Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπακωνσταντίνου: Συνέντευξη σε ιταλική εφημερίδα
  • [02] Επαναλειτουργία των σταθμών διοδίων από τις 11/1 στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί
  • [03] Δύο μετανάστες τραυματίστηκαν από σιδερόβεργες στην Καλαβρία
  • [04] Πέθανε από κάψουλα γεμάτη κοκαΐνη που ήταν κρυμμένη στο πεπτικό του σύστημα

    [01] Γ. Παπακωνσταντίνου: Συνέντευξη σε ιταλική εφημερίδα

    Παρασκευη, 08 01 2010 14:55

    Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης για τα θέματα της οικονομικής πολιτικής που απασχολούν την Ελλάδα και την Ε.Ε. παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου "Il Sole 24 Ore".Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός: "Δεν ζητήσαμε, ούτε περιμένουμε κάποια βοήθεια από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και επίσης, ούτε από κράτος - μέλος της Ένωσης. Η ελληνική κυβέρνηση προχωρεί στη φιλόδοξη προσπάθεια οικονομικής σταθεροποίησης, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις μονάδες έως το 2010, ώστε να πέσει κάτω από το 3% σε ό,τι αφορά τη σχέση με το ΑΕΠ έως το 2012, ένα χρόνο πριν από ό,τι είχε προβλεφθεί. Θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας".

    "...Τα μέτρα θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα..."

    Γ.Παπακων/νου στην ιταλική εφημερίδα

    Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι: "Οι αγορές θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα σταθερότητας με συνοχή, που προβλέπει, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, πρωτοβουλίες για μείωση των δαπανών, για αύξηση των φόρων και για επιστροφή σε βιώσιμη πορεία ανάπτυξης. Η στατιστική υπηρεσία θα γίνει αυτόνομη, βάσει νόμου, και οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας, φέτος, θα είναι χαμηλότερες από εκείνες του 2009, οπότε είχαν φτάσει τα 60 δισ. ευρώ". Ακολούθως ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι η διαδικασία ελέγχου από το κλιμάκιο των ειδημόνων της Ε.Ε. θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα και το σχέδιο θα αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά τις 20 Ιανουαρίου, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, διότι τα μέτρα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

    Στόχοι και επιλογές

    Αναλύoντας τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως: "Το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, σε πολύ ειδικές και συγκεκριμένες περιπτώσεις, προβλέπει τα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις μονάδες το 2010, όπως και τις μεταρρυθμίσεις, που θα επιτρέψουν μια σταθερή μείωση για να πέσει το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ, εντός του 2012. Ασφαλώς και πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, αλλά στηρίζεται από ισχυρή πολιτική βούληση. Η μείωση του ελλείμματος βασίζεται κυρίως σε μόνιμα μέτρα, όχι σε έκτακτα. Για τον τομέα της πρόνοιας, η κυβέρνηση ετοιμάζει διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για την αναμόρφωση των συντάξεων, με στόχο να καταθέσει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο ως τον Απρίλιο, από την στιγμή που η σημερινή κατάσταση είναι σαφώς μη βιώσιμη".

    Τέλος ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: "Επιδιώκουμε να εισπράξουμε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2010, ακολουθώντας ένα ευέλικτο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, που συμπεριλαμβάνουν, τόσο οριστικές πωλήσεις, όσο και μείωση του ποσοστού συμμετοχής του δημοσίου, με τη δυνατότητα να διατηρηθεί παρουσία της κυβέρνησης στον τομέα των υποδομών. Η ελληνική κοινωνία κατανόησε την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων. Οι Έλληνες έως ότου νιώσουν ότι οι αλλαγές είναι δίκαιες και οι μεταρρυθμίσεις χρήσιμες, θα μας στηρίξουν. Εντάσσουμε τους κοινωνικούς εταίρους σε πλαίσιο διαλόγου, διότι έχουμε την πεποίθηση ότι οι μεγάλες αλλαγές μπορούν να πετύχουν μόνο όταν στηρίζονται από την πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε εκλεγεί για να φέρουμε μια αλλαγή, όχι για να συνεχίσουμε να τραβάμε μπροστά όπως όπως. Και θέλουμε να τιμήσουμε την εντολή αυτή". Είδηση: 31669

    [02] Επαναλειτουργία των σταθμών διοδίων από τις 11/1 στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί

    Παρασκευη, 08 01 2010 22:35

    Την επαναλειτουργία των διοδίων, που είχε διακοπεί λόγω του κλεισίματος των Τεμπών, από τις 11 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε" , στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί του ΠΑΘΕ, αλλά και την έναρξη λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων στο Κλειδί Αιγινίου. Ο μόνος σταθμός στον οποίο οι τιμές για όλες τις κατηγορίες οχημάτων παραμένουν σταθερές είναι αυτός της Πελασγίας.

    Για τους υπολοίπους σταθμούς, όπως επισημαίνεται, οι τιμές στο διόδια Μοσχοχωρίου έξω από την Λάρισα μειώνονται για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων ενώ στο σταθμό διοδίων του Πυργετού η διέλευση θα είναι ελεύθερη για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων έως ότου αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Κοιλάδα των Τεμπών. Εξάλλου, στα διόδια Λεπτοκαρυάς οι τιμές για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων μειώνονται λόγω της έναρξης λειτουργίας του νέου σταθμού στο Κλειδί Αιγινίου. Συγκεκριμένα οι τιμές διαμορφώνονται ως ακολούθως:

    Πελασγία Μοσχοχώρι Πυργετός Λεπτοκαρυά Κλειδί (Αιγίνιο) Κατηγορία 1 Μοτοσικλέτες 1,40 β¬ 1,30 β¬ Προσωρινά χωρίς χρέωση 0,80 β¬ 0,90 β¬ Κατηγορία 2 Επιβατικά - ΙΧ 1,90 β¬ 1,90 β¬ 1,10 β¬ 1,20 β¬ Κατηγορία 3 Φορτηγά με έως και 3 άξονες 4,80 β¬ 4,80 β¬ 2,70 β¬ 3,10 β¬ Κατηγορία 4 Φορτηγά με 4 άξονες και άνω 6,80 β¬ 6,70 β¬ 3,80 β¬ 4,30 β¬

    Όπως επισημαίνεται από την "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου", οι Σταθμοί Διοδίων διαθέτουν εγκατεστημένο το ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής διοδίων το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μπάρες και φωτεινούς σηματοδότες. Τέλος, εφιστά την προσοχή των χρηστών στη λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη και της μπάρας κατά τη διέλευσή τους από τις λωρίδες των Σταθμών Διοδίων και τους ευχαριστεί για την συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31696

    [03] Δύο μετανάστες τραυματίστηκαν από σιδερόβεργες στην Καλαβρία

    Παρασκευη, 08 01 2010 23:11

    Δύο μετανάστες τραυματίστηκαν την Παρασκευή σοβαρά από κτυπήματα με σιδερόβεργες στο Ροζάρνο της Καλαβρίας (νότια Ιταλία), ανακοίνωσε ο νομάρχης της Ρέτζιο Καλάμπρια, σύμφωνα με τον οποίο ο συνολικός απολογισμός της βίας που ξέσπασε την πέμπτη στην πόλη αυτή ανέρχεται σε 37 τραυματίες, από τους οποίους οι 19 αλλοδαποί και οι 18 αστυνομικοί. Ένας από τους δύο μετανάστες που τραυματίστηκε σήμερα χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε νευροχειρουργικό τμήμα στη Ρέτζιο Καλάμπρια, πρωτεύουσα της επαρχίας. Αυτά τα δύο νέα θύματα ανεβάζουν σε εννέα τον αριθμό των μεταναστών που τραυματίστηκαν σήμερα στην πόλη αυτή, την επομένη των διαδηλώσεων των μεταναστών που κατέληξαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, ανέφερε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

    Πέντε χτυπήθηκαν σκόπιμα από αυτοκίνητα που οδηγούσαν Ιταλοί κάτοικοι της πόλης και δύο άλλοι πυροβολήθηκαν στα πόδια από κυνηγετικό όπλο.

    Αυτοί οι επτά μετανάστες έχουν υποστεί ελαφρά τραύματα. Σε μία από τις επιθέσεις, οι κάτοχοι του αυτοκινήτου συνελήφθησαν από τους καραμπινιέρους, διευκρίνισε το Ansa, επικαλούμενο ερευνητές.

    Αντιμέτωποι με την ένταση που επιμένει, η αστυνομία έστειλε ένα "σημαντικό αριθμό αστυνομικών" προκειμένου να διασφαλισθεί ο καλύτερος έλεγχος της περιοχής και να εξασφαλισθεί η ηρεμία για ολόκληρο τον πληθυσμό", ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Αντόνιο Μανγκανέλι, έπειτα από μία συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 31699

    [04] Πέθανε από κάψουλα γεμάτη κοκαΐνη που ήταν κρυμμένη στο πεπτικό του σύστημα

    Παρασκευη, 08 01 2010 22:48

    Ένας άνδρας 26 ετών, που μετέφερε κοκαΐνη, πέθανε μέσα σε ένα αεροπλάνο που έκανε την πτήση από το Μπέλο Οριζόντε (Βραζιλία) στη Λισαβόνα, όταν έσπασε μια κάψουλα γεμάτη κοκαΐνη που ήταν κρυμμένη στο πεπτικό του σύστημα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η δικαστική αστυνομία (PJ ) της Πορτογαλίας.

    Ο άνδρας αυτός, ένας Ρουμάνος που κατοικούσε στην Ισπανία, πέθανε από «καρδιακή ανακοπή", "λόγω της ρήξης της κάψουλας του ναρκωτικού που είχε κρύψει στο πεπτικό του σύστημα για να αποφύγει ενδεχόμενους ελέγχους", διευκρινίζει σε ανακοινωσή της η PJ. Η νεκροψία αποκάλυψε ότι ο λαθρέμπορος αυτός μετέφερε "70 κάψουλες με κοκαΐνη στον οργανισμό του, συνολικού βάρους 600 γραμμαρίων", πρόσθεσε η αστυνομία.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31698


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 January 2010 - 21:50:37 UTC