Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι κυβερνητικές προκλήσεις το 2010
  • [02] Περισσότερες αποδείξειςβ¦λιγότερος φόρος
  • [03] Ποινική δίωξη για τους πέντε αστυνομικούς
  • [04] Άλλαξε ο καιρός
  • [05] Τελευταίο αντίο στον Νίκο Κακαουνάκη
  • [06] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση
  • [07] Απόπειρα εισβολής στο σπίτι του σκιτσογράφου
  • [08] Αλλαγές στον τρόπο κατασκευής των οικοδομών
  • [09] Αναγκαστική προσγείωση λόγω... στολιδιού
  • [10] Χρονιά μεγάλων προκλήσεων το 2010
  • [11] Δίωξη κατά των αστυνομικών για βασανισμό
  • [12] Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων στην Ιταλία

    [01] Οι κυβερνητικές προκλήσεις το 2010

    Σαββατο, 02 01 2010 15:33

    Χρονιά μεγάλων προκλήσεων είναι για την Κυβέρνηση, το 2010. Ανάμεσα στα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, είναι η μείωση του ελλείμματος, το πρόγραμμα σταθερότητας, αλλά και οι δημόσιες δαπάνες. Το 2010, είναι όμως παράλληλα και εκλογική χρονιά, αφού το Φθινόπωρο, θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την αυτοδιοίκηση. Ριζικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να γίνει πιο αποτελεσματικός ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής.

    Στόχος του υπουργείου Οικονομικών να περικόψει το σημερινό αφορολόγητο κατά 30-40% και ζητά από τους φορολογούμενους να συλλέγουν αποδείξεις από αγορές αγαθών και υπηρεσιών εάν θέλουν να απολαμβάνουν μεγαλύτερο αφορολόγητο. Από το νέο σύστημα θα εξαιρούνται πιθανότατα οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και οι αγορές οχημάτων. Παράλληλα το υπουργείο σχεδιάζει την κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων και την επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας και του φόρου κληρονομιάς.

    Στο μεταξύ σε ισχύ αναμένεται να τεθεί και πάλι το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων, των τεκμηρίων διαβίωσης και του πόθεν έσχες . Οι παραπάνω αλλαγές είναι στο στάδιο της διαβούλευσης και αναμένεται να μορφοποιηθούν στα τέλη του επόμενου μήνα.

    Πρέπει, να είμαστε αισιόδοξοι, θα ξεπεραστεί και αυτός ο κάβος δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Τηλέμαχος Χυτήρης, τονίζοντας πως ο απλός λαός δεν θα πρέπει να σηκώσει όλα τα βάρη, καθώς έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης, για την οποίαν άλλοι φταίνε.

    Το φορολογικό σύστημα πρέπει ν΄ αλλάξει, να είναι δίκαιο και να έχει ως σταθερή αναφορά την προστασία των χαμηλών εισοδημάτων δήλωσε και ο Φώτης Κουβέλης.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ Είδηση: 31436

    [02] Περισσότερες αποδείξειςβ¦λιγότερος φόρος

    Σαββατο, 02 01 2010 11:27

    Στο μικροσκόπιο των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθεί το πρώτο δίμηνο του νέου έτους η ελληνική οικονομία, με το πρόγραμμα σταθερότητας να κυριαρχεί. Από την Παρασκευή μαζί με τον νέο χρόνο, άρχισε και η μάχη των αποδείξεων, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και για την αύξηση των δημόσιων εσόδων. Επιπλέον η συγκέντρωση των αποδείξεων από τις αγορές και τις δαπάνες θα συνδέεται άμεσα με το αφορολόγητο όριο των εισοδημάτων. Με την επαναφορά του μέτρου των αποδείξεων η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις απώλειες από τον ΦΠΑ που υπερβαίνουν τα 6,6 δις. ευρώ ετησίως!

    Από την Πρωτοχρονιά όλοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις ακόμη και από τα σούπερ μάρκετ για να απολαμβάνουν ολόκληρο το αφορολόγητο όριο και να περιορίζουν τη φορολογική τους επιβάρυνση. Οι πολίτες θα πρέπει στη συνέχεια να προσκομίζουν τις αποδείξεις από εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια, καφετέριες, ταβέρνες, γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς κ.ά. και η συνολική τους αξία θα προσμετράτε στον υπολογισμό των καθαρών εισοδημάτων. Το υπουργείο Οικονομικών επιστρέφει στο μέτρο των αποδείξεων για αγορές προϊόντων και παροχής υπηρεσιών με απώτερο στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Αλλαγές σε όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και παροχές

    Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιδότησης και μείωση παροχών προς τους ασφαλισμένους, φέρνει το νέο έτος. Οι αλλαγές, προβλέπονται από παλαιότερους νόμους, που είναι ήδη σε ισχύ και εφαρμόζονται σταδιακά. Στις 12 Ιανουαρίου, θα συνεχιστεί και ο διάλογος του Υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς φορείς, για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλισικό σύστημα.

    Αποδείξεις

    Με την αλλαγή του χρόνου δόθηκε το έναυσμα στους πολίτες ώστε να μαζεύουν όσες περισσότερες αποδείξεις μπορούν ώστε να δικαιούνται το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Οι αποδείξεις που θα συνυπολογίζει η εφορία και θα διαμορφώνει το τελικό αφορολόγητο όριο θα αφορούν σε αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών από:

    - Γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, λογιστές - φοροτέχνες, ψυχιάτρους, λογοθεραπευτές. - Εμπόρους ειδών ένδυσης και υπόδησης, επίπλων, οικιακών συσκευών και εξοπλισμού, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ποδηλάτων. - Συνεργεία αυτοκινήτων και δικύκλων. Κομμωτήρια, γυμναστήρια, ινστιτούτα αισθητικής, καθαριστήρια, βιβλιοπωλεία. - Καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, καντίνες, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης. - Ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα, ξενώνες. - Ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, αλουμινάδες, πλακάδες, πατωματζήδες κ.λπ. Στις ανωτέρω κατηγορίες αποδείξεων θα συμπεριληφθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, πρατηριούχοι υγρών καυσίμων, οι ταξιτζήδες και οι πωλητές αγροτικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

    Οι φορολογούμενοι σε καμία περίπτωση δεν θα χρειασθεί να πάνε με σακούλες αποδείξεων στις Εφορίες απλώς θα κληθούν να καταχωρίσουν στις ηλεκτρονικές φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν το 2011 αναλυτικά στοιχεία. Εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να ξεκινήσει καμπάνια από το υπουργείο Οικονομικών που θα συνιστά στους πολίτες να μαζεύουν αποδείξεις για όλες τις δαπάνες που πραγματοποιούν.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 31428

    [03] Ποινική δίωξη για τους πέντε αστυνομικούς

    Σαββατο, 02 01 2010 17:56

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βασανισμό και κατάχρηση εξουσίας, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των πέντε αστυνομικών του τμήματος Ακροπόλεως, μετά την αποκάλυψη για κακοποίηση αλλοδαπού κρατούμενου. Οι πέντε τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή. Ο Χιλιανός μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο σώμα και στα άκρα του και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

    Εντονη η αντίδραση του Μ. Χρυσοχοϊδη

    Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες κάθε ένστολο εργαζόμενο, αλλά και κάθε συνάνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό που κατοικεί στην χώρα μας. Η κατάχρηση εξουσίας, τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι δείγματα βαρβαρότητας

    Την υπόθεση αρχικά ερεύνησε η Διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ με εντολή του αρχηγού της Λευτέρη Οικονόμου και καταλόγισε ευθύνες στους αστυνομικούς.

    Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για το νέο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας, ο οποίος σε δήλωση του τονίζει:

    "Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες κάθε ένστολο εργαζόμενο, αλλά και κάθε συνάνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό που κατοικεί στην χώρα μας. Η κατάχρηση εξουσίας, τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι δείγματα βαρβαρότητας."

    Το χρονικό της υπόθεσης

    Το περιστατικό σημειώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος Ακροπόλεως.

    Ο Χιλιανός κρατούμενος, που είχε συλληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου για παράβαση του νόμου περί όπλων, ζητά επίμονα από τους αστυνομικούς να του επιτρέψουν να τηλεφωνήσει, καθώς το καρτοτηλέφωνο στο κρατητήριο ήταν εκτός λειτουργίας.

    Ο σκοπός τον εξύβρισε, τον χτύπησε σε διάφορα σημεία, εκείνος τελικά τον απώθησε και τον ρώτησε γιατί με χτυπάς, μετά πήγε κι ο δεύτερος ειδικός φρουρός κι άρχισαν κι οι δύο να χτυπάνε τον αλλοδαπό.

    Ο κρατούμενος, με σοβαρά τραύματα στα άκρα και το σώμα του μεταφέρεται στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Παράλληλα, συλλαμβάνονται πέντε αστυνομικοί του τμήματος.

    Ο 30χρονος Χιλιανός ήταν κρατούμενος καθώς δεν είχε άδεια παραμονής, την περασμένη Πέμπτη όμως σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία καθώς φέρεται να προσπάθησε να αποδράσει.

    Στο πλαίσιο της προανάκρισης όμως, διερευνάται το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να κατασκεύασαν την κατηγορία της απόδρασης, ώστε να καλύψουν τις πράξεις τους.

    Ο υπαστυνόμος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού, παρέλειψε όμως να διερευνήσει την υπόθεση στο εύρος της, με αποτέλεσμα να μην κατηγορηθούν αρχικά οι υπαίτιοι αστυνομικοί.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατηγορίες που αναγράφονται στην δικογραφία είναι σε βαθμό κακουργήματος.

    Πηγή: ΝΕΤ Σχετικά άρθρα: Δίωξη κατά των αστυνομικών για βασανισμό Είδηση: 31439

    [04] Άλλαξε ο καιρός

    Σαββατο, 02 01 2010 12:00

    Άλλαξε ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας που γίνεται ιδιαίτερα αισθητή μετά την πολύ υψηλή των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με τα αρχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή είχαμε την πιο θερμή Πρωτοχρονιά των τελευταίων 112 ετών. Ο υδράργυρος έφτασε στη Φιλαδέλφεια τους 21,6 βαθμούς, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης τους 30, γεγονός που έκανε πολλούς να σπεύσουν στις παραλίες. Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση για να ξανανέβει τα Θεοφάνεια στους 20 βαθμούς κελσίου. Οι συνεχόμενοι δυνατοί νοτιάδες φούσκωσαν τη θάλασσα στη Μπούκα Αιτωλοακαρνανίας με αποτέλεσμα τη νύχτα τα νερά να μπουν μεσα στο χωριό. Πλημμυρισαν σπίτια και καταστήματα.

    Η πιο ζεστή Πρωτοχρονιά από τότε που υπάρχουν αρχεία καταγραφής της θερμοκρασίας, δηλαδή τα τελευταία 112 χρόνια ήταν την Παρασκευή στην Πρωτεύουσα. Ο σταθμός στη Νέα Φιλαδέλφεια έδειξε 21,6 βαθμούς κελσίου ενώ η μέση τιμή για την εποχή είναι μόλις 13 βαθμοί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμή που έχει καταγραφεί για όλο το Γενάρη.

    Η αφύσικη ζέστη από Σάββατο 2 Ιανουαρίου υποχωρεί. Μάλιστα η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα σημειώσει κάθετη πτώση. Αν τη Δευτέρα θα χρειαστούμε σκούφους και γάντια, χθες Παρασκευή οι παραλίες στην Κρήτη γέμισαν. Το θερμόμετρο έδειξε 29,8 βαθμούς κελσίου , τη μεγαλύτερη θερμοκρασία των τελευταίων 60 ετών. Ακόμη κι όσοι δεν κατάφεραν να πάνε για μπάνιο, ανέσυραν από τις ντουλάπες τα κοντομάνικα και έκαναν τις δουλειές τους στο κέντρο του Ηρακλείου.

    Κυριακή 3/1/2010

    Αττική

    Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Άνεμοι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

    Δευτέρα 4/1/2010 Καιρός

    Στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, στα βορειοδυτικά, και πιθανώς αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές, πιθανώς καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωί παγετός στα ηπειρωτικά.

    ΤΡΙΤΗ 5/1/2010

    Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πιθανώς σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες βροχές. Άνεμοι δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά ασθενείς και γρήγορα νότιοι 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

    ΤΕΤΑΡΤΗ 6/1/2010 (Θεοφάνεια)

    Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με βροχές στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Άνεμοι νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση στα δυτικά. Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

    ΠΕΜΠΤΗ 7/1/2010

    Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Άνεμοι, νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

    Είδηση: 31429

    [05] Τελευταίο αντίο στον Νίκο Κακαουνάκη

    Σαββατο, 02 01 2010 17:19

    Με μπαλωθιές, ριζιτικα τραγούδια και μαντινάδες , είπαν το τελευταίο αντίο στο Νίκο Κακαουνάκη συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και πολλοί συνάδελφοι στη γενέτειρα του το Καστέλι Χανίων. Αίσθηση έχουν προκαλέσει ωστόσο, τα ερωτήματα που διατυπώνονται από την οικογένεια, σχετικά με την τακτική που ακολουθήθηκε από τους γιατρούς στις χειρουργικές επεμβάσεις σε επιστολή της στην εφημερίδα που ο ίδιος δημιούργησε " Στο Καρφί", και στα ΝΕΑ.

    "Η μόνη του ατυχία είναι ότι τους εμπιστεύτηκε"

    Με αυτόν το τίτλο η οικογένεια του Νίκου Κακαουνάκη δημοσιεύει στην εφημερίδα "Το Καρφί" που ο ίδιος δημιούργησε, μια επιστολή με την οποία κατηγορεί με μεγάλη ευθύτητα τους γιατρούς του νοσοκομείου Ευαγγελισμός

    "Ο Νίκος έδωσε την τελευταία μάχη και την έχασε . Αιτία; Μια επέμβαση ρουτίνας όπως τον διαβεβαίωναν οι γιατροί του στον Ευαγγελισμό. Και από εκεί ξεκίνησε η περιπέτειά του. Την απλή επέμβαση ρουτίνας ακολούθησαν τρία χειρουργεία σε 15 ημέρες με λανθασμένες εκτιμήσεις και ατυχείς χειρουργικούς χειρισμούς. Με παραπληροφόρηση στην οικογένειά του και διαβεβαίωση ότι όλα πάνε καλά. Με υπεροψία και άρνηση συνεργασίας, με απρεπή συμπεριφορά για να μην εμφανιστούν τα λάθη, για να μην πάρουν την ευθύνη.

    Και έκαναν την απρέπεια παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας και το ιατρικό απόρρητο να δημοσιοποιήσουν ιατρικά στοιχεία στα οποία είχαν πρόσβαση μόνο επειδή εκείνος τους εμπιστεύτηκε τη ζωή του.

    Δεν θα κατηγορούσαμε κανέναν για ένα ιατρικό λάθος. Πιστεύουμε όμως ότι ο τρόπος που χρησιμοποίησαν για να το καλύψουν ήταν εγκληματικός και στοίχισε μια ζωή.

    Όλα αυτά δεν θα γυρίσουν τον Νίκο πίσω.

    Όμως εμείς πιστεύουμε ότι έχουμε υποχρέωση σε εκείνον να τα γράψουμε σήμερα. Γιατί κάποιοι γιατροί είχαν την απρέπεια να δηλώσουν " ο Κακαουνάκης ήταν άτυχος" ενώ η μόνη του ατυχία είναι ότι τους εμπιστεύτηκε.

    Αυτά αναφέρει σε γενικές γραμμές η επιστολή της οικογένειας του ενώ δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός .

    Ωστόσο, ο διοικητής Γιάννης Μυλωνάκης έχει ζητήσει από την Πέμπτη τον ιατρικό φάκελο και θα συγκαλέσει την Δευτέρα ιατρικό συμβούλιο ώστε να αποφασιστεί για το αν υπάρχουν όντως λάθη και αστοχίες από την πλευρά των γιατρών ώστε να διαταχθεί ΕΔΕ .

    Πηγή: ΝΕΤ Σχετικά άρθρα: Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης Είδηση: 31438

    [06] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση

    Σαββατο, 02 01 2010 10:53

    Τουλάχιστον 95 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στη βομβιστική επίθεση με στόχο το κοινό που παρακολουθούσε αγώνα βόλεϊ σε χωριό στην Επαρχία του Βορειοδυτικού Συνόρου. Ανάμεσα στα θύματα εκφράζονται φόβοι ότι είναι πολλά παιδιά. Στην επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στο χωριό Σαχ Χασάν Χαν, περίπου 30 χλμ. από την πόλη Λάκι Μαρουάτ, τραυματίστηκαν άλλοι 100 άνθρωποι. Ο Μοχάμαντ Αγιούμπ Χαν, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή, δήλωσε ότι ο βομβιστής πυροδότησε το γεμάτο εκρηκτικά όχημα που οδηγούσε κοντά στο γήπεδο όπου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

    Η εφημερίδα The Nation (Λαχόρη) ανέφερε το πρωί του Σαββάτου ότι ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε -τουλάχιστον- 95 ανθρώπους. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας κατηγόρησαν για την ενέργεια "ισλαμιστές εξτρεμιστές".

    Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. Κάτοικοι της πόλης Λάκι Μαρουάτ εκτίμησαν ότι η βομβιστική επίθεση ενδέχεται να αποτελεί αντίποινα για τις προσπάθειες εκδίωξης των Ταλιμπάν από την περιοχή που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα. Τουλάχιστον οκτώ κατοικίες και τρία καταστήματα κυριολεκτικά κατεδαφίστηκαν από την έκρηξη.

    Η περιοχή βρίσκονται κοντά στο Νότιο Ουαζιριστάν, την ημιαυτόνομη ζώνη των φυλών όπου άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και παραστρατιωτικών σωμάτων διεξάγουν μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον εξτρεμιστών από τα μέσα Οκτωβρίου. Το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει ότι στις επιχειρήσεις αυτές έχουν βρει το θάνατο "τουλάχιστον 600 εξτρεμιστές".

    Σε "εξτρεμιστές" αποδίδονται όμως από τις αρχές και οι συχνές επιθέσεις εναντίον πολιτικών, κυβερνητικών και στρατιωτικών στόχων τις τελευταίες 10 εβδομάδες, με επίσης περίπου 600 θύματα.

    Εν τω μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε την Παρασκευή την επίθεση αυτοκτονίας. Η Κλίντον είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη στο Πακιστάν το οποίο "αντιμετωπίζει την τρομοκρατία" εντός των συνόρων του. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν σθεναρά τη σημερινή [χθεσινή] τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων στο Πακιστάν, και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ολόκληρο το λαό του Πακιστάν", ανέφερε η Κλίντον σε ανακοινωθέν της. "Ο λαός του Πακιστάν έχει δει τους τρομοκράτες να στοχοποιούν σχολεία, αγορές, τζαμιά, και τώρα έναν αγώνα βόλεϊ", σημείωσε η Κλίντον. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να συμπαραστέκονται στο λαό του Πακιστάν στις προσπάθειές του να καθορίσει μόνος το μέλλον του, ελεύθερος από το φόβο και τον εκφοβισμό".

    Ομπάμα: "Πολεμάμε ένα δίκτυο μίσους και βίας"

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε σήμερα, για πρώτη φορά, την Αλ-Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου για την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης του αεροσκάφους της DELTA από τον νεαρό νιγηριανό, τα Χριστούγεννα. Ο Ομπάμα δήλωσε ότι θεωρεί υπεύθυνη για την απόπειρα της επίθεσης την τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Κάιντα, συμπληρώνοντας ότι οι ΗΠΑ πολεμούν "ένα ευρύτατο δίκτυο μίσους και βίας". Σε αυτό μπορεί να ενταχθεί και η χθεσινή επίθεση στο Πακιστάν, στη διάρκεια αγώνα βόλει, κατά την οποία σκοτώθηκαν 95 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 100.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Σχετικό άρθρο: Πρωτοχρονιάτικο μακελειό στο Πακιστάν Είδηση: 31426

    [07] Απόπειρα εισβολής στο σπίτι του σκιτσογράφου

    Σαββατο, 02 01 2010 12:20

    Ένας 28χρονος Σομαλός επιχείρησε να εισβάλει στο σπίτι του Δανού σκιτσογράφου, που έγινε γνωστός παγκοσμίως όταν πριν από μερικά χρόνια δημοσιοποίησε σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τον ισλαμικό κόσμο. Ο Σομαλός, ο οποίος τραυματίστηκε από την αστυνομία, συνδέεται με την σομαλική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ και με την ΑΛ Κάιντα.

    Στην πόρτα του σπιτιού του σκιτσογράφου είχε φτάσει ο 28χρονος Σομαλός, που, σύμφωνα με την αστυνομία συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ. Κρατώντας ένας τσεκούρι κι ένα μαχαίρι προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι του Κουρτ Βέστεργκααρντ...όμως έγινε αντιληπτός και ο σκιτσογράφος, που βρισκόταν στο σπίτι με την 5χρονη εγγονή του, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

    "Χτύπησε ο συναγερμός από αυτήν την διεύθυνση χθες το απόγευμα και ήρθαμε με μεγάλη δύναμη. Όταν είδαμε τον ύποπτο, απομακρύνθηκε. Ύστερα επιτέθηκε στο περιπολικό, το έκανε μάλιστα με τέτοιο τρόπο που οι αστυνομικοί χρειάστηκε να τον πυροβολήσουν". Ο ύποπτος κρατούσε ένα τσεκούρι κι ένα μαχαίρι και τα χρησιμοποίησε κατά της αστυνομίας.

    Όπως επίσης είπαν οι αστυνομικοί ο 28χρονος Σομαλός φώναζε ότι ήθελε να σκοτώσει τον σκιτσογράφο, ο οποίος έντρομος, πήρε την εγγονή του και κατέφυγε σε ειδικό χώρο ασφάλειας...μέσα στο σπίτι του. Τα σκίτσα του 75χρονου Βέστεργκααρντ, με τον Προφήτη Μωάμεθ το 2005, είχαν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον μουσουλμανικό κόσμο....καθώς θεωρήθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ. Ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν επικηρύξει τον Βέστεργκααρντ αντί 1 εκατομμυρίου δολαρίων... Είδηση: 31432

    [08] Αλλαγές στον τρόπο κατασκευής των οικοδομών

    Σαββατο, 02 01 2010 15:53

    Αλλαγές στον τρόπο κατασκευής και ελέγχου των νέων οικοδομών, θα πραγματοποιηθούν με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010. Στο ίδιο διάστημα αναμένονται νέες ρυθμίσεις, για την δόμηση στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.

    Με τον αυστηρότερο έλεγχο όλων των νέων κατασκευών στις καμένες περιοχές της βορειανατολικής Αττικής που προβλέπεται από νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, ανοίγει ο κύκλος των νέων ρυθμίσεων στο χώρο της οικοδομής. Με το νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για οποίο ολοκληρώνεται μέσα στον Ιανουάριο η δημόσια διαβούλευση έρχονται οι επόμενες αλλαγές . Προβλέπεται μελέτη ενεργειακής απόδοσης για όλα τα νέα κτήρια, θεσπίζεται ως υποχρεωτική η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα στις καινούργιες κατασκευές και έλεγχος από ενεργειακούς επιθεωρητές μετά την αποπεράτωσή τους. Υποχρεωτικά θα είναι τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και στο κέλυφος των νέων κτηρίων. Ο κύκλος όμως των αλλαγών έχει και συνέχεια. Επίσης μέσα στην άνοιξη αναμένεται να δοθεί για διαβούλευση και το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις παράκτιες περιοχές και τα νησιά. Με αυτήν τη ρύθμιση θα προσδιοριστούν νέοι όροι και προϋποθέσεις για τη δόμηση σε όλες τις παραλιακές ζώνες της χώρας. Είδηση: 31437

    [09] Αναγκαστική προσγείωση λόγω... στολιδιού

    Σαββατο, 02 01 2010 10:56

    Αεροσκάφος της αμερικανικής εταιρείας Northwest Airlines - η οποία έγινε στόχος αποτυχημένης τρομοκρατικής επίθεσης τα Χριστούγεννα - πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση το πρωί του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου, όταν εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο που, όπως αποδείχτηκε, ήταν ένα... χριστουγεννιάτικο στολίδι. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε την πτήση NW2364 από το Ντιτρόιτ στο Ορλάντο και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Νάσβιλ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

    Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Delta (έχει συγχωνευτεί με την Northwest) δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Ορλάντο Σεντινέλ, ότι "βρέθηκε ένα ύποπτο αντικείμενο και ο κυβερνήτης αποφάσισε να προσγειωθεί στο Νάσβιλ". Παραδέχτηκε όμως ότι το "ύποπτο αντικείμενο" δεν ήταν παρά ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 31427

    [10] Χρονιά μεγάλων προκλήσεων το 2010

    Σαββατο, 02 01 2010 18:15

    Χρονιά μεγάλων προκλήσεων είναι για την Κυβέρνηση, το 2010. Ανάμεσα στα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, είναι η μείωση του ελλείμματος, το πρόγραμμα σταθερότητας, που η χώρα μας θα πρέπει να καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τις 15 Ιανουαρίου, αλλά και ο εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών. Υπό το άγρυπνο βλέμμα των Βρυξελλών ο Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει να διανύσει μπροστά του, έναν πραγματικό μαραθώνιο.

    Μαραθώνιος για την ελληνική οικονομία

    Αγώνας δρόμου, για την ελληνική οικονομία με πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες.

    Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, θα πρέπει η χώρα μας να έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 3ετές πρόγραμμα ανάπτυξης και σταθερότητας. Υπό το άγρυπνο βλέμμα των Βρυξελλών που ζητούν μείωση του χρέους, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει να διανύσει ένα μαραθώνιο, για

    μεγαλύτερη μείωση δαπανών

    δυναμική προώθηση των μεταρρυθμίσεων και

    αύξηση των εσόδων

    Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου μπαίνει ο πλούτος που φοροδιαφεύγει, ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο.

    Από την τσιμπίδα του Πόθεν Έσχες δεν θα ξεφύγουν όσοι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το επίπεδο διαβίωσής τους.

    Στο στόχαστρο των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν και οι μεγαλοϊδιοκτήτες που αγόρασαν πριν από 2 χρόνια ακίνητο σε 26 περιοχές όπως

    Στη Μύκονο, Στην Ύδρα, Στις Σπέτσες, Στην Κηφισιά, Στη Βουλιαγμένη, Στο Διόνυσο, Στο Πανόραμα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας με αντικειμενική αξία άνω των 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

    Στο νέο έντυπο Ε1 θα καταγράφονται και στη συνέχεια θα ελέγχονται:

    *οι κατοικίες, εξοχικά, οικόπεδα *αγορά και συντήρηση αυτοκινήτων, δικύκλων *οι αγορές με πιστωτικές κάρτες *οι καταθέσεις στις τράπεζες *δωρεές - γονικές παροχές *ενοίκια, ασφάλιστρα ζωής *δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία *δαπάνες διαβίωσης,(κομμωτήρια, γυμναστήρια,κολυμβητήρια,εστιατόρια) και *δαπάνες σε βοηθητικό προσωπικό

    Με την επαναφορά του μέτρου των αποδείξεων και την σύνδεσή τους με το αφορολόγητο, η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις απώλειες από τον ΦΠΑ που υπερβαίνουν τα 6,6 δις. ευρώ ετησίως.

    Αποδείξεις που δικαιολογούνται θα είναι μεταξύ άλλων και από :

    Σούπερ Μάρκετ

    Γιατρούς και

    δικηγόρους

    Το μεγάλο στοίχημα είναι να αποδώσουν οι σαρωτικοί έλεγχοι κατά της φοροδιαφυγής. Ήδη, έχουν εντοπιστεί χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν αποδίδουν Φόρο προστιθέμενης αξίας, εμφανίζουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα στην εφορία, ζουν σε πολυτελείς κατοικίες και οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα.

    Διασταυρώσεις και δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνονται συχνά σε πολλές κατηγορίες επαγγελματιών. Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπονται εξοντωτικά πρόστιμα και υπέρογκοι φόροι σε όσους αποκρύπτουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

    Πηγή: ΝΕΤ Σχετικά άρθρα: Περισσότερες αποδείξεις...λιγότερος φόρος Είδηση: 31440

    [11] Δίωξη κατά των αστυνομικών για βασανισμό

    Σαββατο, 02 01 2010 10:32

    Για βασανιστήρια και κατάχρηση εξουσίας συνελήφθησαν υπαστυνόμος -αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Ακρόπολης- τρεις ειδικοί φρουροί και ένας ακόμη αστυφύλακας για την άγρια κακοποίηση 30χρονου Χιλιανού κρατουμένου, προχθές το μεσημέρι στο Α.Τ. Ακρόπολης. Οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν από άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι διενήργησαν έρευνα με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, εκτός από τον βασανισμό του κρατουμένου για ασήμαντο λόγο, προκειμένου να συγκαλύψουν τις πράξεις τους, συνέταξαν και δικογραφία με την ψευδή κατηγορία ότι ο 30χρονος επιχείρησε να αποδράσει.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, υποστράτηγος, Ν. Σερέτης, τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν ως εξής:

    Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου, επελήφθη της υπόθεσης και διενήργησε προανάκριση, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι υπαίτιοι πρόκλησης σωματικών βλαβών σε αλλοδαπό κρατούμενο (υπήκοο Χιλής), ο οποίος χθες το πρωί μεταφέρθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης στο Γ.Κ.Ν. Αθηνών, όπου νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στον κορμό και τα άκρα του.

    Κατόπιν αυτού, κλιμάκιο Αστυνομικών, μετέβησαν αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης και στο Γ.Κ.Ν. Αθηνών, προκειμένου να διερευνήσουν την όλη υπόθεση.

    Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προανάκρισης, προέκυψε ότι ο αλλοδαπός κρατούμενος, τις μεσημβρινές ώρες της 31/12/2009, διαμαρτυρήθηκε επανειλημμένα (στη γλώσσα του και με χειρονομίες) στον σκοπό κρατητηρίου να τον διευκολύνει να τηλεφωνήσει καθόσον το καρτοτηλέφωνο, που βρίσκονταν εκεί, δεν λειτουργούσε. Ο σκοπός τον εξύβρισε, εισήλθε στο κρατητήριο, τον κτύπησε με το χέρι του στο πρόσωπο δύο φορές και τον οδήγησε σε χώρο εξωτερικά του κρατητηρίου. Εκεί άρχισε να τον κτυπά σε διάφορα σημεία του σώματός του και τότε αυτός τον απώθησε σπρώχνοντας τον στον τοίχο και τον ακινητοποίησε ρωτώντας τον παράλληλα για ποιόν λόγο τον κτυπά.

    Βλέποντας αυτό, άλλος Ειδικός Φρουρός έσπευσε σε βοήθεια του συναδέλφου του και από κοινού άσκησαν σωματική βία στον αλλοδαπό με επανειλημμένα κτυπήματα εναντίον του, με χέρια, πόδια και ελαστική αστυνομική ράβδο (κλόμπ) προκαλώντας του σωματικές βλάβες. Παρόντες στις αξιόποινες πράξεις των δύο (2) Ειδικών Φρουρών ήταν ακόμη, ένας (1) Ειδικός Φρουρός, και ένας (1) Αστυφύλακας, οι οποίοι βρίσκονταν στο χώρο που τελούνταν οι προαναφερόμενες πράξεις. Οι συγκεκριμένοι, οι οποίοι συνελήφθησαν, δεν άσκησαν σωματική βία στον αλλοδαπό, αλλά δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για την αποτροπή, ούτε ανέφεραν σχετικά στους προϊσταμένους τους.

    Ο συλληφθείς αξιωματικός (υπαστυνόμος Β΄) σχημάτισε δικογραφία (η οποία υποβλήθηκε την 01-01-2010 στον αρμόδιο Εισαγγελέα) σε βάρος του αλλοδαπού κρατουμένου για αντίσταση (167 Π.Κ.), απόπειρα απόδρασης κρατουμένου (173 Π.Κ.), σωματική βλάβη (308 Π.Κ.) και εξύβριση (361 Π.Κ.), παραλείποντας να διερευνήσει την υπόθεση σε όλο το εύρος της, με αποτέλεσμα να μην κατηγορηθούν αρχικά οι υπαίτιοι αστυνομικοί, που προκάλεσαν στον αλλοδαπό σωματικές βλάβες.

    Οι συλληφθέντες Αστυνομικοί και Ειδικοί Φρουροί με την δικογραφία που σχηματίστηκε, οδηγήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε σε βάρος των προαναφερόμενων συλληφθέντων Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα, για τα οποία απειλείται η ποινή της απόταξης.

    Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

    * ένας Υπαστυνόμος Β΄, ηλικίας 24 ετών, για κατάχρηση εξουσίας.

    * δύο Ειδικοί Φρουροί, 28 και 27 ετών για βασανιστήρια σε βάρος κρατουμένου και

    * ένας Αστυφύλακας και ένας Ειδικός Φρουρός, 23 και 27 ετών αντίστοιχα, για απλή συνέργεια σε βασανιστήρια, πράξεις που έλαβαν χώρα τις μεσημβρινές ώρες της 31-12-2009 εντός του Αστυνομικού Τμήματος Ακρόπολης.

    Δήλωση Μ. Χρυσοχοϊδη

    "Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ένας αλλοδαπός κρατούμενος στο Τμήμα Ακρόπολης μετατράπηκε σε σάκο του μποξ από μερικούς απάνθρωπους και ασυνείδητους αστυνομικούς. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, αφού βασανίστηκε και ξυλοκοπήθηκε, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται τραυματισμένος.

    Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτες κάθε ένστολο εργαζόμενο, αλλά και κάθε συνάνθρωπο, Έλληνα ή αλλοδαπό, που κατοικεί στην χώρα μας. Η κατάχρηση εξουσίας, τα βασανιστήρια και ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι δείγματα βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που προσβάλλει ευθέως τις αρχές του κράτους δικαίου, τη δημοκρατία, τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας, υπονομεύοντας την προσπάθειά μας να συνυπάρχουμε ειρηνικά, με κατανόηση και ανθρωπιά. Όποιος θεωρεί ότι δεν δεσμεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, όχι μόνο δεν έχει θέση στην Αστυνομία και στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά θα λογοδοτεί και θα τιμωρείται παραδειγματικά. Παραδειγματικά θα τιμωρηθούν και οι υπαίτιοι του συγκεκριμένου περιστατικού.

    Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύουμε τον πολίτη αποτελεσματικά, προτάσσοντας τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την επίδειξη ευθύνης και επαγγελματισμού απέναντι στην ανομία, στην αυθαιρεσία και στη βία, απ΄όπου αυτή και αν προέρχεται. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στην αποστολή μας να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τις ελευθερίες κάθε συνανθρώπου μας".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31425

    [12] Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων στην Ιταλία

    Σαββατο, 02 01 2010 19:03

    Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων σήμερα στις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις. Στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Νάπολη, τη Μπολόνια και τη Βενετία, τα καταστήματα άνοιξαν με μειωμένες τιμές μέχρι και 50%. Παρά το τσουχτερό κρύο των ημερών αυτών , ο εμπορικός σύλλογος Confesercenti είναι αισιόδοξος προβλέποντας ότι οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα 8,2 δις ευρώ. Ήδη, η προσέλευση των καταναλωτών στις εμπορικές οδούς του ιστορικού κέντρου της Ρώμης- όπως στη Via Frattina, Via della Croce και Via Condotti είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

    Που θα "επενδύσουν" οι Ιταλοί

    Όπως εκτιμάται, το 80% των χρημάτων που θα ξοδευτούν τις ημέρες των εκπτώσεων (6,5 δισεκατομμύρια ευρώ) θα «επενδυθούν» σε αγορές υποδημάτων και ρούχων.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εμπορικού συλλόγου Confesercenti, κάθε οικογένεια θα διαθέσει 340 ευρώ, εκ των οποίων, 270 για καινούρια παλτά, πουλόβερ, παπούτσια, πουκάμισα και άλλα ρούχα.

    Το 24% των Ιταλών θα προτιμήσει τα καταστήματα των κεντρικών οδών των μεγάλων πόλεων, το 20% τα εμπορικά κέντρα και οι υπόλοιποι θα διαλέξουν ανάλογα με τις προσφορές και την ποιότητα του εμπορεύματος.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 31441


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 2 January 2010 - 17:51:33 UTC