Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε πύρινο κλοιό Καλιφόρνια-Πορτογαλία
  • [02] Μπουρίνι στη δυτική Αττική
  • [03] Το Μεξικό πλησιάζει ο τυφώνας Χιμένα
  • [04] Επαφές Καραμανλή με παραγωγικούς φορείς
  • [05] Σωστή διατροφή και άσκηση κατά του καρκίνου του μαστού
  • [06] Υεμένη: Έριξαν στη θάλασσα Σομαλούς μετανάστες
  • [07] Σε εξέλιξη η φωτιά στο Γαύριο Άνδρου

    [01] Σε πύρινο κλοιό Καλιφόρνια-Πορτογαλία

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 01 09 2009 10:36

    Τουλάχιστον οκτώ γιγάντια μέτωπα εξακολουθούν να κατακαίνε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα στη <a href="http://www.kget.com/mediacenter/local.aspx?videoid=

    <!-- var prefix = '&#109;a' + 'i&#108;' + '&#116;o'; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy21967 = '36854' + '&#64;'; addy21967 = addy21967 + 'kg&#101;t' + '&#46;' + 'd&#97;yp&#111;rt' + '&#46;' + 'c&#111;m'; document.write( '' ); document.write( addy21967 ); document.write( '' );

    <!-- document.write( '' ); //--> Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

    <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //--> ">νότια Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ, κυρίως στα βουνά γύρω από το Λος Άντζελες. Μέχρι στιγμής, δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 50 κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες και περισσότερες από 12.000 απειλούνται. Περισσότεροι από 2.500 πυροσβέστες δίνουν τη μάχη στα μέτωπα της φωτιάς, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας, η καμένη περιοχή υπολογιζόταν σε 350.000 στρέμματα. Στο έλεος της πυρκαγιάς και μεγάλες δασικές εκτάσεις στην Πορτογαλία. Άμεση ήταν η ανταπόκριση Ελλάδας και Ιταλίας στο αίτημα των πορτογαλικών αρχών για βοήθεια στην αντιμετώπιση του σημαντικού αριθμού δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από τις 30/8 στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

    Στην Καλιφόρνια, οι πυρκαγιές διπλασιάστηκαν σε μέγεθος τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα. Μεγάλος εχθρός των δυνάμεων πυρόσβεσης, οι υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ξηρασία. Σύμμαχός τους μόνον η άπνοια, καθώς οι άνεμοι πλέον κόπασαν.

    Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες της περίφημης επιγραφής του Χόλυγουντ σε μια πλαγιά, η οποία έχει πνιγεί σε σύννεφα πυκνού καπνού. Σε στάχτη έχει μετατραπεί μεγάλο μέρος του εθνικού δρυμού Άντζελες, ενώ εκκενώθηκε μεταξύ άλλων ένα μεγάλο πάρκο άγριας πανίδας, που φιλοξενεί πολυάριθμα εξωτικά είδη ζώων.

    Σοβαρά απειλείται εξάλλου το Μάουντ Γουίλσον, όπου εκτός από το αιωνόβιο Αστεροσκοπείο, υπάρχουν και 20 τηλεοπτικοί αναμεταδότες καθώς και κεραίες ραδιοφωνίας και κινητής τηλεφωνίας.

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DQhFJthAQZvA',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/QhFJthAQZvA/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Στην Πορτογαλία, χιλιάδες πυροσβέστες - συνεπικουρούντων κι εναέριων μέσων αντιμετωπίζουν την αναζωπύρωση πολλών εστιών, λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών. Πλέον πληγείσες, οι επαρχίες Πόρτο, Μπράγκα και Βίλα Ρεάλ, στα βόρεια, Γκουάρντα, Βιζέου και Κοΐμπρα στα κεντρικά.

    Από την αρχή του έτους έως τις 15 Αυγούστου, 240.000 στρέμματα δασικής έκτασης και θάμνων κάηκαν στην Πορτογαλία.

    Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, οι αρχές Πολιτικής Προστασίας της Πορτογαλίας ζήτησαν διεθνή συνδρομή σε εναέρια μέσα.

    Η Ελλάδα και η Ιταλία ανταποκρίθηκαν άμεσα, και τέθηκαν σε ετοιμότητα δύο αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415.

    Οι Πορτογαλικές αρχές Πολιτικής Προστασίας αποδέχθηκαν την ιταλική προσφορά, λόγω μικρότερης απόστασης, ευχαριστώντας τις ελληνικές αρχές για τη διαθεσιμότητα και την άμεση προσφορά τους.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε περίπτωση που απαιτηθεί επιπλέον βοήθεια, ή αποσυρθεί η ιταλική βοήθεια, θα εξεταστούν εκ νέου οι δυνατότητες παροχής βοήθειας από την Ελλάδα.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Δύο πυροσβέστες νεκροί στις πυρκαγιές στο Λος Άντζελες CNN: 'Angry fire' roars across 100,000 California acres

    Είδηση: 26269

    [02] Μπουρίνι στη δυτική Αττική

    Κοινωνία

    Προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή το απόγευμα της Δευτέρας στην Αττική. Tο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής δέχθηκε 50 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως στις περιοχές Αχαρνών, Καματερού και Λιοσίων. Το ρέμα κοντά στη λεωφόρο Φυλής ξεχείλισε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο δρόμος και να ακινητοποιηθούν αρκετά αυτοκίνητα, τα οποία απομακρύνθηκαν από συνεργεία της Πυροσβεστικής.

    Πλημμύρισαν καταστήματα και υπόγεια σπιτιών

    Ένα δυνατό μπουρίνι ήταν αρκετό για να υπερχειλίσει το ρέμα που βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο Φυλής, το οποίο κατεβαίνει από την Πάρνηθα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετοί δρόμοι της περιοχής και να ακινητοποιηθούν πάρα πολλά αυτοκίνητα.

    Για περίπου μία ώρα, η περιοχή στο ύψος της Λεωφόρου Φυλής μετατράπηκε σε λίμνη, πλημμυρίζοντας αρκετά καταστήματα και υπόγεια σπιτιών, ενώ οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ανησυχούν για το τι θα αντιμετωπίσουν όταν ξεσπάσουν δυνατότερες βροχές.

    Το κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε περισσότερες από 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια καταστημάτων και οικιών, κυρίως στη Λ. Φυλής.

    Πηγή: ΝΕΤΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26275

    [03] Το Μεξικό πλησιάζει ο τυφώνας Χιμένα

    Αμερική-ΗΠΑ

    Στην ανώτατη κατηγορία έντασης "5" αναβαθμίστηκε ο τυφώνας Χιμένα, με ανέμους που πνέουν με ένταση 250 χλμ/ώρα κατά τη μετακίνησή του στα ανοικτά των μεξικανικών ακτών, τις οποίες αναμένεται να αρχίσει να πλήττει όταν θα έχει απολέσει τμήμα της έντασής του, τις νυκτερινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη, ανακοίνωσε η μεξικανική μετεωρολογική υπηρεσία.

    Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει τις ακτές του Ειρηνικού στη χερσόνησο της Μπάχα Καλιφόρνια, κοντά στις ΗΠΑ, όπου οι αρχές σχεδιάζουν να απομακρύνουν έως και 20.000 οικογένειες βορείως του δημοφιλούς παραθεριστικού θερέτρου Λος Κάβος.

    Η σύσκεψη του Διεθνούς Φόρουμ του ΟΟΣΑ, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Λος Κάβος σήμερα και αύριο, ήδη έχει μεταφερθεί για τις εργασίες του στην Πόλη του Μεξικού, "ένεκα του κινδύνου για σοβαρές ζημιές", ανακοίνωσε ο Οργανισμός και το μεξικανικό υπουργείο Οικονομικών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Mexico braced as hurricane nears

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26272

    [04] Επαφές Καραμανλή με παραγωγικούς φορείς

    Ειδήσεις

    Συνεχίζει τις συναντήσεις του με παραγωγικούς φορείς ο Πρωθυπουργός, ενόψει της ΔΕΘ. Στις 11:00 δέχεται το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στις 12:30 τα προεδρεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Τουριστικού Επιμελητηρίου. Επίσης, σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου συναντάται με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενώ το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8 Σχετικά άρθρα: Επαφές Πρωθυπουργού με ΣΒΒΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΕΒΕΑ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26274

    [05] Σωστή διατροφή και άσκηση κατά του καρκίνου του μαστού

    Υγεία -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 01 09 2009 10:30

    Το 40% περίπου των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να είχε προληφθεί εάν οι γυναίκες φρόντιζαν να έχουν μειωμένο βάρος, να πίνουν λιγότερο αλκοόλ, να ασκούνται περισσότερο σωματικά και να θηλάζουν τα μωρά τους, υποστηρίζει μία νέα επιστημονική μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η μελέτη, η οποία συνοψίζει τα συμπεράσματα 81 νέων ερευνών για τη σχέση μεταξύ τρόπου ζωής και καρκίνου, δείχνει ότι 70.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού θα μπορούσαν να αποτρέπονται κάθε χρόνο μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν τηρούνταν οι παραπάνω προϋποθέσεις.

    "Σήμερα είμαστε πιο σίγουροι από ποτέ ότι οι γυναίκες μπορούν να μειώσουν εντυπωσιακά τον κίνδυνο (να προσβληθούν από καρκίνο του μαστού) αν διατηρούν ένα υγιές βάρος, αν είναι δραστήριες σωματικά και αν περιορίσουν την ποσότητα του αλκοόλ που πίνουν, λέει ο δρ. Μάρτιν Ουάιζμαν του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο, επικεφαλής της έρευνας.

    Στη μελέτη, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα http://www.dietandcancerreport.org/, οι επιστήμονες συμβουλεύουν τον σύγχρονο άνθρωπο να ασκείται τουλάχιστον επί μισή ώρα την ημέρα. Οι άνδρες πρέπει να μειώσουν το αλκοόλ σε δύο ποτά ημερησίως και οι γυναίκες σε ένα.

    Ο καρκίνος του μαστού σκοτώνει σε ολόκληρο τον κόσμο 400.000 γυναίκες και πολύ λίγους άνδρες κάθε χρόνο, ενώ μόνο στις ΗΠΑ 40.000 γυναίκες.

    Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι μία διατροφή με μειωμένα λιπαρά, η συστηματική άσκηση, το μειωμένο βάρος και ο θηλασμός είναι παράγοντες που μπορούν να προλάβουν την εκδήλωση καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, ένα σημαντικό ποσοστό περιπτώσεων οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες και δεν σχετίζεται με τον τρόπο ζωής.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26271

    [06] Υεμένη: Έριξαν στη θάλασσα Σομαλούς μετανάστες

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 01 09 2009 09:45

    Τουλάχιστον 10 Σομαλοί μετανάστες πνίγηκαν και έξι αγνοούνται, όταν οι δουλέμποροι που τους μετέφεραν σε δύο πλοιάρια τους ανάγκασαν να πέσουν στη θάλασσα στα ανοικτά της Υεμένης, στον Κόλπο του Άντεν, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Πολλοί Αφρικανοί μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από τη Σομαλία, προσπαθούν να φτάσουν στην Υεμένη, χώρα που θεωρείται πύλη εισόδου προς την Ευρώπη και τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες της αραβικής χερσονήσου. Από τους χιλιάδες απελπισμένους Σομαλούς και Αθίοπες που προσπαθούν να φτάσουν στην Υεμένη μέσα σε μικρά πλοιάρια, χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εκατοντάδες.

    Το πρώτο πλοιάριο, που μετέφερε 44 Σομαλούς, ανατράπηκε το βράδυ του Σαββάτου όταν οι δουλέμποροι άρχισαν να σπρώχνουν τους επιβάτες και να τους ρίχνουν στη θάλασσα στα ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Χαντραμούτ, αναφέρει η ανακοίνωση. Το πλοίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, απέπλευσε την Παρασκευή από τη Μαρέρα της Σομαλίας, ανατολικά του λιμένα Μποζάσο.

    Από τους επιβάτες, οι 34 κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι την ακτή, ενώ επτά από αυτούς πνίγηκαν και τα πτώματά τους εκβράσθηκαν στην ακτή του Ρουτζάιμαχ. Τρεις αγνοούνται.

    Στο δεύτερο πλοιάριο που μετέφερε 42 Σομαλούς, οι δουλέμποροι ανάγκασαν επίσης τους επιβάτες να πέσουν στη θάλασσα στα ανοικτά της επαρχίας Σάμπουα.

    Τρεις από τους μετανάστες πνίγηκαν, ενώ άλλοι τρεις αγνοούνται και πιστεύεται ότι είναι επίσης νεκροί, αναφέρει η ανακοίνωση της UNHCR. Τριάντα κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την ακτή, ενώ άλλοι έξι υπάρχουν πληροφορίες ότι παρέμειναν στο πλοιάριο με τους δουλέμπορους, οι οποίοι απέπλευσαν πίσω στη Σομαλία.

    Η εκπρόσωπος της Αρμοστείας στην Υεμένη Κλερ Μπουρζουά δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να πυκνώσουν τα περιστατικά παράνομης διακίνησης μεταναστών από τη Σομαλία στην Υεμένη, καθώς η περίοδος των μουσώνων φτάνει στο τέλος της και ο πλους είναι ασφαλέστερος.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNHCR, στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου κατάφεραν να φτάσουν στις ακτές της Υεμένης περίπου 36.000 Αφρικανοί, αριθμός που αντιπροσωπεύει μιαν αύξηση 33% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2008. Πέρυσι έφτασαν με τον τρόπο αυτό στην Υεμένη 50.091 μετανάστες, ενώ 590 πνίγηκαν και 359 αγνοούνται και θεωρούνται επίσης νεκροί.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26270

    [07] Σε εξέλιξη η φωτιά στο Γαύριο Άνδρου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στο Γαύριο της Άνδρου, που καίει χορτολιβαδική έκταση. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι πυρκαγιές που ξέσπασαν επίσης χθες σε Οινόη, Βίλια, Ποικίλο Ορος και Όρος Πάστρα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 26267


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 September 2009 - 8:58:13 UTC