι ποιο σημείο εμποδίζουν τη διεύρυνση από την Ελληνική Δικαιοσύνη της περιόδου 2004-2007 σε σχέση με τη Siemens και τον κ. Χριστοφοράκο.

    3. Ποιος ευθύνεται για τη νομική «τρύπα» της χρονικής περιόδου 2004-2007, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκαν οι δικαστικές εμπλοκές στη Γερμανία και ποιος «ωφελείται» απ' αυτή την εξέλιξη.

    4. Εάν αναζητήθηκαν, επιτέλους, ευθύνες για τη δυνατότητα που παρασχέθηκε στους υπόπτους να αποδράσουν από την Ελλάδα.

    5. Το 2004-2007 ήταν κυβέρνηση η ΝΔ ή όχι; (σε συνέχεια των αλήστου μνήμης κυβερνητικών ρήσεων, ότι η υπόθεση Siemens αφορά αποκλειστικά και μόνο το ΠΑΣΟΚ)."

    Σχετικά με τα νέα εμπόδια στην έκδοση του κ. Χριστοφοράκου, το μέλος του Γραφείου Τύπου και της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Πάνος Σκουρλέτης, έκανε την εξής δήλωση:

    "Ο κ. Χριστοφοράκος πρέπει να εκδοθεί και να δικαστεί στην Ελλάδα. Είναι γνωστό πλέον σε όλους ότι η υπόθεση της Siemens αποτελεί το κορυφαίο σκάνδαλο διαφθοράς του δικομματικού πολιτικού συστήματος. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό. Έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πιέσει τη γερμανική πλευρά, πέρα της νομικής οδού, για την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου".

    Είδηση: 25653

    [08] Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Χίο και Αττική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 10 08 2009 18:47

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που ξέσπασαν στα Άνω Καρδάμυλα της Χίου και στην περιοχή Πέτα προς Κουβαρά στην Αττική. Σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, εκτός από την Αττική, σε νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ για την Τρίτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για τις περιοχές Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας.

    Είδηση: 25649

    [09] Φονική καραμπόλα στην Κρήτη

    Ένας νεκρός και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στο ύψος του Πανόρμου στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου.Νεκρός είναι ένας 64χρονος Ρεθυμνιώτης, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε μια γυναίκα, επίσης από το Ρέθυμνο, η οποία βρισκόταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης και απέβαλε κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείου Ηρακλείου όπου και νοσηλεύεται. Πέντε ελαφρύτερα τραυματίες -ένας εξ αυτών τουρίστας από την Ιταλία- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

    Είδηση: 25647

    [10] Αρνούνται τις κατηγορίες

    Κοινωνία

    Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι η παράνομη δράση του νέου συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος, με τις απολογίες των προσώπων που φέρονται ως επικεφαλής της σπείρας. Η αρχή έγινε με την μαραθώνια απολογία που έδωσε την Κυριακή στην ανακρίτρια, μέσα στις Φυλακές Τρικάλων όπου κρατείται, ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος θεωρείται εγκέφαλος της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου και ακολούθησε η απολογία του κρατούμενου στις φυλακές της Λάρισας Βασιλη Στεφανάκου. Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Αυτη την ώρα απολογείται στις φυλακες Διαβατών ο Γιαννης Σκαφτούρος.

    Είδηση: 25645

    [11] Αλλαγές λόγω έργων στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 10 08 2009 15:18

    Συνεχίζονται οι αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, έως το τέλος Αυγούστου, λόγω έργων αναβάθμισης του δικτύου. Στα 24 χλμ του δικτύου του ηλεκτρικού από το Φάληρο ως την Κηφισιά αντικαθίσταται σταδιακά το σύνολο των γραμμών. Όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα επιταχυνθεί η διαδρομή Πειραιάς - Κηφισιά κατά 7 λεπτά , δηλαδή το δρομολόγιο θα διαρκεί 44 λεπτά αντί για 51, ο θόρυβος θα περιοριστεί σημαντικά τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους κατοίκους των περιοχών απ' όπου διέρχεται τα τρένα, ενώ θα αυξηθεί και η χωρητικότητα των συρμών.

    Ως τις 30 Αυγούστου τα δρομολόγια του ηλεκτρικού θα πραγματοποιούνται μόνο από Πειραιά ως Νέα Ιωνία και από Ειρήνη ως Κηφισιά δηλαδή δε θα λειτουργεί το τμήμα του ηλεκτρικού από Νέα Ιωνία ως Ειρήνη.

    Οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται στο τμήμα αυτό με την λεωφορειακή γραμμή Χ9 με δρομολόγια ανά 8 λεπτα και με το ίδιο εισιτήριο. Επιπλέον το ΣΚ 22 και 23 Αυγούστου δε θα γίνονται τα δρομολόγια από Καλλιθέα ως Ομόνοια. Οι επιβάτες στο τμήμα αυτό θα εξυπηρετούνται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ7.

    Λόγω των έργων η διέλευση των συρμών γίνεται ανά 7 λεπτά, αντί ανά 3,5 λεπτά και οι επιβάτες εξυπηρετούνται με λιγότερες αμαξοστοιχίες.

    Το έργα ανακαίνισης του ηλεκτρικού που ξεκίνησαν αρχές του 2009 θα ολοκληρωθούν το Φεβρουάριο του 2010 και θα κοστίσουν συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ.

    Είδηση: 25646

    [12] Επίθεση Ταλιμπάν σε κυβερνητικά κτίρια στην Καμπούλ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 10 08 2009 17:32

    Οι αντάρτες Ταλιμπάν επιτέθηκαν σήμερα, Δευτέρα, με ρουκέτες και ελαφρά όπλα σε πολλά κτίρια της κυβέρνησης και της αστυνομίας 50 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Καμπούλ. Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιούνται ακριβώς δέκα ημέρες πριν από τις προεδρικές και επαρχιακές εκλογές.

    Οι αντάρτες, οι οποίοι βρίσκονταν σε γειτονικά κτίρια, εκτόξευσαν το μεσημέρι ρουκέτες και πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα εναντίον των κτιρίων του κυβερνήτη και της αστυνομίας στο Πουλ-ι-Αλάμ, 50 χλμ. νοτίως της Καμπούλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της επαρχίας Ντιν Μοχάμαντ Νταρουίς.

    "Οι επιτιθέμενοι οχυρώθηκαν σε δύο πολυώροφα κτίρια και περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, με τις οποίες ανταλλάσσουν πυρά", δήλωσε τηλεφωνικά ο Νταρουίς χωρίς να είναι σε θέση να κάνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

    "Μεγαλώνει η απειλή των Ταλιμπάν"

    Στο μεταξύ, ο διοικητής των στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν στρατηγός Στάνλεϊ Μακρίσταλ δήλωσε σε συνέντευξή του ότι οι Ταλιμπάν προωθούνται πέραν των παραδοσιακών οχυρών τους, στο νότιο και το ανατολικό Αφγανιστάν, προς τις βόρειες και τις δυτικές περιοχές της χώρας.

    Ο στρατηγός Μακρίσταλ, ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα μια εκτίμηση για τον πόλεμο, δήλωσε πως η ανάκαμψη των Ταλιμπάν θα υποχρεώσει τις ξένες δυνάμεις να αλλάξουν τακτική και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα παραμείνει υψηλός για μερικούς μήνες.

    "Αυτή τη στιγμή ο εχθρός είναι πολύ επιθετικός", δήλωσε ο Aμερικανός στρατηγός στην εφημερίδα Wall Street Journal σε συνέντευξη που έδωσε στην Καμπούλ. "Πρέπει να σταματήσουμε την ορμή τους, να σταματήσουμε την πρωτοβουλία τους. Είναι δύσκολη δουλειά".

    Η αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα και βρίσκεται σε εξέλιξη, θα έχει ως αποτέλεσμα ως το τέλος του χρόνου να σταθμεύουν στην ασιατική χώρα 68.000 αμερικανοί στρατιώτες.

    Οπως λέει ο στρατηγός ΜακΚρίσταλ, σκοπεύει να αναπτύξει περισσότερους αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή του Κανταχάρ για να υποστηρίξει τις καναδικές δυνάμεις που σήμερα έχουν την ευθύνητης ασφάλειας στην περιοχή.

    Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της ανεξάρτητης εκλογικής επιτροπής στην Καμπούλ δήλωσε ότι περίπου εκατό εκλογικά τμήματα της χώρας είναι πιθανό να μην ανοίξουν για τις προεδρικές και επαρχιακές εκλογές της 20ής Αυγούστου, εάν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας σε δέκα ιδιαίτερα προβληματικές εκλογικές περιφέρειες.

    Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και τα ξένα στρατεύματα εμπλέκονται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν σε 35 περιφέρειες, εννέα από τις οποίες εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Ζεκρία Μπαρακζάι.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 25644

    [13] Ληστεία ζεύγους υπερηλίκων στα Ιωάννινα

    Κοινωνία

    Ένα ζεύγος υπερηλίκων λήστεψαν άγνωστοι -μέχρι στιγμής- δράστες στο Κεράσοβο Δελβινακίου Ιωαννίνων.

    Άγνωστοι κουκουλοφόροι διέρρηξαν το σπίτι και υπό την απειλή μαχαιριού και ξύλινου ροπάλου, έδεσαν τους δύο υπερήλικες και τους πήραν 300 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μία κυνηγετική καραμπίνα.

    Εν συνεχεία, οι δράστες διέφυγαν πεζοί προς την ελληνοαλβανική μεθόριο.

    Εκτός από τις έρευνες της ελληνικής αστυνομίας, ειδοποιήθηκε και η αλβανική αστυνομίας για τη σύλληψή τους.

    Είδηση: 25657


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 August 2009 - 16:55:56 UTC