Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ενιαίο μητρώο μελών
  • [03] Εκλογές στην Ονδούρα
  • [04] Ρωσία: Επαναλειτουργία σιδηροδρόμου μετά την τρομοκρατική επίθεση
  • [05] Ουρουγουάη: Προεδρικές εκλογές
  • [06] Αιματηρές επιθέσεις στο Πακιστάν
  • [07] Νέα γρίπη: Στους 18 οι θάνατοι στην Ελλάδα

    [01] ΝΔ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία

    Κυριακη, 29 11 2009 10:00

    Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι υποστηρικτές της ΝΔ με στόχο την εκλογή νέου προέδρου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος, ακόμα και αυτά που θα εγγραφούν σήμερα, ενώ οι κάλπες των 1.584 εκλογικών τμημάτων θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής, αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται όταν θα υπάρχει ικανός αριθμός από το 20% των εκλογικών τμημάτων.

    Χθες Σάββατο, οι τρείς διεκδικητές της ηγεσίας ολοκλήρωσαν τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις απευθύνοντας έκκληση στους φίλους της ΝΔ να δώσουν μαζικά το παρόν στη διαδικασία εκλογής.

    Στις 9 πμ ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισε στο Δημαρχείο της Πύλου και ακολούθως δήλωσε: "Eκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και κατακτούν την ελπίδα. Αύριο ξεκινάει μια νέα εποχή και για τη ΝΔ και για την Ελλάδα".

    Η επόμενη, κατά χρονική σειρά πραγματοποίησης, δήλωση ανήκει στον απερχόμενο πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, που ψηφίζοντας στη Ραφήνα δήλωσε: "Εύχομαι και πιστεύω, ενωμένη και δυνατή η ΝΔ, υπό τη νέα ηγεσία της, να πρωταγωνιστήσει όπως της ταιριάζει, στα δημόσια πράγματα της χώρας".

    Ακολούθως η Ντόρα Μπακογιάννη, ψηφίζοντας στο Μέτς, τόνισε ότι: "Αυτούς τους δύο μήνες είπαμε και ακούσαμε πολλά. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες. Σήμερα μιλάει η καρδιά , το φιλότιμο και η συνείδηση του Νεοδημοκράτη. Καλώ όλους να έρθουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της παράταξής μας, η οποία θα σημάνει το νέο ξεκίνημα. Ένα νέο ξεκίνημα το οποίο είναι ελπιδοφόρο για τη Νέα Δημοκρατία. Θα αφήσουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά. Την κεντροδεξιά που ονειρευόμαστε , την κεντροδεξιά που μπορεί να είναι χρήσιμη στην Ελλάδα".

    Ο κ. Ψωμιάδης θα ψηφίσει στις 11πμ στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη.

    Μικροπροβλήματα στη διαδικασία

    Στις 11.30πμ ο Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και ότι καθυστερήσεις λόγω τεχνικών προβλημάτων, οφείλονται στο δίκτυο του ΟΤΕ ο οποίος καταβάλλει ενέργειες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων. Η διαδικασία συνεχίζεται, με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής, καταγράφονται οι ψηφίσαντες και θα περαστούν στη συνέχεια. Το πρόβλημα οφείλεται στη μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων.

    Με μικρά προβλήματα ξεκίνησε στην Αχαΐα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, στο εκλογικό τμήμα Δάφνης του Δήμου Παίων δεν ήταν δυνατή, μέχρι και λίγο πριν από τις 10 το πρωί, η σύνδεση με το κεντρικό σύστημα και καταβάλλονταν προσπάθειες για να επιλυθεί το πρόβλημα. Επίσης στα Λουσικά του Δήμου Ωλενίας δεν προσήλθε ο επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής και αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωματικό του. Όσον αφορά τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, καταγράφηκαν νωρίς το πρωί κάποιες απουσίες, αλλά στην συνέχεια καλύφθηκαν τα κενά και όλες οι επιτροπές λειτουργούν κανονικά. Σχετικά με την συμμετοχή, στελέχη της ΝΔ εκτιμούν, με βάση τα στοιχεία από τα 38 εκλογικά τμήματα σε όλη την Αχαΐα, ότι υπάρχει προσέλευση. Στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει στην Αχαΐα 58.980 ψήφους.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Σχετική είδηση: ΝΔ: Όλα έτοιμα για την εκλογή του νέου προέδρου

    ΣΥΡΙΖΑ: Ενιαίο μητρώο μελών&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμηρή ομιλία Α. Αλαβάνου

    Είδηση: 30152

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Ενιαίο μητρώο μελών

    Κυριακη, 29 11 2009 11:09

    Ολοκλήρωσε τις διαδικασίες της η 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, που διεξήχθη την Παρασκευή και το Σάββατο, ρίχνοντας την αυλαία της τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Κοινό ντοκουμέντο επτά σημείων, ήταν το αποτέλεσμα των εργασιών, ενώ θεσπίζεται η κάρτα "μέλους" του ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε τοπική ή νομαρχιακή επιτροπή δημιουργείται ενιαίο μητρώο μελών.

    Κορυφαίο όργανο είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, ενώ την ευθύνη της πολιτικής λειτουργίας μεταξύ των δύο Πανελλαδικών Συνδιασκέψεων έχει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα συγκροτείται Ανοιχτή Επιτροπή που αναλαμβάνει, σε συνεργασία με τη Γραμματεία- να προετοιμάσει τη συζήτηση για την επόμενη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Αυτή θα συγκληθεί εντός του 2010 και με βάση τις αποφάσεις της παρούσας Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης θα έχει τη δυνατότητα και τη συγκρότηση να πάρει τις οριστικές αποφάσεις".

    Αναλυτικά η απόφαση:

    1.Άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της 1ης Πανελλαδικής Σύσκεψης: Γραφείο Τύπου και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ,έκδοση περιοδικού και λειτουργία του ιστοχώρου με συντακτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

    2.Βασικά "κύτταρα" της οργανωτικής συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Τοπικές, Νομαρχιακές και κλαδικές Επιτροπές. Λειτουργούν με κέντρο την Συνέλευση των μελών, που έχει το δικαίωμα να αποφασίσει -με συναίνεση ή ψηφοφορία- για τα τοπικά ή νομαρχιακά ή κλαδικά πολιτικά ζητήματα και για την ανάδειξη της Συντονιστικής Γραμματείας, των Επιτροπών.

    3.Θεσπίζεται η έννοια του "μέλους" του ΣΥΡΙΖΑ, σε άμεση σύνδεση με τις Τοπικές ή Νομαρχιακές (ή και "Θεματικές όπου έχει αναπτυχθεί ουσιαστική δράση και συμμετοχή) επιτροπές του. Σε κάθε Επιτροπή δημιουργείται Ενιαίο Μητρώο Μελών. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εφοδιάζονται με «κάρτα μέλους» με ευθύνη της αντίστοιχης επιτροπής.

    4.Θεσμοθετείται ως "ενδιάμεσο" σώμα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή. Αποτελείται από τα μέλη της Γραμματείας , της Κ.Ο. και τους συντονιστές-συντονίστριες (ή συμφωνημένες αντιπροσωπείες) των τοπικών επιτροπών. Έχει ως αντικείμενο το συντονισμό της πολιτικής δραστηριότητας ή τη συζήτηση σημαντικών πολιτικών ζητημάτων της συγκυρίας.

    5.Κορυφαίο σώμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Συγκαλείται τακτικά μια φορά το χρόνο και έκτακτα -με ευθύνη της Γραμματείας- όταν προκύπτει σοβαρό θέμα. Οι αντιπρόσωποι ορίζονται με αποφάσεις των Τοπικών-Νομαρχιακών-Κλαδικών Επιτροπών με συναίνεση ή εκλογή, με μέριμνα για πλουραλιστική εκπροσώπηση, ώστε η σύνθεση της να καθίσταται ισχυρή και αναμφισβήτητη.

    6.Την ευθύνη ανάμεσα σε δύο Πανελλαδικές Συνδιασκέψεις έχει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκροτείται με την μέθοδο της συναίνεσης. Συμμετέχει τουλάχιστον ένας ή μια εκπρόσωπος από κάθε συνιστώσα και ανένταχτοι-ες (σε αριθμό και σύνθεση που κάθε φορά συμφωνούνται στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη).

    7.Ενισχύεται αποφασιστικά το Ταμείο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διασφαλίζεται η κεντρική και τοπική λειτουργία του.

    Σχετικά άρθρα:ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμηρή ομιλία Α. Αλαβάνου

    Επόμενο &gt;ΝΔ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία

    Είδηση: 30156

    [03] Εκλογές στην Ονδούρα

    Κυριακη, 29 11 2009 09:43

    Στις κάλπες οδηγούνται σήμερα οι πολίτες της Ονδούρας, στις προεδρικές εκλογές που διοργανώνει το καθεστώς των πραξικοπηματιών που ανέτρεψε τον πρόεδρο Μανουέλ Σελάγια. Ο ανατραπείς πρόεδρος παραμένει πολιορκημένος από το στρατό μέσα στην πρεσβεία της Βραζιλίας, στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα.

    Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σελάγια κάλεσε τους υποστηρικτές του να μποϊκοτάρουν ειρηνικά την ψηφοφορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής των πραξικοπηματιών Ρομπέρτο Μιτσελέτι, δεν είναι υποψήφιος προσπαθώντας να "αποφορτίσει" το κλίμα, καθώς οι εκλογές διεξάγονται χωρίς την παρουσία παρατηρητών του ΟΗΕ και με τη διεθνή κοινότητα στο πλευρό του κ. Σελάγια. Οι αντίπαλοι στην εκλογική αναμέτρηση, είναι φέρεται ο Πορφίριο Λόμπο του δεξιού Εθνικού Κόμματος, ο οποίος έκανε έκκληση για "συμφιλίωση" και ο Ελβιν Σάντος, που προέρχεται από το Φιλελεύθερο Κόμμα, όπως και οι Σελάγια και Μιτσελέτι. Οι 4,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι, εκτός από τον πρόεδρο, θα ψηφίσουν και για την εκλογή 128 βουλευτών και 298 δημοτικών συμβουλίων. Πάντως το καθεστώς φοβούμενο επεισόδια, έχει αναπτύξει 30.000 αστυνομικούς και στρατιώτες.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Ρωσία: Επαναλειτουργία σιδηροδρόμου μετά την τρομοκρατική επίθεση&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Ουρουγουάη: Προεδρικές εκλογές

    Είδηση: 30151

    [04] Ρωσία: Επαναλειτουργία σιδηροδρόμου μετά την τρομοκρατική επίθεση

    Κυριακη, 29 11 2009 10:35

    Επαναλειτουργεί από σήμερα η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης, μετά τη βομβιστική επίθεση της Παρασκευής που στοίχισε τη ζωή 39 και τον τραυματισμό 100 επιβατών. Η έκρηξη σημειώθηκε όταν το Εξπρές Νιέφσκι, έτρεχε με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα, με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό τεσσάρων από τα 14 βαγόνια του.

    Την ευθύνη για την τρομοκρατική ενέργεια ανέλαβε μια δεξιά εθνικιστική οργάνωση, με τις υποψίες όμως να στρέφονται σε Τσετσένους αντάρτες ή σε εγκληματικά στοιχεία. Ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε 7 κιλά TNT, ενώ το Σάββατο σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης χωρίς να τραυματιστεί κανένας. Είναι η δεύτερη επίθεση σε δρομολόγια του Εξπρές Νιέφσκι, καθώς και το 2007 είχε γίνει επίθεση με απολογισμό 60 τραυματίες και δύο Τσετσένους να έχουν συλληφθεί γι αυτό.

    Δεν έλειψαν όμως και οι καταγγελίες των επιζώντων, ότι τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν με καθυστέρηση και οι γιατροί ότι δεν είχαν καλή πληροφόρηση για την κατάσταση.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό

    Σχετικά άρθρα:Ρωσία: Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας με 39 νεκρούς

    Επόμενο &gt;Εκλογές στην Ονδούρα

    Είδηση: 30153

    [05] Ουρουγουάη: Προεδρικές εκλογές

    Κυριακη, 29 11 2009 09:39

    Δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών σήμερα Κυριακή στην Ουρουγουάη. Φαβορί για την επικράτηση είναι ο 74χρονος Χοσέ "Πέπε" Μουχίκα, πρώην ηγετικό στέλεχος των ανταρτών Τουπαμάρος και βασανισθείς από την χούντα την περίοδο1973-85. Ο κ. Μουχίκα υποστηρίζεται από τον κυβερνητικό κεντροαριστερό συνασπισμό Frente Amplio ("Ευρύ Μέτωπο"). Το αντίπαλο δέος είναι ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος Λουίς Αλμπέρτο Λακάγιε (1990-95).

    Στον πρώτο γύρο ο κ. Μουχίκα συγκέντρωσε το 48% των ψήφων, έναντι 29% του κ. Λακάγιε, ενώ ο τρίτος υποψήφιος ο Πέδρο Μπορδάμπερι του δεξιού κόμματος Κολοράδο, κατέλαβε το 17% των ψήφων, και κατόπιν τοποθετήθηκε υπέρ του Λακάγιε, χωρίς όμως, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές να υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθεί αυτούσιο το ποσοστό του στο δεύτερο γύρο στον κ. Λακάγιε.

    Ψηφίζουν 2,3 εκατ. ψηφοφόροι. Ο νικητής θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Μαρτίου του 2010 και οι κάλπες θα κλείσουν στις 23:30 ώρα Ελλάδας.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό, Γαλλικό

    Εκλογές στην Ονδούρα&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Σλοβενία: 70.000 διαδηλωτές ζητούν αυξήσεις

    Είδηση: 30150

    [06] Αιματηρές επιθέσεις στο Πακιστάν

    Πεμπτη, 15 10 2009 08:15

    Ένοπλοι επιτέθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε αστυνομικά τμήματα στη Λαχόρη του Πακιστάν, ενώ παγιδευμένο όχημα εξερράγη έξω από άλλο ένα αστυνομικό τμήμα στο ΒΔ τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά τουλάχιστον 26 άνθρωποι. Εξάλλου, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο ΒΔ Πακιστάν με στόχο σπίτι πρόσφυγα που "αποτελούσε κρυψώνα εξτρεμιστών". Οι επιθέσεις στη Λαχόρη και στην Κοχάτ, ακολουθούν μια σειρά παρόμοιων, αιματηρών ενεργειών, περιλαμβανομένης της επίθεσης εναντίον του αρχηγείου του στρατού, και καταγράφονται πριν από την αναμενόμενη επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων εναντίον των Ταλιμπάν στο νότιο Ουαζιριστάν.

    Εν αναμονή μεγάλης χερσαίας επιχείρησης του στρατού

    Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο τοπικό αρχηγείο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών (FIA) της αστυνομίας του Πακιστάν στη Λαχόρη. Ένας από τους νεκρούς ήταν μεταξύ των επιτιθέμενων, είπε αξιωματούχος της αστυνομίας στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το κτήριο "εκκαθαρίστηκε".

    Ένοπλοι επιτέθηκαν επίσης σε κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών στη Λαχόρη, αλλά δεν δόθηκαν πληροφορίες για απώλειες. Εγχώρια ΜΜΕ μετέδωσαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί μιας ακόμη, της τρίτης κατά σειρά, επίθεσης στην πόλη.

    Στο ίδιο κτήριο της FIA, τον Μάρτιο του 2008, είχε σημειωθεί επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας, που είχε στοιχίσει 21 ζωές.

    Λίγο πριν από τις επιθέσεις στη Λαχόρη, βομβιστής αυτοκτονίας που οδηγούσε παγιδευμένο όχημα το πυροδότησε έξω από αστυνομικό τμήμα στην Κοχάτ με αποτέλεσμα τουλάχιστον 8 άνθρωποι να βρουν το θάνατο. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και μαθητές.

    Εξάλλου, μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ εκτόξευσε πύραυλο εναντίον απομακρυσμένης τοποθεσίας στο ΒΔ Πακιστάν, όπου πιστεύεται ότι βρισκόταν κρησφύγετο "εξτρεμιστών", με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

    Η επίθεση είχε στόχο κτηριακό συγκρότημα στην περιοχή Ντάντι Ντάρπα Χελ στην περιοχή του βόρειου Ουαζιριστάν, κοντά στην μεθόριο με το Αφγανιστάν.

    Η ομάδα του Τζαλαλουντίν Χακάνι, εκ των ηγετών των Αφγανών Ταλιμπάν, λέγεται πως δρα στην περιοχή. Ο Χακάνι είχε διατελέσει υπουργός στην κυβέρνηση των Ταλιμπάν που ανατράπηκε στα τέλη του 2001 με την εισβολή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

    Στο ΒΔ Πακιστάν καταγράφεται ραγδαία αύξηση των επιδρομών των ΗΠΑ, που προσπαθούν να ελέγξουν τις κινήσεις εξτρεμιστών που δρουν εναντίον των περίπου 100.000 δυτικών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.

    Κατά κανόνα, ο στρατός των ΗΠΑ δεν επιβεβαιώνει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά τα δικά του UAVs και αυτά της CIA είναι τα μόνα στην περιοχή.

    Επίσημα, το Ισλαμαμπάντ αντιτίθεται έντονα στις πυραυλικές επιθέσεις, καθώς παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα του Πακιστάν. Από τον Αύγουστο του 2008, έχουν καταγραφεί δεκάδες, και περίπου 600 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο.

    Πάντως, η κυβέρνηση του Πακιστάν "καλωσόρισε" το θάνατο του ηγέτη των Πακιστανών Ταλιμπάν Μπαϊτουλάχ Μεσούντ σε μια τέτοια επίθεση την 5η Αυγούστου, και αναλυτές λένε ότι στην πράξη το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει τις αμερικανικές επιθέσεις.

    Η κυβέρνηση του Πακιστάν ετοιμάζει μεγάλη χερσαία επιχείρηση εναντίον των 10.000 εξτρεμιστών Ταλιμπάν στο νότιο Ουαζιριστάν.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: 41 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στο Πακιστάν BBC: Pakistan police offices attacked

    Οργή στο Ισραήλ για σειρά της τουρκικής τηλεόρασης&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Κίνα: Κι άλλες καταδίκες σε θάνατο για τα επεισόδια στη Σιντζιάνγκ

    Είδηση: 28572

    [07] Νέα γρίπη: Στους 18 οι θάνατοι στην Ελλάδα

    Κυριακη, 29 11 2009 11:44

    Στα 18 έφτασαν τα θανατηφόρα κρούσματα από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα, ενώ 28 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων τα 13 σε κρίσιμη κατάσταση. Το νέο θύμα ήταν ένας 64χρονος με επιβαρημένο ιστορικό υγείας που έχασε σήμερα τη ζωή από τη νέα γρίπη. Από τους 18 θανάτους, μόνο σε δύο περιπτώσεις ασθενών, δεν υπήρχαν άλλα προβλήματα υγείας.

    Κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζουν τα θανατηφόρα κρούσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου είχαμε αύξηση των θανατηφόρων κρουσμάτων κατά 85% την τελευταία εβδομάδα. Συνολικά σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί 7.826 νεκροί από την πανδημία.

    Οι αρχές εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις των πολιτών για τον νέο εμβόλιο.

    Από τη Δευτέρα, ξεκινά η τρίτη φάση του εμβολιασμού, που αφορά στον υγιή πληθυσμό και κυρίως στην ηλικιακή ομάδα από έξι μηνών μέχρι 49 ετών.

    Επόμενο &gt;Στην OLYMPIC AIR 9 άγονες γραμμές

    Είδηση: 30157


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 November 2009 - 9:51:52 UTC