Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: «Καμμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη!»
  • [02] Α.Παπαρήγα «Ισχυρό ΚΚΕ & μείωση του δικομματισμού στις εκλογές!»
  • [03] Προβληματική η κεντροδεξιά πλειοψηφία στην Γερμανία

    [01] Κ. Καραμανλής: «Καμμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη!»

    Εκλογές 2009 -

    ΝΔ

    Ο Πρωθυπουργός από την Πάτρα, όπου μίλησε σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, ζήτησε από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να μιλήσουν παντού για το έργο της κυβέρνησης και επέκρινε το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μοιράζει ελπίδες χτισμένες στην άμμο!».

    Μεταξύ πολλών άλλων λεχθέντων, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, από την Πάτρα ο Κ. Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας "κούφιες" και "πλασματικές" τις ελπίδες -που όπως είπε- προσφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο Πρωθυπουργός, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου, ότι «εμφανίζει ως δικές του, πολιτικές που γίνονται ήδη πράξη, ενώ αποφεύγει να τοποθετηθεί σε μείζονα ζητήματα, όπως είναι το ασφαλιστικό και τα βαρέα-ανθυγιεινά».

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «τα περί ενιαίας φορολογικής κλίμακας που ακούγονται από το ΠΑΣΟΚ, σημαίνουν επιπρόσθετοι φόροι σε μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες, σε αγρότες και κοινωνικά επιδόματα».

    "Η πορεία προς τη νίκη ξεκίνησε" είπε ο Πρωθυπουργός, καλώντας τους οπαδούς της Ν.Δ. σε συστράτευση, επαναλαμβάνοντας πως «καμμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη».

    Είδηση: 27175

    [02] Α.Παπαρήγα «Ισχυρό ΚΚΕ & μείωση του δικομματισμού στις εκλογές!»

    Εκλογές 2009 -

    ΚΚΕ

    Στο Ηράκλειο, σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση, η κα Παπαρήγα επιτέθηκε στις πολιτικές των δύο μεγάλων κομμάτων και ζήτησε από τα λαϊκά στρώματα να αναδείξουν ισχυρό ΚΚΕ από την κάλπη της 4ης Οκτωβρίου.

    Το πρωί η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ περιόδευσε στην Καλλιθέα, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους.

    Η κυρία Παπαρήγα κατήγγειλε τα δύο μεγάλα κόμματα για προεκλογική υποκρισία σε ό,τι αφορά τα προγράμματα stage και τόνισε ότι οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου πρέπει να αναδείξουν μείωση των ποσοστών του δικομματισμού.

    Η ομιλία αναλυτικότερα

    «Μία εβδομάδα πριν μπούμε στο άνοιγμα της κάλπης, θέλουμε να προειδοποιήσουμε τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τα εργατικά λαϊκά στρώματα, τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρούς επιχειρηματίες αυτούς που έχουν μικρομάγαζα και αγκομαχούν, τους μικροϊδιοκτήτες - μικροπαραγωγούς αγρότες, και οπωσδήποτε τις γυναίκες και τους νέους και τις νέες που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών όσον αφορά τον πρώτο και τον δεύτερο, ένα πράγμα πρέπει να ξέρουν: Ότι θα έχουμε να κάνουμε με το χειρότερο ΠΑΣΟΚ που έχουμε γνωρίσει και τη χειρότερη ΝΔ που έχουμε γνωρίσει.

    Το «χειρότερος» αναφέρεται στο εξής: είμαστε σε μία περίοδο όπου η πλουτοκρατία του τόπου είναι αγχωμένη, ενδιαφέρεται να ακολουθηθεί μία πολιτική ανάκαμψης από την κρίση. Η ανάκαμψη από την κρίση, αν και στην Ελλάδα τα συμπτώματα της κρίσης, τα πιο βαθιά είναι μπροστά μας, η ανάκαμψη πάντως προϋποθέτει ένα πράγμα: Στράγγισμα κυριολεκτικά του ελληνικού λαού για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, συγκέντρωση του πλούτου σε λιγότερα χέρια, δηλαδή, θα επιβιώσουν οι πιο μεγάλες επιχειρήσεις και βεβαίως, θα επιβιώσουν με μεγάλη κερδοφορία, δεν μιλάμε για τη στοιχειώδη επιβίωση. Σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δεχτούν νέα συντριπτικά χτυπήματα στους μισθούς, στις συντάξεις, στην κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία, στην πρόνοια, γενικότερα στην κοινωνική πολιτική.

    Μιλάμε για άγρια μέτρα τα οποία θα στρωθούν στο έδαφος των αντεργατικών αλλαγών που έγιναν ως τώρα, μέτρα που φτάνουν μέχρι εκεί -σε έναν ορίζοντα χρόνου- που ορισμένοι εργαζόμενοι δεν μπορούν ίσως να το σκεφτούν ακόμα.

    Ο κύριος Καραμανλής λέει ψέματα ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές. Ο πυρήνας της αλήθειας που λέει είναι ότι είναι διατεθειμένος να πάει και κάτω από το 25% τη φορολόγηση του κεφαλαίου. Αυτή είναι η αλήθεια. Το ψέμα όμως είναι ότι αν αφήσει το κεφάλαιο ακόμα πιο ελεύθερο και από τη φορολογία και από τους όποιους περιορισμούς μπορεί να επιφέρουν οι εργατικές κατακτήσεις, μπορεί το κεφάλαιο να αυξήσει την πίτα -θα την αυξήσει- αλλά, όταν αυξήσει την πίτα μπορεί να αυξήσει και την ευημερία του λαού. Είναι ψέμμα και το ξέρει ο κύριος Καραμανλής, όπως το ξέρει και ο κύριος Παπανδρέου, ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

    Επειδή τώρα θέλω να πω και ένα ψέμα του ΠΑΣΟΚ, δε θα σταθώ στα ψέματα που λέει τώρα και στο λαθρεμπόριο των ελπίδων. Θέλω να θυμίσω και να σας διαβάσω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στην τηλεόραση του CNN στις 6 Φεβρουαρίου του 2003 και αυτή θα είναι η απάντησή μας στο σύνθημα που επαναφέρει, της 3ης Σεπτέμβρη, «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Ρωτάει ο δημοσιογράφος, διαπιστώσατε ότι ο λόγος του Κόλιν Πάουελ περιείχε πειστικά στοιχεία που θα δικαιολογούσαν τον πόλεμο; Μιλάμε για τον πόλεμο κατά του Ιράκ. Λέει ο Γ. Παπανδρέου: «Κατ' αρχήν πρέπει να χαιρετίσουμε το γεγονός ότι ο κύριος Πάουελ παρουσίασε τα στοιχεία στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ. Είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω ότι από όσα ανέφερε ο κύριος Πάουελ προκύπτει ότι ο Σαντάμ Χουσεϊν παίζει κάποιο παιχνίδι» και συνεχίζει, εδώ αναφέρεται στο ότι ο Κόλιν Πάουελ έφερε αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Σαντάμ Χουσεϊν είχε πυρηνικά όπλα και ήταν έτοιμος για χημικό πόλεμο.

    Ύστερα από αρκετά χρόνια, τόσο ο Μπους όσο και ο Μπλερ, ζήτησαν συγγνώμη από τον αμερικανικό και το βρετανικό λαό, γιατί λέει παρασύρθηκαν από ψεύτικα στοιχεία. Ακόμα περιμένουμε τη συγγνώμη του κυρίου Παπανδρέου, είτε για τη συνειδητή ταύτισή του με τον κύριο Πάουελ, είτε για την ευπιστία του και το αναφέρουμε αυτό, γιατί ο κύριος Παπανδρέου επιμένει ότι η συμφωνία του Ελσίνκι, της Ε.Ε., είναι μία καλή συμφωνία. Πρόκειται για τη συμφωνία εκείνη η οποία οδηγεί στην παραπομπή στο δικαστήριο της Χάγης και του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας -για το οποίο και εμείς είμαστε σύμφωνοι- αλλά και των δήθεν διασυνοριακών αμφισβητήσεων και διαφορών που έχει η Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας.

    Ο κύριος Παπανδρέου, είτε από ευπιστία, είτε από συνειδητή τοποθέτηση, δέχεται ένα καθοδηγούμενο από τις ΗΠΑ δικαστήριο, το οποίο αποτελείται από 15, 17, 19 δικαστές, να τοποθετηθούν για τα σύνορα της Ελλάδας. Φτάνει πια. Μακριά από εμάς ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θέλουν να εκχωρήσουν σύνορα στη γειτονική Τουρκία. Δεν τους αποδίδουμε αυτή την κατηγορία. Όμως, τους αποδίδουμε την εξής κατηγορία: ότι στο όνομα της ενεργητικής συμμετοχής της Ελλάδας στη διανομή των αγορών, στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, περιφρονούν υπαρκτούς κινδύνους για την Ελλάδα ή θεοποιούν το δικό τους ρόλο και στην μία και στην άλλη περίπτωση είναι επικίνδυνοι».

    Είδηση: 27176

    [03] Προβληματική η κεντροδεξιά πλειοψηφία στην Γερμανία

    Δεν φαίνεται η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ να συγκεντρώνει την απαιτούμενη -στο νέο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο- πλειοψηφία, συνυπολογιζομένων των προσδοκώμενων εκλογικών ποσοστών των "Ελεύθερων Δημοκρατών", όπως προκύπτει από μία από τις τελικές προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

    Σύμφωνα με το «Ίδρυμα Forsa», το κόμμα της καγκελαρίου την Κυριακή φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων 33% -δύο εκατοστιαίες μονάδες λιγότερες της ακριβώς προηγούμενης δημοσκόπησής του- την ώρα που οι "Ελεύθεροι Δημοκράτες" αυξάνοντας το ποσοστό τους φθάνουν στο 14%.

    Όμως, το ποσοστό του 47% θα συγκεντρωθεί από κοινού -σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση- και από τα εξής τρία [πολιτικά αντιτιθέμενα με τους Χριστιανοδημοκράτες] κόμματα, δηλαδή, τους «Πρασίνους», το «Αριστερό Κόμμα» και τους «Σοσιαλδημοκράτες».

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Forsa, οι «Σοσιαλδημοκράτες» δεν θα υπερβούν την Κυριακή το ποσοστό του 25%, οι «Πράσινοι» θα λάβουν το 10% των ψήφων και το «Αριστερό Κόμμα» θα συγκεντρώσει το ποσοστό του 12%, που σε αυτήν την δημοσκόπηση αύξησε κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες το ποσοστό του.

    Είδηση: 27174


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 September 2009 - 20:51:17 UTC