Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη - Αναμένεται βελτίωση
  • [02] Στη σκιά των προτάσεων Ταλάτ οι νέες συνομιλίες για το Κυπριακό
  • [03] Δύο ακόμη θύματα της νέας γρίπης
  • [04] Προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα ο Μπράουν
  • [05] Ομπάμα: Δεν υπάρχει σχέδιο για αποστολή στρατευμάτων σε Υεμένη - Σομαλία
  • [06] Μπιρμπίλη για ημιυπαίθριους και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
  • [07] Τέσσερις ακόμη σταθμοί διοδίων σε Μαλλιακό-Κλειδί
  • [08] Πέντε νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στο Μεξικό
  • [09] Συναντήσεις Κατσέλη για τη λίστα φαρμάκων
  • [10] Τηλεφώνημα για βόμβα στην Ευελπίδων

    [01] Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας στην Ευρώπη - Αναμένεται βελτίωση

    Δευτερα, 11 01 2010 09:49

    Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να πλήττει τη βόρεια Ευρώπη, αν και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν σταδιακή βελτίωση τις επόμενες ώρες. Χάος επικρατεί στις συγκοινωνίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν την Αλβανία, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία.

    Στη Βρετανία, πλην των δεκάδων ακυρώσεων πτήσεων από το Χίθροου, ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της εταιρείας Eurostar ότι παρά τις προβλέψεις για βελτίωση του καιρού, θα παραμείνει σήμερα μειωμένη η κυκλοφορία των συρμών της από το Λονδίνο προς την Ευρώπη λόγω παρατεταμένης κακοκαιρίας - συγκεκριμένα των σφοδρών χιονοπτώσεων σε Αγγλία και Σκοτία. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, η ματαίωση πολλών δρομολογίων σκοπό την αποτροπή βλαβών και νέας παράλυσης του δικτύου, όπως συνέβη προ τριών εβδομάδων.

    Και στην Ισπανία, τρεις Ισπανοί ορειβάτες σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στα δυτικά Πυρηναία, ενώ οι ισχυρές χιονοπτώσεις συνεχίστηκαν χθες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Στους -15 βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές της ιβηρικής χερσονήσου.

    Υποχωρεί η κακοκαιρία στη Γερμανία, όμως εξακολουθούν να σημειώνονται καθυστερήσεις στις συγκοινωνίες και πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά στα βόρεια της χώρας."Η κατάσταση βελτιώνεται συνολικά σε όλες τις περιοχές", δήλωσε ο μετεωρολόγος Γενς Χόφμαν. "Προβλέπονται ασθενείς χιονοπτώσεις", πρόσθεσε. Ο ίδιος επισήμανε ότι στη βόρεια Γερμανία που επλήγη ιδιαίτερα από τις πλημμύρες το σαββατοκύριακο, η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί.

    Αρκετές κοινότητες στο νησί Φέμαρν στη Βαλτική παραμένουν αποκομμένες εξαιτίας της κακοκαιρίας, μετέδωσε η γερμανική τηλεόραση και πολλά σχολεία κυρίως στη βόρεια και δυτική Γερμανία θα παραμείνουν κλειστά.

    το πρωί ακυρώθηκαν εννιά πτήσεις από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όπου το σαββατοκύριακο ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες επιβάτες εξαιτίας της ακύρωσης τριακοσίων πτήσεων.

    Στην Ελβετία επαναλαμβάνονται οι πτήσεις από το αεροδρόμιο της Γενεύης που είχαν διακοπεί το Σάββατο και στη Γαλλία η κατάσταση στα αεροδρόμια βελτιώνεται.

    Στην Πολωνία, προβλήματα από την χαλαζόπτωση δημιουργήθηκαν στη σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στη Βαρσοβία και την Κρακοβία. Περίπου 80.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή της Κατοβίτσε.

    Εν τω μεταξύ, δύο ελληνικές ομάδες διάσωσης έφθασαν στη βορειοδυτική Αλβανία και ανέλαβαν δράση στην περιοχή Βάου ι Ντέγιες.Οι δύο ομάδες αποτελούνται από 35 άνδρες και άρχισαν από χθες τις επιχειρήσεις διάσωσης και απομάκρυνσης κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διυπουργικής επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων, οι ελληνικές δυνάμεις έχουν στη διάθεσή τους τέσσερα οχήματα, δύο φουσκωτά σκάφη και επτά αντλίες νερού.

    Μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει βοήθεια, με αποστολή ομάδων διάσωσης ή με αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, η Ιταλία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Σλοβενία, μετά την έκκληση των αλβανικών αρχών προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Πολικές θερμοκρασίες και σε ΗΠΑ- Ινδία - Κίνα

    Η Ινδία μετρά 240 νεκρούς από το κύμα ψύχους που πλήττει επί μια εβδομάδα τα ΒΑ, κυρίως το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, ενώ 5.500 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην Κίνα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων - κυρίως στη δυτική επαρχία της Ζινγιάνγκ - με πρωτοφανείς θερμοκρασίες έως -35 βαθμούς Κελσίου. Θερμοκρασία -15 βαθμούς προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα και αύριο στο Πεκίνο, τη χαμηλότερη 40 ετών.

    Στις ΗΠΑ το κύμα κακοκαιρίας είναι πρωτοφανές ειδικά για τις νότιες πολιτείες, όπως η Φλόριντα όπου σημειώθηκαν ιστορικά χαμηλότερες θερμοκρασίες. Εξαιτίας των χιονοπτώσεων, πέντε άνθρωποι -ανάμεσά τους δύο παιδιά- έχασαν τη ζωή τους στην Τζόρτζια και το Βερμόντ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Ευρώπη: Βαρυχειμωνιά με πολικές θερμοκρασίες Είδηση: 31741

    [02] Στη σκιά των προτάσεων Ταλάτ οι νέες συνομιλίες για το Κυπριακό

    Δευτερα, 11 01 2010 10:11

    Στη "σκιά" των προτάσεων Ταλάτ για το κεφάλαιο "διακυβέρνηση- κατανομή εξουσιών", οι οποίες κρίνονται από τη Λευκωσία ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για συζήτηση, άρχισε σήμερα, Δευτέρα, και ολοκληρώνεται την Τετάρτη, η πρώτη φάση των εντατικών συνομιλιών Χριστόφια - Ταλάτ.

    Οι συνομιλίες θα διεξάγονται στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, στο κλειστό αεροδρόμιο Λευκωσίας, επί της "νεκρής ζώνης".

    Στην ημερήσια διάταξη, εκτός από το θέμα της διακυβέρνησης, περιλαμβάνονται επίσης θέματα οικονομίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης και το περιουσιακό.

    Η δεύτερη φάση των εντατικών συνομιλιών είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 25, 26 και 27 Ιανουαρίου.

    Oι εντατικές διαπραγματεύσεις δεν αρχίζουν και με τους καλύτερους οιωνούς, λόγω του παράλογου και αρνητικού περιεχομένου των προτάσεων Ταλάτ που συντάχθηκαν στην Άγκυρα

    M. Κυπριανού

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κάλεσε μάλιστα, τον διεθνή παράγοντα να πείσει την Άγκυρα να αναλάβει τις ευθύνες της στο Κυπριακό.

    Παρόλα αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου απέρριψε τη θέση των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγων γιααπόσυρση των προτάσεων Χριστόφια για την εκ περιτροπής προεδρία και τηνπαραμονή 50.000 εποίκων. Ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι ''δεν μπορεί κάποιοςνα αποσύρει θέσεις, ενόσω βρίσκεται στη διαδικασία διαπραγμάτευσης''.

    Ο κ. Στεφάνου δεν αποκάλυψε ποια θα είναι η στάση του Προέδρου Χριστόφια, αν σήμερα ο κ. Ταλάτ επιμείνει να αποτελέσουν οι προτάσεις του βάση διαπραγμάτευσης.

    Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα κινηθεί παρασκηνιακά προς τα Ηνωμένα Έθνη, υποδεικνύοντας ότι οι δέκα ενότητες που περιλαμβάνονται στο επτασέλιδο έγγραφο Ταλάτ απέχουν κατά πολύ τόσο από τη συμφωνηθείσα βάση διαπραγμάτευσης όσο και από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θα ζητήσει επίσης από τα Ηνωμένα Έθνη να μην επιτρέπουν να κατατίθενται τέτοιου είδους θέσεις.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Mουν θα στείλει την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου την αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ως προπομπό της δικής του έλευσης στην Κύπρο. Μια καταρχήν απόφαση για την πραγματοποίηση επίσκεψης του Μπαν Κι-Mουν στην Κύπρο έχει ληφθεί κι αυτή τοποθετείται για τις 2 Φεβρουαρίου, δεν είναι ωστόσο οριστικό, προστίθεται στο δημοσίευμα.

    Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης", η κατάθεση σκληρών θέσεων εκ μέρους του κ. Ταλάτ θα αναγκάσει τον κ. Χριστόφια "να διαπραγματευθεί καταθέτοντας τις δικές του, επίσης, σκληρές θέσεις, με αποτέλεσμα, ή να ξεκινήσει διάλογος με την τουρκική πλευρά να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ή έστω να υπάρξει αδιέξοδο με συνυπευθυνότητα".

    Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο κ. Ταλάτ "είναι λογικό να εμφανίζεται σκληρός", για να μπορέσει να αντιπαρατεθεί στον πολύ πιο σκληρό στο Κυπριακό, «πρωθυπουργό» των κατεχομένων, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος ήδη έχει απορρίψει τις προτάσεις ως απαράδεκτες.

    Τέλος, σημειώνεται ότι η Τουρκία δείχνει έντονα ενοχλημένη από το επιπρόσθετο «πάγωμα» στην ενταξιακή της διαδικασία κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, με αποτέλεσμα να μην είναι διατεθειμένη να κάνει κινήσεις, που θα "σπάσουν" το αδιέξοδο πριν ξεκαθαρίσει το δικό της ευρωπαϊκό μέλλον.

    Νέα πρόκληση σε τάφο

    Εν τω μεταξύ, άγνωστοι αφαίρεσαν την Κυριακή την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία από τον τάφο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, αλλά και από άλλους τάφους στο κοιμητήριο Λεμεσού.

    Οι δράστες, αφού αφαίρεσαν τις σημαίες, τις μετέφεραν στο παλιό σιντριβάνι του κοιμητηρίου και τις έκαψαν.

    Επίσης έσπασαν καντήλια και άλλα αντικείμενα, που βρίσκονταν στους τάφους.

    Η Αστυνομία τέθηκε σε κινητοποίηση για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Κύπρος: Απαράδεκτες οι προτάσεις Ταλάτ για Χριστόφια και πολιτικά κόμματα Είδηση: 31747

    [03] Δύο ακόμη θύματα της νέας γρίπης

    Δευτερα, 11 01 2010 09:16

    Δύο ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, έχασαν τη ζωή τους χθες Κυριακή. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ),πρόκειται για μία γυναίκα,26 ετών, με ιστορικό καρδιαγγειακού νοσήματος (βρισκόταν σε περίοδο λοχείας) και για άνδρα,61 ετών με ιστορικό αναπνευστικού και καρδιαγγειακού νοσήματος. Επίσης, δύο άτομα εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκών της νέας γρίπης. Πρόκειται για άνδρα,51 ετών και γυναίκα,50 ετών και οι δύο, με νοσογόνο παχυσαρκία.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικό άρθρο: Αγοράκι ενός έτους το 84ο θύμα της νέας γρίπης Είδηση: 31739

    [04] Προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα ο Μπράουν

    Δευτερα, 11 01 2010 09:02

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν θα επιχειρήσει σήμερα, Δευτέρα, να επαναβεβαιώσει την κυριαρχία του στο κυβερνών Εργατικό Κόμμα, αφού κατόρθωσε να ανταπεξέλθει της απόπειρας στελεχών του να τον καθαιρέσουν λιγότερο από πέντε μήνες πριν τις εκλογές, τις οποίες όλοι αναμένουν να χάσει. Μολονότι οι Εργατικοί στις δημοσκοπήσεις υπολείπονται 10 ποσοστιαίες μονάδες από το Συντηρητικό Κόμμα, ο Μπράουν θα επιχειρήσει να εμψυχώσει τα στελέχη του κόμματός του, τονίζοντας πως μία τέταρτη συνεχής εκλογική επιτυχία είναι ακόμη εφικτή.

    «Μπορούμε να τους κερδίσουμε, πρέπει να τους κερδίσουμε και θα τους κερδίσουμε», πρόκειται να τονίσει στη σημερινή του ομιλία ο Μπράουν, με την οποία θα ανακοινώσει τις παραμέτρους της προεκλογικής του στρατηγικής. Το Γραφείο του διένειμε προκαταβολικά τμήματα της ομιλίας του.

    Με τη Βρετανία να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο δημόσιο έλλειμμα της τελευταίας 50ετίας, τα μεγάλα κόμματα ήδη έχουν αρχίσει τις προεκλογικές αψιμαχίες.

    Ο Μπράουν θα επιχειρήσει να επιτεθεί στους Συντηρητικούς χαρακτηρίζοντάς τους «κόμμα της λιτότητας», έπειτα από τις δηλώσεις τουηγέτη τους Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα μπορέσει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες καλλίτερα και ταχύτερα από τους Εργατικούς εάν εκλεγεί.

    Ο δημόσιος δανεισμός στη Βρετανία αναμένεται να φθάσει τα 178 δισ. λίρες (284 δισ. δολάρια) το τρέχον έτος, καθώς η κυβέρνηση ξοδεύει απλόχερα προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από τη δεινώτερη ύφεση που μαστίζει τη χώρα, η οποία έχει μειώσει κατά 6 % την οικονομική παραγωγή και τα έσοδα από τη φορολογία.

    Ο Μπράουν δέχεται επίσης κριτική για τον ρόλο της Βρετανίας στο Αφγανιστάν, για την εμπλοκή μελών του Εργατικού Κόμματος σε σκάνδαλα σχετικά με βουλευτικές δαπάνες, αλλά προπαντός αμφισβητούνται οι ηγετικές του ικανότητες.

    Ο Μπράουν θα εστιάσει την προεκλογική του στρατηγική στην οικονομία, την εκπαίδευση και τις «ελπίδες». Κατά κύριο λόγο θα προσπαθήσει να εμφανίσει το κόμμα ως ένα ενιαίο μετωπο, πλαισιωμένος στο βήμα από το εκλογικό του επιτελείο, που περιλαμβάνει την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Χάριετ Χάρμαν και τον ανερχόμενο υπουργό Επιχειρηματικότητας Πίτερ Μάντελσον, ο οποίος θεωρείται ως ο πραγματικός διάδοχός του στην ηγεσία του κόμματος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC Είδηση: 31738

    [05] Ομπάμα: Δεν υπάρχει σχέδιο για αποστολή στρατευμάτων σε Υεμένη - Σομαλία

    Δευτερα, 11 01 2010 08:51

    Οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να αποστείλουν στρατεύματα ούτε στην Υεμένη, ούτε και στη Σομαλία, παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για τις τρομοκρατικές απειλές που εκπορεύονται από τις δύο τούτες χώρες, τονίζει ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο περιοδικό People.

    «Ποτέ δεν αποκλείω οποιαδήποτε πιθανότητα σε έναν τόσο περίπλοκο κόσμο. Σε χώρες όπως η Υεμένη, σε κράτη όπως η Σομαλία, πιστεύω πως η συνεργασία με διεθνείς εταίρους είναι πιο αποτελεσματική σε αυτό το στάδιο», τονίζει ο Ομπάμα στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύθηκαν την Κυριακή.

    «Γνωρίζαμε καθ'όλην τη διάρκεια του έτους πως η Αλ Κάιντα στην Υεμένη είχε μετατραπεί σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα», παραδέχεται ο Ομπάμα στη συνέντευξη, που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή.

    Επίσης παραδέχεται πως «το ίδιο αληθεύει και για τη Σομαλία, ακόμη μία χώρα όπου μεγάλα τμήματά της δεν βρίσκονται πλήρως υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, και όπου η Αλ Κάιντ επιχειρεί να επωφεληθεί απ' αυτό».

    Ωστόσο, ο Πρόεδρος δηλώνει πως δεν έχει «πρόθεση να σταλούν αμερικανικές αρβύλες στο έδαφος αυτών των περιοχών», όπως τονίζουν και οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

    «Ένα από τα πράγματα που οφείλουμε να κατανοήσουμε είναι πως αντίθετα με τους παραδοσιακούς πολέμους, οι απειλές που δεχόμαστε και αντιμετωπίζουν και οι σύμμαχοί μας, δεν εστιάζονται πάντοτε, ή περιορίζονται, σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, αλλά μάλλον σε δίκτυα που συνδέονται μεταξύ τους στον κυβερνοχώρο», τονίζει ο Ομπάμα.

    «Και συνεχίζουν να έχουν εξαιρετική σημασία ο τρόπος που προβάλλουμε τον εαυτό μας και το μήνυμα που αποστέλλουμε στις μουσουλμανικές κοινότητες σε όλον τον κόσμο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων απορρίπτει την Αλ Κάιντα, παρά το ότι υπάρχει μία ομάδα ατόμων που μπορεί να υποκινείται από τη τζιχαντιστική ιδεολογία», συμπληρώνει.

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31737

    [06] Μπιρμπίλη για ημιυπαίθριους και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

    Δευτερα, 11 01 2010 09:37

    Νόμιμο και δίκαιο τρόπο για τους ημιυπαίθριους χώρους προκειμένου να μην τιμωρηθεί ο πολίτης, να αποκατασταθούν τυχόν αδικίες, αλλά και να μη δημιουργηθεί νέα γενιά αυθαιρέτων, αναζητεί η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Σε συνέντευξη της σήμερα στα ΝΕΑ τονίζει ότι δεν υφίσταται θέμα νομιμοποίησης αφού το πλαίσιο είναι αντισυνταγματικό. Η Υπουργός, η οποία έχει ήδη δώσει προς διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ετοιμάζεται να εξαγγείλει το πρόγραμμα «Αθήνα 2014» για τις αναπλάσεις στην πόλη και την Αττική, ενώ υπόσχεται ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν αρχίσει και τα έργα.

    Χαρακτηρίζει άδικο μέτρο τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας στα παλαιά οχήματα, ενώ τονίζει πως θα έπρεπε τα τέλη να διοχετεύονται σε περιβαλλοντικές δράσεις και να ισχύσει εν μέρει η απόσυρση, ίσως όμως με κίνητρο την αύξηση χρήσης των δημόσιων μέσων μεταφοράς και όχι την αγορά άλλου Ι.Χ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31742

    [07] Τέσσερις ακόμη σταθμοί διοδίων σε Μαλλιακό-Κλειδί

    Δευτερα, 11 01 2010 10:19

    Άλλους τέσσερις σταθμούς διοδίων θα συναντούν από σήμερα Δευτέρα οι οδηγοί στο τμήμα Μαλιακός - Κλειδί της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης αφού επαναλειτουργούν τρεις σταθμοί διοδίων που προϋπήρχαν ενώ ξεκινά να λειτουργεί κι ένας τέταρτος. Οι σταθμοί που επαναλειτουργούν είναι της Πελασγίας, του Μοσχοχωρίου, του Πυργετού, της Λεπτοκαρυάς και του Αιγινίου.

    Στους τρεις σταθμούς, οι τιμές είναι μειωμένες και στον Πυργετό η διέλευση είναι δωρεάν λόγω της κατάπτωσης βράχων στην κοιλάδα των Τεμπών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31746

    [08] Πέντε νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στο Μεξικό

    Δευτερα, 11 01 2010 10:53

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πτώση ελικοπτέρου το βράδυ της Κυριακής στο Μεξικό, μεταξύ των οποίων και ένας διάσημος Mεξικανός μεγαλοεπιχειρηματίας, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της πόλης του Μεξικού.Πέντε απανθρακωμένα πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου που κατέπεσε περίπου στις 20:35 τοπική ώρα, αυτό του πιλότου και τεσσάρων επιβατών, μεταξύ των οποίων και αυτό του επιχειρηματία Μόισες Σάμπα, 46 ετών, μεγαλομετόχου του τηλεοπτικού σταθμού TV Azteca, του δεύτερου μεγαλύτερου μεξικανικού τηλεοπτικού σταθμού, και της εταιρείας επικοινωνιών Unefon.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Ελίας Μορένο, ενδέχεται να υπάρχει και έκτο θύμα, εντός του σπιτιού πάνω στο οποίο κατέπεσε το ελικόπτερο, που ανήκε στην οικογένεια Σάμπα.

    Ο κ. Σάμπα και τρία μέλη της οικογένειάς του επέστρεφαν στο Μεξικό από τη Νέα Υόρκη και οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το ελικόπτερο να πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο εξαιτίας της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή γύρω από την πόλη του Μεξικού.

    Ο Μόισες Σάμπα προερχόταν από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στη βιομηχανία και ήταν ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες στο Μεξικό, με δραστηριότητες στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, των ακινήτων και της υφαντουργίας.Το 2007, είχε επιδιώξει ανεπιτυχώς να εξαγοράσει την αεροπορική εταιρεία Aeromexico.

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31749

    [09] Συναντήσεις Κατσέλη για τη λίστα φαρμάκων

    Δευτερα, 11 01 2010 10:30

    Η επαναφορά της λίστας φαρμάκων και η τιμολόγηση τους είναι το θέμα των διαδοχικών συναντήσεων που θα έχει σήμερα Δευτέρα η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, την Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν από τις 2:30 το μεσημέρι.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31748

    [10] Τηλεφώνημα για βόμβα στην Ευελπίδων

    Δευτερα, 11 01 2010 10:06

    Τηλεφώνημα για βόμβα στο κτίριο 7 των δικαστηρίων στην Ευελπίδων προκάλεσε αναστάτωση λίγο πριν τις 9 το πρωί. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, είπε ότι πρόκειται να εκραγεί βόμβα σε 17 λεπτά. Το κτίριο εκκενώθηκε αλλά το χρονικό περιθώριο έληξε χωρίς να γίνει έκρηξη. Αυτήν την ώρα διεξάγονται έρευνες από το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31743


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 January 2010 - 9:51:02 UTC