Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες συναντήσεις ενόψει ΔΕΘ
  • [02] Κηδεύεται ο ηρωικός πιλότος
  • [03] Στις φλόγες το Palos Verdes της Καλιφόρνια
  • [04] Toyota: Κλείνει το εργοστάσιο στην Καλιφόρνια
  • [05] Πέθανε ο ποιητής & συγγραφέας Σεργκέι Μιχάλκωφ
  • [06] Νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης
  • [07] Γ.Δραγασάκης: «διαφωνώ πλήρως»
  • [08] Μέτρα για πιο «πράσινη» αυτοκίνηση

    [01] Νέες συναντήσεις ενόψει ΔΕΘ

    Πολιτική

    Συνεχίζει τις συναντήσεις του με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, ενόψει της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός. Στις 11:00 βλέπει το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, στις 12:30 τη ΓΣΕΒΕΕ και στις 14:00 το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Μετά τις χθεσινές συναντήσεις του με φορείς ο Κώστας Καραμανλής διεμήνυσε πως η εξάντληση κάθε περιθωρίου για τη στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

    "Προτεραιότητα η στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων"

    Η εξάντληση κάθε περιθωρίου για τη στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη μέρα των συναντήσεων του, ενόψει ΔΕΘ, με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.

    Η ΓΣΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή της στην κυβερνητική πολιτική προαναγγέλλοντας απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών ζήτησε ο ΣΕΒ.

    " Η προσπάθεια εξόδου από την κρίση δεν είναι εύκολη και απαιτεί δύσκολες, αλλά αναγκαίες εθνικά αποφάσεις" δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας.

    Επαφές Παπανδρέου ενόψει ΔΕΘ

    Επαφές με τα προεδρεία της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ είχε και ο Γιώργος Παπανδρέου , ο οποίος ανακοίνωσε ότι στη ΔΕΘ, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας , που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με τον προεδρο της ΓΣΕΕ, ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε, ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει σειρά αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν επί ΝΔ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26190

    [02] Κηδεύεται ο ηρωικός πιλότος

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 08 2009 11:10

    Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται το απόγευμα ο σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας, που έχασε πρόωρα τη ζωή του, την Πέμπτη το μεσημέρι στην Κεφαλονιά στη διάρκεια επιχείρησης για την κατάσβεση πυρκαγιάς, όταν το πυροσβεστικό του αεροσκάφος προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ και συνετρίβη. Η κηδεία του άτυχου πιλότου θα γίνει στις 6 παρά τέταρτο το απόγευμα στο Νεκροταφείο Παπάγου.Στην Πολεμική Αεροπορία κηρύχθηκε διήμερο πένθος, ενώ συλλυπητήρια στην οικογένεια του εξέφρασε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

    Είδηση: 26193

    [03] Στις φλόγες το Palos Verdes της Καλιφόρνια

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 08 2009 10:40

    Τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στη <a href="http://a123.g.akamai.net/f/123/36789/5m/cbslocalimg.dayport.com/htm/DayPortCBSPlayer.html?categoryID=71,102,72,73,101,104,96,77,86,95,80,69,90,89,92,98,99,100,108,193,192&limit=10&articleID=

    <!-- var prefix = '&#109;a' + 'i&#108;' + '&#116;o'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy58722 = '8861' + '&#64;'; addy58722 = addy58722 + 'kcbs' + '&#46;' + 'd&#97;yp&#111;rt' + '&#46;' + 'c&#111;m'; document.write( '' ); document.write( addy58722 ); document.write( '' );

    <!-- document.write( '' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //--> &adInsertionInterval=2&bannerAdConDefID=29&defaultPreviewImage=http%3A//cdn.dayport.com/vlnimg/img/PartnerPlayer/samplepreviewimage.jpg&domain=kcbs.dayport.com&imageDomain=cdn.dayport.com/kcbsimg&limit_default=10&conDefID=9&videoAdObjectID=28&logoAdConDefID=8&logoAdObjDefID=27&hitboxAccountID=DM5307034JDN&hitboxDomain=cbs2.com&siteName=KCBS%20TV&callLetters=KCBS&isLiveStream=true&version=20071003" target="_blank">νότια Καλιφόρνια, στα όρη Γκάμπριελ, απειλώντας κατοικημένες περιοχές και έχοντας ήδη προκαλέσει μεγάλες καταστροφές. Τα πύρινα μέτωπα μαίνονται κυρίως στη χερσόνησο του Palos Verdes και στην La Canada όπου έχει ήδη διαταχθεί η εκκένωση τουλάχιστον 500 κατοικιών. Μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα δίνουν 1700 πυροσβέστες και εναέρια μέσα.

    Σχετικά άρθρα: Fires force evacuations in La CaΓ±ada, Palos Verdes Peninsula

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26192

    [04] Toyota: Κλείνει το εργοστάσιο στην Καλιφόρνια

    Ειδήσεις

    Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στις ΗΠΑ η απόφαση της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota να κλείσει το εργοστάσιό της στην Καλιφόρνια, μετά από 25 χρόνια. Το εργοστάσιο στο Φρίμοντ λειτουργούσε σε συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία GM υπό την επωνυμία New United Motor Manufacturing Inc. Ωστόσο η GM είχε αποχωρήσει εδώ και δυο μήνες στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που επήλθε μετά τη χρεοκοπία της. Η απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής στην Καλιφόρνια, θέτει σε κίνδυνο άμεσα περισσότερες από 4500 θέσεις εργασίας. Για θλιβερή ημέρα έκανε λόγο ο κυβερνήτης της πολιτείας Άρνονλντ Σβαρτζενέιγκερ.

    Εμμέσως απειλούνται 35.000 θέσεις εργασίας

    Η απόφαση για διακοπή της παραγωγής εντάσσεται στα σχέδια της ιαπωνικής εταιρίας για μείωση της παραγωγής ώστε να περιοριστούν οι ζημιές.

    Σε δηλώσεις του, ο Ατσούσι Νιίμι, αντιπρόεδρος της Toyota, εξήγησε ότι η μονάδα δεν είναι πλέον βιώσιμη οικονομικά τονίζοντας ότι η εταιρεία αναγκάζεται να προβεί σε αυτήν την ενέργεια.

    Η συνδικαλιστική οργάνωση United Auto Workers, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στη μονάδα, χαρακτήρισε την απόφαση καταστροφική και κατηγόρησε την Toyota ότι εγκαταλείπει τους εργαζόμενους και την πολιτεία στην οποία διατηρούσε τις εγκαταστάσεις της.

    "Δεν είναι καιρός να κλείνει μία επιτυχημένη παραγωγική μονάδα. Η Καλιφόρνια είναι μία από τις πιο σημαντικές αγορές για την Toyota." δήλωσε ο Τζίμι Σίτλς, αντιπρόεδρος της United Auto Workers.

    Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 35.000 θέσεις εργασίας στην Καλιφόρνια, που εμμέσως εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία, βρίσκονται σε κίνδυνο, την ώρα που -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- η ανεργία στην Καλιφόρνια ανέρχεται στο 11,9%.

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26191

    [05] Πέθανε ο ποιητής & συγγραφέας Σεργκέι Μιχάλκωφ

    Ειδήσεις

    Πέθανε σε ηλικία 96 ετών, ο ποιητής και συγγραφέας Σεργκέι Μιχάλκωφ, ο οποίος είχε γράψει τον σοβιετικό εθνικό ύμνο επί Στάλιν και μετά τον εθνικό ύμνο της ανεξάρτητης Ρωσίας.

    "Ο Σεργκέι Μιχάλκωφ έφυγε από την ζωή!", δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο INTERFAX, ο Ντένις Μπαγκλάι -εις εκ των συνεργατών του.

    Πατέρας των διάσημων Ρώσων κινηματογραφιστών Νικίτα Μιχάλκωφ και Αντρέι Κοντσαλόφσκι, ο Σεργκέι Μιχάλκωφ έγραψε τους στίχους του ύμνου που έψαλλαν οι Σοβιετικοί επί Στάλιν, κι εν συνεχεία τον "αποσταλινοποιημένο" ύμνο, μετά το θάνατο του Στάλιν και την καταδίκη της προσωπολατρείας του το 1956 [που απλώς αντικατέστησε το όνομα του Στάλιν με εκείνο του Λένιν] και πάνω στην ίδια μουσική, τον ύμνο στη δόξα της ανεξάρτητης Ρωσίας.

    Θαυμαστής του Στάλιν στην εποχή του, μετά του πρώην Προέδρου και νυν πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και του σημερινού αρχηγού κράτους -του νυν Προέρου- Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Σεργκέι Μιχάλκωφ είχε γράψει και πολλά βιβλία για παιδιά.

    Οι Μεντβέντεφ και Πούτιν εξέφρασαν αμέσως -μέσω των εκπροσώπων τους- την θλίψη τους για τον θάνατο αυτού "του μνημείου του ρωσικού πολιτισμού!", όπως τον απεκάλεσαν.

    Είδηση: 26189

    [06] Νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Το όγδοο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης ανακοίνωσε το πρωί το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για μία γυναίκα 58 ετών η οποία παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ. Η κατάστασή της θεωρείται κρίσιμη. Η ασθενής πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη, Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια και υποστηρίζεται από αιμοκάθαρση καθώς και από νόσο Goodpasture-ανοσοκαταστολή. Επιπλέον είναι υπέρβαρη. Την ίδια ώρα, 33 νεοσύλλεκτοι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού στο Μεγάλο Πεύκο εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα, εκ των οποίων τρεις, μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26194

    [07] Γ.Δραγασάκης: «διαφωνώ πλήρως»

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 28 08 2009 11:46

    Την πλήρη διαφωνία του, τόσο με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές, όσο και με τις δηλώσεις του κ. Π. Κοροβέση περί ανάμειξης της αριστεράς στο σκάνδαλο SIEMENS, εκφράζει ο κ. Γ. Δραγασάκης σε μακροσκελή επιστολή του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο κ. Δραγασάκης αναφέρει στην επιστολή του ότι, "Παρ' όλο που το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών -αν και αρνητικό- δεν ήταν καταστροφικό, οι εξελίξεις που ακολούθησαν έχουν δημιουργήσει μία εξαιρετικά αρνητική κατάσταση που έχει γεμίσει με θλίψη, απογοήτευση και θυμό τον κόσμο που μας ψήφισε, αλλά και ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας που είχαν επενδύσει πολλές προσδοκίες στον ΣΥΡΙΖΑ!".

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εν συνεχεία τονίζει ότι «Από τις ευρωεκλογές και μετά, αναπτύσσεται μία δυναμική αντιπαράθεσης και συγκρούσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ!» και σημειώνει ότι «Αν και τα αποτελέσματα αυτής της συγκρουσιακής λογικής είναι καταστροφικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και συνολικά για την αριστερά, αυτή η δυναμική πυροδοτείται από πολλές πλευρές, με αμείωτη ένταση και αυξανόμενη ανευθυνότητα. Το τελευταίο επεισόδιο σε αυτήν την ολισθηρή και αδιέξοδη πορεία,», υπογραμμίζει ο κ. Δραγασάκης, «είναι οι δηλώσεις, η πληθωρική αρθρογραφία και η στάση γενικότερα του Περικλή Κοροβέση,» και προσθέτει ότι «Η ιδιαιτερότητα του τελευταίου αυτού επεισοδίου είναι ότι ο Περικλής Κοροβέσης δεν διατυπώνει διαφορετικές πολιτικές απόψεις, πράγμα που θα ήταν θεμιτό, αλλά, για να υπηρετήσει τις όποιες δικές του ιδιαίτερες επιδιώξεις, έχει επιδοθεί απρόκλητα σε μία πρωτοφανή προσπάθεια κατασυκοφάντησης και απαξίωσης που κατ' αρχάς στρέφεται εναντίον του Συνασπισμού, της ιστορίας του, των μελών του, των στελεχών του και της ηγεσίας του, αλλά τελικά, πλήττει πολιτικά και ηθικά τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ!».

    Εκτίμηση του κ. Δραγασάκη είναι ότι "Ο Περικλής Κοροβέσης όχι μόνο δεν τηρεί αυτή την αρχή, αλλά, για να προωθήσει την άποψή του περί διάλυσης του ΣΥΝ και διάχυσής του στον ΣΥΡΙΖΑ -άποψη που έχει διατυπώσει και δημοσίως- καταφεύγει σε αθέμιτα, συκοφαντικά, απαξιωτικά και προσβλητικά -για τον κόσμο του Συνασπισμού και ευρύτερα της αριστεράς- μέσα!".

    Επίσης, ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι «Η κοινοβουλευτική ομάδα και η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφράσουν την απερίφραστη πολιτική καταδίκη της στάσης του Περικλή Κοροβέση!».

    Είδηση: 26186

    [08] Μέτρα για πιο «πράσινη» αυτοκίνηση

    Πολιτική

    Την θέσπιση «περιβαλλοντικών» τελών κυκλοφορίας, οικονομικών κινήτρων για την απόσυρση παλαιών οχημάτων και την καθιέρωση «πράσινου» δακτυλίου στην Αθήνα, προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Σύμφωνα με αυτήν την «πράσινη» τροπολογία:

    - Ορίζεται ότι, για την εφαρμογή των νέων μέτρων τα οχήματα κατατάσσονται, με βάση την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα τους και ανάλογα με την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας τους, σε τέσσερις κλάσεις.

    - Τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις τέλη κυκλοφορίας αναπροσαρμόζονται υπολογιζόμενα εφεξής με βάση τον κυβισμό και την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα του οχήματος ως εξής:

    * Για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κλάσης Α, τα υφιστάμενα ετήσια τέλη μειώνονται κατά 18 ευρώ, κλάσης Β, αυξάνονται κατά 50 ευρώ, κλάσης Γ, αυξάνονται κατά 100 ευρώ, κλάσης Δ, αυξάνονται κατά 150 ευρώ. Για τα υβριδικά και για τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και για τα οχήματα υδρογόνου με κυβισμό μέχρι 1928 κ.ε. που ανήκουν στην κλάση Α, δεν οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, ενώ για τα οχήματα αυτά με μεγαλύτερο κυβισμό, τα τέλη κυκλοφορίας περιορίζονται στο ήμισυ των προβλεπομένων.

    * Για τα ελαφρά και βαρέα φορτηγά οχήματα δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης κλάσης Α τα τέλη μειώνονται κατά 30%, κλάσης Β αυξάνονται κατά 10%, κλάσης Γ αυξάνονται κατά 15%, κλάσης Δ αυξάνονται κατά 20%.

    Για την προμήθεια του σήματος τελών κυκλοφορίας, από τα πιστοποιημένα σημεία συναλλαγής (τράπεζες κ.λ.π.) είναι απαραίτητη εφεξής η προσκόμιση της κάρτας ελέγχου καυσαερίων του οχήματος.

    Η αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας εφαρμόζεται για τα τέλη του έτους 2010 στα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και για τα τέλη του έτους 2011 στα φορτηγά εν γένει οχήματα.

    Η επιπλέον διαφορά των τελών κυκλοφορίας που προκύπτει από την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων και των καταβαλλομένων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, αποτελεί, στο σύνολό της, έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού.

    Λεπτομέρειες για την εφαρμογή των προαναφερόμενων καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση:

    - Παρέχονται οικονομικά κίνητρα για την αποδεδειγμένη απόσυρση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας ή μεγάλης ηλικίας, τα οποία κλιμακώνονται, ανάλογα με τον κυβισμό τους ως εξής: 500 μέχρι 2.200 ευρώ για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, 500 μέχρι 2.000 ευρώ για τα ελαφρά φορτηγά (μέχρι 1,5 τ.) και 3.000 μέχρι 9.000 ευρώ για βαρέα φορτηγά. Παράλληλα προβλέπεται ότι, τα προαναφερόμενα ποσά (κίνητρα) προσαυξάνουν κατά 1.000, 1.500 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα, στην περίπτωση αντικατάστασης με αγορά καινούργιου ή μη οχήματος. Παρέχεται εξουσιοδότηση στου υπουργούς Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών να καθορίζουν με αποφάσεις τους, την ειδικότερη διαδικασία, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τη διάρκεια ισχύος, τον τρόπο καταβολής των οικονομικών κινήτρων κ.λπ..

    - Αναθεωρείται από 1-9-2011, το σύστημα περιορισμού της εισόδου των οχημάτων στον υφιστάμενο δακτύλιο της Αθήνας, με βάση την κατηγορία του οχήματος και την κλάση στην οποία ανάλογα με την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα του. Για την επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία των οχημάτων στον πράσινο δακτύλιο της Αθήνας, εκδίδονται ειδικά έγχρωμα σήματα.

    Είδηση: 26185


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 August 2009 - 8:58:56 UTC