Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή ο προϋπολογισμός
  • [02] Εκλογή προέδρου της ΕΕ
  • [03] Συμβασιούχοι: Νέες κινητοποιήσεις
  • [04] Αλλαγές στη συνταγογράφηση
  • [05] Όχι Σαμαρά σε τηλεοπτική αναμέτρηση
  • [06] Στην υπουργό Παιδείας το πόρισμα Μπαμπινιώτη
  • [07] Αυξάνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης
  • [08] Σε Σεράγεβο και Τίρανα ο Δ. Δρούτσας
  • [09] Πλημμύρες στη Βρετανία
  • [10] Η Πρώτη μεγάλη περιοδεία των Puressence στην Ελλάδα!
  • [11] 14 χρόνια φυλακή γιατί στραγγάλισε τη γυναίκα του που τρόμαξε το σκύλο του
  • [12] Μεγαλύτερες αποδόσεις καλλιεργειών χάρη στην αποκωδικοποίηση γονιδιώματος του καλαμποκιού
  • [13] 7ο καλλιτεχνικό Bazart νέων δημιουργών
  • [14] Δοκιμαστική ήχηση συναγερμού

    [01] Στη Βουλή ο προϋπολογισμός

    Παρασκευη, 20 11 2009 08:07

    Κατατίθεται σήμερα Παρασκευή στη Βουλή το τελικό κείμενο του Προϋπολογισμού του 2010, υπό το βάρος των συστάσεων του ΟΟΣΑ για αυστηρό έλεγχο των δημοσίων δαπανών, περισσότερες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στον τομέα της υγείας και πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χτες Πέμπτη στη δημοσιότητα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκύπτει ότι το 1/3 των γιατρών, που έχουν ιατρεία στο Κολωνάκι, δηλώνει εισοδήματα κοντά στο όριο της φτώχειας

    Διευκρινίσεις για το "πάγωμα" των μισθών στο Δημόσιο έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτές, περίπου 40.000 υπάλληλοι στο δημόσιο τομέα επηρεάζονται από το πάγωμα των αυξήσεων που αφορά τον βασικό μισθό άνω των 2.000 ευρώ, για τους οποίους ισχύει η ωρίμανση που αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 2%.

    Ένας δημόσιος υπάλληλος με βασικό μισθό 2.000 ευρώ εισπράττει επιδόματα που ανεβάζουν τις συνολικές μηνιαίες αποδοχές του σε 2.400 με 3.500 ευρώ περίπου.

    Νωρίτερα, την προσωπική του διαφωνία με το πάγωμα των μισθών του δημοσίου στο όριο των 2.000 ευρώ, είχε εκφράσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

    Είδηση: 29786

    [02] Εκλογή προέδρου της ΕΕ

    Παρασκευη, 20 11 2009 08:49

    Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα 2,5 χρόνια εξελέγη την Πέμπτη ομόφωνα από τους "27" ο Βέλγος πρωθυπουργός Χέρμαν βαν Ρομπουί. Επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξελέγη η μέχρι σήμερα επίτροπος για θέματα Εμπορίου, Βρετανίδα Κάθριν Άστον. Στην πρώτη δήλωσή του, ο βαν Ρομπουί τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ. Όπως ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου, νέα επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν θα είναι η Μαρία Δαμανάκη.

    Υπέρ της διεύρυνσης της Ένωσης ο πρώτος πρόεδρός της

    Στην πρώτη δήλωσή που έκανε μετά την εκλογή του, ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτίμησε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον κόσμο και τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της διεύρυνσής της.

    "Η Ευρώπη είναι μια ένωση αξιών και έχει την ευθύνη να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον κόσμο" Χέρμαν βαν Ρομπουί

    Ο βαν Ρομπουί σημείωσε ότι θέλει να περιοριστεί στα καθήκοντά του ως προέδρου του Συμβουλίου - στο ρόλο δηλαδή του "μεσολαβητή" για την εξομάλυνση των σχέσεων και την επίτευξη συμβιβασμών μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ.

    Παράλληλα, διευκρίνισε ότι θέλει να παραμείνει "διακριτικός" και να μην αναλωθεί σε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης.

    Ο Χέρμαν βαν Ρομπουί, που θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου, τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ στο μέλλον, υπό τον όρο ότι οι υποψήφιες χώρες θα πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια.

    Με τον τρόπο αυτό φαίνεται να απαντά σε όσους τον κατηγόρησαν ότι τάσσεται κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Το 2004 (τότε δεν ήταν πρωθυπουργός του Βελγίου) είχε ταχθεί κατά της ένταξης της Τουρκίας και οι δηλώσεις εκείνης ανασύρθηκαν τις τελευταίες ημέρες από το βρετανικό τύπο.

    Η ταυτότητα του προέδρου

    Ο πρωθυπουργός του Βελγίου είναι ένας πολιτικός γνωστός στη χώρα του για το αίσθημα συμβιβασμού που τον διακρίνει, όμως ουσιαστικά παραμένει άγνωστος για τους περισσότερους Ευρωπαίους.

    Ο 62χρονος βαν Ρομπουί, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, μέχρι και πριν από λίγο καιρό υπολόγιζε πως θα τελείωνε την πολιτική καριέρα του ως πρόεδρος του βελγικού κοινοβουλίου. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2008, μετά την παραίτηση του Ιβ Λετέρμ, ανέλαβε την πρωθυπουργία του Βελγίου. Ήταν ο 48ος πρωθυπουργός της χώρας.

    Μέσα σε έντεκα μήνες κατάφερε να λειτουργήσει και πάλι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση η οποία είχε κλονιστεί την τελευταία διετία λόγω της διάστασης απόψεων για το μέλλον της χώρας μεταξύ γαλλόφωνων και φλαμανδόφωνων.

    Ο βαν Ρομπουί γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1947 και ξεκίνησε την καριέρα του από την Εθνική Τράπεζα του Βελγίου. Αναμίχθηκε στην πολιτική το 1973. Μεταξύ 1973-75 ήταν αντιπρόεδρος του κινήματος των Νέων Χριστιανοδημοκρατών. Έγινε μέλος του πολιτικού γραφείου του φλαμανδικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CVP, το μετέπειτα CDV) το 1978. Από το 1988 μέχρι το 1993 ήταν πρόεδρος του κόμματος.

    Συμμετείχε σε διάφορες κυβερνήσεις από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Τον Σεπτέμβριο του 1993 ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών και κράτησε αυτή τη θέση, μαζί με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, μέχρι και τον Ιούνιο του 1999, όταν το κόμμα του υπέστη βαριά ήττα στις βουλευτικές εκλογές.

    Παρέμεινε απλός βουλευτής αλλά επέστρεψε πολύ γρήγορα σε κυβερνητική θέση και μάλιστα το 2004 ορίστηκε υπουργός Επικρατείας. Ήταν πρόεδρος της Βουλής από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2008, οπότε ανέλαβε την πρωθυπουργία.

    Η "μέθοδός" του, που φαίνεται ότι γοήτευσε τους συναδέλφους του στην ΕΕ, συνίσταται στο να ακούει πρώτα τους συνομιλητές του και κατόπιν να προτείνει συμβιβαστικές λύσεις - αν χρειαστεί δείχνει αποφασιστικότητα αλλά χωρίς να προκαλεί προστριβές.

    Πάντως, επικριτικές εμφανίζονται σήμερα οι περισσότερες ευρωπαϊκές εφημερίδες. Αμφιβάλλουν αν τα δύο πρόσωπα που επελέγησαν, χαμηλού προφίλ, θα έχουν το ειδικό βάρος να προσδώσουν κύρος στα νέα κορυφαία αξιώματα της Ευρώπης και διερωτώνται αν θα μπορούσαν να συνομιλήσουν ισότιμα με τις ηγεσίες ΗΠΑ και Κίνας.

    Γ. Παπανδρέου: Μεγάλη επιτυχία της Ευρώπης

    Για μια μεγάλη επιτυχία της Ευρώπης στο πλαίσιο της Συνθήκης της Λισαβόνας με την επιλογή του πρώτου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    Εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις αποφάσεις αυτές η Ευρώπη θα μπορεί να μιλάει πιο ουσιαστικά και αποτελεσματικά με ισχυρή φωνή στο διεθνή στίβο, προασπίζοντας τα συμφέροντα των λαών και των πολιτών της ΕΕ.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στον πρωθυπουργό του Βελγίου Χέρμαν βαν Ρομπουί, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "μπορεί να εκφράσει τη συνοχή των ευρωπαίων εταίρων και να συμβάλει στην ενότητα της ΕΕ". Για τη Βρετανή επίτροπο Κάθριν Άστον η οποία ορίστηκε εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, ο πρωθυπουργός είπε ότι πρόκειται "για έναν άνθρωπο προοδευτικό, με μεγάλες εμπειρίες στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις που γνωρίζει πολύ καλά τις οικονομικές και κλιματικές κρίσεις και η οποία θα συμβάλει στη ενίσχυση της φωνής της Ευρώπης παγκοσμίως".

    Αναφερόμενος στην επιλογή της Μαρίας Δαμανάκη ως νέας Επιτρόπου της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός δήλωσε: "Έχω επιλέξει ένα πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλη προσφορά στην ελληνική πολιτική ζωή με πολλούς αγώνες για τη δημοκρατία και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει ιδιαίτερα και στην Ευρώπη, σε όποια θέση και αν αναλάβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

    Αναφερόμενος τέλος στον επίτροπο Σταύρο Δήμα, ο πρωθυπουργός είπε ότι τιμά και εκτιμά το έργο και την συνεισφορά του.

    Είδηση: 29789

    [03] Συμβασιούχοι: Νέες κινητοποιήσεις

    Παρασκευη, 20 11 2009 08:17

    Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι συμβασιούχοι για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, μετά από συζήτηση της πανελλαδικής συντονιστικής τους επιτροπής. Χτες Πέμπτη πραγματοποίησαν 24 ωρη απεργιακή κινητοποίηση και διαδήλωση στην Αθήνα. Συμμετοχή είχαν με απόφαση της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιούν πολύμορφες δράσεις σε διάφορα σημεία της χώρας, εργαζόμενοι σε προγράμματα stage.

    Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη των διοδίων στα Μάλγαρα, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για τη μη ανανέωση των συμβάσεων τους στο Δημόσιο και μοίρασαν φυλλάδια με τα αιτήματά τους στους οδηγούς των οχημάτων, οι οποίοι διέρχονται χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο.

    Είδηση: 29787

    [04] Αλλαγές στη συνταγογράφηση

    Παρασκευη, 20 11 2009 08:43

    Νομοσχέδιο με στόχο αλλαγές πολιτικής στον τομέα του φαρμάκου, με στόχο την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Εργασίας. Προβλέπονται η επαναφορά και καλύτερη εφαρμογή της λίστας φαρμάκων. Επίσης οι μειοδοτικοί διαγωνισμοί θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικού ενιαίου μηχανογραφικού συστήματος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν περίπου 6.000 φάρμακα, για τα οποία προβλέπεται ολοκληρωμένος ηλεκτρονικός έλεγχος της συνταγογράφησης, επανατιμολόγησή τους και μείωση της τιμής των ακριβών σκευασμάτων που διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

    Όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τα χρέη των νοσοκομείων έχουν φτάσει στα επτά δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η κατάργηση της λίστας από την προηγούμενη κυβέρνηση επέφερε αύξηση 15% στη συνταγογράφηση.

    Την αντίθεσή του εξέφρασε το ΚΚΕ, μιλώντας για μέτρα που αποβλέπουν σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας και πρόνοιας και οδηγούν σε αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων στην αγορά φαρμάκων και σε νέες περικοπές των ασφαλιστικών ταμείων. Αντίθετος και ο ΣΥΡΙΖΑ που διαβλέπει απόπειρα εξοικονόμησης πόρων με τον περιορισμό της πρόσβασης των ασφαλισμένων στα φάρμακα που χρειάζονται.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 29788

    [05] Όχι Σαμαρά σε τηλεοπτική αναμέτρηση

    Παρασκευη, 20 11 2009 09:50

    Ανεβαίνουν στη ΝΔ οι τόνοι της αντιπαράθεσης ενόψει της εκλογής νέου προέδρου στις 29 του μηνός. Αρνητική ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στην πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ. Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις γίνονται με τον πολιτικό αντίπαλο και όχι με τον συμμαχητή, επεσήμανε ο ίδιος.

    Ομιλίες και περιοδείες

    Η εκλογική ήττα του Οκτωβρίου προκλήθηκε από απαράδεκτες συμπεριφορές συγκεκριμένων στελεχών, πολιτικές παλινωδίες και την απομάκρυνσή μας από την κοινωνία, τόνισε την Πέμπτη η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στη Σπάρτη, παρουσία της Μαριέττας Γιαννάκου, του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Πέτρου Μαντούβαλου και του Κωστή Γιατράκου.

    Απόψε η υποψήφια πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Μαρούσι.

    Σε εκδήλωση στην Πάτρα , ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα του κόμματος, τονίζοντας ότι "την επόμενη μέρα από τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, θα είμαστε όλοι μια γροθιά". Μάλιστα, όπως είπε, "δεν έχω εσωκομματικό αντίπαλο" και πρόσθεσε: "Αντίπαλός μου είναι η ήττα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο ιδεολογικός πολέμιος".

    O κ. Σαμαράς θα μιλήσει το μεσημέρι σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Κερατσίνι.

    Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επανάλαβε την Πέμπτη ότι δεν κάνει παζάρια με κανέναν και ότι προτεραιότητα του είναι η ενότητα, για την επόμενη μέρα. Το βράδυ θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ.

    Είδηση: 29793

    [06] Στην υπουργό Παιδείας το πόρισμα Μπαμπινιώτη

    Παρασκευη, 20 11 2009 10:48

    Παραδίδεται σήμερα στην υπουργό Παιδείας το πόρισμα του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται περιορισμός της διδακτέας ύλης στα σχολεία, νέο εξεταστικό σύστημα με ορίζοντα πενταετίας και συγκρότηση εθνικού φορέα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου. Τα μέλη του Συμβουλίου συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η αποδέσμευση του Λυκείου από τις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Από τη Δευτέρα, το πόρισμα τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

    Την Πέμπτη, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είχε συνάντηση με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των δασκάλων και των καθηγητών.

    Σχετικά με τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, η υπουργός ότι είπε θα γίνονται κι αυτές μέσω ΑΣΕΠ. Ωστόσο, κάθε μόριο που έχει ο εκπαιδευτικός είτε ως ωρομίσθιος είτε ως αναπληρωτής, θα προσμετράται στον ΑΣΕΠ.

    Οι αλλαγές θα αφορούν στον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δηλαδή, οι προσλήψεις για τη σχολική χρονιά 2010-11 θα γίνουν με το ισχύον σύστημα.

    Είδηση: 29800

    [07] Αυξάνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης

    Παρασκευη, 20 11 2009 10:22

    Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει τα τελευταία 24ωρα η νέα γρίπη στη χώρα μας, καθώς ο αριθμός των ασθενών αυξήθηκε κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μόνο αυτή την εβδομάδα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.000, ενώ περισσότερα από 10 άτομα νοσηλεύονται στην Εντατική, τα περισσότερα σε κρίσιμη κατάσταση. Με τους ίδιους ρυθμούς συνεχίζεται ο εμβολιασμός γιατρών και νοσηλευτών στα κέντρα εμβολιασμού των νοσοκομείων.

    Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα αρχίζει επισήμως ο εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 1135.

    Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης εξετάζει την απλούστευση των διαδικασιών για το κλείσιμο τμημάτων των σχολείων.

    Είδηση: 29798

    [08] Σε Σεράγεβο και Τίρανα ο Δ. Δρούτσας

    Παρασκευη, 20 11 2009 10:06

    Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή, η περιοδεία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, στο πλαίσιο της ελληνικής πρωτοβουλίας, για την ένταξη χωρών αυτών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς το 2014. Σήμερα ο κ. Δρούτσας βρίσκεται στο Σαράγεβο, ενώ το μεσημέρι αναχωρεί για τα Τίρανα.

    Όπως τόνισε χτες από το Μαυροβούνιο, ο κ. Δρούτσας "αρνητική και ξεκάθαρη είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης στην πρόταση του Ταγίπ Ερντογάν για πενταμερή συνάντηση που θα συμβάλει στην λύση του Κυπριακού. Στην πενταμερή θα συμμετείχαν οι δυο κοινότητες της Κύπρου, η Ελλάδα, η Τουρκία, και η Βρετανία. Η Αθήνα υποστηρίζει τις διακοινοτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και απορρίπτει οποιαδήποτε άλλη πρόταση".

    Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Υζουγκάνοβιτς, ο κ. Δρούτσας δήλωσε: "Είχα την ευκαιρία και τη χαρά να συνομιλήσω με τον Πρωθυπουργό τον κ. Τζουκάνοβιτς. Νομίζω συμφωνήσαμε ότι οι διμερείς μας σχέσεις, μεταξύ Ελλάδας και Μαυροβουνίου, είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και οι οικονομικές σχέσεις βεβαίως πάντα μπορούν να βελτιωθούν.

    Ήδη υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός ελληνικών επενδύσεων εδώ στο Μαυροβούνιο. Συμφωνήσαμε ότι και οι δυο πλευρές θα κάνουν προσπάθειες αυτές οι οικονομικές σχέσεις να αυξηθούν και στο άμεσο μέλλον. Επίσης εξέφρασα την ικανοποίηση και της Ελλάδας για την επικείμενη προσεχώς απελευθέρωση των θεωρήσεων για το Μαυροβούνιο. Αυτό το λέω για ένα συγκεκριμένο λόγο: διότι πιστεύω ότι όλοι μας εμείς πρέπει να εργαζόμαστε για το καλό των λαών μας, των πολιτών των χωρών μας και είναι πολύ σημαντικό και οι πολίτες του Μαυροβουνίου σύντομα να μπορούν ελεύθερα να ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

    Είδηση: 29796

    [09] Πλημμύρες στη Βρετανία

    Παρασκευη, 20 11 2009 09:49

    Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στη Βρετανία από σφοδρές βροχοπτώσεις. Ιδιαιτέρως επλήγησαν περιοχές στη βόρεια Αγγλία, τη βορειοδυτική Ουαλία και τη δυτική Σκωτία, με αποτέλεσμα εκατοντάδες σπίτια να πλημμυρίσουν. Επίσης οδικές αρτηρίες αντιμετώπισαν προβλήματα διακοπής της κυκλοφορίας, πάνω από 21 σχολεία έκλεισαν.

    Μέχρι και η πολεμική αεροπορία κινητοποιήθηκε για να μεταφέρει, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, πάνω από 200 πολίτες της πόλης Κόκερμαουθ σε κέντρο υποδοχής στο λύκειο της πόλης. Πάνω από 1.000 νοικοκυριά αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης, στην ίδια περιοχή. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι ήταν οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις τα τελευταία 15 χρόνια.

    Είδηση: 29792

    [10] Η Πρώτη μεγάλη περιοδεία των Puressence στην Ελλάδα!

    Παρασκευη, 20 11 2009 10:27

    Με αφορμή την κυκλοφορία της συλλογής τους "Sharpen Up The Knives" με τα καλύτερα τραγούδια τους, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Puressence, καταφθάνουν στη χώρα μας στο τέλος του Νοέμβρη, για να πραγματοποιήσουν την πρώτη περιοδεία τους στην Ελλάδα παίζοντας και σε πόλεις εκτός των Αθηνών!

    Οι αγαπημένοι μας Βρετανοί εκπρόσωποι της εναλλακτικής ροκ σκηνής θα σταθμεύσουν στην Κοζάνη, το Αγρίνιο, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Λάρισα και την Πάτρα και θα παίξουν για το πιστό, εδώ και χρόνια, κοινό τους, όλες τις επιτυχίες τους στο ραδιόφωνο αλλά και τα νέα τους τραγούδια.

    Το Sharpen Up The Knives περιέχει τα πιο γνωστά τραγούδια τους από το 1995 έως και σήμερα καθώς και τρία νέα τραγούδια, το νέο single, "Raise Me To The Ground", το "Our Numbers Oracle" - μια επιστροφή στα πρώτα χρόνια της μπάντας - και το "Che" της Judie Collins με πιάνο και τη φωνή του James, εκτέλεση που συμπεριλήφθηκε στο Tribute album της μεγάλης τραγουδίστριας.

    Πληροφορίες για την περιοδεία:

    Παρασκευή 27 Νοεμβρίου - Κοζάνη, Da Luz Club Σάββατο 28 Νοεμβρίου - Αγρίνιο, Oz Rock Stage Κυριακή 29 Νοεμβρίου - Θεσσαλονίκη, Μύλος Stage Δευτέρα 30 Νοεμβρίου - Καβάλα, Οδός Ονείρων Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου - Λάρισα, Μύλος 1927 Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου - Πάτρα, Πολιτεία

    Προπώληση:

    Κοζάνη - Da Luz Club - Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, 21.00 Προπώληση: Seven spots Κοζάνης, Πτολεμαϊδας, Φλώρινας, Καστοριάς

    Αγρίνιο - Oz Rock Stage - Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 21.00 Προπώληση: Oz Rock Stage (πληρ.6983 516854)

    Θεσσαλονίκη - Μύλος Stage - Κυριακή 29 Νοεμβρίου, 21.00 Guests: Rosebleed Προπώληση: Metropolis, Musicland, Μύλος

    Καβάλα - Οδός Ονείρων - Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, 21.00 Guests: Radio LA, Wormed Potatoes Προπώληση: Lobby Music Store, Ομόνοια - Jazz Rock Cafe bar, Φιλελλήνων 9

    Λάρισα - Μύλος 1927 - Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, 21.00 Guests: Fall In Parts, Rosebleed Προπώληση: Δημοτικό Ραδιόφωνο (Ανθ.Γαζή 31) Δισκοπωλεία Melody, Σείριος

    Περισσότερες πληροφορίες: http://www.puressence.gr

    Είδηση: 29799

    [11] 14 χρόνια φυλακή γιατί στραγγάλισε τη γυναίκα του που τρόμαξε το σκύλο του

    Παρασκευη, 20 11 2009 09:20

    Σε φυλάκιση 14 χρόνων καταδικάστηκε ο 43χρονος Άνθονι Σέρνα, κάτοικος Μελβούρνης, επειδή στραγγάλισε τη γυναίκα του όταν η τελευταία τρόμαξε τον ...σκύλο του. Το δικαστήριο δέχθηκε πως ο Σέρνα είχε ελαφρυντικά, αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες, η επί 18 χρόνων σύζυγός του τον είχε "καταδυναστεύσει" και το μοιραίο βράδυ ο δράστης βρέθηκε πλέον "εκτός εαυτού".

    Παιδιά δεν είχαν ο Άνθονι Σέρνα και η σύντροφός του, κ. Γουάϊλντ, και ο σκύλος ήταν... το μωρό τους. Μάλιστα, για να κοιμηθεί το βράδυ το "τυχερό" σκυλί, έπρεπε ο κύριός του να το νανουρίζει στην αγκαλιά του. Πράγμα που νευρίασε μια βραδιά τη σύντροφό του και τού έβαλε τις φωνές. Όταν το σκυλί άρχισε να τρέμει από το φόβο του, ο Άνθονι Σέρνα, σε αναβρασμό ψυχής, όπως είπε αργότερα, άρπαξε ένα σύρμα που βρήκε μπροστά του και έπνιξε τη σύντροφό του. Στη συνέχεια, την έθαψε στην πίσω αυλή του σπιτιού του.

    Είδηση: 29790

    [12] Μεγαλύτερες αποδόσεις καλλιεργειών χάρη στην αποκωδικοποίηση γονιδιώματος του καλαμποκιού

    Παρασκευη, 20 11 2009 11:18

    Ο πολύπλοκος γενετικός κώδικας ενός ακόμη φυτικού οργανισμού αποκάλυψε πλέον τα μυστικά του, κάτι που αποδείχτηκε τελικά ακόμα πιο δύσκολο και από την ανάγνωση του ανθρωπίνου γονιδιώματος. Αμερικανοί επιστήμονες "διάβασαν" τον πλήρη γενετικό κώδικα του καλαμποκιού, μια ανακάλυψη που υπόσχεται να επιταχύνει την ανάπτυξη ποικιλιών με μεγαλύτερες αποδόσεις στο μέλλον για μια από τις πιο σημαντικές καλλιέργειες παγκοσμίως.

    Οι εταιρίες βιοτεχνολογίας και οι γενετιστές αναμένεται να αξιοποιήσουν δεόντως τα αναλυτικά στοιχεία του γονιδιώματος. Το καλαμπόκι είναι η τρίτη μεγαλύτερη γεωργική καλλιέργεια δημητριακών στον κόσμο, μετά το ρύζι και το σόργο. Η αύξηση των αποδόσεων θα βοηθήσει στη διατροφή των ολοένα μεγαλύτερου παγκόσμιου πληθυσμού, καθώς θα καταστεί εφικτό να παραχθούν ποικιλίες πιο παραγωγικές, με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στη ζέστη, την ξηρασία και τις άλλες ακραίες καιρικές συνθήκες.

    Η ανάγνωση του γονιδιώματος, που παρουσιάστηκε στα περιοδικά "Science", PloS Genetics και PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, έγινε από μια μεγάλη ομάδα 150 ερευνητών με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Γουίλσον του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σεν Λιούις-Μισούρι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Nature".

    Το καλαμπόκι έχει ένα από τα πιο πολύπλοκα γονιδιώματα. Οι ερευνητές "διάβασαν" περίπου 32.000 αλληλουχίες DNA (ή γονίδια) στα δέκα χρωμοσώματά του, περισσότερα από κάθε άλλο φυτό που έχει μελετηθεί μέχρι σήμερα. Συγκριτικά, το ανθρώπινο γονιδίωμα περιλαμβάνει περίπου 20.000 γονίδια σε 23 χρωμοσώματα. Το γονιδίωμα του καλαμποκιού περιέχει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια βάσεις DNA (οι χημικές μονάδες που αντιπροσωπεύονται από τα γράμματα T, C, G και Α), ενώ το ανθρώπινο έχει μήκος 2,9 δισ. γραμμάτων.

    Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 85% περίπου του γενετικού κώδικα του καλαμποκιού αποτελείται από επαναλήψεις και η λειτουργία αυτών των επαναλήψεων (αν υπάρχει) παραμένει άγνωστη στους επιστήμονες. Στην ουσία, όπως συχνά συμβαίνει με τα φυτά, ο γενετικός κώδικας του καλαμποκιού αποτελείται από δύο ξεχωριστά αλλά συνυφασμένα γονιδιώματα, κάτι που αντανακλά τον τρόπο εξέλιξης των φυτών μέσα από εκατομμύρια χρόνια.

    Η χρονοβόρα προσπάθεια αποκωδικοποίησης ξεκίνησε το 2005, κόστισε 29,5 εκατ. δολάρια και χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών και από τα υπουργεία Γεωργίας και Ενέργειας των ΗΠΑ.

    Είδηση: 29802

    [13] 7ο καλλιτεχνικό Bazart νέων δημιουργών

    Παρασκευη, 20 11 2009 10:02

    Ξεκινώντας από την παραδοσιακή ζωγραφική και φτάνοντας ως την νέα δυναμική τάση του street art, 21 νέοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό εκθέτουν φέτος τα έργα τους στο Bazart Athena 2009 (28/10 - 16/01/2010) και διαθέτουν προς πώληση πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες, κοσμήματα, χειροποίητα κεριά, αλλά και χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα -όλα έργα που υπακούουν μόνο στους δικούς τους κανόνες δημιουργίας.

    Η ιδέα για ένα ετήσιο καλλιτεχνικό Bazart γεννήθηκε στην Ευγενία και τον Ανδρέα Μανωλιουδάκη, συνιδρυτών του δημιουργικού γκρουπ της M art Manolioudakis, επτά χρόνια πριν, αρχικά ως μια ευκαιρία να αναδείξουν και να προωθήσουν την δουλειά των συνεργαζόμενων με την εταιρία καλλιτεχνών.

    Η επιτυχία της πρώτης πιλοτικής εκείνης διοργάνωσης οδήγησε όπως ήταν φυσικό στο άνοιγμα του Bazart σε καλλιτέχνες και δημιουργούς έξω από τον στενό κύκλο των συνεργατών της M art. Η απήχηση της εκδήλωσης μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο και σύντομα το Bazart καθιερώθηκε σαν ένα ετήσιο ραντεβού με ιδιαίτερη σημασία.

    Οι προηγούμενες διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα έγιναν σε συνεργασία με ιδρύματα και οργανώσεις όπως το "Κάνε μια Ευχή", τo "Ελπίδα", το "MDA Hellas" το "Χαρά" και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Το 2007 η Μ art δημιούργησε το M art Space, έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο καθώς κι ένα πωλητήριο τέχνης στην καρδιά της Αθήνας (στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας του Κολωνακίου στην διασταύρωση των Οδών Σόλωνος και Ηρακλείτου) κι έτσι φέτος διοργανώνει εκεί για δεύτερη φορά υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων το Bazart Athena 2009.

    Φέτος συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Algemy, Anderson Marianne, Aoyama Mari, Corradini Francesca, Huffy, Messoloras Demetra, Osoprecious, Αλεξοπούλου Όλγα, Αναστασάκος Μανώλης, Βαβάτσης Γιώργος, Βάγια Κατερίνα, Γαϊτάνη Σοφία, Δημητρακοπούλου Στέλλα, Θοδωράκου Μιχαέλα, Κάια Ντέμη, Κάρλου Ευγενία, Λάσκος Σταμάτης, Μανωλιουδάκη Ευγενία, Παπαδήμoς Γιάννης, Παρασκευά Βασιλεία, Συρίγας Γιώργος.

    Τοποθεσία: M art Space, Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου (2ος όροφος), Αθήνα

    Ημερομηνία: 28 Νοεμβρίου έως 16 Ιανουαρίου 2010

    Είδηση: 29794

    [14] Δοκιμαστική ήχηση συναγερμού

    Παρασκευη, 20 11 2009 09:37

    Δοκιμαστική ήχηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Ηλεκτρονικών Σειρήνων Συναγερμού διάρκειας ενός λεπτού, από τις 11:00 έως τις 11:01, θα πραγματοποιηθεί σήμερα σε όλη την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Ενημέρωσης. Η δοκιμαστική ήχηση εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης ΤΑΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-2009» και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης, ή ανησυχίας στον πληθυσμό της χώρας.

    Είδηση: 29791


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 20 November 2009 - 9:52:31 UTC