Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάνω από 100 ώρες πτήσης συμπλήρωσαν τα Canadair
  • [02] Διεθνής συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς
  • [03] Έκκληση για κοινή δράση της ΕΕ στο μεταναστευτικό
  • [04] Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού
  • [05] Αλλοδαπός επιχείρησε να κάψει την σύζυγό του
  • [06] Έκαψαν ελληνική σημαία στην FYROM
  • [07] Απρόσκοπτη η κυκλοφορία προς την Αθήνα
  • [08] Δικαιολογημένοι απόντες και με διασφαλισμένο το ημερομίσθιο

    [01] Πάνω από 100 ώρες πτήσης συμπλήρωσαν τα Canadair

    Κοινωνία

    Περισσότερες από 100 ώρες πτήσης, με 660 ρίψεις νερού που αντιστοιχούν σχεδόν σε τέσσερις τόνους νερού, πραγματοποίησαν τα Canadair που μετέχουν στην "μάχη" για την κατάσβεση της φωτιάς στον νομό Αττικής.

    Όπως έγινε γνωστό, τα Canadair SL-215 και SL-415 πραγματοποίησαν συνολικά σήμερα 33 εξόδους στον νομό Αττικής, συμπληρώνοντας 103,5 ώρες πτήσης με 660 ρίψεις νερού που αντιστοιχούν σε ρίψη 3.960 τόνων νερού.

    Σε επιφυλακή βρίσκεται το 100% των ενόπλων δυνάμεων του νομού Αττικής και σε ετοιμότητα ελικόπτερα Agusta bell ab-205 και ένα αεροσκάφος C-130 της πολεμικής αεροπορίας.

    Είδηση: 26069

    [02] Διεθνής συνδρομή στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 23 08 2009 23:35

    Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές και οι ένοπλες δυνάμεις, μαζί και με άλλους συντεταγμένους και εθελοντικούς φορείς, για δεύτερο συνεχές 24ωρο στην Β/Α Αττική, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης».

    Η εν λόγω επίπονη και άνιση μάχη της κατάσβεσης της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει την Β/Α Αττική, ενισχύεται και από πυροσβεστικά μέσα και προσωπικό χωρών του εξωτερικού.

    Ήδη τα ελληνικά εναέρια μέσα που επιχειρούν στη περιοχή ενισχύθηκαν με δύο αεροπλάνα canadair από την Ιταλία, κι ένα κυπριακό πυροσβεστικό ελικόπτερο, ενώ αναμένεται περεταίρω ενίσχυση, μετά και την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι ενεργοποιεί τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε., ζητώντας τη συνδρομή των χωρών-μελών για την αποστολή εναέριων δυνάμεων κατάσβεσης πυρκαγιών.

    Βοήθεια και από την Κύπρο για καταπολέμηση των πυρκαγιών

    Η Κύπρος αποστέλλει βοήθεια σε έμψυχο και άψυχο υλικό για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Ήδη, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο έχει ήδη φθάσει στην περιοχή των πυρκαγιών, ενώ από την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο αναχώρησε ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Αεροπορίας, μεταφέροντας πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα. Δεύτερο αεροσκάφος αναμένεται για να μεταφέρει και άλλη βοήθεια. Όπως ανακοινώθηκε, στην Ελλάδα αποστέλλονται συνολικά 60 δασοπυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών Κύπρου και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

    Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε και από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας [Γ.Ε.Α.], στην Αθήνα βρίσκεται, προερχόμενο από την Κύπρο -με ενδιάμεσο σταθμό στην Ρόδο- το γιγαντιαίο ρωσικής κατασκευής πυροσβεστικό ελικόπτερο Καμώφ, το μεγαλύτερο ελικόπτερο στον κόσμο.

    Επίσης, ένα άλλο C-130 μετέφερε στην Αθήνα 37 πυροσβέστες και 2 οχήματα από την Κύπρο.

    Το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΕΛ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι βρίσκεται αλληλέγγυο στη δοκιμασία των κατοίκων της Αττικής και χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει βοήθεια, ανταποκρινόμενη στην έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης, εξαίρει την αυτοθυσία των Ελλήνων πυροσβεστών και των εθελοντών που παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες, απέναντι στις φλόγες.

    Αυστρία

    Η Αυστρία στέλνει έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμύνης.

    Ο αυστριακός στρατός θα θέσει στην διάθεση της Ελλάδας τρία ελικόπτερα Agusta Bell AB-212, τα οποία μπορούν να ρίξουν 1.000 λίτρα νερού, καθώς και μικρά αεροπλάνα Pilatus PC-6 Turbo Porter, μεταφορικής δυνατότητας 800 λίτρων νερού, διευκρίνισε το υπουργείο.

    Επίσης, 30 στρατιωτικοί κι ένα μεταγωγικό αεροπλάνο Hercules C-130 θα συνοδέψουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

    Γαλλία

    Επίσης, ανακοινώθηκε από το Γ.Ε.Α. ότι έχουν προσγειωθεί στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας τα δύο γαλλικά πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου canadair, που έχουν αποσταλεί προκειμένου να συμβάλλουν στις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για ενίσχυση του πυροσβεστικού δυναμικού για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.

    Είδηση: 26068

    [03] Έκκληση για κοινή δράση της ΕΕ στο μεταναστευτικό

    Έκκληση για μία κοινή λύση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, λίγες ημέρες μετά τις τελευταίες πληροφορίες περί πνιγμού λαθρομεταναστών στην Μεσόγειο, απηύθυνε η Ιταλία.

    "Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως ένα Ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει πολλές ανακοινώσεις, αλλά, ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τι γίνεται όταν μία ομάδα μεταναστών φθάνει τα σύνορα της Ευρώπης", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι.

    Σε αυτές τις δηλώσεις, προέβη ο κος Φρατίνι μετά την ανακάλυψη την Πέμπτη από τις ιταλικές Αρχές ενός πλοιαρίου που μετέφερε πέντε λαθρομετανάστες από την Ερυθραία.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις των λαθρομεταναστών, άλλοι 73 έχασαν τη ζωή τους, όταν το πλοιάριο διέπλεε την περιοχή της Μεσογείου προερχόμενο από την Αφρική.

    "Όλοι είμαστε Ευρωπαίοι, όλοι και από 27 χώρες, πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη αυτών των ανθρώπων", πρόσθεσε ο Φρατίνι, ο οποίος αναφέρθηκε στις συνομιλίες με την Μάλτα για την συνέχιση της αστυνόμευσης των χωρικών υδάτων, στην οποία -όπως είπε- πρέπει να μετάσχουν και άλλες χώρες.

    Η Ιταλία υποστηρίζει ότι για μία τόσο μικρή χώρα, είναι πολύ μεγάλης έκτασης τα χωρικά ύδατα της Μάλτας και για αυτό πρέπει να αστυνομεύονται σωστά.

    "Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι συνομιλίες που διεξάγονται σχεδόν επί 10 χρόνια με την Μάλτα για αυτήν την θαλάσσια περιοχή, είναι απολύτως απαραίτητες για όλη την διεθνή κοινότητα", τόνισε ο Φρατίνι.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας, Τόνιο Μποργκ, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα υπογράψει μία συμφωνία με την Ιταλία για να περιορίσει τις ερευνητικές και διασωστικές επιχειρήσεις στη θάλασσα.

    Είδηση: 26067

    [04] Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού

    «Μάχη» με περίπου 50.000 τόνους χαρτιού συνεχίζουν να δίνουν -από χθες το βράδυ- οι πυροσβέστες στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, όπου ξέσπασε φωτιά στο προαύλιο εργοστασίου ανακύκλωσης χαρτιού.

    Από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου, ούτε κατοικημένες περιοχές.

    Η πυρκαγιά, που τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, έκαψε χιλιάδες τόνους χαρτιού.

    Στην περιοχή παραμένουν, λόγω του εύφλεκτου υλικού που σιγοκαίει, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες.

    Είδηση: 26066

    [05] Αλλοδαπός επιχείρησε να κάψει την σύζυγό του

    Κοινωνία

    Για πρόκληση πυρκαγιάς και απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κοντά στην Ιερά Μονή του Αγ. Κυπριανού, περιέλουσε την 27χρονη ομοεθνή σύζυγό του με εύφλεκτο υγρό, σκοπεύοντας να την θανατώσει.

    Εν συνεχεία, ο μεν 41χρονος τράπηκε σε φυγή, κι η δε 27χρονη, στην προσπάθεια της να σωθεί κινήθηκε φλεγόμενη στους θάμνους, καλώντας προς βοήθεια, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, από την οποία κάηκε ένα στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης, μέχρις ότου να κατασβεστεί πλήρως.

    Η 27χρονη μεταφέρθηκε με εκτεταμένα εγκαύματα στο ΚΑΤ, ενώ ο δράστης συνελήφθη στο 28ο χλμ. της Ολυμπίας Οδού [πρώην Αθηνών-Κορίνθου].

    Προανάκριση για το εν λόγω συμβάν διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

    Είδηση: 26063

    [06] Έκαψαν ελληνική σημαία στην FYROM

    Κόσμος -

    Ευρώπη

    Ελληνική σημαία στην παραλίμνια πόλη Στρούγκα, της FYROM, έκαψαν -άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες- τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Η ελληνική σημαία είχε αναρτηθεί σε ιστό μαζί με σημαίες και άλλων χωρών, σε διεθνή εκδήλωση ποίησης, που διεξάγεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, στην πόλη της Στρούγκας, στις όχθες της Οχρίδας.

    Η αστυνομία των Σκοπίων διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    Αναλυτικότερα, οι άγνωστοι δράστες έκαψαν την ελληνική σημαία στην παραλίμνια πόλη Στρούγκα, στο Β/Δ τμήμα της ΠΓΔΜ, τις πρώτες πρωινές ώρες και σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, το εν λόγω προσβλητικό -για το εθνικό μας σύμβολο- περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή.

    Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

    Η ελληνική σημαία είχε αναρτηθεί σε ιστό μαζί με άλλες σημαίες αρκετών ακόμη χωρών, στην διάρκεια της διεθνούς εκδήλωσης ποίησης που διεξάγεται κάθε χρόνο, την περίοδο αυτή, στην πόλη της Στρούγκας η οποία απλώνεται κατά μήκος της λίμνης της Οχρίδας.

    Η διεθνής εκδήλωση ποίησης στην πόλη Στρούγκα διεξάγεται κάθε χρονιά από το 1966 και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα στην ΠΓΔΜ. Το 1985, το πρώτο βραβείο ποίησης απονεμήθηκε στον Έλληνα ποιητή, Γιάννη Ρίτσο.

    Είδηση: 26062

    [07] Απρόσκοπτη η κυκλοφορία προς την Αθήνα

    Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στα ρεύματα εισόδου προς Αθήνα, σύμφωνα πάντα με την Τροχαία Αττικής.

    Στα διόδια των Αφιδνών η κυκλοφορία είναι ομαλή, ενώ και στα διόδια του Ρίου δεν παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων, καθώς η ανάσχεση δεν ξεπερνά τα 500 μέτρα.

    Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στην περιοχή των Τεμπών στο ρεύμα προς Αθήνα, η οποία φτάνει ως και τα 5 χιλιόμετρα, που όμως αντιμετωπίζεται από την τροχαία.

    Επιπλέον, αυξημένη κίνηση παρατηρείται μεταξύ του 16ου και 24ου χιλιομέτρου, στο τμήμα του Αντιρρίου-Ιωαννίνων.

    Μέχρι τώρα, από τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς Κατερίνη, πέρασαν περίπου 42.000 οχήματα, ενώ στο ρεύμα εισόδου [προς την Θεσσαλονίκη], πέρασαν περίπου 30.000 οχήματα.

    Είδηση: 26061

    [08] Δικαιολογημένοι απόντες και με διασφαλισμένο το ημερομίσθιο

    Κοινωνία

    Δικαιολογημένη θα είναι η απουσία για την Δευτέρα των εργαζομένων του δημοσίου τομέα που δεν θα μπορέσουν να έρθουν, λόγω των εκτάκτων συνθηκών, πλην όσον η θέση τους εντάσσονται στο σχέδιο «Ξενοκράτης», ενώ ενθαρρύνεται και ο ιδιωτικός τομέας να υιοθετήσει την ίδια στάση.

    Συγκεκριμένα, η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, αποφάσισε την εφαρμογή των διατάξεων 380,656-658 του Αστικού Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, που δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στις εργασίες τους, την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009, λόγω των πυρκαγιών [το οποίο συνεπάγεται ανωτέρα βία] και οι επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν κανονικά, οι εργαζόμενοι θα λάβουν το ημερομίσθιο τους.

    Επίσης, με έκτακτη ανακοίνωση της Αστυνομίας, συστήνεται στους αδειούχους που επιστρέφουν στην Αθήνα από την καλοκαιρινή τους άδεια να αναβάλουν το ταξίδι τους και να αποφύγουν την εθνική οδό στις εισόδους προς την πρωτεύουσα.

    Επισημαίνεται ότι η είσοδος στην Αθήνα θα γίνεται από συγκεκριμένες εισόδους και όσοι οδηγοί επιβάλλεται να επιστρέψουν, θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που θα δίνονται από ραδιοφώνου.

    Σε εκτροπές της κυκλοφορίας προχωρούν λόγω της φωτιάς, σε όλες τις πληγείσες περιοχές της Β/Α Ατικής.

    Είδηση: 26060


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 August 2009 - 20:56:49 UTC