Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση 10% στα ασφάλιστρα των Ι.Χ.
  • [02] Συστήνεται γραφείο καταγγελιών για φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας
  • [03] Μνήμη στους Έλληνες ήρωες αντιστασιακούς αγωνιστές
  • [04] Γονείς βίασαν τον 9χρονο γιό τους και το προέβαλαν στο διαδίκτυο!
  • [05] H νυχτερινή βάρδια είναι πιθανόν να προκαλεί καρκίνο
  • [06] Σκοτώθηκε αβοήθητος, λόγω αδιαφορίας!

    [01] Αύξηση 10% στα ασφάλιστρα των Ι.Χ.

    Κυριακη, 22 11 2009 17:55

    Με αύξηση κατά 10% αναπροσαρμόζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου αυτοκινήτων τις τιμές στα ασφάλιστρα για το 2010. Η κρίση στην αγορά απομακρύνει τις εταιρείες από τα φθηνά συμβόλαια. Από την πλευρά τους προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ., που στρέφονται σε οχήματα μεσαίου και μικρού κυβισμού. Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας για το 2010 ήδη άρχισε η αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων και οι κάτοχοι των οχημάτων μπορούν να τα προμηθευτούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2009.

    Αυξημένα κατά -τουλάχιστον- 10% θα είναι τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων το 2010, καθώς οι εταιρείες του κλάδου αποσύρουν τα χαμηλά συμβόλαια τα οποία έχουν οδηγήσει πολλές ασφαλιστικές σε λουκέτο.

    Ωστόσο, οι καταναλωτές εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης δεν διστάζουν να αλλάζουν ασφαλιστική εταιρεία για να γλιτώσουν έστω και μερικά β¬.

    Οι ενδεικτικές τιμές ετήσιων ασφαλίστρων με τις υποχρεωτικές καλύψεις κυμαίνονται: στα 400 β¬ για Ι.Χ. ως 1.300 κ.εκ., στα 500 β¬ για Ι.Χ. ως 1.600 κ.εκ., στα 550 β¬ για Ι.Χ. ως 2.000 κ.εκ. & στα 600 β¬ για Ι.Χ. ως 3.000 κ.εκ..

    Η αύξηση στις τιμές των ασφαλίστρων αυτοκινήτου είναι σύμφωνη και με την κοινοτική οδηγία, βάσει της οποίας αυξάνονται σταδιακά τα όρια αποζημίωσης από 500.000 β¬ στο 1 εκατομμύριο μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

    Διχασμένοι παρουσιάζονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων για το αυξημένο κόστος χρήσης των οχημάτων τους.

    Οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων διαπιστώνουν πως οι καταναλωτές απομακρύνονται από τα οχήματα με μεγάλους κινητήρες.

    Τα πρώτα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας για το 2010 έχουν ήδη αποσταλεί και οι κάτοχοι Ι.Χ.Α. θα πρέπει να τα προμηθευτούν ως τις 31 Δεκεμβρίου 2009.

    Όσοι δεν λάβουν το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας για το 2010 θα πρέπει να προμηθευτούν το σήμα από τις Δ.Ο.Υ. με την επίδειξη της αδείας κυκλοφορίας του οχήματός τους.

    Είδηση: 29852

    [02] Συστήνεται γραφείο καταγγελιών για φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας

    Κυριακη, 22 11 2009 17:56

    Την δημιουργία ειδικού γραφείου καταγγελιών για φαινόμενα αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας των σωμάτων ασφαλείας, ανακοινώσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το εν λόγω μέτρο, εντάσσεται στο νέο δόγμα που εξήγγειλε από την πρώτη στιγμή ο κ. Χρυσοχοΐδης και το οποίο θέλει τον αστυνομικό φιλικό προς τον πολίτη.

    Σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει πως στόχος είναι η επικύρωση του σχετικού προεδρικού διατάγματος να συμπέσει με την συμπλήρωση ενός έτους από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ως δείγμα των προθέσεών του να απομονωθεί η βία και να ενδυναμώσουν τα δικαιώματα του πολίτη.

    Επίσης, γνωστοποιεί ότι ως το τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί το διάγραμμα της νέας αντι-εγκληματικής πολιτικής, με κεντρικό άξονα τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς.

    Είδηση: 29853

    [03] Μνήμη στους Έλληνες ήρωες αντιστασιακούς αγωνιστές

    Κυριακη, 22 11 2009 19:55

    Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη τελέστηκε στην μνήμη των χιλιάδων Ελλήνων αντιστασιακών αγωνιστών που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από το στρατό κατοχής των Γερμανών. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος.

    Πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία τιμούν τους χιλιάδες Έλληνες αγωνιστές που σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από τους απάνθρωπους και αδίστακτους Γερμανούς κατακτητές, καθώς και από τους προδότες της πατρίδας μας που συνεργάστηκαν μαζί τους.

    Έντονο εθνικό χρώμα στις εκδηλώσεις έδωσε η επιβλητική παρέλαση των ευζώνων, αλλά και το πέταγμα των περιστεριών πάνω από το «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου», που συνέπεσε με την έναρξη της εκδήλωσης.

    Τα πρώτα στεφάνια στην μνήμη των νεκρών αγωνιστών κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους του στρατού, αποστράτων και αντιστασιακών οργανώσεων και ακολούθησαν της νομαρχίας, του δήμου και των κομμάτων.

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρός της, Θεόδωρος Πάγκαλος.

    Νωρίτερα είχε τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

    Μετά την πρώην Σοβιετική Ένωση και την Γιουγκοσλαβία, η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό ατόμων που μετείχαν πολύ δραστήρια και αποτελεσματικότατα στην αντίσταση εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων. Σύμφωνα δε με υπολογισμούς, μόνον οι Έλληνες κατάφεραν να εξοντώσουν τουλάχιστον 30.000 εχθρούς.

    Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Θεσσαλονίκη Δοξολογία στην μνήμη των Ελλήνων αγωνιστών εναντίον του γερμανικού στρατού κατοχής τελέστηκε και στην Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας. Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιήθηκαν και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Στις εκδηλώσεις αυτές παρέστη ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.

    67η επέτειος της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου Επίσης, εορτάστηκαν τα 67 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, στον χώρο εκδηλώσεων δίπλα στην ομώνυμη γέφυρα. Τα ιδιαίτερα στοιχεία της συντονισμένης και κοινής προσπάθειας των αντάρτικων δυνάμεων του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ το 1942, τονίστηκαν τόσο από τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων που μετείχαν στην εκδήλωση, όσο και από εκπροσώπους των κομμάτων και της κυβέρνησης.

    «Η λάμψη από την έκρηξη στο Γοργοπόταμο φέρνει μηνύματα μέχρι τις ημέρες μας!», υπογράμμισε με έμφαση η υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εν λόγω εορταστικές εκδηλώσεις. Επίσης, σημείωσε ότι «Ο Γοργοπόταμος έχει όλα τα στοιχεία για να χαρακτηριστεί μνημείο υπό την εποπτεία της ΟΥΝΕΣΚΟ» και προσανατολίζονται να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση με τις επόμενες προσπάθειες.

    «Στα στοιχεία της ενότητας και της κοινής προσπάθειας» αναφέρθηκαν τόσο ο Νίκος Λέγκας, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., όσο και η Τώνια Αντωνίου, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και ο Νίκος Τσώνης, ως εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Οικονόμου ως εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και ο Βρετανός Πρέσβης.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ταλαιπωρίες των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης, τις φυλακίσεις και τις εξορίες, υπενθυμίζοντας ότι ο Γοργοπόταμος εορτάζονταν αρκετά χρόνια στην παρανομία.

    Στην κεντρική ομιλία από την πλευρά των αντιστασιακών οργανώσεων, ο Βασίλης Πριόβολος [καπετάν Ερμής τότε] αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα ιστορικά στοιχεία από την ανατίναξη της γέφυρας, φωτίζοντας ακόμη και λεπτομέρειες από τα σχέδια της επιχείρησης, μέχρι και τους ρόλους, τόσο του Άρη Βελουχιώτη όσο και του Ναπολέοντα Ζέρβα. Επίσης, ζήτησε την πλήρη ικανοποίησή όλων των αιτημάτων των αντιστασιακών, που -όπως είπε- «περιμένουν τόσα χρόνια».

    Είδηση: 29854

    [04] Γονείς βίασαν τον 9χρονο γιό τους και το προέβαλαν στο διαδίκτυο!

    Κυριακη, 22 11 2009 20:10

    Ένας 56χρονος και μία 48χρονη, γονείς ενός 9χρονου αγοριού από το Πίκχαρστ του Σίδνεϊ, κατηγορούνται ότι αφού βίασαν τον υιό τους, εν συνεχεία μετέδωσαν ένα οπτικό θέμα με αποσπάσματα της όλως ειδεχθούς αυτής πράξης τους στο διαδίκτυο. Η αστυνομία συνέλαβε το ζευγάρι, το οποίο και παραμένει προφυλακισμένο και η δίκη του οποίου ορίστηκε για τις 5 Ιανουαρίου. Τον πατέρα βαρύνουν δύο κατηγορίες βιασμού και η κατηγορία της παιδεραστίας και την μητέρα 4 κατηγορίες βιασμού. Επίσης, η αστυνομία κατέσχεσε δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές από την κατοικία του ζευγαριού.

    Το παιδί ανέλαβαν οι υγειονομικές υπηρεσίες της πολιτείας, ενώ -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο της αστυνομίας- οι αποτρόπαιες πράξεις των γονέων εις βάρος του παιδιού τους ελάμβαναν χώρα για πολύ καιρό τώρα και πιο συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο του 2009.

    Είδηση: 29855

    [05] H νυχτερινή βάρδια είναι πιθανόν να προκαλεί καρκίνο

    Κυριακη, 22 11 2009 21:09

    Σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών επιστημόνων, τα άτομα που εργάζονται σε νυχτερινή βάρδια είναι πιο επιρρεπή σε καρκίνους, όπως αυτούς του προστάτη, του μαστού και του παχέως εντέρου. Ήδη, είναι γνωστό ότι τα άτομα που δουλεύουν νυχτερινές ώρες, παρουσιάζουν πιο συχνά από τον γενικότερο πληθυσμό, παθήσεις όπως διαβήτη και καρδιοπάθειες. Όμως, τώρα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ αναφέρουν ότι η διαταραχή στο ορμονικό σύστημα των ατόμων που δεν κοιμούνται την νύχτα, αδυνατίζει το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα ο οργανισμός τους να κινδυνεύει περισσότερο από την επάρατο νόσο.

    Σύμφωνα με την καθηγήτρια Ναόμι Ρότζερς, υπεύθυνη του «Ινστιτούτου Brain and Mind Institute του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ», που διεξήγε την συγκεκριμένη έρευνα, η μελατονίνη -ορμόνη που παράγεται από τον εγκέφαλο και βοηθά τον οργανισμό μας να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο και πότε είναι η ώρα για να ξυπνήσουμε- ενεργοποιείται από το σκοτάδι και απενεργοποιείται από το φως.

    Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι επιστήμονες παρατήρησαν σε πειραματόζωα ότι η μελατονίνη βοηθούσε στην καταπολέμηση όγκων, ενώ η επάρκειά της συνέδραμε στην ανάπτυξη καρκινογόνων όγκων.

    "Η μελατονίνη έχει βασικά ρόλο ως βιολογικό ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσολογικό σύστημα, δηλαδή, το σύστημα αμύνης του σώματός μας", είπε συγκεκριμένα η κ. Ρότζερς.

    "Η μείωση της παραγωγής της μελατονίνης στους ανθρώπους, λόγω του ότι εκτίθενται πολύ περισσότερες ώρες στο φως εξ αιτίας του τεχνητού φωτισμού την νύχτα, είναι μία από τις αιτίες της μεγάλης αύξησης καρκίνων και συγκεκριμένα αυτών του μαστού προστάτη και παχέως εντέρου." ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Ρότζερς παρουσιάζοντας την έρευνα του Ινστιτούτου στην ετήσια συνεδρίαση της «Κλινικής Ογκολογικής Εταιρίας Αυστραλίας».

    Είδηση: 29856

    [06] Σκοτώθηκε αβοήθητος, λόγω αδιαφορίας!

    Κυριακη, 22 11 2009 21:53

    Ένας άνδρας ο οποίος παραπατούσε μεθυσμένος στην μέση του δρόμου χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο, αφού προηγουμένως 81 οχήματα τον είχαν προσπεράσει χωρίς κανένας από τους οδηγούς αυτών, να σταματήσει για να τον βοηθήσει να απομακρυνθεί από το οδόστρωμα. Όπως γράφει η Apple Daily της Ταϊβάν, ο συνταξιούχος Λιεν Χονγκ-χσιν, 51 ετών, μέθυσε ενώ έπαιζε ματζόνγκ στο σπίτι ενός φίλου του στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα πόλη της Ταϊβάν. Εν συνεχεία, πήρε ένα ταξί για να πάει στο σπίτι του και καθώς ήταν μεθυσμένος, δεν μπήκε σε αυτό, αλλά, αντιθέτως γύρισε και έφυγε συγχυσμένος, ώσπου έφτασε ως την μέση του δρόμου για να σταματήσει άλλο ταξί να "τον πάει σπίτι του". Από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε το σημείο στον τόπο του τραγικού αυτού συμβάντος, φάνηκε ότι συνολικά 81 οχήματα -αυτοκίνητα, λεωφορεία, μοτοσικλέτες- άλλαξαν πορεία για να αποφύγουν τον Λιεν, αλλά, ουδείς εκ των οδηγών σταμάτησε για να τον βοηθήσει να πάει στην άκρη ή να ειδοποιήσει την αστυνομία. Επί -περίπου- μισή ώρα -24 ολόκληρα λεπτά για την ακρίβεια- ο Λιεν παρέπαιε στην μέση του δρόμου, πότε πήγαινε να πέσει και πότε έπεφτε και μετά κατάφερνε να ξανασηκωθεί. Τελικώς, όταν έπεσε για άλλη μία -τελευταία- φορά, τότε τον πάτησε ένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, το οποίο τον άφησε στον τόπο, νεκρό. Η εφημερίδα επικεντρώνεται στην συμπεριφορά των οδηγών, που αγνόησαν την δεινή θέση του Λιεν. "Είχε 81 ευκαιρίες να μην σκοτωθεί, αλλά, όλοι αδιαφόρησαν και τελικά έχασε την ζωή του", έγραψε η Apple Daily σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ που τιτλοφόρησε "Άνθρωπος σκοτώνεται από αυτοκίνητο διότι η κοινωνία είναι πολύ αδιάφορη!". Ο Γιανγκ Τσουνγκ-τσάι, ψυχίατρος στο νοσοκομείο Κάρντιναλ Τιεν, σημείωσε πως οι περισσότεροι αποφεύγουν να βοηθήσουν μεθυσμένους, για να μην μπλέξουν. "Ακόμα κι έτσι, θα μπορούσαν να τηλεφωνούν στην άμεσο δράση, ώστε οι μεθυσμένοι να μην τραυματίζονται ή σκοτώνονται", είπε στην εφημερίδα.

    Είδηση: 29857


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 22 November 2009 - 21:51:30 UTC