Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζεσταίνεται η αγορά εν όψει Χριστουγέννων
  • [02] Νομοσχέδιο για την ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς
  • [03] Λοβέρδος: Νέος φόρος για το ασφαλιστικό
  • [04] Κ. Μπατζελή για ανασυγκρότηση ΕΦΕΤ και ΕΛΓΑ
  • [05] Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου για τα Χριστούγεννα
  • [06] Σουηδία: Η IKEA ανακαλεί παιδικά καρεκλάκια με την ονομασία Leopard
  • [07] Ένα δέντρο, μια φορά : Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία στη από την ΕΡΤ
  • [08] Το μυστήριο της χρυσής αναλογίας κρύβεται στην όραση
  • [09] Αφγανιστάν: Παραμένουν οι ξένες δυνάμεις

    [01] Ζεσταίνεται η αγορά εν όψει Χριστουγέννων

    Τριτη, 22 12 2009 15:23

    Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει των Χριστουγέννων, με τους καταναλωτές πάντως να προβαίνουν σε αγορές, αφού πρώτα έχουν προβεί σε έλεγχο των τιμών. Την Βαρβάκειο αγορά η οποία αποτελεί δείκτη της αγοραστικής κίνησης, επισκέπτονται οι καταναλωτές ενόψει των αγορών τους για το εορταστικό τραπέζι. Οι τιμές σύμφωνα με καταναλωτές και εμπόρους κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα.

    Αυξημένη είναι η κίνηση στην Κεντρική Βαρβάκειο αγορά , όμως οι ποσότητες που αγοράζουν οι καταναλωτές όπως λένε οι έμποροι είναι μειωμένες. Οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Το χοιρινό κοστίζει από 3,30 έως 4,30 ευρώ το κιλό, η γαλοπούλα από 4-7 ευρώ το κιλό και το αρνί από 7-9.

    Συνεχείς είναι οι έλεγχοι για την ποιότητα των προϊόντων αλλά και για τις τιμές από κλιμάκια του ΥΠΑΓΡΑΝ και της Νομαρχίας Πειραιά. Οι έλεγχοι είναι συνεχείς όλες τις ημέρες του χρόνου τόνισε ο κ. Μίχας , που ζήτησε τη συμβολή της αστυνομίας ιδίως για τα περιφερειακά καταστήματα.

    Αυτό που ζητούν στο Ρέντη είναι όλη η διακίνηση κρέατος να γίνεται μέσω της κεντρικής αγοράς.

    Ανεβασμένη είναι η κίνηση στην αγορά αλλά ο τζίρος πεσμένος. Οι καταναλωτές βλέπουν πολλά, επιθυμούν περισσότερα, και στο τέλος... αγοράζουν τα απαραίτητα. Στη Βαρβάκειο παραπονούνται για μειωμένες πωλήσεις κρέατος κατά 40%.

    Τιμές Βαρβακείου

    χοιρινό 3,30- 4,30 ευρώ γαλοπούλα 4 -7 ευρώ αρνί 7-9 Στα συνοικιακά κρεοπωλεία είναι ακριβότερες.

    Το Παρατηρητήριο Τιμών

    Το Παρατηρητήριο Τιμών που άρχισε να λειτουργεί, καταγράφει τις τιμές σε 1000 είδη προϊόντων και υπηρεσιών από 1182 σημεία πώλησης. Τη λειτουργία ειδικού περιπτέρου ενημέρωσης εγκαινίασε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, στο κέντρο του Αμαρουσίου παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη. Πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο που αφορά στην ανάπτυξη ενός πανελλήνιου δικτύου συλλογής, επεξεργασίας, ανάλυσης και σύγκρισης τιμών προϊόντων και υπηρεσιών.

    "...πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα ηλεκτρονικά περίπτερα πληροφόρησης εξωτερικού χώρου τα οποία θα λειτουργήσουν σε Δήμους της χώρας μας για την απευθείας πληροφόρηση του κοινού σε σχέση με τις τιμές ορισμένων αγαθών και υπηρεσιών..."

    Λούκα Κατσέλη

    Πατώντας στα ανάλογα σημεία της οθόνης ο καταναλωτής μπορεί να βρει πού υπάρχουν οι φθηνότερες τιμές για το είδος που ενδιαφέρεται να αγοράσει. Μετά από την Αθήνα, τον Πειραιά, τη Λάρισα, το Βόλο, το Ηράκλειο και την Καλαμαριά το Παρατηρητήριο θα επεκταθεί σε 25 δήμους σε όλη τη χώρα. Στόχος είναι να υπάρχουν και τιμές καυσίμων, φαρμάκων, ακόμη και διδάκτρων.

    Οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται και μέσω της ιστοσελίδας Παρατηρητήριο τιμών :www.e-prices.gr τηλεφωνική γραμμή 1511

    Δήλωση Κ. Χατζηδάκη για Παρατηρητήριο Τιμών

    "Καλωσορίζουμε την έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Τιμών που έγινε από την κυρία Κατσέλη'' σχολίασε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Τιμών.

    Επίσης, σημείωσε ότι υπήρχε σχεδιασμός στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για την αναβάθμιση του Παρατηρητηρίου σε μεταγενέστερη φάση, έτσι ώστε να περιλαμβάνει πολύ περισσότερες τιμές και να συντελεί στην πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. ''Ελπίζουμε η κυβέρνηση να συνεχίσει προς την ίδια κατεύθυνση'' είπε ο κ. Χατζηδάκης ναι αναφερόμενος γενικότερα στην ακρίβεια σχολίασε ότι ''η μάχη εναντίον της ακρίβειας είναι μια καθημερινή και δύσκολη μάχη.

    Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είχε διαβεβαιώσει πως έχει τον τρόπο να ρίξει τις τιμές των βασικών αγαθών κατά 10% μέσα σε ένα μήνα. Η δήλωση αυτή, μάλιστα, επαναλήφθηκε από τον κ. Χρυσοχοΐδη κατά τις προγραμματικές δηλώσεις από το βήμα της Βουλής. Είναι προφανές πως πρόκειται για άλλη μια υπόσχεση που δεν υλοποιείται. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως η προσπάθεια εναντίον της ακρίβειας θα γίνει με σύγχρονους, ρεαλιστικούς και ευρωπαϊκούς όρους."

    Οι έλεγχοι στην αγορά

    Καθημερινοί είναι τις μέρες αυτές οι έλεγχοι στην αγορά από κλιμάκια των αρμοδίων υπηρεσιών. Την Κεντρική Αγορά του Ρέντη επισκέφτηκε ο Νομάρχης Πειραιά.

    Όλο και περισσότερα εμπορικά καταστήματα προσχωρούν σε προσφορές για να προσελκύσουν κόσμο. Από έρευνα της MasterCard για τον 13ο μισθό προκύπτει οτι

    5 στους 10 το διαθέτουν για δώρα 4 στους 10 το διαθέτουν για έκτακτες ανάγκες

    πηγή: MasterCard Barometer

    Σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ΚΕΠΚΑ το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι, για 8 με 10 άτομα διαμορφώνεται σε σχέση με το κόστος ως εξής: Κόστος 2009 : 52,51 -134,22 ευρώ κόστος 2008 : 60,50 -129,80 ευρώ

    Ανάλογα με τις επιλογές μας, το φετινό τραπέζι μπορεί να βγει 13% φθηνότερο από πέρσι ή 3,5% ακριβότερο.

    πηγή : ΚΕΠΚΑ

    Είδηση: 31091

    [02] Νομοσχέδιο για την ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς

    Τριτη, 22 12 2009 16:43

    Τα προβλήματα των μεταναστών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία παραβρέθηκε και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφού αναφέρθηκε στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και πολιτείας τόνισε με αφορμή την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι αναξιοπαθούντες ότι μπορεί να ανοίξει μια νέα σελίδα διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ της εκκλησίας και την πολιτείας στα θέματα πρόνοιας. Ειδικότερα ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο μετανάστης δεν είναι εχθρός και επισήμανε την ανάγκη το κράτος και η εκκλησία να συμβάλλουν στη στήριξη των αποκλεισμένων και των μεταναστών με σκοπό την κοινωνική τους ένταξη και την αντιμετώπιση.

    Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι υπάρχει καλή διάθεση από την εκκλησία να συνεργαστεί με την πολιτεία για τη στήριξη των αδυνάμων και αφού σημείωσε ότι το προνοιακό έργο για την εκκλησία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, τόνισε ότι με αφορμή αυτά τα θέματα μπορούν η εκκλησία και η πολιτεία να ανοιχθούν, να γνωριστούν και να συνεργαστούν.

    Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, παρουσίασε το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο χορηγείται η ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που ζουν νόμιμα επί 5 χρόνια στην πατρίδα μας και χορηγείται το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους ομογενείς και στους μετανάστες που ζουν επί 5 τουλάχιστον χρόνια νόμιμα στην πατρίδα μας, στις δημοτικές εκλογές πλην του αξιώματος του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

    Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στο νομοσχέδιο εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για το γεγονός ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις το αντιμετωπίζουν θετικά παρά τις σποραδικές ακραίες φωνές όπως είπε που ακούγονται κατά καιρούς.

    Είναι ιστορική μας ευθύνη και δε μας επιτρέπεται να εθελοτυφλούμε σημείωσε ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην ανάγκη κοινωνικής ένταξης των μεταναστών αλληλεγγύης και αμοιβαίου σεβασμού απέναντι στο φόβο και τις προκαταλήψεις.

    Από την πλευρά του ο υουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για μια νέα πολιτική ασύλου και αναφερόμενος στα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι καθώς έχει επιτευχθεί με τα πρώτα μέτρα που έχει πάρει το υπουργείο η σχεδόν μηδενική έξοδος και παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας.

    Οδική ασφάλεια

    Το Υπουργικό Συμβούλιο απασχόλησε επίσης οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας, θέμα το οποίο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε εθνικό.

    Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα αυτό ανέφερε ότι είναι η μείωση των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα κατά 40% το 2010 με ορίζοντα το 2015 σε σχέση με το 2009.

    Είδηση: 31092

    [03] Λοβέρδος: Νέος φόρος για το ασφαλιστικό

    Τριτη, 22 12 2009 14:24

    Την πρόταση της κυβέρνησης για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού κατέθεσε προς διαβούλευση στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνεται η επιβολή ενός νέου φόρου ενίσχυσης του ασφαλιστικού και νέος τρόπος υπολογισμού είσπραξης των εργοδοτικών εισφορών.

    Πρόταση για υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τον τζίρο των επιχειρήσεων κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στο διάλογο για το ασφαλιστικό. Στο κεφάλαιο για τις πηγές χρηματοδότησης του συστήματος προβλέπεται ακόμη ο περιορισμός της σπατάλης στα φάρμακα, η ένταξη των μεταναστών στην αγορά εργασίας, η κατάργηση των εθελούσιων εξόδων κ.α.

    Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ ζητά τη θέσπιση πόρων ενίσχυσης του ασφαλιστικού συστήματος μεταξύ των οποίων ποσοστό από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μέρος από τα δημόσια έργα, τα λαχεία τα τυχερά παιχνίδια, ποσά τα οποία θα εισπράττονται απευθείας από τα Ταμεία χωρίς κρατική διαμεσολάβηση.

    Ο διάλογος αναμένεται να επαναληφθεί στις 12 Ιανουαρίου, ενώ αποφασίστηκε να ανατεθεί η εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για τα κρυφά-μελλοντικά ελλείμματα του ασφαλιστικού στην εθνική αναλογιστική αρχή που λειτουργεί στο υπουργείο Εργασίας.

    Α. Λοβέρδος - Πηγές χρηματοδότησης του συστήματος

    O υπoυργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Λοβέρδος μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των Ειδικών των Κοινωνικών Εταίρων για το Ασφαλιστικό δήλωσε ότι οι εθελούσιες έξοδοι -τις οποίες χαρακτήρισε καταστροφικές πελατειακές παρεμβάσεις- θα πρέπει να αποκλειστούν από το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων.

    Το κράτος είπε ούτε αρνήθηκε ούτε θα αρνηθεί τη συμμετοχή του στη χρηματοδότηση του ζητήματος κοινωνικής ασφάλισης, όμως προτιμά οι δαπάνες του να διοχετεύονται στη χρηματοδότηση ενός νέου, βιώσιμου δημόσιου, καθολικού και κοινωνικώς δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος.

    Ως προς τις πηγές χρηματοδότησης του συστήματος ο υπουργός Εργασίας έθεσε τους εξής άξονες:

    1. Αυτοχρηματοδότηση του συστήματος. Περιλαμβάνει τη νομική κατοχύρωση σταθερής και μόνιμης ρύθμισης των οφειλών, την αξιοποίηση των πόρων και της περιουσίας των ταμείων. Ακόμα την εξοικονόμηση πόρων με τη μείωση της σπατάλης στα φάρμακα, τα αναλώσιμα υλικά και τις ιατρικές υπηρεσίες, δράσεις από τις οποίες η κυβέρνηση προσδοκά την εξοικονόμηση 800 εκατ έως ενός δισ. ευρώ ετησίως από το 2010.

    2. Νέοι πόροι. Περιλαμβάνει την χρηματοδότηση του ταμείου αλληλεγγύης των γενεών από την άμεση φορολογία και ακόμα τη ροή πόρων προς τα ταμεία από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο των πολιτικών για την ενσωμάτωση των μεταναστών και την καταπολέμηση της φτώχιας.

    3. Αύξηση της βάσης των εσόδων του Ασφαλιστικού χωρίς αύξηση των εισφορών. Περιλαμβάνει την ένταξη στο σύστημα περισσοτέρων από 100.000 παρανόμων έως σήμερα μεταναστών με νομοθετική παρέμβαση τον Ιανουάριο (στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για τις εργασιακές σχέσεις και τη διαδοχική ασφάλιση). Ακόμα τηνπροσπάθεια μείωσης της εισφοροδιαφυγής με την επίταση των ελέγχων για την είσπραξη των οφειλομένων αλλά και με τη θεσμοθέτηση νέου τρόπου είσπραξης των εισφορών. Η κυβέρνηση θέτει στο διάλογο την ιδέα για είσπραξη των εισφορών ως ποσοστού επί του τζίρου των επιχειρήσεων, με παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ως ποσοστού επί των αποδοχών των εργαζομένων. Περιλαμβάνει ακόμα την μείωση της αδήλωτης εργασίας τον περιορισμό της ανασφάλιστης εργασίας συνταξιούχων και την ανταποδοτικότητα, ως αναλογική σχέση μεταξύ της σύνταξης, των εισφορών και του χρόνου εργασίας.

    Ανακοίνωση Τύπου - ΚΚΕ

    Όσο προχωρά ο διάλογος - απάτη της κυβέρνησης, τόσο αποκαλύπτεται ότι ο στόχος της είναι η ξεθεμελίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, για να απαλλαγούν οι μεγαλοεργοδότες και το κράτος από τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία και να μεταφερθούν τα βάρη στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

    Αυτό σημαίνουν οι κυβερνητικές θέσεις:

    § Ότι η ανταποδοτικότητα, δηλαδή οι εισφορές των εργαζομένων, θα είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης και με βάση αυτές θα καθορίζονται και η σύνταξη και οι παροχές! Το κράτος θα συνεισφέρει μόνο για την προνοιακή σύνταξη και τις προνοιακές παροχές εξαθλίωσης.

    § Οι εργοδότες να μην καταβάλουν εισφορές ανά εργαζόμενο με βάση το μισθό του, αλλά με βάση το τζίρο των επιχειρήσεων.

    § Όχι μόνο να απαλλαγούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες από τις όποιες εισφορές τους, αλλά να ενισχύονται με τη λεγόμενη πολιτική επιδότηση της εργασίας αντί της ανεργίας. Ταυτόχρονα τους ανοίγουν το δρόμο εκτός από τα αποθεματικά να ληστέψουν και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων.

    § Η νομική κατοχύρωση της μόνιμης ρύθμισης των χρεών προς τα ταμεία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

    Η δημιουργία του λεγόμενου Ταμείου Αλληλεγγύης των γενεών στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ένα νέο φορολογικό βάρος για τα λαϊκά στρώματα. Όλοι οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι με μια φωνή πρέπει να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν το τσάκισμα των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. Η επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη δείχνει το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης. Τα ελλείμματα δημιούργησαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος και αυτοί πρέπει να τα πληρώσουν. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί - αντιασφαλιστικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

    ΣΥΝ-Δήλωση Δ. Στρατούλη

    Σχετικά με τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης στην επιτροπή "κοινωνικού" διαλόγου για το ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δίνει, αλλά αφαιρεί πόρους από την κοινωνική ασφάλιση. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενισχύει την κοινωνική ασφάλιση με νέους πόρους, αλλά της αφαιρεί τμήμα των εσόδων της και αφήνει αλώβητη την εισφοροδιαφυγή.

    Ταυτόχρονα, ο Υπουργός Εργασίας αξιοποιεί τις υπαρκτές ανάγκες χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης για να περάσει την ανταποδοτικότητα εισφορών-παροχών, δηλαδή το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, σε αντικατάσταση του ισχύοντος σήμερα στη χώρα μας δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα της. Τα υπαρκτά προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης είναι η μεγάλη εισφοροδιαφυγή, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση, τα χρέη προς αυτή (12 δισ. ευρώ) του κράτους και των ιδιωτών (3,2 δισ. ευρώ), η λεηλασία των κλάδων υγείας από φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικά νοσοκομεία. Τα μεγάλα επίσης ζητούμενα γι' αυτή είναι η σταδιακή επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών της, η ασφαλής διαχείριση όσων της απέμειναν και η θέσπιση νέων πόρων χρηματοδότησής της. Όλα αυτά τα αγνοούν επί της ουσίας οι προτάσεις του Υπουργού Εργασίας που, όπως φαίνεται, "αγρόν ηγόραζε" σχετικά με τη συνταγματική υποχρέωση του κράτους για σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

    ΛΑ.Ο.Σ για ασφαλιστικό

    Σχετικά με τις προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση: "Με τις διαφυγούσες ασφαλιστικές εισφορές 20 ετών εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που έχουν βγάλει στις χώρες τους δισεκατομμύρια ευρώ συναλλάγματος που σήμερα μας λείπει, τι θα γίνει;...".

    Είδηση: 31088

    [04] Κ. Μπατζελή για ανασυγκρότηση ΕΦΕΤ και ΕΛΓΑ

    Τριτη, 22 12 2009 17:35

    Στην ανασυγκρότηση του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΑ προχωρεί άμεσα η κυβέρνηση. Στις αρχές του νέου χρόνου θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ και του ΕΦΕΤ, ενώ σύντομα θα υπάρξει και αλλαγή διοικήσεων στους δύο αυτούς Οργανισμούς, ανέφερε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, σε συνέντευξη Τύπου.

    Μέλημά μας, τόνισε η κ. Μπατζελή, είναι τα τρόφιμα. "Η ποιότητα, η ασφάλεια και οι τιμές". Προανήγγειλε δε την επιβολή υψηλών προστίμων σε τρεις εταιρίες τροφίμων (μία με σουσάμι, μία με γάλατα και ένα κεντρικό σούπερ-μάρκετ) για παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά την υγεία των πολιτών και την παραπλάνηση των καταναλωτών. Ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται η επιβολή ενός ασφάλιστρου στους αγρότες για τη γεωργική παραγωγή σε αντικατάσταση της παρακράτησης που γίνεται σήμερα μέσω του ΦΠΑ.

    Τέλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης ανέφερε ότι μέχρι τέλους Φεβρουαρίου θα εξοφληθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών και διευκρίνισε ότι από την προκαταβολή των επιδοτήσεων που δόθηκε ήδη στους αγρότες έγινε παρακράτηση ληξιπρόθεσμων οφειλών γύρω στα 90 εκατ. ευρώ από συνολικό ποσό 1,1, δισ. ευρώ.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 31099

    [05] Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου για τα Χριστούγεννα

    Τριτη, 22 12 2009 18:30

    O αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του αναφέρεται στην απογοήτευση που επικρατεί γύρω μας και μας πληγώνει. Προβλήματα και οδύνες μαστίζουν κάθε γωνιά της γης, σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος όμως τονίζει ιδιαίτερα το χριστουγεννιάτικο μήνυμα ελπίδας. Γιατί, όπως σημειώνει, Χριστούγεννα σημαίνει ότι τίποτα πια, καμιά θλίψη, δυσκολία, τραγωδία δεν μπορεί να αφανίσει την ελπίδα, που αναδύεται από τη φάτνη του νεογέννητου Χριστού.

    Το σημαντικό μήνυμα της ελπίδας, όπως επισημαίνει, δεν θα πρέπει να χάνεται "μέσα σε πλαστικοποιημένες και κενές νοήματος τάχα γιορταστικές αποφάσεις".

    Χριστούγεννα, τονίζει ο αρχιεπίσκοπος, σημαίνει ότι η δυνατότητα της χαράς δεν έχει χαθεί από τον κόσμο.

    Το πλήρες μήνυμα του αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:

    "Αδελφοί καί τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

    Όπου κι αν στρέψουμε το βλέμμα στον τόπο μας και στην Οικουμένη ολόκληρη είναι εύκολο να νοιώσουμε το αγκάθι της απογοήτευσης να μας πληγώνει. Τα απανταχού της γης ειδησεογραφικά δεδομένα είναι αψευδείς καθημερινοί μάρτυρες των προβλημάτων και των οδυνών πού μαστίζουν κάθε γωνιά της γης.

    Εν μέσω των θλίψεων και των δοκιμασιών που μοιάζουν να απειλούν ακόμη και τη φυσική επιβίωση του πλανήτη μας και των κατοίκων του νοιώθω βαθιά την ευθύνη και έντονη την επιθυμία να υπενθυμίσω στεντορία τη φωνή σε όλους και στον καθένα προσωπικά ότι ο Θεός μας αγαπά.

    Ο Θεός μας αγαπά όλους ανεξαιρέτως και κανείς δεν στερείται του δικαιώματος στην ελπίδα.

    Η ακλόνητη βεβαιότης ότι ο Θεός είναι παρών στη ζωή μας και μας αγαπά δεν στηρίζεται σε υποθέσεις, θεωρίες και φιλοσοφικούς στοχασμούς. Η μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων φανερώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την έμπρακτη και απέραντη αγάπη του Θεού για εμάς, διότι «εν τούτω εφανερώθη η αγάπη του Θεού εν ημίν, ότι τον Υιόν αυτού τον μονογενή απέσταλκεν ο Θεός εις τον κόσμον ίνα ζήσωμεν δι΄ Αυτού» (Ιωαν. 4, 9).

    Η ενανθρώπηση του Υιού του Θεού αποκαλύπτει με τον πιο άμεσο, τιν πιό ορατό, τον πιό φιλάνθρωπο και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι «ο Θεός αγάπη εστίν» (?ωαν. 4, 8).

    Χριστούγεννα σημαίνει ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος «ίνα θεώση τον άνθρωπον». Σημαίνει ότι ο Θεός ήρθε να ενωθεί με την ανθρωπότητα και να είναι για κάθε άνθρωπο και για όλους ο Εμαννουήλ ό έστι μεθερμηνευόμενον μεθ' ημών ο Θεός» (Ματθ. 1, 23). Ήρθε να μοιραστεί τον πόνο και την αγωνία μας και να μας λυτρώσει απ αύτά και από όσα άλλα προσπαθούν να επιβάλλουν την εξουσία του θανάτου επί της ζωής. Ηρθε «και εσκήνωσεν εν ημίν» (Ιωαν. 1, 14). Ήρθε, έμεινε και θα παραμένει μεθ' ημίν «πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος» (Ματθ. 28, 20).

    Χριστούγεννα σημαίνει ότι τίποτα πιά, καμιά θλίψη, καμιά δυσκολία, καμιά τραγωδία δεν μπορεί να αφανίσει την ελπίδα, δεν μπορεί να υπερνικήσει τη βεβαιότητα ότι στό τέλος θα επικρατήσουν η αλήθεια και η αγάπη στη ζωή του κόσμου. Τίποτα δεν μπορεί να νικήσει την ελπίδα που γεννά η επίγνωση ότι ο Χριστός γεννήθηκε για να μας λυτρώσει από την αμαρτία και το θάνατο.

    Δεν είναι κρίμα λοιπόν τό μήνυμα της ελπίδας που αναδύεται από τη φάτνη του νεογέννητου Χριστού να χάνεται μέσα σε πλαστικοποιημένες και κενές νοήματος τάχα γιορταστικές αποδράσεις; Δεν είναι κρίμα οι απανταχού της γης άρχοντες να αποφασίζουν για τη ζωή του κόσμου, αλλά και ο καθένας μας για τη δική του ζωή, σαν να μην γεννήθηκε ο Χριστός;

    Δεν έχουμε πιά το δικαίωμα να ζούμε σαν να μην έχουμε δει να επαληθεύεται έμπρακτα και οδυνηρά το γεγονός ότι, όπου εξορίζεται ο Χριστός από τή ζωή μας και περιφρονείται το Ευαγγέλιό Του, εκεί επικρατούν η αδικία, η αλαζονεία, η καταπίεση, η απληστία, η εκμετάλλευση, η υποκρισία και η απαξίωση του ανθρώπου. Και τότε κάνουν την εμφάνισή τους οι ποικίλες τραγικές συνέπειες: τα μίση, οι πόλεμοι, η εκμετάλλευση και εξουθένωση των φτωχών και των αδυνάτων, οι οικονομικές κρίσεις, οι οικολογικές καταστροφές και άλλα πολλά, που αποδεικνύουν ότι η επικράτηση της αμαρτίας δεν είναι άμοιρη συνεπειών για τον άνθρωπο.

    Χριστούγεννα σημαίνει ότι το σκοτάδι της αμαρτίας που γεννά την αδικία καί απανθρωπίζει τον άνθρωπο διαλύεται στο φως που ακτινοβολεί η ανατολή του «ηλίου της Δικαιοσύνης». Σημαίνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να ξαναβρεί τις αληθινές διαστάσεις της ανθρωπιάς και της αγιότητας. Σημαίνει ότι η δυνατότητα της χαράς δεν έχει χαθεί από τόν κόσμο.

    Επιτρέψτε μου λοιπόν να απευθύνω στην αγάπη σας τά ίδια λόγια που άκουσαν οι ποιμένες της Βηθλεέμ από τα χείλη του αγγέλου: «Μη φοβείσθε ιδού γαρ ευαγγελίζομαι υμίν χαράν μεγάλην, ήτις έσται παντί τω λαώ ότι ετέχθη υμίν σήμερον σωτήρ, ός έστιν Χριστός Κύριος, εν πόλει Δαυίδ. Και τούτο υμίν το σημείον ευρήσετε βρέφος εσπαργανωμένον, κείμενον εν φάτνη» (Λουκ. 2, 10-12).

    Μην αφήνετε λοιπόν τις δοκιμασίες και τους πειρασμούς να σας καταβάλλουν.

    Μη Φοβείσθε! Σήμερα γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και έχουμε κάθε λόγο και κάθε δικαίωμα να νοιώθουμε χαρά μεγάλη. Διότι σήμερα γεννήθηκε ο Σωτήρ του κόσμου, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Ας κάνουμε ξανά την πίστη και την εμπιστοσύνη στην αγάπη του Θεού τρόπο ζωής και ας ψάξουμε βαθιά μέσα μας, στη φάτνη της καρδιάς μας. Και θα βρούμε εκεί το σημείο και την αιτία της χαράς και της ελπίδας: θα βρούμε τον Θεό ως «βρέφος εσπαργανωμένον, κείμενον εν φάτνη».

    Είδηση: 31106

    [06] Σουηδία: Η IKEA ανακαλεί παιδικά καρεκλάκια με την ονομασία Leopard

    Τριτη, 22 12 2009 17:46

    Η σουηδική εταιρεία IKEA ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ανακαλεί 5.474 παιδικά καρεκλάκια με την ονομασία Leopard εξαιτίας προβλημάτων ασφάλειας, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μία εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας. Συνολικά έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο 5.474 παιδικά καρεκλάκια.

    Η ανάκληση ισχύει από 22/12 σε όλες τις χώρες όπου έχουν πουληθεί τα συγκεκριμένα καρεκλάκια και αποφασίστηκε έπειτα από την αναφορά από καταναλωτές 11 ατυχημάτων. Τα παιδικά καρεκλάκια Leopard άρχισαν να πωλούνται σε όλο τον κόσμο από τον Οκτώβριο.

    Είδηση: 31102

    [07] Ένα δέντρο, μια φορά : Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία στη από την ΕΡΤ

    Τριτη, 22 12 2009 17:43

    Είκοσι πέντε χρόνια μετά την κλασική πλέον "Φρουτοπία" και δύο χρόνια μετά "Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι", ο ποιητής παραμυθιών Ευγένιος Τριβιζάς επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση με μία ακόμα χριστουγεννιάτικη ιστορία, η οποία απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Πρόκειται για το "Ένα δέντρο, μια φορά", ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία του Τριβιζά, το οποίο μεταφέρεται στην μικρή οθόνη από την ΕΡΤ σε συμπαραγωγή με την Time Lapse Pictures. Μαζί προσφέρουν ένα ημίωρο πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών για μικρούς και μεγάλους, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 20:30 και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 17:30, στη συχνότητα της ΝΕΤ.

    Το "Ένα δέντρο, μια φορά" προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση και μεταδίδει επίκαιρα μηνύματα που αφορούν στη ζωή των περιθωριοποιημένων ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις, γίνεται ταινία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων (3D animation).

    Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν στο ζοφερό πεζοδρόμιο μιας πόλης συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα έλατα και ζηλεύει. Ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο όμως ούτε στολίδια έχει, ούτε χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα μίζερο δέντρο στη μέση ενός παγωμένου πεζοδρομίου; Κι όμως... εκείνη η νύχτα είναι μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική...

    Την ταινία, ένα απολαυστικό θέαμα για όλη την οικογένεια (family show) με συγκίνηση, λεπτές αποχρώσεις χιούμορ, πλούσια φαντασία και χωρίς ίχνος βίας, σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Ράππας (συνεργάτης του Steven Spielberg και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου των ΗΠΑ) σε σενάριο του Ευγένιου Τριβιζά. Την ατμοσφαιρική μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

    Το ρόλο του παραμελημένου δέντρου ζωντανεύει ο Διονύσης Σαββόπουλος, του αγοριού η Δανάη Σκιαδή και της Ρωσίδας πριγκίπισσας η Μαρία Ναυπλιώτου. Συμμετέχουν,επίσης, ως guest stars οι: Θοδωρής Αθερίδης, Παύλος Κοντογραννίδης, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Πιατάς, Τάκης Τζαμαρίας και ο Παύλος Χαϊκάλης. Τα τραγούδια της ταινίας ερμηνεύουν η Φωτεινή Δάρρα και ο Μπάμπης Τσέρτος. Το παιδί σχεδίασε ο κορυφαίος Γερμανός σχεδιαστής Uli Meyer, σχεδιαστής της ταινίας Who Framed Roger Rabbit, ιδρυτικό μέλος της Amblimation, DreamWorks και ιδρυτής της εταιρίας ULI MEYER STUDIOS στο Λονδίνο.

    Η ταινία, εκτός από την εγχώρια προβολή της θα διανεμηθεί στην παγκόσμια αγορά, τόσο σε τηλεοπτικούς σταθμούς (κρατικούς, ιδιωτικούς ή συνδρομητικούς) όσο και στη διεθνή αγορά video και DVD. Στην πρωτοποριακή αυτή παραγωγή συμμετέχουν, επίσης, δεκάδες νέοι επιστήμονες, σχεδιαστές, τεχνικοί, καλλιτέχνες, ειδικευμένοι στη συνεχώς εξελισσόμενη ψηφιακή τεχνολογία κινουμένων σχεδίων.

    Είδηση: 31101

    [08] Το μυστήριο της χρυσής αναλογίας κρύβεται στην όραση

    Τριτη, 22 12 2009 15:00

    Μια νέα επιστημονική έρευνα ήρθε στο φώς της δημοσιότητας η οποία προσπαθεί να εξηγήσει το μυστήριο της "χρυσής αναλογίας", γιατί δηλαδή ορισμένα σχήματα είναι προτιμότερα από άλλα ή γιατί θεωρούνται πιο ελκυστικά και αισθητικά τέλεια. Ο Παρθενώνας της Αθήνας, οι Πυραμίδες της Αιγύπτου, η Μόνα Λίζα του ντα Βίντσι ακόμα και... το πρόσωπο του Τζορτζ Κλούνεϊ, ασκούν, ως επί των πλείστον γοητεία στον άνθρωπο. Το κοινό τους στοιχείο είναι η λεγόμενη "χρυσή αναλογία", που διαχρονικά και υποσυνείδητα ευχαριστεί το ανθρώπινο μάτι. Αμερικανός καθηγητής ανακαλύπτει τα αίτια του φαινομένου στην όραση και την κίνηση.

    Τόσο στη φύση όσο και στα ανθρώπινα έργα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης και σε όλες τις εποχές, ορισμένα σχήματα έχουν προτιμηθεί από άλλα και θεωρούνται ελκυστικότερα και αισθητικά ομορφότερα. Η χρυσή αναλογία ή θεϊκή αναλογία ή χρυσή τομή (η αναλογία που ισούται περίπου με 1:1,618), η οποία χοντρικά απεικονίζεται στις διαστάσεις μιας τηλεοπτικής ή κινηματογραφικής οθόνης, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, ενώ συναντάται και στη φύση.

    Ο μαθηματικός και καθηγητής Άντριαν Μπέτζαν του πανεπιστημίου Ντιουκ των ΗΠΑ, ο οποίος δημοσίευσε σχετική επιστημονική εργασία στο "International Journal of Design and Nature and Ecodynamics" (Διεθνές Περιοδικό Σχεδιασμού και Φύσης και Οικοδυναμικής), σύμφωνα με τη βρετανική "Independent", πιστεύει ότι βρήκε την αιτία για την γοητεία που ασκεί η συγκεκριμένη αναλογία.

    Όπως πιστεύει, η ενστικτώδης προτίμηση του ανθρώπου για σχήματα με αυτή την αναλογία, οφείλεται στο ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πιο εύκολο από κάθε άλλη αναλογία για το μάτι και τον εγκέφαλο του ανθρώπου να αποτυπώσουν μια εικόνα σε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειές της, κάτι που εξηγείται από την εξελικτική προϊστορία των προγόνων μας. Με άλλα λόγια, η χρυσή αναλογία είναι το πιο αποτελεσματικό σχήμα για το οπτικό "σκανάρισμα" από τον εγκέφαλό μας. Σύμφωνα με τον ερευνητή, χάρη στη χρυσή αναλογία, το μάτι μπορεί να συλλάβει περισσότερες πληροφορίες σε πολύ πιο σύντομο χρόνο (έως και πέντε φορές ταχύτερα).

    Ο Μπάτζαν έχει από το 1996 έχει εφεύρει έναν μαθηματικό νόμο, που ισχυρίζεται ότι περιγράφει πώς δημιουργούνται τα διάφορα σχέδια στη φύση, από τη ροή των υδάτων στα δέλτα των ποταμών μέχρι τις διακλαδώσεις των αεραγωγών στους πνεύμονες, με βάση μια ενιαία αρχή: την ολοένα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της κίνησης και της ροής του νερού, του αέρα, του αίματος, ακόμα και των ατόμων μέσα σε ένα πλήθος.

    Όπως υποστηρίζει, η όραση επίσης υπόκειται στον ίδιο νόμο της αυξημένης αποτελεσματικότητας, όσον αφορά την ταχύτερη ροή των πληροφοριών από τον έξω κόσμο στο μάτι μας και από εκεί στον εγκέφαλό μας. Και το κατ' εξοχήν σχήμα που βοηθά σε αυτό, όπως λέει, είναι η χρυσή αναλογία. Από βιολογική άποψη, ο "νόμος" αυτός ισχύει στα ζώα και σταδιακά τέθηκε σε εφαρμογή και στους προγόνους των ανθρώπων, όταν κυνηγούσαν ζώα και μάζευαν τροφές από το δάσος ή επέλεγαν συντρόφους.

    Κάπως έτσι, κατά τον Μπάτζαν, το μάτι ευχαριστιέται σήμερα ιδιαίτερα να βλέπει ένα οριζόντιο παραλληλόγραμμο στο οποίο η οριζόντια πλευρά είναι περίπου μιάμιση φορά μεγαλύτερη από την κάθετη και, γενικότερα, μια τέτοια αναλογία επεκράτησε στη ζωή και τον πολιτισμό των ανθρώπων, με συνέπεια, μεταξύ άλλων, πρόσωπα που αντανακλούν αυτή την αναλογία να είναι πιο ελκυστικά από τα άλλα.

    Είδηση: 31089

    [09] Αφγανιστάν: Παραμένουν οι ξένες δυνάμεις

    Τριτη, 22 12 2009 19:12

    Δεν υπάρχει διορία για την αποχώρηση των συμμαχικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν. Αιτία των επιλογών αυτών είναι η έλλειψη σιγουριάς για την επικράτηση κλίματος ασφάλειας και τη δυνατότητα των αφγανικών δυνάμεων να το εγγυηθούν.

    Περίπου 110.000 άτομα αριθμούν οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, εκ των οποίων οι 68.000 είναι Αμερικανοί. Πρόσφατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε την αποστολή 30.000 επιπλέον στρατιωτών στη χώρα, ενώ άλλες 7.000 στρατιώτες θα στείλουν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

    Όπως τόνισε ο κ. Ράσμουσεν: "Το πρώτο μήνυμα μου είναι προς τον αφγανικό λαό: γνωρίζω ότι κάποιοι αναρωτιούνται για πόσο διάστημα θα παραμείνουν στη χώρα οι διεθνείς δυνάμεις, και πιο συγκεκριμένα, ανησυχούν ότι θα φύγουν πολύ νωρίς. Ας μην υπάρχει αμφιβολία, η διεθνής κοινότητα θα σταθεί πλάι σας, θα σας προστατεύσει και θα σας βοηθήσει να ξαναχτίσετε την χώρα σας μέχρι να είστε έτοιμοι να σταθείτε στα πόδια σας μόνοι σας. Θα ξεκινήσουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη όταν και όπου είναι έτοιμοι. Η μετάβαση θα γίνει υπό όρους και όχι ημερολογιακά".

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ

    Είδηση: 31107


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 December 2009 - 17:52:06 UTC