Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άρειος Πάγος: Νόμιμες οι μεταβιβάσεις ακινήτων εάν τακτοποιηθούν οι ημιυπαίθριοι
  • [02] Ν. Αφρική:18 νεκροί από τη γρίπη και συνολικά 5.000 τα κρούσματα
  • [03] Προς τα 75 $ το βαρέλι του αμερικανικού αργού
  • [04] Κέντρα Εμβολιασμού Γρίπης
  • [05] Γυμναστική... για περισσότερα χρόνια ζωής
  • [06] Πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε Πορτογαλία - Ισπανία
  • [07] Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για τις πυρκαγιές
  • [08] Επαφές Νετανιάχου σε Λονδίνο-Βερολίνο
  • [09] Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών από το ΥΠΕΧΩΔΕ και ΟΣΚ
  • [10] Τη λύπη του εξέφρασε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος
  • [11] Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες
  • [12] Αύριο οι βάσεις εισαγωγής
  • [13] Επίσκεψη Ιερώνυμου στην Β/Α. Αττική

    [01] Άρειος Πάγος: Νόμιμες οι μεταβιβάσεις ακινήτων εάν τακτοποιηθούν οι ημιυπαίθριοι

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 24 08 2009 18:58

    Νόμιμες χαρακτηρίζονται με γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιω.Τέντε οι μεταβιβάσεις ακινήτων, μετά την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων τους, σύμφωνα με το νέο νομοθετικό καθεστώς.

    Η γνωμοδότηση του κ. Τέντε, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τις δηλώσεις των ημιυπαίθριων χώρων, συνιστά απάντηση προς τους συμβολαιογράφους της χώρας, στο ερώτημα που υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 29-7-2009, ζητώντας να διευκρινιστεί αν σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου (άρθρα 40 και 41 του Ν.3775/2009) επιτρέπονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων που άλλαξαν χρήση των χώρων τους.

    Όπως εκτιμά ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, ακόμη και προ της τροποποίησής του με τις νέες διατάξεις, ο Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός, σε καμιά περίπτωση αλλαγής χρήσης αυθαιρέτων κτισμάτων δεν προέβλεπε ως κύρωση την απαγόρευση της μεταβίβασης και μάλιστα με τη συνέπεια της ακυρότητας της συμβολαιογραφικής πράξης.

    Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει ο κ. Τέντες, σύμφωνα με τον Ν.1577/1985 (ΓΟΚ), ο οποίος τροποποιήθηκε με τον νέο νόμο, η αλλαγή χρήσης κτιρίου ή μέρους του χωρίς άδεια της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας χαρακτηρίζεται αυθαίρετη.

    Οι κυρώσεις που προβλέπει, ωστόσο, αφορούν μόνο σε επιβολή προστίμου ή κατεδάφιση, αλλά όχι στην απαγόρευση της μεταβίβασης του ακινήτου.

    ΑΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26087

    [02] Ν. Αφρική:18 νεκροί από τη γρίπη και συνολικά 5.000 τα κρούσματα

    Ειδήσεις

    Δεκαοκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Νότια Αφρική εξαιτίας της νέας γρίπης, ενώ συνολικά τα κρούσματα είναι 5000, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υγειονομικές αρχές,

    Επίσης ζήτησαν να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι έγκυες γυναίκες.

    "Εννέα από τα άτομα που πέθαναν ήταν γυναίκες έγκυες", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων. "Είναι θεμελιώδες να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στα συμπτώματα της γρίπης σε έγκυες γυναίκες", προστίθεται στην ανακοίνωση.

    Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στις 18 Ιουνίου και ο πρώτος θάνατος ανακοινώθηκε στις 3 Αυγούστου.

    ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26089

    [03] Προς τα 75 $ το βαρέλι του αμερικανικού αργού

    Ειδήσεις

    Προς τα 75 $ το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών, κινήθηκε η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, εν μέσω αισιοδοξίας για το ότι μία ανάκαμψη της οικονομίας ενδέχεται να πυροδοτήσει αναζωπύρωση της παγκόσμιας ζήτησης για ενέργεια.

    Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού κέρδιζε το απόγευμα 58 λεπτά στο βαρέλι σε σχέση με την τιμή "κλεισίματος" της περασμένης Παρασκευής, διαμορφούμενη στα 74,47 $, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει τα 74,81 $, τα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα από τις 21 Οκτωβρίου του 2008.

    Η τιμή του αντίστοιχου συμβολαίου του αργού τύπου Μπρεντ διαμορφωνόταν στα 74,30 $, κερδίζοντας 11 λεπτά στο βαρέλι, σε σχέση με το "κλείσιμο" της περασμένης Παρασκευής. Νωρίτερα, είχε αγγίξει τα 74,75 $.

    Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις νέες βιομηχανικές παραγγελίες στην ευρωζώνη τον Ιούνιο, δείχνοντας μεγαλύτερη της αναμενόμενης ανάκαμψης σε σχέση με τον περασμένο Μάιο, ήρθαν να προστεθούν στις ενδείξεις για ανάκαμψη της οικονομίας. Η ζήτηση για πετρέλαιο στην Κίνα αυξήθηκε, τον περασμένο Ιούλιο, κατά 3,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

    Παρέχοντας νέα ένδειξη για το ότι η οικονομία αναδύεται από την ύφεση, έκθεση της Federal Reserve του Σικάγου έδειξε ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ βελτιώθηκε, τον προηγούμενο μήνα, για μία ακόμη φορά σε σχέση με τα εξαιρετικά εξασθενημένα επίπεδα στα οποία είχε υποχωρήσει νωρίτερα, μέσα στο 2009.

    Οι όλο και πιο πολλές ενδείξεις για βελτίωση της οικονομίας, συνέβαλαν στην αύξηση της όρεξης των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου, με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών στην Ασία να σημειώσουν, κέρδη πάνω από 2%.

    Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι τιμές των μετοχών άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 μηνών ενώ ανοδικά κινήθηκαν και στη Γουώλ-Στρητ.

    Είδηση: 26088

    [04] Κέντρα Εμβολιασμού Γρίπης

    Το τοπικό σχέδιο της νομαρχίας Αθηνών για την αντιμετώπιση της πανδημίας της γρίπης απέστειλε στον υπουργό υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός.

    Σύμφωνα με το «Τοπικό Σχέδιο Δράσης», η νομαρχία Αθηνών θα δημιουργήσει 315 «Κέντρα Εμβολιασμού Γρίπης» [Κ.Ε.Γ.] στους 48 δήμους, αναλόγως με τον πληθυσμό τους, ούτως ώστε να μπορέσει να εμβολιαστεί το σύνολο των πολιτών, που φθάνει τα 4.300.000, σε περίπτωση που ζητηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ ο εμβολιασμός όλου του πληθυσμού.

    Για τη δημιουργία των 315 Κ.Ε.Γ., σε συνεργασία με τους 48 Δήμους ζητήθηκαν οι απαραίτητοι χώροι. Αποκλείστηκαν τα σχολικά συγκροτήματα προκειμένου να μην παρακωλύονται τα μαθήματα.

    Για τη λειτουργία των 315 Κ.Ε.Γ. απαιτούνται 630 γιατροί, 1.890 νοσηλευτές και 1.260 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 9ωρη βάρδια. Ωστόσο, όπως τονίζεται στο σχέδιο, η νομαρχία Αθηνών έχει στο δυναμικό της 23 γιατρούς, 28 νοσηλευτές και ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της είναι 1.350 -συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων- ενώ σύμφωνα με τον Οργανισμό θα έπρεπε να υπηρετούν 3.560.

    Λόγω της έλλειψης προσωπικού, έχει ζητηθεί από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Πανελλήνια Ένωση Νοσηλευτών, τον Ερυθρό Σταυρό, τους σχετικούς Μ.Κ.Ο., κλ.π., η συνδρομή τους σε ιατρούς και νοσηλευτές για τη στελέχωση των Κ.Ε.Γ..

    Το πλήρες κείμενο του εν λόγω τοπικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας της γρίπης βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας, http://nom-athinas.gov.gr.

    Είδηση: 26082

    [05] Γυμναστική... για περισσότερα χρόνια ζωής

    Η καλή φυσική κατάσταση προσθέτει χρόνια ζωής λέει ο σοφός λαός και ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει και μια νεώτερη μελέτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας όσοι άνθρωποι διατηρούνται σε καλή φυσική κατάσταση έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποβιώσουν λόγω διαφόρων αιτιών.

    Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Οτάγκο στο Ντουνέντιν της Νέας Ζηλανδίας, έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση κατά μέσο όρο για εννέα χρόνια 4.384 υγιείς ενήλικες μέσης και τρίτης ηλικίας. Ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης, το οποίο εκτιμήθηκε βάσει δοκιμασίας σε μηχάνημα γυμναστικής, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες.

    Τα δυο τρίτα όσων ανήκαν στην ομάδα με τα χαμηλότερα επίπεδα ακολουθούσαν στο ελάχιστο τις συστάσεις των ειδικών, σύμφωνα με τις οποίες η μέτρια άσκηση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα και να έχει διάρκεια τουλάχιστον 30 λεπτά.

    Μεταξύ των πέντε ομάδων, καταγράφηκαν διαφορές στα επίπεδα της σωματικής δραστηριότητας που είχαν οι εθελοντές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, δυο στους δέκα εθελοντές που είχαν τα πλέον χαμηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης εμφάνιζαν διπλάσιο κίνδυνο να πεθάνουν μέσα σε χρονικό διάστημα εννέα χρόνων. Το ίδιο φάνηκε να ισχύει και για το 13% των συμμετεχόντων που βρίσκονταν ένα επίπεδο πιο πάνω στην κλίμακα εκτίμησης της φυσικής κατάστασης.

    Το αντίστοιχο ποσοστό κινδύνου για εκείνους που είχαν την καλύτερη φυσική κατάσταση ήταν 6%.

    "Τα αποτελέσματα της μελέτης δίνουν έμφαση στη σημασία που έχουν για την υγεία τα υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης, τα οποία μπορούν να επιτευχθούν με την συστηματική σωματική δραστηριότητα", σχολιάζει η επικεφαλής της μελέτης δρ. Sandra Mandic.

    Σύμφωνα με την ερευνήτρια, το επίπεδο φυσικής κατάστασης σχετίζεται με την μακροβιότητα, ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος και προβλήματα υγείας όπως η υπέρταση ή τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντική η συμβολή της σωματικής άσκησης, ακόμη και για τους ανθρώπους που είναι αδύνατοι και η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, καταλήγει η ερευνήτρια.

    Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο περιοδικό "Medicine and Science in Sports and Exercise".

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 26078

    [06] Πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε Πορτογαλία - Ισπανία

    Ευρώπη

    Στο έλεος των πυρκαγιών εξακολουθούν να βρίσκονται οι χώρες της Ιβηρικής, δεδομένου ότι τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Πορτογαλία τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να αποτεφρώνουν χιλιάδες στρέμματα δάσους ανεξέλεγκτες. Συγκεκριμένα, οι πυρκαγιές συνεχίζουν και σήμερα να μαίνονται στην Πορτογαλία και την Ισπανία, ανακοίνωσαν πυροσβέστες και αξιωματούχοι. Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες προσπαθούν να ελέγξουν μια πυρκαγιά στην περιφέρεια Μπραγκάντσα της βόρειας Πορτογαλίας. Δύο άλλες πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο στις περιφέρειες Μπραγκάντσα και Γκουάρντα.

    Μια τέταρτη πυρκαγιά πέρασε στην Ισπανία, όπου προχώρησε μέσα στο φυσικό πάρκο Αρίμπες ντελ Ντουέρο, κοντά στο Σιουδάδ Ροντρίγκο.

    Δύο πυρκαγιές μαίνονται επίσης ανεξέλεγκτες στη βόρεια ισπανική επαρχία Θαμόρα αφού έκαψαν περισσότερα από 13.000 στρέμματα δασών και θάμνων. Μία από τις πυρκαγιές προκάλεσε χθες Κυριακή την προσωρινή εκκένωση του χωριού Καμπάνας ντε Αλίστε.

    Μια άλλη πυρκαγιά κατασβήστηκε στην περιφέρεια αυτή αφού εκδηλώθηκε σε πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων και κατέστρεψε πάνω από 60.000 στρέμματα μέσα σε έξι ημέρες.

    Οι πορτογαλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι περισσότερες από 30 μεγάλες πυρκαγιές είχαν καταστρέψει ως τις 15 Αυγούστου πάνω από 90.000 στρέμματα βλάστησης. Στην Ισπανία πυρκαγιές υπολογίζεται ότι έκαψαν πάνω από 750.000 στρέμματα.

    Είδηση: 26085

    [07] Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για τις πυρκαγιές

    Ειδήσεις

    Οι πυρκαγιές στην Β/Α Αττική έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα να καλύπτουν λεπτό προς λεπτό το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς.

    Οι TAIMS της Νέας Υόρκης, το αμερικανικό δίκτυο CΝΝ, το βρετανικό δίκτυο BBC, η βρετανική εφημερίδα Guardian, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, η ιστοσελίδα του γαλλικού περιοδικού Express, η ισπανική εφημερίδα El Pais, η γερμανική εφημερίδα Die Zeit και το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ που έχουν συνεχείς αναφορές στην εξέλιξη των πυρκαγιών που εξακολουθούν να πλήττουν την Β/Α Αττική και να προκαλούν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης.

    "Για τέταρτη ημέρα, οι πυρκαγιές κατακαίουν τα βόρεια προάστια της Αθήνας, καταστρέφοντας σπίτια και υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να απομακρυνθούν!", γράφουν οι TAIMS της Νέας Υόρκης.

    "Με τους ανέμους να πνέουν με μεγάλη ένταση, οι πυρκαγιές, ανεξέλεγκτες, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε 14 προάστια και αποτέφρωσαν χιλιάδες στρέμματα στην Πεντέλη, το τελευταίο φυσικό σύνορο που προστατεύει την Αθήνα!", σημειώνεται στην αμερικανική εφημερίδα.

    Το αμερικανικό δίκτυο CΝΝ αναφέρει ότι «Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αθήνα, επιχειρούν εξαντλημένες, αλλά, με αποφασιστικότητα!".

    "Η Ελλάδα κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθώς οι πυρκαγιές φθάνουν στην Αθήνα" γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian. "Χιλιάδες Έλληνες αγωνίζονται να σώσουν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές που μαίνονται εκτός ελέγχου στα προάστια, ενώ η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και κινητοποίησε τον στρατό!", σημειώνεται στην βρετανική εφημερίδα.

    "Χιλιάδες κάτοικοι των βορείων προαστίων της Αθήνας πέρασαν άλλη μία νύχτα στο ύπαιθρο, καθώς οι φλόγες εξακολουθούν να απειλούν μεγάλες περιοχές. Οι πυρκαγιές προκάλεσαν μια οικολογική καταστροφή!", μεταδίδει στις ειδήσεις του το βρετανικό δίκτυο BBC.

    "Οι φλόγες στις εισόδους της Αθήνας!", γράφει το γαλλικό περιοδικό Express στην ηλεκτρονική του έκδοση. "Εκατοντάδες πυροσβέστες συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις φλόγες, που κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις δασικές περιοχές που βρίσκονται στις εισόδους της Αθήνας, απειλώντας προάστια της ελληνικής πρωτεύουσας και υποχρεώνοντας πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους", τονίζεται στο γαλλικό περιοδικό.

    "Η Ελλάδα στις φλόγες! Η Γαλλία στέλνει τέσσερα Καναντέρ μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.", γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

    Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA αναφέρει ότι "Υπάρχει ελαφρά βελτίωση στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Ελλάδα!"

    "Η εξασθένιση των ανέμων εμπόδισε τις φλόγες να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της πρωτεύουσας και οδήγησε στον περιορισμό των εστιών.", σημειώνεται από το ιταλικό πρακτορείο

    "Φωτιά και πανικός στα περίχωρα της Αθήνας!" γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, τονίζοντας ότι οι φλόγες "Κυκλώνουν την ελληνική πρωτεύουσα!".

    "Οι δασικές πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στα βόρεια προάστια της Αθήνας!" αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, τονίζοντας ότι "Η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη. Υπάρχουν εκατοντάδες εστίες, οι οποίες -εντός ολίγων λεπτών- μετατρέπονται -με την βοήθεια του ανέμου- σε τεράστια τείχη φωτιάς, τα οποία καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους!".

    Είδηση: 26086

    [08] Επαφές Νετανιάχου σε Λονδίνο-Βερολίνο

    Ευρώπη

    Για συναντήσεις κορυφής, μεταβαίνει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Λονδίνο και το Βερολίνο, σε μία στιγμή όπου η διεθνής κοινότητα κορυφώνει τις πιέσεις της για τον τερματισμό του ισραηλινού εποικισμού της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, προκειμένου να ευνοηθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

    Ο Νετανιάχου αναχωρεί στο Λονδίνο θα έχει συνομιλίες με τον βρετανό ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν και εν συνεχεία, με τον αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Τζορτζ Μίτσελ, με τον οποίον επί πολλές εβδομάδες έχουν προσπαθήσει να βρουν μία χρυσή τομή για ένα moratorium στις ισραηλινές εποικιστικές δραστηριότητες.

    Την Πέμπτη, ο Νετανιάχου θα έχει επαφές με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

    Παράλληλα, ο ισραηλινός ηγέτης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστινίους, πριν από το τέλος του Σεπτεμβρίου. Ο Νετανιάχου έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνόδου του υπουργικού συμβουλίου, μετά τις απαισιόδοξες παρατηρήσεις από τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας για τις πιθανότητες ειρήνευσης στην περιοχή.

    Επίσης, όπως τόνισε, η συνάντησή του με τον Μίτσελ «Δεν πρόκειται να είναι η τελευταία πριν την δρομολόγηση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου για την αναθέρμανση των διαπραγματεύσεων!».

    Σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους, ο Νετανιάχου που πρωτύτερα δεν δεχόταν να μιλήσει για πάγωμα των εποικισμών, πρότεινε να υπάρξει αναστολή στις δημόσιες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την κατασκευή κατοικιών στη Δυτική Όχθη έως τις αρχές του 2010.

    Την χειρονομία αυτή, χαιρέτισε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος κάλεσε από την πλευρά του τους Άραβες και τους Παλαιστίνιους να κάνουν παραχωρήσεις. Από την πλευρά του, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον Νετανιάχου, ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί «υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη μίας αποφασιστικής ανάκαμψης στην ειρηνευτική διαδικασία!».

    Παράλληλα, ο Νετανιάχου θα θέσει υπ' όψιν των συνομιλητών του στο Λονδίνο και το Βερολίνο τον κίνδυνο από ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. «Πρόκειται να θίξουμε την απειλή που αφήνει να πλανάται το πρόγραμμα αυτό πάνω από τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια και να εξετάσουμε με τους ευρωπαίους φίλους μας τα καταλληλότερα μέτρα για να εμποδίσουμε τους Ιρανούς να αποκτήσουν πυρηνικές δυνατότητες. Πιστεύουμε πως οι προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να ενταθούν!», τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρκ Ρεγκέβ.

    Είδηση: 26083

    [09] Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών από το ΥΠΕΧΩΔΕ και ΟΣΚ

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 24 08 2009 18:00

    Το έργο της καταγραφής των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, ξεκινά το ΥΠΕΧΩΔΕ, κλιμάκια του οποίου θα βρίσκονται από αύριο στις πληγείσες περιοχές, ενώ και από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων θα αρχίσει, μετά από εντολή του υπουργού η αποτίμηση των ζημιών που υπέστησαν τα σχολεία της Β/Α Αττικής.

    Συγκεκριμένα, από ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοινώθηκε ότι με εντολή του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΥΑΣ) άρχισε την καταγραφή ζημιών σε κτίσματα.

    Πρώτον, σε συνεργασία με την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και τους δήμους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, κατέγραψε τους οικισμούς στους οποίους έγιναν ζημιές σε κτίσματα και έγινε μια πρώτη εκτίμηση.

    Σύμφωνα με αυτή, ζημιές έχουν υποστεί περίπου 150 σπίτια.

    Δεύτερον, από την Τρίτη, τριάντα Επιτροπές Μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ θα ξεκινήσουν την συστηματική και πλήρη καταγραφή των ζημιών στα κτίσματα των οικισμών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

    Σε επιφυλακή ο ΟΣΚ

    Σε επιφυλακή τέθηκε, με εντολή του υπουργού Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, προκειμένου, στο πλαίσιο της αποτίμησης των καταστροφών μετά το πέρας του έργου της κατάσβεσης στις πληγείσες περιοχές, να εντοπίσει τυχόν ζημιές σε κτήρια των περιοχών, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, σε συνεργασία με τους επιμέρους Διευθυντές.

    Παράλληλα,, με εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΚ, Στέφανου Αγιάσογλου, τέθηκαν στη διάθεση των νομαρχών και δημάρχων των πληγεισών περιοχών οι μηχανικοί, που απαρτίζουν τις Ομάδες Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του Οργανισμού.

    Είδηση: 26084

    [10] Τη λύπη του εξέφρασε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    Κοινωνία

    Στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται για τρίτη ημέρα στην Αττική αναφέρθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. "Η σκέψη μας και η προσευχή μας είναι μαζί τους και ευχόμεθα να προστατεύσει ο Θεός τις άλλες περιοχές της Ελλάδος, να σταματήσει το κακόν εις την Αττικήν και να προστατεύσει, να προφυλάξει τις άλλες περιοχές της Ελλάδος από ανάλογους κινδύνους και απειλές", είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, του χωριού Άγιοι Θεόδωροι.

    "Σήμερα, που εμείς γιορτάζουμε και πανηγυρίζουμε, αγαπητοί αδελφοί, εις την Ελλάδαν, εις την Αττικήν, όπως θα βλέπετε εις την τηλεόραση, βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες καταστρεπτικές πυρκαγιές. Συμπάσχουμε με όλους τους αδελφούς μας, οι οποίοι χάνουν την περιουσία τους, χάνουν τα σπίτια τους, χάνουν το βίος τους και Θεός φυλάξοι, πολλές φορές, απειλείται και η ίδια τους η ζωή", πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος.

    Είδηση: 26077

    [11] Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες

    Κοινωνία

    Ταλαιπωρία περίμενε το πρωί τους 195 επιβάτες του ταχύπλοου πλοίου FLYINGCAT-1 που εκτελούσε το δρομολόγιο επιστροφής, από Ύδρα-Πόρο-Πειραιά, όταν κι ενώ έπλεε στο δίαυλο και ετοιμαζόταν να καταπλεύσει στον Πόρο, υπέστη σοβαρή μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο.

    Τελικά το FLYINGCAT-1 ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από 2 τοπικές λάντζες στο λιμάνι του Πόρου, ενώ οι επιβάτες αποβιβάσθηκαν και εν συνεχεία, θα μεταφερθούν μερίμνης της εταιρείας οδικώς με πούλμαν στον Πειραιά.

    Επίσης, ταλαιπωρία υπέστησαν χθες το βράδυ και οι 687 επιβάτες του ταχύπλοου Highspeed-1, το οποίο ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Άγιο Κωνσταντίνο και ενώ κατέπλεε στο λιμάνι υπέστη βλάβη στον καταπέλτη του.

    Οι 20 από τους 687 επιβάτες αποβιβάστηκαν με χειροκίνητη σκάλα, ενώ οι υπόλοιποι μετά από 2 ώρες, όταν αποκαταστάθηκε η βλάβη του καταπέλτη.

    Είδηση: 26081

    [12] Αύριο οι βάσεις εισαγωγής

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 24 08 2009 19:46

    Το πρωΐ της Τρίτης στις 10.00 π.μ. θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

    Οι βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων, θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ, στο πλαίσιο ειδικής εκπομπής που θα μεταδοθεί λίγο μετά τις 10 το πρωΐ της Τρίτης. Ταυτοχρόνως, θα αναρτηθούν στην ειδική ιστοσελίδα της ERTONLINE: http://www.ert.gr/exams.

    Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μετά τις 10 αύριο το πρωί, να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας [http://www.ypepth.gr/el_ec_category11440.htm] πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων [Επώνυμο β Όνομα β Πατρώνυμο β Μητρώνυμο].

    Την ίδια ημέρα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις και τα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

    Είδηση: 26079

    [13] Επίσκεψη Ιερώνυμου στην Β/Α. Αττική

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 24 08 2009 14:13

    Στις πληγείσες περιοχές της Β/Α . Αττικής, που για τέταρτη ημέρα βρίσκονται στο έλεος των πυρκαγιών, βρέθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος αφού είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, είχε συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες από τους οποίους ενημερώθηκε για τον απολογισμό της φωτιάς καθώς και μοναχούς των μονών που κινδύνεψαν από τις φλόγες.

    Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτη Γαβριήλ Παπανικολάου, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' της Εκκλησίας της Ελλάδος, Κωστή Δήμτσα επισκέφτηκε αρχικώς τις περιοχές του Βαρνάβα, του Μαραθώνα, της Πεντέλης, όπου είχε συνάντηση και με την υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς Ντίνα Μπέη και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης. Στη συνέχεια μετέβη στη Νέα Μάκρη, τον Βουτσά, τον Άγιο Στέφανο, τη Δροσιά και τη Σταμάτα.

    Συνομίλησε με τοπικούς παράγοντες και τις αρχές αλλά και τους κατοίκους δίνοντας σε όλους κουράγιο και δύναμη στη συνέχιση του δύσκολου έργου τους. Σε δηλώσεις του, φανερά συγκινημένος, χαρακτήρισε τραγωδία την καταστροφή του φυσικού πλούτου των περιοχών και ζήτησε εθνική ομοψυχία. ''Αυτές τις ώρες'', είπε χαρακτηριστικά, ''πρέπει να είμαστε όλοι μια οικογένεια''. Στη διάρκεια των συναντήσεων με φορείς της τοπικής κοινωνίας τόνιζε διαρκώς την διάθεση της Εκκλησίας μέσω της Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' για τη παροχή οιασδήποτε βοήθειας όπου και όταν απαιτείται με κάθε δυνατό τρόπο.-

    Στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας η "Αλληλεγγύη"

    Στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας έχει τεθεί, κατόπιν εντολής του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου η Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος ''Αλληλεγγύη'', η οποία από το Σάββατο βρίσκεται σε επιφυλακή με γνώμονα την ανακούφιση των πυροπαθών. Άμεση προτεραιότητα η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας όσων έχουν ανάγκη σε στέγη, τρόφιμα καθώς και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί κ.λ.π.).

    Ο Αρχιεπίσκοπος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παλόπουλο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, εξέφρασε την αγωνία του και τη συμπαράσταση του για τον πύρινο όλεθρο και την οδύνη των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, ενημερώνοντας τους για τη στήριξη της Εκκλησίας όπου καθίσταται αναγκαία και χρήσιμη.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' κ. Κωστής Δήμτσας, προέβη σε ενημέρωση του κοινού, μέσω της ΝΕΤ για την εντολή του Αρχιεπισκόπου και τη διάθεση της Εκκλησίας μέσω της Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' στις ανάγκες της πολιτείας.

    Στους ξενώνες της "Αλληλεγγύης" παιδιά και ηλικιωμένοι από την Πεντέλη

    Στο πλαίσιο της συνδρομής της Εκκλησίας της Ελλάδος στον αγώνα της πολιτείας για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, από το Σάββατο το βράδυ οι Ξενώνες ΜΕΡΙΜΝΑ Ι & ΜΕΡΙΜΝΑ ΙΙ της Μ.Κ.Ο ''Αλληλεγγύη'' έχουν διατεθεί στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πύρινη λαίλαπα που για τρίτη συνεχή ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης, στη ΜΕΡΙΜΝΑ Ι φιλοξενούνται ήδη, παιδιά με τους συνοδούς τους, από το Αναρρωτήριο Πεντέλης.

    Τα παιδιά με τη συνοδεία τους, υποδέχτηκαν στελέχη της ''Αλληλεγγύης'' και στη συνέχεια μόλις τακτοποιήθηκαν τα επισκέφτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' Κωστής Δήμτσας, ο οποίος συνομίλησε με το προσωπικό που τα συνόδευε για να λάβει ενημέρωση των αναγκών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

    Επίσης, σε ανταπόκριση αιτήματος από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας (ΕΚΕΠΙ) στον ξενώνα ΜΕΡΙΜΝΑ Ι, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 6 κατάκοιτοι ηλικιωμένοι με 1 συνοδό από το Γηροκομείο ΒΙΛΑΣ Πεντέλης. Στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη τέθηκε το Συνεδριακό Κέντρο στην Αλίαρτο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λειβαδείας με διαθεσιμότητα 100 κλινών και το Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Αγία Βαρβάρα, με δυνατότητα 70 κλινών. Τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών έχει αναλάβει η Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' της Εκκλησίας της Ελλάδος.

    Είδηση: 26076


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 24 August 2009 - 16:59:05 UTC