Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση
  • [02] Χειροτερεύει ο καιρός
  • [03] Από σήμερα οι αιτήσεις για τα χρήματα της απόσυρσης
  • [04] Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ Πρόεδρος του Eurogroup μέχρι το 2012
  • [05] Αποστολή 30.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν
  • [06] Υποχώρησε η Google στους εκδότες
  • [07] Εμπρηστικές επιθέσεις σε Καισαριανή και Κάτω Πετράλωνα

    [01] Πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση

    Τεταρτη, 02 12 2009 08:38

    Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα χαρακτήρισαν ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο Επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010, τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε την Τρίτη στο Συμβούλιο των υπουργών της Ζώνης του Ευρώ, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, διέψευσαν κατηγορηματικά τα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας αλλά και την προσφυγή της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να επικυρώσει το Εcofin την απόφαση για την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς στενότερης επιτήρησης.

    Ζητούν επιπλέον μέτρα

    Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το βράδυ της Τρίτης, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο Χοακίν Αλμούνια, τόνισαν ότι είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 9,5% του ΑΕΠ το 2010, κάνοντας λόγο για "πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση".

    Υπογράμμισαν ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος το 2010 και ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωρίζει πως αν χρειαστεί, θα προχωρήσει στις ενδεδειγμένες αλλαγές.

    Εξάλλου, όπως σημείωσε ο Χ. Αλμούνια, η Επιτροπή, τελεί εν αναμονή του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, το οποίο όπως σημείωσε, καλό θα είναι να κατατεθεί το ταχύτερο δυνατό.

    Ο Επίτροπος Χοακίν Αλμούνα, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες τομές που πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση για την εξυγίανση της Οικονομίας, όπως η μεταρρύθμιση του φορολογικού, του ασφαλιστικού, ο επαναπροσδιορισμός της μεθόδου καταγραφής των δαπανών του δημοσίου, η βελτίωση των θεσμικών οργάνων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δημοσίου και η εξυγίανση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας.

    Οι αλλαγές αυτές, πρόσθεσε, πρέπει να εφαρμοστούν όχι μόνο για το καλό της ελληνικής οικονομίας αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της Ευρωζώνης.

    Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, χαρακτήρισε εικασίες τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο περί πτώχευσης του ελληνικού κράτους, διαψεύδοντας, παράλληλα, κάθε σενάριο για προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    "Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο", είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι "Η Ελλάδα ούτε είναι ούτε θα βρεθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας".

    Οι δηλώσεις αυτές, όπως είναι φυσικό, προκάλεσαν την ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς, ικανοποίηση που ασφαλώς θα εκφράσει ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει μετά το τέλος των εργασιών του Συμβουλίου Ecofin.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την οικονομία

    Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ Πρόεδρος του Eurogroup μέχρι το 2012 &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Διάλογος για το φορολογικό νομοσχέδιο

    Είδηση: 30270

    [02] Χειροτερεύει ο καιρός

    Τεταρτη, 02 12 2009 09:33

    Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός σήμερα Τετάρτη, με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, τα φαινόμενα από τα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο, θα επεκταθούν στη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ πολύ ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη. Το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώνει ότι άλλα δρομολόγια πλοίων αναστέλλονται και άλλα τροποποιούνται από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου και για το λόγο αυτό όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να ενημερώνονται από τις κατά τόπους λιμενικές αρχές και τα ναυτικά πρακτορεία. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους καλεί να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αύριο Πέμπτη.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Από σήμερα οι αιτήσεις για τα χρήματα της απόσυρσης&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Εμπρηστικές επιθέσεις σε Καισαριανή και Κάτω Πετράλωνα

    Είδηση: 30271

    [03] Από σήμερα οι αιτήσεις για τα χρήματα της απόσυρσης

    Τεταρτη, 02 12 2009 11:05

    Από σήμερα Τετάρτη μπορούν οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων να καταθέτουν τις αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Νομαρχιών, ώστε να τους κατατεθούν στο τραπεζικό τους λογαριασμό το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης αλλά και της αντικατάστασης. Για να λάβει κάποιος τα χρήματα της απόσυρσης θα πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση που θα του δίνει ο αρμόδιος υπάλληλος όπου εκτός των άλλων θα αναγράφουν και λογαριασμό τραπέζης, ώστε να πιστωθεί με ανάλογο ποσό από την Δ.O.Y. και να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση Παραλαβής του οχήματός τους από το Κέντρο Ανακύκλωσης καθώς επίσης και την Πράξη Οριστικής Διαγραφής του, την οποία είχαν λάβει από την ίδια υπηρεσία Μεταφορών.

    Όσον αφορά το οικονομικό κίνητρο της αντικατάστασης θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος, εκτός της αίτησης που θα συμπληρώσει να προσκομίσει και επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του νέου I.X καθώς επίσης και το τιμολόγιο ή την υπεύθυνη δήλωση αγοράς του

    Από την άλλη μεριά η αγορά αυτοκινήτου σημείωσε αύξηση ρεκόρ 35% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι αλλά οι αντιπρόσωποι κάνουν λόγο για πλασματικά αποτελέσματα καθώς οι αυξημένες πωλήσεις αφορούσαν σε παλαιές παραγγελίες που προήλθαν από το μέτρο της απόσυρσης.

    Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης προσεγγίζει διαφορετικά τη σύγκριση των μηνιαίων πωλήσεων.

    Κρίνει ορθότερο η εφεξής σύγκριση της αγοράς κάθε μήνα να πραγματοποιείται όχι με βάση τον αντίστοιχο μήνα πέρσι αλλά με το μέσο όρο των αντίστοιχων μηνών της 4ετίας προ της κρίσης. Η αγορά ΙΧ το Νοέμβριο σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΣΕΑΑ σημείωσε πτώση 9,1%.

    Ενόψει πάντως των Χριστουγέννων όλες οι εισαγωγικές εταιρείες θα προβούν σε μπαράζ προσφορών ώστε η αγορά και το Δεκέμβριο να σημειώσει αύξηση.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Επόμενο &gt;Χειροτερεύει ο καιρός

    Είδηση: 30278

    [04] Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ Πρόεδρος του Eurogroup μέχρι το 2012

    Τεταρτη, 02 12 2009 09:58

    Τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Ζαν Κλοντ Γιούκνερ εξέλεξαν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ζώνης του Ευρώ, Πρόεδρο των άτυπων συνόδων τους, για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Ο 54χρονος Γιούνκερ, προεδρεύει των συναντήσεων του Eurogroup από τον Ιανουάριο του 2005 και θεωρείται ειδικός επί των δημοσιονομικών θεμάτων. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του γκρουπ θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά από δύο συνεχόμενες διετείς θητείες, την 1 Ιανουαρίου του 2009, αλλά οι υπουργοί συμφώνησαν να επιμηκύνουν τη θητεία του για να υπάρξει σταθερότητα εν μέσω οικονομικής κρίσης.

    Επόμενο &gt;"Πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση"

    Είδηση: 30274

    [05] Αποστολή 30.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν

    Τεταρτη, 02 12 2009 10:20

    Την αποστολή επιπλέον 30.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ενώ δεσμεύτηκε να ξεκινήσει την απόσυρση στρατευμάτων από την περιοχή σε 18 μήνες, επιδιώκοντας με μία τέτοια κίνηση να κατευνάσει την οργή μεγάλης μερίδας πολιτών που αντιτίθενται στον πόλεμο. Η αποστολή των ενισχύσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και όπως είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος η απόσυρση των στρατευμάτων θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2011, με βάση τις "συνθήκες στο έδαφος" και με στόχο την άσκηση πίεσης στην αφγανική κυβέρνηση να δράσει γρήγορα ώστε να αναλάβει τον έλεγχο ασφαλείας της χώρας.

    Επίσης, ο Μπάρακ Ομπάμα δεσμεύτηκε να ενισχύσει τους δεσμούς της Ουάσινγκτον με το Πακιστάν λέγοντας ότι οι επιθέσεις ένοπλων ισλαμιστών αποτελούν "κοινό εχθρό" για την Ουάσινγκτον και το Ισλαμαμπάντ. Είπε ακόμη ότι επί αρκετά χρόνια το Αφγανιστάν "οπισθοχωρούσε" καθώς ενισχυόταν το κίνημα των ταλιμπάν. "Το καθεστώς δεν είναι ανεκτό", είπε στη διάρκεια της ομιλίας του στην αμερικανική Στρατιωτική Ακαδημία στο Γουέστ Πόιντ της Νέας Υόρκης περιγράφοντας τη νέα του στρατηγική για το Αφγανιστάν.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ο στόχος της αποστολής ενισχύσεων είναι να αποτραπεί η προσπάθεια της αλ Κάιντα να σχεδιάζει και να πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις και να περιοριστεί η δύναμη των ταλιμπάν, που εμφανίζονται ενισχυμένοι τα τελευταία χρόνια. Ο Ομπάμα τόνισε ότι θα καλέσει το ΝΑΤΟ και άλλους συμμάχους να πράξουν το ίδιο και να συνεισφέρουν με περισσότερα στρατεύματα.

    "Κάποιοι έχουν ήδη στείλει ενισχύσεις και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα υπάρξει και περαιτέρω συνεισφορά μέσα στις επόμενες μέρες και εβδομάδες". Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν, θα ανακοινώσει την αποστολή νατοϊκών ενισχύσεων μετά από τη σύνοδο της Συμμαχίας, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες. Δεν διευκρίνισε τον ακριβή αριθμό, αλλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 5.000 στρατιώτες.

    Στη Σύνοδο θα συμμετάσχει και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα. Βρετανία, Ιταλία και Πολωνία έχουν δεσμευτεί να στείλουν ενισχύσεις. Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται ότι έχει ζητήσει από τη Γαλλία την αποστολή επιπλέον 1.500 στρατιωτών και από τη Γερμανία 2.000. Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Μπερνάρ Κουσνέρ, δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info ότι είναι πιθανή μία νέα γαλλική αποστολή στο Αφγανιστάν. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιπλέον 500 στρατιώτες που θα προστεθούν στους 10.000 και πλέον που εδρεύουν στην περιοχή. Οι ενισχύσεις που ανακοίνωσε ο Ομπάμα είναι μικρότερες σε αριθμό από τις 40.000 που είχε ζητήσει ο γενικός διοικητής των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ.

    Την αποστολή αμερικανικών ενισχύσεων χαιρέτισε η κυβέρνηση της Καμπούλ καθώς και η Αυστραλία, η Ιαπωνία και η Βρετανία. Ο Γκόρντον Μπράουν κάλεσε τις χώρες-μέλη της Συμμαχίας να στηρίξουν τα σχέδια του Ομπάμα. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "Ελ Παΐς", η κυβέρνηση της Μαδρίτης ενδέχεται να στείλει επιπλέον 200 στρατιώτες στο Αφγανιστάν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε τον πρόσφατα επανεκλεγέντα πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ότι η κυβέρνησή του θα πρέπει να εργαστεί στην κατεύθυνση της βελτίωσης των συνθηκών ασφαλείας στη χώρας και τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα προσφέρουν άνευ όρων στήριξη στο Αφγανιστάν.

    Οι ΗΠΑ, μαζί με τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ, θα συνεχίσουν να βοηθούν την αφγανική κυβέρνηση να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες της και να ενισχύει τις δυνάμεις ασφαλείας της, αλλά ο Καρζάι θα πρέπει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του να πατάξει τη διαφθορά. "Η προσπάθεια αυτή πρέπει να βασίζεται στην απόδοση. Η εποχή της παροχής λευκής επιταγής έχει παρέλθει", είπε ο Ομπάμα. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να βοηθούν τον πακιστανικό στρατό και τις προσπάθειες του Ισλαμαμπάντ να αποκτήσει μία βιώσιμη οικονομία και δημοκρατικούς θεσμούς.

    Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε στην κριτική που δέχτηκε από την αντιπολίτευση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της αποχώρησης των στρατευμάτων λέγοντας ότι θέτοντας μία συγκεκριμένη ημερομηνία παραμονής της αποστολής θα ασκηθεί πίεση στην αφγανική κυβέρνηση και θα βοηθηθεί η διεθνής προσπάθεια επίτευξης προόδου και μετάβασης των αρμοδιοτήτων για την ασφάλεια στην κυβέρνηση της Καμπούλ.

    Μεταξύ των επικριτών του είναι και ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν- ο αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του 2008- ο οποίος υποστηρίζει ότι το χρονοδιάγραμμα θα θέσει σε αναμονή τους ταλιμπάν μέχρι να αποχωρήσουν οι αμερικανικές δυνάμεις. Ο Μπαράκ Ομπάμα όμως δέχεται κριτική και από την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του.

    Πολλοί Δημοκρατικοί είναι αντίθετοι με το κόστος του πολέμου και μάλιστα σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία πλήττεται η αμερικανική οικονομία. Σε δημοσκόπηση της εταιρίας Gallup, χθες Τρίτη, το 55% των Αμερικανών απάντησαν ότι διαφωνούν με τους χειρισμούς του Ομπάμα στο θέμα του πολέμου στο Αφγανιστάν και μόνο το 35% τους εγκρίνει.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επόμενο &gt;Σιατλ: Ύποπτος για το φόνο 4 αστυνομικών σκοτώθηκε από συναδέλφους τους

    Είδηση: 30276

    [06] Υποχώρησε η Google στους εκδότες

    Τεταρτη, 02 12 2009 11:05

    Σε μια συναινετική κίνηση καλής θέλησης -υπό την απειλή και μιας πιθανής συμφωνίας του Μέρντοχ με την μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft- η Google υποχώρησε και όπως ανακοίνωσε, οι εκδότες θα μπορούν πλέον να θέτουν ένα όριο στον αριθμό των δωρεάν ειδήσεων που οι χρήστες του διαδικτύου διαβάζουν μέσω της ελεύθερης υπηρεσίας της Google. Η υποχώρηση έρχεται μετά τις διαμαρτυρίες πολλών οργανισμών μέσων ενημέρωσης (ιδίως του Μέρντοχ) ότι η Google επωφελείται οικονομικά με πρόσθετα διαφημιστικά έσοδα από τη δωρεάν διάθεση του ειδησεογραφικού περιεχομένου τους.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα "First Click Free" της Google, οι εκδότες θα μπορούν πια να εμποδίζουν την απεριόριστη πρόσβαση στα ειδησεογραφικά sites με συνδρομή. Οι χρήστες που κάνουν "κλικ" σε περισσότερες από πέντε ειδήσεις την μέρα, θα κατευθύνονται σε σελίδες συνδρομής για να πληρώσουν την περαιτέρω πρόσβαση, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Το πρόγραμμα "First Click Free" κατευθύνει τους αναγνώστες από το Google ή το Google News σε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, αλλά κανονικά τους απαγορεύει να έχουν περαιτέρω δωρεάν πρόσβαση. Όμως αρκετοί χρήστες, όπως παραδέχτηκε η Google, έκαναν "κατάχρηση" του προγράμματος, καθώς επέστρεφαν στο Google και στη συνέχεια έκαναν όσα "κλικ" ήθελαν σε άλλες ειδήσεις. Με τον τρόπο αυτό, μπορούσαν να βλέπουν δωρεάν απεριόριστες διαδοχικές ειδήσεις.

    "Προηγουμένως κάθε κλικ από έναν χρήστη θεωρείτο δωρεάν. Τώρα αλλάξαμε το πρόγραμμα, ώστε οι εκδότες να μπορούν να θέτουν ένα πλαφόν μέχρι πέντε σελίδες ημερησίως, πέρα από τις οποίες θα απαιτείται συνδρομή από τους χρήστες", δήλωσε εκπρόσωπος της Google. Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο 78χρονος μεγιστάνας των media Ρούπερτ Μέρντοχ τόνισε ότι "οι εφημερίδες πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά στο να πείσουν τους καταναλωτές ότι η υψηλής ποιότητας και αξιόπιστη ειδησεογραφία δεν προσφέρεται δωρεάν". Πρόσθεσε ότι "η καλή δημοσιογραφία είναι ένα ακριβό προϊόν" και επανέλαβε την πρόθεσή του να αρχίσει να χρεώνει την πρόσβαση στους διαδικτυακούς τόπους των μέσων ενημέρωσης που ελέγχει μέσω της News Corp. Επιτέθηκε ξανά σε υπηρεσίες όπως το Google (τους λεγόμενους "συναθροιστές" ειδήσεων), λέγοντας ότι "τρώνε από τα έτοιμα", καθώς εκμεταλλεύονται "τις σκληρές προσπάθειες και τις επενδύσεις των άλλων" (σ.σ. των εκδοτών).

    "Για να το πω με αγένεια, αυτό είναι κλοπή", είπε ο Μέρντοχ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι "το παλαιό επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται μόνο στη διαφήμιση, είναι νεκρό" και τόνισε ότι "στο μέλλον, στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο, θα χρεώνουμε τους καταναλωτές για τις ειδήσεις που παρέχουμε στους ειδησεογραφικούς διαδικτυακούς τόπους μας". "Μερικοί επικριτές λένε ότι οι άνθρωποι δεν θα πληρώνουν. Πιστεύω ότι θα το κάνουν", πρόσθεσε.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επόμενο &gt;Ίχνη ζωής από τον Άρη!

    Είδηση: 30279

    [07] Εμπρηστικές επιθέσεις σε Καισαριανή και Κάτω Πετράλωνα

    Τεταρτη, 02 12 2009 09:29

    Eμπρηστική επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησε στη μία τα ξημερώματα ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή. Οι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ στο σούπερ μάρκετ "Σκλαβενίτης" και στην Εμπορική Τράπεζα στη διασταύρωση Εθνικής Αντιστάσεως και Κλαζομενών, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στους υαλοπίνακες του καταστήματος και στην ΑΤΜ, καθώς και στη διασταύρωση Εθνικής Αντιστάσεως και Φιλαδέλφειας στο υποκατάστημα της Eurobank, όπου και πάλι προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημίες στους υαλοπίνακες. Οι φωτιές σβήστηκαν έγκαιρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι δράστες μετά την πράξη τους τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

    Κύμα εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, στις πυλωτές δύο πολυκατοικιών στην οδό Αιολίδος 75 και 77, στα Κάτω Πετράλωνα. Άγνωστοι πυρπόλησαν με εύφλεκτο υγρό τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα εκεί, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές ζημιές 4 ΙΧ αυτοκίνητα και 4 μοτοσικλέτες. Οι πυρκαγιές προκάλεσαν πανικό στους ενοίκους των πολυκατοικιών, ενώ σβήστηκαν λίγο αργότερα από ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που έφθασε στο σημείο. Οι ίδιοι δράστες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, λίγα λεπτά αργότερα έβαλαν φωτιά με εύφλεκτο υγρό και σε τρεις ομπρέλες καταστήματος στην οδό Πυλάδος 31 στα Κάτω Πετράλωνα. Και αυτή η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Χειροτερεύει ο καιρός&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Είδηση: 30272


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 December 2009 - 9:52:08 UTC