Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο δασοπροστασία και κλιματική αλλαγή

    [01] Στο επίκεντρο δασοπροστασία και κλιματική αλλαγή

    Τεταρτη, 25 11 2009 21:03

    Το προσχέδιο νόμου για την προστασία των δασών και δασικών εκτάσεων στην Αττική παρουσίασε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η υπουργός περιβάλλοντος. Η Τίνα Μπιρμπίλη δήλωσε ότι το νομοσχέδιο στοχεύει στη θωράκιση των δασών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και στην αποτροπή της αυθαίρετης δόμησης σε αυτές. Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ανακοινώσει το νέο τρόπο κατασκευής κτηρίων για εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ θα εκδοθεί και το Προεδρικό Διάταγμα για τον ενεργειακό έλεγχο των κτηρίων. Στις αρχές του νέου χρόνου θα ανακοινωθεί το πρώτο σκέλος του νέου προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων, προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ. Η Τίνα Μπιρμπίλη σημείωσε πως η Ελλάδα θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία Παπανδρέου για τις δράσεις στις χώρες της Μεσογείου που θα πληγούν περισσότερο από τις κλιματικές αλλαγές.

    Προσχέδιο νόμου για την προστασία των δασών

    Η κ. Μπιρμπίλη ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή συνολικό νόμο για τα δάση. Είπε επίσης ότι η ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων που δημιουργείται, σε αυτή τη φάση αφορά μόνο τα καμένα της Αττικής, αλλά στη συνέχεια θα λειτουργήσει σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι να κατεδαφίζεται ένα αυθαίρετο εν τη γενέσει του και όχι αφού έχει χτιστεί.

    Αποκάλυψε επίσης ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για το ενδεχόμενο η Αγροφυλακή να αξιοποιηθεί στη δασοφύλαξη. Τέλος για την κατάργηση του νόμου του 2003 που έδινε τον ορισμό του δάσους, η κ Μπιρμπίλη είπε ότι η κυβέρνηση ήθελε να δώσει την κατεύθυνση και το μήνυμα για την προστασία του δάσους θυμίζοντας την κριτική που είχε ασκηθεί και στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων.

    Με το βλέμμα στην Κοπεγχάγη

    Οι έλεγχοι των κτιρίων που μεταβιβάζονται ή νοικιάζονται για το ρεύμα που καταναλώνουν και οι αλλαγές στον τρόπο κατασκευής των νέων οικοδομών ανοίγουν τον κύκλο των ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για εξοικονόμηση ενέργειας.

    Στις αρχές του 2010 θα διατεθούν ,σε πρώτη φάση, από 50 εως 100 εκατομμύρια ευρώ για παρεμβάσεις σε παλιά ακίνητα προκειμένου να περιοριστούν οι διαρροές ενέργειας που έχουν. Πρόκειται για τη συνέχεια του προγράμματος εξοικονομώ κατ΄οικον.

    Μέσα στο 2010 θα επανεξεταστούν και τα διάφορα τέλη που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται ρύθμιση που θα ξεμπλοκάρει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Από περιβαλλοντικό κόσκινο θα περάσουν τα έργα εκτροπής του Αχελώου και οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού.

    Για την ώρα, όμως, η προσοχή στρέφεται στη συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης. Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Περιβάλλοντος, μετά την Κοπεγχάγη, ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για ένα κοινό μεσογειακό μέτωπο στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Επόμενο &gt;Μ. Χρυσοχοΐδης: Αλλαγές και τομές στην αστυνομία

    Είδηση: 29993


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 25 November 2009 - 21:51:06 UTC