Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Ζητώ ψήφο αυτοδυναμίας
  • [02] Α. Παπαρήγα: υπερψήφιση του ΚΚΕ
  • [03] Α.Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ
  • [04] Novartis: Λιγότερα εμβόλια προς την Ολλανδία

    [01] Γ. Παπανδρέου: Ζητώ ψήφο αυτοδυναμίας

    Εκλογές 2009 -

    ΠΑΣΟΚ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 09 2009 23:30

    Σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο Γιώργος Παπανδρέου. Επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας και νέο ξεκίνημα ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν ισχυρή αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ. "Για να βγει ο τόπος από το τέλμα της παρακμής απαιτείται μια νέα ηγεσία, μια νέα διακυβέρνηση και το σαββατοκύριακο που έρχεται θα παρουσιάσουμε στη ΔΕΘ τον ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο οδικό μας χάρτη για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και για την έξοδο της από την κρίση" δεσμεύτηκε ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του.

    "Ο τόπος δεν σηκώνει πλέον ηγεσίες που κρύβονται στα δύσκολα που φυγομαχούν μπροστά στα προβλήματα και που μας οδήγησαν σε οικονομική, κοινωνική, πολιτική και ηθική παρακμή και τώρα ζητούν και τα ρέστα", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση ου κόμματος στην Αλεξανδρούπολη.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "φτάνει πια ο εμπαιγμός, η υποκρισία και οι δικαιολογίες της κυβέρνησης της ΝΔ" και κάλεσε τους πολίτες να βγάλουν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου την Ελλάδα από το τέλμα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι στη ΔΕΘ «ακούσαμε τον πρωθυπουργό σαν χαλασμένη κασέτα να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια που ακούμε επί 6 χρόνια χωρίς ποτέ να γίνονται πράξη».

    "Δεν αρκεί να διαβάζεις ένα κατεβατό μέτρων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, "χωρίς σχέδιο, προοπτική και διαβούλευση ρίχνοντας το βάρος της ε ευθύνης στα μεσαία και χαμηλά στρώματα".

    "Για να βγει ο τόπος από το τέλμα της παρακμής", υποστήριξε, "απαιτείται μια νέα ηγεσία, νέα διακυβέρνηση και το σαββατοκύριακο που έρχεται στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε τον ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο οδικό μας χάρτη για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και για την έξοδο της από την κρίση" δεσμεύτηκε ο κ. Παπανδρέου.

    Στην ομιλία του ο κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι άδειασε τα κρατικά ταμεία και τώρα υπόσχεται για τρίτη φορά καταπολέμηση ης σπατάλης και αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία πολιτικής με σκοπό την περιφερειακή και αγροτική ανάπτυξη της χώρας, αναφερόμενος στο ζήτημα του αγωγού Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη είπε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα διασφαλίσει εκ νέου τους περιβαλλοντικούς όρους της συμφωνίας σε ξηρά και θάλασσα.

    Καταλήγοντας ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση εγγυάται μια δυναμική εξωτερική πολιτική, δημόσια, δωρεάν και ποιοτική παιδεία και νέα, δίκαιη αναδιανομή του πλούτου".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 3:30 μ.μ., στα κεντρικά γραφεία του κινήματος (Ιπποκράτους 22), με μέλη της πρωτοβουλίας "The Elders" και συγκεκριμένα την πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Gro Brundtland και τον πρώην ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας, Lakhdar Brahimi.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Προηγούμενο άρθρο: Συνάντηση Παπανδρέου - Προβόπουλου

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26539

    [02] Α. Παπαρήγα: υπερψήφιση του ΚΚΕ

    Εκλογές 2009 -

    ΚΚΕ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 09 2009 23:25

    Την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ ζήτησε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε η κ. Παπαρήγα, η επόμενη κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αντιλαϊκής κατεύθυνσης μέτρα, όποιο και από τα δύο κόμματα και αν κερδίσει και ζήτησε την καταδίκη του δικομματισμού.

    Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε τις εκλογές πολύ σημαντικές και κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην εγκλωβιστούν στο δίλημμα της αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ απέρριψε την προοπτική μετεκλογικών συνεργασιών.

    "Τα δυο μεγάλα κόμματα πρέπει να χάσουν στις εκλογές και το κριτήριο της θετικής έκβασης τους είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ", σχολίασε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως αν δεν συνδυαστούν και τα δύο αυτά στοιχεία, τότε η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.

    Είδηση: 26538

    [03] Α.Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 09 2009 23:27

    Πολιτική ομιλία στη Δράμα πραγματοποίησε στη Δράμα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Τρίτης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας:

    "Σε αυτές τις εκλογές, η ψήφος στην Αριστερά είναι μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι μια άρνηση στα επικοινωνιακά σχέδια του δικομματισμού. Ψήφος στην αριστερά σημαίνει κάτω τα χέρια από την κοινωνία. Η Αριστερά, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, οι δυνάμεις που μέσα από τις δυσκολίες διαλέγουν τον δρόμο της ενότητας, είναι εδώ. Γιατί η Αριστερά δεν έπεσε από τον ουρανό. Ούτε είναι κατασκευή επικοινωνιακών επιτελείων. Η Αριστερά υπάρχει και θα υπάρχει γιατί είναι βαθιά ριζωμένη μέσα στους κοινωνικούς αγώνες. Μέσα στην αμφισβήτηση. Μέσα στις καρδιές των ανθρώπων. Όλα δείχνουν ότι μέσα από τους δύσκολους δρόμους στους οποίους βρεθήκαμε, αντέχουμε. Τώρα είναι η ώρα να γυρίσουμε το παιχνίδι. Και ακόμα πιο δυνατοί, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να αλλάξουμε το μέλλον, για το οποίο μας προετοιμάζουν".

    Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα μέτρα που εξήγγειλε στην 74η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, λέγοντας πως "ζητάει την ψήφο του κόσμου για να συνεχίσει τα ίδια, για μια τετραετία ακόμα. Κάποιοι που αρέσκονται στις φράσεις - κλισέ, λένε ότι προκαλώντας εκλογές, ο πρωθυπουργός παίζει το τελευταίο του χαρτί. Μόνο που στα χέρια του πρωθυπουργού δεν υπάρχει κανένα απολύτως χαρτί για να παίξει. Το τελευταίο του χαρτί το έπαιξε στις εκλογές του 2007. Έκτοτε, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε έναν ασταμάτητο κατήφορο από τον οποίο δεν υπάρχει επιστροφή".

    Στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΝ βρέθηκε και το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο τόνισε ότι: "Ο κ. Παπανδρέου ίπταται μέσα σε ένα νέφος λέξεων χωρίς πολιτικό περιεχόμενο. Κάτω το κακό, ζήτω το καλό, ζήτω το όραμα, το σχέδιο, η ευθύνη, η πράσινη οικονομία. Προωθητική του δύναμη είναι η πλήρης κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά εναλλακτική πρόταση δεν είναι σε θέση να διατυπώσει. Καταριέται την συντήρηση, ντόπια και διεθνή που μας οδήγησε στην κρίση και δεν μπορεί να μας βγάλει από αυτήν. Και την ίδια στιγμή, προβεβλημένα στελέχη του κόμματός του, στέλνουν μηνύματα προς άλλες κατευθύνσεις, ότι η πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει. Ότι οι ίδιοι είναι πιο συνεπείς διαχειριστές της κρίσης και ότι μπορούν να βγάλουν πέρα τη δουλειά της σημερινής κυβέρνησης με λιγότερη κοινωνική αναστάτωση, με πιο ήπιες κοινωνικές αντιστάσεις".

    Η ανανεωτική πτέρυγα

    Πανελλαδική σύσκεψη πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης, η ανανεωτική πτέρυγα του Συνασπισμού σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με στόχο να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί στο πολιτικό τοπίο που διαμόρφωσαν οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κουβέλης τόνισε στην ομιλία του ότι οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανέκοψε το διάλογο για τη σημερινή κατάσταση στον ΣΥΝ , την γενικότερη κρίση του χώρου και τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες. Συνεχίζοντας την ομιλία του, τόνισε ότι "με δεδομένες τις αδυναμίες για μια σαφή πολιτική διέξοδο και την ανυπαρξία πολιτικού χρόνου , ως Ανανεωτική Πτέρυγα αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτια και πρόσθεσε ότι τα στελέχη της θα εξακολουθήσουν να αγωνίζονται για την ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς". Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η Ανανεωτική Πτέρυγα "θα επιδιώξει με την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση να είναι παρούσα στις μετεκλογικές εξελίξεις" .

    Είδηση: 26537

    [04] Novartis: Λιγότερα εμβόλια προς την Ολλανδία

    Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis προειδοποίησε σήμερα την Ολλανδία ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου θα μπορέσει να παραδώσει 6 έως 10 εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης Η1Ν1, από τα 20 εκατομμύρια που παραγγέλθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Υγείας.

    "Η Ολλανδία αναμένει να λάβει λιγότερες από τις μισές δόσεις που προβλέπονταν για την πρώτη παράδοση" στα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή "έξι με δέκα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου", αναφέρει σε ανακοίνωση του το ολλανδικό υπουργείο Υγείας.

    Οι αρχές ενημερώθηκαν "την περασμένη εβδομάδα" από την Novartis, η οποία επίσης προειδοποίησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας διότι "η καθυστερημένη παράδοση των εμβολίων που παραγγέλθηκαν αφορά και άλλες χώρες", προσθέτει το υπουργείο.

    "Έχοντας παραγγείλει την άνοιξη εμβόλια για όλο τον πληθυσμό, λαμβάνουμε ακόμη έναν αριθμό σχετικά περιορισμένο, εκτιμά στην ανακοίνωση του ο υπουργός Υγείας Αμπ Κλίνκ, που χαρακτηρίζει απογοητευτική την παραγωγή της Novartis.

    Η Ολλανδία έχει παραγγείλει 34 εκατομμύρια εμβόλια, τα 20 από τα οποία θα έπρεπε να της παραδοθούν στα τέλη Οκτωβρίου για την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού.

    AΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26535


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 September 2009 - 21:04:15 UTC