Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χάος στο κέντρο της Καμπούλ
  • [02] Βουλή: Σήμερα συζητούνται γονικές παροχές και τσιγάρα-ποτά
  • [03] Στο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • [04] Δημοπρασία για εκατομμυριούχους!

    [01] Χάος στο κέντρο της Καμπούλ

    Δευτερα, 18 01 2010 09:41

    Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Καμπούλ, μετά από συντονισμένη επίθεση ενόπλων Ταλιμπάν. Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ακολούθησαν και άλλες εκρήξεις, από βομβιστές καμικάζι που ταμπουρώθηκαν σε κυβερνητικά κτήρια. Αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες από ένα πολυώροφο εμπορικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο και είναι τυλιγμένο στις φλόγες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ακολούθησαν πυροβολισμοί σε όλην την πόλη, ενώ μία νέα έκρηξη σημειώθηκε έξω από κινηματογράφο, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες. Πολύ σοβαρή χαρακτήρισε την κατάσταση ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

    Η μεγαλύτερη επίθεση των Ταλιμπάν το τελευταίο διάστημα

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του CNN στην περιοχή, η επίθεση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των 14 μελών της κυβέρνησης του Χαμίντ Καρζάι.

    Με δηλώσεις του στο Associated Press, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη των επίθεσεων, κάνοντας λόγο για 20 μαχητές που εισέβαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο, το υπουργείο Οικονομικών , το υπουργείο Δικαιοσύνης και το ξενοδοχείο Serena.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και την πιο οργανωμένη επίθεση ένοπλων Ταλιμπάν το τελευταίο διάστημα.

    Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλοί αστυνομικοί, άντρες των δυνάμεων ασφαλείας και τέσσερις βομβιστές καμικάζι, ενώ στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον 13 τραυματίες στην πλειοψηφία τους πολίτες.

    Πηγή: Reuters - Associated Press - CNN Είδηση: 32075

    [02] Βουλή: Σήμερα συζητούνται γονικές παροχές και τσιγάρα-ποτά

    Δευτερα, 18 01 2010 10:30

    Το νέο καθεστώς φορολόγησης των γονικών παροχών και δωρεών αλλά και η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργικών Οικονομικών το οποίο θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα στη Βουλή. Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τρίτη, θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 8 Ιανουαρίου 2010. Στα άρθρα του προβλέπεται η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 150.000 ευρώ και επιβάλλεται κλίμακα τριών συντελεστών 1%, 5%, 10% που σημαίνει ότι για ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 315.000 ευρώ προκύπτει φορολογική ελάφρυνση, ενώ από εκεί και πάνω ξεκινάει η επιβάρυνση στις μεταβιβάσεις η οποία γίνεται αισθητή για ακίνητα άνω των 500.000 ευρώ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Τι θα ισχύσει για γονικές παροχές, ποτά, τσιγάρα Είδηση: 32079

    [03] Στο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

    Δευτερα, 18 01 2010 09:57

    Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια θα συναντηθεί στις 12.30, στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιώργος Παπανδρέου. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Δημήτρης Χριστόφιας θα συναντηθεί διαδοχικά το απόγευμα με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

    Είδηση: 32076

    [04] Δημοπρασία για εκατομμυριούχους!

    Δευτερα, 18 01 2010 10:05

    Δημοπρασία Ιμπρεσιονιστικής & Μοντέρνας Τέχνης με τιμές εκκίνησης εκατομμυρίων λιρών θα πραγματοποιήσει ο Οίκος Sotheby's την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010. Η δημοπρασία θα περιλαμβάνει τρία έργα με αρχικές εκτιμήσεις μεγαλύτερες των 10 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας το καθένα, κάνοντάς την, την πρώτη στα χρονικά δημοπρασία του είδους της.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, τα έργα αυτά, τρία κορυφαία αριστουργήματα των Klimt, Giacometti και CΓ©zanne, διαμορφώνουν τον πυρήνα μιας εξαιρετικά πλούσιας δημοπρασίας που περιλαμβάνει επίσης σπουδαία έργα καλλιτεχνών όπως οι Matisse, Feininger, Schiele, Magritte, MirΓ³ και Moore.

    Η σπουδαία νεκρή φύση "Κανάτα και Φρούτα πάνω σε Τραπέζι" (Pichet et Fruits sur une Table) του Paul CΓ©zanne έχει εκτιμηθεί για 10-15 εκατομμύρια λίρες. Όντας ένα από τα πιο περίτεχνα έργα του καλλιτέχνη που έχουν βγει ποτέ σε δημοπρασία, ο πίνακας χρονολογείται από την περίοδο κατά την οποία η δεινότητα του CΓ©zanne στις νεκρές φύσεις βρισκόταν στο απόγειό της.

    Οι νεκρές φύσεις του καλλιτέχνη έχουν προ πολλού αναγνωριστεί μεταξύ των μεγαλύτερων επιτευγμάτων του και διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη της τέχνης των αρχών του 20ου αιώνα. Σχολιάζοντας τις νεκρές φύσεις του CΓ©zanne, ο Roger Fry έγραψε: "Είναι δύσκολο να υπερβάλει κανείς όσο και αν υπογραμμίζει τη σπουδαιότητά τους για την έκφραση της μεγαλοφυΐας του CΓ©zanne... γιατί είναι σε αυτές που εμφανίζεται να έχει εδραιώσει τις ιδέες του για το σχέδιο και τις θεωρίες του για τη μορφή".

    Εξίσου σπάνιο είναι και το έργο του Gustav Klimt Εκκλησία στο Cassone - Τοπίο με Κυπαρίσσια (Kirche in Cassone - Landshaft mit Zypressen), μία από τις πιο σημαντικές τοπιογραφίες του καλλιτέχνη που έχουν ποτέ εμφανιστεί στην αγορά.

    Με αρχική εκτίμηση στα 12-18 εκατομμύρια λίρες, αυτό το όμορφο σαν κόσμημα έργο (απεικονίζεται δεξιά) ήταν κάποτε μέρος μιας από τις μεγαλύτερες πρώιμες συλλογές έργων του Klimt: αυτής του Αυστρο-Ούγγρου μεγιστάνα και συλλέκτη Viktor Zuckerkandl (1851-1927) και της συζύγου του Paula. Ο πίνακας χάθηκε στη Βιέννη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου και επανεμφανίστηκε αρκετές δεκαετίες αργότερα.

    Στις 3 Φεβρουαρίου προσφέρεται σε δημοπρασία έπειτα από συμφωνία μεταξύ του 81χρονου ανιψιού του αρχικού ιδιοκτήτη και του Ευρωπαίου ιδιώτη συλλέκτη στου οποίου την οικογένεια βρισκόταν το έργο για αρκετά χρόνια.

    Ένα άλλο εξαίρετο έργο της δημοπρασίας είναι και αυτό του Alberto Giacometti με τίτλο "Άνδρας που Περπατάει" (Homme qui Marche I). Μεταξύ των σπουδαιότερων γλυπτών του καλλιτέχνη που έχουν εμφανιστεί στην αγορά των δημοπρασιών, το εν λόγω κομμάτι, σε φυσικό μέγεθος, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο παραστατικά και σαγηνευτικά μπρούτζινα γλυπτά του Giacometti.

    Η εμφάνισή του στο sale του Φεβρουαρίου θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που φιγούρα του δημιουργού η οποία έχει αυτό το μέγεθος και αναπαριστά άντρα να περπατάει θα προσφερθεί σε δημοπρασία εδώ και είκοσι χρόνια. Ένας επιπλέον λόγος που καθιστά αυτό το έργο τόσο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι χυτεύτηκε όσο ο Giacometti βρισκόταν ακόμη εν ζωή - κανένα γλυπτό του καλλιτέχνη με αυτό το θέμα και χυτευμένο όσο αυτός ακόμα ζούσε δεν έχει δημοπρατηθεί στο παρελθόν.

    Το γλυπτό, που παλιότερα αποτελούσε μέρος της συλλογής της Dresdner Bank AG (η οποία το απέκτησε περίπου το 1980), ήρθε στην κατοχή της Commerzbank AG, όταν η τελευταία εξαγόρασε την Dresdner Bank το 2009. Χυτευμένο το 1961, το έργο Άνδρας που Περπατάει I (απεικονίζεται αριστερά) έχει εκτιμηθεί μεταξύ 12-18 εκατομμυρίων λιρών.

    Τα έσοδα από την πώληση του συγκεκριμένου έργου θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση των ιδρυμάτων της Commerzbank καθώς και επιλεγμένων μουσείων.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32077


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 18 January 2010 - 9:50:51 UTC