Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέληξε από τη νέα γρίπη ο 29χρονος Γάλλος
  • [02] Έως και την Τετάρτη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
  • [03] ΗΠΑ: Παρατείνεται για ένα χρόνο το εμπάργκο κατά της Κούβας
  • [04] Πέθανε ο Πάτρικ Σουέζι
  • [05] ΗΠΑ: Υπέρ της μεταρρύθμισης Ομπάμα η πλειοψηφία των γιατρών
  • [06] Σάρωσε ο τυφώνας Κόπου το Χονγκ Κόνγκ

    [01] Κατέληξε από τη νέα γρίπη ο 29χρονος Γάλλος

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 09 2009 10:10

    Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 29χρονος Γάλλος τουρίστας, ο οποίος ανέπτυξε τη νέα γρίπη H1N1 ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές. Ο νεαρός άντρας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα τα ξημερώματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, μετά από πολυήμερη παραμονή. Ο ασθενής παρουσίασε επιπλοκές εξαιτίας αποκλειστικά της γρίπης, και συγκεκριμένα βαρύτατη πνευμονία, που οδήγησε σε βαρύτατη οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια ενώ στη συνέχεια παρουσίασε πολυοργανική ανεπάρκεια, από την οποία και κατέληξε τα ξημερώματα.

    Πρόκειται ουσιαστικά για τον πρώτο θάνατο από τη νέα γρίπη στη χώρα μας, καθώς ο άτυχος νέος δεν έπασχε από άλλη ασθένεια, όπως είχε συμβεί στις περιπτώσεις του 23χρονου στο Ωνάσειο, ο οποίος έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια και του 25χρονου που πέθανε στον Ευαγγελισμό και αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

    Στο μεταξύ ανησυχητικά είναι τα νέα από τις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με δύο μελέτες που παρουσιάσθηκαν σήμερα Τρίτη, ορισμένα άτομα που προσβλήθηκαν από τον ιό H1N1 είναι πιθανόν να τον μεταδίδουν ακόμη και οκτώ ημέρες μετά την εξαφάνιση του πυρετού, δηλαδή επί πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο πίστευαν οι ειδικοί.

    Μέχρι σήμερα, οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές συμβουλεύουν τα άτομα που έχουν προσβληθεί να περιμένουν 24 ώρες μετά την εξαφάνιση του πυρετού πριν επιστρέψουν στην εργασία τους ή στο σχολείο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.

    Οι δύο νέες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στη Σιγκαπούρη και στον Καναδά αντίστοιχα, δείχνουν ότι 19% έως 30% των ατόμων που έχουν προσβληθεί μπορούν να μεταδίδουν τον ιό οκτώ ημέρες μετά την εξαφάνιση του πυρετού.

    "Η έρευνα έδειξε ότι ο ιός μπορεί να μεταδίδεται όχι μόνον 24 ή 48 ώρες, αλλά πιθανότατα μέχρι και μια εβδομάδα" μετά την εξαφάνιση του πυρετού, εξήγησε ο δρ. Γκαστόν ντε Σερ, του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Κεμπέκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο περιθώριο της 49ης ετήσιας διάσκεψης για τους Αντιμικροβιακούς Παράγοντες και τη Χημειοθεραπεία στο Σαν Φρανσίσκο.

    Από τους 43 ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα, οκτώ, δηλαδή το 19%, έφεραν στο αίμα τους ζωντανό τον ιό ικανό να πολλαπλασιασθεί, γεγονός που καθιστά τον φορέα ικανό να τον μεταδώσει οκτώ ημέρες μετά το τέλος του πυρετού, διευκρίνισε ο δρ. ντε Σερ.

    Στις δέκα ημέρες κανένας από τους ασθενείς δεν ήταν πλέον φορέας του ιού. Η δεύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον δρ. Ντέιβιντ Λι του νοσοκομείου Ταν Τοκ Σενγκ της Σιγκαπούρης σε 70 ασθενείς, έδειξε ότι το 20% - 30% ήσαν ακόμη φορείς του ιού πέραν των οκτώ ημερών μετά το τέλος του πυρετού, και μέχρι και δώδεκα ημέρες σε μικρό αριθμό ατόμων.

    Είδηση: 26760

    [02] Έως και την Τετάρτη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

    Έως και την Τετάρτη αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επικεφαλής, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι πιθανότατα η Διδάκτωρ-οικονομολόγος Τζούλια Πανουργιά-Κλώνη στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, με ειδίκευση σε θέματα διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, περιβαλλοντικής προστασίας και διεθνών διαπραγματεύσεων. Νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι ο αντιπρόεδρός της Λουκάς Παπαδήμος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τη λήξη της θητείας του, τον ερχόμενο Μάιο.Όσον αφορά στο σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη μία το μεσημέρι o Γ Παπανδρέου αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους επιμελητηρίων ενώ στις 19.30 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην Τρίπολη.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 26761

    [03] ΗΠΑ: Παρατείνεται για ένα χρόνο το εμπάργκο κατά της Κούβας

    Αμερική-ΗΠΑ

    Για έναν ακόμη χρόνο παρέτεινε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το "νόμο για το εμπόριο με τον εχθρό", που απαγορεύει κάθε εμπορική συναλλαγή με τις χώρες που θεωρούνται απειλή για τις ΗΠΑ, ο οποίος αφορά μόνο την Κούβα και μέσω του οποίου εφαρμόζεται το αμερικανικό εμπάργκο επί της Αβάνας. Η επέκταση αυτού του μέτρου για έναν χρόνο εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, αναφέρεται στο σύντομο κείμενο που υπέγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

    Ο νόμος αφορούσε επίσης τη Βόρεια Κορέα μέχρι πριν από έναν χρόνο, οπότε ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους εξαίρεσε το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, έναντι της δέσμευσης της χώρας να τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    Το εμπάργκο κατά της Κούβας, το οποίο επιβλήθηκε το 1963, ενισχύθηκε το 1992 και στη συνέχεια το 1996 και αμβλύνθηκε από το 2000, οπότε και επιτράπηκε η πώληση αγροτικών προϊόντων και φαρμάκων.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα τροποποίησε στις 13 Απριλίου τις κυρώσεις, επιτρέποντας τα ταξίδια των Αμερικανο-κουβανών προς το νησί, ορισμένες αποστολές και το εμπόριο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

    Είδηση: 26757

    [04] Πέθανε ο Πάτρικ Σουέζι

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 09 2009 09:19

    Έφυγε σε ηλικία 57 ετών νικημένος από τον καρκίνο ο διάσημος ηθοποιός και χορευτής Πάτρικ Σουέζι. Ο πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας το 2008. Είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός ως πρωταγωνιστής των ταινιών " Dirty Dancing" και "Ghost". Ο Αμερικανός ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του, έχοντας στο πλευρό του μέχρι τις ύστατες ώρες του, την οικογένεια του.

    Από χορευτής του Μπρόντγουεϊ μεγάλος πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ

    Σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο του 2009 o Αμερικανός ηθοποιός είχε πει ότι οι γιατροί του έδιναν μόνο δύο χρόνια ζωής.

    Ο Σουέιζι καταγόταν από το Τέξας και ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής.

    Μέσα σε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες γύρισε δεκάδες ταινίες και σίριαλ και πρωταγωνίστησε σε θεατρικές παραστάσεις. Έγινε όμως διάσημος με την ταινία "Ντέρτι Ντάνσινγκ", το 1987, η οποία ανέτρεψε κάθε προσδοκία αφού, μολονότι ήταν χαμηλού κόστους και ακόμη και οι παραγωγοί της την είχαν απορρίψει, έκανε τεράστια επιτυχία. Ο ίδιος και η συμπρωταγωνίστριά του, Τζένιφερ Γκρέι, ήταν υποψήφιοι για τις "Χρυσές Σφαίρες" ενώ το τραγούδι της ταινίας κέρδισε Όσκαρ.

    Ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία είχε η επόμενη ταινία του, το "Γκοστ" με την Ντέμι Μουρ και τη Γούπι Γκόλντμπεργκ, το 1990.

    Ο χορός έπαιζε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Η μητέρα του διηύθυνε μια σχολή χορού στο Χιούστον, όπου ο Σουέιζι γνώρισε, όταν ακόμη ήταν έφηβος, τη μέλλουσα σύζυγό του, Λίζα Νιέμι. Σπούδασε μπαλέτο στη Νέα Υόρκη και πρωταγωνίστησε στο Μπρόντγουεϊ, υποδυόμενος τον Ντάνι Ζούκο στο μιούζικαλ "Γκριζ".

    Τον Μάρτιο του 2008 ανακοίνωσε ότι έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας, όμως δεν σταμάτησε να δουλεύει. Ενώ έκανε χημειοθεραπεία έπαιξε έναν πράκτορα του FBI σε μια νέα τηλεοπτική σειρά ενώ συμμετείχε με ένα μικρό ρόλο και στην ταινία Powder Blue.

    Είδηση: 26754

    [05] ΗΠΑ: Υπέρ της μεταρρύθμισης Ομπάμα η πλειοψηφία των γιατρών

    Υπέρ της εισαγωγής μιας μορφής δημόσιας ιατρικής περίθαλψης, παράλληλα με την ιδιωτική, ώστε να διευρυνθεί η ιατρική κάλυψη του πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, τάσσεται η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών γιατρών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα Τρίτη. Συνολικά, το 62,9% των γιατρών που ρωτήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα τάχθηκαν υπέρ μιας δημόσιας, σε συνδυασμό με την ιδιωτική ιατρική περίθαλψη, έναντι του 27,3% που τάχθηκε υπέρ της αποκλειστικά ιδιωτικής περίθαλψης και του 9,6% και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε από την επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

    "Είναι σαφές ότι η πλειοψηφία των γιατρών υποστηρίζουν την ύπαρξη δύο επιλογών, δημόσιας και ιδιωτικής, για να διευρυνθεί η κάλυψη", σχολιάζει η επιθεώρηση η οποία δημοσιεύει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στην ηλεκτρονική του έκδοση και επισημαίνει ότι το 52% έως το 69% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ αυτού του διπλού συστήματος, σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις.

    Περί τα 47 εκατομμύρια Αμερικανοί, δηλαδή το 15% του πληθυσμού, στερούνται κάποια στιγμή παντελώς ιατρικής κάλυψης, γεγονός που καθιστά τις ΗΠΑ τη μόνη μεγάλη και ανεπτυγμένη βιομηχανικά χώρα που στερείται ενός συστήματος ιατρικής περίθαλψης, που καλύπτει το σύνολο του πληθυσμού.

    Είδηση: 26756

    [06] Σάρωσε ο τυφώνας Κόπου το Χονγκ Κόνγκ

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 09 2009 09:30

    Πενήντα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Κόπου, σήμερα στο Χονγκ Κονγκ. Τα σχολεία και οι υπηρεσίες έκλεισαν και το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ανέστειλε για αρκετές ώρες τις συναλλαγές. Ο Κόπου ευθύνεται για το θάνατο τριών ανθρώπων στις Φιλιππίνες, απ' όπου πέρασε το Σάββατο ως τροπική καταιγίδα, προτού τελικά αναβαθμιστεί σε τυφώνα.

    Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία Χονγκ Κονγκ είχαν χτυπηθεί από αντικείμενα που παρέσυραν οι άνεμοι, οι οποίοι έπνεαν με ταχύτητα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

    Σχολεία και γραφεία παρέμειναν κλειστά όλο το πρωί και διακόπηκαν τα δρομολόγια από τα πορθμεία. Το Χρηματιστήριο που είχε κλείσει, επανέλαβε τις δραστηριότητες του το απόγευμα.

    Ο τυφώνας Κόπου κατευθύνεται τώρα προς την Κίνα.

    Είδηση: 26755


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 September 2009 - 8:53:49 UTC