Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Απ. Πετράκης πίσω από την απαγωγή Παναγόπουλου
  • [02] Ληστεία με τραυματισμό δύο αστυνομικών
  • [03] Ισπανία: Ευρεία επιχείρηση κατά της παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ
  • [04] ¶ουσβιτς: Κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου οι δράστες
  • [05] ΕΡΤ και ΑRTE στη Sugartown Ζαχάρω
  • [06] Ιαπωνία : Μπλε δέσμες φωτός στο μετρό για τον περιορισμό των αυτοκτονιών
  • [07] Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ για την Κούνεβα

    [01] Ο Απ. Πετράκης πίσω από την απαγωγή Παναγόπουλου

    Δευτερα, 21 12 2009 16:07

    Στην 25η τακτική ανακρίτρια απολογήθηκε συμπληρωματικά ο Απόστολος Πετράκης, κρατούμενος για συμμετοχή στο ''συνδικάτο του εγκλήματος". Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέλαβε την ευθύνη για την οργάνωση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου και υποστήριξε ότι δεν είχαν σχέση ο Π. Βλαστός και άλλοι συγκατηγορούμενοι του. Δεν θέλησε να μιλήσει για το πού βρίσκονται τα λύτρα και είπε ότι ανέλαβε την ευθύνη τώρα, γιατί λήγει το εξάμηνο προσωρινής κράτησης και δεν θέλει να βρίσκονται άδικα στην φυλακή άνθρωποι για την υπόθεση αυτή.

    Συμπληρωματική απολογία

    Ο κατηγορούμενος ζήτησε ο ίδιος να απολογηθεί συμπληρωματικά, καθώς στην πρώτη απολογία που είχε δώσει είχε επικαλεστεί το δικαίωμα σιωπής.

    Σύμφωνα με το συνήγορό του Τάκη Κεχαγιόλου, ο Απόστολος Πετράκης ανέλαβε, ενώπιον της ανακρίτριας την ευθύνη για τη σύλληψη, την οργάνωση και την εκτέλεση του σχεδίου απαγωγής του εφοπλιστή, τονίζοντας ότι είχε συνεργούς του στην όλη επιχείρηση πρόσωπα που δεν έχουν συλληφθεί.

    Ο Απόστολος Πετράκης, σύμφωνα πάντα με τον συνήγορό του, υποστηρίζει ότι κάποιοι εκ των ήδη συγκατηγορουμένων του δεν έχουν καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

    Για την απαγωγή του εφοπλιστή και για άλλες υποθέσεις που σχετίζονται με δράση οργανωμένης ομάδας βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι συνολικά 19 άτομα.

    Είδηση: 31053

    [02] Ληστεία με τραυματισμό δύο αστυνομικών

    Δευτερα, 21 12 2009 18:42

    Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Σαλαμίνα, από δύο δράστες, οι οποίοι τραυμάτισαν ισάριθμους αστυνομικούς. Όπως έγινε γνωστό, οι δύο αστυνομικοί ήταν πλήρωμα του περιπολικού, που έσπευσε έξω από την τράπεζα, και φέρουν, ο ένας τραύμα στο κεφάλι και ο άλλος στο πόδι.

    Και οι δύο αστυνομικοί νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαις και βρίσκονται εκτός κινδύνου. Περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από την τράπεζα, βρέθηκε το κλεμμένο αυτοκίνητο, τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δύο ένοπλοι. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

    Είδηση: 31064

    [03] Ισπανία: Ευρεία επιχείρηση κατά της παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ

    Δευτερα, 21 12 2009 17:40

    Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε 60 άτομα και απήγγειλε κατηγορίες σε άλλα 25, μεταξύ των οποίων τέσσερις γυναίκες, στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης κατά της παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ, ανακοινώθηκε σήμερα από αστυνομική πηγή.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην επιχείρηση πήραν μέρος 200 αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τους υπόπτους σε 28 επαρχίες της χώρας. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 80 διευθύνσεις, όπου κατασχέθηκαν 180 σκληροί δίσκοι, 28 υπολογιστές και περίπου 1.500 CD και DVD.

    Η έρευνα ξεκίνησε όταν πολλοί χρήστες του Ίντερνετ κατήγγειλαν ότι εντόπισαν πορνογραφικά βίντεο με πρωταγωνιστές παιδιά και με "πολύ σκληρές εικόνες".

    Είδηση: 31059

    [04] ¶ουσβιτς: Κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου οι δράστες

    Δευτερα, 21 12 2009 17:55

    Κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου είναι οι πέντε δράστες της κλοπής της επιγραφής "Arbeit macht frei" ("η εργασία απελευθερώνει") από την πύλη του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης του ¶ουσβιτς-Μπίρκεναου, και δεν ανήκουν σε καμία νεοναζιστική οργάνωση, ανακοίνωσε η πολωνική αστυνομία. Ωστόσο, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι πέντε να έδρασαν κατά παραγγελία κάποιου νεοναζί συλλέκτη. Η πολωνική αστυνομία ανακοίνωσε τη νύχτα την ανεύρεση της επιγραφής και τη σύλληψη των δραστών. Οι κατηγορίες εναντίον των πέντε ανδρών, ηλικίας από 20 έως 39 ετών, επισύρουν ποινές κάθειρξης έως 10 ετών.

    Δεν έχει προσδιοριστεί το κίνητρο

    "Βάσει των πληροφοριών που διαθέτουμε, κανένας από τους πέντε δεν ανήκει σε νεοναζιστική οργάνωση και δεν ασπάζεται τέτοιες ιδέες" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας της Κρακοβίας Αντρέι Ρόκιτα.

    "Πρόκειται για κοινούς κακοποιούς, που έχουν καταδικασθεί κατά το παρελθόν άλλος για κλοπή, άλλος για επίθεση" δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

    Η εξαφάνιση της επιγραφής συγκλόνισε την πολωνική, τη γερμανική και την ισραηλινή πολιτική σκηνή, καθώς και την ανά το κόσμο εβραϊκή διασπορά. "Προς το παρόν, αποφεύγουμε να προσδιορίσουμε το κίνητρο. Το βέβαιο είναι ότι έδρασαν για χρήματα, αλλά πρέπει να προσδιορίσουμε ακόμη εάν έδρασαν κατά παραγγελία ή για δικό τους λογαριασμό", πρόσθεσε ο Αντρέι Ρόκιτα.

    "Δύο από τους φερόμενους ως δράστες συνελήφθησαν σε αυτοκίνητο στην Γκντίνια και οι τρεις άλλοι στην κατοικία τους κοντά στο Βλόκλαβεκ... Η επιγραφή είχε κοπεί σε τρία κομμάτια επί τόπου, για να διευκολυνθεί η μεταφορά της. Την είχαν κρύψει σε ένας δάσος, κοντά στην κατοικία του ενός από τους δράστες" δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Κρακοβίας.

    Αστυνομική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι φερόμενοι ως δράστες "ομολόγησαν" και ότι "υπέδειξαν οι ίδιοι το σημείο όπου είχαν κρύψει την επιγραφή".

    Η ιστορική επιγραφή, κατασκευασμένη από κρατούμενους, δεν υπέστη άλλη ζημία πέραν του τεμαχισμού της και θα αποκατασταθεί στο μουσείο του Αουσβιτς "το συντομότερο δυνατόν" και πάντως, πριν από την 65η επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου από τον Κόκκινο Στρατό στις 27 Ιανουαρίου 1945, σύμφωνα με τον διευθυντή της αστυνομίας της Κρακοβίας.

    Ήδη από την Παρασκευή, αντίγραφο της επιγραφής έχει τοποθετηθεί επάνω από την κεντρική πύλη του στρατοπέδου.

    Η ναζιστική Γερμανία εξόντωσε στο Αουσβιτς-Μπίρκεναου 1,1 εκατ. ανθρώπους, ανάμεσά τους 1 εκατ. εβραίους. Τα υπόλοιπα θύματα ήσαν μη εβραίοι Πολωνοί, Τσιγγάνοι και σοβιετικοί κρατούμενοι.

    Είδηση: 31060

    [05] ΕΡΤ και ΑRTE στη Sugartown Ζαχάρω

    Δευτερα, 21 12 2009 15:14

    Στις 24 Αυγούστου 2007, οι κάτοικοι της Ζαχάρως έζησαν τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους. Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Ελλάδας πέρασε από τα χωριά τους, αφήνοντας πίσω της κατεστραμμένες περιουσίες και 65 νεκρούς. Το ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη «SUGARTOWN: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ», συμπαραγωγής ΕΡΤ και ARTE ακολουθεί το δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο και τους κατοίκους της Ζαχάρως, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν την «επόμενη μέρα».

    Γυρισμένο σε διάστημα δύο ετών, καταγράφει τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή τους τόσο η πυρκαγιά, όσο και η ανοικοδόμηση της περιοχής. Τώρα η Ζαχάρω αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση: πως θα καταφέρει να ορθοποδήσει, όταν όλοι φιλοδοξούν να επωφεληθούν από την καταστροφή;

    H πρώτη κλειστή προβολή του ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη «SUGARTOWN: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ», συμπαραγωγής ΕΡΤ και ARTE, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Goethe. Το ντοκιμαντέρ είναι το πρώτο πρόγραμμα που υλοποιείται μετά τη συμφωνία συνεργασίας της ΕΡΤ με το ARTE, στην υπογραφή της οποίας συνέβαλαν με τη συνεργασία τους το Goethe-Institut Athen και το Institut Francais d΄ Athenes. Την ταινία προλόγισαν η εκπρόσωπος του ARTE Madeleine Avramoussis, η υπεύθυνη Διεθνών Συμπαραγωγών της ΕΡΤ Ειρήνη Γαβαλά - Χαρδαλιά και η εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Goethe Σοφία Μιχαηλίδου.

    Η κα Avramoussis υπογράμμισε ότι η πολυετής συνεργασία της ΕΡΤ με το ARTE έχεi λάβει πλέον θεσμικό χαρακτήρα, δίνοντας στους Έλληνες παραγωγούς την ευκαιρία να προβάλουν με τη δουλειά τους σε όλη την Ευρώπη την ελληνική κοινωνία και κουλτούρα. Ανέφερε ακόμα, ότι το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από το ARTE, στο πλαίσιο μιας ειδικής θεματικής βραδιάς, αφιερωμένης στα οικολογικά προβλήματα και τις καταστροφές που ταλανίζουν τον πλανήτη.

    Στην εξαιρετικά αποδοτική συνεργασία της ΕΡΤ με το ARTE αναφέρθηκε η κα Γαβαλά, τονίζοντας ότι η δημόσια τηλεόραση προσβλέπει στην επέκταση και ενίσχυση της συνεργασίας στο μέλλον. Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι χρέος της ΕΡΤ να στηρίζει την προσπάθεια νέων παραγωγών, οι οποίοι δίνουν με τη δουλειά τους μια εμπεριστατωμένη οπτική και κριτική πάνω σε μείζονα ζητήματα της εποχής μας.

    Αμέσως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, ακολούθησε ανοικτή συζήτηση, παρουσία του σκηνοθέτη Κίμωνα Τσακίρη. Στην προβολή παραβρέθηκαν παράγοντες του κινηματογραφικού και τηλεοπτικού χώρου, δημοσιογράφοι, επιτετραμμένοι των Πρεσβειών της Γαλλίας και της Γερμανίας, εκπρόσωποι ξένων μορφωτικών ιδρυμάτων, συντελεστές της ταινίας και της παραγωγής.

    Η υπόθεση

    Στις 24 Αυγούστου 2007, οι κάτοικοι της Ζαχάρως έζησαν τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους. Η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Ελλάδας πέρασε από τα χωριά τους, αφήνοντας πίσω της κατεστραμμένες περιουσίες και 65 νεκρούς.

    Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο και τους κατοίκους της Ζαχάρως, καθώς καλούνται να αντιμετωπίσουν την «επόμενη μέρα». Γυρισμένο σε διάστημα δύο ετών, καταγράφει τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή τους τόσο η πυρκαγιά, όσο και η ανοικοδόμηση της περιοχής. Τώρα η Ζαχάρω αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση: πως θα καταφέρει να ορθοποδήσει, όταν όλοι φιλοδοξούν να επωφεληθούν από την καταστροφή;

    Σε μια ιστορία γεμάτη με διαμάχες γύρω από τον δημόσιο πλούτο και φιλοδοξίες για προσωπικό πλουτισμό, μόνο ένας άνθρωπος ξεχωρίζει. Στη Σμέρνα, ο Παναγιώτης Κυριακόπουλος θεωρείται ο ήρωας του χωριού. Είναι ο μόνος που έμεινε και πάλεψε την πυρκαγιά, σώζοντας πολλά σπίτια. Μέσα από τα μάτια του, η ταινία θέτει το ερώτημα της ευθύνης που φέρει ο καθένας για την καταστροφή. Ευθύνονται οι αρχές ή έχουμε όλοι ευθύνη για τα προβλήματα της επόμενης μέρας και τη δυσλειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα; «Ζούμε σε έναν καμένο τόπο», λέει ο Παναγιώτης «αλλά θα μείνω εδώ. Θα επιβιώσω, έστω και μόνος μέσα στις στάχτες».

    Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Κίμων Τσακίρης, γνωρίζει καλά την Ζαχάρω και τους ανθρώπους της. Τρία χρόνια μετά το πετυχημένο «Sugartown: οι Γαμπροί», επιστρέφει με μια επίκαιρη και σκληρή ταινία για την Ελλάδα του σήμερα.

    Το ντοκιμαντέρ έιναι μια παραγωγή της ΑΝΕΜΟΝ PRODUCTIONS σε συμπαραγωγή με το ARTE, την ΕΡΤ, την Bi-Οptic Productions, τα κανάλια AL JAZEERA, TSR, YLE, TV3 και ΡΙΚ και με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA της Ε.Ε. Η διεθνής πρεμιέρα έγινε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ IDFA του ¶μστερνταμ στις 22 Νοεμβρίου 2009 (διαγωνιστικό τμήμα).

    Σενάριο/Σκηνοθεσία: Κίμων Τσακίρης

    Παραγωγοί: Ρέα Αποστολίδου, Γιούρι Αβέρωφ

    Συμπαραγωγός: Κίμων Τσακίρης

    Φωτογραφία: Αργύρης Τσεπελίκας, Γιάννης Κάσσης

    Μοντάζ: Τατιάνα Πανηγύρη

    Ήχος: ¶ρης Καφεντζής

    Είδηση: 31052

    [06] Ιαπωνία : Μπλε δέσμες φωτός στο μετρό για τον περιορισμό των αυτοκτονιών

    Δευτερα, 21 12 2009 18:26

    Αρνητικό ρεκόρ στις αυτοκτονίες καταγράφεται στην Ιαπωνία, καθώς η οικονομική κρίση και η ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην απελπισία. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), οι περισσότεροι αυτόχειρες καταφεύγουν στο μετρό και για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν χρήση νέων τεχνολογιών, ώστε να περιορίσουν το φαινόμενο.

    Επιπλέον, οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται θεωρούνται εναλλακτικές, καθώς επικεντρώνονται στο φωτισμό των χώρων του μετρό -χρησιμοποιούνται σποτ μπλε δέσμης φωτός- αλλά και στην κατασκευή «τειχών» στις άκρες της αποβάθρας, ώστε να αποτρέψουν απονενοημένα διαβήματα ταξιδιωτών που αποφασίζουν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους, πέφτοντας στις γραμμές των τρένων.

    Συχνό φαινόμενο στους σταθμούς

    ¶λλωστε, το φαινόμενο, τόσο στο μετρό του Τόκιο, της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, όσο και στον προαστιακό, είναι πολύ συχνό. Μέσα στα βαγόνια ενός συρμού, με προορισμό το σταθμό Σινγιουκού, το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό κόμβο του κόσμου, ακούγεται αναγγελία από το μεγάφωνο για ατύχημα με ανθρώπινα θύματα. Όλοι αντιλαμβάνονται, όμως, πως πάλι κάποιος έπεσε στις ράγες διερχόμενης αμαξοστοιχίας.

    Πολλοί εξοργίζονται, άλλοι παίζουν παιγνίδια στο κινητό ή εκμεταλλεύονται την ευκαιρία για έναν υπνάκο. Απόλυτα κατανοητές αντιδράσεις, επισημαίνουν οι ειδικοί, όταν μέσω των συγκεκριμένων συρμών του μετρό και του προαστιακού διακινούνται καθημερινά στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο περί τα 8 εκατ. επιβάτες.

    «Τα περισσότερα δυστυχήματα τέτοιου είδους συμβαίνουν στους σταθμούς, οι λιγότεροι πέφτουν στις ράγες διερχόμενου τρένου», είπε στην «ΝΒ» ο Τόρου Οόμπα, υπεύθυνος για το σχεδιασμό ασφάλειας των σιδηροδρόμων. Πρόσθεσε μάλιστα πως «ο αριθμός των Γιαπωνέζων που αυτοκτονούν κάθε χρόνο στους σταθμούς κυμαίνεται γύρω στα 600 άτομα και κάθε αυτοκτονία συνεπάγεται μεγάλο οικονομικό κόστος. Στοιχεία δεν υπάρχουν, διότι οι ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες σιωπούν διακριτικά».

    Έτσι, το πρώτο που αποφασίστηκε να γίνει, ώστε να περιοριστούν οι αυτοκτονίες, ήταν η εγκατάσταση συστημάτων φωτισμού τεχνολογίας LED, τα οποία είναι σποτ με μπλε δέσμες φωτός. Το κόστος ανά σταθμό φτάνει τα 4.000 ευρώ. Δηλαδή, πρόκειται για μια φτηνή, καθώς και απλή λύση. Τι ώθησε, όμως, τους Ιάπωνες να προτιμήσουν τη συγκεκριμένη λύση;

    Καταπραϋντική επίδραση

    «Στη Γλασκόβη», είπε μιλώντας στην «ΝΒ» ο Τοόρου Οόμπα, «οι αρχές τοποθέτησαν τέτοιο φωτισμό και διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των εγκλημάτων μειώθηκε. Στην Ιαπωνία χρησιμοποιούμε μπλε φωτισμό κατά των αυτοκτονιών και έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα. Το μπλε χρώμα ηρεμεί την ψυχή. Πρέπει να χρησιμοποιούμε κάθε δυνατότητα που βοηθά στο να μειώσουμε τις αυτοκτονίες».

    «Βέβαια, επιστημονικά δεν είναι αποδεδειγμένη η επίδραση του μπλε φωτισμού στον ανθρώπινο ψυχισμό», ανέφερε ο Κιγιόσι Χικγούσι, αρμόδιος για την απρόσκοπτη λειτουργία στους σιδηροδρόμους. Επιπλέον, από τεχνικής πλευράς, υπάρχει μια άλλη, πιο ασφαλής αλλά πιο ακριβή λύση, η δημιουργία ενός «τείχους ασφαλείας» στην άκρη της αποβάθρας, που εμποδίζει αποτελεσματικά τα απονενοημένα διαβήματα.

    «Το πρόβλημα είναι ότι χρειαζόμαστε 10 δευτερόλεπτα, ώστε να σηκώσουμε αυτό το τείχος πριν φτάσει το τρένο. Δηλαδή, συνολικά 5 λεπτά για 29 σταθμούς», είπε ο κ. Χικγούσι και πρόσθεσε: «Οι αμαξοστοιχίες κινούνται με διαφορά 2,5 λεπτών η μία από την άλλη, που σημαίνει ότι πρέπει να καταργήσουμε δύο δρομολόγια και δεν ξέρουμε πώς θα μεταφέρουμε όλους αυτούς τους επιβάτες».

    Είδηση: 31062

    [07] Διαμαρτυρία ΣΥΡΙΖΑ για την Κούνεβα

    Δευτερα, 21 12 2009 16:32

    Συμβολική κατάληψη σε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ έκαναν το πρωί της Δευτέρας μέλη της εργατικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονική επίθεση στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ζήτησαν τα μέλη της επιτροπής και τόνισαν ότι πρέπει να καταργηθούν όλες οι υπεργολαβίες στο δημόσιο τομέα και να καλύπτονται οι ανάγκες με μόνιμο προσωπικό, να μετατραπούν οι συμβάσεις υπεργολαβίας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, να ενεργοποιηθούν οι επιθεωρήσεις εργασίας και να επιβάλουν αυστηρές ποινές στις επιχειρήσεις που παρανομούν.

    Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ και μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, καθώς και τα μέλη της Εργατικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Μάνια Βασέφσκι.

    Ειδικότερα, ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε: "Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι που σακάτεψαν την Κωνσταντίνα Κούνεβα".

    Είδηση: 31056


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 December 2009 - 17:51:24 UTC