Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξαν οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί
  • [02] Η πρώην σύζυγος του γαμπρού κατηγορείται για τον εμπρησμό στο Κουβέιτ
  • [03] Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου
  • [04] Κάνει τα κτίρια... αόρατα!
  • [05] Την εθνική ενότητα των Αλβανών σε Αλβανία το Κόσοβο θέλει ο Μπερίσα
  • [06] Τρεις γυναίκες στην κυβέρνηση του Ιράν
  • [07] 11 νεκροί από βόμβα στην Ινγκουσετία
  • [08] Ανοικτά και την Κυριακή τα καταστήματα στην Γαλλία
  • [09] Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα
  • [10] Ποινική έρευνα για το Arctic Sea
  • [11] Ένοπλη επίθεση ισλαμιστών σε κτίριο του ΟΗΕ στη Σομαλία
  • [12] Τραυματίες από πυροβολισμούς στα Χανιά
  • [13] Στις φυλακές της Κούβας δύο Έλληνες για ναρκωτικά
  • [14] Επεισόδια μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών στα Σκόπια
  • [15] Τροπικές καταιγίδες σε Φλόριδα και Καραϊβική

    [01] Άνοιξαν οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 17 08 2009 11:44

    Κανονικά ξεκίνησαν από σήμερα τη λειτουργία τους οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί ενώ την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν και οι Δημόσιοι. Λόγω του φόβου της νέας γρίπης και με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών έχει εκδώσει οδηγίες υγιεινής για την προφύλαξη από την μετάδοση του ιού.

    Συγκεκριμένα, κανονικά λειτουργούν από σήμερα το πρωί οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, βάση του επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Υγείας.

    Ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας πριν στην τηλεόραση της ΝΕΤ είπε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα, δεν χρειάζεται πανικός, με τα σημερινά δεδομένα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

    Όσον αφορά στις οδηγίες που δόθηκαν προς τους δασκάλους από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών σταθμών, συνιστάται:

    Να μην χρησιμοποιούνται πλέον πετσέτες αλλά χαρτομάντηλα μιας χρήσης Να γίνει από την πρώτη κιόλας ημέρα εκπαίδευση και μάθημα ατομικής καθαριότητας μέσα στον σταθμό. Να χρησιμοποιούνται πλαστικά παιχνίδια και όχι πάνινα Να αερίζονται πολύ καλά οι χώροι των σταθμών.

    Οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί ενώ οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικοί και σε καμία περίπτωση να μην πανικοβάλλονται.

    Από το τέλος Αυγούστου σε ετοιμότητα θα βρίσκονται σε όλη τη χώρα τα κέντρα εμβολιασμού. Ειδικά στον Δήμο Αθηναίων προβλέπεται να λειτουργήσουν 27 κέντρα εμβολιασμού και επτά κέντρα γρίπης.

    Τις επόμενες μέρες τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας θα αποφασίσουν οριστικά για την ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η 11η Σεπτεμβρίου.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25865

    [02] Η πρώην σύζυγος του γαμπρού κατηγορείται για τον εμπρησμό στο Κουβέιτ

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Η πρώην σύζυγος του γαμπρού κατηγορείται για τον εμπρησμό που προκάλεσε το θάνατο 44 ατόμων, όλα γυναίκες και παιδιά, κατά τη διάρκεια γαμήλιας γιορτής στο Κουβέιτ.

    Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, σε μία από τις σκηνές των καλεσμένων στον γάμο, στην περιοχή Αγιούν της Τζάχρα, δυτικά της Πόλης του Κουβέιτ και τα αίτιά της δεν είχαν διαπιστωθεί άμεσα.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Al-Qabas, η 23χρονη πρώην σύζυγος ομολόγησε στην αστυνομία ότι έβαλε φωτιά στην σκηνή όπου βρίσκονταν οι γυναίκες και τα παιδιά, προκειμένου να εκδικηθεί τον πρώην σύζυγό της "για κακομεταχείριση".

    Στο Κουβέιτ, γυναίκες και άνδρες γιορτάζουν χωριστά τις γαμήλιες εκδηλώσεις και τα παιδιά συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των γυναικών.

    Είδηση: 25869

    [03] Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου

    Ειδήσεις

    Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, μετά την υποχώρηση του δείκτη καταναλωτικής πίστης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχωρούσε το πρωί κατά 56 σεντς στα 66,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Μπρεντ κατέγραφε πτώση κατά 44 σεντς, στα 71 δολάρια το βαρέλι.

    Έρευνα του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή έδειξε υποχώρηση του δείκτη εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Λόγω της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της έρευνας αυτής, η τιμή του αργού υποχώρησε την Παρασκευή κατά 4,3%.

    Είδηση: 25855

    [04] Κάνει τα κτίρια... αόρατα!

    Μετά τον "μανδύα αορατότητας" πάνω στον οποίο εργάζονται πυρετωδώς οι επιστήμονες, με στόχο μελλοντικά να μετατρέπουν οποιοδήποτε αντικείμενο σε αόρατο, τώρα οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τρόπο να κάνουν ουσιαστικά τα κτίρια "αόρατα" στους σεισμούς!

    Αν τελειοποιηθεί, η "μαγική" συσκευή θα μπορεί να προστατεύσει από το πιο μικρό σπίτι μέχρι τον πιο μεγάλο ουρανοξύστη, ακόμα και από τον πιο ισχυρό σεισμό.

    Οι σεισμοί, το φως του ήλιου και το ραδιόφωνο έχουν ένα κοινό σημείο: όλα διαδίδονται μέσω κυμάτων. Η μόνη διαφορά, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι τα σεισμικά κύματα είναι τόσο ισχυρά [η ενέργειά τους μπορεί να ισοδυναμεί με αρκετές πυρηνικές βόμβες], που είναι σε θέση να ταρακουνούν τα κτίρια.

    Μία ομάδα επιστημόνων από το γαλλικό πανεπιστήμιο της Αιξ-Μασσαλίας και το βρετανικό πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, ανέπτυξαν ένα "φράγμα" που απομονώνει τα κτίρια από την επίδραση των σεισμικών κυμάτων, με συνέπεια τα κτίρια να μην "νιώθουν" τον σεισμό. Η σχετική επιστημονική εργασία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό φυσικής "Physical Review Letters".

    Η πρωτότυπη τεχνολογία βασίζεται σε μία ιδέα ανάλογη με αυτή που έχει εφαρμοστεί στα "αόρατα" από τα ραντάρ μαχητικά αεροσκάφη [Stealth], τα οποία χρησιμοποιούν συνδυασμούς ειδικά διαμορφωμένων και κατασκευασμένων υλικών που απορροφούν τα σήματα του ραντάρ και τα εκτρέπουν από την πορεία τους.

    Στην περίπτωση των σεισμών, η νέα τεχνολογία κάνει κάτι παρόμοιο. Χρησιμοποιώντας κομπιούτερ, οι ερευνητές κατασκεύασαν το μοντέλο μίας συσκευής που αποτελείται από διαδοχικούς ομόκεντρους δακτυλίους πλαστικού, χαλκού και τεσσάρων άλλων μετα-υλικών διαφορετικής ευκαμψίας, που όλα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να "εξοστρακίζουν" με αβλαβή τρόπο τα επερχόμενα σεισμικά κύματα.

    Σε μία σειρά από προσομοιώσεις στον υπολογιστή, οι ερευνητές βομβάρδισαν το δακτύλιο γύρω από ένα κτίριο με το ισοδύναμο επιφανειακών σεισμικών κυμάτων διαφόρων συχνοτήτων [30 έως 150 Hertz]. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι προστατευτικοί δακτύλιοι απορρόφησαν και εξέτρεψαν από την πορεία τους τα κύματα του σεισμού, χωρίς ουσιαστικά να ενοχλήσουν καθόλου το κτίριο στο εσωτερικό του δακτυλίου. Τα κτίρια του μέλλοντος θα μπορούσαν να είναι εφοδιασμένα με τέτοιους δακτυλίους προστασίας, που θα τα κάνουν "αόρατα" στους σεισμούς.

    "Επαναστατική" χαρακτήρισαν την ιδέα ο φυσικός Τζον Πέντρι του Imperial College του Λονδίνου και ο φυσικός Ουλφ Λέοναρντ του πανεπιστημίου Σεν Άντριους της Σκωτίας, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία του περιοδικού "Science". Πριν τρία χρόνια ο Πέντρι, ο Λέοναρντ και συνεργάτες τους ήσαν οι πρώτοι που, σε ξεχωριστές εργασίες τους στο "Science", δημοσίευσαν τις πρώτες προτάσεις για τη δημιουργία συσκευών "αορατότητας".

    Στο μεταξύ διάστημα, η ιδέα έχει γνωρίσει τρομερή ανάπτυξη διεθνώς και ήδη αναπτύσσονται τεχνολογίες για επίτευξη "αορατότητας" όχι μόνο σε σχέση με τα κύματα του φωτός, αλλά επίσης όσον αφορά τα κύματα του ήχου, τα κύματα του νερού και, τώρα πλέον, τα κύματα των σεισμών. Στην τελευταία πάντως περίπτωση, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να κατασκευαστεί η πρώτη πραγματικά λειτουργική συσκευή προστασίας από τα σεισμικά κύματα.

    Σύνδεσμος για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία, στην διεύθυνση:

    http://scitation.aip.org/getabs/servlet/GetabsServlet?prog=normal&id=PRLTAO000103000002024301000001&idtype=cvips&gifs=yes

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / "Physical Review Letters" / "Science"Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25866

    [05] Την εθνική ενότητα των Αλβανών σε Αλβανία το Κόσοβο θέλει ο Μπερίσα

    Ευρώπη

    Την ιδέα της "Μεγάλης Αλβανίας", φαίνεται να προωθεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι η εθνική ενότητα των Αλβανών θα πρέπει να αποτελέσει τη βασική ιδέα της πολιτικής του τόσο στην Αλβανία όσο και στο Κόσοβο. "Δεν θα πρέπει να υπάρχουν τελωνεία μεταξύ των δύο αυτών χωρών. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Αλβανία και το Κόσοβο να θεωρούν η μία την άλλη ξένη χώρα κι αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την κυριαρχία των δύο χωρών", δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

    "Η ιδέα της εθνικής ενότητας βασίζεται στα ευρωπαϊκά ιδανικά, που απαιτούν πολλή δουλειά (για την υλοποίησή τους). Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου κι εγώ θα εργαστούμε προκειμένου να άρουμε τα εμπόδια που σταματούν τους Αλβανούς από το να αισθάνονται ενωμένοι σ' ολόκληρη την επικράτεια, στην οποία ζουν", πρόσθεσε ο Σαλί Μπερίσα.

    Μιλώντας για τις σχέσεις των Τιράνων με τους πολιτικούς στο Κόσοβο, ο κ. Μπερίσα είπε ότι είναι εξαιρετικές, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος ή της αντιπολίτευσης.

    Σημείωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας, του οποίου ηγείται, έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Δημοκρατική Συμμαχία στο Κόσοβο, αλλά αυτό, όπως είπε, δεν επηρεάζει καθόλου τις εξαιρετικές σχέσεις του κόμματός του με άλλα κόμματα, στο Κόσοβο.

    "Είμαστε ανοιχτοί κι εγώ προσωπικά σέβομαι το ρόλο κάθε κόμματος. Συνέβαλαν αποφασιστικά στην αντίσταση στο Κόσοβο και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του και γι' αυτό δεν μπορώ παρά να έχω αυτή τη στάση", τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

    Είδηση: 25867

    [06] Τρεις γυναίκες στην κυβέρνηση του Ιράν

    Τουλάχιστον τρεις γυναίκες, δήλωσε ότι θα προτείνει για να αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα στη νέα κυβέρνησή του ο Ιρανός Πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, μία ενέργεια που προκαλεί έκπληξη στο συντηρητικό ισλαμικό κράτος.

    Επίσης, ο συντηρητικός Πρόεδρος του Ιράν δήλωσε ότι η Δύση είναι υπεύθυνη για τις διαδηλώσεις που γίνονται στη χώρα μετά τις προεδρικές εκλογές της 12ης Ιουνίου.

    Οι εκλογές και τα όσα έχουν ακολουθήσει έχουν βυθίσει το Ιράν στη μεγαλύτερη εσωτερική κρίση μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979, επιτρέποντας να έλθουν στο προσκήνιο οι διαφορές στους κόλπους της κυβερνώσας ελίτ.

    Η απροσδόκητη δήλωση του Αχμαντινετζάντ ότι θα προτείνει γυναίκες για την ανάληψη υπουργικών καθηκόντων μπορεί να είναι προσπάθεια για την εξασφάλιση της υποστήριξης γυναικών στη χώρα, δεδομένου ότι οι μετριοπαθείς αντίπαλοί του είχαν ταχθεί υπέρ της αλλαγής της θέσης των γυναικών στο Ιράν.

    Εφ' όσον εγκριθούν οι προτάσεις του Αχμαντινετζάντ, θα είναι η πρώτη φορά που κάποια γυναίκα θα αναλαμβάνει υπουργικά καθήκοντα, μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979.

    "Με την 10η προεδρική εκλογή μπήκαμε σε μία νέα εποχή. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει ριζικά και στην κυβέρνηση θα γίνουν μεγάλες αλλαγές", δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ.

    Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει να ανατεθεί το υπουργείο κοινωνικών υπηρεσιών στη δικηγόρο Φατεμέ Αζορλού και το υπουργείο Υγείας στην πρώην βουλευτή και καθηγήτρια πανεπιστημίου, Μαρζιέ Βαχίντ Νταστιέρντι.

    "Τουλάχιστον άλλη μία γυναίκα θα προστεθεί", δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ.

    Ο Αχμαντινετζάντ δεν ανακοίνωσε ποιός θα αναλάβει την ευθύνη του υπουργείου πετρελαίων, στην πέμπτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του κόσμου, αλλά, γνωστοποίησε ότι θα διατηρήσει στη θέση του τον υπουργό Βιομηχανίας, Αλί Ακμπάρ Μεχραμπιάν, που θεωρείται στενός συνεργάτης του Αχμαντινετζάντ.

    Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη να παρουσιάσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του στο κοινοβούλιο. Όμως, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τους συντηρητικούς που ελέγχουν το Σώμα, αλλά και με τους μετριοπαθείς, που θεωρούν την επόμενη κυβέρνηση ως μη έχουσα νομιμοποίηση.

    Είδηση: 25864

    [07] 11 νεκροί από βόμβα στην Ινγκουσετία

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον 11 είναι οι νεκροί από την έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος που σημειώθηκε το πρωί στο αρχηγείο της αστυνομίας στη μουσουλμανική περιοχή της Ρωσίας της Ινγκουσετίας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίταρ Τας, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

    Όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας, η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ναζράν, τη μεγαλύτερη της Ινγκουσετίας, και προκλήθηκε από βόμβα που περιείχε 20 κιλά της εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ.

    Επίσης, από την έκρηξη της βόμβας που ήταν τοποθετημένη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο τουλάχιστον άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    Είδηση: 25863

    [08] Ανοικτά και την Κυριακή τα καταστήματα στην Γαλλία

    Ευρώπη

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 17 08 2009 10:57

    Η Γαλλία εγκαινίασε έναν νόμο, όπως επιθυμούσε ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος διευρύνει την λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές.

    Η Γαλλία εγκαινίασε έναν νόμο, όπως επιθυμούσε ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος διευρύνει την λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές.

    Ο νέος αμφιλεγόμενος αυτός νόμος, που δημοσιεύθηκε μόλις την περασμένη Τρίτη στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επεκτείνει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, που έως τώρα περιοριζόταν στα καταστήματα τροφίμων, πολιτιστικών ή αθλητικών ειδών.

    Επιτρέπει στο εξής την λειτουργία των καταστημάτων στις μεγάλες εμπορικές περιοχές των οικιστικών συγκροτημάτων του Παρισιού, της Λιλ και της Μασσαλίας, καθώς και στις τουριστικές περιοχές και τις περιοχές με ιαματικές πηγές.

    Η χαλάρωση των κανονισμών για το άνοιγμα των καταστημάτων, όπως αναμενόταν, προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση στην Γαλλία.

    Για την δεξιά -που βρίσκεται στην εξουσία- το κείμενο του νόμου είναι "αναγκαίο προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική και εμπορική δραστηριότητα" της Γαλλίας, πρώτου -ανά τον κόσμο- τουριστικού προορισμού.

    Η αριστερά διαβλέπει ένα "ξεδιάλεγμα της κοινωνίας που πηγαίνει πολύ πιο πέρα από μία νομική απόφαση" και εκφράζει την αντίθεσή της, όπως και τα συνδικάτα και οι οικογενειακές οργανώσεις, παρά του ότι ο νόμος προβλέπει ότι όσοι εργάζονται τις Κυριακές θα αμείβονται καλύτερα.

    Στην περίβλεπτη λεωφόρο Champs Elysees, σημείο υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος στο Παρίσι, ορισμένα εμβληματικά καταστήματα, όπως τα καταστήματα πολυτελών δερματίνων ειδών Lancel και Louis Vuitton, μπόρεσαν έτσι να ανοίξουν τις πόρτες τους εντελώς νόμιμα.

    Ωστόσο, πολλές μεγάλες αλυσίδες, όπως η Gap ή η Zara, παρέμειναν κλειστές, καθώς δεν μπόρεσαν να οργανωθούν ώστε να ανοίξουν από αυτή την Κυριακή.

    Είδηση: 25862

    [09] Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 17 08 2009 11:05

    Υπό των έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει την Κυριακή στη Ζάκυνθο το Αρτεμίσιο και τα Μέγαρα, ενώ σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι και σήμερα αυξημένος σε πολλές περιοχές της χώρας λόγων των ισχυρών ανεμων.

    Συγκεκριμένα, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στα Μέγαρα και έκαιγε δασική έκταση στον δρόμο Κοκκιναρέα προς Χάνι.

    Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

    Είδηση: 25860

    [10] Ποινική έρευνα για το Arctic Sea

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 17 08 2009 11:12

    Ποινική έρευνα, ανακοίνωσαν ότι άρχισαν οι λιμενικές αρχές της Μάλτας, έπειτα από τη φερόμενη πειρατεία σε ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Μάλτας, που εξαφανίστηκε πριν από δύο εβδομάδες και για το οποίο ζητήθηκε η καταβολή λύτρων στην Φινλανδία.

    Ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, επικαλούμενος «τα γενικά χαρακτηριστικά του εκβιασμού "με την χρήση βίας και των σοβαρών απειλών που βαραίνουν την ζωή και την υγεία" του ρωσικού πληρώματος».

    Το , που εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα στις 31 Ιουλίου, καθώς εγκατέλειπε τη Μάγχη, εντοπίστηκε στα ανοικτά του Πράσινου Ακρωτηρίου. Το ρωσικό ναυτικό το έχει κατά πόδας με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ.

    Όπως διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η λιμενική Αρχή της Μάλτας

    [MMA], η Μάλτα ακολουθεί την Σουηδία και την Φινλανδία στην έρευνα για

    την μυστηριώδη εξαφάνιση του πλοίου.

    Είδηση: 25861

    [11] Ένοπλη επίθεση ισλαμιστών σε κτίριο του ΟΗΕ στη Σομαλία

    Ειδήσεις

    Το κτίριο του ΟΗΕ στην νότια Σομαλία αποπειράθηκαν να καταλάβουν Σομαλοί Ισλαμιστές οι οποίοι, όμως, απωθήθηκαν από του άνδρες ασφαλείας, που κατά την ανταλλαγή πυρών σκότωσαν τρεις από τους αντάρτες. Ένοπλοι ισλαμιστές εισέβαλαν σε κτιριακό συγκρότημα των Ηνωμένων Εθνών, στη νότια Σομαλία, δήλωσαν σήμερα Δευτέρα αυτόπτες μάρτυρες, αλλά οι φρουροί ασφαλείας που εργάζονται στο κτίριο ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν τρεις από τους ενόπλους.

    "Περίπου δέκα ένοπλοι άνδρες εξαπέλυσαν επίθεση κατά του συγκροτήματός μας των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη Ουαζίντ, χθες το βράδυ...μετά από κάποια λεπτά ανταλλαγής πυροβολισμών οι φρουροί ασφαλείας μας απώθησαν τους δράστες και σκότωσαν τρεις από αυτούς", είπε στο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στην Ουαζίντ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ένας από τους φρουρούς των Ηνωμένων Εθνών τραυματίστηκε.

    Είδηση: 25857

    [12] Τραυματίες από πυροβολισμούς στα Χανιά

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 17 08 2009 09:25

    Δυο τραυματίες είναι ο απολογισμός της έντονης διαμάχης που είχαν δυο άτομα στον Καβρο Χανίων.

    Το περιστατικό συνέβη στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από καφετερία -μπαρ στην περιοχή του Καβρού Γεωργιούπολης.

    Δυο κάτοικοι της περιοχής ηλικίας 27 και 33 ετών Υπό συνθήκες που ακόμα δεν έχουν διευκρινισθεί, άρχισαν να διαπληκτίζονται ανταλλάσοντας βαριές κουβέντες μέσα στο κατάστημα.

    Λίγο μετά βγήκαν έξω από αυτό και τότε ακούστηκαν δυο πυροβολισμοί. Οπλοφορούσαν κι οι δυο και θέλησαν να λύσουν τις διαφορές τους με τα όπλα.

    Τόσο ο 27 χρόνος όσο και ο 33 χρόνος τραυματίστηκαν στο χέρι και την κοιλιακή χώρα αντίστοιχα. Στο σημείο κλήθηκαν και έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις και αποφασίσθηκε η μεταφορά των δυο τραυματιών σε διαφορετικά νοσοκομεία.

    Αρχικά κι οι δυο μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Στην συνέχεια, ο 27χρόνος που έχει τραυματιστεί στο χέρι μεταφέρθηκε στο "Βενιζέλειο" και ο 33/χρόνος με τραύμα στην κοιλιά στο νοσοκομείο Ρέθυμνου και οι δυο νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25858

    [13] Στις φυλακές της Κούβας δύο Έλληνες για ναρκωτικά

    Αμερική-ΗΠΑ

    Δύο Έλληνες 24 και 27 ετών, συνελήφθησαν και κρατούνται από τις κουβανικές Αρχές, καθώς είχαν καταπιεί 50 κάψουλες με κοκαΐνη, την οποία είχαν προμηθευτεί από τη Βενεζουέλα και επρόκειτο να τη μεταφέρουν στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες εκτελούσαν εντολές έγκλειστου των Φυλακών Κορυδαλλού.

    Είδηση: 25856

    [14] Επεισόδια μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών στα Σκόπια

    Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα Σκόπια, όπου τα τελευταία εικοσιτετράωρα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανόφωνων με αφορμή ποδοσφαιρικό αγώνα. Απολογισμός των επεισοδίων ήταν τέσσερα άτομα να τραυματιστούν. Συγκεκριμένα, τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Σκοπίων κατά τη διάρκεια επεισοδίων το απόγευμα μεταξύ οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπίων, «Βάρνταρ», και Αλβανών κατοίκων προαστίου των Σκοπίων, όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σκληροπυρηνικοί Σλαβομακεδόνες οπαδοί της ομάδας «Βάρνταρ», επιτέθηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα Αλβανών κατοίκων σε προάστιο των Σκοπίων, την ώρα που οι πρώτοι κατευθύνονταν πεζή για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα ντέρμπι μεταξύ δύο Σλαβομακεδονικών ομάδων.

    Κατά την επιστροφή των οπαδών της ομάδας «Βάρνταρ» από το γήπεδο, τα επεισόδια με Αλβανούς κατοίκους του προαστίου «Νέρεζι» επεκτάθηκαν και διαρκούν μέχρι και αυτή την ώρα, παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.

    Αλβανοί κάτοικοι της περιοχής και βουλευτές αλβανικών κομμάτων στην ΠΓΔΜ κατηγόρησαν την αστυνομία για ολιγωρία.

    Επίσης ο Σλαβομακεδόνας δήμαρχος της περιοχής, Στέβτσε Γιακίμοφσκι, ο οποίος προέρχεται από την αντιπολίτευση, κατηγόρησε την αστυνομία για αδυναμία διατήρησης της δημόσιας τάξης.

    Είδηση: 25854

    [15] Τροπικές καταιγίδες σε Φλόριδα και Καραϊβική

    Ειδήσεις

    Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές στη Φλόριδα των ΗΠΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις δύο τροπικές καταιγίδες που αναμένεται να πλήξουν από σήμερα την περιοχή και είναι από τις πρώτες που σημειώνονται φέτος. Οι δύο τροπικές καταιγίδες, που μετατοπίζονται από την Κυριακή βρίσκονται στην Καραϊβική και τον Κόλπο του Μεξικού, κινούνται επικίνδυνα στην περιοχή, με την καταιγίδα Μπιλ να απειλεί με ανάταξή της σε κυκλώνα και την Κλοντέτ να είναι προ των πυλών ι τη Φλόριδα.

    Οι δύο καταιγίδες, μαζί με μία τρίτη την Άνα, η οποία έχει υποβαθμισθεί ήδη, είναι οι πρώτες καταιγίδες που σημειώνονται για φέτος, σε μία αναπάντεχα ήρεμη καλοκαιρινή περίοδο των καταιγίδων στον Ατλαντικό, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

    Η καταιγίδα Μπιλ ακόμη βρίσκεται πολύ ανατολικά, 2.315 χλμ ανατολικά από τις Μικρές Αντίλλες, όπως ανακοίνωσε τα μεσάνυκτα, ώρα Ελλάδος, το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο Μαϊάμι της Φλόριδας. Την καταιγίδα, που κινείται με ταχύτητα 26 χλμ/ώρα, συνοδεύουν άνεμοι έντασης 100 χλμ/ώρα.

    «Η Μπιλ αναμένεται να αναταχθεί σε κυκλώνα αργότερα απόψε, ή αύριο», τονίζει στο ίδιο ανακοινωθέν του το Κέντρο.

    Σήμερα η Φλόριδα αναμένεται να δεχθεί μεγάλο όγκο βροχής και να μαστιγωθεί από ισχυρούς ανέμους καθώς η καταιγίδα Κλοντέτ κατευθύνεται στην αμερικανική χερσόνησο. Στις 03.00, ώρα Ελλάδος, η καταιγίδα απείχε 155 χλμ από την Πενσακολα της Φλόριδας, και εκινείτο με 19 χλμ/ώρα, συνοδευόμενη από ανέμους έντασης 85 χλμ/ώρα.

    Είδηση: 25853


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 August 2009 - 17:31:39 UTC