Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία Καραμανλή σε έργα στη Θράκη
  • [02] Κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη
  • [03] Παγίδευαν ΑΤΜ και αντιγράφανε κάρτες
  • [04] Σε αστυνομία και πυροσβεστική ο Χ. Μαρκογιαννάκης
  • [05] Στο Μόναχο για τον Χριστοφοράκο

    [01] Περιοδεία Καραμανλή σε έργα στη Θράκη

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 15 08 2009 18:06

    Έργα που έχουν μεγάλη, ουσιαστική και συμβολική σημασία στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Το πρώτο έργο που επισκέφθηκε ήταν ο κάθετος οδικός άξονας που συνδέει την Κομοτηνή με τη Νυμφαία και τη Βουλγαρία, για τον οποίο ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος, ο οποίος για χρόνια έμενε στα λόγια και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπευθύνων, ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος 23 χλμ, έχει 5 σήραγγες, είναι δύσκολος στην κατασκευή και αναμένεται να είναι έτοιμος το καλοκαίρι του 2010.

    Είδηση: 25834

    [02] Κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβρη

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Όλες τις απαραίτητες ενέργειες κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, ώστε να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου. Βεβαίως η τελική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αφού συνυπολογιστούν τα δεδομένα από το μέτωπο της νέας γρίπης. Ενημερωτικό υλικό θα μοιραστεί σε όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ αφίσες θα τοιχοκολληθούν στα σχολεία. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίοι θα ανοίξουν κανονικά. Οι ιδιωτικοί σταθμοί στις 17 Αυγούστου και οι δημόσιοι την 1η Σεπτεμβρίου.

    Είδηση: 25836

    [03] Παγίδευαν ΑΤΜ και αντιγράφανε κάρτες

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Δυο νεαρούς αλλοδαπούς οι οποίοι με τη μέθοδο της παγίδευσης και αντιγραφής στοιχείων από ΑΤΜ (SKIMMING) δύο αλλοδαποί 25 και 27 χρόνων πλαστογραφούσαν τραπεζικές κάρτες, αφαιρούσαν ποσά από λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών, συνέλαβε η αστυνομία.

    Είδηση: 25835

    [04] Σε αστυνομία και πυροσβεστική ο Χ. Μαρκογιαννάκης

    Πολιτική

    Επισκέψεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο υπουργός, μέσω ασυρμάτου, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους εργαζόμενους αστυνομικούς και τους ευχαρίστησε για την πολύτιμη προσφορά τους στην κοινωνία.

    Επίσης μέσω ασυρμάτου, ο κ. Μαρκογιαννάκης, ευχήθηκε και στους άνδρες της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν σε υπηρεσία και τους ευχαρίστησε για τα θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που υπάρχουν μέχρι σήμερα και δήλωσε αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα θα είναι εξίσου θετικά και στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

    Είδηση: 25832

    [05] Στο Μόναχο για τον Χριστοφοράκο

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα, θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, καθώς η επείγουσα προσφυγή για αναστολή της έκδοσης που υπέβαλαν οι συνήγοροί του στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καλσρούης δεν φαίνεται ικανή να καθυστερήσει τη διαδικασία. Τη Δευτέρα μεταβαίνουν στο Μοναχό τέσσερις αστυνομικοί μαζί με τον ανακριτή Νικο Ζαγοριανό, για να παραλάβουν τον άλλοτε ισχυρό άντρα της Siemens, και μάλιστα έχουν εκδώσει εισιτήρια επιστροφής για το βράδυ της ίδιας ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα έχουν μαζί τους και γιατρό, για την περίπτωση που ο Χριστοφοράκος επικαλεστεί πρόβλημα υγείας.

    Ο Στέφαν Κουρζάβε δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου τόνισε πάντως σε δηλώσεις του ότι ο πελάτης του θα σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και αν τελικά εκδοθεί θα επιστρέψει στην Ελλάδα με ψηλά το κεφάλι.

    Ο κ. Χριστοφοράκος θα λογοδοτήσει για αδικήματα που διέπραξε στο χρονικό διάστημα Απριλίου 2003 - Σεπτεμβρίου 2004, γιατί όλα τα υπόλοιπα έχουν παραγραφεί.

    Την ίδια ώρα, στα ύψη παραμένει η πολιτική κόντρα για τους ισχυρισμούς Χριστοφοράκου περί χρηματοδότησης των δύο μεγάλων κομμάτων από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens.

    Παράκαμψη της δικαιοσύνης και έλλειψη σοβαρότητας καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ η ΝΔ, με αφορμή την απόφασή του να ζητήσει από τους συνηγόρους του κ.Χριστοφοράκου τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του.

    Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κώστας Γείτονας δηλώνει στη REAL NEWS ότι δέχεται το άνοιγμα των λογαριασμών του και χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς Χριστοφοράκου κατασκευή του ιδίου και των δικηγόρων του για υπερασπιστικούς λόγους.

    Για υποκριτικές διακηρύξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, έκανε λόγο το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΝ σημείωσε πως ο διεφθαρμένος δικομματισμός έχει φθάσει στα όριά του.

    Είδηση: 25837


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 August 2009 - 17:17:32 UTC