Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτο κουδούνι σ' όλα τα σχολεία
  • [02] Δε θα είναι υποψήφιος ο Κ. Σημίτης
  • [03] Α. Τσίπρας: Ενωμένοι στην εκλογική μάχη
  • [04] Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ, οριακή η αυτοδυναμία
  • [05] Αποφυλακίζονται Γεωργίου - Σκαρπέλης
  • [06] Δε συζητά τον τερματισμό του εμπλουτισμού ουρανίου το Ιράν
  • [07] Προστασία με μια μόνο δόση;

    [01] Πρώτο κουδούνι σ' όλα τα σχολεία

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 09 2009 11:21

    Χωρίς απρόοπτα χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλης της χώρας. Ο καθιερωμένος αγιασμός πραγματοποιήθηκε την προγραμματισμένη ημερομηνία κανονικά, καθώς η εξάπλωση της νέας γρίπης κρίνεται ελεγχόμενη. Το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης, διευκρίνισε ότι αναλόγως του αριθμού των κρουσμάτων σε ένα σχολείο, η ειδική επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου θα αποφασίζει αν θα κλείνει μία τάξη ή όλο το σχολείο. Με την έναρξη των μαθημάτων, θα μοιραστούν στους μαθητές ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ ήδη οι διευθυντές των σχολείων έχουν εφιοδιαστεί με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό και, όπου παρατηρηθούν ελλείψεις, το Υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να αποστείλει, μέσω των αποθεμάτων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

    Κοντά στους μαθητές οι πολιτικοί

    Στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας ¶ρη Σπηλιωτόπουλο, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε πως όλα τα σχολεία της Β'βάθμιας Εκπαίδευσης έχουν πλέον τουλάχιστον ένα εργαστήριο πληροφορικής και πάνω από το 60% των δημοτικών σχολείων έχουν μπει στο πρόγραμμα της ηλεκτρονικής εκμάθησης.

    Ο Υπ. Παιδείας παρέδωσε στους μαθητές της Α' Γυμνασίου τα ειδικά κουπόνια για την προμήθεια Η/Υ καθώς στόχος του Υπουργείου είναι ως το τέλος Οκτωβρίου να έχουν πάρει υπολογιστή όλα τα "πρωτάκια" του Γυμνασίου.

    Στο Περιστέρι ο Κώστας Καραμανλής

    Απευθυνόμενος στους μαθητές ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι μια γενιά εξοικειωμένη με το διαδίκτυο: "Είσθε έτη φωτός μακριά από τη δική μου γενιά", είπε και αναφέρθηκε στο νέο μέτρο της διανομής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τόνισε ιδιαίτερα ότι τα βιβλία των παιδιών που θα πάρουν τα κουπόνια για να αγοράσουν υπολογιστές έχουν ήδη περάσει στο διαδίκτυο, ενώ 13.000 σχολεία έχουν δημιουργήσει ψηφιακή κοινότητα. Όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόσθεσε, έχουν τουλάχιστον ένα εργαστήριο πληροφορικής. Ο πρωθυπουργός συνέχισε προτρέποντας στους μαθητές να προσπαθούν. Εσείς, είπε, αμείβεστε με την προσπάθειά σας. Το σχολείο είναι πολύτιμο για ένα ακόμη λόγο: είναι το σκαλοπάτι της κοινωνικής ζωής. Αξιοποιείστε το. Πρέπει να αξιοποιήσετε αυτό το χρόνο με διάλογο και να μιλάτε ανοιχτά με τους δασκάλους σας.

    Ο κ. Καραμανλής εξομολογήθηκε ακόμα στους μαθητές ότι η σημερινή είναι μια ξεχωριστή ημέρα και για την οικογένειά του γιατί τα παιδιά του πάνε και αυτά στην Α' Δημοτικού σήμερα. Και όπως ξέρετε, είπε, τα πρωτάκια έχουν τη μεγάλη αγωνία.

    Όσον αφορά στη γρίπη συνέστησε προσοχή στους κανόνες καθαριότητας και τήρησής τους. Απευθυνόμενους στους εκπαιδευτικούς τόνισε ιδιαίτερα ότι αναγνωρίζεται το έργο και η προσφορά τους. Και πρόσθεσε: "Ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεται στο έργο σας". Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια επισκέφθηκε τους μαθητές στις τάξεις τους.

    Νωρίτερα ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ιδιαίτερα για τη γρίπη ότι ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι η ίδια η νόσος αλλά ο φόβος, ο πανικός και η ανασφάλεια, και όσοι επενδύουν σ' αυτά "κάνουν λάθος".

    "Φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά", είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε πως τα όποια κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών θα καλυφθούν άμεσα.

    Και σε αυτό το σχολείο μοιράστηκαν τα ειδικά φυλλάδια για την προστασία των μαθητών από τον ιό της νέας γρίπης και ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους μαθητές να τηρούν τους κανόνες καθαριότητας και τις οδηγίες των καθηγητών τους.

    Τέλος, σημειώνεται ότι οι μαθητές, θα έχουν παραλάβει τα κουπόνια για να αγοράσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τις επόμενες ημέρες, και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όλη η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

    Στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου

    "Κοντά στα παιδιά, μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, κοντά στους γονείς, είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε ότι το αγαθό που λέγεται γνώση θα είναι δικαίωμα για όλους. Ποιότητα στη γνώση και πάθος γι' αυτήν που θα μεταφραστούν σε δύναμη για την Ελλάδα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος παραβρέθηκε στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο Συκεών και το 2ο δημοτικό σχολείο Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

    Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως, Σταυρουπόλεως, Συκεών και δυτικής Θεσσαλονίκης Βαρνάβας, ο οποίος δώρισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μία εικόνα του ¶ι Γιώργη.

    Στο σύντομο χαιρετισμό, που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε γονείς και μαθητές είπε ότι "χρωστάμε σ' εσάς τις σωστές υποδομές, τα σωστά σχολεία και εκείνη την εκπαίδευση η οποία θα μετατρέπει τη μάθηση σε χαρά και δημιουργία και μαζί με τις αξίες της ειλικρίνειας, του σεβασμού και της δημοκρατίας που πρέπει να μάθετε σας εύχομαι να φτιάξετε ένα καλύτερο κόσμο από αυτό που ζούμε. Θα είμαι κοντά σας και σήμερα, και αύριο ως πρωθυπουργός, λαού θέλοντος", είπε ο κ. Παπανδρέου, τον οποίο στην επίσκεψή του στο σχολικό συγκρότημα συνόδευσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ¶. Διαμαντοπούλου, Θ. Δραγώνα, Σπ. Βούγιας και Ι. Μαγκριώτης, ενώ πέραν του Μητροπολίτη τον προσφώνησε και ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

    Η Αλέκα Παπαρήγα βρέθηκε στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου.

    Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων.

    Ο Γιώργος Καρατζαφέρης παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο 6ο Βιοκλιματικό Σχολείο στο Παλαιό Φάληρο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 26626

    [02] Δε θα είναι υποψήφιος ο Κ. Σημίτης

    Εκλογές 2009 -

    ΠΑΣΟΚ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 09 2009 11:24

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου με τον Κ. Σημίτη και συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εκλογές και τη νίκη . Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον πρώην πρωθυπουργό είτε να εξακολουθήσει να ηγείται του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Α' Πειραιά είτε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου στην Α' Αθήνας. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε ότι εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου επικρατείας δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση.

    Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο πρώην Πρωθυπουργός ανέφερε ότι σε συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια και ευχήθηκε για την παράταξη νίκη στις επερχόμενες εκλογές.

    Πηγή: NETΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26634

    [03] Α. Τσίπρας: Ενωμένοι στην εκλογική μάχη

    Εκλογές 2009 -

    ΣΥΡΙΖΑ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 09 2009 10:56

    Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης έδωσε σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, όπου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει τα εμπόδια και θα βγει ενωμένος στις εκλογές.

    "Είμαστε εδώ και αντέχουμε". Με τη φράση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το στίγμα του ρόλου που ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί να διαδραματίσει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

    Τις δυσκολίες και τα προβλήματά μας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί και μιλώντας για ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, τόνισε "πως δεν θα κάνουμε το χατήρι σε αυτούς που απεργάζονται σχέδια εξαφάνισής μας από τον πολιτικό χάρτη".

    Μίλησε για προσωπικές ευθύνες που όμως δεν βαραίνουν τον ίδιο, και απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο δικής του παραίτησης σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

    Αναφερόμενος στην οξύτατη κριτική εκ μέρους της ανανεωτικής πτέρυγας, τόνισε πως λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν όλες οι απόψεις εμφανίστηκε βέβαιος, για την κοινή συμπόρευση και μετά τις εκλογές.

    Αναφερόμενος στον Αλέκο Αλαβάνο, επισήμανε πως την ώρα της μάχης όλοι είναι στρατιώτες, οι αντίπαλοι βρίσκονται απέναντι και εμφανίστηκε βέβαιος θα συνδράμουν από όποιο μετερίζι και αν βρίσκονται. Αναφερόμενος στο θέμα των συνεργασιών τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στη μάχη με απόλυτη σαφήνεια στόχων προθέσεων και επιδιώξεων, προσθέτοντας πως είναι τεράστιο το χάσμα που χωρίζει το χώρο του με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως επισήμανε επιλέγει να απαντά απαξιωτικά σε όλες τις προτάσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ του απευθύνει.

    Οξύτατη ήταν και η επίθεση εναντίον της ηγεσίας του ΚΚΕ, για την οποία τόνισε ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις θλίβουν αλλά δεν ξαφνιάζουν. Σε ότι αφορά στις σκέψεις για ξεχωριστό ντιμπέιτ, μεταξύ των δύο αρχηγών, χαρακτήρισε εντελώς λάθος και προσβλητική για τη δημοκρατία.

    Παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε πως η πρόταση του περιλαμβάνει 3 αλληλένδετους στόχους, τη δημιουργία ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, ένα άμεσο πρόγραμμα αντιμετώπιση της κρίσης και μία νέα στρατηγική οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετικά άρθρα: Νέα επίθεση Τσίπρα σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ

    Είδηση: 26598

    [04] Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ, οριακή η αυτοδυναμία

    Εκλογές 2009 -

    Γενικά

    Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει το Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Public Issue για το ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή», με την αυτοδυναμία ωστόσο του ΠΑΣΟΚ να διαφαίνεται οριακή. Σε ντέρμπι φαίνεται πάντως να εξελίσσεται το ζήτημα της καταλληλότητας, αφού Καραμανλής β Παπανδρέου συγκεντρώνουν από 38%. Το 21% απαντά ότι κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός. Αναλυτικότερα στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41% και ακολουθούν: ΝΔ 35,5%, ΚΚΕ 8,5%, ΣΥΡΙΖΑ 4%, ΛΑΟΣ 7% και Οικολόγοι 2%.

    Πηγή: NET 105.8Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26629

    [05] Αποφυλακίζονται Γεωργίου - Σκαρπέλης

    Αποφυλακίζονται με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών της Αθήνας τα πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ και της Siemens Γιώργος Σκαρπέλης και Ηλίας Γεωργίου. Το δικαστικό συμβούλιο αντικατέστησε την προσωρινή τους κράτηση με εγγυοδοσία 300.000 ευρώ, στον καθένα απαγόρευση εξόδου από την χώρα, και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Εν τω μεταξύ, την πρώην ηγεσία του Αρείου Πάγου επικαλείται ως μάρτυρα ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, στο πλαίσιο της πειθαρχικής προκαταρτικής εξέτασης που διενεργείται σε βάρος του για τους χειρισμούς του, στην υπόθεση της Siemens.

    Είδηση: 26635

    [06] Δε συζητά τον τερματισμό του εμπλουτισμού ουρανίου το Ιράν

    Ειδήσεις

    Το Ιράν έχει προτείνει τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων, καθώς επίσης τη συνεργασία του στο Αφγανιστάν και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όμως δεν συζητά τον τερματισμό του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου, σύμφωνα με ανώτατο Ιρανό αξιωματούχο που μίλησε στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ.

    «Το Ιράν όχι μόνο δεν κατασκευάζει πυρηνικά όπλα αλλά τάσσεται κατά των πυρηνικών όπλων» φέρεται να δήλωσε ο Μοζτάμπα Σαμαρέχ Χασεμί, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος έχει στο παρελθόν υπηρετήσει σε θέσεις-κλειδιά στα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών του Ιράν.

    Υποστήριξε ότι οι χώρες, όπως το Ιράν, που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, δικαιούνται να εμπλουτίζουν ουράνιο - μια τεχνολογία από την οποία μπορεί να παραχθεί καύσιμο για βόμβες ή για εργοστάσια παραγωγής ενέργειας.

    «Είναι προφανές ότι οι νόμιμες ενέργειες είναι δικαίωμα κάθε έθνους» πρόσθεσε ο Χασεμί υποστηρίζοντας ότι το Ιράν «προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ένα νέο καθεστώς για να αποτρέψει τα πυρηνικά όπλα σε παγκόσμιο επίπεδο» και ότι η απειλή των πυρηνικών όπλων προήλθε από χώρες που τα έχουν ήδη και όχι από την Τεχεράνη.

    Σύμφωνα με τον Χασεμί, το πλαίσιο που προτείνει το Ιράν αποκλείει την έρευνα, την παραγωγή και τη φύλαξη πυρηνικών όπλων αλλά προβλέπει επίσης και την καταστροφή των ήδη υπαρχόντων.

    Πηγή: AΠΕ, Reuters

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26631

    [07] Προστασία με μια μόνο δόση;

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 09 2009 09:26

    Στοιχεία που στηρίζουν τις εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες το εμβόλιο που κατασκευάζει η εταιρεία Novartis για την αντιμετώπισης της γρίπης Α (Η1Ν1) μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους με μία μόνο δόση δημοσιεύει η ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

    Η Novartis ανακοίνωσε τα αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα, όμως τα στοιχεία δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λέστερ, στη Βρετανία, εξέτασαν 175 ασθενείς και ανέφεραν ότι μία μόνο δόση των 7,5 μικρογραμμαρίων (μισή δόση σε σχέση με τα εμβόλια της εποχιακής γρίπης) είχε προστατευτική δράση.

    Φόβοι για "δεκάδες εκατομμύρια κρούσματα" στην Κίνα

    Η Κίνα είναι πιθανό να κληθεί να αντιμετωπίσει "αρκετές δεκάδες εκατομμύρια" κρούσματα της νέας γρίπης, το φθινόπωρο, προειδοποίησε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του κινεζικού υπουργείου Υγείας, που πρόσθεσε ότι είναι "αναπόφευκτο" να υπάρξουν και θάνατοι εξαιτίας του ιού Η1Ν1.

    "Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, στη χώρα μας είναι πιθανό να εκδηλωθούν αυτό το φθινόπωρο πολλές δεκάδες εκατομμύρια κρούσματα της γρίπης Η1Ν1, τα μισά από τα οποία μπορεί να παρουσιάσουν κλινικά συμπτώματα(...) και αναπόφευκτα θα υπάρξουν σοβαρά κρούσματα και θάνατοι", δήλωσε ο Λιανγκ Γουανιάν, υποδιευθυντής του Γραφείου Εκτάκτων Καταστάσεων του υπουργείου Υγείας.

    Οι υγειονομικές αρχές της χώρας αυτής με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο (1,3 δισ. άτομα) σχεδιάζουν να εμβολιάσουν το 5% του πληθυσμού ως το τέλος του έτους.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26627


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 September 2009 - 9:09:09 UTC