Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κομμένη στα δυο η Ελλάδα
  • [02] Ανοίγει τα χαρτιά του ο Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [03] Παπανδρέου: Πρόκληση η συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο
  • [04] Φτερά έκανε η επιγραφή στην πύλη του ¶ουσβιτς
  • [05] ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για τρεις εξεταστικές επιτροπές
  • [06] Νέους τομεάρχες ανακοίνωσε η ΝΔ
  • [07] Κλειστά τα Τ.Ε.Ι.
  • [08] Ώρα μηδέν στην Κοπεγχάγη

    [01] Κομμένη στα δυο η Ελλάδα

    Παρασκευη, 18 12 2009 08:26

    Κομμένη στα δύο είναι η Ελλάδα από το πρωί της Πέμπτης, λόγω μεγάλης κατολίσθησης στην κοιλάδα των Τεμπών. Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 57χρονος Ιταλός μηχανικός, όταν στη διάρκεια αυτοψίας στην περιοχή των κατολισθήσεων, καταπλακώθηκε από βράχους. Πρόκειται για τον τεχνικό διευθυντή της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται από την παλιά εθνική οδό, μέσω Ελασσόνας.

    ¶γνωστο πότε θα ανοίξει ο δρόμος

    Πολύ σοβαρό είναι το πρόβλημα από τις κατολισθήσεις στην περιοχή των Τεμπών, όπου την Πέμπτη το πρωί έχασε τη ζωή του ένας Ιταλός μηχανικός όταν καταπλακώθηκε με το αυτοκίνητό του από τους βράχους.

    Η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή για αρκετές ημέρες και μέχρι τότε η κίνηση θα γίνεται από παρακαμπτηρίους.

    Ο ακριβής χρόνος κατά τον οποίο θα μείνει κλειστή η ΠΑΘΕ στο ύψος των Τεμπών θα ανακοινωθεί από την ερχόμενη εβδομάδα, μετά και την εκτίμηση του ειδικού κλιμακίου Ελβετών τεχνικών και ξένων και Ελλήνων επιστημόνων που έχουν κληθεί.

    Σύσκεψη την Πέμπτη στο υπ. Υποδομών

    Την Πέμπτη το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό, Δημήτρη Ρέππα για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος ενόψει και της αυξημένης κίνησης της εορταστικής περιόδου. Αποφασίστηκε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια καλύτερης προετοιμασίας του διαθέσιμου οδικού δικτύου, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες της αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης.

    Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης, οι πρόνοιες για να παραμείνει το υπάρχον δίκτυο ανοικτό, ασφαλές και εποπτευόμενο, οι τρόποι της πληρέστερης ενημέρωσης πολιτών, επιχειρηματιών, μεταφορέων και εταιρειών οδικής βοήθειας καθώς και η ενίσχυση των μετακινήσεων και μεταφορών αεροπορικώς, σιδηροδρομικώς ακόμη και δια θαλάσσης.

    Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών θα ληφθούν έκτακτα μέτρα όπως τοπική πρόβλεψη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πύκνωση των σταθμών της Τροχαίας, μεταφορά βαρέων γερανοφόρων στην περιοχή, ετοιμότητα του ΕΚΑΒ, συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, κ.ά.

    Η εταιρεία παραχώρησης έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό φυλλάδιο και έχει θέσει σε πλήρη λειτουργία τετραψήφιο αριθμό ενώ θα συνδράμει και στις βελτιώσεις του δικτύου της Περιφέρειας.

    Οι όποιες παρεμβάσεις στον παραλιακό δρόμο από την περιοχή του Αγιόκαμπου θα αποφασιστούν σε αυτοψία κλιμακίου του Υπουργείου το Σάββατο ενώ θα υπάρξει βελτίωση και του δρόμου μέσω Γόννων - Τυρνάβου - Ελασσόνας.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30953

    [02] Ανοίγει τα χαρτιά του ο Γ. Παπακωνσταντίνου

    Παρασκευη, 18 12 2009 10:46

    Tις βασικές θέσεις της κυβέρνησης για τις φορολογικές αλλαγές που θα γίνουν το 2010 παρουσιάζει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των προτεινόμενων αλλαγών είναι η μείωση του αφορολογήτου ορίου σε συνδυασμό με την συλλογή αποδείξεων από αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, η επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αλλά με σημαντικό αφορολόγητο, η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης κι η ένταξη όλων των εισοδημάτων σε μία ενιαία προοδευτική κλίμακα και η επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών.

    Το Σάββατο στη Βουλή η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

    Οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το τελικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

    Στο μεταξύ, το Σάββατο ξεκινά στη βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στον απόηχο της δεύτερης -σε διάστημα λίγων ημερών- υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, από το διεθνή οίκο Standard and Poor's.

    Το υπουργείο Οικονομικών σχολίασε ότι η εξέλιξη αυτή αντανακλά το γενικευμένο έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια δεν τηρήθηκε καμία δέσμευση για δημοσιονομική προσαρμογή.

    Το πρόβλημα αξιοπιστίας θα αντιμετωπιστεί με τον νόμο για την ανεξαρτητοποίηση της στατιστικής υπηρεσίας και την απαλλαγή της από πολιτικές παρεμβάσεις, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά τις επαφές που είχε με τους Ευρωπαίους ομολόγους του της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 4% το 2010.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Standard & Poor's: Υποβάθμισε την ελληνική οικονομία σε ΒΒΒ+ Είδηση: 30958

    [03] Παπανδρέου: Πρόκληση η συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο

    Παρασκευη, 18 12 2009 09:41

    "Η ανθρωπότητα ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει σοβαρότερη ή δυσκολότερη πρόκληση. Και η Διάσκεψη αυτή της Κοπεγχάγης δεν είναι καθόλου ασήμαντη. Δεν είναι μικρό πράγμα να συμφωνήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη στιγμή αυτή, παρατηρούμε την παγκόσμια διακυβέρνηση εν τη γενέσει της. Θα πρέπει, ωστόσο, να συμφωνήσουμε σε μια υποχρέωση, για την πραγμάτωση της οποίας θα είμαστε δεσμευμένοι", ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, στη χθεσινή του ομιλία στη Μεικτή Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου, στην Διάσκεψη του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη για την Κλιματική Αλλαγή.

    Αναφερόμενος ειδικά στο τι θα μπορούσε να συνεισφέρει η Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός είπε ότι "ως παραδοσιακή ναυτιλιακή χώρα και πρωτοπόρα στις θαλάσσιες μεταφορές, θα θέλαμε (η Ελλάδα) να αναλάβει την ευθύνη για τη μείωση ή τον περιορισμό της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία ο ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός). Και είναι απαραίτητο το σημείο αυτό να περιληφθεί στη συμφωνία μας".

    Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ανέφερε επίσης, ότι η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την Ισπανική Προεδρία της Ε.Ε., τις Βαλκανικές χώρες καθώς και τις χώρες του Ευξείνου Πόντου.

    Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι "για να μπορέσει να επιτύχει μια παγκόσμια συμφωνία, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια λύση η οποία θα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, θα είναι δίκαιη και αμερόληπτη απέναντι σε όλα τα έθνη, θα συνενώνει κράτη με διαφανή τρόπο και θα θέτει μετρήσιμους στόχους και μειώσεις εκπομπών αερίων με αμοιβαία λογοδοσία".

    "Η Ε.Ε., της οποίας αποτελούμε μέλος, είναι έτοιμη να δεσμευτεί για μείωση της εκπομπής των αερίων κατά 30%, ωστόσο άλλες αναπτυγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ θα πρέπει να βάλουν στο τραπέζι και αυτές φιλόδοξα σχέδια", επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "τα πιο ευημερούντα και αναπτυγμένα έθνη θα πρέπει να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και να παράσχουν τα οικονομικά μέσα και την ανάλογη τεχνογνωσία στις αναπτυσσόμενες χώρες, για να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή αλλά και για να δοθεί βοήθεια στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις και τους κινδύνους από πλημμύρες και κατολισθήσεις, που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα και που έχουν καταστροφικές συνέπειες για τις χώρες αυτές".

    "Επιτρέψτε μου να κάνω μία έκκληση. Ας εισακούσουμε τις φωνές των νησιωτικών ομάδων χωρών AOSIS (Συμμαχία των Μικρών Νησιωτικών Κρατών) ", είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι η βάση για δράση που παρείχε το Πρωτόκολλο του Κιότο πρέπει να γίνει σεβαστή από όλες τις αναπτυγμένες χώρες, επισήμανε ότι η Κίνα και η Βραζιλία έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα, προσθέτοντας ωστόσο ότι τόσο αυτές όσο και άλλες μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες πρέπει να συνεισφέρουν περαιτέρω στη μετατροπή των οικονομιών τους σε "πράσινες".

    Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής "έχει προτείνει ανάμεσα σε άλλα μέτρα την οικονομική ενίσχυση, μέσω ενός διεθνούς φόρου άνθρακα, πράσινων ομολόγων ή φόρων συναλλαγών, για τη μετατροπή του εξωτερικού χρέους σε πόρους που θα κατανέμονται δίκαια, ώστε να αξιοποιηθούν από φτωχές χώρες για να αντιμετωπίσουν τις κλιματικές αλλαγές".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε ότι "εδώ δεν μιλάμε μόνο για χρήματα, διότι αυτό θα ήταν σαν να προσθέταμε μεγαλύτερη ιπποδύναμη σε ένα παλιό αυτοκίνητο. Θα πρέπει να αντικαταστήσουμε το αυτοκίνητο, αυτό καθεαυτό. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, επιδιώκουμε να κάνουμε τα εκπαιδευτικά μας συστήματα πιο επαναστατικά, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν την αναπτυσσόμενη πράσινη επανάσταση, ενδυναμώνοντας τους πολίτες μας και τις δημοκρατίες μας και κάνοντας τις κοινωνίες μας πιο συμμετοχικές".

    "Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πράσινη οικονομία αποτελεί την αιχμή του δόρατος εναντίον της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης που αντιμετωπίζουμε σήμερα", είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι για να "φθάσουμε σε μια συμφωνία είναι απαραίτητο ένα νέο πνεύμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας ανάμεσά μας που να εγγυάται ότι όλοι, αναπτυγμένα, αναπτυσσόμενα και λιγότερα αναπτυγμένα κράτη, είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε στην ευθύνη να κάνουμε τις οικονομίες μας πράσινες".

    "Στην Κοπεγχάγη, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φοβερό δίλημμα: Από τη μια, πώς θα αντιμετωπίσουμε την εφιαλτική κατάσταση, κατά την οποία η ανθρωπότητα κινδυνεύει να αποτελέσει είδος υπό εξαφάνιση, όπως ένα παράσιτο που κατασπαράσσει τον οργανισμό στον οποίο έχει προσκολληθεί. Από την άλλη, έχουμε μια ονειρεμένη κατάσταση, κατά την οποία η ανθρωπότητα στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, συνεργαζόμενη και εκφράζοντας αλληλεγγύη, για να υπάρξει μια νέα συμφωνία ανάμεσα στα έθνη και ανάμεσα στους λαούς", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός καλώντας σε παύση των αλληλοκατηγοριών και τονίζοντας ότι "δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε τον κόσμο. Δεν έχουμε το δικαίωμα να απογοητεύσουμε τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε εδώ και φέρουμε την ευθύνη για το μέλλον αυτού του κόσμο".

    Ο Πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι η απειλή της κλιματικής αλλαγής μπορεί να αποτραπεί "αν συμφωνήσουμε και δράσουμε τώρα". Επιχειρώντας μια αποτύπωση του "κλίματος" της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης, οι φιλοδοξίες για την επίτευξη συμφωνίας είναι συγκρατημένες, με τις πιθανότητες να μην επιτευχθεί συμφωνία να υπερισχύουν στις εκτιμήσεις, ενώ ως "μη χείρον", αν δεν επιτευχθεί, τελικά, συμφωνία θεωρείται η πολιτική δέσμευση των 120 ηγετών για να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση το 2010.

    Γενικότερη επίσης είναι η αίσθηση ότι υπάρχει μια "αναντιστοιχία" μεταξύ των πολυάριθμων αποστολών και των αναμενόμενων αποτελεσμάτων της Διάσκεψης, οι εργασίες της οποία κορυφώνονται σήμερα με την άφιξη στην πρωτεύουσα της Δανίας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, η ατζέντα του οποίου, σημειωτέον, δεν προβλέπει προγραμματισμένες συναντήσεις με άλλους ηγέτες.

    Συναντήσεις Πρωθυπουργού

    Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, πραγματοποίησε σειρά επαφών με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, Σαλίμ Φαγιάτ, τον Πρόεδρο του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν, τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, τον πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούτ Αχμαντινετζάτ, τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Ιγκόρ Ιβανώφ, τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γκέτε Στόλτεμπεργκ, τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Κέβιν Ράιτ, την Πρόεδρο της Φινλανδίας, Τάρια Χάλοουεν, τον εκτελεστικό διευθυντή της Γκρίνπις (Greenpeace), Κούμι Ναίντου, την πρόεδρο της WWF Γιολάντα Κοκομπάτσε μαζί με τον εκπρόσωπο της WWF Hellas, κ. Καράμπελα, και τον διευθυντή της Πρωτοβουλίας για την Κλιματική Αλλαγή, Κιμ Κάρστενσεν.

    Στις επαφές του ο Πρωθυπουργός συζήτησε κατ' αρχήν για την κλιματική αλλαγή, ενώ αναλύθηκαν και ζητήματα γενικότερης εξωτερικής πολιτικής, ενώ από ελληνικής πλευράς θεωρείται σημαντικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός συνομιλεί με όλες τις χώρες, τόσο τις αναπτυγμένες όσο και τις αναπτυσσόμενες.

    Επίσης, ο Πρωθυπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις στα δίκτυα CNBC, Democracy Now, Bloomberg, καθώς και σε σκανδιναβικά τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες, με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων να αφορούν τόσο στην κλιματική αλλαγή όσο και στα οικονομικά της Ελλάδας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Ώρα μηδέν στην Κοπεγχάγη, Στην Κοπεγχάγη ο Πρωθυπουργός Είδηση: 30955

    [04] Φτερά έκανε η επιγραφή στην πύλη του ¶ουσβιτς

    Παρασκευη, 18 12 2009 10:31

    Κλάπηκε από αγνώστους η γνωστή επιγραφή στα γερμανικά "Arbeit macht frei" (η εργασία απελευθερώνει), που βρισκόταν τοποθετημένη στην πύλη εισόδου του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης του Αουσβιτς-Μπίρκενάου, στη νότια Πολωνία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. "Η επιγραφή εκλάπη κατά τις 06.00 (τοπική ώρα). Αστυνομικός σκύλος ακολουθεί τα ίχνη των κλεφτών", δήλωσε εκπρόσωπος της πολωνική αστυνομίας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Trojika. Η επιγραφή είχε κατασκευασθεί από κρατούμενους και τοποθετήθηκε στην πύλη του στρατοπέδου στις αρχές της δεκαετίας του ΄40.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30957

    [05] ΠΑΣΟΚ: Πρόταση για τρεις εξεταστικές επιτροπές

    Παρασκευη, 18 12 2009 10:25

    Τρεις προτάσεις συγκρότησης εξεταστικών επιτροπών, για τις υποθέσεις των ομολόγων, της Siemens και του Χρηματιστηρίου, κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Για την υπόθεση της έκδοσης των ομολόγων υψηλού κινδύνου με τελικό αποδέκτη τα ασφαλιστικά ταμεία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο λεηλασίας και ότι μέχρι τα ομόλογα αυτά να καταλήξουν στα ταμεία ακολουθήθηκαν ειδικές διαδρομές υψηλών και παράνομων προμηθειών, (μαύρο χρήμα) σε υψηλά ιστάμενα στελέχη χρηματιστηριακών επιχειρήσεων. Κεντρικοί πρωταγωνιστές του εγκλήματος, αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, φέρονται να είναι μια ξένη εταιρεία που είχε προνομιακές σχέσεις με την τότε κυβέρνηση της ΝΔ και υψηλόβαθμα στελέχη χρηματιστηριακών εταιρειών η λεγομένη "παρέα του Λονδίνου".

    Για την υπόθεση της Siemens το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει τις σοβαρές αποκαλύψεις και καταγγελίες ή διαρροές που αφορούν τη χώρα για ανάμειξη πολιτικών προσώπων, διοχέτευση πολιτικού χρήματος σε κομματικά ταμεία και δωροδοκίες κυβερνητικών αξιωματούχων και επιχειρησιακών στελεχών.

    Σημειώνεται επίσης ότι δόθηκε η δυνατότητα σε πρόσωπα - κλειδιά να διαφύγουν στο εξωτερικό και ότι με επιλεκτικές διαρροές στοιχείων της ογκώδους δικογραφίας, απετράπη η έρευνα για την περίοδο μετά το 2004, που αφορά την κυβέρνηση της ΝΔ.

    Οι βουλευτές σημειώνουν ωστόσο ότι η υπόθεση της Siemens πρέπει να διερευνηθεί στο σύνολο της και σε βάθος χρόνου, προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές του σκανδάλου και να καταμεριστούν όλες οι ευθύνες.

    Στην πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές της περιόδου 1998 - 2008 αναφέρεται ότι υπήρξαν ακραίες συμπεριφορές και πρακτικές χρηματιστηριακής κερδοσκοπίας με αποτέλεσμα πολλοί μικροεπενδυτές να υποστούν ζημιές από την άνοδο και την πτώση των τιμών των μετοχών, που αγόρασαν ή μεταπούλησαν, υπό το κράτος του πανικού, που καλλιεργήθηκε από κερδοσκόπους.

    Και για την υπόθεση αυτή το ΠΑΣΟΚ λέει ότι πρέπει να ερευνηθεί στο σύνολο της, με σκοπό να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια, αλλά και προκειμένου να διατυπωθούν προτάσεις για τις αναγκαίες θεσμικές βελτιώσεις.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30956

    [06] Νέους τομεάρχες ανακοίνωσε η ΝΔ

    Παρασκευη, 18 12 2009 11:20

    Τα ονόματα των τομεαρχών Παιδείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Τουριστικής Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώθηκαν από τη Ρηγίλλης. Με απόφαση του Προέδρου του κόμματος Α. Σαμαρά, καθήκοντα υπευθύνου για τον Τομέα Παιδείας, αναλαμβάνει η Ελίζα Βόζεμπεργκ, βουλευτής Α΄ Αθηνών ενώ για το Περιβάλλον υπεύθυνος τομεάρχης αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτής Β' Αθηνών. Τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων αναλαμβάνει ο Μ. Γιαννάκης, βουλευτής Βοιωτίας ενώ ο τομέας Τουριστικής Ανάπτυξης, ανατέθηκε στην Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτή Ρεθύμνου. Ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης, ανατέθηκε στο Γ. Κασαπίδη, βουλευτή Κοζάνης και τέως υφυπουργό.

    Είδηση: 30960

    [07] Κλειστά τα Τ.Ε.Ι.

    Παρασκευη, 18 12 2009 10:57

    Κλειστά σήμερα Παρασκευή τα ΤΕΙ όλης της χωράς ύστερα από απόφαση όλων των Προέδρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί εκκρεμεί ακόμα η έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων 23 ειδικοτήτων . Στις 12.00 το μεσημέρι οι διδάσκοντες στα ΤΕΙ θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30959

    [08] Ώρα μηδέν στην Κοπεγχάγη

    Παρασκευη, 18 12 2009 09:00

    "Ώρα μηδέν" στην Κοπεγχάγη, καθώς ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις για το κλίμα και το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι μεγάλοι ρυπαντές θα υπογράψουν έστω μία πολιτική διακήρυξη για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Το διεθνές ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στην πολυαναμενόμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον Κινέζο πρωθυπουργό Γουέν Ζιαμπάο, σε μία ύστατη προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών τους, που επικεντρώνονται στα μείζονα ζητήματα των ευθυνών και του υψηλού κόστους που εξυπακούεται η ανάληψή τους.

    Πληροφορίες για το σχέδιο διακήρυξης

    Οι ειδικοί έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι για το ζήτημα της θερμοκρασίας του πλανήτη πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα έτσι ώστε η συνολική άνοδος να μην υπερβεί τους 2 βαθμούς Κελσίου.

    Για το σκοπό αυτό, πολλά δισεκατομμύρια δολάρια πρέπει να διοχετευθούν στις φτωχές χώρες με σκοπό την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής (αλλά και την αντιμετώπιση των συνεπειών της) σύμφωνα με το σχέδιο διακήρυξης της διεθνούς διάσκεψης στην Κοπεγχάγη - σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

    Στο σχέδιο αυτό αναφέρεται ότι οι πλούσιες χώρες δεσμεύονται να δώσουν βοήθεια ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο έως το 2020 στις φτωχές χώρες, για να τις στηρίξουν στην προσπάθεια προσαρμογής των οικονομιών τους στα νέα δεδομένα λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και για τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

    Ο οικοδεσπότης Δανός πρωθυπουργός δήλωσε ενώπιον των συμμετεχόντων ξένων ηγετών ότι η ομάδα των περίπου 25 πλέον ισχυρών ηγετών του κόσμου είχε εποικοδομητικές συνομιλίες στο πλαίσιο του τελευταίου 24ώρου των εργασιών της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή.

    "Είχαμε πολύ καρποφόρο και εποικοδομητικό διάλογο", τόνισε ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν μιλώντας στους δημοσιογράφους.

    Ο Ράσμουσεν συνάντησε τους ηγέτες αργά τη νύχτα για να ξεπεράσουν τα βασικά εμπόδια και να επεξεργαστούν μία κοινή πολιτική διακήρυξη - με την ελπίδα ότι έτσι θα διασωθεί τελικώς η τιμή και η υπόληψη της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή.

    Μετά την αποχώρηση των ηγετών, οι συνεργάτες τους ανέφεραν ότι εργάζονται για τη σύνταξη ενός σχεδίου πολιτικής συμφωνίας την οποία θα εξετάσουν οι ηγέτες αργότερα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Κοπεγχάγη: Οριακές οι διαπραγματεύσεις για το Κλίμα Είδηση: 30954


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 December 2009 - 9:52:32 UTC