Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οριστικοποιούνται τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
  • [02] Αντιπαράθεση για την οικονομία
  • [03] Τη διεθνή οικονομία «εν τάξει» θέλει να βάλει ο Ομπάμα
  • [04] Στην Κύπρο ο Γ. Παπανδρέου
  • [05] ΚΚΕ: Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία η Α.Παπαρήγα
  • [06] Ζημιές σε καλλιέργειες στη Μεσσηνία από χαλαζόπτωση
  • [07] Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο
  • [08] Έκθεση του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία
  • [09] Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς στο Λυκαβηττό την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου
  • [10] 130 οι Καναδοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν
  • [11] Οι κατασκευαστές τακτοποιούν τους ημιυπαιθρίους
  • [12] Πειθαρχική δίωξη σε βάρος Ζαγοριανού
  • [13] Σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν το ελληνικό πλοίο IRENE E.M
  • [14] Η βελτίωση των σχέσεων ΕΕ- Ρωσίας προτεραιότητα του Θαπατέρο
  • [15] Ληστεία στο Άρτος και Υγεία
  • [16] Ποινική δίωξη για τη φωτιά στην Αττική
  • [17] Η1Ν1: Νέο σοβαρό κρούσμα, σε 15 ημέρες τα πρώτα εμβόλια
  • [18] Τουρκική παρενόχληση κοντά στο Φαρμακονήσι
  • [19] Εργατικό δυστύχημα στην Κηφισιά
  • [20] ''Το Χρώμα στον Escher''

    [01] Οριστικοποιούνται τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 17:08

    Θέμα χρόνου είναι και η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας. Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Βασίλης Μαγγίνας. Σε ανοιχτή επιστολή του κάνει λόγο για παρατεταμένη αμφισβήτηση της υποψηφιότητάς του, που όπως αναφέρει του επιβάλει να μην διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών. Το απόγευμα , ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες στον πολυχώρο "Αθηναϊς".

    Δήλωση Μαγγίνα

    Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μαγγίνας

    "Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την παρατεταμένη αμφισβήτηση της υποψηφιότητάς μου επιβάλλουν να μην διεκδικήσω στις προσεχείς εκλογές την ψήφο των συμπολιτών μου. Των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι πάντοτε με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους. Η εξέλιξη αυτή και με προσβάλει και με αδικεί. Ωστόσο, η προσωπική και πολιτική μου αξιοπρέπεια με υποχρεώνουν να σιωπήσω για να μην δώσω το δικαίωμα στον οιονδήποτε να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξή μου και στον Κώστα Καραμανλή, την ώρα μιας κρίσιμης εκλογικής μάχης. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη ΝΔ".

    Ο κ. Μαγγίνας, απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, με την οποία τον ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη του και τον διαβεβαιώνει ότι θα αγωνιστεί για την επικράτηση του κόμματος στις προσεχείς εκλογές.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ

    Είδηση: 26714

    [02] Αντιπαράθεση για την οικονομία

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 18:12

    Ανάβει η πολιτική μάχη ενόψει των εκλογών, με την οικονομία να βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά και τις εξαγγελίες του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, για τα μέτρα που θα πάρει για την έξοδο από την κρίση. Στη Ρηγίλλης έχει αποφασιστεί η αποδόμηση των επιχειρημάτων του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία και είναι ενδεικτικό ότι ο Γιώργος Σουφλιάς αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας στο λαό και όχι με αντιφάσεις, γενικολογίες και υποσχέσεις όπως είπε. Από το ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και ότι οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Παρεμβαινοντας κατ΄ουσία στην προεκλογική αντιπαράθεση οι Βρυξέλλες δια του Χοακίν Αμούνια έστειλαν σαφές μήνυμα στην Αθήνα για τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής όποια και αν ειναι η κυβέρνηση που θα προκύψει απο τις κάλπες.

    Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας βρέθηκαν σήμερα οι εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου για την οικονομία στη Θεσσαλονίκη.

    Η ΝΔ υποστηρίζει ότι οι προτάσεις του πρόεδρου είναι ανέφικτες και ότι θα οδηγήσουν σε περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας, καθώς όπως λένε για την υλοποίηση τους χρειάζονται επιπλέον 10 δις ευρώ.

    Για γενικολογίες, ασάφειες, ακόμα και αντιφάσεις, έκανε λόγο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ.

    "...Οι προτάσεις Παπανδρέου είναι παλαιάς κοπής...." Γιώργος Σουφλιάς

    Ο κ. Σουφλιάς σημείωσε ότι δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν αυτά τα οποία ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε πως οι προτάσεις παλαιάς κοπής που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για τα θέματα του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής κλπ, όχι μόνο είναι άλλων εποχών, αλλά δημιουργούν και τεράστιο πρόβλημα για μελλοντικούς επενδυτές.

    Στις παρούσες συνθήκες, τα μέτρα δεν μπορεί να είναι ευχάριστα, άλλα δυσάρεστα πλην αναγκαία, δήλωσε και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας όσον αφορά στη δημοσιονομική εξυγίανση.

    Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι υποσχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου δεν υπάρχει περίπτωση να υλοποιηθούν, αλλά ακόμη και αν υλοποιηθούν θα προκαλέσουν ζημιά στην Οικονομία.

    "Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διαθέτει σχέδιο εξόδου από την κρίση, συνεχίζει να δίνει υποσχέσεις αόριστες, γενικόλογες και ανεδαφικές. Υποσχέσεις τις οποίες καμία κυβέρνηση δεν μπορεί τουλάχιστον τα επόμενα τέσσερα χρόνια να τηρήσει", τόνισε σχετικά ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου και πρόσθεσε ότι το κόστος των υποσχέσεων φτάνει τα 10,7 δισ ευρώ ή το 4,3% του ΑΕΠ.

    Επίσης υπογραμμίζει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ παραδέχεται ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, δεν αναφέρεται σε κανένα δυσάρεστο μετρό.

    "Πίσω από αυτά τα ωραία λόγια, δεν υπάρχει ίχνος σχεδίου ίχνος αίσθησης της πραγματικότητας. Και η πραγματικότητα δεν πολεμιέται με λόγια, χρειάζονται αποφάσεις συγκεκριμένες για να προφυλάξουν το εισόδημα των πολιτών και του δώσουν την ασφάλεια που τους λείπει..", υποστήριξε μεταξύ άλλων η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στον Γιώργο Παπανδρέου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τον οποίο κατηγόρησε για προσπάθεια παραπλάνησης των Ελλήνων πολιτών.

    Ο κ.Κουμουτσάκος επικαλέστηκε τις αναφορές Παπανδρέου στη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας που όπως είπε ούτως ή άλλως προβλέπεται από το ΕΤΑΚ, στις αυξήσεις που υποσχέθηκε ότι θα δώσει πάνω από τον πληθωρισμό, που όπως επισήμανε φτάνουν στα 129 ευρώ το χρόνο, αλλά και στα 31 δισ. ευρώ χρωστούμενων φόρων τα οποία όπως είπε είναι 25 δισ και τα 18 δισ προχέονται από πτωχυμένες εταιρείες και τα 7 δισ από προβληματικές ΔΕΚΟ.

    ΠΑΣΟΚ

    Στο ΠΑΣΟΚ, τώρα θεωρούν οι εξαγγελίες του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, είχαν ευρεία αποδοχή στην κοινωνία.

    Η σύγκριση είναι συντριπτική υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τις εμφανίσεις του Πρωθυπουργού και του αρχηγού ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΘ και επισήμανε ότι η ΝΔ έχει συνθηκολογήσει με την ήττα της στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

    Ο κ Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους καθώς ο κ Παπανδρέου παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και χαρακτήρισε λάθος την περικοπή των μισθών και των συντάξεων.

    "....Γκάφα ολκής οι ισχυρισμοί της ΝΔ για το κόστος του προγράμματός μας" Γιώργος Παπακωνσταντίνου

    Με αφορμή μάλιστα τα σχόλια και τις εκτιμήσεις του Πρωθυπουργού αλλά και του κυβερνώντος κόμματος, για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ο κ Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον κ Καραμανλή ότι ψεύδεται, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για γκάφα ολκής και πολιτική απάτη για τα όσα ισχυρίζεται η Ρηγίλλης αναφερόμενη στο κόστος του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τέλος, υπογράμμισε ότι ουσιαστικά ο κ Καραμανλής και η ΝΔ υπόσχονται και δεσμεύονται όχι για 2ετη αλλά για 4ετη λιτότητα και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με την έκτακτη εισφορά ωστόσο όπως είπε υπάρχει νομός και θα αναμένει τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

    "Οι προπαγανδιστικοί κύκλοι της κυβέρνησης , του Μαξίμου και της Ρηγίλλης προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση θέτοντας τα ερωτήματα «μα τι είναι αυτά, πού θα βρει τα λεφτά το ΠΑΣΟΚ, πού θα βρει ο ένας, πού θα βρει ο άλλος για το ένα ή το άλλο μέτρο". Στην πραγματικότητα αρνούνται να απαντήσουν στο ερώτημα πόσο κόστισε η διακυβέρνηση του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησης του στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία και στην κάθε ελληνική οικογένεια", τόνισε στον βAnt1 Radioβ ο Χρήστος Παπουτσής.

    ΚΚΕ

    "Τα λαϊκά στρώματα πρέπει τώρα να τους απαντήσουν με την ψήφο τους. Ότι δεν ανέχονται άλλη επιδείνωση της ζωής τους για να αυξάνονται τα κέρδη των πολυεθνικών. Να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους ενισχύοντας το ΚΚΕ. Στο μέτωπο πολυεθνικών - ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν το δικό τους εργατικό και λαϊκό μέτωπο. Στην κάλπη και στον αγώνα με δυνατό ΚΚΕ " , σχολίασε το ΚΚΕ.

    ΣΥΡΙΖΑ

    "Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις συνθήκες επαναφέρει την πρότασή του για απευθείας δανεισμό του ελληνικού δημοσίου -όπως και των κρατών-μελών με υψηλό spread- από την ΕΚΤ, με επιτόκιο το επιτόκιο παρέμβασής της, με το οποίο δανείζει τις εμπορικές τράπεζες (1%), πράγμα που θα προσέφερε μια μεγάλη ανακούφιση στην οικονομία και τον ελληνικό λαό", δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Δηλώσεις Μίχαλου (ΕΒΕΑ) για τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ

    Αναποτελεσματικές χαρακτήρισε τις προτάσεις Παπανδρέου ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος, τονίζοντας ότι οι εξαγγελίες του βασίστηκαν μόνο στα αν και όχι σε εξειδικευμένα μέτρα.

    ''Oι επιχειρηματίες δεν μπορούν να αντέξουν άλλα φορολογικά βάρη με αυξήσεις συντελεστών, γιατί όχι μόνο θα χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους, αλλά θα αναγκαστούν να προβούν και σε περαιτέρω περικοπές σε βάρος της απασχόλησης και το ίδιο ισχύει για τις αόριστες εξαγγελίες περί αλλαγών στο εργασιακό, όπως και στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας'', σημείωσε.

    O Αλμούνια για την ελληνική οικονομία

    Στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Χοακίν Αλμούνια. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει να ενημερώσει για τις δράσεις που έχουν υιοθετηθεί με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%.

    Ενημέρωση στα τέλη Οκτωβρίου ζητούν οι Βρυξέλλες

    Σύμφωνα με τον Χοακίν Αλμούνια, η Ελλάδα ανεξαρτήτως ποιας κυβέρνησης θα εκλεγεί, θα πρέπει ως το τέλος Οκτωβρίου να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μέτρα τα οποία έχει υιοθετήσει και αυτά, που θα λάβει για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της.

    "Στο τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να λάβουμε γνώση των μέτρων, που υιοθέτησε η Ελλάδα, ώστε να αξιολογήσουμε αν οι δράσεις, που υιοθετήθηκαν για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και κυρίως για τη μείωση του ελλείμματος ως το τέλος του 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ, είναι αποτελεσματικές", ανέφερε ο Χ. Αλμούνια και σημείωσε ότι η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα ελληνικά μέτρα το Νοέμβριο, λαμβάνοντας υπόψη τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της για την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία.

    Είδηση: 26732

    [03] Τη διεθνή οικονομία «εν τάξει» θέλει να βάλει ο Ομπάμα

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 19:10

    Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την κατάρρευση της Lehman Brothers στις Η.Π.Α., γεγονός σταθμός για την παγκόσμια οικονομία, όπως αποδείχτηκε.

    Η σημερινή ομιλία του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα συμπίπτει με την επέτειο της κατάρρευσης της Lehman Brothers, η οποία πυροδότησε την παγκόσμια οικονομική κρίση.

    Έκτοτε το κουβάρι των εξελίξεων παρέσυρε όλες τις χώρες του κόσμου στη δίνη της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης από την «μεγάλη ύφεση του 1930». Σύμφωνα με έρευνα του BBC, οι πολίτες τάσσονται σε μεγάλο ποσοστό υπέρ της κυβερνητικής παρέμβασης στην οικονομία. Όμως, το θολό οικονομικό τοπίο επιβαρύνει και ένα άλλο γεγονός, αυτό των αυτοκτονιών στην γαλλική εταιρία France Telecom, που σε ενάμιση χρόνο έφτασαν, τα τελευταία 24ωρα, τις 23.

    Την "χαλάρωση" της εμπλοκής της αμερικανικής κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα αναμένεται να ζητήσει ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του, στην οποία θα προσπαθήσει να ενισχύσει ξανά τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια.

    Σύμφωνα με αξιωματούχο της διοίκησης Ομπάμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος αναμένεται ότι θα ζητήσει τον παγκόσμιο συντονισμό για την αποφυγή μελλοντικών οικονομικών κρίσεων.

    Στην ομιλία του, ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συμβουλεύσει τις εταιρείες της Wall Street να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφύγουν την απερίσκεπτη συμπεριφορά που οδήγησε στην κρίση.

    "Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα συζητήσει το σχέδιο της διοίκησης για να χαλάρωση την ανάμειξη της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα, θα ζητήσει την ανάγκη για άμεση δράση στις μεταρρυθμίσεις και θα επαναλάβει τη σημασία του παγκόσμιου συντονισμού για την πρόληψη μελλοντικών οικονομικών κρίσεων" δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

    Αναμένεται να καλέσει την οικονομική κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της, όχι μόνο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, αλλά και στο να αποφευχθεί η επιστροφή στις πρακτικές της Wall Street που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση του 2008- 2009 και να αναγνωρίσουν την υποχρέωση τους να βοηθήσουν στην ευρύτερη ανάκαμψη για λογαριασμό των Αμερικανών.

    Την ίδια ώρα, ο Γάλλος Πρόεδρος απειλεί να αποχωρήσει από τη σύνοδο κορυφής της «Ομάδας των 20» [G20], που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην πολιτεία Pittsburg των Η.Π.Α., αν δεν υπάρξει συμφωνία για το bonus των τραπεζιτών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro. Η εφημερίδα δεν περιέγραψε το πλαίσιο στο οποίο έγινε το σχόλιο, αλλά, ο γενικός γραμματέας της γαλλικής προεδρίας, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι ο Πρόεδρος είναι "απόλυτα αποφασισμένος" να εξασφαλίσει μία συμφωνία.

    Παράλληλα, την ανάγκη να ληφθούν περισσότερα μέτρα από τις κυβερνήσεις προκειμένου να δοθεί ώθηση στις εθνικές τους οικονομίες, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, ζητά η πλειονότητα των ανθρώπων σε διάφορες χώρες που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του BBC World Service.

    Στην έρευνα συμμετείχαν συνολικά 20 χώρες και το 67% των πολιτών ζητά να αυξηθούν οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ανάταξη της εθνικής τους οικονομίας.

    Είδηση: 26737

    [04] Στην Κύπρο ο Γ. Παπανδρέου

    Εκλογές 2009 -

    ΠΑΣΟΚ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 19:34

    Στην Κύπρο μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια, ενώ το βράδυ μιλά σε εκδήλωση προς τιμήν του Γιάννου Κρανιδιώτη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στην κριτική της ΝΔ κατά των εξαγγελιών Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι η σύγκριση είναι συντριπτική υπέρ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έναντι της εμφάνισης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Τέλος στα σενάρια για τη συμμετοχή Παπαδήμου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ δίνει η ΕΚΤ.

    Η ΝΔ έχει συνθηκολογήσει με την ήττα της στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, επισήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ καταλόγισε στο πρωθυπουργό και στο κυβερνών κόμμα ότι ψεύδονται και ότι διέπραξαν γκάφα ολκής στα όσα ισχυρίζονται για το κόστος του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ακόμα ότι ουσιαστικά ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ υπόσχονται και δεσμεύονται όχι για διετή, αλλά τετραετή λιτότητα.

    Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου

    Μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: "Ενημερώθηκα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την πορεία των συνομιλιών για το ζήτημα του Κυπριακού. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γιατί χρειαζόμαστε να είμαστε έτοιμοι. Αν το αποφασίσει ο Ελληνικός λαός σύντομα θα είμαστε κυβέρνηση στην Ελλάδα. Χρειάζεται ο άμεσος συντονισμός των δύο κυβερνήσεων για την επίτευξη των κοινών μας στόχων ιδιαίτερα ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων στην ΕΕ το Δεκέμβριο. Η παρουσία μας εδώ στέλνει ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η Ελλάδα είναι ξανά πλάι στην Κύπρο, κοντά στον Κυπριακό λαό με πράξεις όχι με λόγια" δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παπανδρέου, απόψε μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μιλήσουν σε εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιεί το πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΙΣΤΑΜΕ για τον Γιάννο Κρανιδιώτη.

    ΕΚΤ: Ο Παπαδήμος θα ολοκληρώσει τη θητεία του

    Εν τω μεταξύ, τέλος στα σενάρια ανάμιξης του Λουκά Παπαδήμου στην ελληνική πολιτική, μέσω της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έβαλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αντιπρόεδρός της θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τη λήξη της θητείας του.

    «Ο κ. Παπαδήμος θα παραμείνει αντιπρόεδρος της ΕΚΤ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής νομισματικής αρχής. Σημειώνεται ότι η θητεία του ως αντιπροέδρου της ΕΚΤ λήγει τον ερχόμενο Μάιο.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 26735

    [05] ΚΚΕ: Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία η Α.Παπαρήγα

    Εκλογές 2009 -

    ΚΚΕ

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 13:59

    Το εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στο Αιγάλεω επισκέφθηκε το πρωί η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συζήτησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Στις 4 του Οκτώβρη, ο λαός με την ψήφο του πρέπει να βάλει φρένο στη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται, να κάνει τα δύο μεγάλα κόμματα να χάσουν σε ψήφους, και οι ψήφοι αυτοί να μην πάνε στην αποχή, ή σε άλλα μικρότερα κόμματα, τα οποία δεν ασκούν ουσιαστική αντιπολίτευση, αλλά στο ΚΚΕ», τόνισε η κα Παπαρήγα και διευκρίνισε ότι όταν αναφέρεται σε θύελλα αντιλαϊκών μέτρων εννοεί στην Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια, την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, αλλά και στα εθνικά θέματα, όπου υπάρχουν "τοπικές εύφλεκτες εστίες".

    Ειδικότερα επέκρινε τον Γιώργο Παπανδρέου για τις θέσεις που παρουσίασε στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι "το 90% των προτάσεών του αφορά στην ενίσχυση των επενδύσεων των επιχειρηματιών, στη μείωση των ασφαλίστρων, ενώ δεν υπήρξε καμία αναφορά για κατάργηση των νόμων που καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ούτε για τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης. Για την αναφορά του στην κατάργηση των προγραμμάτων stage, είπε ότι είναι αστεία, εφόσον δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα στον οποίο κυρίως παρουσιάζεται το πρόβλημα".

    Κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπανδρέου ότι οι δηλώσεις του για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό ουσιαστικά είναι για τους εργαζόμενους "μισός καφές παραπάνω τη μέρα αφού τα 700 ευρώ το μήνα θα γίνουν 708".

    Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της αποχής και είπε "ότι στις ευρωεκλογές 1.500.000 πολίτες απείχαν, πολλοί από αυτούς ήταν ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Παρ' όλα αυτά με την αποχή δεν βγήκε τίποτα γιατί η ΝΔ το καλοκαίρι υιοθέτησε πιο αντιλαϊκά μέτρα και το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε τίποτα στο πρόγραμμά του.

    Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα, οι πρόωρες εκλογές δείχνουν ότι το σύστημα έχει δυσκολίες και οι καπιταλιστές θέλουν τη διάσωση του δικομματικού συστήματος με εναλλαγή στην κυβέρνηση. Το σενάριο για κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ίσως το δούμε σε δύο χρόνια, ίσως σε έξι χρόνια, και αυτό γιατί πρέπει πρώτα να παραμεριστούν οι σημερινοί ηγέτες και να αναμορφωθούν τα κόμματα. Ο λαός δεν πρέπει να έχει άλλη μια χαμένη εκλογική μάχη γιατί αλλιώς αναδεικνύεται συνένοχος σε ένα παρατεταμένο τέλμα, επισήμανε η κα Παπαρήγα.

    Το απόγευμα η κα Παπαρήγα θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές των δήμων Ερέτριας και Ληλαντίων, στην Εύβοια, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: στις 16:15 θα συμμετέχει σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ληλαντίων στο Βασιλικό , στις 17:00 θα περιοδεύσει στις πληγείσες περιοχές του δήμου Ληλαντίων και στις 18:45 θα παραβρεθεί σε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ερέτριας.

    Είδηση: 26720

    [06] Ζημιές σε καλλιέργειες στη Μεσσηνία από χαλαζόπτωση

    Κοινωνία

    Εκτεταμένες, είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες ελιάς και αμπελιών από την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή του Νέστορα στην Μεσσηνία. Ο νομάρχης Μεσσηνίας, Δημήτρης Δράκος, που επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της πληγείσες περιοχές και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και εκτείνεται σε περίπου 15.000 στρέμματα. Όπως δήλωσε «με έναν πρόχειρο υπολογισμό, που όμως προσεγγίζει την πραγματικότητα, οι ζημιές είναι σε περίπου 180 έως 200 χιλιάδες δένδρα».

    Είδηση: 26744

    [07] Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 19:29

    Σε νέες προκλήσεις στο Αιγαίο προχώρησε η Τουρκία. Ελικόπτερο της Λετονίας, που συμμετέχει στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού οργανισμού "Frontex", δέχθηκε εκ νέου παρενόχληση από τουρκικών ραντάρ, ενώ αυτό εκτελούσε περιπολία κοντά στο Φαρμακονήσι και εντός των ορίων του F.I.R. Αθηνών, για τον εντοπισμό πιθανών λαθρομεταναστών από την Τουρκία.

    Το πλήρωμα τουρκικού σταθμού ραντάρ radar, απέστειλε σήμα στο εν λόγω ελικόπτερο -το οποίο ανήκει στον ευρωπαϊκό οργανισμό "FRONTEX" για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων- δια του οποίου ζητούσε να απομακρυνθεί, με τον προκλητικότατο ισχυρισμό ότι «πετούσε εντός του τουρκικού εναερίου χώρου»!

    Προφανώς, το ελικόπτερο της Λετονίας συνέχισε κι ολοκλήρωσε την αποστολή του κανονικά.

    Προηγούμενη παρενόχληση

    Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προέβησαν σε παρενόχληση του εν λόγω ελικοπτέρου της Λετονίας, ενώ αυτό βρισκόταν πάνω από το Φαρμακονήσι.

    Επιπλέον, τότε το ελικόπτερο αυτό είχε δεχθεί και ανάλογο σήμα από επίγειο ραντάρ της Τουρκίας, ενώ εκτελούσε περιπολία για εντοπισμό λαθρομεταναστών μεταξύ Κω και Σάμου, με το οποίο οι Τούρκοι το καλούσαν να εγκαταλείψει την περιοχή. Εν συνεχεία, το ελικόπτερο συνέχισε κι ολοκλήρωσε κανονικά την αποστολή του.

    Δηλώσεις Παπακωνσταντίνου

    Μετά την παρενόχληση από την Τουρκία του ελικοπτέρου της ευρωπαϊκής δύναμης FRONTEX την 8η Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους των ευρωβουλευτών του κόμματος στα θεσμικά όργανα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, αλλά, άγνωστο παραμένει το τι έχει γίνει με την πρωτοβουλία αυτή.

    Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με το γεγονός είχε τονίσει τότε ότι «Πολλές φορές οι ευρωπαίοι εταίροι μας δείχνουν μία αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.» και πρόσθεσε, «Τώρα είναι μία ευκαιρία για να καταλάβουν το ότι δεν υπερβάλουμε και δεν κινδυνολογούμε, καθώς και το ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή είναι απαράδεκτη!».

    Είδηση: 26746

    [08] Έκθεση του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία

    Ειδήσεις

    Στη δημοσιότητα θα δοθεί το μεσημέρι της Τρίτης, η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι: "Τα σοβαρά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και οι επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης, οφείλονται αποκλειστικά στην ακολουθούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία θεοποιεί τις αγορές και τα τραπεζικά κέρδη τα οποία όμως διευρύνουν τις ανισότητες, τη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ύφεση και την χρηματοοικονομική κρίση.

    Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, η έκθεση για την ελληνική οικονομία και την Απασχόληση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ τεκμηριώνει την εναλλακτική πρόταση της ΓΣΕΕ για την ανάπτυξη και την απασχόληση η οποία εξασφαλίζει την πραγματική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και ευημερία, θέτοντας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του πάνω από τις αγορές και τα κέρδη".

    Είδηση: 26745

    [09] Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς στο Λυκαβηττό την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 17:56

    Έπειτα από ένα πλούσιο συναυλιακό καλοκαίρι με αρκετούς μουσικούς σταθμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα βρεθεί στη σκηνή του Λυκαβηττού την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Μαζί της θα εμφανιστεί και η Μελίνα Ασλανίδου.

    Μια βραδιά με γιορτινή ατμόσφαιρα και επίσημο προσκεκλημένο τον Σέρβο συνθέτη-τραγουδιστή Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς (ιδιαίτερα αγαπητό στη χώρα μας, μέσα από το τραγούδι "Lane Moje" - δεύτερη θέση στην Eurovision το 2004) με τον οποίο συνεργάστηκε και στην πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά "Και τα μάτια κι η καρδιά", όπου για πρώτη φορά ο Ζέλικο συνέθεσε τραγούδι για Έλληνα καλλιτέχνη ("Το τέλος μας δες" - Μουσική: Zeljko Joksimovic, Στίχοι: Νίκος Μωραϊτης).

    Μετά την συμμετοχή του στο Λυκαβηττό ο Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς θα βρεθεί ξανά στην Ελλάδα τον προσεχή Οκτώβριο, στην Αθήνα (Θέατρο Παλλάς) και την Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) για δύο ξεχωριστές συναυλίες με την ορχήστρα του "Balkan Suite Orchestra".

    Η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε παλαιότερη εμφάνισή της

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3D9IzzPWEH1As',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/9IzzPWEH1As/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Η μεγάλη επιτυχία του Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded1','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DGdAdBRsn0Ok ',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/GdAdBRsn0Ok /default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded1',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 26719

    [10] 130 οι Καναδοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν

    Ειδήσεις

    Εξαγριωμένοι από τον φόρο αίματος που πληρώνει η χώρα με την συμμετοχή της στην πολυεθνική δύναμη στο Αφγανιστάν είναι οι Καναδοί, μετά και τον θάνατο ενός ακόμη στρατιώτη, που αποτελεί το 130ο θύμα του πολέμου. Συγκεκριμένα, ο Καναδός στρατιώτης έπεσε στην ασταθή περιοχή Panjwaii του Αφγανιστάν, κάνοντας περιπολία με στρατιωτικό όχημα, εκεί όπου άλλοι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν μία εβδομάδα πριν.

    Είδηση: 26743

    [11] Οι κατασκευαστές τακτοποιούν τους ημιυπαιθρίους

    Ειδήσεις

    Σε μαζικές αιτήσεις τακτοποίησης ημιυπαίθριων και υπογείων, προχωρούν οι κατασκευαστές κατοικιών, προκειμένου να βρουν ευκολότερα αγοραστές, για τα περίπου 110.00 νεόδμητα διαμερίσματα, που παραμένουν απούλητα.

    Πάντως, εκτός από τις προσφορές των κατασκευαστών, κλειδί στην τόνωση της ζήτησης, αποτελούν και οι τιμές.

    Φακέλους τακτοποίησης των ημιυπαιθρίων και των υπογείων που έχουν αλλάξει χρήση σε νεόδμητες κατοικίες, ετοιμάζονται να καταθέσουν μαζικά οι κατασκευαστές στα κατά τόπους πολεοδομικά γραφεία.

    Πάντως, οι προσφορές των κατασκευαστών φαίνεται να μην αρκούν για να απορροφηθεί άμεσα το απόθεμα των νεόδμητων κατοικιών.

    Σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Τράπεζας, το 2009 οι τιμές των ακινήτων υποχώρησαν -κατά μέσο όρο- γύρω στο 15%, αλλά, χρειάζεται να διορθωθούν κατά τουλάχιστον 10% ακόμα, προκειμένου να απορροφηθούν όλες οι νεόδμητες κατασκευές εντός του 2010.

    Εκτός από τις νεόδμητες κατοικίες, αυτήν την περίοδο προσφέρονται προς πώληση και άλλες 100.000 κατοικίες που κατασκευάστηκαν παλαιότερα.

    Είδηση: 26742

    [12] Πειθαρχική δίωξη σε βάρος Ζαγοριανού

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 19:22

    Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη ενδέχεται να βρεθεί ο 4ος Ειδικός Ανακριτής κ. Ζαγοριανός μετά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε εναντίον του για μία σειρά αδικημάτων ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Προϊστάμενος Επιθεώρησης Δικαστηρίων Γιάννης Παπανικολάου, για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση ΖΙΜΕΝΣ.

    Τα αδικήματα αφορούν στη μη χορήγηση όλων των εγγράφων της δικογραφίας στους κατηγορουμένους, τη μη έγκαιρη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος των Χριστοφοράκου και Καραβέλα αλλά και την παράλειψη αναφοράς πράξεων της περιόδου 2004-07 στο ένταλμα Χριστοφοράκου.

    Παράλληλα ο κ. Παπανικολάου αποστέλλει τον φάκελο στην Εισαγγελία Εφετών για να ερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του κ Ζαγοριανού για παράβαση καθήκοντος ή κατάχρηση εξουσίας, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα και για άλλους δικαστικούς λειτουργούς που συνεπλάκησαν στην υπόθεση.

    ΠΑΣΟΚ

    Επίθεση στη Ν.Δ, την οποία κατηγόρησε για μία ακόμη φορά για χειραγώγηση της υπόθεσης Siemens, εξαπέλυσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, επισημαίνοντας ότι η πειθαρχική δίωξη σε βάρος του 4ου Ειδικού Ανακριτή κ. Ζαγοριανού θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας.

    Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο κ. Ρόβλιας αναφέρει: "Έχει αποδειχθεί από σειρά γεγονότων ότι η υπόθεση Siemens χειραγωγήθηκε από την ΝΔ, η οποία πέτυχε τη συσκότιση της περιόδου 2004-2007, όταν και ήταν κυβέρνηση. Απομένει να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα, δηλαδή οι μοχλοί αυτού του παρασκηνίου.

    Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει όλη την αλήθεια, για όλα τα θέματα. Τόσο για αυτή καθαυτή την υπόθεση Siemens, όσο και για το θλιβερό παρασκήνιο που απέτρεψε την διερεύνησή της για την κρίσιμη περίοδο 2004-2007.

    Καλούμε την κυβέρνηση, στις τρεις εβδομάδες που τις απομένουν, να δείξει αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση, ότι και να κάνει, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί, όταν θα γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, μέσω Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Αυτό, η ΝΔ, δεν μπορεί να το αποφύγει.

    Είδηση: 26736

    [13] Σομαλοί πειρατές απελευθέρωσαν το ελληνικό πλοίο IRENE E.M

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 17:18

    Ελεύθερο είναι από σήμερα, μετά την καταβολή λύτρων, το Ελληνικό φορτηγό πλοίο IRENE E.M και όλα τα μέλη του πληρώματός του που από τον Απρίλιο είχαν πέσει στα χέρια των σομαλών πειρατών στα στενά του κόλπου του Άντεν. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι Σομαλοί πειρατές ανακοίνωσαν ότι απελευθέρωσαν το ελληνικό πλοίο IRENE E.M που είχαν καταλάβει τον Απρίλιο αφού έλαβαν λύτρα 2 εκατομμυρίων δολαρίων για το πλοίο και τα 21 μέλη του πληρώματος που είναι όλοι Φιλιππινέζοι.

    Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου κατελήφθη στις 13 Απριλίου στο Κόλπο του Αντεν, όπου συμμορίες από τη Σομαλία έχουν βγάλει από λύτρα εκατομμύρια δολάρια βάζοντας στόχο πλοία που χρησιμοποιούν την στρατηγικής σημασίας θαλάσσια διαδρομή που συνδέει Ασία και Ευρώπη.

    Όπως είπε ένας εκ των πειρατών όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

    Είδηση: 26738

    [14] Η βελτίωση των σχέσεων ΕΕ- Ρωσίας προτεραιότητα του Θαπατέρο

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 17:45

    Στην εξομάλυνση των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ρωσία, όσον αφορά στη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας αποσκοπεί ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ο οποίος, ενόψει της Ισπανικής προεδρίας δήλωσε ότι θα γραφτεί μία νέα σελίδα στις Ρωσο-Ευρωπαϊκές σχέσεις.

    "Αποστολή μας στη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας, είναι να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της ΕΕ και της Ρωσίας", είπε ο Θαπατέρο στη διάρκεια συνάντησής του με τον ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο περιθώριο μιας διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γιάροσλαβλ, βορειοανατολικά της Μόσχας, με θέμα "Σύγχρονο κράτος και διεθνής ασφάλεια".

    "Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να υπάρξει περισσότερη αμοιβαία κατανόηση, συνεργασία και εμπιστοσύνη", πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ τόνισε ότι ανυπομονεί να συνεργασθεί με την ισπανική προεδρία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο διάστημα αυτό θα σημειωθεί εξέλιξη στις σχέσεις της χώρας του με την ΕΕ.

    Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Σουηδία, που θα παραδώσει την προεδρία της ΕΕ στην Ισπανία την 1η Ιανουαρίου, είναι προβληματικές. Η Στοκχόλμη έχει καταγγείλει επανειλημμένα τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία, τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης των σχέσεων της ΕΕ με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και καθυστερεί την έγκριση της διέλευσης από τα χωρικά της ύδατα του αγωγού North Stream, προκαλώντας με όλα αυτά τον εκνευρισμό της Μόσχας.

    Αιχμές Μεντβέντεφ εναντίον ΗΠΑ

    Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος, στο περιθώριο της ίδιας διάσκεψης, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ζήτησε σήμερα να τερματιστεί η παγκόσμια ηγεμονία μίας μόνο χώρας.

    "Η ανικανότητα και καμιά φορά απλώς η έλλειψη βούλησης μιας κυβέρνησης να ρυθμίσει ένα πρόβλημα προκαλεί ζημιές κι όχι μόνον στη χώρα της".

    "Η ασυλλόγιστη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μιας μόνο χώρας ήταν η αιτία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης", προσέθεσε ο Μεντβέντεφ, αναφερόμενος σαφώς στις ΗΠΑ, και απηύθυνε έκκληση για πραγματισμό ώστε να αποφεύγονται "τα ουτοπικά σχέδια παγκόσμιας κυριαρχίας".

    Στο ίδιο πνεύμα ο ρώσος πρόεδρος καταδίκασε τα σχέδια ορισμένων εξτρεμιστικών μουσουλμανικών κινημάτων για ένα "παγκόσμιο χαλιφάτο", όπως και "την καλοπροαίρετη ηγεμονία", όρο που χρησιμοποιούν ορισμένοι πολιτειολόγοι για να περιγράψουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ιδιαίτερα υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους.

    Είδηση: 26739

    [15] Ληστεία στο Άρτος και Υγεία

    Κοινωνία

    Στόχος ληστών που ήταν οπλισμένοι με πιστόλια έγιναν το μεσημέρι τα γραφεία της εταιρείας "Άρτος και Υγεία" στην περιοχή του Χαϊδαρίου. Η ληστεία σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν από τις τέσσερις όταν οι δύο άγνωστοι νεαροί κακοποιοί που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν πιστόλια εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται επί της λεωφόρου Αθηνών 206.

    Αφού πρώτα ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, στη συνέχεια αφαίρεσαν όσα χρήματα βρήκαν στα ταμεία και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα.

    Είδηση: 26734

    [16] Ποινική δίωξη για τη φωτιά στην Αττική

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 17:58

    Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 59χρονου, κατοίκου Γραμματικού, άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Γκύζης, για την φωτιά, που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δασικών και άλλων εκτάσεων στην Αττική τον περασμένο μήνα. Η δίωξη αφορά το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση και στρέφεται σε βάρος του 59χρονου, αλλά και κατά αγνώστων δραστών.

    Είδηση: 26724

    [17] Η1Ν1: Νέο σοβαρό κρούσμα, σε 15 ημέρες τα πρώτα εμβόλια

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 17:10

    Νέο σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης σημειώθηκε στο κρουαζιερόπλοιο Costa Europa με σημαία Ιταλίας που κατέπλευσε από το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για μια 30χρονη Γαλλίδα που η κατάστασή της επιδεινώθηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τους εμβολιασμούς κατά της νέας γρίπης και στους 53 νομούς της χώρας. Μέσα στις προσεχείς 15 ημέρες αναμένεται να γίνει η εισαγωγή των πρώτων 500.000 δόσεων εμβολίων. Ωστόσο, η χορήγηση των εμβολίων δεν θα γίνει αμέσως διότι εκκρεμεί η αδειοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, η οποία αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο.

    Σε σοβαρή κατάσταση 30χρονη Γαλλίδα

    Με τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου στην Ακτή Ξαβερίου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων Νομαρχίας Πειραιά, μετέβη στο πλοίο, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τον χειρισμό ύποπτων κρουσμάτων της νέας γρίπης εν πλω.

    Όπως διαπιστώθηκε από το κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά επρόκειτο για 30χρονη Γαλλίδα επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου, η οποία είχε ήδη τεθεί σε απομόνωση και εμφάνιζε συμπτώματα έντονης αναπνευστικής δυσχέρειας και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε επείγουσα νοσοκομειακή περίθαλψη.

    Πράγματι με μέριμνα του κλιμακίου της Νομαρχίας, η ασθενής διεκομίσθη χθες στις 10 το πρωί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου μετά τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι νοσεί από το νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1).

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα το πρωί το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εμφανίζοντας σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση.

    Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα μέλη και επιβάτες του πλοίου, το κλιμάκιο της Νομαρχίας έλαβε από τον αξιωματικό γιατρό του πλοίου έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι ουδείς άλλος έχει παρουσιάσει τα συμπτώματα της νόσου και ότι δεν χρειάζονται ιατρική ή νοσοκομειακή συνδρομή. Επισημάνθηκε ωστόσο να υπάρχει ιατρική παρακολούθηση του συντρόφου της ασθενούς λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της τελευταίας.

    Στο κρουαζιερόπλοιο, που προέρχεται από λιμένα Yalta Ουκρανίας με επόμενο προορισμό το Κατάκολο Ηλείας, βρίσκονται 1381 επιβάτες και 599 ναυτικοί, ως πλήρωμα.

    Σε 15 ημέρες έρχονται οι πρώτες 500.000 δόσεις εμβολίων κατά της νέας γρίπης

    Ο πλήρης και ακριβής αριθμός των εμβολιαστικών κέντρων θα καθοριστεί την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε δύο κύκλους. Δηλαδή σε έναν μικρό κύκλο θα εμβολιαστούν τα άτομα στα οποία δίνει προτεραιότητα η Συμβουλευτική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, όπως π.χ. οι έγκυες, που θα εμβολιαστούν στα εμβολιαστικά κέντρα, και το υγειονομικό προσωπικό, που θα εμβολιαστεί στα νοσοκομεία. Εφόσον χρειαστεί να εμβολιαστεί μεγαλύτερη ομάδα πληθυσμού θα ανοίξουν και τα άλλα εμβολιαστικά κέντρα ώστε οι εμβολιασμοί να γίνονται χωρίς προβλήματα αναμονής και καθυστερήσεων.

    Όπως ανέφερε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Πάνος Ευσταθίου, υπάρχουν νομαρχίες που έχουν περιλάβει στα εμβολιαστικά κέντρα σχολεία ή έχουν αξιοποιήσει άλλους χώρους όπως ΚΑΠΗ και εκκλησίες, ενώ κάποιες νομαρχίες θα διαθέτουν μετακινούμενα εμβολιαστικά κέντρα για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών και τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Είδηση: 26721

    [18] Τουρκική παρενόχληση κοντά στο Φαρμακονήσι

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 13:00

    Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε το πρωί εντός των ορίων του FIR Αθηνών, κοντά στο Φαρμακονήσι, όταν πληρώματα τουρκικών ραντάρ παρενόχλησαν λετονικό ελικόπτερο του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex, που περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο για εντοπισμό τυχόν λαθρομεταναστών.

    Οι παρενοχλήσεις σημειώθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 8.00 πμ κατά ελικοπτέρου της Λετονίας ενόσω πετούσε ανατολικά του Φαρμακονησίου.

    Ο επίγειος σταθμός ραντάρ της Ντάτσα κάλεσε τον ασύρματο του ελικοπτέρου και του ζήτησε να απομακρυνθεί με τον ισχυρισμό ότι πετάει εντός τούρκικου εναέριου χώρου.

    Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και πριν μερικές ημέρες στην ίδια περιοχή με το ίδιο ελικόπτερο.

    Είδηση: 26718

    [19] Εργατικό δυστύχημα στην Κηφισιά

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 09 2009 18:26

    Τραγωδία με δύο νεκρούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην οδό Σουλίου 6 στην Κάτω Κηφισιά. Θύματα είναι δύο εργάτες, υπήκοοι Ινδίας και Νεπάλ, μέλη συνεργείου τεχνικής εταιρίας που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ. Οι δύο άτυχοι άνδρες που εργάζονται μέσα σε φρεάτιο, έχασαν τη ζωή τους από την εισπνοή αναθυμιάσεων.

    Το συνεργείο συνέδεε το βόθρο του Β' Παιδικού Σταθμού Κηφισιάς με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, αλλά οι δύο εργάτες λιποθύμησαν από τις αναθυμιάσεις μέσα στο φρεάτιο. Λίγα λεπτά αργότερα τους ανέσυρε συνεργείο της Πυροσβεστικής και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

    Από την αστυνομία συνελήφθη ο εργοδηγός και ο οδηγός του σκαπτικού μηχανήματος οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς.

    Έγκλημα κατά της εργατικής τάξης χαρακτήρισε το ΚΚΕ το δυστύχημα: «Δυο ακόμα νεκροί εργάτες έρχονται να προστεθούν στον αιματηρό απολογισμό, αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας, της εντατικοποίησης και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητας των εργαζομένων. Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να μη συμβιβαστεί με την άθλια αυτή κατάσταση. Έλληνες και ξένοι εργάτες να ξεσηκωθούν σε κάθε εργασιακό χώρο και να αντιμετωπίσουν τη διαρκή επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς, την εντατικοποίηση και τους εκβιασμούς» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Περισσού.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών εργατών και ζητά να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι γι αυτές τις δολοφονίες

    «Οι ηθικοί αυτουργοί της «δολοφονίας» των δύο άτυχων μεταναστών εργαζομένων, που εργάζονταν στα φρεάτια της Κ. Κηφισιάς, είναι αφ΄ ενός οι εργολάβοι-εργοδότες τους, που δεν τηρούσαν τους νόμους και τους κανονισμούς για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, και αφ΄ ετέρου η κυβέρνηση, που δεν αντιδρά σε αυτές τις παρανομίες. Πολλοί χώροι εργασίας έχουν μετατραπεί σε πεδία βολής για τους εργαζόμενους, γιατί οι εργοδότες βάζουν πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τα κέρδη τους. Οι αρμόδιες δημόσιες ελεγκτικές υπηρεσίες ή υπολειτουργούν ή είναι ανύπαρκτες ή είναι πλήρως διαβρωμένες από την εργοδοσία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΕΥΔΑΠ

    Τη θλίψη της και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια εξέφρασε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ στις οικογένειες των άτυχων εργατών και δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

    Επίσης, η διοίκηση της εταιρείας προέβη σε διευκρινήσεις σχετικά με το δυστύχημα, με αφορμή δήλωση της πολιτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κας Εύης Χριστοφιλοπούλου, αλλά και ανακοίνωση της ΓΣΕΕ σχετικά με το εργατικό δυστύχημα, που συνέβη σήμερα το πρωί στην Κάτω Κηφισιά.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το δυστύχημα συνέβη στη διάρκεια εργασιών σύνδεσης ακινήτου με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο, εργασία που ανήκει στην αρμοδιότητα και ευθύνη του δήμου Κηφισιάς. Το συνεργείο, που εκτελούσε τις εργασίες, ανήκει σε εργολάβο ο οποίος δουλεύει για λογαριασμό του δήμου Κηφισιάς και ουδεμία σχέση έχει με την ΕΥΔΑΠ.

    Είδηση: 26717

    [20] ''Το Χρώμα στον Escher''

    Ειδήσεις

    Το Μουσείο Ηρακλειδών φιλοξενεί την τέταρτη ενότητα της έκθεσης "Από το Προσχέδιο στο Αριστούργημα", με τίτλο "Το Χρώμα στον Escher", έως τις 15 Νοεμβρίου 2009. Στο πλαίσιο της παρουσιάζεται ένας σημαντικός αριθμός από υδατογραφίες και ξυλογραφίες που καταδεικνύουν την αξιοσημείωτη χρήση του χρώματος από τον πρωτοπόρο Ολλανδό καλλιτέχνη, Maurits Cornelis Escher.

    Η έκθεση περιλαμβάνει τις περισσότερες από τις έγχρωμες ξυλογραφίες του - ποτέ δεν δημιούργησε έγχρωμες λιθογραφίες β όπως τη σειρά με τις Ευχετήριες Κάρτες του ζεύγους Strens, μία για κάθε στοιχείο της φύσης: Γη, Αέρας, Φωτιά, Νερό, τρεις χρωματικές παραλλαγές του έργου Βάθος, πέντε του έργου Ήλιος και Φεγγάρι και τρεις του έργου Ιππείς, συμπεριλαμβανομένου ενός τυπωμένου σε μετάξι.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρώμα σήμαινε επιπλέον εργασία για τον καλλιτέχνη αφού για κάθε απόχρωση έπρεπε να χαράξει ένα επιπλέον κομμάτι ξύλου. Για παράδειγμα για την ξυλογραφία με τίτλο «Atrani», ένα ουσιαστικά ασπρόμαυρο τοπίο, χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον επτά ξύλινες μήτρες, μία για κάθε διαφορετική απόχρωση του γκρι, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι παραλλαγές στο χρώμα, ακόμη και το μαύρο, ήταν σημαντικές στο έργο του Escher.

    Επίσης εκτίθεται ένα πολύ μεγάλο ύφασμα τυπωμένο σε κόκκινο, μπλε και μαύρο, το οποίο χρονολογείται από το 1929. Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται το τελευταίο έργο της ζωής του, τα Φίδια, η επιτομή των χρωματικών συνδυασμών, όπου το χρυσαφί, το πράσινο και το μαύρο συνυφαίνονται στον πιο θεαματικό χειρισμό χρωμάτων ανάμεσα σ' όλα τα έργα του.

    Ο Escher χρησιμοποιούσε το χρώμα (συνήθως υδατόχρωμα αλλά μερικές φορές και παστέλ) για να τονίσει μια εικόνα, κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών μελετών του. Η χρήση του χρώματος ήταν καθοριστική για τον προσδιορισμό των σχημάτων και τη διάταξη των σχεδίων, πράγμα που αποδεικνύεται και από τα πολυάριθμα αρχεία του, τα οποία στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι έγχρωμα. Η επιλογή των χρωμάτων είναι πάντα ζωηρή και γεμάτη αντιθέσεις. Οι μελέτες του για την κανονική διαίρεση του επιπέδου είναι όλες σχεδιασμένες με πένα ή μολύβι και στη συνέχεια χρωματίζονται για να δείξουν πώς τα σχήματα συνδέονται στο επίπεδο. Οι υδατογραφίες του αυτές, οκτώ από τις οποίες παρουσιάζονται στην έκθεση, είναι ουσιαστικής σημασίας για τα έργα που αφορούν πλακοστρώσεις. Επίσης παρουσιάζεται ένα πολύ σημαντικό έργο, οι «Πεταλούδες», το οποίο αποτελεί μελέτη/άσκηση συνδυασμού των χρωμάτων.

    Είδηση: 26715


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 September 2009 - 16:58:22 UTC