Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Αλλαγές για μια νέα εποχή
  • [02] Άλλο ένα δολάριο υποχώρησε η τιμή του αργού
  • [03] Μικτό εκλογικό σύστημα ετοιμάζει η κυβέρνηση

    [01] Γ. Παπανδρέου: Αλλαγές για μια νέα εποχή

    Πεμπτη, 10 12 2009 20:06

    Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προβεί σε σημαντικές και μεγάλες αλλαγές που θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα εποχή ανάπτυξης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος το βράδυ της Πέμπτης στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη για αυτό και πιστεύει ότι σ' αυτήν την προσπάθεια θα έχει και την ισχυρή υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αλλαγές που προτίθεται να επιφέρει στη χώρα προς όφελος του ελληνικού λαού αλλά και φυσικά προς όφελος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

    Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει πλήρη συνείδηση των υποχρεώσεών της να ανατάξει την ελληνική οικονομία, να εκσυγχρονίσει το δημόσιο τομέα και να πολεμήσει χρόνια προβλήματα όπως τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις. Αυτό που θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, είναι ότι έχουμε μια υγιή και βιώσιμη οικονομία και έναν προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει περιορισμό δαπανών και μείωση του χρέους. Όπως εξάλλου, έγινε γνωστό με πολιτική παρέμβασή του ο πρωθυπουργός στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου θα εξηγήσει την κατάσταση που υπάρχει σχετικά με την οικονομία στην Ελλάδα, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τέλος σ' αυτά τα προβλήματα. Επίσης θα ενημερώσει τους εταίρους ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο της Ιρλανδίας και του Ντουμπάι. Και ότι οφείλεται στη διαφθορά, την αδιαφάνεια, τη σπατάλη, την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.

    Επίσης αναμένεται να αναφερθεί σε σειρά πρωτοβουλιών τις οποίες αναλαμβάνει ο ίδιος, όπως η σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται στην κατεύθυνση της προστασίας της ελληνικής οικονομίας. Όπως επίσης έγινε γνωστό, ο κ. Παπανδρέου είχε σήμερα διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο, τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, με τη σουηδική προεδρία αλλά και με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρός Καν, ο οποίος είναι σοσιαλιστής και φίλος του Έλληνα πρωθυπουργού. Είδηση: 30702

    [02] Άλλο ένα δολάριο υποχώρησε η τιμή του αργού

    Πεμπτη, 10 12 2009 19:13

    Το πετρέλαιο παραγωγής ΟΠΕΚ απώλεσε άλλο 1,10 δολάριο ανά βαρέλι, στο μέσον της τρέχουσας εβδομάδας, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από τη μόνιμη γραμματεία του ΟΠΕΚ, στη Βιέννη, με την επισήμανση ότι "από το μέσον του Οκτωβρίου, δεν έχει διαμορφωθεί η τιμή του προϊόντος τόσο χαμηλά". Η "μεσοσταθμική" τιμή όλων των ποικιλιών πετρελαίου του 12μελούς ΟΠΕΚ διαμορφώθηκε στο μέσον της τρέχουσας εβδομάδας στα 73,70 δολάρια το βαρέλι των 159 λίτρων, ενώ την πρώτη Δεκεμβρίου -με την "έλευση" του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο- διαμορφώθηκε στο επίπεδο ρεκόρ, για εφέτος, των 77,88 δολαρίων ανά βαρέλι.

    Πέρυσι τον Ιούλιο -υπενθυμίζεται- κατεγράφη το ρεκόρ όλων των εποχών για την τιμή, που έφθασε στα 149 δολάρια το βαρέλι, "βοηθούντος" του αποδυναμωμένου δολαρίου.

    Ωστόσο, η περυσινή χρονιά "έκλεισε" με το βαρέλι πετρελαίου του ΟΠΕΚ αποτιμώμενο κάτω των 50 δολαρίων.

    Συναλλασσόμενες πηγές σχολίασαν λέγοντας ότι «η τρέχουσα ανατίμηση του αμερικανικού δολαρίου, έναντι του β¬, "πιέζει" την τιμή άμεσης παράδοσης του βαρελιού πετρελαίου του ΟΠΕΚ».

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / REUTERS / Γερμανικό πρακτορείο Είδηση: 30703

    [03] Μικτό εκλογικό σύστημα ετοιμάζει η κυβέρνηση

    Πεμπτη, 10 12 2009 23:25

    Στην καθιέρωση μικτού εκλογικού συστήματος που θα αποτελεί παραλλαγή του γερμανικού και θα συνδυάζει μονοεδρικές με ευρείες πολυεδρικές περιφέρειες προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου εκλογικού νόμου σκιαγράφησε απόψε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΟΠΕΚ παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

    Η αυτονομία της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος είναι η βασική στόχευση του νέου εκλογικού συστήματος, σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση, ο οποίος ταυτόχρονα επισήμανε ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος του βουλευτή και δίδεται ένα αποφασιστικό χτύπημα στη διαμεσολάβηση των μηχανισμών, στις πολυδάπανες εκστρατείες και το μαύρο πολιτικό χρήμα. Επίσης, ο υπουργός προανήγγειλε την σύνταξη σχεδίου νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο θα προβλέπει πλήρη ονομαστικοποίηση των εσόδων και διακίνηση μέσω τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και αυστηρότερο έλεγχο και ανασύνθεση της επιτροπής ελέγχου για το πόθεν έσχες των βουλευτών.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-105,8 / ΝΕΤ Είδηση: 30704


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 December 2009 - 18:31:23 UTC