Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπανδρέου: Νέα αρχή τώρα ή ποτέ
  • [02] Δίωξη κατά της citibank για επενδύσεις σε τοξικά ομολόγα
  • [03] Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί από επιθέσεις
  • [04] Κύπρος: Χιλιάδες άνθρωποι στην κηδεία του Άντη Χατζηκωστή
  • [05] Ε. Γιαμαρέλλου: Ήπιες οι παρενέργειες του εμβολίου
  • [06] Πολωνία: Φοροδιαφυγή σε προσφορά ερωτικών υπηρεσιών
  • [07] Εικοσιτέσσερις ώρες χωρίς εμάςβ¦

    [01] Παπανδρέου: Νέα αρχή τώρα ή ποτέ

    Τεταρτη, 13 01 2010 17:05

    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αναλάβει την ευθύνη για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων ώστε η Ελλάδα να κάνει μια νέα αρχή τόνισε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας τον απολογισμό των 100 ημερών στη διακυβέρνηση της χώρας, σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο. Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι το μέγεθος των προβλημάτων επιβάλλει να γίνει μια νέα αρχή ή τώρα ή ποτέ και αναφερόμενος στην οικονομία διαβεβαίωσε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για τη χώρα ούτε να φύγει από το ευρώ ούτε να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ρόλος μας- είπε ο πρωθυπουργός- είναι να διαμορφώσουμε μια νέα αξιοπιστία για να μην μπορεί κανείς να ορίζει τις τύχες μας.

    Στο δίλημμα ή τώρα ή ποτέ για μεγάλες αλλαγές, εμείς απαντάμε τώρα, Γ. Παπανδρέου

    Ο Πρωθυπουργός, 100 ημέρες από την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ,υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του για αλλαγές και ανατροπές.

    Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι το 2010 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών, με το νέο φορολογικό σύστημα, την αντιμετώπιση των προβλημάτων τουασφαλιστικού συστήματος και με τομές στο πολιτικό σύστημα, τόσο με τηννέα αρχιτεκτονική των δήμων, όσο και με τον εκλογικό νόμο.

    Επανέλαβε την θέση του ότι η ρίζα των ελληνικών προβλημάτων βρίσκεται στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας,διατύπωσε την ενόχλησή του από τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας,πρόσθεσε, όμως, ότι "μόνοι μας δώσαμε τις αφορμές, τώρα εμείς πρέπει νααναλάβουμε τις ευθύνες μας για να βγούμε από την κρίση και ναπροχωρήσουμε σε βιώσιμη πορεία".

    Κάνοντας την αυτοκριτική του για τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης είπε ότι δεν κατάφερε να λύσει όλα τα προβλήματα και το απέδωσε αυτό στη συνεχή κινητικότητα για την επίλυση των προβλημάτων. "Μόνο όταν δεν κινείσαι δεν κάνεις λάθη", τόνισε χαρακτηριστικά.

    "Τα ζητήματα δεν είναι εύκολα, η ΝΔ τα αγνόησε φοβούμενη το πολιτικό κόστος", είπε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι "είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις ανατροπές και τις τομές για τις οποίες μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός".

    Ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι "θα υπάρξουν αντιστάσεις στα ζητήματα που ανοίγουμε", ζήτησε συμμετοχή και δημιουργική κριτική των πολιτών, τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει χρονοτριβή και συμβιβασμούς και ολοκλήρωσε την εισήγηση του καλώντας σε δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας που θα εξασφαλίσει το δικαίωμα της κυριαρχίας και θα στηρίζεται στις δικές μας δυνατότητες, αντί να πληρώνουμε "αμαρτίες του παρελθόντος".

    Αντιδράσεις

    Για ακυβερνησία έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού.

    Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ναθυμίζει ξανά τον παλιό του κακό του εαυτό και κατηγόρησε τον ΓιώργοΠαπανδρέου για αναντιστοιχία έργων και λόγων αναφερόμενος στιςπροεκλογικέ δεσμεύσεις του πρωθυπουργού.

    "Δε χρειάζεται να θυμίσουμε τι ακριβώς υποσχέθηκε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά. Ο ελληνικός λαός τα θυμάται.Είναι δύσκολο να κάνεις αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση πουαντιπολιτεύεται τόσο θεαματικά τον ίδιο τον εαυτό της! Και δείχνειτέτοια ανεξάντλητη εφευρετικότητα να αυτοαναιρείται κάθε μέρα.Αποσύροντας το πρωί, τις τροπολογίες που υποβάλλει το βράδυ. Όπωςέγινε, σήμερα, με το απίστευτο φιάσκο της τροπολογίας για τις γονικέςπαροχές" ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    "-- Υποσχέθηκαν ότι θα δώσουν αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

    Και τώρα ετοιμάζουν δραστικές περικοπές, με τη φορολόγηση των επιδομάτων τους.

    -- Υποσχέθηκαν ότι δεν θα αυξήσουν τους φόρους. Κι ήδη εξαγγέλλουν φοροεπιδρομή.

    -- Υποσχέθηκαν ότι θα «νοικοκυρέψουν» τη δημόσια διοίκηση. Κι ακόμα δεν έχουν τελειώσει με τους διορισμούς Γενικών Γραμματέων. Ούτε με τις αρμοδιότητες των υφυπουργών. Με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει η Δημόσια Διοίκηση.

    -- Υποσχέθηκαν να μειώσουν τα δημόσια ελλείμματα. Κι έχουν χάσει τον έλεγχο. Μέχρι τώρα «φόρτωναν» στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τη δική τους ανικανότητα. Τώρα αποδείχθηκε πλέον, ότι δανείζονται με διπλάσια βραχυχρόνια επιτόκια, απ' ό,τι δανειζόταν, μέχρι πριν λίγους μήνες, η Νέα Δημοκρατία" είπε ο κ. Σαμαράς.

    Δριμύ κατηγορώ κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα παρουσιάζοντας στους εργαζόμενους του ΙΚΑ το πρόγραμμα του κόμματός του ΚΚΕ για το ασφαλιστικό.

    "Οι 100 μέρες δεν είναι τίποτα, όπως και πριν, θα είναι 365 μέρες όπου κάθε μέρα θα παίρνεται ένα μέτρο εκμετάλλευσης και ληστείας των εργαζομένων", δήλωσε.

    "Αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση στις 100 πρώτες μέρες της, ήταν να διανύσει σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα μια μεγάλη απόσταση ανάμεσα σε αυτά που διακήρυττε προεκλογικά και αυτά που εφαρμόζει σήμερα. Η εικόνα της αφωνίας και της παθητικής στάσης απέναντι στα κελεύσματα των κυρίαρχων ευρωπαϊκών κύκλων και χρηματαγορών συμπληρώνονται με την προώθηση μιας καθαρά νεοφιλελεύθερης και αντιλαϊκής πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας. Η κυβέρνηση σε ένα πράγμα σίγουρα διαφέρει από την προηγούμενη, στην επικοινωνιακή «εφευρετικότητά» της" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, σχετικά με τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

    Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, Κωστής Αΐβαλιώτης, δήλωσε:

    «Αν η "καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" τότε οι πρώτες 100 μέρες του ΠΑ.ΣΟ.Κ προμηνύουν "χαμηλό βαρομετρικό" και "καταιγίδες". Ας πάψουν επιτέλους, τα δύο μεγάλα κόμματα να ρίχνουν ευθύνες το ένα στο άλλο για την κατάντια και να κοιτάξουμε όλοι μαζί να βγάλουμε τον τόπο από το τέλμα, ώστε να πάψουν οι Έλληνες να είναι δακτυλοδεικτούμενοι σ΄ όλη την Ευρώπη».

    Για αοριστολογία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου.

    «Εκτιμώ ότι ο επιχειρηματικός κόσμος και η κοινωνία δεν κατάλαβαν ποια ακριβώς είναι τα πρακτικά, εφαρμόσιμα και αποτελεσματικά μέτρα, που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για να βγούμε από την κρίση. Οι θεωρίες και οι αοριστολογίες μπορεί να συγχωρούνται σε προεκλογικές περιόδους, αλλά όχι όταν κρατάμε το τιμόνι της εξουσίας σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές» είπε ο κ. Μίχαλος.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 31893

    [02] Δίωξη κατά της citibank για επενδύσεις σε τοξικά ομολόγα

    Τεταρτη, 13 01 2010 14:14

    Ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος -in rem- άσκησε σε βάρος μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Citibank, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Ορνεράκης. Η δίωξη, που στρέφεται κατά των Ελλήνων που μετέχουν στο Συμβούλιο της τράπεζας, ασκήθηκε μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε o εισαγγελέας με αφορμή μήνυση 300 επενδυτών, την άνοιξη του 2009. Οι επενδυτές στην μήνυση τους υποστήριζαν ότι εν αγνοία τους η τράπεζα επένδυσε τα κεφάλαιά τους σε τοξικά προϊόντα όπως αυτά της Lehman Brothers υποσχόμενη υψηλές επιδόσεις. Ο κ. Ορνεράκης συνεχίζει την έρευνά του σε ό,τι αφορά Βρετανούς υπηκόους μέλη του ΔΣ της Citibank, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποστολή αιτημάτων δικαστικής συνδρομής, στη Μεγάλη Βρετανία. Η δικογραφία για την απάτη διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ο οποίος και θα χειριστεί την υπόθεση.

    Είδηση: 31874

    [03] Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί από επιθέσεις

    Τεταρτη, 13 01 2010 17:24

    Στο νοσοκομείο κατέληξαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι δέχθηκαν επιθέσεις από αλλοδαπούς και έλληνες στην περιοχή των Κ. Πατησίων και των Εξαρχείων, αντίστοιχα. Το πρώτο περιστατικό συνέβη στην οδό Αχαρνών, στα Πατήσια, όταν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικιών 28 και 29 ετών σταμάτησαν με τις μοτοσικλέτες τους μπροστά σε ΙΧ αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν ένας 22χρονος αστυφύλακας, ο αδελφός του, 21 ετών, δόκιμος αστυφύλακας -και οι δύο εκτός υπηρεσίας- καθώς και ο 68χρονος πατέρας τους και τους επιτέθηκαν γιατί θεώρησαν ότι τους κόρναραν και ενοχλήθηκαν.

    Ο 28χρονος Σύριος, με κατσαβίδι τραυμάτισε στο πρόσωπο τον 22χρονο αστυνομικό, ενώ ο 29χρονος χτυπούσε με γροθιές και το κράνος του. Ο τραυματισμένος διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα έχοντας υποβάλλει αίτημα για πολιτικό άσυλο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων.

    Εκεί, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 28χρονος σε έξαλλη κατάσταση χτύπησε με το κεφάλι του το τζάμι του παραθύρου του τμήματος, το οποίο έσπασε και τον τραυμάτισε. Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως επέστρεψε συνοδεία στο τμήμα.

    Σήμερα, και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

    Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στη διασταύρωση Στουρνάρη και Σπύρου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.

    Αστυφύλακας της τροχαίας Αθηνών, που είχε μεταβεί εκεί ως πλήρωμα γερανού για την απομάκρυνση ΙΧ αυτοκινήτου, το οποίο εμπόδιζε τη διέλευση λεωφορείου, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από δύο νεαρούς, που τον γρονθοκόπησαν και του άρπαξαν το πηλίκιο.

    Ο αστυνομικός διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο. Είδηση: 31901

    [04] Κύπρος: Χιλιάδες άνθρωποι στην κηδεία του Άντη Χατζηκωστή

    Τεταρτη, 13 01 2010 18:41

    Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τον ναό των Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία και τους γύρω δρόμους, κατά την κηδεία του Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντος συμβούλου του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», ο οποίος δολοφονήθηκε προχθές έξω από το σπίτι του.

    Η κηδεία τελέστηκε σε κλίμα βαθύτατου πένθους, παρουσία του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, πολιτικών ηγετών, υπουργών και άλλων επισήμων.

    Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

    Σε επικήδειο λόγο ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος, χαρακτήρισε τον Αντη Χατζηκωστή «υπέροχο άνθρωπο, νέο, έξυπνο, δυναμικό, αισιόδοξο, γεμάτο όνειρα και οραματισμούς» για την πατρίδα του, για την Ορθόδοξη Εκκλησία και την παράδοσή της και για τα μοναστήρια της, που τόσο αγαπούσε και βοηθούσε.

    «Μπροστά στο φονευθέν σώμα του αγαπητού μας Άντη ας δώσουμε υπόσχεση αγάπης και συγχώρεσης, ας ενωθούμε περισσότερο, ας γίνουμε πιο ταπεινοί και πιο σώφρονες για το καλό όλων μας», είπε ο Μητροπολίτης.

    Στον επικήδειο λόγο του, εκ μέρους του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», ο Δημήτρης Τοκαρής, απευθυνόμενος στον εκλιπόντα, είπε ότι «το κεφαλαίο γράμμα στο όνομα σου συμβολίζει την Αγάπη, αυτή που τόσο απλόχερα μοίραζες σε όλους εμάς γύρω σου» και πρόσθεσε: «Αγαπητέ Άντη ήσουν πάντα ο πιο σοφός σύμβουλος, τόσο που σε βλέπαμε πολλές φορές σαν πατέρα ακόμη και όσοι ήμασταν ηλικιακά μεγαλύτεροι σου».

    Εκ μέρους της εφημερίδας «Η Σημερινή», ο αρθογράφος Σάββας Ιακωβίδης χαρακτήρισε τον εκλιπόντα «δυναμικό, ευθύ και ειλικρινή» και «ωραίο επαναστάτη» που έφερε την αλλαγή και πίστευε στα ΜΜΕ, ενώ ανέφερε ότι ο Άντης πάνω από όλα ήταν «φλογερός πατριώτης με εκείνη την ανιδιοτέλεια της προσφοράς σου σε κρίσιμες και καθοριστικές ώρες για την κατεχόμενη πατρίδα μας».

    Εκ μέρους του «Ράδιο Πρώτο», ο Λάζαρος Μαύρος είπε ότι «μεσίστιες οι σημαίες στους ιστούς της καρδιάς και του μυαλού μας από τη στυγερή νύκτα της Δευτέρας», προσθέτοντας ότι «μας δολοφόνησαν άνανδρα, πισώπλατα τον αγαπημένο μας... εξόντωσαν τον ικανό μας καπετάνιο, όρθιο, άξιο και προπάντων αποτελεσματικό στο πηδάλιο της ναυαρχίδας του στόλου, έκφρασης και εμψύχωσης της εθνικής αντίστασης του λαού μας».

    Μεταξύ άλλων, επί της σορού του Άντη Χατζηκωστή κατέθεσε στεφάνι ο πρεσβευτής της Ελλάδος στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου.

    Η ταφή του Άντη Χατζηκωστή έγινε στο νέο κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

    AΠΕ Είδηση: 31903

    [05] Ε. Γιαμαρέλλου: Ήπιες οι παρενέργειες του εμβολίου

    Τεταρτη, 13 01 2010 16:44

    Ακόμη 2 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα μας, πρέπει να αποκτήσουν αντισώματα απέναντι στον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1, προκειμένου να δημιουργηθεί το οχυρωματικό τείχος του 40% του πληθυσμού μας σε ενδεχόμενο νέο πανδημικό κύμα τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης, Ελένη Γιαμαρέλλου.

    Την ίδια ώρα, μόλις το 3,5% των Ελλήνων έχει εμβολιαστεί, από τους οποίους οι μισοί ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ενώ γίνονται προσπάθειες να επιστραφούν στις φαρμακευτικές εταιρείες τα αδιάθετα εμβόλια.

    Οι 1000 αναφορές του ΕΟΦ για παρενέργειες του εμβολίου, αφορούν ήπια συμπτώματα, ενώ τα 17 πιο σοβαρά περιστατικά δεν συνδέονται αποδεδειγμένα με το εμβόλιο, είπε, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης, Ελένη Γιαμαρέλλου.

    NET 105,8 Είδηση: 31891

    [06] Πολωνία: Φοροδιαφυγή σε προσφορά ερωτικών υπηρεσιών

    Τεταρτη, 13 01 2010 17:37

    Η εφορία της Πολωνίας επέβαλε πρόστιμο 2.3 εκατομμύρια ζλότι (507.000 στερλίνες) σε μία άνεργη επειδή δεν πλήρωσε τον φόρο επί του εισοδήματός της ύψους τουλάχιστον 13.7 εκατομμυρίων ζλότι που έβγαλε από τις υπηρεσίες της ως ιερόδουλος.

    Η γυναίκα δήλωσε στην εφορία της νότιας πόλης Κατοβίτσε ότι είχε πολύ "γενναιόδωρους" πελάτες, αναφέρεται στην ιστοσελίδα gazeta.pl, η οποία συνδέεται με την

    μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Gazeta Wyborcza, έγινε γνωστό χθες Τρίτη.

    Ένας από τους πελάτες της την πλήρωσε πέντε εκατομμύρια ζλότι κατά την περίοδο 1997-2002, φέρεται ότι δήλωσε η ίδια.

    AΠΕ Είδηση: 31900

    [07] Εικοσιτέσσερις ώρες χωρίς εμάςβ¦

    Τεταρτη, 13 01 2010 15:55

    "Εικοσιτέσσερις ώρες χωρίς εμάς" τιτλοφορείται η πρώτη απεργία των μεταναστών, που οργανώνεται για την 1η Μαρτίου, στην Ιταλία και την Γαλλία. Η πρωτοβουλία για την κινητοποίηση, ανήκει στην ομάδα του Facebook «Primo marzo 2010», στην οποία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι των 30.000 ανθρώπων. Σκοπός των εμπνευστών της, είναι να συμμετάσχουν όλοι οι μετανάστες στην απεργία, τόσο οι νόμιμοι, όσο και εκείνοι που δεν διαθέτουν άδεια εργασίας. Η απεργία στην Ιταλία, έχει μεγαλύτερη σημασία, μετά την πρόσφατη εξέγερση των μεταναστών, στο Ροζάρνο.

    Η πρώτη απεργία μεταναστών είναι γεγονός και έχει αρχίσει να οργανώνεται μέσω του facebook για την 1η Μαρτίου στην Ιταλία.

    Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην κινητοποίηση και στόχος των εμπνευστών της είναι να πάρουν μέρος σε αυτήν όλοι οι μετανάστες, είτε νόμιμοι είτε παράνομοι. Διαδηλώσεις θα διοργανωθούν στις μεγαλύτερες ιταλικές πόλεις. Οι συμμετέχοντες θα φορούν κίτρινο βραχιόλι και θα κρατούν κίτρινα μαντήλια.

    Αντίστοιχη κινητοποίηση ετοιμάζεται και στην Γαλλία. Την ώρα που εκεί η μπούρκα φαίνεται να μην είναι ευπρόσδεκτη, αφού αποφασίστηκε ότι θα επιβαρύνονται με 750 β¬ πρόστιμο οι μουσουλμάνες που φορούν μπούρκα σε δημόσιους χώρους και οι άντρες που υποχρεώνουν τις συζύγους τους να κυκλοφορούν καλυμμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια, θα υπόκεινται σε ακόμα βαρύτερες κυρώσεις. Βεβαίως, οι θρησκευτικές και οι κοσμικές Αρχές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται για κάποια θρησκευτική υποχρέωση, αφού δεν σχετίζεται με την θρησκεία, ούτε έχει να κάνει με την μετανάστευση, δεδομένου του ότι είναι γνωστό πως οι περισσότερες γυναίκες -τις οποίες αφορά το θέμα- είναι Γαλλίδες, αλλά, ότι έχει να κάνει με τον σεβασμό προς τις γυναίκες, καθώς και με την ασφάλεια.

    Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερνόντος κόμματος, καθώς πολλά υπουργικά στελέχη προειδοποιούν ότι ένας νόμος που θα απαγορεύει την μπούρκα κινδυνεύει να πυροδοτήσει έναν νέο κύκλο εθνικού διχασμού!

    Σύμβολο της απεργίας θα είναι η γνωστή φιγούρα Mafalda, δημιούργημα του Αργεντινού σκιτσογράφου Κίνο, που -με χιούμορ- μάχεται εναντίον των διακρίσεων και των αδικιών.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ Είδηση: 31902


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 January 2010 - 17:51:41 UTC