Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντατικές έρευνες της αντιτρομοκρατικής
  • [02] Καραμανλής: Καμία ανοχή στο έγκλημα
  • [03] Επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση
  • [04] Ανησυχία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
  • [05] Κατηγορώ Παπαρήγα για τα προγράμματα Stage
  • [06] Διπλή επίθεση Τσίπρα
  • [07] Βολές Καρατζαφέρη κατά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
  • [08] Σε Ίλιον-Βαραβάκειο-Μομαστηράκι οι Οικολόγοι-Πράσινοι

    [01] Εντατικές έρευνες της αντιτρομοκρατικής

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων πέραν των δέκα που φέρεται να εμπλέκονται με την τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία πυρήνων της φωτιάς". Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΝΕΤ 105,8, ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα 5 εκ των 10 κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση, καθώς βρέθηκαν στα υπολείμματα βόμβας που πέταξε μέλος της. Τα αποτυπώματα αντιστοιχούν σε 4 Έλληνες κι έναν Αλβανό. Οι τέσσερις που έχουν συλληφθεί θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη, ενώ για τους υπόλοιπους έξι έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

    Την Παρασκευή, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας -όχι όμως στον ίδιο βαθμό με εκείνα που είχαν ληφθεί κατά την προσαγωγή των μελών της 17 Νοέμβρη-οι 4 φερόμενοι ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, οδηγήθηκαν ενώπιον της εισαγγελέως Ελένης Ράικου.

    Πρόκειται για τους Χαράλαμπο Χατζημιχάλη 21 ετών φοιτητή, Εμμανουήλ Γιόσπα 21 ετών φοιτητή, Μυρτώ Παντέλογλου 21 ετών φοιτήτρια και Παναγιώτη Μασούρα 20 ετών ιδιωτικό υπάλληλο.

    Η εισαγγελέας, με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, τους άσκησε ποινική δίωξη για 3 κακουργήματα που αφορούν τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συρροή και έκρηξη από κοινού και κατά συρροή και 4 πλημμελήματα που αφορούν διακεκριμένες φθορές, παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, παράβαση του νόμου περί κροτίδων και προμήθεια και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών

    Και οι 4 ενώπιον της εισαγγελέως αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται οι οποίες συνδέονται-σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία- με τις εκρήξεις στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Π. Χηνοφώτη και της υποψήφιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Λούκας Κατσέλη.

    Η κ.Ράικου άναψε και το πράσινο φως και για την έκδοση 6 νέων ενταλμάτων σύλληψης για πρόσωπα κατά των οποίων υπάρχουν σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές , στοιχεία που τους συνδέουν με τρομοκρατικές επιθέσεις.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 27161

    [02] Καραμανλής: Καμία ανοχή στο έγκλημα

    Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για την τρομοκρατία, σε ομιλία του σήμερα στο Ζάππειο, σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Η τύχη όσων εμπλέκονται με την τρομοκρατία είναι προδιαγεγραμμένη και θα συλληφθούν, τόνισε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι η άσκηση βίας δεν περνά και πως δεν υπάρχει καμία ανοχή στο έγκλημα.

    "Είκοσι χρόνια πριν, κάποιοι πίστεψαν ότι, δολοφονώντας τον Παύλο Μπακογιάννη, θα πετύχουν πλήγμα στην εθνική συμφιλίωση. Πίστεψαν ότι οι σφαίρες θα μπορούσαν να σιγήσουν τις ιδέες. Δεν τα κατάφεραν", είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η θυσία του Παύλου Μπακογιάννη δυναμώνει τον αγώνα μας απέναντι σε κάθε φαινόμενο άσκησης βίας και τρομοκρατίας.

    "Καμιά ανοχή στο έγκλημα, στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ομαλότητας" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως "η τύχη όσων εμπλέκονται, είναι προδιαγεγραμμένη. Θα συλληφθούν. Δεν θα ξεφύγουν.

    Επισήμανε πως η θυσία του Παύλου Μπακογιάννη απέδειξε ότι η δημοκρατία δεν λυγίζει από τέτοια χτυπήματα, ενώ εξήρε το ρόλο του θύματος των τρομοκρατών στην εθνική συμφιλίωση, τονίζοντας πως "οι διχασμοί που ταλάνισαν τη χώρα μας είναι ένα μακρινό κομμάτι στην ιστορία μας".

    Κλείνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε στα παιδιά του Παύλου Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστα, λέγοντάς τους, ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι για τις παρακαταθήκες του πατέρα τους, τις οποίες -όπως είπε- οφείλουν, όπως όλοι μας, να κρατούν πάντα ζωντανές.

    Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

    "Ο Παύλος Μπακογιάννης τίμησε την ίδια τη ζωή με το λόγο και το έργο του", τόνισε ο κ. Σιούφας και πρόσθεσε ο Μπακογιάννης δίδαξε πως αν θέλεις να προσφέρεις στην πατρίδα, πάντα υπάρχει μια έπαλξη και μια διέξοδος».

    Καταλήγοντας επανέλαβε τα λόγια του Παύλου Μπακογιάννη ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και κοινοποίησε ότι η Βουλή θα τον τιμήσει μέσα στο Κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες.

    Στην εκδήλωση μίλησε, επίσης, και ο νομάρχης Ευρυτανίας, Κώστας Κοντογιώργος.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27162

    [03] Επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 26 09 2009 13:34

    Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε κατά την περιοδεία του στη Δυτική Αττική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. λέγοντας ότι ρίχνει όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και υπογράμμισε την ανάγκη για ένα κράτος που δεν θα λειτουργεί πελατειακά, χωρίς διαφθορά και που θα σέβεται τα χρήματα του ελληνικού λαού. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ωστόσο ήμαστε έτοιμοι να χτυπηθούμε με τις δυσκολίες και τα κατεστημένα που δεν θέλουν να πάει η χώρα μπροστά τόνισε στο χαιρετισμό του προς τους κατοίκους του Μενιδίου, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ σαν κυβέρνηση δεν θα μοιράσει προνόμια για λίγους, αλλά θα εγγυηθεί δικαιώματα για όλους.

    Από την Ελευσίνα ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη μιας ισχυρής κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι αυτή η ισχυρή κυβέρνηση, που θα είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα αξιοποιήσει τον ανθρώπινο, τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της χώρας στην κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης .

    Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Ελευσίνα, αφού συζήτησε με νέους της περιοχής και ενημερώθηκε για τις αρχαιότητες στο δήμο, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι επί 6 χρόνια παρά τις πολλές υποσχέσεις της εγκατέλειψε την περιοχή η οποία τελικά από μόνη της σημάδεψε τα οικονομικά και ανέδειξε την Ελευσίνα πρωταθλήτρια της ανακύκλωσης.

    Σε συνέντευξή του στον Κόσμο του Επενδυτή, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά εντολή αυτοδυναμίας, σημειώνοντας πως δεν επιτρέπεται ο εφησυχασμός, ενώ αποκλείει να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27163

    [04] Ανησυχία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 26 09 2009 15:17

    Ανησυχία και αντιδράσεις προκαλεί στη διεθνή κοινότητα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. ΗΠΑ και Ρωσία εξέφρασαν το προβληματισμό τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων. Ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν σε συνάντησή του με τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Οργανισμού, εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του για τις πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή ενός νέου πυρηνικού σταθμού για τον εμπλουτισμό ουρανίου από την Τεχεράνη.

    Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στη διεθνή κοινότητα η αποκάλυψη ότι στο Ιράν λειτουργεί και δεύτερο εργοστασίο εμπλουτισμού ουρανίου.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα αν και δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν τη διπλωματία όσον αφορά το Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμά του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής σκληρών κυρώσεων στην Τεχεράνη εάν η διπλωματική οδός δεν έχει αποτελέσματα. Ο κ. Ομπάμα δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες σχετικά με τις κυρώσεις όμως προειδοποίησε το Ιράν ότι είναι "υπό παρακολούθηση" και τόνισε πως η Τεχεράνη πρέπει "να δώσει σαφείς εξηγήσεις" για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμά του σε μία συνάντηση των παγκόσμιων δυνάμεων την 1η Οκτωβρίου.

    "Η διεθνής κοινότητα μίλησε. Επαφίεται τώρα στο Ιράν να ανταποκριθεί", δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου στο Πίτσμπουργκ, όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Είκοσι πλούσιων και αναδυόμενων χωρών.

    Το Ιράν πρέπει να δώσει μια "πειστική απόδειξη" για τις ειρηνικές προθέσεις του στον πυρηνικό τομέα κατά τη συνάντηση που θα έχει στη Γενεύη την ερχόμενη Πέμπτη με έξι μεγάλες δυνάμεις, δήλωσε και ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ από το Πίτσμπουργκ.

    "Η κατάσταση απαιτεί αυξημένη προσοχή και είναι πηγή σοβαρής ανησυχίας ", παραδέχθηκε ο Ρώσος πρόεδρος και κάλεσε το Ιράν να συνεργαστεί με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (AIEA).

    Αν και ο κ. Μεντβέντεφ δεν πρόφερε τη λέξη κυρώσεις άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι μπορεί να αποτελέσουν μία επιλογή στο τέλος.

    "Θα πρέπει να δημιουργήσουμε για το Ιράν τέτοιες συνθήκες ώστε όταν αρχίσει να συνεργάζεται να αρχίσει ένα σύστημα ενθαρρύνσεων" με "παγώματα" των κυρώσεων "σε αντάλλαγμα για ένα πάγωμα" του εμπλουτισμού ουρανίου, είπε.

    "Αν αυτές οι ενθαρρύνσεις δεν λειτουργήσουν, αν η συνεργασία δεν αναπτυχθεί, τότε άλλοι μηχανισμοί επιβάλλονται, έχω ήδη μιλήσει γι΄αυτούς", είπε αναφερόμενος σε νέες κυρώσεις.

    Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαν σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC δήλωσε σήμερα ότι η διεθνής κοινότητα επικεντρώνει την προσοχή της στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης όσον αφορά το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και πρόσθεσε πως κάθε λογικός άνθρωπος βλέπει με πραγματική ανησυχία την επιλογή της "στρατιωτικής λύσης" στο πρόβλημα με το Ιράν.

    Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Αβιγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε ότι η αποκάλυψη της ύπαρξης και δεύτερου εργοστασίου εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν επιβάλει μια "απάντηση χωρίς περιστροφές" από τις μεγάλες δυνάμεις στη συνάντηση με την Τεχεράνη την 1η Οκτωβρίου.

    "Οι αποκαλύψεις για τη δεύτερη μονάδα εμπλουτισμού ουρανίου στο Ιράν αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η χώρα αυτή ετοιμάζεται να εξοπλιστεί με ατομικά όπλα και ελπίζουμε να δοθεί μια απάντηση χωρίς περιστροφές στη συνάντηση της 1ης Οκτωβρίου" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σε συνέντευξη του στο κρατικό ραδιόφωνο.

    Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Οργανισμού του εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του για τις πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή ενός νέου πυρηνικού σταθμού για τον εμπλουτισμό ουρανίου από την Τεχεράνη.

    Ο γενικός γραμματέας επανέλαβε το αίτημα του ότι το Ιράν πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να συνεργαστεί πλήρως με τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενεργείας και δήλωσε ότι οι εποικοδομητικές συνομιλίες πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν.

    Το Ιράν θα ορίσει μαζί με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας μια ημερομηνία για την επίσκεψη επιθεωρητών της υπηρεσίας αυτής στην περιοχή στην οποία θα λειτουργήσει το δεύτερο εργοστάσιο εμπλουτισμού του ουρανίου, απάντησε σήμερα στην Τεχεράνη ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενεργείας, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

    Εν τω μεταξύ επίσημη κρατική πηγή της Βενεζουέλας, την Παρασκευή έκανε γνωστό ότι το Ιράν συνεργάζεται με τη χώρα του για τον εντοπισμό κοιτασμάτων ουρανίου και όπως τόνισε τα πρώτα αποτελέσματα από τις δοκιμές υποδεικνύουν πως ενδέχεται η Βενεζουέλα να διαθέτει μεγάλα αποθέματα.

    Ιρανοί τεχνικοί έχουν συμβάλλει στην πραγματοποίηση γεωφυσικών ελέγχων και ερευνών από αέρος, που διαπιστώνουν ότι η Βενεζουέλα διαθέτει πλούσια αποθέματα στην πλούσια σε μεταλλεύματα περιοχή του Μπολίβαρ, καθώς και στην Τατσίρα, τόνισε ο υπουργός Μεταλλευμάτων Ροδόλφο Σανς.

    Ο ίδιος τόνισε πως ο πρόεδρος Τσάβες θα επιχειρήσει να εντοπίσει τα κοιτάσματα μέσα στην ερχόμενη 3ετία.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27160

    [05] Κατηγορώ Παπαρήγα για τα προγράμματα Stage

    Εκλογές 2009 -

    ΚΚΕ

    Για "λαϊκή αγανάκτηση, που μεγαλώνει καθημερινά με την κυριαρχία της φοβερής υποκρισίας γύρω από τα προγράμματα Stage", μίλησε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συγκέντρωση, το πρωί, στην Καλλιθέα και κατηγόρησε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, ότι τα εφάρμοσαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ, αντιτάχθηκε σε κάθε νόμο για τη μερική απασχόληση, όταν όλα τα άλλα κόμματα στη Βουλή τον υποστήριζαν με τον έναν ή άλλο τρόπο», ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ΣΥΝ, λέγοντας ότι αυτοί που καταγγέλλουν τον δικομματισμό σήμερα, διαμόρφωσαν εκλογική πελατεία μέσα από την εφαρμογή των προγραμμάτων Stage στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Αιχμηρή ήταν απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο εξέφρασε την απορία "πώς είναι δυνατόν να καταδικάζει τώρα μετά βδελυγμίας τα Stage, όταν το κόμμα του τα ψήφισε και τα υλοποίησε".

    Επίσης, επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ και με αναφορά της στη Συνθήκη του Μάαστριχτ του 1992, στην οποία -όπως είπε- μόνο το ΚΚΕ τότε αντιτάχθηκε, προσθέτοντας πως "ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, ύστερα από 17 χρόνια, ζητά την αναθεώρησή της, όταν το βασικό και καθοριστικό ήταν η καταψήφιση της Συνθήκης το 1992, τότε που το ΚΚΕ μόνο του είπε "όχι", κόντρα στην πλειοψηφία των κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης".

    Η κ. Παπαρήγα απηύθυνε έκκληση στα πράσινα και τα γαλάζια παιδιά, τα οποία -όπως διευκρίνισε- το κόμμα της δεν θεωρεί αντίπαλους και τους ζήτησε να καταψηφίσουν τα δυο μεγάλα κόμματα και να υποστηρίξουν το ΚΚΕ.

    "Πήρες το ρουσφέτι, δεν σου έκαναν χάρη, εκδικήσου τους αλλιώς, τιμώρησέ τους γιατί σου έφαγαν μέρος της αξιοπρέπειάς σου και της αξιοπρέπειας των γονιών σου", είπε χαρακτηριστικά.

    Ιδιαίτερα επικριτική, ήταν και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τους οικολόγους, για το θέμα της «πράσινης ανάπτυξης», για το οποίο χαρακτήρισε τα δυο κόμματα "ψεύτες, καθώς μιλάνε για 100.000 θέσεις, που θα δημιουργηθούν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη στιγμή που είναι γνωστό, ότι οι βιομήχανοι επενδύουν εκεί, που υπάρχουν λιγότερες θέσεις εργασίας".

    Αναφερόμενη στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, είπε ότι «το κόμμα του έχει κοινό θυρωρείο και με τις δυο πολυκατοικίες», εννοώντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Καταλήγοντας, ζήτησε για άλλη μια φορά από τα λαϊκά στρώματα να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ κόντρα σε αυτοδυναμίες, εκβιαστικά διλήμματα και νέες λίστες Stage, και πρόσθεσε ότι και το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας και αυτό είναι η λαϊκή εξουσία.

    Το βράδυ η κ. Παπαρήγα μιλάει σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27164

    [06] Διπλή επίθεση Τσίπρα

    Την εκτίμηση ότι η ΝΔ καταρρέει και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποκαλύπτει το πρόγραμμά του και κρατεί κρυφά χαρτιά , έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ο όποιος περιόδευση στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ , χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως εγγύηση για την ξεχασμένη κοινωνία, έκανε λόγο για θετικά μηνύματα που παίρνει από τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα που περιοδεύει, επεσήμανε ωστόσο ότι η εκλογική μάχη είναι δύσκολη και χρειάζεται προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ 105,8-ΝΕΤ-ΑΠΕ/ΜΠΕ Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27168

    [07] Βολές Καρατζαφέρη κατά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    Ιδιαίτερα επικριτικός για κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε στη Σπάρτη. Ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για εξουσίες, που έχουν μοιράσει Καραμανλής, Παπανδρέου και Μπακογιάννη και χαρακτήρισε εξωπραγματική τη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία κατηγόρησε ότι έδωσαν το όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια και ότι "είναι έτοιμα να παραχωρήσουν τα πάντα".

    Για την οικονομία ανέφερε ότι η αγορά πνίγεται και χαρακτήρισε αδιανόητα τα λεγόμενα του πρωθυπουργού περί απαραίτητων σκληρών οικονομικών μέτρων για την επόμενη διετία, ενώ για τον κ. Παπανδρέου είπε ότι παρουσιάζει θολό τοπίο για το τι θα κάνει, προσθέτοντας ότι είμαστε στον πάτο γιατί κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια αλαζονικές μονοκομματικές κυβερνήσεις.

    Για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως "έχουν βάλει βαριά παπλώματα πάνω από την αλήθεια, διότι αν διαβάσετε στα τελευταία άρθρα της συμφωνίας, υπάρχει εδάφιο, που λέει ότι, όποτε θέλει η Ελλάδα μπορεί να σταματήσει το έργο" και πρόσθεσε: "Το έβαλε ο Καραμανλής με πίεση των Αμερικανών και τώρα, οι Αμερικανοί βάζουν τον Παπανδρέου να το σταματήσει. Οι Αμερικανοί θέλουν την Τουρκία υπερδύναμη και εμάς δορυφόρους".

    Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία του ΛΑΟΣ με το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση μη αυτοδύναμης εκλογής του δευτέρου, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε: «Πιστεύω ότι ο Καραμανλής δεν θα αφήσει μετέωρο τον κ. Παπανδρέου, χωρίς αυτοδυναμία. Εμείς θα είμαστε αυτοί, που θα κάνουν αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε νωρίτερα, με τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευστάθιο, τον οποίο χαρακτήρισε "μεγάλη προσωπικότητα, που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της εκκλησίας".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27167

    [08] Σε Ίλιον-Βαραβάκειο-Μομαστηράκι οι Οικολόγοι-Πράσινοι

    Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 26 09 2009 15:37

    Την ανάγκη να στηριχθεί η βιολογική γεωργία τόνισε ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος κατά την επίσκεψή του στη βιολογική αγορά στο Ίλιον. Στη ψαραγορά της Βαρβακείου, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, υποστήριξε την ανάγκη στήριξης της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος , ώστε να υπάρχουν και αύριο , όπως είπε , τα επαγγέλματα όπως αυτά των ψαράδων . Αμέσως μετά οι Οικολόγοι-Πράσινοι πήγαν στο Μοναστηράκι. Τα μέλη του κόμματος ζήτησαν την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν όπως είπαν, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 27165


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 September 2009 - 16:52:03 UTC