Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Tη Δευτέρα η τηλεμαχία των έξι
  • [02] Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις
  • [03] Καραμανλής: Προέχει η θωράκιση της οικονομίας
  • [04] Πολύνεκρο τροχαίο στο Πακιστάν
  • [05] Βρυξέλλες: Συμφωνία για τις περικοπές των μπόνους στις τράπεζες
  • [06] Οι Veils ζωντανά στο Gagarin 205

    [01] Tη Δευτέρα η τηλεμαχία των έξι

    Την επόμενη Δευτέρα στις οκτώ το βράδυ θα διεξαχθεί η τηλεμαχία των έξι πολιτικών αρχηγών, ενώ μένει να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για τη μονομαχία Καραμανλή βΠαπανδρέου, που θα γίνει την Τρίτη. Εντός της ημέρας, ο Ε. Αντώναρος, αναμένεται να στείλει την απαντητική επιστολή προς το ΠΑΣΟΚ, στην οποία θα αναφέρει- όπως δήλωσε ο ίδιος την Πέμπτη, πως η ΝΔ απεδέχθη το πλαίσιο για το ντιμπέϊτ των δύο πολιτικών αρχηγών με συντονίστρια την δημοσιογράφο της ΝΕΤ Μαρία Χούκλη.

    Οι όροι - το πλαίσιο - θεματικές ενότητες

    Σε ότι αφορά την τηλεμαχία της Δευτέρας, μεταξύ των έξι πολιτικών αρχηγών, τα κόμματα συμφώνησαν να συζητηθούν οι θεματικές ενότητες της Οικονομίας, του Περιβάλλοντος, της Κοινωνικής εργασίας και κοινωνικής πολιτικής, της Εξωτερικής πολιτικής και της Παιδείας.

    Θα υπάρξουν δύο ομάδες από τρείς δημοσιογράφους , ενώ για πρώτη φορά ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα μπορεί να υποβάλλει ένα μόνο ερώτημα σε όποιον άλλον πολιτικό αρχηγό επιθυμεί.

    Οι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν τη θέση τους στο πάνελ ανάλογα με την παρούσα κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματός τους.

    Έτσι πρώτος θα καθίσει ο Κώστας Καραμανλής, δίπλα του θα βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ακολουθoύν η Αλέκα Παπαρήγα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Νίκος Χρυσόγελος από τους Οικολόγους-Πράσινους που εκπροσωπούνται στην ευρωβουλή.

    Απέναντί τους θα βρίσκονται τρεις δημοσιογράφοι για τον πρώτο κύκλο των ερωτήσεων.

    Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες. "Οικονομία, περιβάλλον και δημόσια διοίκηση".

    Κάθε δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να υποβάλλει δυο ερωτήσεις σε δυο πολιτικούς αρχηγούς για κάθε ενότητα.

    Με την ολοκλήρωση των ερωτήσεων, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει τη δυνατότητα να θέσει μια ερώτηση στον αρχηγό της επιλογής του χωρίς δικαίωμα σχολιασμού, ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο.

    Στη συνέχεια, τρεις δημοσιογράφοι διαδέχονται τους τρεις προηγούμενους για να ανοίξει με την ίδια διαδικασία ο δεύτερος κύκλος συζήτησης που θα περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες: Εργασία-Κοινωνική πολιτική, Παιδεία και Εξωτερική πολιτική.

    Στο τέλος της τηλεμαχίας ο κάθε αρχηγός θα έχει τη δυνατότητα να κάνει πολιτική τοποθέτηση με μέγιστη διάρκεια τα δυο λεπτά.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26893

    [02] Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις

    Πολιτική

    Τελευταία ημέρα δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων η σημερινή και προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ από 6 έως 7,5 μονάδες έναντι της ΝΔ και αυτοδυναμία προβλέπουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις. Επικράτηση του ΠΑΣΟΚ κατά έξι μονάδες έναντι της ΝΔ και αυτοδυναμία δείχνει η έρευνα της εταιρείας Public Issue, η οποία έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Καθημερινή» Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 41,5% και 153 έδρες, η Ν.Δ. 35,5% και 97 έδρες, το ΚΚΕ 8,5% (23 έδρες), ο ΛΑΟΣ 6% (16 έδρες), ο ΣΥΡΙΖΑ 4% (11 έδρες), οι Οικολόγοι-Πράσινοι 2,5%.

    H δημοσκόπηση της Kάπα Research

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που έγινε για το "Βήμα", με 6,8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται το ΠΑΣΟΚ της ΝΔ.

    Πιο συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 34,4% έναντι 27,6% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,3%, ο ΛΑΟΣ με 5,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5%. Στη Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εισέρχονται πέντε κόμματα, αφού οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 2,5%.

    Ως προς τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται του Κώστα Καραμανλή κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες.

    H δημοσκόπηση της Marc

    Με 7,5 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Μarc για το ΕΘΝΟΣ, μία εκτίμηση που δίνει στο κόμμα αυτοδυναμία 153 εδρών.

    Πιο συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 36,7% έναντι 29,2% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,4%, ο ΛΑΟΣ με 5,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,4%.

    Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται κατά 7,8 μονάδες.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 26892

    [03] Καραμανλής: Προέχει η θωράκιση της οικονομίας

    «Η διεθνής κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει, οι κίνδυνοι παραμονεύουν και αυτό που προέχει είναι να θωρακίσουμε την οικονομία με τα κατάλληλα μέτρα και να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας, αλλά και τα ασθενέστερα οικονομικώς στρώματα». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, λίγο μετά το τέλος της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., αντικείμενο της οποίας ήταν η διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής θέσης ενόψει της Συνόδου της G20 στο Πίτσμπουργκ, των ΗΠΑ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

    Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι απαιτείται η χάραξη οικονομικής στρατηγικής με προοπτική και ρεαλισμό, η σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και ειδικά για την Ελλάδα, η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο Κ. Καραμανλής συνόψισε σε έξι τους βασικούς τομείς στους οποίους η ΕΕ θα πρέπει να δώσει έμφαση. Στην αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, στην αναδιάρθρωση του ρόλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην προώθηση της υπεύθυνης πρακτικής αμοιβών στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στην αποφυγή προστατευτισμού στο εμπόριο και την κατάληξη σε συμφωνία του γύρου της Ντόχα, στη μεταρρύθμιση του τρόπου διοίκησης και εκπροσώπησης στη ΔΝΤ και σε μεγαλύτερη στήριξη στις φτωχότερες χώρες και στην προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

    Σε ό,τι αφορά ειδικότερα, το ζήτημα των κλιματικών αλλαγών ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας στην Κοπεγχάγη και παραμένει προσηλωμένη στην αύξηση των προσπαθειών για τη μείωση των ρύπων παγκοσμίως. Προς το παρόν, προς το σκοπό αυτό συμφωνεί με τη θέσπιση κινήτρων για τη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε δραστηριότητες σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος.

    Ο Κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι είναι ανάγκη να επιτευχθούν ρεαλιστικοί και ποσοτικοί στόχοι και ότι η συνεισφορά της κάθε χώρας στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι ανάλογη προς τις εκπομπές της και με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της.

    Στο θέμα της αναμόρφωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο.

    Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, ο Πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αύξησης της διεθνούς εποπτείας, καθώς επίσης και υπέρ της μεγαλύτερης διαφάνειας και της θέσπισης ανώτατων ορίων σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των στελεχών του χρηματοπιστωτικού τομέα.

    Ερωτηθείς εξάλλου, για το ζήτημα της παροχής στην Ελλάδα παράτασης για την επίτευξη της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ο πρωθυπουργός αφού σημείωσε ότι λόγω της κρίσης αναδείχθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα της κάθε χώρας, τόνισε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας το πρόβλημα είναι το μεγάλο δημόσιο χρέος. Σημείωσε, ακόμη, ότι το ζήτημα είναι ποιός έχει διαχρονικά μεγάλο χρέος το οποίο ανατροφοδοτούν τα ελλείμματα.

    Ερωτηθείς, ειδικότερα για τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομίας, Χοακίν Αλμούνια, ανέφερε ότι ο Ισπανός επίτροπος δεν είπε κάτι καινούριο, επισημαίνοντας την ανάγκη να σπάσει ο φαύλος κύκλος που δημιουργείται λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους. "Πρωταρχικό μέλημα είναι να θεραπεύσουμε τις αδυναμίες μας" ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, αλλά χρειάζεται "νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών".

    "Όποιος παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει εμπαίζει τους πολίτες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Τέλος, ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι "η υπογραφή της χώρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφισβητείται" και τόνισε ότι η ολοκλήρωση αυτού του αγωγού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα ελληνικά συμφέροντα. Συμπλήρωσε ακόμη ότι υπάρχουν κι άλλες ενεργειακές συμφωνίες που καθιστούν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο, όπως η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, οι οποίες συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

    Είδηση: 26890

    [04] Πολύνεκρο τροχαίο στο Πακιστάν

    Ειδήσεις

    Δεκατέσσερις νεκροί και 40 τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης δυο λεωφορείων, στο Πακιστάν 25 χιλιόμετρα δυτικά του Ισλαμαμπάντ. Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν πολλοί που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οκτώ επιβάτες σκοτώθηκαν επί τόπου και έξι υπέκυψαν στα τραύματά τους. Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, δείχνουν ότι το δυστύχημα οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26888

    [05] Βρυξέλλες: Συμφωνία για τις περικοπές των μπόνους στις τράπεζες

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 18 09 2009 11:27

    Σε συμφωνία προκειμένου να τηρήσουν κοινή στάση ώστε να πιέσουν για περικοπές στα μπόνους του χρηματοπιστωτικού τομέα στη σύνοδο της G20 -οι επτά χώρες της G7 και οι μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες του κόσμου- που θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, κατέληξαν οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη την Πέμπτη στις Βρυξέλες. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, υπήρξε κατ' αρχήν συμφωνία στο θέμα των μπόνους των τραπεζιτών όμως τελικά προστέθηκε και μια ρήτρα.

    Η συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών προβλέπει ότι θα υπάρχει σύνδεση της αμοιβής με τη μακροπρόθεσμη επίδοση της τράπεζας και οι περικοπές θα πρέπει να υποστηριχθούν σε όλες της χώρες της G20 με την απειλή κυρώσεων. Πολλοί πιστεύουν ότι τα μπόνους οδήγησαν σε επενδύσεις υπερβολικού ρίσκου στον τραπεζικό τομέα και βοήθησαν στην πυροδότηση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Συμφωνήθηκε επίσης ότι τα συμβούλια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να εποπτεύουν τα ποσά που καταβάλλονται και τους κινδύνους που εμπεριέχονται. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν εγγυημένα μπόνους και το σύστημα θα οφείλει να λειτουργεί με διαφάνεια.

    Το τελικό κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες προβλέπει εξάλλου ότι θα υπάρχει δυνατότητα "ακύρωσης" του μπόνους και επιστροφής του στην περίπτωση "αρνητικής εξέλιξης" στις τράπεζες που το έχουν χορηγήσει.

    Είδηση: 26891

    [06] Οι Veils ζωντανά στο Gagarin 205

    Ειδήσεις

    Οι υπέροχοι Veils, το συγκρότημα από τη Νέα Ζηλανδία -το οποίο έχει ως έδρα του, εδώ και χρόνια, το Λονδίνο- θα βρεθεί στην Αθήνα, για μια και μοναδική συναυλία. Ο χαρισματικός ηγέτης του συγκροτήματος Finn Andrews (γιος του Barry Andrews, ιδρυτικού μέλους των XTC και των Shriekback) και τα υπόλοιπα μέλη θα προσγειωθούν στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space το βράδυ της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου αμέσως μετά την περιοδεία τους στην Αμερική.

    Mε επιρροές που μπορεί να ποικίλουν από τους Joy Division, τους Smiths και τον Jeff Buckley μέχρι τον Nick Cave, τους Birthday Party και τους Triffids και με διαφορετική, πλέον, σύνθεση από εκείνη με την οποία ξεκίνησαν, επέστρεψαν τον περασμένο Απρίλιο με ένα πραγματικά εκπληκτικό άλμπουμ, το τρίτο της έως τώρα καριέρας τους, με τίτλο "Sun Gangs", αποσπώντας φοβερές κριτικές από το σύνολο του μουσικού Τύπου. Χαρακτηριστικά, τα διεθνή μουσικά περιοδικά Mojo και Uncut τους χάρισαν 4 στα 5 αστέρια!

    Το ολοκαίνουργιο άλμπουμ της μπάντας θεωρείται ήδη το καλύτερο της έως τώρα καριέρας τους και ως ένα από τα κορυφαία της τρέχουσας χρονιάς, μαζί με εκείνα των Phantom Band και των Yeah Yeah Yeahs.

    Τραγούδια σαν το πρώτο σίνγκλ "The Letter", το "Three Sisters", το "Larkspur", το "Sit Down By The Fire" και το "It Hits Deep" (τα οποία μπορείτε να ακούσετε στο www.myspace.com/theveils) αποδεικνύουν το γιατί.

    Η συναυλία θα ανοίξει με την εμφάνιση των Deadbeat Escapement (www.myspace.com/deadbeatescapement)

    Δείτε τους Veils

    <!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) starts here -->JavaScript is disabled! To display this content, you need a JavaScript capable browser.Adobe Flash Player not installed or older than 9.0.115!

    swfobject.embedSWF('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','320','9.0.115','/plugins/content/avreloaded/expressinstall.swf',

    {file:'http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DYowBKqrpJdc',width:'400',height:'320',image:'http://i.ytimg.com/vi/YowBKqrpJdc/default.jpg',showeq:'false',searchbar:'false',enablejs:'false',autostart:'false',showicons:'true',showstop:'false',showdigits:'true',

    showdownload:'false',usefullscreen:'false',backcolor:'0xFFFFFF',frontcolor:'0x000000',

    lightcolor:'0x000000',screencolor:'0x000000',overstretch:'false'}

    ,{allowscriptaccess:'always',seamlesstabbing:'true',allowfullscreen:'true',wmode:'window',bgcolor:'#FFFFFF',menu:'true'},

    {id:'p_avreloaded0',styleclass:'allvideos'});

    Η ERTonline δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο των προβαλλόμενων βίντεο<!-- AllVideos Reloaded Plugin (v1.2.4.1054) ends here -->

    Είδηση: 26894


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 September 2009 - 8:53:09 UTC