Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φιλιππίνες: Δεκάδες αγνοούμενοι από σύγκρουση δύο πλοίων
  • [02] Οι αγορές της τελευταίας στιγμής
  • [03] Φονική επίθεση στο Πακιστάν
  • [04] Δύο αστυνομικοί τραυματίες σε σύγκρουση περιπολικών
  • [05] Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

    [01] Φιλιππίνες: Δεκάδες αγνοούμενοι από σύγκρουση δύο πλοίων

    Πεμπτη, 24 12 2009 08:47

    Είκοσι επτά άνθρωποι αγνοούνται μετά τη σύγκρουση, τη νύχτα της Τετάρτης, ενός επιβατηγού πλοίου και ενός αλιευτικού στον Κόλπο της Μανίλας, κατά τη διάρκεια της μεγάλης κίνησης λόγω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν 26 επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος του επιβατηγού Catalyn B. Τα αίτια της σύγκρουσης ερευνώνται.

    Η ακτοφυλακή αποδύθηκε σε επιχείρηση διάσωσης στην πολυσύχναστη θαλάσσια αυτή περιοχή, και μέσα σε πέντε ώρες διασώθηκαν 46 άνθρωποι.

    Νεότερες πληροφορίες της ακτοφυλακής ανέφεραν ότι στο -ξύλινο- επιβατικό σκάφος βρίσκονταν συνολικά 73 άνθρωποι.

    Το άλλο πλεούμενο, ένα αλιευτικό 369 τόνων, το Nathalia, υπέστη ζημιές αλλά δεν βυθίστηκε.

    Νωρίτερα, είχαν μεταδοθεί πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχαν ναυαγήσει και τα δύο πλοία, και εκτιμήσεις ότι ο αριθμός των αγνοούμενων ανερχόταν στους 37.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Many missing as Philippines ferry collides with boat

    Είδηση: 31144

    [02] Οι αγορές της τελευταίας στιγμής

    Πεμπτη, 24 12 2009 10:24

    Για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής σπεύδουν σήμερα οι καταναλωτές. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται από το πρωί στη Βαρβάκειο, αν και οι έμποροι διαπιστώνουν μειωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον σε σχέση με άλλες χρονιές. Σήμερα, τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 21:00 και τα εμπορικά καταστήματα έως τις 18:00. Αύριο, το Σάββατο και την Κυριακή, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί για τέσσερις ημέρες.

    Αυτή τη χρονιά, η πτώση των πωλήσεων αναγκάζει βιομηχανίες και σούπερ μάρκετ να παγώσουν ή και να μειώσουν τις τιμές στα τρόφιμα, και να ακολουθήσουν πολιτική προσφορών.

    Χτυπήματα κατά των καρτέλ και της ακρίβειας ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, με το παρατηρητήριο τιμών που τέθηκε ήδη σε λειτουργία, αλλά και τη δημιουργία Αντιμονοπωλιακής Επιτροπής αμέσως μετά τις γιορτές.

    Είδηση: 31151

    [03] Φονική επίθεση στο Πακιστάν

    Πεμπτη, 24 12 2009 10:59

    Το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων προκάλεσε το πρωί της Πέμπτης επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, ενώ άλλοι δέκα τραυματίστηκαν. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε καταυλισμό στρατιωτών, σε συνοικία όπου στεγάζονται κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρίες.

    "Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν. Πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας" δήλωσε ο Σαχιμπζάντα Μοχαμάντ Ανίς, ανώτατος διοικητικός αξιωματούχος.

    Ο απολογισμός επιβεβαιώθηκαν και από τον Μπασίρ Αχμεντ Μπιλούρ, μέλος της τοπικής κυβέρνησης, ο οποίος επισήμανε πως πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, χωρίς να διευκρινίσει αν ο καμικάζι επέβαινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο.

    Είδηση: 31152

    [04] Δύο αστυνομικοί τραυματίες σε σύγκρουση περιπολικών

    Πεμπτη, 24 12 2009 10:03

    Καραμπόλα τριών περιπολικών και ταξί, με δύο αστυνομικούς ελαφρά τραυματίες, σημειώθηκε στις 05.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ΙΧ αυτοκινήτου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος της Renault. Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας. Όπως διαπιστώθηκε, είχε δηλώσει ως κλεμμένο το αυτοκίνητό του, γι' αυτό και δεν σταμάτησε στον έλεγχο των αστυνομικών.

    Είδηση: 31148

    [05] Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

    Πεμπτη, 24 12 2009 08:25

    Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων, οι οποίοι έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό. Σήμερα, από τις 16:00 έως τις 21:00, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών δρόμων. Κανονικά θα διεξάγεται η κυκλοφορία και στις δύο σήραγγες Αρτεμισίου, ενώ στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, μετά το κλείσιμο των Τεμπών, η κίνηση διεξάγεται από τις τρεις εναλλακτικές οδούς με αργούς ρυθμούς και απαιτείται μεγάλη προσοχή.

    Εκτός λειτουργίας το τηλεφωνικό κέντρο κρατήσεων του ΟΣΕ

    Αυξημένα είναι τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων, με τους ταξιδιώτες να μπορούν να προμηθευτούν εισιτήριο ακόμη και αυθημερόν.

    Όσον αφορά στον ΟΣΕ, η κίνηση είναι αυξημένη καθώς πολλοί είναι εκείνοι που προτίμησαν φέτος να μετακινηθούν με τρένο σε προορισμούς προς τη βόρεια Ελλάδα, λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στα Τέμπη. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν εισητήρια για τα σημερινά δρομολόγια καθώς και για την επιστροφή την Κυριακή.

    Εκτός λειτουργίας βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο κράτησης θέσεων του ΟΣΕ 1110, λόγω λήξης της σύμβασης με τη διαχειρίστρια εταιρεία. Οι επιβάτες μπορούν να ενημερωθούν για τα δρομολόγια καλώντας το 210-52 98 829. Για να κλείσουν, όμως, θέση θα πρέπει να μεταβούν στους κεντρικούς σταθμούς.

    Αυξημένη κατά 12%, σε σχέση με πέρυσι, είναι η κίνηση στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος". Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 467 πτήσεις, 17 τσάρτερ, 3 έκτακτες.

    Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα γίνουν 391 πτήσεις, στις 26/12 420 πτήσεις, 8 τσάρτερ, 2 έκτακτες και στις 27/12 480 πτήσεις, 27 τσάρτερ, 8 έκτακτες.

    Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του πολίτη, με στόχο την ομαλή έξοδο των εκδρομέων και την ασφάλεια των μετακινήσεων, η Τροχαία έχει λάβει τα εξής μέτρα:

    Το βασικό εθνικό οδικό δίκτυο θα αστυνομεύεται σε τομείς ανά 20-30 χλμ. από περιπολικά οχήματα και μοτοσικλέτες.

    Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχει την κυκλοφορία κατά τις ώρες αιχμής.

    Η παρουσία του προσωπικού και των μέσων της Τροχαίας στο βασικό οδικό δίκτυο, θα είναι συνεχής.

    Έντονη τροχονομική παρουσία θα υπάρχει και στον αστικό ιστό κοντά σε εμπορικά κέντρα, σε εμπορευματικούς σταθμούς, σε σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς (ΟΣΕ) και όπου αλλού παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα πεζών και οχημάτων.

    Τροχονόμοι θα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια στα διόδια, κατά την έξοδο των ταξιδιωτών.

    Σε επιφυλακή θα βρίσκονται και μονάδες του ΕΚΑΒ, του Πυροσβεστικού Σώματος, των Νομαρχιών και της περιφέρειας προκειμένου να παρέχουν άμεση βοήθεια

    Σε ετοιμότητα έχει τεθεί και ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    Συγκροτούνται συνεργεία τροχονομικών ελέγχων για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνοι ελιγμοί, παραβίαση σηματοδοτών, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Η επιχειρησιακή δράση της αστυνομίας έχει εστιαστεί στην καταπολέμηση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Για αυτό το λόγο, συνεργεία της τροχαίας θα πραγματοποιούν ελέγχους σε 24ωρη βάση.

    Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο έχει εκπονηθεί με την ενίσχυση της Γενικής Διεύθυνσης Περιφέρειας, με προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν με τη διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα Τέμπη.

    Είδηση: 31143


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 December 2009 - 9:50:29 UTC