Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύλληψη 26χρονου για τρομοκρατικές πράξεις
  • [02] Σε ύφεση ο ιός
  • [03] Χειμώνας έστω και με καθυστέρηση

    [01] Σύλληψη 26χρονου για τρομοκρατικές πράξεις

    Τριτη, 05 01 2010 17:44

    Ένας 26χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στις 31 Δεκεμβρίου, συνελήφθη στην Αθήνα και οδηγήθηκε στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 26χρονος εμπλέκεται στην υπόθεση μετά την ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του που βρέθηκαν στη γιάφκα του Χαλανδρίου. Ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου όπου έδινε το «παρών» το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα επειδή είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2006 για τα επεισόδια κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στο κέντρο της Αθήνας και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

    Οι ανακοινώσεις Υπ. προστασία του πολίτη & ΕΛ.ΑΣ.

    Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις Τύπου του "Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη" και του Αρχηγείου της "Ελληνικής Αστυνομίας", "Στις 16:30 της 5ης 1ου του 2010, συνελήφθη στην Αθήνα, από Αστυνομικούς της "{Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας", 26χρονος ημεδαπός, βάσει εντάλματος σύλληψης, κατηγορούμενος για τρομοκρατικές πράξεις όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 187-Α του Ποινικού Κώδικα και περιέχονται αναλυτικά στο ένταλμα συλλήψεως του ως μέλους ιεραρχικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-105,8 / ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31570

    [02] Σε ύφεση ο ιός

    Τριτη, 05 01 2010 15:34

    Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νέα γρίπη στη χώρα μας ανάμεσα τους και μία γυναίκα 41 ετών που ήταν κατά τα άλλα υγιείς. Το πανδημικό κύμα βρίσκεται σε ύφεση ωστόσο νέο κύμα περιμένουν οι γιατροί τον Φεβρουάριο. Ο ΠΟΥ συνεχίζει να συνιστά τον εμβολιασμό κατά του ιού H1N1 της νέας γρίπης, ανακοίνωσε η διευθύντριά του, Μάργκαρετ Τσαν, η οποία εμβολιάστηκε και η ίδια στα τέλη του 2009.

    "Συνεχίζουμε να συνιστούμε τον εμβολιασμό", δήλωσε η Φαντέλα Σαΐμπ, εκπρόσωπος του ΠΟΥ, στο τέλος μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη. Η Τσαν είχε παραδεχθεί στις 29 Δεκεμβρίου ενώπιον των δημοσιογράφων ότι δεν είχε ακόμη εμβολιαστεί, επισημαίνοντας ότι επέστρεφε από διακοπές. Εμβολιάστηκε την επομένη, διευκρίνισε η Σαΐμπ. Πολλές δυτικές χώρες έχουν ξεκινήσει εκστρατείες εμβολιασμού εδώ και δύο μήνες, όμως ο αριθμός των εθελοντών για εμβολιασμό ήταν σε πολλές περιπτώσεις μικρότερος απ' ό,τι προβλεπόταν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικά πλεονάσματα εμβολίων.

    "Ήταν καθήκον μας να προειδοποιήσουμε τον κόσμο", υπογράμμισε η Σαΐμπ, απορρίπτοντας τις επικρίσεις ότι ο ΠΟΥ προέβαλε υπερβολικά την απειλή της νέας γρίπης. Υπενθύμισε πως οι χώρες "επιλέγουν οι ίδιες" τον τρόπο που θα απαντήσουν στην πανδημία κάνοντας παραγγελίες στις φαρμακευτικές εταιρείες. "Ο αριθμός των χωρών που έχουν πληγεί από την πανδημική γρίπη συνεχίζει να αυξάνεται", προειδοποίησε η Σαΐμπ υπογραμμίζοντας πως πλήττει "208 χώρες και εδάφη". "Πρέπει να παραμείνουμε σε ετοιμότητα", πρόσθεσε. "Οι χώρες του βορείου ημισφαιρίου βρίσκονται στη μέση του χειμώνα".

    Γαλλία

    Το Παρίσι αλλάζει στρατηγική έναντι της νέας γρίπης και μειώνει στο μισό τις παραγγελίες εμβολίων κατά του ιού H1N1.

    Η γαλλική κυβέρνηση ακύρωσε την παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά της νέας γρίπης που προκαλείται από τον ιό H1N1, επιδιώκοντας να απαντήσει στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι οι παραγγελίες των εμβολίων ήταν μια δαπανηρή υπερβολή και λαμβάνοντας υπόψη την ηπιότερη εκδήλωση της πανδημίας.

    Η γαλλίδα υπουργός Υγείας Ροζλίν Μπασελό ανακοίνωσε χθες το βράδυ την ακύρωση συμβολαίων για περισσότερες από τις μισές από τις 94 εκατομμύρια δόσεις που παραγγέλθηκαν το καλοκαίρι, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε τον κόσμο σε κατάσταση πανδημίας.

    Πρόκειται για μια αλλαγή στρατηγικής εξαιτίας τριών διαπιστώσεων: από τα τέλη Νοεμβρίου, οι διεθνείς υγειονομικές αρχές συνιστούν μόνο μία ένεση, ενώ οι αρχικές προβλέψεις ήταν ότι θα χρειάζονταν δύο ενέσεις για κάθε πρόσωπο· η πανδημία αποδείχθηκε λιγότερο φονική απ' ό,τι έκφράζονταν φόβοι ότι θα ήταν· μόνο 5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα στη Γαλλία.

    Οι παραγγελίες 50 εκατομμυρίων δόσεων ακυρώθηκαν "για λόγους γενικού συμφέροντος", εξήγησε η υπουργός Υγείας. "Δεν είχαν παραδοθεί ούτε είχαν πληρωθεί, έτσι ακυρώθηκαν", διευκρίνισε. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται "περισσότερα από τα μισά" από τα 712 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δεσμευτεί για την αγορά των εμβολίων αυτών, συνέχισε η υπουργός. Η αποκάλυψη, την Κυριακή, ότι πλεονάζοντα εμβόλια πωλούνται στο εξωτερικό προκάλεσε έντονες κριτικές σε βάρος της κυβέρνησης που κατηγορήθηκε, ιδιαίτερα από τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση, ότι αγόρασε υπερβολικά πολλά εμβόλια προς όφελος των φαρμακοβιομηχανιών. Είδηση: 31551

    [03] Χειμώνας έστω και με καθυστέρηση

    Τριτη, 05 01 2010 23:12

    Χιονισμένες είναι οι περισσότερες ορεινές περιοχές στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες χρειάζονται από το 22ο έως το 28ο χλμ της επαρχιακής οδού Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου,στην επαρχιακή οδό Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ο χιλιόμετρο,στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας - Βλάστης, από το 12ο έως το 24ο χιλιόμετρο.

    Επίσης είναι απαραίτητες οι αλυσίδες προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, καθώς και στην επαρχιακή οδό Φούστανης έως τα όρια με το νομό Κιλκίς.Τέλος στο νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από τη Νάουσα προς τα "τρία-πέντε Πηγάδια" από το 2ο χλμ έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και στην επαρχιακή οδό Νάουσας - Σελίου, από το 3ο χλμ έως το χιονοδρομικό κέντρο. Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει και την Ευρώπη και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 70 άτομα σε Βέλγιο, Ιταλία και Πολωνία. Σοβαρά είναι επίσης τα προβλήματα στις μεταφορές και τις συγκοινωνίες σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, κλειστά παραμένουν εκατοντάδες σχολεία σε Σκωτία και Βρετανία, ενώ ανησυχία εκφράζεται για την επάρκεια σε αποθέματα φυσικού αερίου και ξύλων. Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν στις συγκοινωνίες από τις χιονοπτώσεις στη Σόφια, πυκνό χιόνι πέφτει στη Ρουμανία, ενώ στο έλεος των πλημμυρών είναι η βορειοδυτική Αλβανία, όπου εκατοντάδες άτομα έχουν εγκαταλείψεις τις εστίες τους. Στην Ισπανία οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολίσθηση με αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό ενός τραίνου.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 31574


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 5 January 2010 - 21:50:44 UTC